Vinterkylan fortsätter





Idag var jag till Tandis, uppe tidigt och ut i kylan, gissa om understället kom till pass en dag som denna? -26 grader när jag klev upp, och nu tycks det bara bli kallare. Iövrigt är det tok fint ute.. Johan har just knallat för att köpa hem lite lunch, ikväll blir det lasange, som vi ska göra :P

Jag hade ju tänkt att jag skulle ta med Theo på en pulk tur men jag sten vägrar dra ut honom i denna kyla :P Det biter i kinderna. Dessutom är han gansla dålig i magen så det blir att kurera den lite idag istället..


Jag kan inte låta bli att små längta lite efter sommaren ;)


Bild från Underbara Nässjö, sommaren 06




Ruggigt bra..

Ja, det är fortfarande väldigt skönt att vara hemma :)

Idag har Jessica och Eskil varit här, vi har haft det super mysigt. Tog en prommis på byn, köpte med oss lite fika hem från fiket, och surrade en massa, börjar till och med små spana lite på Urkult nästa år ;) Och lilla Eskil, som fortfarande är väldigt liten, men som blivit stor på kort tid ändå :) Han är så söt.. Sen kom Ronja en sväng, och hon, jag och Melissa gick vidare för att få i oss mat på byn :P Massa mys på en och samma dag.
Jag har nyss varit till Jessica och hämtat en åkpåse, imorgon ska vi prova nya pulkan :)

Johan har åkt med Robin och Queenly till övik för att se Modo-Brynäs. Jag fortsätter mysa ner mig i mammas soffa och kollar på en dokumentär från Tsunamin.

Jag ska se på film med syrran när hon kommer hem, sen dyker nog Johan in senare.

Hoppas ni har det bra!


-20

Ja, datorn är inte högt prioterad just nu.. Fullt ös, medvetslös!

Men för att stilla Rikards beroende ;) Så tar mig lite tid här ändå :) Det var ju ett tag sen nu..



Dagen innan julafton hade vi uppesittar kväll hemma. Hela dagen hade vi varit och ränt i Valbo för dom sista jlklapparna.. Jag var bokstavligen helt slut i både huvud och kropp. Men vi hade otroligt mysigt. Både Emma och Johan vann på bingolotto, Anders och Carinakom förbi, jag fick hjälp med att slå in julklapparna och det blev en ganska sen kväll för oss.. :)








Men så kom julafton. Vi klev upp och öppna lite morgon paket :P Jag fick mysiga vantar, parfym och ett otroligt efterlängtat och bra underställ! Tusen tack för det!
Sen åkte vi hem till svärfar och lämnade av lite julklappar, vidare till graven där Theos Farmor fick en julblomma och lite ljus, sen åkte vi hem till Johans syster för att vara där resten av dagen. Det var super trevligt och vi hade faktiskt tomte också, det har jag inte varit med om på flera år :) Kul!

Det är super segt att ladda upp bilder från denna dator, så det blir inte så många som jag skulle velat!



JULAFTON

















Tänk att jag varit så snäll detta år...









JULDAGEN




Theo myser med sin mormor, i nya pyjamasen..


Här hemma har vi 20 minus och det är KALLT! Vi har nyss varit på Ica och handlat, hälsat på Momma och nu är vi hemma igen. Theo sover i vagnen och Sam och Rebecca är på väg hit för lite julklappsbyte :P

Imorgon kommer kanske lill Eskil. Det blir kul de å. Ska slå en signal till Ronja och kolla vad hon pysslar med.
Det är så otroligt skönt att vara hemma igen. Försöker få tag i Jessica och ska fråga om jag kan låna hennes åkpåse, en sån där VOKSI eller vad dom heter, som jag kan ha i pulkan vi fått i julklapp :) Då blir det åka av.
Sen ska det inhandlas lite inför nyår.. Men mer dator blir det nog inte på en stund nu :)


Ha de bra´.











god jul från bilen

DÄ VAR JULEN FØRBI. VI ÄR PÆ VÆG HEM TILL RAMSELE. UPPDATERAR KANSKE IMORGON ISTÆLLET. GOD JUL PÄ ER 

Bocken brann :)

Julbocken brann i natt



GÄVLE
Gävle stolthet, den riksbekanta julbocken, har åter bränts ned. Polisen fick larmet strax efter klockan tre på natten, SOS Alarm ringde för att meddela att bocken på Slottstorget stod i ljusan låga.

Julbocken var övertänd när polisen och
Räddningstjänsten kom fram till Slottstorget.
Fotograf: Pelle Friberg

- Det var i stort sett bara skelettet kvar när vi kom fram, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl på Gävlepolisen.
Ingen har gripits för händelsen, som polisen rubricerar som grov skadegörelse.
Polisen fick larmet klockan 03.09 och Räddningstjänsten fick det ungefär samtidigt.
Pär Törnhult, Räddningstjänsten inre befäl på onsdagsmorgonen, konstaterar liksom polisen att det var för sent att göra något när brandmännen kom fram.
- Den var helt övertänd, jag tror till och med att huvudet hade fallit av när de kom fram, säger han.
Årets bock var den 43:e i ordningen och 13 meter hög. Bara några få av bockarna har överlevt, de flesta har bränts ner eller vandaliserats på annat sätt. Under några år skyddades julbocken med flamskyddsmedel, men det upphörde för några år sedan eftersom det gjorde den missfärgad.
_______________________________________________________________________________________________


Jaha, jag fick uppleva att den brann också :) Förra året blev jag lite besviken, då stog den ju kvar. Jag får säkert massa banning för detta men är det inte tradition att den där jävla bocken ska brinna? Jag tycker dom borde kunna arragera det, göra som om det vore en stor decemberbrasa, jag skulle iaf gå och titta. Hade jag varit vaken inatt hade jag förmodligen sprungit ner och tittat ;) jag hade röstat för att den skulle brinna, hoppas dom inte får tag i den som gjorde det bara.. Den stackarn kan det nog springa iväg några slantar för :S Haha..

Theo har nyss ätit gröt, fortfarande väldigt uppskattat. Vällingen, blöjor och annat nödvändig är packad för en dag med pappa i Valbo. Allt är klart. Bara en sak återstår.. Jo pappan i familjen ligger och sover.. Tro när han ska behaga kliva upp. Klockan 09 ska vi plocka upp Tessan, sen vill jag åka genom stan för se hur bocken numera lyser med sin frånvaro... Idag fam till 19.00 har vi fullt upp.. Men för en gångs skull ska det blir kul med lite stress. Det är hur mycket som helst som ska fixas, jag och Johan skrev listor på vem som skulle fixa vad under hela dagen för att det ska bli så effektivt som möjligt.. :) Haha.. Töntig, eller hur.. Men då vet ju jag iaf att jag tillexempel slipper fixa middagen, jag tar tvätten och packar det mesta möjliga istället.. Det är så jag vill ha det.
Långa listor, planering. Helst skulle jag ju så klart vilja ha klockslag på sakerna också ;) Men det kan jag nog se mig om efter i en annan värld. :)

Nu börjar dagen.. dagen innan julafton :P


Grötmonster!

Haha, ja det här gick ju bra.. Gröten var otroligt uppskattad. Varje gång jag tog skeden från munnen för att ge honom mer blev han vinsinnig, han ville verkligen äta hela tiden och ha mer och mer och mer.. Tillslut bokstavligen skrek han och slet skeden ifrån mig och tryckte i sig all gröt som fanns på den.. När den var slut kom hysterin igen så han fick lite mer, sen fick det vara nog :) Men det känns roligt att han har aptit iaf!

Har lite olika saker att testa här hemma som ska bli spännande :P Han verkar vara som sin pappa och tycka om allt. Jag är verkligen otroligt kräsen och det är ofta tråkigt.. Men Theo verkar kunna smälla i sig vad som helst.



Det var tydligen otroligt gott..




Mig var han mest brydd på, jag tyckte den var vidrig den där gröten :P




Men huvudsaken den lilla är nöjd!


En paus!

Jag har varit och handlat. Själv. Lyx.

Parkerade långt från alla andra bilar då jag vet att jag suger på att baka och ta mig iväg om jag har bilar brevid ;) (pinsamt, ja!) Gick in och tog LÅNG tid på mig. Ingen stress när man är ensam.
När jag kom ut och skulle ta varorna till bilen var det kaos på parkeringen.. Bilar överallt. Hur mycket folk som helst hade kommit. Och ja, jag tog mig knappt in i bilen så trångt inparkerad var jag.. Efter tre djupa andetag gjorde jag mitt bästa och jag lyckades :) Övning ger färdighet..

Väl hemma lagade vi middag och åt, Theo sov gott i sovrummet. Det har varit så otroligt kallt där inne, idag kom Johan hem med ett el element tack och lov så nu har vi värme där inne. I övrigt brinner värmeljusen för fullt här hemma för att det ska bli lite varmare iaf.

Jag letar en gå stol till Theo, jag vill ha en ganska neutral, inte med massa prylar som kan låta, spela och sjunga ;) Själviskt kanske men jag minns mer än väl när jag köpte en leksaks damsugare till min Kusin och deras mamma fick gå och lyssna på det där ljudet hela tiden, hon blev knäpp till slut och har nog aldrig blivit sig själv sen dess :P haha.. Kommer antagligen komma prylar så småningsom som lever om...
Någon som vet vart man kan hitta en helt vanlig utan krusedull? Min trotjänare tradera har svikit mig i den frågan.
Jag har pakat lite iaf, men det mesta som ska packas ligger i tvättmaskinerna nu. Det är ändå alltid något vi glömmer men det löser sig på nått vis ändå. Mamma hade fixat en spjälsäng, för Theo kan inte sova i sin nest längre, han är för stor. Tro om hade tänkt att Theo skulle få sova hos henne någon natt? :) Man kan ju hoppas.


Ikväll ska i se film. Blir en tidig kväll då vi ska upp i tid imorgon.
Nu ska Theo få gröt :P Tro vad han tycker om de?

Ha en fin kväll!





Bildbomb!


Jag tror plogbilen kör in i vårt hyreshus, det låter som en ångvältare där ute och helt plötsligt kan inte Theo sova!?
Irriterande, han brukar alltid skunna sova fast det är ljudlig runtomkring.
Han somnade om iaf, men det är ett herrans liv ute fortfrande..





Nykläckt och redan då en grubblare..


En enorm trötthet kom och överöste oss!




Urkults lyscka!



Innan festen på hillmans!



