Tisdag..

Jag somnade med Theo. Vaknade upp av ett herrans liv..
-"EEMMEEELIIIEEEE ÄRR DUU HEMMA ELLLERRRRR?"
Haha det var Ronja. Vi hade sovit i två timmar. Så vi knallade bort till kiosken där det blev stormöte (enligt Johanna) Delade upp maträtter som lagas till kvällen och så. Käkade en glass.
Sen åkte jag till garaget med mamma så Theo fick kolla på alla skopor och traktorer.. Att han aldrig tröttnar.
Nu har jag just duschat och dragit på den för mig alldeles för dyra ögon krämen som ska trolla bort dom svarta påsarna, går det ens? Jaja, vi får hoppas. Känner mig betydligt piggare iaf ;)
Theo ska vara med mamma ikväll och imorgonbitti är han med Ronja. Jag får skjuts till jobbet.
Har pratat med både min mamma och pappa angående detta med Johans jobb och dom kan hjälpa till så gott det går med dom dagar jag jobbar, mamma bestämmer ganska mycket själv över sina arbetstider och pappa jobbar ganska mycket hemifrån så det ska gå på nått vis. Rent praktiskt hur det kommer se ut återstår ju att se men efter J haft möte idag är det ganska klart att det blir Falun och det svider som fan, för både honom och mig, men som sagt, det finns inget annat val.

Nää, lite parfym på detta sen ska jag ner till Ronja och börja skala räkor. Hade det inte varit för mötet imorgon skulle jag köpt mig en vinare, men det bättrar knappast på förkyldningen.





Ha en fin kväll för det ska nämligen jag ha.


tv shop



Läste just på fb, menys till Ladies Night. Jag längtar. Ledigheten är fixad och jag ser fram emot det super mycket.
Ska bli roligt att bara vara tjejer, konsert och annat skoj. Nya människor. Jag har nämligen hört om en tjej som heter Tove länge nu men aldrig träffat henne så det ska bli kul :) Jag bor hos Carina den helgen. Det kommer bli skoj.

Har nyss pratat med Johanna och Melissa. Vis ka ha stormöte på grillen bara Ronja vaknar :) Eller hon kanske är vaken men då hon ringer iaf :) Theo är förtjust i tv shop.







Hur kunde jag klippa bort dessa lockar? :(








Bass



- "Mamma"
- "ja?"
- "MAAAMMMMMMMAAA"
- "ja?"
- "Men MAMMMMMMMMMMA"
- "Vad är det?"
- " Tuuuaa bass" (tuvas bajs)
- "Ja har du sett vad ska vi göra med det då?"
- "Binner mat" (vinners mat)
- "Nää man kan inte äta bajs Theo"
- "Nää" Måla?
-" Nää vi kan inte måla med det heller, vi får kasta det"


Dom är härliga! Varje dag kommer nya ord och det är spännade.


Falun... !?!?!?!?

Tisdag. Jag Theo myser i soffan hemma hos min mamma. Halv 8 var vi på folktandvärden och min moster röjde runt bland mina tänder, uppmanade mig att sluta snusa och plockade bort tandsten. Theo skrek men tillslut fick han hålla min hand och då blev han tyst iaf :)

Vi har röjt i köket och dammsugat här hemma så slipper mamma när hon kommer hem från jobbet.
Jag var helt färdig igår. La mig redan klockan 21. Men nu är förkyldningen bättre.

Imorgon är det möte halv dagen och Theo ska vara med Ronja. :)

Igår kom Johan med trista nyheter som var katastrofal för mig innan jag tänkte efter. Han berättade att det finns inge mer jobb i Sundsvall just nu. Företagen skjuter upp allt på grund av finanskrisen. Ingen vågar satsa och det innebär nu att csn i Sundsvall inte har mer jobb på plats. Däremot finns det jobb. I FALUN!? !?
Traktaments jobb står nu på tur om inte en ängel faller ner. Detta hade inte varit ett problem om det inte vore för mina arbetstider. På något sätt löser vi detta. Theo får några momma dagar extra i månaden kanske. Trist men det finns inte så mycket att göra. Det blir ytterst lite tid tillsammans men ingen av oss har direkt möjlighet eller lust att säga upp sig heller. Det är ju livets gång.


Jag har fel dator med mig och ingen kortläsare så det blir inga bilder denna vecka, vi ska vara här ända till fredag. Ikväll har jag barnvakt och ska spendera tid med vänner. Saknade vänner :)

Nu skriker magen efter frukost.

Ha en fin dag.







jobb

Vi har haft en super lyckad fest på jobbet. Massa skratt och tokigheter :)
Jag är trött. Dunder förkyld. Men ändå glad.
Har fått pappersarbetet gjort idag, då kan jag ägna mig åt det bästa med jobbet.
Hänga med ungdomarna och lära mig nya saker. Det har varit ett intensivt men härligt pass.
Läggdags 02 inatt, hur ska jag orka? ;)
Har träffat den finaste hunden på länge idag och jag vill ha ha ha...
Ha det fint.
Hörs när ledigheten kommer. 5 HELA dagar i Ramsele :) Underbart.
Dessutom hade jag tur som fick tag i barnvkt på Onsdag, Ronja ställer upp då jag missat att vi hade möte under den dagen, tur att jag befinner mig på plats.

