På tiden?

DÅ var det gjort.
Skadeanmälan är ifylld och ärrfotografering bokad.
Har alltså lite drygt 2 månader på mig.. Varför har jag väntat så länge??

Jaja, vi får se vart det leder. Kan inte annat än inte gå igenom och det är väl inte hela världen.
I vilket fall som helst, med eller utan ersättning har jag ett fruktansvärt vanprydande ärr efter den där himlarns blindtarmen.. Verkar vara en bra fotograf som ska hjälpa till hela vägen iaf. Mitt egna samtal med försäkringsbolaget gick ju inte direkt som jag hade tänkt :S

Jag och Frida kollar Mitt Feta Syrianska bröllop :)

Ha en fin kväll.


Birsta..



Jag fick denna fotopryl från Village av min moster i sommras, jag fullständigt älskar den :) Synd bara att det först idag åkte in foton. Men nu står den och pryder och livar upp lite här hemma. :)






Jag och Frida har varit på Birsta idag. Vi har handlat lite och haft det gott :)





Dagens Fynd: 29 kronor styck på Cubus. Dom skulle byta namn på märket och reade därför ut alla dom hade. Sånt gillar jag :)


Föreläsningen på Onsdag är inställd :( Så tråkigt. Jag inväntar Fanny och Pontus så jag får hjälp med bilen så åker jag mot jobbet efter det. Theo ska ju med och ha lite höstlov hos mormor.

Jag, Frida och T slappar just nu i soffan och gör...: Så lite som möjligt.


Ha en fin kväll.


MÅNDAG

Det blir alltid kortfattat när jag måste klämma ihop flera dagar i ett inlägg..




I lördags: Vi åkte med MEdvinds båten. Det var både mysigt och skoj. Dock lite lång kan jag tycka men god mat och gott sällskap :)




Förånad J på väg till stan.




Fån, alltid samma fån ;)




Vi takade en massa och trots den totala nykterheten kunde man misstänka annat :) Haha


Så kom söndagen och jag kände mig hur dålig som helst. Trodde att en dunder förkyldning skulle bryta ut så jag svalde Ipren och en timme senare mådde jag prima.
Lyckan var gjord när det knackade på dörren och det första jag ser är en liten varelse vid namn Flisan, som jag inte sett på lver ETT ÅR! Hon var sig lik, som jag saknat detta lilla troll. Hon kom tillsammans med Frida, Neo, Sara, Tina och Rikard.Johan slängde ihop lite lunch som käkade och surrade ett tag :)










Söt Nötar.





Så härligt att se dom tillsammans igen.




Och lika roligt som förr hade dom.





Det var nog inte bara jag som saknat Flisan <3



När Gävleborna åkt (Frida stannade) :) Åkte vi vidare till Lowa, som fyllde 1 år :)




Vi fick go fika och kollade på deras nyköpta hus. Det kommer bli hur bra som helst för dom och jag är såååå avundsjuk på deras uterum ;)




Fullt ös på Olivers rum :P



När vi kom hem blev det matkagning på hög nivå. J hade inte en matlåda heller till Falund så det fick bli snabba ryck. Vi bytte stolar till köket och fick upp vitrinskåpet :) Vad tycks?








Frida har vaknat. Jag har lämnat T på dagis.









Snart gästar vi Birsta :)

Ha en fin dag.







Lördag..

En förkyldning närmar sig med storsteg.. Det känns i hela kroppen. Men det dör man ju inte av iaf.
Jag är så trött att huvudet går sönder och känner redan nu att detta kommer bli ett gnälligt inlägg.
Theo har sovit till 8 och 9 två dagar irad så det är fruktansvärt oförskämt att gnälla. Det är lyx, men min kropp strejkar ändå. Kanske svider det extra då jag vet att Johan ligger kvar och njuter av att sova ikapp hans arbetstimmar..

Jag fyndar i huvudet på blocket...





Kanske man ska äta lite så vi blir mer människor. Med lite uns tigger jag åt mig en tupplur senare.


Nu till äggmackorna.

Ha de fint


Fredag.. I all glans

 



Den här dagen bara försvann. Men T bjöd på sovmorgon till 09.
J har tack och lov fixat golv värmen nere, det hade satt stop i ett rör. Det sa bara PANG sen funkade det.









EXTREMT TRÖTT KILLE IKVÄLL <3






Go Natt Folket!



Dagisbilder

Tillåt mig skratta.. Tårarna sprutar här hemma.



Theo, längst ner 3:e från vänster.

Han är alltså den enda UTAN strumpor och dessutom gör han den ökända fickmunnen som hans pappa lärt honom. Men så klart sitter mellan sina favorit brudar, Sotti och Emla. ;)





Och så där ja, just innan gråten kom.. Herre jisses jag trodde jag skulle smälla av när jag såg detta :)

Som tur var fanns ett annat alternativ, dock inte där han ler men inte heller halvgråter :)

Barfota kille med fiskmun, det är grejjer det! g







Torsdag...




Luschade med Sandra idag :) Trevligt värre!

När vi gjort Birsta åkte jag och hämtade virekt som skulle varit utsågat och klart.
Det var det inte. Så jag blev tvär och tog hem spånskivorna som dom var.
Jag fick såga tills jag trodde armen skulle gå av.




Pausade och hämtade hem T från dagis.




Han var ivrig att få vara med och bygga :)




Till slut blev vi klara :)




Just nu inväntar vi J. Han kommer vilken sekund som helst. Minipizzor till middag. Bättre än så blir det dessvärre inte idag.




Nybadad kille som är super trött då han inte hade sovit något på dagis.



Theo säljer korv och glass :)






Theo Jobbar. Målar sin cykel.



torsdag

Läste på Elins blogg att det fanns en knapp på mobilen som tankade upp filmen till youtube direkt. Fantastiskt lättsamt. Åter igen ett skäl att bara ÄLSKA mitt nya liv som min mobil gett mig.. Herre gud va löjligt det känns men det är ju så!






Jag har kostat på mig ett härligt bad och nu myser jag i soffan framför "Efter Tio"
Jag tror jag ska ta en sväng in till stan, säga hej till Sandra innan jag hämtar hem virket.
Det är faktiskt perfekt "snickra ihop en pannkakskiosk" väder idag.