Jag och Johan förljummar hemma innan vi går på Linas 30 års fest.
Det tog oss en timme att komma hemifrån och ner till Kajkanten!
(Det handlar om MAX 2 kilometer)



Den här dagen glömmer jag aldrig. Johan var överlycklig för att vi skulle ut och fiska på njössjön,
Det lös i hans ögon och när vi kommit ut en bit med båten la motorn av.
Han drog och drog för att få igång den igen, och vips så drog han av snöret..
Från ljuset i hans ögon till den bitterheten.
Han fick ro in i land och sur som en citron var han kan jag lova!



Mätt och Belåten efter att ha tryckt i mig en massa lusse bullar som Johans mamma bakat och skickat med till Tjörn :)




Här var kameran inte så jätte populär.. Jag mår illa när jag ser den där tuben med lustgasen! Fy fan!



Jag drog en vann på lotteriet, ingen nit denna gång!



STORA TÅGET!

Jag och Theo spelar Stora Tåget här hemma (Finns det någon bättre låt?) ;) och han flamsar runt på golvet och har lagt klapparna under granen, mest för syns skull då dom egentligen ska ner i påsar och vidare till Theos faster och Ramsele.
 
Ska börja packa lite smått, imorgon hinner vi inte, på julafton tänker jag inte göra det och på juldagen åker vi.
Tur att vi har tvätt tid ikväll! Johan ska till Tandis klockan 14, sen kommer han hem och då är han JULLEDIG! Underbart! Ikväll ska vi  bara vara hemma och mysa, vi tre innan ruschen drar igång. Imorgon är en stress dag, sånt stressar mig ;) Men samtidigt ser jag fram emot det.

Min mobil tok krånglar och jag ska ringa och höra om det går att lösa, nu, innan jag åker hem. Jag kan ju inte ens ringa ibland, det bryts och jävlas hela tiden!

Jag har städat badrumsskåpet och jag har kastat hälften av all rat som skräpade där inne, undra varför jag sparat
på en mascara som är över ett år gammal och dessutom slut? Aja..

Ha en fin dag!





Stora tåget går från norlland,
men ingen kommer hem.
Det finns ingen här som sörjer,
för kyrkan den är tom och stängd.
Ser du byarna du passerar,
en gång bodde det människor där,
men snart är det bara ogräs,
som lever och frodas här.

Men Norrland är stort och vackert
även om ingen lever där.
Tydligen kan ingen överleva på vattenkast,
skog och bär.
Och alla tågen har slutat gå dit upp,
för länge, länge sen.
Men det går en landsvägsbuss om dan,
du kan åka med den om du vill.

Stora tåget går genom Norrland
jag ser en kall och öde värld,
Men jag ser också all den kärlek
som finns hos dom som lever här.

Våra skogar bli billigt papper och
lönsam exportindustri,
medans alla vägarna bara förfaller
och stängs av mil efter mil..
Och det finns ingen här som kan påstå,
att den norrlänske bonden är rik.
Cherferna dom bara fortsätter lägga
ner fabrik på fabrik.

Men Norrland är stort och vackert
även om ingen lever där,
för tydligen kan ingen överleva på vattenkast,
skog och bär.

Och våra älvar dom producerar
billig ström och energi,
år fabrikerna i söder, men dom
som betalar det är vi!

Stora tåget går från Norrland,
men ingen kan komma hem.






bra...

Det har varit en kanon dag idag! Jag gick bort till Tessan och hälsade på, Dom hade verkligen en super fin lägenhet, jag är avundsjuk på deras gigantiska fönster, det var hur fint som helst.
Sen gick vi bort till Fjällbacken och kikade, dom följde med mig hem och vi surrade och busade en massa med Theo och Flisan, dom älskar verkligen tomatarna som jag fått av min farmor. Flisan skrattade som en galning när jag visade henne dom :) Fick mig ett gott skratt själv när jag hörde henne skratta :P

När dom gått hem somnade Theo och jag kunde dra igång med dammsugaren, och moppa golven. Johan kom hem men har nu åkt igen.

Jag och Theo har flygit flygplan och nu ligger han och rullar runt på govlet.. Har lagt täcken över hela golvet nästan för att han inte ska ta sig ut på det SVIN KALLA golvet..
Jag har skrivit klart min saga, som ska bli en julklapp och snart ska jag se om jag kan hitta någon ätbart här hemma, var inte alls hungrig när det var matdags, men nu kurrar det som tusan..

Ska lägga upp morgondagen lite smidigt, handla packa och kanske lite kvalitets tid tillsammans.






Mys i soffan med Tomtarna..






Och just för tillfället är jag så här populär..


Återblickar.. :)




Grabbarna grus har vaknat, i frustration tog Johan Theo i vagnen och gick ut :) Haha..
Frisk luft gjorde nog susen, nu är dom pigga igen.

Klapparna är inslagna och jag har Rimmat till min lilla syster, som förövrigt inte är så liten längre.

Har kollat på bilder från förr..


 :) Jag känner knappt igen mig själv.
Ska skicka iväg lite mail nu innan vi ska äta sen, efter middagen, ja då ska vi mysa.
Är lite avundsjuk på Emma idag som har hela hennes familj hos sig.
Jag önskar jag kunde få hit min också och kunna bjuda på fika :) Hoppas dom myser riktigt.
Jag älskar juletider, brukar inte göra det men i år så :)









Det här är från våran inflyttningsfest 08, på hillmanskroken.. Första gången jag träffade Emma och Peter.
Jag, Johan, Robin och Rebecca gick på krogen framåt småtimmarna.. Och ja, det händer inte ofta men dessvärre minns jag inte mer från den kvällen, svaga minnen från en full blivande brud, Robin syster? Möhippa? Och, ja, nä inge mer...


Fullt ös på festerna i Oslo. Jag älskar att vara barfota, det kanske syns.
Vare sig det är fest eller inte så är barfota det bästa!
 Niklas spelar trummor och får festen i rullning.
Det påminde mig om Urkult.
Någon som har en husvagn att låna ut i Augusti nästa år? :)

Nu blir det ingen mer bloggning idag. Imorgon kanske, för Rikards skull ;P

Ha en fin kväll!


Isglass

Nu har jag pysslat ihop den sista julklappen i form av handkraft, dom andra ska köpas.. Hade knäppt kort och skulle visa vad Theos Farfar skulle få, men jag kom på att mamma och pappa läser här och dom ska få likadana så då blir det inge kul :)

Har nyss surrat med syrran som hade köpt nya skor, det vore nått för mig på juldagen kanske ;) Grymt att hon handlar nytt och jag sliter ut Haha.. Synd bara att hon är 54 storlekar mindre än mig så kläderna kan jag ju inte längre nyttja ;P

Grabbarna sover FORTFARANDE! Otroligt!
Jag har hunnit med ett långt härligt bad och massa annat.
Passar på att njuta av tystnaden och ska slå in dom här klapparna och lägga under granen så länge.
Idag blir det pasta till middag. Disskutionen om vi ska ha purjolök eller inte i pastasåsen går vilt till, jag röstar Nej. Vad röstar ni? :)

Jag kyvsmakade en köttbulle hos Johans syster igår, åhh himmel vad goda köttbullar jag kommer få på julafton, i klass med min mormors! När vi gjorde egna köttbullar här hemma blev det inte alls så bra.

Jag saknar glitter i våran gran men trivs utan också! Tänkte slå in Ordspråket jag köpt åt Theo men i samma stund som den tanken slåg mig insåg jag att det var lönlöst, jag kommer ända sätta upp det innan jul och han kommer knappast tycka om svarta bokstäver i trä ;) Men jag gillar dom!

Jag är super sugen på en calippo.

Nä, nu till klappverkstaden här hemma!

4 Dagar

Söndag och 4 dagar kvar till julsfton. Läste en konversation på Facebook om vilken skillnad det är på nu och då..
Förut kändes december som en evighets månad och fyra dagar var hur lång tid som helst.. Man ville ju att julafton skulle komma. Nu känns det som att allt går med rasande fart och mer än gärna skulle jag också "infoga några dagar" men samtidigt är det ju härligt :)

(andra konversationer där, är ju däremot betydligt mindre roliga)

Igår åkte vi och lämnade Theo hos hans faster vid fem tiden.. Sen åkte vi för att handla hem mat. Det blev helstekt fläskfilé, potatis och sås :) Sen satt vi bara i soffan och surrade. Kändes hel skumt, för jag kom mig själv att titta efter Theo flera gånger, men han var ju inte där :) Vid halv tio åkte vi tillbaka, då var Hela familjen där hemma + Tessan, Niklas och Flisan.. Jag mådde verkligen kanon, skrattade så tårarna bokstavligen sprutade, och jag satte i drickan i halsen och höll på kräkas.. Vid halv elva åkte vi hemåt och då somnade vi alla på stuts nästan. Idag fick jag sovmorgon dessutom. Vaknade av klockan kvart över tio, gjorde mig klar för att åka till Emma och Peter, men när jag ringde så bestämde vi att dom kommer hit på onsdag istället. Uppesittar kväll med bingolotto och julklappsbyte ;) Det blir trevligt.

Vi har plockat lite här hemma och. Theo har nyss somnat och jag tror Johan somnar när som helst på soffan också :P Jag älskar att vi är tillsammans idag. Har varit en enormt strulig och stressig vecka, men igår fick vi rätsida på det och som sagt är planering det bästa. Med planering undvikar man ju missförstånd också, det underlättar enormt.

Klockan är snart 13. Vi bara är, för en gång skull är det en dag där vi inte behöver göra ett skit! Det är lyx.
Eller självklart skulle det kunna finnas tusen saker att göra, men inget vi måste.
Onsdagen närmar sig. Jag som längtat, men igår fick jag veta att förra året var det 1 timmes kö för att komma in till valbo köpcenter. Det vred sig lite i magen, men skam den som ger sig.. Vi kliver upp i ottan och ser till att vara där först ;) Flisan skulle sova hos Tina så vi kunde åka när som helst.. Skönt också för då hinner vi bli klara så vi kanske inte behöver vara där hela dagen ;)


På Fredagen ska jag hem till Mammsen. Jag saknar dom!
Och sen ska jag även få se min pappas nya lya i Sundsvall. Det blir alltså inte bara två julaftnar i år. Det blir tre.
En i Gävle, En i Ramsele och En i Sundsvall.. Haha.. Så är det att vara skiljsmässobarn, men det är väl ingen nackdel ;)

Jag kom på att jag glömt att posta en julklapp. Fick panik och inser att den aldrig hur jag än gör kommer hinna fram innan jul. Men kanske han blir glad i mellandagarna då när det dimper ner ett paket i lådan!

Nu ska jag njuta av lugnet medans mina grabbar sover!
Ha en fin dag!


5 dagar kvar...

Inte ens en vecka kvar till Julafton.