Jobbet.

Pissig morgon. Men ibland skaman väl ha det också.
Var super jobbigt när T åkte iväg. Jag saknar honom redan.

Jag ska snart sätta av mot skogarna och jobbet.
Borde göra ett ryck och röja bort lite bråte här hemma, ser ut som det gått en tromb i mer eller mindre varje rum.




Jag hann inte klart magen igår. Satt ute till 22 men det blev allt för kallt och mörkat så jag fick ge mig. Den får vänta helt enkelt.




De där med finspakel var ju kladdigt som attan men efter lite sandpapper blev den jämnare iaf, inte helt perfekt, men å andra sidan har jag ju gropar och skavanker på riktigt också ;)




Tröttögat finns med. Jag vill sova. Jag vill ha allt papper på jobbet gjort och jag vill framför allt att det aldrig mer blir en liknande morgon.. Kallt och jävligt. Frost på rutorna!

Ha det fint.



Bra dag.



Johan var in en sväng med hans arbetskamrat :) Efter det åkte vi till Birsta. Jag Tuva och Theo.




Ikväll sätter jag igång med projek gipsmage, fick tips av peronalen på panduro att använda mig av finspakel då det inte går att slipa magen eftersom jag använde gipsbinda (vad har jag gett mig i på) Men det blir spännade. Köpte fina färger och ett fint sidenband så det kan ju gå vägen ;) Haha





Har lagat ihop Gallo Pinto, en rätt som jag åt varje dag i Nicaragua. Det gick inte att äta köttet där. (vidrig slakt och vidrigt kött) Så det blev gallo och avocado. Detta blev så klart inte alls lika gott men helt ätbart ändå. Hoppas verkligen att J tycker samma :)



Tuva har solat och jag tror att hon gillar traktor kudden mer än Theo :)



Jag väntar på att F ska ringa. Jag ska köra henne till vetrinären så hon får ge Tuva vaccin. Theo sover en stund.
Fick inbjudan till Måns dop i brevlådan idag. Tänk va det känns roligt att få annat än reklam och sketna räkningar. Ännu mer glad blev jag när jag såg att jag var ledig just den helgen. Så då blir det att åka till Gävle för att ge Måns ett namn :) Roligt.

Dessutom närmar vi oss festen på jobbet med stormstag. Idag fixade Maudan så vi ska få dit Thailändare som kommer och lagar Thaibuffé :)

Dessutom har jag bestämt mig för att åka hem några dagar nästa vecka. Det behövs för min egen skull men också passar det utmärkt nu då alla mina bästisar är hemma ;) haha.. Johanna har lämnat Norge, Melissa är hemma från Skolan och Ronja har lämnat Gotland så just den veckan tar jag och åker hem.



Nu ringde F. Mot vetrinären.




Jobbångest?

Är uppöver öronoen glad idag.
Har dom två bästa trollen hemma. Theo och Tuva, dom vilar och gosar i soffan.

Imorgon börjar jag jobba. Lämnar Sundsvall klockan 09. Borde kanske ha lite ångest men det har jag inte. Jag ser fram emot att komma på jobb igen. Har nästan längtat lite. Däremot tror jag nog att jag kommer ångestattacker av saknad. Har ju spenderat mer eller mindre HELA sommarnen dygnet runt med Theo och nu ska jag då vara ifrån honom i fem dygn. Det blir tufft. Å andra sidan får jag 10 dagar tillsammans med honom efter det.

Behöver komma ifrån lite dessutom. Vi ska ha fest med ungdomar och personal. Jag och Melissa styr. Det blir musikquiz och massa lekar och en egen thailändare som gör middagsbuffén :) Det blir nog roligt. Ska få träffa ungdomar som jag inte sett på ganska länge. Dessutom fick jag ett samtal igår, från en utskriven som berättade om hur det går och så. Sånt värmer i mitt hjärta. Jag är så glad i mitt jobb, i personalen jag jobbar med och framför allt att jag alltid även i motgångar kan känna att det jag/vi gör är viktigt.

Jag tror detta år kommer bli ett bra år. Ett roligt år. Ett lärorikt år.

Har just suttit och kollar bilder på en av mina vänner blogg, gissa om jag blir avundsjuk på deras sommar ställe. Det verkligen SKRIKER avkoppling och fina sommarkvällar. Har dåligt samvete och ångest att jag inte varit dit mer än en gång i sommar, och då var det i någon annans stuga, någon timme bara.. Ja om man kunde vinna på lotto (då kanske man måste spela också) så man kunde köpa sig en liten sommar idyll? Det vore nått det.


Måste få fråga en sak. Använder ni sånna där upp and gå, alltså "byxblöjor"? Dom är dyrare, färre och ska tydligen vara så bra. Jag tycker att dom är opraktiska eller är jag knäpp. Alla pratar så gott om dom?
Häromdagen när jag skulle byta på Theo. Påbyltad undeställ och fotbollskläder, stressad på Ikea blev jag så irriterad då jag var tvungen av med allt. Byxor skor och hela faderullan för att få på en ny?

Vi väntar hem J som ska komma med mitt bank kort. Skulle ge mig ut och handla imorse men glömde att han hade kortet :S det löser sig :)

Nu ska jag ut på prommis med dessa två troll..
Är glad att ha så nära skogen, där vågar jag släppa Tuva lös.



