I bilen..

Ibland gör det så ont i mig när någon i min omgivning far illa. Det värsta är att det just inte går att påverka. Varför har vi en regel som säger att man måste ha körkort för bil, en debatt kring att man måste gå en kurs för att få handskas med djur, men barn, där behövs inget lämplighetsintyg? Jag ser så många barn som far illa på grund av föräldrars />misstag/livsstil/val, kalla det vad man vill men kg tycker att barnen behöver ett tryggare säkerthetsnät. Mitt hjärta går i tusen bitar! Iövrigt rullar det på. För tillfället är jag på jobbet och vi har haft skit kul. Varit på kurs i pappers tillverkning, cirkus, kollat bra film och så :) idag är vi på väg för att handla kläder. Theo och Johan är i gävle, Johans bror har fyllt 40 och ska firas. Dom har det gått. Vet att det speciellt gör johan gott att komma hem emellan åt. Jag har dragit igång massa projekt hemma som jag måste avsluta. Omgående. Men förtillfllet har jag målarverkstad i källaren och det är skoj ;)

Bra dag!

 
 
Idag har vi gjort en massa olika skoj. Vi åkte till min pappa och sen hämtade vi min farmor för att åka vidare mot ett mysigt lunchställe där vi blev bjudna på lunch. 
 
 
 
 
Vi åkte till Norra berget för att gå på cirkus, lekte länge i lekparken och Cirkusen var kalas rolig. Perfekt för någon i Theos ålder. Och till och med jag och pappa skratta så det blev en hit!   
 
Vädret blev kasst på eftermiddagen. Vi hämtade kidsen som hänger med oss ibland och åkte hem för att måla :) Jag tror alla mår bra av lite kreativ tid och nu är hela vår källare en stor målar verkstad. Ungarna målade varsin byrå och jag gav mig i kast med pannkakskiosken som stått och väntat sen i vintras ;) 
 
Nu ska jag natta T och sen packa. Imorgon åker jag på jobb. 5 dygn. Sen ledig. En mini semester. Vi blir solokvist, Johan ska till GBG. 
 
Är inte riktigt bundis med blogg.se nya funktioner. Jobbar på det ;)
 
Ha det fint! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inge liten kille längre.

Jag smälter.
Var på utvecklingssamtal med Theos mentor idag. Det är konstigt det där.. Hur stolt man kan bli :)
Hon visade hela hans utveckling under hans år på Rosa Pantern, och som han lärt sig mycket. Det var text och bilder och massa information. Självklart fick han beröm för sitt uppförande ;) Dom tycker han är väldigt ödmjuk, ibland lite för mycket för sitt eget bästa.. Och det vet vi ju vart det kommer ifrån.. Hans pappa! Men det är en grym egenskap! Tacka f*n för det.
Jag kan inte fatta att vår kille blivit så "stor" att han ska flytta till Nalle Phu avdelningen. Han är jätte mallig över det, för där går ju dom stora barnen. Det enda negativa jag känner med det är att vi även byter mentor. Elisabeth har varit jätte bra och en viktig trygghet för Theo, men den nya är säkert också bra. Häftigt tycker jag.
Sen har jag varit till Fyndis och träffat Sandra. Och handlat hem lax. Idag äter vi lax till middag :)
Jag tvättar och har rensat i våra kökslådor. Har jobbat lite (FÖRBJUDET MÅSTE) och nu hamnade jag här.
Johan kommer hem med en ny efterlängtad gräsklippare idag, inget "impuls dendärtrorjagärbra" köp, då hans syster har en likadan vet vi att den fungerar bra. Det var helt enkelt droppen igår att fara och handplocka dödens blommor :P
Jag försöker få nån ordning här hemma inför helgen. Måste göra plats för alla gäster. Jag trodde inte vi skulle bli så många och helt plötsligt vart vi 12-15 vuxna och 4 barn :) KUL!
Skulle önska att Ronja kom hem, en ventilering skulle sitta på din plats och några peppande ord.
Hur som helst så kommer min mamma/syster/plastis med en kökssoffa och hammock imorgon.
Jag har fått dom sakerna av min pappa. Han har ingen plats för det. Hammocken ska jag ha på altan och soffan ska bli ett renoverings projekt (MAMMA: jag behöver hjälp med sitsen på soffan) Det kommer bli bra.
Här är det åska på G och jag vågar inte hänga ut tvätten.
ha de gott.

Ute

Idag har jag varit ute mycket, i skogen, vid grytorna och kvarn. Mår ganska bra! Min midsommarstång till barnen är klar, ska bara kläs, den blir dock mini liten, men det funkar ändå hoppas jag :)

Saknar trollet så jag spricker snart. Åker hem så tidigt som möjligt imorgon för att hämta honom!