Idag är jag trött, Theo bestämde sig klockan 08 för att han ville stiga upp och han är ju bossen här hemma så det var bara att häka på.. :) Inte mig emot då han var på strålande humör.
Surrade en stund i telefonen, och åt sallad till frukost innan jag packade ner kytet i vagnen och gick en sväng.
Vi stannade vid strömvallen och kollade på små grabbarna som tränade hockey, det var väldigt uppskattat av Theo då han vägrade släppa blicken från isen.. Men till slut blev det så kallt att jag tvingade ner honom i vagnen och gick vidare mot Erikshjälpen, ringde Johans syster för att fråga om dom kunde ta Theo vid 17, så jag åker dit med honom då :)

Vi gick till Erikshjälpen, jag gillar second hand. Brukar hitta riktigt bra fynd. Idag hittade jag ett par skor som jag tyckte om. Ett armband också men det lät jag bli, ångrar mig nu..

Nu är vi hemma igen. Johan har åkt. Han skulle hjälpa en kompis med något jobb på nån krog i stan.

Jag och Theo kollar bonde söker fru och lördagsmyser. Det är städat och fint här hemma, just nu iaf..
Tror vi ska ta oss en tupplur!

Ha en fin dag!


Dagens fynd, 40 kronor :)


Flisan gillade min väska igår :)


Vi har slagit ihjäl timmarna..

Jag har haft en grymt bra kväll. Istället för att sitta i min ensam och helt i onödan vara en töntig flickvän som oroar mig för Johan när han är ute och bara glo på tv och vanka här hemma så har jag haft en fantastisk rolig kväll faktiskt!

Och ja, tro det eller ej, klockan är fem över halv två och jag är vaken :) pigg ändå!
Redo för att sova men ändå uppe :)

Tessan och Flisan har varit här och vi har dödat timmarna :) Tiden har gått så otroligt fort. Theo och Felicia ville inte sova överhuvudtaget så dom har båda två varit vakna ganska länge. Men efter ett tag somnade Theo och Tessan skickade sms att Flisan somnat också :)
Vi har surrat i en evighet om allt och ingenting. Käkat chips och druckit coca cola :)

Imorgon är en ny dag :) Jag ska städa på förmiddagen och jag har helt glömt bort att ringa Rikard och Tina och jag misstänker att Johan inte heller gjort det så jag får göra det imorgon och fråga om dom fortfarande kan vara barnvakt, och vilken tid isf!

Så fort jag blir ensam får jag hemlängtan. Känns som att det händer så mycket på hemmaplan. Min pappa har flyttat och jag har inte ens sett hans nya boende, min kusins barn växer så det knakar och jag minnar allt spännande. Min mamma bakar och jag önskar jag kunde få vara där och bara känna lukten av jul. Tänk att jag har verkligen försökt i år att få till julstämmning och mys faktor här, men hur mycket man än försöker gissar att det aldrig blir som när man var liten och hemma?

Nästa år kanske jag lyckas bättre :)

Jag längtar så otroligt mycket tills på onsdag så jag får dessa julklappar ur världen. Ska dessutom blir skönt att knalla runt utan vagn i godan ro :) Johan får ta den delen medans jag fixar klapparna :) Otroligt bra deal!

Nu är det verkligen dags att gå och lägga sig, men jag känner mig inte alls särskillt trött.. Men bäst att sova ändå innan sockertoppen kliver innanför dörren, risken för att bli sittandes och prata massa gojja är för stor annars ;)

God natt på er!


Kallt

Ja den här dagen hade ju kunnat börjat bättre..


Jisses va kallt det är ute.. Säger jag som har -10, hemma var det -27 idag ;P

Mitt bank kort är borta! Mot min vilja gick jag ner på stan, in på banken, och fick som tur var världens trevligaste kille som kunde hjlpa mig.. Var inte på nått vidare humör själv så när han sa -"Ja okej, det kostar ju 900 kronor att spärra och få ett nytt kort" Ja då blev jag så arg att jag bara drog tillbaka mitt körkort och kände hur tårarna började komma, det enda jag fick fram var "Det var ett jävligt dyrt kort det där".. Men jag fattade lika snabbt att han skojjade och i efterhand var det ganska roligt. Så nu är det där kortet ur världen.. Förstår inte, jag måste ha förlagt det eller lämnat det någonstans i min för övrigt just nu ganska snurriga tillvaro..

Jag knallade vidare i kylan till Fjällbacken och handlade hem lite mat, mest grönsaker denna gång.
Sen fick jag lägga på en rem då jag bokat tvätt tid klockan 13.. Johan var hemma, så även två av hans arbetskamrater, dom gick direkt efter att jag slängt in första maskinen..
När maskinen rullade surrade jag med Jessica B, vi pratade nästan en timme.. Härligt! :)
Sen skulle tvätten upp. Jag sket i att tvätta mer, det blev bara två maskiner. Det är så in i nordens krångligt att ha Theo med dit ner.. Jag fick bära upp honom i tvättkorgen, jag borde träna mina muskler för jag orkar nästan inte bära honom längre..

Så nu är tvätten hängd och jag ska förbereda mat. Johan ska ju äta julbord, så jag bjöd över Tessan på kycklinggryta med ris, hennes Niklas skulle också brot ikväll.. Hade tänkt att vi kunde hyra film men jag insåg vid närmare eftertanke att det kanske inte är en sån bra idé.. Roligare att glo på tv och surra. För vi måste ändå pausa hundra gånger med två småttingar ;)

Näe, nu ska jag anteckna, antecka och antecka.. Man mår bra av att skriva, eller jag mår bra av att skriva.
En dagbok ska jag önska mig i julklapp, där skulle jag skriva ner allt som jag inte skriver här ;) Alla hemligheter!

Ha en fin kväll!




Kvällen fortsätter..

Hipp happ.. Jag och Theo är själv hemma. Johan har åkt bort ett tag.
Vi kollar bonde söker fru och har ganska tråkigt faktiskt. Jag blir galen när saker inte blir som tänkt, planering är A och O i mitt liv, och faller planeringen faller allt. Hela min värld blir snurrig av sånt.. Och är för mycket förändrigar just nu. Och jag får stå för dom förändringarna själv. Jisses vilken kontroll människa jag har. Jag skulle inte överleva en dag utan en klocka och jag blir stressad av motsatsen.. Det är verkligen någon jag måste fortsätta jobba med.. Ingenting fungerar för mig om jag inte planerar, är det en sjukdom kanske?

Jag vet exakt hur morgondagen kommer se ut, ungefär iaf och så vill jag ha det.
Jag vet vad som väntar nästa månad, och jag planerar gärna två år framåt också om det skulle vara möjligt :)

Ja, nu ska vi fortsätta kvällen här hemma, för klockan stannar ju inte, tack och lov!


Helgen är nära..



Det här är den vagn vi har idag, fast våran är hel svart. Den ska nu bort, jag har hittat en annan.
Samma lika som Jessica Brorsson, den gillar jag bättre.

Övertid för Johan, det blir en sen middag med andra ord.
Aldrig har helgen varit så efterlängtad.
Johan ska på julbord och partaj. Jag ska umgås med Tessan och Flisan.
Och på lördag blir det kvalitets tid. Vi har dock ändrat planerna.
Skippar Sundström och går och äter gott istället. Huvudsaken är ju att vara tillsammans, sen om det är
med Stefan, på toaletten eller en krog, det kvittar.
Ska ringa Tina och fråga när vi kan droppa av grabben bara :)

Ha en fin kväll!



Utbildning eller inte?

Här händer massor..

Jag och Theo vaknade vid nio.

Min chef från fritidgården ringde. Jag blev erbjuden två till tre kvällar i veckan med start i Januari. + Att jag står som reserv på Mötesplatsen nere på stan. Hon visste inte hur mycket jag ville jobba så det blev så till att börja med, och det känns helt ok. En mjukstart :) Sen kom det en annan nyhet också. Jag blev erbjuden en ledarutbildning. Vilket känns lite som ära att bli, eftersom hon lika gärna kunnat lägga dom pengarna på någon annan i personalen, så det borde ju betyda att hon tror på mig, det sa hon också. Sånt värmer. Jag bad om att få fundera då det innbär att jag måste åka bort tre helger, en i januari, en i februari, en i mars.. Så jag grubblar på den över helgen. Vill verkligen inte missa chansen heller när jag får utbildningen gratis, den kan vara väldigt bra att ha när jag söker framtida jobb också.. Får se hur det blir..

Jag hade tänkt gå ut med Theo idag, men vädret är inte på våran sida. Bakom grå tunga snöstorms moln kan jag ana solen? Men den verkar inte vilja komma fram riktigt. Utan det yr snö överallt och frågan är om jag är villig att ge mig ut i det?

Ska kolla med Tessan om hon varit ut/ska ut eller om hon valt att vara inne idag? :)
Imorgon börjar helgen. Äntligen. Jag har längtat!

Varför kommer hemlängtan som ångest attacker och inte smygande så man kan planera bättre?
Skulle göra vad som helst för mormors kötbullar och mammas soffa!


Tack för bra tips på barnmat :) Om någon har fler så skriv gärna!
Ha en fin dag!


Spännande..

Jag kanske är jätte löjlig men jag tycker det är skit spännande med dessa smakportioner och att det (trots att jag kyvstartat) nu är dags att börja på riktigt. Förmodligen kommer jag inte alls vara lika lyrisk om ett tag ;) kring allt som har med barnmat och kladd att göra, men så länge det är så här spännande och roligt tänker jag njuta av det.
Vi drar igång med potais och jag har redan gjort 2 isformar med mat som finns i frysen så nu hoppas jag bara att han kommer tycka om det. Fick super många bra råd på bvc för att det lyckas så bra som möjligt. När han fick banan första gången gick det inte alls som jag tänkt. Han totalvägrade tillslut, men nu tar jag nyaa tag.

Har förberett middagen som bli torsk med äggsås, men fisken får Johan koka, jag är livrädd att den inte ska ha kokat klar, så han får fixa den. Tidigar eidag hade vi några små utbrott här hemma, eller inte vi, utan Theo hade. Han vägrade sova. Han vägrade ligga rygg, han vägrade allt förutom att ligga på mage, saken var den att han hade spytt där han låg så jag ville gärna byta i sängen men så fort jag skulle flytta honom blev han vansinnig.. Tillslut struntade jag i det och flyttade på honom så det blev rent i sängen, men när det var torrt verkade han inte vilja ligga där längre så han fortsatte skrika.. Paniken kom och jag visste inte alls vad jag skulle göra tillslut, men efter en stund slocknade han på min axel.. Och har sovit sen dess.. Ville han verkligen ligga i den blöta spyan? Det måste varit nått annat som var på tok. Hoppas han är på sitt vanliga glada humör när han vaknar igen..