Jag fick en sjal av min kusin. Från Urkult :)
Revanchen nästa år blir stor. Jag har redan planer.




Ha enf in dag.


GODIS GODIS GODIS..

Vilken dag.

Theo har haft det gott på dagis och jag har varit med Tuva. Imorgon ska jag både hon och Theo hemma. Det blir en nyttig prövning :) Haha..

Johan tapetserar och vi har ätit en god tonfisksallad. Jag ska strax natta Theo som busar arslet av sig med Tuva :)
Jag och Johan har lagt ner godis här hemma och jag smäller av. Bara för att vi kastat allt onyttigt och jag vet att jag inte borde är jag SÅ ENORMT SUGEN!

Vi äter äpplen i förtvilan haha..

Önskar Farmor trevlig resa imorgon och 2 veckor framåt.


Detta är fondväggen som ska upp i Theos rum :)

Ha en fin kväll. Kram


Kaos.

Vi hade super mysigt på marknaden med Anna. Det var varmt, och bortsett från bilkö när jag skulle därifrån var det super :)

Vidare åkte vi till farmor och fiade :) pappa kom också dit. Jag har lovat att lägga ut bilder på tapetaerna till Theos rum då hon inte hinner hit innan hon åker till Gran Canaria. Men det blir imorgon. Hoppas verkligen dom en trevlig resa, jag är avundsjuk på dom som ska åka till solen medan vi välkommnar hösten.

Just nu är på jakt efter barnvakt till den 3 september? Någon?

Det tar sig i rummet, Johan är grym när han väl sätter igång ;) Däremot är det en röra överallt annars i huset men det blir ju så när man fixar. Jag har sytt gardiner till rummet och sytt kuddfodral av ett traktortyg som Theo valt själv. Har också slipat lite på min gravida gips mage, det tog bara 2 år :P den ska målas och sättas upp på väggen.

Jag små laddar för jobb :) Saknar ungdomarna men gruvar för pappersarbetet.

Ha de fint.


Barnsligt.

jag fick sovmorgon. Var helt ensam när jag vaknade. Underbart. Känner mig som en ny människa.
J är i full huggning att fixa Theos rum. Vi ska snart på marknad, sen åker jag vidare till Farmor för att hälsa på.
Vi ska träffa Anna på Selånger :)

Den här förmiddagen bjöd på diverse i övrigt. Man slutar aldrig förvånas. Jag saknar ord till det mesta.
Ja må va dum i dina ögon, men dummare än att jag inte fattar utan liknande barnsligheter är jag inte!



Kanske dags att det slutar bekomma en?
Nu ska jag se till att detta blir en bra dag.

Mot marknaden, barnladet, vänner och farmor!


Heja heja



Vi hejar på Timrå, men framför allt Erika och vi jublar när hon gör dom två första målen bara 20 minuter in i första halvlek.
Jag hann aldrig surra med henne då vi åkte innan matchen var slut.
Mot birsta för att handla. Det har regnat hela eftermiddagen





"Nej, nej, våga inte ta min korv"

Theo tyckte det var super kul med fotboll.


Vad? Om vi tapeterat? Öhh, nää.. Imorgon? Förhoppningsvis.
Rummet är tomt och vi har köpt nya hyllor till Theos nya rum och lite prydnads saker.

Nu ska jag tända ljus och vi ska äta räkor, så gott med räkor.
Ha en fin kväll!


Troll



Jag har ett galet troll här hemma.




Vi har lagat potatiskaka som vi äter med skinka och avocado. T älskade detta så det blir nog repris.



Som sagt, En galen unge.. Det är fullt ös här hemma vill jag lova :P


Rädd?

 

Kom att tänka på min mamma nu när jag sett nyhetsmorgon. Det är en kvinna där som är aktuell med någon föreställning. Hon pratar om svenskarnas rädslor och att människor är tråkiga i Sverige för att svenskar är rädda för så mycket. Jag kanske håller med? Att jag tänker på min mamma i de sammanhanget har att göra med att min mamma är rädd för det mesta. Hon skulle aldrig, verkligen aldrig flyga, heller aldrig åka hiss. Hon är noga med bilbälte och ser ofta faror i det mesta. Som när vi åkte bil sist var hon snabb att berätta att jag borde hålla båda händer på ratten för hon hade just hört om en bil som åkt av vägen.  Jag är också rädd, det har inte med henne att göra. Jag har blivit en fegis sen jag fick Theo, jag ser döden i vitögat vad jag än tar mig  för. När jag via jobbet skulle åka en sån där sportbåt som körde över 100 knop då ångrade jag mig och nästan grät när vi sakta åkte ut mot det öppna vattnet och sen satt jag där, inte fast spänd, utan hjälm och fick ducka ner huvudet för att annars skulle nog skinnet lämnat kroppen.. Jag var livrädd, men då det var klart insåg jag att det var det bästa och roligaste jag gjort på väldigt länge. Många utsätter sig för faror utan att veta om det. Om jag jämför att sitta med en säker förare i en båt som går fort, eller vandra hem ensam på standpromenaden mitt i natten i Turkiet , 17 år skulle jag idag säga att det var vansinnigt att jag gick där ensam. Men inte tänkte jag så då.. Jag ville bara hem till hotellet och dom andra ville festa vidare. Det är konstigt tycker jag hur människor har olika rädslor. Det senaste året har jag träffat människor som är livrädda för exempelvis sociala sammanhang eller spindlar men som kanske till och med samma dag tar droger som skulle få dom att dö på en sekund?