Tror vi sprar målningen till veckan då Frida kanske kommer. Har tagit ledig till T under tisdagen. Men lördagen går han hel dag så då misstänker jag att det blir Birsta och affärer på schemat. Har lite andra funderingar också. Men måste ju bolla lite med henne vad hon har lust med :)

Nää nu ska jag blåsa håret, det händer ju inte varje dag :)



Laglöst?




Ja, vad säger man?


Han håller ordningen här hemma.




Det är roligt att fota igen :) Det svänger fort.




På väg till dagis för att hämta T.

Han har haft det bra. Vägrar följa med hem. Jag får hålla på ett tag tills jag tröttnar och helt enkelt får bära honom under armen ut i hallen.. Ser det ändå positivt att han trivs på dagis. Morgonen var ju hemsk när han skrek som en stucken gris då jag skulle lämna honom..

Vi åkte till folkets hus och fikade, och kollade upp när nästa barn bio visas. Jag jobbar varje gång det är något intressant där :S Men men.. Vi passade på att låna några börcker på biblioteket. Grävmaskiner och bussar.




Hemma lagar vi mat. Gräddstuvad pytt! Uppskattades av T iaf. Inte min favorit kanske.




Gladast





Jag försöker lyssna på musik, men återigen stör jag Ts ordning hemma. Det är ju Barntv.
Ställer datorn i köket där jag kan spela ifred :) Han kommer in om vart annant och dansar till tonerna av King of Leon. Imorgon kommer Pappan i huset hem. Äntligen!

Ha en fin kväll.




”Du är ju ändå bara hemma”

Läste en artikel i Aftonbladet och jag kände med ens hur saker föll på sin plats. Äntligen satte någon ord på känslan :)
Just därför har vi här hemma bestämt att när/om det blir dags för ett till barn blir det verkligen halva ledigheten var, det var av ekonomiska skäl helt omöjligt när Theo föddes så det ska utnyttjas till fulle om vi hamnar i den situationen igen.



Åsa Erlandson om varför delad föräldraledighet är det bästa för relationen

Det tar två timmar att klä på sig och en hel dag att handla mjölk. Demens? Nej, nybliven förälder. Att vara hemma med ett litet barn ger mental sirap – varenda småsak tar tusen timmar. Och så kommer din partner hem och undrar varför du inte har bytt vinterdäck/researchat ny diskmaskin/pussla ihop sommarens öluff och så klart handlatstädatdiskat. För: Du är ju ändå bara hemma.

Det är inte bebisen som är jobbig, utan nybörjarkänslan som förälder. Plötsligt blir självklarheter som att laga lunch och åka buss stora äventyr när man gör det med en hand eller samtidigt som någon börjar skrika. Det spelar ingen roll hur driven du var före bebis, vilken VD som helst kan bli handfallen inför en vardag med ett mycket litet fyllo, som Johnny Depp så träffande beskrev det. Själv har jag hela livet fått höra hur snabb jag är, men ägnade en hel barnvagnsdag åt att köpa glödlampa. Än idag begriper jag inte vad som hände.

Svårigheten är inte alla saker som ska göras (loopen amma–bytablöja–söva kan man snart utantill) utan den ständiga larmberedskapen, vissheten om att vad som helst kan hända. Den som rusat ur duschen naken, med lödder i håret, vet vad jag menar. Inte blir det bättre av att alla bebisar föds med en bajsradar som känner av när det är dags att gå ut. Precis när vinteroverallen är påkrånglad börjar det puttra där bak. Det är vinst varje gång. Och när saneringen är klar har det gått så lång tid att det är dags att amma igen.

 ”Hur svårt kan det vara? En bebis sover ju bara!”, säger den som aldrig träffat en. Visst, men man vet ju aldrig när. Eller förresten, det vet man visst. Bebisar sover jättebra och jättelänge när man inte har bråttom. Och vaknar direkt när man a) just satt ner gaffeln i maten, b) försöker passa på att sova själv.

 Att få barn är att leva i skilda världar. En kommer hem efter jobbet i tron att han/hon är utsjasad, trots att han/hon levt med vanlig, förutsägbar stress, umgåtts med normalbegåvade människor och fått äta lunch med båda händerna. Och en som varit hemma hela tiden och kan ha varit med om precis vad som helst.

 Så oavsett vad man tror är barnets bästa är en sak alldeles klar: Delad föräldraledighet är det bästa för relationen. Först när man har rattat ett spädbarn själv, förstår man varför det kan vara semester att gå till jobbet. Och varför de sex orden ”du är ju ändå bara hemma” kan förstöra ditt äktenskap. Därför ska du aldrig, aldrig säga dem.


Hon skriker åt mig :)



Behöver jag ens nämna att det inte var någon bra idé att karva pumpor tillsammans med Theo?
Kniven åkte snabbt tillbaka i lådan, pumpan i soptunnan och det slutade med en ledsen kille, och en ner köttat kök med pumpa lite var stans..

Jag lämar T på dagis.





Jag tröstade mig med ett besök hos Shalle. Hon från Vitenam som inte kan säga L. Hon skriker när jag kommer in och frågar hur jag har mage att komma först nu. Jag tar inte hand om mig själv säger hon med ett leende samtidigt som jag får gå före två sura gubbar i soffan. Jag gillar verkligen henne. Hon är inte bara duktig, hon är otroligt rolig också. Hennes livshistoria skulle jag kunna höra miljoner gånger och jag lider med henne. Vissa omständigheter gör att hon inte kan åka hem. Och hon säger hela tiden hur mycket hon längtar hem.
Shalle (med sånt där thai L) är väldigt glad, hon pratar om hennes rygg skada och att hon kanske inte kan jobba så länge till. Hon surrar på så mycket att jag mellan varven stänger av. Men vi skrattar gott och jag rättar henne ofta när hon säger fel. Hon vill att jag gör det. Hon har bott i Sverige 4 år, hennes svenska är jätte bra med tanke på så kort tid hon varit här. Vi pratar om Timrå kommun och hon berättar att det florerar så mycket droger där. Jag hajjar till och tänker att när Theo blir i tonåren ska jag ta urinprov två gånger i veckan om det nu är så att vi flyttat till en knark stad? Fan! Shalle skrattar åt mig (som vanligt) och säger att jag är knäpp. Ja okej, kanske inte två gånger i veckan, kanske är det en arbetsskada men det kommer finnas drogtester hemma hos mig. Så är det bara. Sen om jag kommer använda dom eller inte är en annan femma. Våga vägra knark!!
Hon tycker att jag klipper mig för sällan, mitt hår ser mer trött ut än vad jag gör menar hon, och det klingar inte. Jag tänker tyst att om håret ser mer trött ut än jag då måste mitt hår se jävligt gräsligt ut. :)