Jag ska göra ett sista ryck här med middagen sen springa bort på jobbet.
Ha en bra kväll!



För 17...

Mitt <3 blir ju 4 månader idag :) Jag hade glömt bort det för ett ögonblick! Det ska firas.


8 dagar...


..kvar till julafton.

Så var onsdagen här, igen.


Men igår när Lovisa kom hit och satt vi och pratade en stund innan vi drog i gång med projectet. Hon åker ju hem till Skellefteå ikväll så vi önskar henne god jul och ser fram emot en återförening nästa år ;)
När vi väl hade mätt väggen och bestämt vart orden skulle sitta börjat  och första ordet satt på väggen ångrade jag mig, herregud vilket pill, de fäste ju inte på väggen så vi fick stå och för hand gnugga och verkligen vara super nog och försiktigt för att det inte skulle gå sönder. Det var enormt tålamodskrävande. Men jag blev väldigt nöjd tillslut, det blev just som jag tänkt mig om än lite litet kanske, men det gör inget :)



Om jag vetat att det var så krångligt hade jag strutat i det ;)


Tur att jag fick hjälp :)



Theo blev lite sur när han inte fick någon uppmärksamhet.



Men tillslut blev det bra?


När Lovisa åkt började jag göra mig klar för tjejkväll. Johan kom hem senare än tänkt så det blev lite stressigt, eller det är jag som stressar upp i onödan, som vanligt.. vi hann med hästlängder.
Tog med mig Theo bort till Ingrid, dom hade så otroligt fin lägenhet.. :) Där surrades en massa, sen bakade vi pepparkakor, drack glögg (jag smakade också) :) Men glögg är nog inget för mig. Sen hade vi julklappsbyte.
Jag lyckades få ett paket med chocklad doppade tunnbröd från Norrland, det låter säkert skit skumt, men det var jätte gott :) Lyckades även få lite julklapps tips under kvällen. Nästa gång det blir något liknande ska jag vara barnfri. Theo var jätte snäll, abslout. Men det blir ändå mer avslappnat utan barn :)

Vid 21.30 kände nog alla hur tröttheten trägde på, Jag och Theo var först att lämna efter en kanon kväll. Det gör gott att komma hemifrån!



Redo för att umgås :)


Ingrid bakade med hjärtat ;)



Elin var duktigast :)



Theo mådde gott med alla brudar runtomkring.




Och ja, Carina kunde allvarligt gissa sig till att det var stekpanna i hennes julklapp. Otroligt!



Ja, Onsdag idag då. Jag och Theo klev upp kvart i sju. Han var klar vaken. Lika bra det för vi ska till BVC klockan 10. Jag hade inte ställt klockan och efter att han sovit till halv elva igår vet man ju aldrig när man börjar dagen riktigt. Det är fortfarande massa snö ute och jag är fortfarande vansinnig på våran vagn som verkligen inte går att köra ute i snön. Hoppas verkligen att jag kan lyckas byta den ganska snabbt. Helst innan vi åker till Ramsele, för det lär knappast vara mindre snö där.

Det ska bli spännande att se hur mycket våran grabb väger nu :) Det var ett tag sen vi var dit. Dessutom ska jag till den sköterskan vi tycker bäst om. Sen ska jag hem och städa, ser ut som ett bombnedslag här hemma sen igår. Jag har bara dragit fram tusen prylar när jag skulle gå igår kväll, och jag orkade inte plocka undan igår, så det får bli dagens "problem" :) Sen ska jag jobba ikväll. Fick dessutom ett intressant samtal från Lotta igår :)

Snart är veckan slut..
Ha en bra dag!


Vinterland..

Inatt matade jag Theo innan jag somnade, det var ganska kallt i sovrummet så jag bäddade om honom, och sen bestämde jag mig för att dela töcke med Johan istället, det blir varmare, kom på hur länge sedan det faktiskt var jag somnade i hans armar. Man glömmer bort hur betydelsefullt bara en sån sak kan vara, mitt detta liv som nyblivna småbarns föräldrar. Ofta kan jag tycka det skönt att just få min "ensam" tid under mitt egna täcke och somna själv, men det är faktikt mysigt att somna tillsammans också!

Theo vaknade igen vid åtta och ville äta. Då klev jag upp, men han somnade om.. Och vaknade igen halv 11. Jag låg länge och kollade, helt förvånad över hur mycket han sover, men han myste ner sig rejält i kudden brevid mig och fast jag strök handen lver hans ansikte och pratade med honom fortsatte han att sova.. Men halv elva vaknade han som sjöng som en fågel, han är en hejare a´på att surra nu :) Jag lastade ner honom i vagnen och gick ut i snöovädret :) Fast plogbilen varit här två gånger, redan inatt och i morse så var det på tok för mycket snö för vagnen. Vagnen som jag avskyr! Men jag lyckade komma till Fjällbacken och hem igen iaf.

Jag älskar snö, men det var en kamp med vagn :) Motion! Det är härligt att kolla ut och se all snö, det snöar fortfarande. Jag minns när vi var små och Siw bäddade in oss i åkpåsar och la oss i vagnen som var kopplad i skoter, sen åkte vi ut på sjön och grillade. Det var så mysigt att åka i den där vagnen, med fårskinn och det fanns en knapp att trycka på, om vi ville nått kunde vi tycka på den, då blinkade det fram på skotern så Lelle eller den som körde kunde stanna och höra vad vi ville :) Undra om den finns kvar. Jag skulle vilja att Theo får åka lite skoter också :) Tro om mamma har sprak lådan kvar? Jag låg iaf i en liten låda på sparken, det var säkert roligt. Det ser iaf mysigt ut. Vet att Lovis har åkt en sån spark låda också. Här är det ingen mening att ens ha en spark, för dom saltar innan snön ens kommit. Det blir totalt kaos.

Jag sitter och väntar på Lovisa som ska komma hit. Tog fram lussebullarna som vi frusit in, smakade en och kastade resten. Dom var jätte torra och ingen smak alls nästan.. Blev dom det för er också Tessan? Skumt iaf för när dom var nybakade tyckte jag dom var goda..

Jag ska slå in min julklapp för ikväll iaf. Ska lägga fram kameran så jag kan lägga ut lite bilder här senare..

Ha en bra dag. Vi får iaf en vit jul!


Sömnproblem.. Ja!

Kvart i ett :S Vad gör jag vaken och uppe nu? Jag gav upp försöket att sova, det går helt enkelt inte. Har legat och vridit mig sen halv elva. Theo borde ändå vakna snart och vilja ha mat så jag kan lika gärna vara uppe tills dess. John Blund verkar inte vilja komma till mig inatt. Men jag har inget emot att sitta här heller. Jag kan höra mina pojkar snarka ikapp inne i sovrummet och tittar jag ut ser jag den stora granen med lampor i som det nu är fullt med snö på.. Det snöar JÄTTE MYCKET ute och jag längtar till julaftonsmorgon :) Håller på att göra en skattkarta till Johan, haha.. Det blir roligt. Vi planerar mycket just nu. Jag älskar att ligga på kvällen och planera en massa, eller ja, det kanske oftast är jag som planerar, för han brukar bli trött och somna ifrån, men jag kan ligga i timmar och bara planera och planera.

Imorgon kommer min privata inredare. ;) Lovisa. Jag gav mig ut på för djupa vatten när jag köpte det där ordspråket. Jag är inte direkt fingerfärdig, har inte särskillt bra tålamod, hatar att mäta och måtta och skulle det bli fel en gång skulle jag förmodligen slänga det så Lovisa kommer till undsättning imorgon och ska hjälpa mig upp med det :) Det blir spännade..

Sitter och mailar en kvinna från Timrå. Hon säljer den vagn jag vill ha + tillbehör för en vettig slant. Jag ber henne skicka bilder på min mail. Om hon gör det och den ser ok ut ringer jag min pappa på en gång så han får åka dit och hämta den. Snälla låt den se bra ut nu så jag kan byta ut sen vi har. Den åker direkt ut på blocket isf. Men det går säkert åt pipsvängen, för skickar hon inga bilder tänker jag inte köpa heller. Kom just på att pappa inte heller är i Sundsvall nu, han jobbar ju :( Kanske kan Sandra åka dit? A, vi får se. Hon lär antagligen inte svara nu ändå..
Jag kan höra någon som börjar vakna smått? Dags att värma vällingen kanske och somna om?

Ja, för här kan jag inte sitta längre, då blir det väldigt jobbigt imorgon istället :S

Hoppas ni sover gott!

Svenska hjältar





RÄDDADE LILLEBROR Hampus Adolfsson, 5, förstod direkt att l 
RÄDDADE LILLEBROR Hampus Adolfsson, 5, förstod direkt att lillebror Ludvig, 18 månader, behövde hjälp när han låg livlös i badtunnan. Han tog ett stadigt tag om Ludvig och lyckades dra upp honom.


Vi kollar på Svenska Hjältar galan, det är häftigt att få se vad alla gör. Otroliga insatser. Egentligen helt självklara kanske, men ofta i vissa situationer låser sig kroppen så man kanske inte gör någon ting istället. Men dom som är med ikväll har verkligen gjort en insats. Jag är så blödig.. det har jag alltid varit så det är inget nytt. Men sånna här pogram är bland det värsta..

Det snöar ute och vi myser inne, Theo somnade nyss i Johans knä så vi har lugn och ro här hemma :) Jag tog en snabb prommis och postade dom där julkorten. Nu är det ur världen. Bara ett fåtal som vi inte tänker posta utan lämna istället. Det fixar vi en annan dag.
 
Imorgon ska jag till Ingrid, är bjuden på tjejkväll där. Ska bli kul att se hur dom bor. Det blir julfika och julklapps byte :) Theo är enda undantaget. Johan har hur mycket som helst på jobbet så han får hänga med mig istället, men det blir mysigt!

När jag gick för att posta julkorten Rikard. Han ville brätta att han och Tina kunde vara med Theo på lördag :) Verkligen lyx när man inte ens behöver ringa och fråga! Skönt att ha några som ställer upp för man behöver lite egentid om så bara för nån timme. Så på lördag finns jag och Johan på spegeln och lyssnar på musik. Kom dit ni som kan! Det blir en bra kväll! Senare på kvällen får jag sms av Tessan där det står:

"Hej. Rikard ringde och sa att han kunde vara med Flisan den 23, det blir en barnvagns fri dag" :)
Haha.. ganska skönt, för jag skulle nästan vilja se vårat tålamod och humör när vi vandrar runt i julkaoset på köpis med ungarna som sypatigråter med varandra, ska äta omvart annat och mitt i allt det ska det hittas klappar :) haha.. Jag iaf gjort klart min lista på julisar nu så lite koll har jag iaf.