Min mamma är ganska feg men på ett annat plan är hon den modigaste jag vet. Hon är tokigt rolig och hon bjuder gärna på ett leende. Hon är en sån där som skulle kunna sitta i en kassa och det skulle vara trevligt att handla av henne.  (Den senaste tiden har jag haft lust att fråga kassöskan hur mycket det kostar att le?) Men min mamma iaf, är världens bästa trots att hon är rädd, rädd för det mesta.

O,j om hon hade sett oss i Nica, där vi åkte på bergsvägar i truckbilar, på blöta blanka nedförsbackar, jag minns att jag tänkte på mamma ofta den resan. Jag berättade inte allt heller under mina samtal hem. Som den gången jag tillexempel skulle ge mig ut på fältet med Linnea, med digitalkamera och filmkamera i högsta hugg. Vi skulle till barackerna, dom där skjulen som dom allra fattigaste bodde i, vi ville dokumentera, där barnen i utkanten satt med limpåsarna och sniffade för att slippa vara hungriga. Vi var glada ändå, och knallade lätt mitt in i djungeln, tills en äldre man kommer springande efter oss och bokstavligen skriker och viftar med armarna. Jag kunde inte så bra spanska men jag uppfattade ordet GALNA och MORD! Linnea drog med mig  åt motsatt riktning (hon kunde spanskan som tur var) Den äldre mannen hade bara menat väl med sitt gastande. Dumma, naiva svenska flickor. Han hade skrikit att om vi gav in där skulle vi knappast komma ut levande och med all sannolikhet inte hela iaf. Dom skulle lemlästat oss och tagit våra tillhörigheter, för dom var vi förmögna puckon som vandrade på deras revir, i deras misär, i den misären gör man vad som helst för att överleva. Jag kan tänka på den sekvensen ibland och verkligen undra vad som hade hänt om han inte varit just där han var och om han inte varnat oss? Jag kan självklart också ifrågasätta hur sjutton vi tänkte själva, men vi så, Jag och Linnea, vi såg sällan farorna under den där resan.  Jag berättade heller aldrig  om den gången jag och Jessica var i Bulgarien och skulle göra en av dom vanligaste turist attraktionerna där. Parasaling, när du flyger i en fallskärm bakom en båt. Jag och min kusin var helt överrens om att inte berätta detta för dom hemma. Det skulle resulterat i att våra mammor och framförallt vår mormor inte skulle kunna sova på hela veckan. Heller berättade jag aldrig om dom sena onyktra nätterna vid stranden eller om den gången vi blev erbjudna kokain på festgatan i Alanya. Vad är det som gör oss så rädda/orädda?

Jag ser det som ett form av handikapp. Jag skulle inte vilja vara rädd för att flyga för jag vill ju resa och jag vill heller inte tro varje gång jag ska åka hiss att den ska stanna? Jag vill våga så det kanske är dags att börja utmana sig själv på ett icke dumdristigt och naivt vis så klart. För att inte bli en rädd människa. Självklart är inte min mamma en fegis, hon tar sig an saker och vågar mycket också, mycket som jag själv kanske inte skulle våga, men jag tror heller inte hon skulle förneka att det är jobbigt ibland att vara så rädd.

 När jag landade med flyget från Nica minns jag att hon sa ”Men vad skönt att höra att du landat i Sverige, jag som suttit och kollat text tv och bara väntat på att läsa om en flygkrsach” Tänk så mycket onödig energi det måste tagit, medans jag faktiskt satt tryggt i ett stort säkert flygplans och drack vin och åt gott. Eller hur mamma?

 


Jag har världens bästa mamma, men jag hoppas innerligt att jag inte blir lika rädd för saker som hon, att jag håller det medelmåttigt och är försiktig, men inte rädd.

:)


Fotboll

Vi har sovit lagomt, och lagomt ska ju vara bäst. 08 valde T att gå upp och det är ju helt ok.
Jag har dränkt hela köket med YES i hopp om att blom flugorna ska försvinna. Vi får se. 
När jag vaknat till liv ska jag tömma Gäst rummet som mot alla odds ska förvandlas till Theos rum DENNA HELG!?

Vi ska slänga ihop en frukost. Det där med brakfrukosten struntar vi i då Johan inte kom hem. Han dyker väl upp. 
Så länge kollar vi barntv och efter varje pogram ropar en liten kille "Mamma Meja, Meja" och jag får gång på gång svara: "Theo, det kommer mera" Och möts av ett leende. :)


 

Vi ska på fotboll idag så Theos nya fotbollskläder passar utmärkt, det är kallt så vi har ett underställ under :P Han svara ivrigt "Aaa" när jag frågar om han vill gå på fotboll som om han vet presic vad det är. Han har varit på två GIF matcher inne i stan med det var ett tag sedan, innan det har han varit på en galet skruvad AIK match i Gävle, men då låg han i Gävle och det var mest bomber, granater ocg galna människor, polis sirener så han minns kanske ljuden? :)
Men vi laddar här hemma för att heja på Erica idag. Det ska bli kul, så länge regnet håller sig borta vill säga.