Hon säger att jag måste ta med Theo nästa gång. Hon visar mig en bil bakom disken och menar att om Theo är med nästa gång ska han få sitta i den medans hon klipper honom. Hon lovar att lockarna inte ska försvinna.. Jag säger att jag kan ta med honom men att hon inte får klippa honom. Då skrattar hon igen och skakar på huvudet, ska hans hår bli lika trött som ditt? Jag viker mig av skratt och har väldigt svårt att tro att den där lilla killens hår någonsin kommer se trött ut. Han har sin pappas hår, mycket hår, fint hår. Risken är liten. Han ska ha sina fina lockar kvar. Samtidigt som hon surrar ringer jag Dagis för att kolla så han inte längre är ledsen och han hade skinit som en sol så fort jag åkt igen.

Hon vill färga mitt hår. Jag vägrar. Tycker att det är för dyrt, hon fnyser. Sen fortsätter hon berätta om sina syskon i Vietnam och om hur det var för henne att leva där. Jag ser bilder i huvudet på horor längst en gata och inser senare i hennes historia att jag har förutfattade meningar om detta land som hon pratar så vackert om.




Hon jobbade mellan 09-23, ibland dygnet runt. Inte konstigt att hon har en rygg skada. Men hon var tvungen för att kunna försörja sitt barn. Jag är tacksam för att vi har det så bra som vi har det.
Jag rycker till när hon klipper luggen. Satan så kort. Hon skrattar ännu mera och säger att om det dröjer lika länge tills jag kommer igen måste hon nog egentligen raka av mig håret för att det ska hålla sig friskt.
Hon får fria händer och klipper av massor av mitt trötta hår.




Efter att hon plockat mina ögonbryn ska jag betala och hon tar 150 kronor för ALLT!?
På det villkor att jag kommer tillbaka igen, om senast fyra veckor. Och jag längtar redan.
Tro vad hon ska berätta om för spännande då. Jag får anstränga mig för att fatta vad hon säger ibland, men vilka berättelser och livsöden. Av Shalle får man inte bara en ny frisyr, men får en hel histora och massa annat.

Tack!

Jag åker vidare till en virkes fabrik? Heter det så. Ett ställe där dom säljer virke.
Där förklarar jag att jag vill bygga en pannkakskiosk i miniformat. Till min 2 åriga grabb hemma.
Gubben gör en ny ritning åt mig, den jag gjort var duglig men han fattade ju inte hur jag menade.
Ca 15 minuter senare då jag förhandlat till mig spån skivan till halva priset och kapningen går jag därifrån. Imorgon ska jag hämta delarna som sen ska spikas ihop och målas. 167:- Jag fyndade verkligen.

Nu är jag hemma. Tvätt och Disk är fixad och jag ska förbereda middag innan jag hämtar hem trollet. Det regnar ute och är svin kallt så det blir en sån där inne kväll.


Ha det fint!








Tjing.




Snabba ryck.

Slänger på mig kläderna och tar min bil till Birsta där jag ska träffa Sandra över en lunch.
Det är skönt att kunna vara spontan.

(Ikväll ska jag bjuda Johan på Pizza, och det blir inte ens köpt pizza deg, utan på rågkaka)

 Hahaha..

Kanske ett glas vitt till det?


LEDIGHETEN ÄR HÄR!







Bada.


Jag kollar Outsider och blir bara less..
Jo men det kanske kommer en TRex och slickar på sovrumsfönstert inatt. A, alla vi olika, tack och lov.
Pappa ringde, han var uttråkad, hälsade på en sväng och Theo fick ett lagomt vredesutbrott när han skulle åka.

Nu har han slocknat. Imorgon väntar dagis.




Jag vill åka med MS medvind på fredag eller lördag. Kruxet är det bör vara ett sällskap på minst 4 st för att kunna utnyttja rabatten. Alltså TexMex kväll på en båt, underhållning & Buffé för 198:-pp ?? (ord pris 395:- pp) No Drinking då lillen ska med. Alltså noll fylla! 18-21.30  Någon intresserad?



Nu ska jag "skrubba" golven.

Sov gott








Unicef!

Det var inte bara jag som uppskattade att Dollar slog upp portarna idag. Det var kö in i i butiken :S




Theo fick ett paket av Morfar, innehållande Polisprylar..




Jag har fått lön så jag köpte mig nya skor.




Theo valde själv traktor strumpor.




Och även denna var själv vald. Jag uppmuntrade till Astrid Lindgren och andra roliga, men icke.



Nytt mobilskydd :)



Fick en halsduk av min farmor som hon stickat av gran som hon köpt till förmån för rosa bandet :)

Vi åkte till Birsta och käkade lunch tillsammans.




Hem en sväng innan vi gav oss ut igen. Jag skulle ta med Theo till laxakvariet och kolla på fisk, men det var stängt :(









Men det gjorde inget för där nere fanns ju en ö full med dumprar och grävmaskiner, så vi blev stående nästan en timme bara för att titta på dessa maskiner.




Theo var som förtrollad.


I övrigt har vi inte gjort mycket. Käkat Tacos och nu ska jag förbereda kvällen. Både jag o T är super trötta (redan) :) Kul att så många vill spela WF, dessvärre kanske jag borde skrivit att jag är ganska seg att svara! :)

Läste en super ARTIKEL idag och älskar att detta är på tapeten igen. Förstår inte riktigt vad som är problemet? Gör bara som Norge. Skaffa fram en lag som ska följas? Det är jätte länge sedan Sverige skrev på för Barnkonventionen och fortfarande förljs det inte (2011) Lagstifta det bara?????? NU, IDAG!

Klicka på Unicef loggan för att läsa artikeln!

Länk till UNICEF Sveriges pressrum


Dags att betala räkningar och kika mera på mitthem. Är det verkligen humant att behöva stå i bostadskö i frla herrans år för att komma över en lägenhet???? (nee det är inte jag som ska flytta)

Ha en fin kväll.