Näe, nu bojkottar jag datorn och passar på att vara med Johan medans pannkakan sover.



Läs om alla olika hjältar

"Han var jättetung men jag fick upp honom”



Stefan Sundström och min Mamma

Måndag igen. Förkyldningen hägrar här hemma, jag känner mig slakt. Johan är också dålig. Men envis som han är gick han till jobbet imorse, han är verkligen trogen sitt jobb. Han ville inte stanna hemma för han visste att det skulle drabba hans kompisar där och att dom då skulle få mycket stressigare än vad dom redan har det..

Ja ni, min Sambo är nog världens snällaste, det är en super god egenskap men inte allt för sällan är det hans fall också, han är helst enkelt för snäll! :)

Jag hade dessutom tagit upp med honom att jag skulle vilja gå ut på lördag. Jag och Emma hade planerat. Tyckte det var lite konstigt att han inte ens svarade när jag frågade vad han hade planerat utan han bara undvek frågan..
När jag frågde ingen sa han heller inget, inget konkret iaf så jag tänkte att han bara inte ville att jag skulle gå ut. Men igår kom det krypande.. Var skon klämde, det visade sig att STEFAN SUNDSTRÖM, tydligen ska spela i Gävle och han hade tänkt bjuda med mig dit om jag ville och om vi fick barnvakt. SÅ SÖT! Stefan Sundström kanske inte är en artist jag skulle bli jätte besviken om jag missade, men jag missade honom på Urkult och på nått vis har han som hängt med Mig och Johan sen vi träffades, han knäppa musik är något jag verkligen kan uppskatta. Och eftersom vi faktiskt inte gick på Melissa Horn skulle det vara kul att ta ett glas vitt och lyssna lite på hans ljuva stämma.. Jag gillar han faktiskt, men har full förståelse för dom som inte gör det..



Igår hälsade vi på Johans bror med familj. Olivia har blivit så stor. Hon är mysig, hon och Theo kommer bra överrens :) Efter det åkte vi och käkade innan vi svängde in hos Johan syster. Där surrade vi ett tag och fikade.
Sen åkte vi mot Ica jag gick in och köpte majskrokar och lite barnmatsburkar.
Ska bli spännande att testa. Majskrokarna har redan blivit lite av en favorit. Han blev så sur igår när den han fick var slut, så han fick en till.. Lika sur när den var slut. Sen fick han inge mer. Då tog helvetet fart här hemma, men om det bara är en majskrok han gnäller för då kan han få gnälla en stund. Och det gick över väldigt fort så..
Han har börjat prata en massa, och så fort vi lägger honom på golvet så kullrar han runt :) Det är roligt att se.
Igår när vi la oss fick han ligga mellan oss tills han somnat. Men då vägrade han ligga stilla han skulle promt vända sig till mage och ligga och kolla upp på oss.. Johan fick inte sova, han låg bara och vifade med armarna och surrade som en galning, så till slut gav jag honom lite välling och vysshade lite så slockande han sen.
Jag vaknade (Hör och Häpna) halv tio idag, och då hade jag inte klivit upp en enda gång under natten.
Johan hade redan åkt till jobbet. Men tydligen hade han varit uppe vid 04 inatt och gett Theo mat. Jag måste ha varit väldigt trött, för jag hade inte ens vaknat. Dessutom hade jag tydligen pratat en massa i sömnen.. Det brukar jag aldrig göra annars. Haha, men han hade inte hört vad jag sagt, kanske lika bra det ;)

Idag kikade jag in på allehanda.se och där fick jag se en bild på min mamma, hennes gubbe och hunden, och några andra människor.. :)


(min mamma längst till vänster)

Det var en artikel om Studiecirklarna dom startat i Ramsele i ortsborna och etioperna.
Roligt att dom tar hand om dom som kommit. Jag tror det uppskattas enormt.
Kul för "oss" att lära sig om deras land och deras upplevelser, få lära "oss" om deras mat och deras vanor, samtidgt som "vi" hjälper dom att anpassa sig och lära sig om "våran" kultur. Jag skulle tycka det var spännande iaf.

Jag tittar på förlossningkliniken, ett barn som bara väger 594 gram föds, och man får se hur läkarna försöker rädda livet på den lilla, (verkligen pytte lilla) människan som just kommit ut till den stora och faktiskt ganska skrämmande världen. Jag blir skrämd.. men mest tacksam för att allt gick så otroligt bra när Theo föddes, att han var frisk. För jisses så mycket som kan gå snett.


Idag har vi bara varit inne och så får det nog bli resten av dagen också, ska eventuellt gå och posta våra julkort. Det måste ju ändå göras innan onsdag så det är kanske dax nu.. 

Ska köpa bingolotter också :) Jag och Johan ska spela kvällen innan julafton, uppesittar kväll här hemma, de blir klappstuga också då jag måste köpa alla mina julklappar dagen innan julafton :) Men det blir nog mysigt. Vi vill vinna bilen, det skulle vara en bra julklapp :)

Den 23 december ska jag och Tessan med barn i hasorna, och mitt i allt jul kaos ut i valbo och inhandla klappar. Hoppas inte allt för många gjort som vi, väntat in i det sista med julklapparna ;) för då kommer det vara ännu mer kaos där borta. Men tidigt morgon och sen kväll har vi ju varit med om förut. Förhoppningsvis är Johan ledig och kan följa med, då kan han passa barnen om vi vill gå på någon speciell affär eller iaf, ta Theo och göra sin egen sväng så har vi Flisan att passa isf :) IKEA HERE WE COME!

Jag ska skriva en lista nu på vad som ska köpas.

Ha en bra dag !


Killen Kan !

Om du skriver ordet vänskap på wikipedias hemsida kommer texten:

"Vänskap
är en typ av social relation, i vilken de båda parterna hyser ömsesidig tillit till varandra."

Tycker man sedan vidare för att läsa om vad en social relation innebär så bör man nog vara intresserad av att läsa, det blir mycket.. Men texten ovan säger ju det mesta tycker jag..

Alltså där kommunikationen och allt annat ska finnas från båda håll. TVÅVÄGS KOMMUNIKATION.  
Jag har mina väl valda vänner.. Men andras kan man ju ibland ifrågasätta?

Jag kollade på tv.. Men tröttnade så jag la mig för att busa med Theo på fällen.. Han försökte vända sig flera gånger, blev skit sur för att armen var ivägen.. Men så var det ganska nära en gång att han skulle komma över, så jag filmade med mobilen och till min förvåning vänder han sig.. :) Jag blev lyrisk. Fortsatte filma och ja, han vände sig igen, och igen och igen.. Han är ju skit duktig. Han blir lika brydd varje gång han lyckas komma över från ryggen till magen, men vilken känsla. Jag har väntat på det här, haha.. Tänk att man bli glad för så lite ;)

Önskar verkligen jag kunde lägga ut filmen, men jag har ingen aning om hur man gör och har förmodligen fel program.


Sämstigaste lördagskvällen...

...på länge.

Har haft en super bra dag hos Farmor, vi fick jätte god mat och smarrig efterrätt, Theo fick julklapp :) Och vi har surrat en massa, det var skoj! Jag glömde kameran hemma :( Nästa gång ska jag knäppa massa bilder. Jag har iaf världens bästa farmor...  

Nu har vi kommit hem. Jag har blivit förkyld och fått feber, önskar att det blir söndag lika fort som mina ögon blinkar för det här var inge roligt. Kvällen överlag känns överskattad. Tacka vet jag att det fanns coca cola i kylen och att min grabb är glad..

Ha en bra kväll!

Nöjd.

En helt klockren dag!

Pappa kom hit och vi käkade lunch och surrade efter en stund kom vi på att vi ville till Ikea, så dit åkte vi. Han handlade diverse prylar både där och på Owe´s :) Vi åkte hemmåt igen och sa hej då. Han åkte till Sundsvall, ganska kul att han bor där nu, det innefattar ju några mil närmare iaf :) Kanon.

Johan åkte och klippte sig och jag och Theo gick och handlade. Sökte efter en ojordad skarvsladd och efter ett tag lyckades jag hitta en. Så nu lyser granen, fattas bara kulor och lite sånt, men det kommer. Jag har nog pytat klart här lagomt till julen är över är jag rädd.

Sen hoppade jag i badet, då ringde Emma, hon var på väg :) Peter kom lite senare och vi slog oss ner för att käka och se Idol. Emma hade med sig vin, smarrigt värre. Tessan och kom förbi en snabbis för hämta viktiga prylar ;) Finalen blev inte som jag ville, men å andra sidan tror jag ändå att Calle kommer bli stor, han kommer kunna göra mer och "bredare" saker än Erik som nu mera måste hålla sig till vad Idol kontraktet innefattar.



Klockan är efter 00 och jag borde egentligen sova för längesedan, imorgon bitti åker vi till Stockholm.
Ska packa ner lite nödvändigheter innan sänger skirker så det ekar i mitt huvud. :)

Hoppas ni haft en lika bra kväll som jag!


Helgen är här..

Fredag hela veckan.. (eller inte) :)  Men idag iaf. Underbart.
Jag och Theo steg upp klockan 09. Gissa om jag är utvilad. Fick sova hela natten. Johan ställde upp :) Grymt skönt. Så den här fredagen kommer bli kanon bra, hoppas jag iaf.

Efter tio börjar på tv nu och jag är små hungrig. Theo sitter i babysittern och är väldigt förnöjd och mätt.
Jag trodde jag var klar med julkorten igår, men när Johan kollade så är det flera som har fel adresser.
Vissa var fortfarande bokförda hos sina föräldrar fast dom flyttat hemifrån för längesen, men jag kan ju inga adresser alls, så jag visste ju inte. Har iaf fått rätt adresser idag och fixat nya kuvert. Nu ska det bli rätt!

Idag kommer pappa hit. Jag ska göra lite lunch åt oss, och göra klart hans inflyttningspresent, det är bara kort på Theo ;) Som han kan ha i sin nya lägenhet i Sundsvall. Ska bli kul att se hur den ser ut. Ska åka dit efter jul och hälsa på.

Ikväll kommer Emma och Peter hit. Johan ska laga middag. Jag har bett honom laga samma mat som Linus gjorde när han var här ;P Förutom att vi tok fuskar.. Vi har färdig klyftpotatis och pulver sås :) Linus gjorde ju allt själv.. Men det blir nog gott ändå. Det blir Idol för fulla muggar, FINALEN och jag ska njuta ett glas vitt.

Imorgonbitti åker vi till min Farmor i Stockholm för att hälsa på! Det har jag längtat efter. Ska bli skönt att komma bort en stund också, vi kommer inte kunna stanna så länge då vi måte vara hemma innan kvällen, men det blir kul ändå. Äker ju tidigt istället.