Ha en bra dag!


Jag o T




Det är bara jag och T hemma. Lugnet på barrvägen är fullständig.
Vi har ätit kvälls mackor och trots att verkligen inte alls är överförtjust i dom kvällar som Johan ger sig iväg på äventyr var jag faktiskt bussig och köpte hem en pizza. Vet att han kommer vilja ha den imorgon.

Jag som skulle tömma Theos nya rum och börja slipa, kvällen försvann. Eller.. Jag valde bort det.

Imorgon ska jag på fotboll på Bergeforsens IP. Erika spelar. Spännande. Är totalt ointresserad egentligen men det är jur oligt när någon man känner spelar. Theo ska få ta på sig sin fotbollsdress som han fick av sin moster i present. Och så ska vi ju tapetsera. Inbillar jag mig. Men jag kan inte alltså är det J som ska göra detta och hur skicket är imorgon återstår att se.

Jag sitter och funderar på hur vi hamnade här. Utför Sundsvall i Timrås skogar och jag kan för mitt liv inte begripa hur det kom sig. Men jag vet att det var rätt. Jag trivs så in i bomben på denna gata, med dessa grannar och med skogen som granne, forsen en bit ner och ändå 15 minuter in till stan. Ja det var nog meningen. Jag tror jag talar för hela familjen.

Barrvägen is the shit. Om jag bara kan få fingrarna ur arslet och få något gjort här hemma.


En ny dag imorgon. Nu ska jag krya ner med T som jag låter sova i min säng inatt. Kanske får jag en gnutta sovmorgon imorgon? Hoppas :)


Vilken lyx.



Det blev livat på barrvägen.
Grannaen har fått en läcka på gården djupt nere i marken. Hit kom en traktor och en grävskopa.
Alla grannbarn kom och Theo var lyrsik.





Vi var ute länge och Emla (Theos dagis vän) kom förbi också :)



Nästan två timmar satt Theo och verkligen stirrade. Kvällen var räddad. Nu när vi gick in och åt vägrade killen äta middag han ville bara hänga vid kökfönstret och kolla in när grävskopan jobbade. Vi fick till och med komma över till grannen och titta på det stora hålet Det var lyx det.

Strax ska vi köra iväg pappan i huset in till stan. Och utan att vara fräck eller så känns det skönt att vara ensam ikväll, jag behöver det. Jag och Theo ska mysa och när han lagt sig ska jag öppna pavan och se på tv alldeles ensam. Kanske fixa lite ute på altanen och bara vara.

Ha en fin kväll.




Kojan och garaget.



Tristessen blir stor när man är liten och sjuk. Jag och T byggde en koja. En enorm koja slutade det med.



Till en början var det ett garage till nya traktorn, ett garage där jag överhuvudtaget inte fikc komma in.



Dom små fötterna var hur nöjda som helst och satt där inne (det var ytterst viktigt att stänga "dörren") och små pratade för sig själv.




Men till slut släpptes mamma in och vi kunde äta scones och mysa tillsammans alla tre, Jag Theo och Traktorn.



Det var otroligt spännande med denna koja.




Och så mycket kul man kan ha i en :)







Jag var glad att jag fick vara med, men blev efter en stund utslängd igen ;)





Men som sagt roade det en febrig kille som haft allt för tråkigt idag.





Theo.



Någon upskattade iaf brödet :)



Tack Mia.

Jag blev less på mitt val av böcker. Jag måste läsa. Ingen aning om varför. Fick en massa tips av min Svägerska (vi har lite lika bok smak) bortsett från att jag nu på senare tid alltid valt sånna där böcker om sanna historier, som sliter sönder hjärtat på mig, som väcker alla känslor man någonsin kan komma åt. Nu har jag glömt hennes tips och när jag fick en slant av svärfar idag tog jag och köpte en ny bok. Hittade massa böcker som tex en ny bok av Caroline Engvall, författaren till 14 år till salu, hon har nu skrivit boken Skamfläck.. Det drog i mina "slit sönder hjärtat igen, vägra läsa något roligt, och dränk dig andras sorg" fingrar. Men jag motstod och vände blicken mot den roligaste kvinnan jag vet. Mia Skäringer. Många tycker nog att hon är för mycket, men så gillar jag Caroline Af Ugglas också. Jag älskar Mia. Jag älskar framför allt Mia och Klara och Mias roll i serien solsidan.



Det var med nöje jag öppnade boken "dyngkåt och hur helig som helst". En bok med urdrag från hennes blogg. Och krönikor som fullständigt får mig att spricka när hon skriver om hennes liv som den mindre glamorösa men otroligt vackra mamma och kvinna hon är. Hon skriver öppet om ALLT. Inget bekommer henne. Jag känner mig lite som henne när hon skriver om hur hon har samma bajs på tröjan som hennes bäbis har i blöjan och om hennes mindre morderna vagn till barnen :) Hennes kaluffs till hår och hennes dunjacka från 70 talet. Jag vrider mig av skratt. Så till den milda grad att Johans pappa frågar vad det är jag läser. Jag fnissar till och svarar bara att det är en bok av en komiker, för jag är inte alls lika modig som Mia och jag skulle aldrig våga uttala titeln på boken högt för honom utan att känna lite skam. På det viset är vi nog väldigt olika jag och Mia, men lika skitiga och ovårdade är vi nog :P