Dagen som idag.. En dag som är bra att ha!





Vi har fest här hemma innan vi åker och tankar bilen.
Idag spelas Pugh och Sundström. Vi tycker om dom! Theo tycker framförallt om Dina Linga Lena.








Fina Tisdag.





Idag slår Dollar upp portarna i Bosvedjan, med super priser.
Jag kommer vara där.

Vi har sovit bra. Fast jag har spelat WF halva natten. Adda Barr87! Jag behöver träna inför kommande viktiga matcher ;) Är det en sjukdom att spela för mycket?


Det är kallt och grannens tak lyser vitt av frost.

Nu ska jag vi starta dagen.

Ha de fint!





Varför inte tidigare?


Uppfriskande med gott sällskap.

Tänk att det känns som en ynnest, en lyx bara att få spendera en kväll  (dock med en 2 åring runt fötterna) ;) att  en hel kväll med en vän.
Anna har varit här. Vi har surrat gammal groll och kommande framtid. Det gick en hel kväll utan att jag ens lyfte ett papper, eller ens tänkte på jobb.. :)
Jag funderar fortfarande på hur det kom sig att vi tappade kontakten. Men var sak har väl sin tid och jag är iaf glad att vi tagit kontakt igen :)
Hon har fixat photoshop på min dator och en ny värld har öppnat sig. Jisses så roligt.
Stundtals blir det katastrof men vad gör väl det? Jag kommer spendera alldeles för mycket tid vid det här programet är jag rädd :) Hur har jag kunnat traglat i Picasa när detta hela tiden funnits?





Jessica och Eskil. Lilla killen som ska bli storebror :)




Gatufesten -11 Johan och Jocke :)




Jag och Anna.




<3




Fina Kian som blivit hela 1 år nyligen.











"Olli" Oliver och Theo vid Sidsjön -11




(Johan kommer halshugga mig när han ser att jag lagt ut denna bild)
Men jag älskar den. VRÅL TIDIG frukost på Donken!




Johan, Robin och Ronja Nyår -11




En av alla härliga sommardagar på altanen.




Vi kollar på Erikas fotbollsmatch och käkar bullens pilsner korv.




Fanny Semester på Öland -11





Rikards 40 år fest, sommaren -11




Tremänningarna :)




Semester Ölad -11





På barrvägen hösten -11






Här hemma infinner sig det totala lugnet. Pink skriker i mina högtalare och jag hoppas inte Theo vaknar. Mellan varven sjunger Melissa Horn sina vackra sånger..

Jag älskar verkligen egen tid, samtidig som jag verkligen myser när Theo kryper ner i mitt knä och vill leka "lille bäbis" jag blir brydd när jag bär honom sovandes till sängen, han har blivit så stor. Känns som han nyss vägde gram? Som jag saknar den varelsen när jag inte är hemma.
Vi har lunch date med pappa och farmor imorgon, det ser vi fram emot.
Jag känner mig inte ett dugg trött. Hur ska detta gå, spenderas natten framför PS kanske. Knappast, morgondagen säger ganska snabbt ifrån ;)




Go away
Give me a chance to miss you
Say goodbye
It'll make me want to kiss you
I love you so





Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till


Ibland är det svårt att räcka till.





Nu ska jag ringa J och säga god natt.

Imorgon åker kameran fram med ny energi :)







Knasiga kvinna.

Jag skulle hämta ett paket på Ica idag när en kvinna i kön bakom mig frågar om jag såg vad som hände utanför?
Jag svarar Nej och imponeras av hennes snygga kläder trots att hon var gammal. Hon berättar att hon sett något mycket konstigt utanför butiken och ungefår där fattar jag att hon är skum, väldigt skum.
Hon berättar att ett fartyg landat i Söråker och deras enda uppdrag var att få henne därifrån. Utomjordingar skulle ta med henne till en annan värld och i den världen, där ville ingen människa leva så hennes följdfråga blev om hon fick gömma dig bakom mig när jag skulle gå ut.. Jag brast ut i skratt och det blev hon arg över: Men lilla vän, skratta inte åt livets fasor. Hon surrade om massa skumma saker och jag funderade på om hon var påverkad eller om hon var psykiskt sjuk. Kvinnan som satt i kassan ringde polisen och jag fick stanna kvar där och vänta för hon var så otroligt rädd för dessa utomjordingar som väntade utanför. Först när jag låtsades att jag trodde henne och frågade henne om utomjordigarna såg ut dom dom gör på tv, blev hon helt överlycklig och förklarade i detalj deras olika utseenden, hur vissa hade tre ögon och vissa kunde till och med ha 8 ben. Den farligaste av dom alla, den största, han såg också mest vanlig ut berättade hon. Hon berättade om den gången då hon blivit bortförd tidigare, hon hade bara varit 15 år. Och vilken historia. Jag funderade vidare på om en kvinna i hennes ålder kanske spelat för mycket tv spel? Men nää. Efter en liten stund kom poliserna som kallade henne vid namn och frågade om det var dags igen? Dom visste vem hon var och förde henne tillbaka dit hon hörde hemma. Jag fick iaf klart för mig att hon inte var påverkad av droger och jag kan inte sluta tänkta på hur häftigt det var. Hon var verkligen inne i en helt annan värld och trodde på fullaste allvar att ett fartyg landat i Sörberget för att ta henne någon annan stans. Poliserna var snälla och lät henne gömma sig mellan dom på vägen ut i bilen. Jag gick bakom och vinkade glatt till henne. Hon vinkade tillbaka och pekade med sitt finger upp i luften. Stackars kvinna.

Jag och Theo är iaf i verkligenheten hemma på barrvägen och vi har nyss ritat en ritning på hans kiosk som vi ska handla virke till :) Några provburks färger och spikar så ska vi nog kunna knackla ihop något där han kan sälja sina pannkaor.

  



Nu dyker Anna upp vilken sekund som helst :)


Hemma




Jag är hemma från Jobbet. Känns kostigt. Ledig i NIO HELA DAGAR!
Och jag har så lite som möjligt planerat. Ikväll kommer Anna och Anders på besök. På Söndag ska vi på Lovas 1 års kalas annars står dagarna tomma. Vi frunderar på MS medvind på lördag, får se vad det blir av det.