Nu ska jag röja loss som en galning här hemma, vi flyger flygplan och hör skrattet eka i en fortfarnade ganska tom lägenhet :) Men det tar sig!



Jag har en vän som brände sin rumpa på ett styrkjärn imorse. Jag kan inte låta bli att skratta fast det är taskigt!


Ha en bra dag!


Jag kan inte göra glasyr/kristyr?

Jag åkte till Kvantum för att handla lite, vem träffar jag därinne? Emma :) Förklarar för henne att jag måste köpa färdig kristyr, jag försökte ju hemma tidigare, men det gick ett helt paker floursocker men det blev bara som vatten ändå.. Haha, hon berättar då att man knappt ska ha någe vatten alls, bara pytte lite. Jag som hade en hel djuptallrik ;) Köpte ett nytt paket socker och gjorde om allt hemma igen. Bestämde att dom skulle komma och se Idol här imorgon. Det blir trevligt.

Innan jag åkte hade jag masserat och masserat Theos mage, tagit tempen och gjort hur mycket som helst för att han skulle skita då han verkade ha så ont i magen.. (undra om han blir sur när han blir äldre för att jag skriver om hans bajs vanor?) ;) Hur som helst så har nummer 2 kommit nu.. Äntligen. Aldrig trodde jag att man kunde bli så glad för att någon annan får skita.. Men det blev jag idag :)

Så jag kyvstartade alltså med pepparkakorna utan Tessan ;) Blev less ganska fort, men det här året är det mycket nonstop på dom :) Det är det godaste.. Sen gjorde jag marsinpan godis, andra året i rad nu. Det är nog min favorit. Och Lussebullarna är ju redan gjorda :)

Imorgon ska jag bjuda min pappa på lunch så jag handlade hem potatis gratäng. Hoppas bara han är hungrig, borde kanske höra av mig och säga att jag förväntar mig att han äter här :)

Efter baket så har jag slagit in några julklappar, så nu är det gjort också.. Johan har varit och tränat. Kanske blir han lite piggare om dagen om han kommer igång med det igen ;) Förut tyckte jag att han tränade för mycket och nu tycker jag han tränar för lite, han var ju van att träna 4-5 gånger i veckan innan Theo kom, och sen han föddes har han inte tränat alls. Då blir det lätt att man blir väldigt trött.. Men nu verkar han vara igång igen. Fruktsallad ikväll också! Mumma..









Theo har somnat, undra när han vaknar nästa gång? :)

Ha en fortsatt trevlig kväll, det ska jag ha!


Munkgubben..

Gick för att lämna tillbaka en film vi hyrt förra veckan och besöka apotektet, hörde med Tessan om hon ville följa med till Dollar och kika lite.. Hon var på :) Så vi knallade dit, men det blev mat akuten för både Flisan och Theo, jag fick be gubben i husvagnen utanför affären, han som säljer munkar att värma min välling, han värmden den på tok för länge :) Men var ju super snäll ändå som ville hjälpa till. Så vi slog oss ner vid stolarna och sen köpte jag lite grönskaer och Tessan fick med sig kaffefilter och kattmat :)

Hur som helst så har vi kommit hem nu.



En mätt och trött Theo.



Tessan som skulle fixa vagnen ;)



En mätt och nöjd Felicia :)



Theo har sovit ganska mycket i vagnen så jag tvivlar på att han kommer så jätte mycket här hemma nu. Min vila blir med andra ord uppskjuten, men vad gör väl det, jag har ju pepparkaks hus att göra. Kanske borde pyssla lite med det.. Sen blir det julklapps verkstad på matbordet :)


Ha en fin dag!


Grus..

Somnade 00.00, för att vakna igen 13.30, däefter vaknade jag, 03.30 och när jag vaknade igen vid 06.30 gav jag upp, gick upp och tog en dusch istället. Tankarna gick, funderade på när nästa sovmorgon skulle inträffa och insåg att det lär dröja, på lördag åker vi till Stockholm tidigt, och på Söndag lär det blir Johan som sover ut (eftersom han jobbat hela veckan) gillar verkligen inte det resonemanget men.. och för att han ska svira med sina vänner på lördagskvällen :) Jag får gott vänta på min sovmorgon, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?. Det är sånna här dagar jag ackar Ronja för att hon introducerade en super bra produkt från MakeUp Store, det är nog nått år sen nu, men jag har den kvar, det är som tre olika krämer i en burk som snabbt trollar bort dom enorma påsarna jag har under ögonen ;)  Alla gånger ville Theo ha mat. Han somnade om direkt efter att han ätit, problemet är att efter jag klivit upp och värmt vällingen och matat honom klart, tar det ganska lång tid innan jag själv lyckas somna om. Hur som helst är både jag och Theo ganska snoriga.. Så idag är det tjocksockan på! Vi kollar nyhetsmorgon. Obama kommer till Oslo, han ska äta på det Café som Johanna jobbar på. Det enda lustiga med det är att ingen "ordinarie" personal jobbar, utan det är hans egna personal som kommer servera honom :P Haha.. Det verkar vara världen pådrag i Oslo idag. Är det för att han är högfärdig eller för att många vill komma åt honom? Jag förstår mig inte riktigt på det där. Tre av hotellen i Oslo är "beslagtagna" för han och hans folk. Jag gillar Obama, verkligen.. Men jisses om det kunde bli så där jag kommer till ett annat land ;) Häftigt!

Nu ska jag gnugga bort gruset i mina ögon och gå en promenad, kanske hinner det blir ljust tills vi är hemma igen. Tänkte försöka baka lite också, ska göra lite fler daim kakor och kanske kärleksmums, det var så gott hos Emma ;) Men jag har inga lådor att frysa in bakverken i. Eller så ställer jag fram allt imorgon då pappa kommer, fast han är väl inne i någon diet, eller likande och ska inget ha ;) haha..

Igår surrade jag med min lilla syster. Vi pratade om diverse och när vi lagt på och jag hade jobbat i ca 30 minuter på Bryjan, slog det mig.. Hur otroligt tacksam jag är att jag inte längre är 16 år.. Jag minns verkligen hur besvärligt det kunde vara ibland.. Mamma och Pappa som inte kunde bestämma sig för om man var vuxen eller barn, ny skola, nytt boende (ensamt boende) och ja, jag behöver ju inte sitta och skriva här, ni har nog varit där själva också.. Fy fan vilken ålder! Nu är min lilla syster väldigt mogen för sin ålder, men ändå.. Det är oavsett inte lätt att vara 16.. Näe, tacka vet jag då hon fyller 18, och allt som blir annorlunda då ;) haha.. Jag längtar iaf tills hon kommer hit efter jul!




IDAG ÄR JAG PIGGAST I STAN, DET LOVAR JAG!


Vad vore denna kväll i all sin glans...

...Om inte lilla Tessan fanns?

Idag kom Felicia och Tessan hit, vi satt och surrade ett tag och sen knallade vi ner på Öppna Förskolan. Blev en ganska kort stund där idag, men uppskattat av dom små ändå tror jag :) On inte annat tycker iaf dom lite större barnen att Theo och Felicia är väldigt intressanta :) Dom minsta är mest intresserade av varandra, men det är så roligt att se :)

Efter öppnis skulle jag ner på stan och träffa Lovisa, fick med mig Tessan också :) Vi gick först och utförde ett uppdrag, sedan vidare på Java (mitt favorit ställe) där vi mötte Lovisa. Surrade ett tag och umgicks, gick en sväng på Indiska sen gick vi hem. Blev en ganska koet träff, men jag skulle ju till jobbet så hemmet kallade.

Det var skoj på Bryjan ikväll. Spelade tecken, förlorade med hästlängder, men kul ändå. Några bakade lussebullar och när Lotta "går av" och föder barn, tar jag över bakgruppen, haha.. Jag som knappt kan baka, det kan bli spännande..

Så nu till rubriken...
Theo har varit små snorig idag, men när jag kom hem från jobbet var det 10 gånger värre. Stackarna snorade så in i norden och det blev jobbigt att andas genom näsan. Vi hade ingen salt lösning hemma och jag såg hur min sömn flög iväg med hästlängder, det blev samma när han var nyfödd, då fick han inte sova nästan på en hel natt för att näsan var så igen täppt (man borde kanske lära av misstag då och ha saltlösning hemma, men det hade inte jag gjort) Ringde därför till Tessan och tok bilen och åkte och lånade av dom (Som tur var hade hon hemma).
Tusen tack för det.  Så imoron bitti får vi knalla till apotektet. Ska lämna tillbaka en film ändå så det gör desamma.



Felicia och Theo


Haha, Flisan gör allt för att komma nära ;)



Dom tycker om varandra dom här små liven :)


Felicia får lite mat på Java :P


Och Theo myste med Lovisa


(Dragkjedjan vill inte som jag vill)


Lilla björnen <3




Öppis och Lovisa :)

Onsdag, redan..

Inatt har vi sovit ganska bra. Jag och Johan käkade fruktsallad igår och kollade på Äntligen Hemma. Ganska mysigt. Jag tog en liten sovmorgon, vaknade klockan 09, då var Theo klar vaken.. Undra hur länge han varit det?

Nu har vi gjort oss klara och sitter och inväntar Tessan och Felicia. Vi ska till öppna förskolan idag :)
Det var ett tag sen vi var där nu. Hoppas inte att det är lika mycket folk den här gången, vi fick inte ens plats med vagnarna sist.. :) Lagom är bäst. Blir dock ingen sångstund idag då jag ska ner på stan och träffa Lovisa.

Ikväll blir det jobb och efter det ska jag röja här hemma (igen) det blir stökigt på en gång man plockat :)

´Ha en bra dag


Julhälsning :)

Send your own ElfYourself eCards



Det här var ju skit roligt..


Vart försvann min energi?

I planeringes tid..

Vi la oss i sängen för att vila.. Vaknade ett tag senare och då kändes det som att all energi gått ur kroppen.
Kanske känner jag efter för mycket, men jisses så sliten jag känner mig. Ett bad, ansiktsmask och rakade ben kanske kan göra susen? Theo är på dåligt humör och har sovit på tok för lite idag. Nästintill ingenting med andra ord. Jag har förberett middagen som består av kycklingpytt idag. När Johan kommer hem ska vi äta sen ska jag se Äntligen hemma.





Jag fick ett meddelande av Danne, han undrade om jag kunde jobba imorgon kväll, så jag ringde och frågade Johan om det kunde gå för sig..

-"Ja, men va bra, du får mycket jobb nu, roligt! Det passa dessutom utmärkt, för det ju arga snickaren då!"