Jag har tänkt hela dagen på en av mina vänner idag. Jag känner lite avundsjuka och jag hatar det. Jag har en sån där pissig dag och då söker jag fel hos mig själv och beudrar andra för deras bra sidor. Jag har tillexpel bakat scones idag, för det gjorde min vän för några besök sen. Det såg så gott ut. Jag brände mina lite men dom går i i alla fall. Sen har jag planerat en dunder frukost imorgon för det vet jag att hon brukar göra ibland. Jag har tänkt att jag ska inreda en pyssel och kreativ hörna under trappen i gillestugan för jag vet att hon är så fiffigt kreativ. Men det jag avundas mest är nog hennes självständighet och hennes sätt att ta allt för vad det är. Undra hur hon gör en sån här dag, för hon har nog också pissiga dagar. Kanske borde jag ringa och fråga? :)
Jag ska göra rostad potatis och när Johan kommer hem ska fråga om vi inte bara kan käka räkor till middag. Räkor och rostad potatis? Ja det får gå.

Mia har nu lättat mitt humör en aning och Theo sover. Svärfar vankar runt och springer ut var femte minut för att röka och däremellan läser han tidningen som jag köpte imorse :) Vet inte hur många gånger han kollat text tv under dagen. Tro om han är rastlös?

Jag tror jag ska ge mig i kast med mina rabarber också. Vet ju nu hur man ska göra. Känns bara surt att jag inte kommer göra något av dom. Skulle det inte varit så längt skulle jag åkt till gävle och givit dem till en som iaf kan laga saker av rabarber ;)



Theo somnar till barntv och ropar "mammo" i sömnen..


Det är skitigt här hemma trots att jag och Theo hjälpte varandra att skura alla golv igår. Det blir inte rent.
När solen lyser ser jag massa smutsiga fingeravtryck, handfatet på toan har ett uns av damm trots att jag torkar och torkar. Köket har invaderats av blomflugor och jag har lyckats ÖVER vattna mina blommor (men dom lever). Jag bäddar sängen men den lilla hoppas när jag inte ser så jag får göra om det, gång på gång.. Till jag nu, i skrivande stund; GER UPP. Det får vara skitigt. Snart kommer vintermörkret och gömmer smutsen på fönstren. Ikväll låter jag Theo borta tänderna själv, då blir det vatten i hela badrummet så dammet försvinner, tills jag vaknar iaf och inser att det återigen lagt sig där. Blommorna har Johans pappa tagit hand om, dom kommer överleva. Och resten; alla leksaker överallt, klädhögen i sovrummet och röran i köket det är bara ett bevis på att jag har ett liv. Jag har levt här hemma, jag har bakat, lekt med Theo, jag har provat kläder som jag faktiskt inte tagit mig tid att plocka upp för jag har prioriterat annat. Må hända att jag har en uns av press att få bort allt detta men jag skiter it!

"De må va skit i hörna hos dom som lev" Det har min mormor sagt en gång. Trots att jag aldrig sett ett enda damkorn hos henne så långt jag kan minnas.

Men om någon vill hälsa på så får ni se dammråttorna som gäster också för jag kommer inte ta bort dom!

Jisses vilket långt inlägg det blev. Men ja jag unnar mig väl datatid istället för att göra det där trista.






Sjuklingen




Tredje dagen hemma med feber. Vi som hade dagis vecka, men vi får ta nya tag på måndag.
Theo är vid gott mod ändå och har hittat en ny vän. Han låter inte ens sin farfar gå ut och röka (vilket kanske är bra?) =)

Hur som helst grejjar vi så gott det går här hemma, under semestern har han blivit bortskämd så det där med att leka ensam är han inte alls lika bra på längre men kanske kommer det tillbaka :P




Nu läser vi reklam som kom med posten, det roar en stund iaf.


Ha en fin dag


5 år igen?


Min kusin Tina och min lillasyster Fanny




Just nu har jag en längtan. Längtan efter att få vara barn igen, si så där 5 år, då det som grodde var när mamma sa nej till godis i Affären. Idag är en dag då jag hatar att vara vuxen, ellerjag hatar allt ansvar som kommer med det.

Jag längtar tillbaka till problemfria barndommen.


Dagen igår, Dagen idag



Kalaset igår var bra. Vi fikade och barnen lekte en massa.





Eskil kom och han och Theo lekte ända till kvällen. Härliga skratt.




Go fika och glada barn gjorde dagen perfekt.



Theo börjar ana vad som gömmer sig under ikeapåsen ocg slattar av inslagspapper.



Jocke Oliver och Lova var också här :)




Theo älskade sin nya traktor.


Idag har vi varit trötta då natten bestått av gråt och dagen idag med 40 graders feber.
Hoppas det ger med sig.

Ha en fin dag.











Mera paket.



Theo fick presenter från Carina och Anders som han öppnade idag.





Det var storslaget. Jag har ett helt nyskurat köksgolv och han lagar allt som kommer i sin väg med det nya egna verktygs sättet som passade så klockrent när han blev fullständigt vansinnig igår då han inte fick leka med Johans vvs saker i hans låda :)







Jag har en solstråle här inne medans regnet faller ner ute.
Mormorär ute och far. Jag ska snart slänga ihop en lunch innan födelsedagsbarnet ska sova lite för att orka med eftermiddagen.