Jag hittar som oftast skumma bilder på min kamera när jag kommer hem ;)
Betydligt mer skumma än denna. Haha..




Theo lagar pannkakor i sin gröna potta som jag betalar för med kottar.

Jag upptäcker att mitt nya vita vardagsrumsbord från BOOM är fläckat med en blå penna.. Lärdommen är väl att inte köpa nya möbler så länge man har småbarn? Satan.

Jag förundras över att det just inte är någon tvätt hemma. Mamma hade tvättat ganska mycket :) Härligt.

Ikväll ska vi måla och fika go fika. Imorgon ska vi ta sovmorgon och betala räkningar :S

Ha en fin dag.


Placering?

Ibland känns det som att jag är felplacerad. Jag önskar svägerska en bra kväll med grabben och att vänner i gävle slår klackarna i taket även för mig. Hipp hipp hurra gör Carina som blir 25 (läs 26) ;) missade lilla måns också som fick sitt namn idag, tur han är liten och inte förstår att lilla T försökte kränga hans paket! Tillbaka med fötterna på jorden här på Vittrasel. Hallelulija vilken kväll som väntar :) icas deli köttbullar med makaroner och pulver sås, det uppskattas verkligen när jag lagar maten, jag hör rungande jaaaa och vispar lite för lite, lagomt så bara såsen bräns. Smaklig måltid.


Sovdax?

Strax. Imorgon blir det en dag på crossbanan. Simma lugnt!


Torsdag.. På Vittra & hemma <3

På jobbet.
Pausar.
Fick mms av mammsen :) Sötast i världen.
Fyra dygn kvarstår sen blir det 10 dagar ledighet. Det känns som jag håller på bli sjuk. Mitt hjärta har förflyttats till huvudet :S
Nu laddar vi för morgondagen.
Trevlig kväll.

Mörka kvällar..




Jag somnade. Theo somnade. Vi sov i tre timmar och vipps är vi super pigga.. Ganska klantigt. Men alltid när jag råkar somna brukar någon ringa och väcka mig, men inte idag.. Så det blir tröttmössan som åker på imorgon.





Iaf så har jag det så lyxigt här hemma. Har en kille som utan problem roar sig själv medans jag tar ett bad. Sånt är lyx.

Annars har dagen varit trist. Kallt ute. Vi har lämnat igen några hyrfilmer, och hälsat på Morfar, men vi hade ju hoppats på sol. Istället är vi hemma nu, med tända ljus, Babar på tv och varma täcken i soffan.
Jag har packat om och är så gott som klar för att åkta tillbaka till jobbet.




Hittade en usb sticka med massa bilder på :)



Urkult för kanske 3 år sedan?




Min kusin med man samma år, också på Urkult. Har man någonsin tråkigt där?




Ronja och Nisse strax innan Winnerbäcks konsert i Gävle ;)




Jag och Melissa <3


Ha en fin kväll.



Mästerkocken.



Jag hoppas innerligt att Theo blir en man som kan laga mat, att han tar efter sin pappa/farmor i dom kunskaperna och inte mig. Men bådar det inte gott så säg? :)













Fick denna bild på min mail häromdagen. Haha.. Jisses vilka tider. Det är från året i Oslo, denna fest på St Hans Haugen om jag inte minns helt fel. Satan vilket roligt år.. Härliga vardagar ute i Eiksmarka och sjukt roliga lördag i Oslo City med ofta mindre roliga söndag på t banan hem...

 Känns trots allt skönt att den episoden är över. Även om jag ibland kan drömma mig tillbaka och tänka att det var förbannat roligt. Jag minns speciellt en fest, undra om det var dagen innan 17 maj? Jag och en vän från Ramsele hamnade på ett otroligt udda ställe där någon pratade om Facebook, vi tyckte hon var dum i huvudet som menade att det skulle komma ett forum som skulle slå igenom. Men just så blev det. Den natten sov vi ingenting. Vi drack rödvin tills klockan var 07 på morgonen och vi bestämde oss för att ta tunnelbanan hem igen. Jag minns att jag kissade i en busskur och gick barfota för jag hade sånna skavsår på fötterna. Samma dag skulle min mamma, Moster och Syster komma för att hälsa på. Jag var super glad men så otroligt trött och jag minns att vi kollade på det långa tåget med firande barn som marcherade upp längst Karl Johan, mitt huvud höll på sprängas och jag drack vatten hela tiden. Jag minns den gången som Johanna klädde ut sig och snodde en annanas då vi sa att hon aldrig skulle våga. När vi tog en kundvagn och körde runt Frida i någon park.
Vi var på en mc krog en kväll där vi träffade någon som kände folk hemifrån, vi hamnade i bara någon veckas ny, super snygg lägenhet, dagen efter fick vi pinsam skjuts hem i bakluckan på en skåp bil.
Jag vill inte tillbaka till skåpbilen, den stulna annanasen eller dom ångestfyllda söndagarna :)men jag vill tillbaka till Eiksmarka och jag vill så gärna träffa Tora och Vegard igen.





Nu ska gör vi kväll på barrvägen och hoppas på en sovmorgon :)

Ha de fint.


Mellanlandar




Kan inte dygnet bara få fler timmar. Jag ska vara hemma en dag. På onsdag åker jag igen. Jag kommer ha varit hemma 4 dagar på tre veckor. Det funkar. Över förväntan bra, men satan va efter släp det blir här hemma. Jag lägger varje sekund på Theo men får ont i magen av att veta om berget av tvätt som växer i tvättstugan, rat rummet som blivit till då jag bara i stress skyfflar in allt från gitarrer, torkställningar och skithuspapper där. Som sagt, ont i magen. Jag håller dörren till just det rummet stängt men på nått vis ser jag en skylt på dörren som säger "MEN FÖR HELVETE RÖJ UPP" varje gång jag går förbi.