Haha, han är ganska rolig. Arga snickaren, Grannfejden, Lyxfällan, Hells Kitchen och Arlanda är Johans favorit pogram, jag tycker inte om något av det. När vi var hos farmor sist visade det sig att dom tittar på presic samma saker.. Dom har dålig tv smak ;) Men är söta båda två för det. Tack vare den där (idiotiska) arga snickaren så kan ju jag då knalla iväg och jobba ett par timmar. :)
Ska även träffa Lovisa, det var ett tag sen sist. Eller vi träffades på träningen i fredags, men då hinner man som inte surra nått så det ska bli trevligt.

Jag ska göra ett tappert försök att få bort allt "skorv" som Theo har på huvudet. Någon som har något tips? Eller ska det kanske vara där?

Jag är nog något av en tv freak men är det någon som kollar på förkväll? Jag kollade mycket på det när Gynning och dom var program ledare, då var det super bra. Men nu är det inte alls lika bra. Tacka vet jag "Efter tio", mitt och Theos favorit program :) Ersättning, frukostmacka och rösten av Malou, det är en bra morgon ;) Haha

Jag verkar dessutom tro att kläderna ska vika sig själv och gå in i garderoben för jag har fortfarande inte tagit tag i den biten. Skärpning. Hamnade på latsidan redan igår och det verkar sitta i.
Måste hitta ett sätt att ladda batterierna..

Näe, tvätten var det ja.. Undra vad jag ska komma på för ursäkt den här gången? ;)










Dom största kärlekarna.


Tisdag

Tisdagen är här. Theo sov ganska bra inatt men jag och Johan låg och surrade tills klockan blev alldeles för mycket igår.. Kändes som att vi pratade om allt vi inte hunnit med den senaste veckan. Tänker minst tre gånger om dagen "Det där måste jag prata med Johan om när han kommer hem" Sen blir det aldrig så att vi pratar om det ändå, för alltid nått annat.. Några kvällar har vi gått om varandra, när han kommit hem har jag gått och jobbat och dom kvällar jag inte har jobbat har alltid varit annat, så innan allt är gjort går vi sovande till sängen :) Så det var ganska mysigt att få saker sagda.

Ser kanske lite resultat av min kalender också. Johan verkar lite gladare om dagarna av mina små "brev" haha..
Varje lördag finns en godisbit och en lott där också. Han verkligen äldkar lotter, önskar att han kunde vinna någon gång bara ;)

Jag och Theo hade mys morgon imorse, han fick komma till stora sängen och vi låg och jollrade ganska länge, sen klev vi upp, jag tog ett bad, medans hans satt i babysitterna och kollade på alla knäppa frisyrer jag gjorde med shampot i håret ;) Roligast var ändå när jag blåste skum runt omkring, då skrattade han som en tok :)
Fick lära min lite franska igår på Brynjan också.. Claud som börjat där är språk expert, han kan prata hur många olika språk som helst. Det skulle jag också vilja kunna.

Har pratat med min pappa idag också. Han är en baddare på att hajja situationer.
Fick tala med Farmor också, vi ska hälsa på henne på lördag. Det ska bli roligt.
När vi kommer hem därifrån ska jag klä julgranen och Johan ska kanske iväg på annat.

Hur som helst så har den dagen varit lugn. Vi gick en promenad på morgonen.. Sen har vi bara varit hemma.
Jag ska vika tvätten och förbereda middagen för att senare bara kunna vara.  En sån kväll behövs.
Imorgon vet jag inte vad dagen erbjuder, öppna förskolan med Tessan tror jag?

Nu ska vi ta en powernap, Theo är över trött..
Ha en bra dag



Tänkvärt!

"Kom ihåg att det kan vara en stor lycka att inte få sina drömmar uppfyllda"


Måndag i sin glans...

Dagen igår kändes super lång men det var härligt. Vi fick all tvätt tvättad och annat gjort. Blev en tidig kväll och mitt tålamod var inte på hugget så jag gav vika och därmed fick Theo sova mellan mig och Johan inatt. En engångsföreteelse, men ganska mysigt :)

Idag har jag haft tuden saker att göra egentligen, men jag lämnade faktiskt tvätten ovikt, diskmaskinen outplockad och andra saker till ett annat tillfälle och packade istället skötväskan och gick till Brynjan där jag och Theo skulle få träffa Lilla Kevin! Han var super söt.





Efter det gick jag till Emma och fick mig lite fika, Nybakade kärelksmums och gick igenom en massa som vi missat att prata om tidigare. Sen gick jag hem igen.. Nu sitter vi här. Theo är i full gång och försöker vända sig, men armen är ivägen och han blir lika arg varje gång det "tar stop" :) Snart så har han nog kommit på hur han ska göra. 

Jag ska sätta fart med middagen innan Johan kommer hem, stänga ögonen en stund på soffan och sen knalla iväg för att jobba några timmar.

Fick däremot ett bakslag idag när jag kollade min mail. Hade planerat att söka till en utbildning men dom skulle tydligen inte ha någon utbildnings start då jag ville börja :S Tråkigt., Får se mig om efter annat kanske..?

Imorgon blir en fixar dag här hemma. Har en förmåga att bli ganska rörigt här hemma under helgen, men de får bli morgondagens bekymmer för idag ska det rulla in lite slantar och sen sovas..

Ha en bra kväll!


Bra men fullspäckade dagar :)

Söndag.
Dagarna försvinner och ibland hinner man inte alls med allt man önskar men vi har hunnit med en del ändå.
Igår åkte jag iväg ganska tidigt till affären för att köpa ett nytt pepparkakshus, då det vi hade var i tusen delar.
När jag kom hem dröjde det inte länge förns Tessan, Niklas och Felicia kom hit :) Då satte vi igång med bakningen. Pepparkakor, Lussebullar, och grabbarna -Theo gjorde daim kakor :)

Det tog ganska lång tid och medans degen jäste slappade vi och surrade. Sen satte vi igång igen. Tror vi tröttnade ganska snabbt på den där degen då lussebullarna blev större och större ;) Men det blev gott iaf.
Johan lagade middag, lövbitar med någon örtfyllning och pommes. Efter middagen var det dags för mig att jobba så vi tog alla sällskap mot Brynäs centrum. Och sa hej då där. Vi träffade även Hanna och Fredde, det var längesen nu :)

Idag var jag uppe med Tuppen, hör och häpna men Theo sov från 23 till 06, sen somnade han om. Jag gick bort till Emma och Peter vid halv nio och hämtade hennes bil som hon var så snäll att låna ut, vi skulle åka allihopa på babysin i morse och fick inte plats i en bil, så dom kom hon till undsättning, igen ;) Tack!
När jag kom hem sov fortfarande resten av familjen. Jag fick faktiskt väcka Theo idag, helt otroligt.
Sen plockade vi upp Niklas Tessan och Flisan och åkte mot Valbo.

När vi kom fram blev vi väl omhändertagen av Karin. Jag hann inte mer än få på Theo sina kallingar så pissade han ner mig.. haha.. Efter en genomgång gick vi ner i vattnet och det var varmt och skönt. Felicia skrattade som en galning, Theo såg brydd ut men efter en stund verkade även han tycka det var roligt. Det var iaf hur trevligt som helst.

Sen åkte vi hem och nu har vi ätit och har tvättid. Johan ska snart iväg en sväng så jag och Theo ska mysa i soffan med en lussebulle och webba med min mamma. Jag är helt överlycklig över att han sov så bra inatt. Det gör att hela dagen har blivit bättre.












När Johan kommer hem ska vi ta en promnad och spana in julbocken, vem vet hur länge den får stå kvar?
Ha en bra kväll!


Rikast i världen...

Okej, jag måste bara skriva ett inlägg om hur mycket jag uppskattar mina vänner. Vänner av alla sorter.
Dom flamsiga som inte ens finns kvar i Sverige, men som jag vet att jag kommer skratta mycket tillsammans med snart ändå :) Dom som är vädigt nära som frågar hur det är och som bjuder in mig och min nu lilla familj i deras hem.. Dom som hälsar på och kommer med fika. Dom som bara skriver ett sms och visar att dom faktiskt har tänkt på mig. Dom som säger vad som tycker på alla sätt och vis.. Dom som flyttar in en vecka och ger mig mig ångest när dom sen åker :) Dom som trots studier och fullspckade scheman ändå tar sig tid. Dom som jag vet att jag kan prata med om allt. Dom som alltid lyssnar även dom kanske verkligen inte alls vill höra.. Jag fick under min graviditet ofta och av många höra att: "När du fått barn kommer alla lämna dig". Jag trodde faktiskt inte på det.. Jag har vänner som är av bästa sort och jag visste att dom inte skulle lämna mig på grund av att jag blivit mamma. Det har dom heller inte gjort. Tvärtom upplever jag att många är mer förstående och intresserad.. Dom flesta har samma vision som jag också, "ingenting är omöjligt. "
Jag har legat i badet, Emma och Peter är barnvakt en stund idag, då låg jag och funderade på hur otroligt mycket det betyder att ha sånna vänner som jag har. Mitt i värsta bergochdalbanan, när muttrarna börjar skaka och bältet nästan lossnar, då finns dom alltid där och rycker tag i mig. Det är rikedom. Och när jag tänker på vad mina vänner gör för mig inser jag också att jag är rikast i världen. En vän går ju inte att värdesätta, men om det skulle gått så skulle jag vara rikast av alla, det tvivlar jag inte en sekund på.
Jag skulle kunna skriva ner tusentals och åter tusentals goda minnen och tillfällen i livet som jag snubblat och någon lyft upp mig, ibland gör dom saker utan att dom kanske ens vet om det själv.
När vi åkte från övik i söndags kunde jag inte låta bli att känna mig lyckligt lottad. Att ha sånna härliga människor att dela sitt liv med. Och att sen komma till Gävle, där dom är betydligt färre men som på kort tid satt djupa spår.

Så efter lite sömn och ett härligt bad ska jag nu iväg och träna, för att sen hämta min älsklig hos några av dessa gyllene människor som ibland ser mer än jag själv gör. Trodde nog inte själv att det skulle göra så här gott att bara få en stund på soffan, men nu är jag en ny människa.. Tillbaka till mitt JAG. När vi sen kommit hem borde Johan dyka upp sen blir det fredags mys på hög nivå.



Underskatta aldrig den vänskap ni har! Det är det dyraste som finns.. Jag kan plocka små sten med mina egna händer med tillsammans med mina vänner kan jag lyfta berg och med dom bakom kan jag klara vad som helst!



Inte att förglömma dagens födelsedagsbarn :) Melissa blir ju 20, grönaskylten laglig!
GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG!


Ute är det mörkt och kallt..