Känner mig utvilad trots lite sömn. Är mest glad att Johan kunde fixa läckan i badrummet. Nästa vecka kommer försäkringsbolaget hir för att se så inte vatten spridit sig i väggarna (peppar peppar ta i trä)

Nu ska jag busa med min lill grabb.

Ha en fin dag. Uppdaterar kanske ikväll :)


2 år.

För två sedan idag (fast det var en Söndag) blev jag mamma för första gången :)
Theo vaknade tidigt idag, kanske kände han på sig att det var hans dag? Men han fick leka lite med farfar så jag fick dra mig ett tag. Det har regnat så fruktansvärt mycket inatt så jag har till och med vaknat flera gånger och trott att taket ska rasa in.

Theo fick ett morgon paket. Det var ett paket från Linus i London, och gissa om det blev succé. Just därför kan jag sitta här och blogga lite. Det var en film, en traktor film ;) Nostagi Grålle.







"Mamma, mamma, titta TJAKTON, o SKOPA"

Eskil, Moster Pia, Jessica, Farmor, Morfar, Mormor (som redan är här) Jocke, Lova och Oliver ska komma under eftermiddagen och fira.

Det blir en bra dag idag.


(Grattis Theo, det finns ingen som får mitt hjärta att må så bra som du)


Gävle.




Just nu är vi strax utanför Gävle. Min pappa är helt lyrisk öv er stället. Bästa campingen hittills enligt honom. Utsikt över havet och ja, han är verkligen såld. :)
Vi blev bjudna på middag i herrgården brevid sen har vi lekt på ängen med Tuva och Theo en massa..

Imorgon ska vi ut. Först middag och sen kanske dansa en sväng? ;) Theo ska få vara hos Faster Tina och Rikard och det blir förmodligen succé =) Imorgon åker vi först till Theos farfar sen vidare till Tina i Bomhus.

Min syster ska med också :) Det ska bli roligt. Vi har bokat bord för 15 personer på Söderhjelmska och som det verkar nu blir det fler än så :) ROLIGT! Ska få träffa lilla Måns för första gången också. han är bara 6 veckor? Eller har jag kanske fel där?
Vi drar till Emma vid 17.30 för att göra oss klara. Åhh va det ska bli roligt. Det största +et är att även Carina kunde hänga på. Jag som trodde hon skulle på bröllop men det var först på lördag.

Hur bra vi än har det och hur mycket skoj vi än haft kan jag inte förneka att jag längtar hem. Hem till min säng, till alla bekvämligheter, till mig egna tvättmaskin. Jag saknar Farmor. Hon ska hjälpa mig med Theos kalas. Och har jag tur kommer Mamma ner tidigare :) Alla som vill (som vi känner) är välkommna till oss efter 16.00 på tisdag då firar att vår lilla kille blir HELA 2 år. Tiden går sjukt fort.


Ha det fint.


Dagarna som varit..

Jag ligger efter här. Prioriterar annat.
Men nu kommer ett bildregn, medans jag befinner mig i västra haningen.

Mer bilder och uppdateringar kommer när vi anlänt hemma skulle jag tro.







Jag Johan och Fanny svirade en kväll på Ekerum.



Trevligt sällskap på damtoaletten :/





Vi åt urgod mat.



Trevlig personal..



Arvid och Kristin som spelade och uppträdde kvällen till ära.





Fanny blev poppis  både köket och i baren ;)



Fanny och Kristin.



Arvid fyllde år. Det var ju super kul att dom valde att spendera kvällen med oss :)

Dessvärre blev jag dålig och gick hem redan 22.00. Johan och Fanny fortsatte festen i lekparkens svamphus med stockholmarna och trubadurerna. Johan klappade tydligen en igelkott på hemvägen och jag har fått se diverse roliga filmer från kvällen som ALDRIG kommer hamna här ;)









Vi bytte camping på öland, ett ställe närmare lådbilslandet. Urmysigt. Theo fick snabbt vänner som han lekte med. :)



Sista dagen på Öland spenderaders först på lådbilslandet. SUCCÈ!
Vidare mot Kalmar och sen Söderköping. I dagsläget befinner vi oss på en camping i Haninge.

Bilder och mera kommer senare. Nu ska jag njuta. Ha det fint.


Värme....



I skrivande stund vilar bossen från solen, det är fruktansvärt varmt här men vi klagar inte. Vi dricker mängder av vatten och lask.





Idag bjöd pappa på en super god lunchoch nyss blev jag serverad vitt vin med jordgubbar till :)






Tuva och Theo leker som bästa vänner. Någon undrade vems hunden var. Det är min systers, en dansk svensk gårdshund på 11 veckor. Underbart söt (och busig) :)







Vi har hunnit med att sola även idag :)

Nu ska jag göra mig klar för en middag på strand krogen!

Ha en fin kväll. Det ska vi <3


Bär frossa.

Idag har vi varit iväg på en marknad, det var just inte mycket att hylla över. Jag köpte mig en tvål. 

Vi åkte vidare till olika gårdsbutiker i jakt på bär men det var fattigt, så vi drog till Borgholm där det shoppades lite kläder och DÄR FANNS BÄR. Ska frossa i jordgubbar och blåbär. 