Fick köra som en idiot för att hinna i tid och hämta Theo. Jag vägrar både missa föräldramötet och komma sent till dagis på samma vecka. Direkt hem och laga middag.. Ut och köra lastbil och springa över till Embla med bossen, lyssna på bolibomoa skivan och bråka lite över hudvida man får och inte får öppna dörren till frysen. Packa upp och packa om. Sälja korv med ketchup och så klart bygga ett nytt garage. Åka och handla.. Sen är dagen läge för soffslapp.. Jag skulle vilja vara en sån som inte vill avsluta kvällen i soffan, men jag kommer altid göra den prioriteringen ;)  

Jag kanske skulle behöva omprioritera. Jag har under flera veckor tjaffsat med kommunen om att få en större soptunna. Miljötänk i mitt arsle, jag tänker inte bygga en egen kompost och jag anser att vi redan sopsorterar MYCKET så jag drar mitt strå, men dom kan inte ens mot betalning ställa hit en större tunna? Det där har som blivit en grej för mig och jag har verkligen hakat upp mig på just detta med soptunnan istället för att bara släppa det. Jag kanske skulle lägga mer tid på berget i källaren istället för soptunnan, då kanske jag i längden tillochmed skulle hinna låta hårinpackningen sitta i hela verkningstiden? Jag vet att jag egentligen inte behöver fler timmar? Jag behöver bara omprioritera.. Skaffa en nu rutin här hemma för att hinna med det som stör mig.

Någon sa idag när Theo sket ner sin bilmatta "Hellre lite bajs i hörnet än ett rent helvete" och det stämmer ju. Vi har det ju sjukt bra. Men ändå stör det mig att det blir rörigt, oordning och framför allt tvätten.. den där tvätten.

Så medans jag sitter här och kastar bort tiden istället för att starta en till tvättmaskin ska jag passa på att vara lite bitter över den känslan sen ska jag sova och hoppas att dagen imorgon bjuder på mer effektiv tid :)
För idag har jag ju iaf slängt den utgångna mjölken.











Så kom helgen.. som består av jobb.. snart..

Jag och Theo var vaken i närmare två timmar inatt. Han hade hosta och kunde inte sova. Vi kollade bolibompa klipp på youtube i mobilen och självklart på traktorrace. Hur som haver så var vi (läs han) pigga idag.

Jag har jobbat hemma hos min Pappa idag. Fick massor gjort och det känns kul.
Mindre roligt och dagens mest störande är att jag i två veckors tid i princip dagligen försökt att komma i kontakt med en människa som jobbar på en av våra ljuvliga mydigheter. Det tycks omöjligt. Denna männsika är konstant upptagen, vägrar svara på mina mail eller ringa upp mig trots otaliga lämnade röstmeddelande. Saken är att ärendet börjar bli brådskande och jag kan för mitt liv inte förstå hur det ska behöva ta sån otroligt lång tid för att återkoppla och svara på två enkla frågor.






Jag och Theo har förberett middagen som vi ska bjuda Johan på. För självklart (ja jag skäms) föll det sig som så att jag missat föräldramötet, det hölls i tisdags. Förvånad? nee.. Bör skaffa bättre koll, men som jag skrev igår är det otroligt mycket som snurrar i mitt huvud. Inte vettig ursäkt direkt men men.. Det går inte att göra ogjort direkt. Lägger tiden på att ta hand om min sambo istället.


Nu ska vi fortsätta stöka.

Ha en fin kväll!


Lycka.



Denna bild gör mig så vansinnigt lycklig.

Theo och Isabell. Ibland svider det med avstånd.

God natt.


Onsdag kväll.

DÅ var denna långa dag slut. Har varit till Jobbet. Dagen började med att jag försovit mig. Skyndade ikapp tiden och hann på pricken till Johans hus i Härnösand på avtalad tid. Vi kom ända 30 minuter sent då det var blixt halka hela vägen nästan. Men det gick ju fint ändå.

Åkte direkt och hämtade hem Theo när mötet var slut. Hans fröken frågade om han var tvär hemma :) Jo tack det kan jag lova. Hon trodde att han gått in i en trots period, han hade tjurat och vägrat byta en blöja full med bajs :S men jo, det var ju inte direkt något nytt.  Vi åkte till FyndExpo. Ett ställe där man skulle kunna fynda, och det kan jag lova att man kunde, men bara RAT. Så mycket dynga på en och samma yta har jag aldrig förr skådad. Misstänker att min mamma som är en samlare skulle älska stället, men jag fick ont i magen. När vi väl kom hem blev jag tvungen att jobba. Gillar verkligen inte att ha saker ogjorda och väntandes så jag matade av lite pappersarbete som jag kunde göra hemifrån..




Det är skönt när det är gjort :)

Vi hade sån tur att vi fick påhälsning ikväll. Fanny, Pontus och Tuva kom över och det var trevligt. Pontus verkar vara Theos nya favorit för det var inte längre frasen "Mamma är bäst" utan det blev efter några målade traktorer och grävaskiner ett stort leende och "Pontunus är bäst" ;) Riktigt trevlig kille! 
 
Jag provade att kasta ner Tuva i badet med Theo och jag skulle kunna betala för syrrans min när hon kom in i badrummet och hittade sin hund i karet :) Hahaha

.


Jag hann busa och ta leka med T innan han somnade. Det är verkligen mysigt att lägga honom nu när han stryker sin hand i mitt hår och säger att "måtte moja theo sova" Underbara Unge.

Imorgon blir det mera jobb. Jag ska få vara med och köra löner igen. Så pappersbunten är framlagd, ja ALLT är klart för att kunna sova så länge som möjligt innan dagiset kallar.




Vi har handlat hem kyckling så vi skulle kunna bjuda pappan i huset på en lyxig middag imorgon kväll. Så var tanken, tills jag kom på att jag ska på föräldra möte. Och det känns inte riktigt lika romatiskt att bjuda på närmaste krogen, en pizza? Nääe. Däremot har jag skrivit in Theo på dagis under fredagen så då ska J få sovmorgon och frukost på sängen. Jag har verkligen underskattat hans jobb när jag varit borta. Nu ska jag uppskatta det!

Tror verkligen detta "distans förhållande" gör oss gott på många vis. Det är lätt att ta varandra förgivet. Det ska jag försöka att inte göra mer.