Theo har nästan vänt på sig idag, det är nog bara en tidfråga innan han rullar runt här hemma :) Spännande. Det är så häftigt att se utvecklingen varje dag. Jag har ju lillan Flisan att jämföra med och där ligger vi fortfarande i lä :P

Har surrat massor med Mimmi idag, är ganska skönt med att prata med någon som känner likadant ibland. Både Theo och Leon hade tagit en tupplur så då passade vi på att byta några ord :) Jag väntar på att dra igång med middagen, sen ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för, allt hänger på lill bossen och hans humör :)
Lite karameller och en film skulle inte sitta fel. Funderar på att hyra "i skuggan av värmen", kanske vill Emma komma hit och titta? Borde lyfta luren kanske.

Idag flyttar min pappa till Sundsvall, Igår spelade Melissa Horn i Söderhamn, Imorgon spelar LW på Läkerolarenan. Ska bli kul att se pappas nya lägenhet, synd att jag missade Melissa, LW skulle jag gärna se, men jag kammar hellre in dom pengarna på Brynjan i trevligt sällskap där.

Borde skriva ett nytt cv. Dags att börja jaga redan nu. Jag har en förhoppning om att slippa vården detta år, får se om det går att ordna? För jobb ska jag ha. Jag vill verkligen att Johan ska få chansen att vara hemma med Theo och bästa tillfället för det blir i sommar, då jag lättaste kan få tag i vikariat. Skulle kännas så otroligt bra att vara mer delaktig i försörjningen av den här familjen. Det ska nog gå vägen. Får göra några repor. Börja skriva och inte maila, utan gå utanför arbetsförmedlingen (som ändå inte hjälper till särskillt mycket) och hitta min egen väg. Borde ringa Laila och se vad det finns för möjligheter på SM? A, det finns mycket att göra engentligen, det är bara bra att vara ute i god tid. Mer extra kvällar skulle ju inte skada heller.

Efter ett x antal nerspydda och dregliga bodys & dregellappar ger jag upp, nu får knodden vara halvnaken en stund.. :) & lika glad för han är det..


Hur tänkte jag då?

Ronja ringde imorse, ganska tur annars hade jag nog sovit längre. Theo har sovit kasst inatt också, så det där med vällingen var nog inte så framgångsrikt ändå kanske, en tillväxtperiod igen? Jaja, det blir nog bättre framöver.

Efter att jag surrat med Ronja klev vi upp, drog på understället och gick ut på en prommis, innan Theo föddes köpte jag en overol som jag tänkte att han skulle ha i vinter. I storlek 62!? Undra hur jag tänkte då för nu när det börjar bli kallt ute så kan han ju inte ha den, han ser ut som en stoppad korv. Den är väldig varm och mjuk, bra! Men för liten.. :) Känns som att den nog blir perfekt till Eskil, vi får helt enkelt hitta på en ny större. Fick dessutom låna en super bra av Jessica B som kommer fungera den också, det är som en åkpåse med armar. :)

Igår blev det jobb igen :) Det var skoj. Ganska lungt ändå för att vara onsdag. Fick dessutom passet på lördag, lite typiskt då Niklas och Tessan ska komma men vi ska baka och käka under dagen så jag kan jobba dom där timmarna, börjar inte förns 19 ändå så vi ska nog hinna med :)

Idag står hallen på schemat och Theos rum om han tillåter :)
Ha en bra dag !


Jobb :)

Det piper till i Telefonen;

-"Lotta är sjuk, kan du jobba ikväll?"
-"Jag hatar att Lotta är sjuk, men jag älskar att jobba så vi ses 18.00"

Pricken över i:et efter en kanon dag. Blir ingen bakning idag, köp aftonbaldet så får ni med en receptbok :) Nästa gång blir det julbaksboken :) Jag ska samla på serien!
Onsdagar brukar vara en "fullt ös" kväll på Brynjan, men kanske kan ungarna ge mig lite av deras överskottsenergi :) Det klirrar mer i kassan också..

Sovrummet är glänsande rent och jag och Theo lyssnar på julmusik. Försöker nå försäkringskassan men det är kö.. Dom ska ringa upp inom 7 minuter, alltså minst 30 minuters väntetid..

Nu blir det mexikanasoppa tills Johan kommer hem.

Ha en bra kväll!


Han skrattar med ljud... HAHAHAHA

Dom senaste nätterna har varit ganska jobbiga, stundvis på dagarna också. Theo har vaknat flera gånger och velat haft mat, och ändå inte blivit mättat. Det har resulterat i hans sömn på dagen också blivit helt rubbad och jag har stått där som ett frågetecken när han varit gnällig. Så imorse knallade jag bort på ICA ock köpte 4 månaders välling. Har blandat hläften av 4 månders och hälfen av 3 månaders för att kolla om det gjorde någon skillnad. Gissa vem som varit den gladaste grabben någonsin? THEO!!! Han har dessutom skrattat med ljud för första gången idag, det är det vackraste ljud jag hört någonsin. Så vi har lekt flygplan hela dagen för att jag vill höra honom skratta. Nu har han dessutom somnat gott och jag känner mig på stårlande humör. Det är bitande kallt ute och solen skiner, härligt!

Jag ska ge mig på lite kakbak om ett tag, hur nu det ska gå, men första ska jag städa sovrummet. När Theo vaknat ska jag ringa pappa och låta honom höra när Theo skrattar, jag ringde nämligen honom och var förtvilad igår när jag inte kunde förstå varför grabben var så ledsen, och för att jag var så in i nordens trött efter dessa nätter men idag är det problemet löst. Återstår bara att se hur kommande natt blir, förhoppningsvis bättre :)

Jag har hunnit med att göra egna vykort också som jag ska posta senare ikväll. Sen ska iväg och träna. Imorgon natt bli jag ensam här. Johan ska köra hans pappa till Östersund på begravning så det blir min första natt här ensam med Theo, men det kan nog bli mysigt det också.
Trots en kanske energikrävande vecka på flera olika plan så har dagarna gått otroligt fort. Jag känner mig på bra humör, speciellt idag, att få höra Theo skratta är det häftigaste jag varit med om! Han har väldigt lätt till ett leende, men det har som aldrig kommit ljud, det låter säkert skit löjligt, men om ni skulle höra skulle ni nog förstå? Jag vill att han ska vakna på en gång så jag får flyga runt här och höra honom skratta igen!

Nä, sovrummet var det ja..


Imorgon är det nya tag..

Jag hann inte klart med kalendern ikväll heller och imorgon är det redan 2 december :S Fan.
Har varit två dagar av små gnäll mer eller mindre hela tiden. Ska försöka lista ut vad som är fel och rätta till problemet :) Johan har lagt sig och jag väntar på att Theo ska bli trött, han är förtillfället mer än pigg.. Men förhoppningsvis tröttnar han snart på att ligga och sparka och bestämmer sig för att sova? :) Då ska jag knoppa jag med. Imorgon är en fixar dag, igen. Ska nog ringa min farmor också, hon har problem med datorn så hon har nog inte läst mitt mail. Får slå en signal istället. Jag var på brynjan och fixade med lite papper idag, då fick jag träffa Manfred, Dennis hund :) En liten halvårs valp, helt underbart söt. Kanske man får vara lite hundvakt framöver ;)

Till helgen är det kajsa Kavat hemma men vi ska inte dit. Tror det är andra gången i mitt liv som jag missar, men det går ingen nöd för det. Marknaden kan jag utantill vid det här laget, pluntorna i jackfickan på bönderna. Det ska vara åkes stekta hamburgare jag kommer sakna, och snön? Så klart familj och vänner men dom saknar jag jämt så den här helgen gör ingen skillnad :) Jag ska knåpa ihop ett pepparkakshus till Theo och Felisia och baka lite som vi kan ha med till Theos faster på jul. Det blir nog mysigt det också..

Ha en bra kväll allesammans.


Den här dagen gick fort..

Men det sägs ju att tiden går fort när man har roligt? :)


Nu känns det av att min kropp börjar komma tillbaka i normalt läge, framförallt mina hormoner. Mitt vanliga humör är tillbaka, och om det är bra eller dåligt har jag inte bestämt mig för än. Några dagar i månaden förvandlas jag till ett monster men det får jag lära mig att handskas med helt enkelt.

Idag har det iaf varit en bra dag. Jag vaknat till en grabb som var på strålande humör (tillskillnad från gårdagen) och vi gick en promenad till coop för att hämta mitt paket. Sen kom Tessan och Flisan hit. Vi käkade lunch, och sen surrade vi och utförde diverse uppdrag. Ska presentera mitt förslag för Johan då han kommer hem angående dagis plats, satt och skrev under papper och smidde planer med Tessan om vilka fördelar som finns om barnen skulle hamna på samma dagis :) Men sen kom jag på att Johan måste ju få en syl i vädret. Har granskat dagisen så jag tror inte han kommer ha några invändningar men jag behöver ju hans autograf ;) Och han vill förmodligen läsa han också :) Framtiden kan ju ta vägen lite var stans men vi lär ju leva i nuet och dagis köerna är LÅNGA så det är dags nu, att bestämma sig för vilket dagis som passar oss bäst.

Tessan har just gått och jag har gjort irdning JULKALENDERN som johan ska få. Har köpt en jätte fin i tyg från indiska som han kan gå till Varje morgon och hitta ett brev från mig i varje lucka. En bra start på dagen kan göra hela hans arbetsdag lite lättare kanske? Jag skulle iaf uppskatta om jag fick små fina brev varje morgon? Och på lördagarna fram till Jul finns ytterligare en liten överraskning i luckan :)

Har nyss pratat med min pappa också. Det är kul när han ringer, han har oftast nått tokigt eller roligt att berätta. Den här gången var det en hemlis så jag tänker inte berätta här ;) Haha..

Theo och Flisan somnade ganska samtiigt och vaknade samtidigt också :) Men nu är det otroligt roligt att se på dom små liven. Hade en plan att inte visa dagens bilder än, men nu blir det så ändå ;) Jag kan inte hålla mig för jag har ju världens finaste bild på datorn!

Ikväll ska jag springa bort till brynjan igen. Hann inte klart riktigt igår. Håller på med den sista luckan i kalendern till Johan, på julafton ska det ju vara lite speciellt. :) Och här hemma får jag inget gjort utan att han är hemma och kan se och då blir det ju ingen överraskning.

Har fått en energi kick av solen idag. Så härligt väder och det skulle bli likadant imorgon :) Underbart. Det enda som fattas är snö. Så imorgon samlar jag på mig mer energi och knåpa ihop några julklappar. Peronligt är det bästa tycker jag :)

Nu fortsätter dagen i en hejdundrans fart.



Det finns liv som gör livet lättare att leva


RSS 2.0