Nära friheten...

Idag är det alltså tisdag.. Jag ska köra en klasskompis till stenugnsund. Vi ska egentligen ut på utflykt med klassen, men jag vet inte om hinner med det, så då möter vi upp dom hemma hos vår lärare och fikar där sen är dagen förmodligen över. Ikväll ska det påtas och donas i rummet.
Imorgon onsdag, ska det städas febrilt, jag ska besikta mitt rum tidigare än dom andra, på tordag förmiddag alltså vilket ställer till med en väldans stress, men vad gör man inte för att ta sig hem så fort som möjligt. På kvällen är det grillkväll med skolan, och sista dagen, Tordag, skulle jag tippa består av lekar och i slutet en hej dundrans avslutnings middag kl 18.00... Efter det är det bara att hoppas på att Johan kommit fram, packa bilen och åka.
Det ska bli skönt. Känns verkligen som att jag är redo att Gävle en chans :) Mitt nya hem.
Är rätt mycket att stå i kring begravning, lägenheten och annat men i övrigt är jag sysslolös i tre veckors tid innan arbetet drar igång. Får se vad som händer. Har kontaktat RIA i Gävle som arbetar för att hjälpa dom hemlösa i stan, kanske kan man skänka en hjälpande hand där.

Plus att det som sagt inte är länge kvar till Jessicas bröllop, och jag har ännu inte köpt någon klänning.
Kika in på spunkan.blogg.se och kolla hennes klänning från indiska, den var himla vacker.
Det blir ett irrvarv på stan för att hitta en som passar, det är inte lätt. :)

Men nu är det bara två dagar kvar här :)
Igår bokade jag och Johan en kryssning till Åland nästa helg, även om det inte blev tunisien så har vi något annat se fram emot då... det är ju alltid kul.

Sista refrängen och jag njuter, allt är packat, städ är kvar, skolarbeten är gjorda och jag är så gott som redo att åka.
Fanny ville ställa till med Galej hemma :) Hon trodde det var som att ta studenten, men pappa sa att dom iaf skulle köpa en tårta.. Haha.. Jag längtar hem.
Hem till vännerna, hem till mamma, pappa och Fanny, Till Ronja (fast hon bor inte heller hemma). Jag vill träffa Jessica, Jessica och Lovis. Hem till Maud, hem till Ramsele.. Bara för någon dag iaf. För att än en gång inse att det inte förändrats, (förutom den nyöppnade disignaffären) :P Spännande.

Nu börjar dagens lektioner som förmodligen är helt innehålls lösa :)

Puss och kram /Em

Orättvisa

Livet kan vara så orättvist ibland. I söndags kväll gick min svärmor hastigt och otrligt oväntat bort. Vi åkte direkt till Gävle och där har jag tillbringat min uppochnervända tid tills igår kväll. Känner mig ganska mycket på fel plats just nu. Är tillbaka i skolan och ska avsluta tiden här, men det känns meningslöst. Flyttar nästa vecka på torsdag men i dessa dagar känns det som en evighet. Resan är inställd, framskjuten i tiden, nu väntar begravning och mycket andra praktiska saker som måste ordnas. Jag har svårt att acceptera att det kan gå till så här!??? Livet är orättvist.
Att det ligger så nära inpå och kan hända vem som helst, men varför ska dom goda människorna lämna oss först? Mitt i allt kaos finns ändå lite hopp, om en ny start i Gävle, nytt jobb, en varm sommar och bäst av allt ska bli att få åka hem till familj och vänner i Ramsele, det är nu man känner hur mycket man uppskattar det.
Johan sliter på, han och hans pappa är chockade men dom har iaf fötterna på jorden och försöker gå vidare.

Kul föresten att du hittat hit Renee :) Det är min kusin som ska gifta sig, inte jag. Hehe, För tidigt för mig, men när den dagen kommer är du självklart bjuden! Hoppas du mår bra.

Till alla som läser.
Kom ihåg att uppskatta dom ni har runt er, en dag är dom borta!

Sköt om er! Kram

Blandade aktiviteter.

I onsdags var vi på Häggevalls Turism gymnasium och höll föredrag. Det var roligt. Som var intresserade och ställde frågor så jag var glad och nöjd :) Efter det åkte jag med gott samvete in till stan i väntan på tåget. Jag, Jenny och Fransisca åt en bit på stationen och över gick sen till en servering där vi tog oss ett glas vin.
Tågresan blev både rolig och spännande, trots att jag fick sitta i bistron i sju timmar.
Väl framma i Gävle var jag ganska trött.
I helgen har vi träffat Johans vänner, besökt Heart Break som faktiskt var riktigt roligt.
Varit till Stockholm och hälsat på farmor. Bakat taco paj :)
Spelat bingo med svärföräldrana. Spaklat i lägenheten. Kollat på Ikea, provat kläder till bröloppet.
Varit på loppisen som Johans föräldrar jobbar på :) Ja det har varit en hel del.
Igår åkte jag tillbaka med en klump i magen, ville verkligen inte. Hade mycket hellre varit ledigt dom här tre sista veckorna. Hälsat på Ronja och druckit vin och cider på hennes nyinredda mysiga balkong :) Fixat i lägenheten i Gävle. Ja det finns mycket jag hellre skulle vilja göra. Men men.. det är bara att bita ihop..
Helgen som kommer består av festivlan på kultur museet, fredagnatt.. Seminarier och grejjer, för det får vi ledigt på måndagen :) YES! Johan kommer hit och vädret menar att det ska bli upp emot 25 grader varmt... Otroligt härligt isf. Har även kommit på att att jag bara åker härifrån en gång nu, vilket är underbart. Sen behöver jag inte komma tillbaka om jag inte vill ;) Är måttligt less på att det tar sån tid att åka hem.. Börjar kunna den här tåg resan nu, efter året i Oslo och detta.. Usch.

Imorgon har vi föredrag för dom här på skolan, får väl se hur det går. Sen är jag iaf färdig med dessa fördrag kan jag lova.. Hör ibland min egna röst eka i mitt huvud.. :S haha...
Fika tid nu.. Skopor och vatten som väntar. :)

Hoppas ni mår bra.!

Ronja!; Slå upp bloggen igen, annars är du tråkig :)

Puss och kram

RSS 2.0