Känner mig sjukt sentimental och skulle behöva en dos av Linus. Varför i H*lvete skulle du flytta till London? Är det inte dags att lämna det där och komma hem igen? Ibland kan jag och Johan sitta och surra och han kommer ofta med i samtalen "haha undra vad Linus hade gjort i den situationen" osv.. Ändå är jag så snål så jag har typ ringt honom en gång ;) Haha.. Men när dom kommer till Sverige MÅSTE vi ses. Jag tycker till och med att han bör fira julen hos oss ;)

Ronja har fått lägenhet i Uppsala så nu ska jag försöka planera in en resa dit. Det händer mycket nu. Ibland är mitt huvud tomt.. Igår pratade jag först över Internet med Tora, barnet jag jobbade hos i Oslo, som inte är ett barn längre, tjejen har blivit 15 år :) Jag ringde upp henne och blev påminnd om den vackra norskan och hennes fina skratt. Hon ville komma hit under nästa lov och jag hoppas verkligen det skulle gå att ordna. Skulle så gärna vilja åka och hälsa på. Ska fråga mamma om hon och Theo kanske vill följa mig dit på en weekend. :)





Jisses så fort kvällarna rinner iväg. Men ack så tråkigt det är att vara ensam. Som sagt, det är lätt att ta varandra för givet.


Nu ska jag surfa en stund till innan jag ska tillåta mig att somna med näsan i Läckbergs bok.

Ha en fin kväll






Ett gott skratt...



<3


Tisdagen




Dagens minus. Simon, Johan och Markus som jobbar i Falun höll på lyta några rör. Enligt Johan gigantiska rör.
Det slutade i katastrof och om jag fattade det rätt så fick dom röret över sig. Markus klämde handen, Johan gjorde illa ryggen (igen) och Simon den stackaren är på väg hem till Sundsvall, sjukskriven en månad på grund av bruten hand. Jisses.




Men jag och Theo har haft det bra. Vi har målat giraffer och elefanter på morgonen.




Varit ute en stund, åkt och handlat och käkat lunch. Tacos blev det.




Nu slappar vi lite i soffan innan vi åter tar tag i tvätt berget :)


Ha det gott.


Hemma igen.

Jag är hemma från Jobbet.

Har landat i soffan efter en stressig dag.
Jag körde hem via Härnösand för att släppa av Johan (arbetskamrat) och för att hämta Syrrans dator där.
När jag kom hem blev jag varm i hjärtat. Det var nya lampor inhandlade, det fanns brandvarnare i taken, till och med en söt blomma fanns på Theos rum.
Johan hade gått loss på Ikea ;) På köksbänken låg ett telefon skydd till min nya mobil.

Jag kopplade in bilstolen och hämtade mitt troll. Vi åkte för att fika och handla på affären innan vi åkte till MoFarn och hälsade på.
Där var även till Theos förtjusning både Fanny och Tuva. Vi gick till lekparken och busade av både barn och hund.

Min pappa pratar som om han vore 14 år.. Liksom & Ba?  


Vid 18 åkte jag på utbildning (hudvårdsklass) och klockan 20.30 hämtade jag en speedad liten kille hos pappa som slockande direkt i bilen på väg hem.
Nu har jag alltså landat här. Ögonen blöder och jag längtar tills imorgon då jag får rå om Theo hela dagen.

Veckan är späckad bortsett från imorgon. Onsdag, möte hela dagen. Torsdag kommer Johan hem.
Fredag kväll åker jag på jobb, jag har alltså tagit på mig extra jobb, vilket sitter fint i kassan men det blir bara denna månad då det numera innebär att jag isf bara får träffa Johan en dag på TRE VECKOR.

Jag har spelat WordFued så jag tröttnat nästan. Men jag har en jävligt viktigt match mot min arbetskollega som jag bara MÅSTE vinna. Vi får se hur det går med det.

Theo har fått en skiva idag. Med 102 låtar för barn. Det var som en nostalgi tripp genom sin egen barndom och vi satt en extra stund kvar i bilen bara för att höra klart "Tänk om jag hade en liten liten APA" ;)








Jag fick ett paket med ägg från en Bondgård idag. Johan svängde av vägen och gick in till en tant som stod i långkalsonger med en kopplad katt och köpte tre paket. Dagsfärska ;)















Theo hade fått ett super bra allväders ställ från Mormor. Från ICA Maxi, perfekt dagis kitt nu på hösten :)




Nu gråter ögonen och jag gillar inte riktigt tanken på att sova ensam. Men jag har ju min mini riddare brevid så det borde gå fint.

Ha en fin kväll.


Vilken morgon











Ja den här morgonen tar ju alla pris. Mitt huvud snurrar.
Jag lämnar Theo på dagis i god tid. Hör massa sirener men tänker inte mer på det. Lämnar en glad kille.
Går ut till bilen och känner en röklukt som nästan sticker i näsan.
Kör hem för att sen tanka min egen bil. Inser att min nyckel är borta. Tar reserv nyckeln och ska gå i bilen där plånbok och i princip allt ligger. Bilen går inte upp. PANIK. Jag har alltså varit ledig i två veckor och JUST IDAG skulle det jävlas. Tar passaten och blåser till Sörberget där jordens klåpare påstår att han inte kan hjälpa mig med batteri till nyckel. Tvär går jag därifrån och kör rally till Timrå där en trevlig gubbe bryter upp nyckeln och en ännu trevligare dam sätter i nya batteri.. Blåser hem igen och trycker med spänning på knappen BILEN GÅR UPP :)

När jag kommer in slår jag på nyhetsmorgon där berättar dom att en ville står i barnd i Bergeforsen. Jag loggar in på st och får se att det är ett hus som jag och Theo ofta passerar, ett hus alldeles brevid dagis. Där har vi sett små barn och en kvinna som ofta solar på deras sol däck. Dom har en fin hund. I artikeln stod att inga människor befann sig i huset. Dom var nog på dagis och jobb kanske.. Usch. Jag ringer Johan och säger att vi verkligen måste ta i det där med branvarnare hemma. Han håller med.

Idag åker jag alltså och jobbar. Min arbetskamrat är utan bil så jag ska plocka upp honom efter vägen. Det kommer bli ett bra arbetspass.

Theo var nöjd och glad imorse. Han satte sig framför barntv direkt på morgonen och ropade som en liten boss "Mamma Theo Mimmi" Han har sagt mimmi till välling, lite konstigt.. Men det ville han ha iaf.

Jag ska dra på mig lite smink sen lämnar jag huset för några dagar. Mamma kommer hit och tar över om ett tag.

Ha de fint.


Tisdagkväll.





Nu landar vi i soffan här hemma.