Ha de gott


Imorgon

Idag är ointressant, jag ska städa.

Imorgon: Jag åker hem till mina <3 känner mig i fixar tagen, ska handla efterrättsskålar till midsommar. Jag ser massa Jordgubbar framför mig. Det kan bli succé :) jag ska iaf ha Fiskedamm för barnen. Det känns roligt, jag tror det är första året jag firar midsommar med familj och barn på det viset, och dessutom nära vänner.

Theo har haft en fantastisk helg tillsammans med släkt från Gävle, han och Flisan har lekt som galningar. Han har haft så roligt varje gång jag ringt så han har aldrig haft tid att prata :)

Nu ska jag upp på tårna för att orka sista dygnet. Ha de fint :)


Dåligt

Det är dåligt med uppdatering här nuförtiden, jag hinner inte med mig.

Just nu sitter jag på jobbet, stället där man aldrig slutar förvånas.

På hemma plan rullar saker på. Jag ser fram emot sommaren, det gjorde jag inte riktigt tidigare. Vi har fått två nya "familje medlemar" som är stört sköna. 2 barn som bor hos oss emellan åt och det fungerar bra :)

Theo kliver stadigt in i trots kris, han demonstrerar med sur mun, armarna i kors och stampar i golvet samtidigt som han säger med skrovlig röst: "jag vill inte!". Eller den skönaste repliken av alla när han ska försöka undvika någon han inte vill, "men mamma, vänta här, kommer snart, jag måste gå och tänka lite" haha Han lär sig nya saker hela tiden och ska vara med överallt :) jag saknar honom när jag inte är med honom och när jag är med honom är det stundvis påfrestande, kanske har jag mitt jobb att tacka för mitt tålamod. :)

Snart är det Midsommar och jag längtar. Goda vänner kommer på besök och jag är laddad. Hela veckan är fullspäckad men vi får se hur saker och ting tar sin väg.

Just den här helgen känns det extra jobbigt att inte vara hemma. Släkt från Gävle kommer på besök och med sig har dom Theos absolut första kärlek, Felicia :) dom två skrattar alltid tillsammans. Hade varit kul att hänga med dom. Men jag ska ut med ett härligt gäng och paddla å campa om vädret tillåter så jag klagar inte.

Saknar mina killar hemma.

Ha de gott!


påtagligt.

Jag sitter på ett fik med mamma i Birsta. Vid bordet brevid sitter en skock mammor med barn i åldern 0-1?, det är en mamma grupp gissar jag. Ungarna är super söta.. Efter en stund börjar den ena lilla flickan skrika. Jag grips av panik när jag ser mamman lyfta upp henne, vagga och trösta. Min tanke är inte "Stackars liten" min tanke är, "vad fan har vi gjort?" Nu ska vi börja om. Jag ser vakna nätter, tålamodsprövande, säckigare bröst, ömma bröstvårtor och bröst, spya på skäderna och barnbajs i mängder. Just då är allt så påtagligt. Dagen därpå träffar jag lill Otto, han sover gott på sin mammas bröst, jag får hålla honom och han bara gör roliga miner och är söt, jag börjar komma tillbaka till tanken på varför vi valde det här.. Sen träffar jag Jesper, jag önskar vårt barn blir lika belåtet och glad som honom, jag har hört honom gråta kanske 2 ggr. Dessutom skrattar han med (åt?) mig och då blir hjärtat varmt och jag landar i allt på nytt.
Förra gången hade jag ingen aning om vad som väntade, det gick liksom inte ha tvivel för allt skulle ju bli såå underbart. Verkligheten ser inte riktigt så ut tycker jag. Självklart är det underbart, men satans jobbigt också.
Jag är spänd på hur vardagarna kommer se ut med två troll. Om jag förväntar mig jobbiga tider kanske jag slipper chocken ;) Det kommer bli fint så klart, men kaos. Kaos.
Jag pratar med barnmorskan om den enda jag egentligen är orolig inför. Theos reaktion. Han är bortskämd med egentid och jag undrar hur han kommer reagera på att behöva dela på sin tid.. Vi pratar om olika lösningar.. Det här med att "läsa en liten saga medans du ammar" låter väl bra, men jag tvivlar på att det fungerar i praktiken.
Jag blir påmind konstant av denna graviditet, varje dag.
Nu ser jag fram emot midsommar. Behöver ladda energin med lite positiva och glada vänner.
Ha de gott

Fisktorget

Jag sitter i bilen på fisktorget, det syns att det vankas student. Flickor i fina klänningar går förbi med champange i handen, det syns att dom är glada. Det är mycket bilar i stan redan nu.