Imorgon flyttar vi nog till en annan camping, Saxnäs. Omväxling förnöjer :) 
Strålande sol och hetta. 

 

Ha en fin dag.


Lite för bra?

Igår kväll.



Jag och Theo lekte ett bra tag igår kväll.




Senare fick han varva ner i kvällsolen med traktor filmen :)


IDAG:




Vi har busat och härjat mest hela dagen. Badat lite i poolen och lekt i lekparker.
Johan och Pappa blåste ur och städade hela husbilen så när vi kom hem för en tupplur var det kliniskt rent. Otroligt skönt.



Theo njuter som attan av att vara här :)



Även jag. Det gör vi alla. Vi ska snart iväg för att spela lite minigolf.




Theo dansar till Timnuktu på mosters mobil.


Ha de fint.


Räkor och Sol.




Idag har varit en dag i solens tecken. Vi har legat på stranden ett bra tag och gottat oss :)



På eftermiddagen tog jag med Theo och Johan och vi gick och käkade räkor. Så otroligt gott.



Theo mumsade risifrutti



Vi pimpade både Theos tröja och potta med klistermärken från Cars ;)



Efter räkorna gick vi till Tina och Rickard och hängde ett tag i deras förtält. :)




Sen gjorde vi kväll här hemma. Alla är skit trötta.




Det tog närmare två timmar att sova ner Theo som vi tror är sjuk. Han är super hes och ikväll grät han sig till sömns. Vi får se hur läget är imorgon. Förhoppningsvis bättre :P Efter lite traktor film somnade han gott iaf.

Imorgon ska jag bättra på brännan ännu mera. Så länge det är sol vill säga. Tror dock att vi tar poolen istället för havet denna gång :)

Ha de fint!


Fest.




Igår kväll var vi på fest. Det var barn kareoke nere vid strand krogen. Theo dansade och skrek "BJAVO", "MEJA" (BRAVO, MERA) och applordera till dom som sjöng. Jag skulle kunna spy över låten ManBoy, för det var den alla sjöng :) Men det var skoj.





Johan gick hem och la Theo så jag, Fanny och Frida hängde kvar ett tag in på vuxen kareoken :)
När vi sen kom hem spelade vi lite Uno. Sen slocknade vi alla.

Ha det bra.


ÖLAND!



Igår kväll gick vi en prommis längst strand promenaden. Vi skulle leta reda på Tina och Rikards camping plats.






Det är så fint här.



Tillslut kom vi fram.




Jag och Frida gick till en av alla tusen lekplatser och lekte och badade med Theo.




Theo nattade traktorerna :)


Imorse startade jag dagen med Frida och Fanny, vi gick på vattengympa :) Det var skoj.
Johan och Theo mötte mig vid poolen och där hyrde vi en cykel och satan så jobbigt det var att cykla. Johan som varit sjuk orkade inte länge och jag med min konditon, tunga tramp :P Haha




Vi väntar på att Theo ska vakna sen ska vi till min favorit gårdsbutik. Hallon, Jordgubbar och MASSA annat gott.
Vidare till Borgholm där jag ska köpa mitt vita goda vin :) Ikväll ska vi på underhållnings kväll på strandkrogen. Kareoke Haha.. Försöker få Johan och Pappa att sjunga men det går inge vidare :P


Ha en fin dag!


Kladd grisen



Theo fick en mums mums av Morfar. Jag bara suckade.. Vilket kladd, men å andra sidan så har vi ju SEMESTER :)


Good morning.




God Morgon.

Idag går bilen mot Öland. Vi har just gjort ett morgon besök på Cloetta fabriken, Det kom med en hel del chocklad ut :) Theo är nöjd och glad i bilstolen. Vi sov på Gytting camping. Så där tyckte jag. Hade svårt att somna och då jag väl somnat vaknade jag av tåget. Men nu är vi på väg till Ekerums camping, tänk att det är 6 år sedan jag var där sist. Hoppas det är sig likt. Jag vill bara komma fram och ställa iordning, så man hittar sina saker. En grej som skaver är att min kamera är borta :S Har lånat Fannys nu på morgonen, men förhoppningsvis ligger den bland alla andra saker någonstans.

Nu vidare till bilen.

Ha de fint.


Mini födelsedag.



Vi pausade i Tönnebro. Allt gick bra men Theo blev lite less och Tuva behövde kissa :)




Johan och Tuva.




Efter ett tag till i bilen hade vi mini födelsedag i förskott för Theo då han var extremt less på bilstolen.
Han fick stor traktor av morfar. Succé




Och en mini dvd som han kan kolla film på :) Den har nog räddad hela denna resa för filmen har gått varm och Theo är lugn :)






Det är bilköer i Stockholm, det går sakta men säkert framåt och vi har bestämt att stanna i Linköping över natten.
Bergaslussar närmare bestämt :P

Ha de bra.


På väg..



On The Road.




Då var efter många om och men på väg :) Johan kom hem från sjukhuset imorse, frisk och kry och Theo strålade när han fick se sin pappa i bilen. Husbilen är packad och vi sitter nu på väg till Öland. :) Underbart.
Theo är sprallig över att få åka "lastbil" men höjden är nog att pappa sitter brevid och kör traktor.

Härliga semester, bli bra nu!!

Ha de fint.


RSS 2.0