Allt är gjort. Dagen är avklarat. Theo springer runt nakenfis. Den torra tvätten är vikt, den blöta hängd.
Väskan är packad, bilen är tankad. Huset är tomt. Ronja och Fanny har åkt hem. Åter är bara jag och Theo är hemma. Ganska mysigt ändå..

Vi var till Birsta (sällan) men denna sväng för att luncha med grabbarna på jobbet. Känns som att hela dagen försvann idag. Kan inte riktigt komma på vad vi gjort, men den har försvunnit. Jag har iaf skaffat mig en blöj hink. Sent påtänkt jag vet men jag är så känslig för lukterna. Fan va det stinker. Funderar på om bajset luktar värre ju äldre människan blir? Nu är lukten försluten iaf och det är ju skönt.






Nä nu ska vi se klart Hjärnkontoret sen sova.

Ha de fint!


Tisdag.

Jag sitter och funderar på om Theo börjar bli sjuk? Snälla snälla inte nu.

Idag åker Ronja hem. Vi har haft super dagar verkligen.
Vi ska till Fyndis idag och hälsa på Sandra. Theo är ledig från dagis. Jag ska packa inför ett arbetspass.

Nästa vecka blir min första vecka ensam, jag tror att andra är mer nervös än jag :P Vad ska kunna gå fel som bara Johan kan fixa och inte jag? Haha ja det ska vara avloppen då ;) Vi får väl se, jag tror iaf inte att det kommer bli några problem. Jobbigare så klart men man får ju tänka på alla ensamstående mammor. Dessutom brukar ju Johan vara mycket själv och han fixar ju det. :)

Vi kollar meckar micke här hemma. Jag och Ronja sminkar oss om vartannat.





Ha en fin dag. I Forsmin skiner solen.


Dagen idag.




Toppen dag även idag.






<3










Vi har varit ute i skogen och myst en sväng.




Medans Theo var på dagis åkte vi till Birsta igen. Jag fyndade två mössor. En till mig, En till Theo.







Ronja köpte mössa vantar och en Fjällis jacka.




Summan av kardemmumman är alltså en kanon dag.

Ronja och Theo lagade omelett till middag och som jag skrattade då han skulle vispa. Kolla in koncentrationen och den svängande tungan.. Hahaha




Ha en fin kväll!


Nöjd kille - Nöjd mamma..



Theo kom hem med MASSA nya leksaker igår.
En hel korg med bilar!




Det populära branbilen gjorde ju succé




Det var Farfar som fixat detta. Det fick jag klart för mig. "FAFAN" "FAFAN"

Det tackar jag ödmjukast för.


Ha de gott.


Måndag.

Har haft en suverän helg.

Igår kom mina grabbar hem. Mysigt att vara med Theo igen.
Johan hann vara hemma ca 15 minuter, sen tog Ronja Theo och jag körde in J till stan, han skulle vidare till Falun :(







Jag och Ronja har passat på att umgås, vi har varit på stan och gottat oss i tjej prylar :)




Shoppat och mått gott.






Haft myskväll med film, Svinalängorna och Limitless.




Igår gick vi en skogspromenad. Satans branta backar därute.




Min klätterapa.




Det har varit super härligt att vara med henne. Bara umgåtts, på tumanhand. Inga avbrott! :)

Nu är mitt troll hemma och jag har kört honom till dagis. Jag och Ronja ska dra och handla och kika in på Naturkompaniet. Sen blir det hemma tid <3


Ha en fin dag.



Lördagskväll

Ändrade inrikting totalt.

Åkte ändå. Haha.
Dagens minus som fick mig att till och med gråta var att på vägen till Ramsele krockade bilen framför mig med en älg, jag hann bromas med marginal på tre centimeter från släpvagnen och satan så rädd jag vart. Älsgen var stor som attan och flög upp från backen och ut i skogen. Uach.

Gick på loppisen och fick super middag hos Ronja. Innanlårsfilé med kantarellsås.
Sen drog vi tillbaka till Sundsvall. Nu är vi hemma. Har hyrt två filmer och ska bara surra och mysa resten av kvällen.

Ha de.


idag




Jag pratade i telefon med Jessica till närmare halv 1 inatt tror jag :) Det var ett sånt samtal som man stärks av. Mådde så otroligt bra även om samtalet avslutades utan ett hej då ens då hennes batteri dog. Men ändå :)

Efter det låg jag och spelade wordfeud till närmare 02 :) Minns inte sist jag var vaken så länge.
Ändå vaknade jag redan 8.30, pigg och utvilad.

Drog direkt igång med röjning i källaren, nu är tvättstugan sopren. Och även om jag inte oackat upp kartongerna (tanken var att dom skulle upp på vinden, vilket inte går då jag inte tar mig upp) så är det iaf bättre ordning där nere. Skönt. Skulle vilja göra något av det stora rummet där nere tills vi ger oss i kast med renoveringen men jag vet inte vad?

Har putsat fönstren innifrån och gjort klart tre matlådor till J som han ska ha med till Falun, nu återstår tre.
Jag har rensat kylen och ska snart ge mig ut och kratta klart ute.

Hittade dessutom en kasse med loppisfynd nere i källaren där det bland annat låg vinterskor i storlek 25 :) Hur passande var inte de? Kanske inte dom varmaste med dom fungerar säkert utmärkt tills den kallaste vintern kommer.
Jag hittade massor av mina gamla skivor som ska få ta plats i bilen och dessutom hittade jag min älskade tröja som jag letat så länge efter.

Det är Super väder ute och det rycker i nerverna. Tankarna på att dra till Ramsele släpper inte. Jag är erbjuden att åka på hockey. Kanske inte det roligaste med det är ändå med min bästis och då blir det ju roligt, dessutom är det en stor loppis på Faxen som jag skulle vilja på. Men, nää.. då skulle jag åkt redan i morse, öven dagen. Och nää jag SKA INTE. Åker den där vägen tillräckligt och det finns ju massor att göra hemma.. Men det rycker i nerverna ändå. Dessutom ska jag träffa pappa med flera.. Varför ska allt ske samma helg för? :)

Nu ska jag ringa trollet och se vad han hittat på. Han äter säkert glass med Farfar eller så är han hos Faster och kollar så att hans pappa skruvar rätt i badrummet ;)

Ha en fin dag.


RSS 2.0