Jag har lämnat ett lyriskt troll hos morfar och ska snart in för att lämna prover och prata om hur länge de är meningen att må skit. Den mest tjatiga repliken för tillfället är "men det hör ju till" å sen de där flinet som om det vore charmigt att spy dagarna i ända och ha en huvudvärk som stör samt vara lika trött som björnen på vintern. Sluta flina som om det vore gulligt, det är inte det.

Jag har massor att göra och stör mig på att skattepengarna inte kommit. Jag inbillar mig att jag hamnat under granskning, skulle inte förvåna mig.

Studenterna får en fin dag. Det är sol och varmt redan. Jag ska köpa 80 års present åt min Farmor, de ni!
Och svenska jordgubbar så klart, att äta efter vägen, för stundens njutning innan de sen kommer upp, känner ju smaken iaf!

Nä nu ska jag betala parkeringen, inget är gratis. Ha en fin dag och va inte lika bitter som jag. Jag blir snart glad igen :)


Knappt en lucka.

Det finns inte mycket tid över för denna blogg numera. Mitt liv fylls av massa annat, både roligt och tråkigt.
Det har varit massor på agendan och framöver ser det likadant ut.
Vi har dragit igång vårt uppdrag som kontaktfamilj. Fanny har tagit studenten :) Jag och T har varit i R och hälsat på. Idag var vi även till Örbäck och träffade Nymans, Lukas och Theo lekte som tusan.
Jag har nyss skickat iväg Johan på bär jakt. BLÅBÄR Och JORDGUBBAR, skulle kunna föräta mig på bär..
Imorgon blir det barnmorskan, och när J slutat åker vi till Umeå över helgen. Pepp....
Nu ska jag fixa hemma lite. På måndag jobbar jag, Tisdag.. hmm Jobb och på Onsdag ja.. då börjar 5 dygnspasset :S men men, det är bara att bita ihop och göra det bästa av allt så det känns värt att få semester sen :)
Ha de gott!

Ös.

Då var jag hemma. Skönt.
Har varit och handlat med Pappa inför morgondagen. Fanny tar Studenten.
Så jävla grymt! Så många gånger nerverna legat utanpå kroppen i tron om att hon skulle ge upp.. Men icke.
Hon är bara bäst min syster. Som hon slitit dessa år!
Dessutom har jag träffat mina 2 bonus barn idag, vi var och käkade på McDonalds och det var super kul :)
Kvällen har spenderats i lugn. Jag har jobbat, ja, jag jobbade hemma en stund. Men det gick ganska smärtfritt. Så har vi vikt servetter och slagit in paket inför imorgon :P
Jag ska lägga mig brevid trollet och försöka sova. Imorgon har vi att göra. Handla det sista, hämta hem maten, hämta Theos kläder som han ska ha imorgon och på festen i Umeå.
Nää som sagt.. sängen.

Förändring

Det finns så mycket att grubbla på i grubbel grottan.

Har tusen tankar om allt o inget. Saker förändras, de är ofrånkomligt, men jag är inget fan av förändring.
Man tappar balansen emellanåt och får hålla i hårt för att inte falla pladask. Står ingen bredvid är det en tuff match.

"now youre just somebody that i used to know"

Jag tycker tiden går för fort ibland, den räcker inte alls till. Nu ska jag ge mig i kast med förändringar hur mycket jag än ogillar det.

I hjärtat finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

Jag hör din varma röst
som inspelad musik.
Jag lyssnar om igen
för den är helt unik.

I mörker och i ljus
ditt ansikte jag ser.
Ur minnet tar jag fram
de bilder där du ler.

Men bland allt du är för mig
finns något svårt att bära
- min längtan efter dig
när jag inte har dig nära.

Älskade trollunge


På väg...

Skriftlig överlämning, ekonomiredovisning och nu packa. Imorgon bitti åker jag hem, känns super. Har MaSSoR att göra under dagen imorgon och på tisdag. Bli på hemmaplan onsdag till torsdag.

Forsmon is the shit!


Home

Det är LÄNGESEDAN jag längtade hem på det här viset.

Kan mest bara skrika för mig själv!!


Ja, så är det. Det positiva är att jag har lite att se fram emot iaf. Fannys student, Ramsele för att umgås, födelsedagsfirande med släkten i Umeå.

Fokuserar så gott det går. Ibland är det tungt!


RSS 2.0