Kraftiga I landproblem..


Nödlösningar deluxe. Just idag är Trollet ledig. Typiskt när jag vaknar med feber, snor i hela huvudet och en oförmåga att röra mig :/

Madagaskar filmen (hans favorit för tillfället) är borta, min ena tjocksocka är borta och jag har fått tjuvöppnat en julklapp för att hålla 3 åringen sysselsatt. Han har målat. Vikt pappersflygplan till Johan, och tjatar efter Johan och jag klandrar honom inte. Idag blir det en sån där hämtmatsdag med mutor till den lilla. Usch!




Theo ropade efter bebisen i magen och sa:
 
- "Lilla vännen, du kan komma nu för du behöver inte vara rädd för tomten, mamma kan be honom att inte komma. Men vi får julklappar ändå"
 
Hahahahahaha.. ibland är det svårt att hålla sig för skratt.
 
 
 

Bebisen

 
 
LIV I LÅDAN KAN JAG LOVA!

Film på skönsång :P

Lämnar endast film på dagens roliga inslag. I övrigt har det mest gjort ont och snuvan är påtaglig. Gnäll gnäll gnäll..
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en fin kväll

Attans fötter att värka..

 
 
Vadå trött?
 
Theo har varit vaken till och från fram till halv fem imorse. Han har ont i fötterna/virsterna. Inatt hjälpte inte alvedon riktigt heller. Jag har inte sovit alls. Förutom två timmar på morgonen. Halv 8 var det dags att stiga upp.
Theo var pigg som vanligt :) Ville åka och kolla hästarna innan dagis, så blev det.
 
Jag tänker trotsa tröttheten och förkyldningen och gå på bio med pappa och farmor. Vi ska se call girl. Den var lite väl lång så jag får se om jag pallar se klart hela. Det visar sig.
Tänker inte lyfta ett finger här hemma idag. Bara ta det lungt. Det lär bli en tidig kväll ikväll. Theo går lång dag på dagis och då brukar det vara trött mössan på.. och efter en sån här natt blir det kanske sängen extra tidigt.
 
Ha en fin dag

Vaken natt?




Jag ger upp. Theo har haft växtvärk och gråtit massor. Efter en alvedon har han nu somnat om.
Men då drar den minsta igång och kickar sönder där inne. Det är inte meningen att John Blund ska göra mig sällskap inatt. Jag har parkerat framför soffan och sex and the city, kanske somnar jag, kanske inte.

Vänner...

Det är så mycket jag vill göra.
Jag vill till Umeå och träffa Melissa, Uppsala och träffa Ronja. Stockholm och Johanna står på schemat viserligen men det blir väl nån timme vi hinner ses då det för min del är "utnyttja dina vänner för boende så du kan göra jobb relaterade saker".. Fy jag skäms. Men i gengäld ska jag ta med en skrikande bebis framöver och komma för att bara umgås ;) Haha.. När skämt å sido. Jag saknar mina vänner mycket just nu. Extra mycket när man går i väntans tider. Dagarna blir långa och trots att jag suger på att höra av mig sitter jag ofta och tänker på dom. Vad dom gör och så..
 
Har just beställt en personlig rolig julklapp till syrran. Hoppas den hinner komma innan jul bara då jag tok snälade på frakten och tog låg prio ;)
 

Advent.


Idag har varit en bra dag. Jag har inte alls haft lika ont som vanligt. Därmed gjorde jag klart advent här hemma, som jag pysslat med lite varje dag i en vecka snart :) Men nu så.


Jag har lyckats. Vi hade planlagt att åka till Gävle i helgen.
I min kalender stod ingenting. Men så idag fick jag veta att våra bonus kidz ska ju vara här i helgen.
Så det blir Trollet och Johan som åker. Känns ganska surt att inte åka med men å andra sidan blir det lungt här hemma istället. Jag och Theo har haft julklapps pyssel/verkstad hela kvällen :)


Första filmen av Madagaskar går på högfart här hemma. I LIKE TO MOVE IT, MOVE IT!





Jul pyssel i form av gips fugurer. Alla Gävle klappar är inslagna och klara.
BB väskan är packad (för fjärde gången) och jag känner mig nöjd.
När Theo badat skriker han från tv rummet: "MAMMA MAMMA, TITTA, SNÖBLINGOR!"
Och mycket riktigt det snöar för fullt här hemma. Det känns ju lite vmodigt men ändå på tiden kanske?
 
Hur som haver så ska jag avrunda den här dagen. Vet knappt om jag vågar berätta men Trollet är klar vaken och klockan är snart 22.30 :S Men, vi sov länge imorse och han är ledig imorgon så det är inte hela världen.

 
Nää, som sagt, runda av den här dagen och hoppas att kroppen är på samma humör imorgon.  :)
Ha en fin kväll!

Välkommen till världen.

-Mamma jag önskar mig guldpengar, förstår du det?
"Aha, okej, varför önskar du dig det? Är det för att Pippi har sånna"
-Nä mamma det är för att du aldrig har guldpengar så jag får aldrig åka bilen på Ica.. 
 
Stackare tänkte jag.. Han får inte åka bilen.
Sen såg jag dokumentären WHY POVERTY. Kastades tillbaka till veckorna i Nica.
Vem är jag att tycka synd om min treårig här hemma i Sverige som har allt han någonsin kan önska sig och lite mer därtill. Det är inte ett dugg synd om honom. Barnen i Sierra Leone är det synd om. Deras föräldrar som sätter dom till liv i den världen. Det dör människor som flugor där borta. Det finns ingen hjälp. Någon annan i en annan världsdel är tacksam över cellen hon får hyra. Fyra enkla sängar till henne, hennes man och deras snart tre barn.
Så nee, det är inte synd om Theo som inte fått guldpengar till bilen på Ica. Det var bara roligt. Sån humor har jag i min vardag, någon annans humor kanske är annorlunda.
Jag tog mig i kragen. Om några veckor sitter mitt barn här i soffan, överöst med leksaker, kläder och andra prylar. I ett annan rum sitter barn som inte fått mat på flera dagar. Jag rensar Theos rum.. Vem är jag att klaga på onda höfter? Får ihop närmare tre Ikea kassar med leksaker som snart hämtas av några ungdomar som åker till Etiopien 2 januari. Theos leksaker får roa något annat barn, det är inte mycket men lite kan man ju försöka iaf. Han kommer ju som sagt fylla rummet med nya leksaker och prylar som roar honom.. Det är svårt med fattigdom. Folket i Sierra får det varken bättre eller sämre för att jag duschar extra länge i varm vatten här hemma. Men det kan vara sunt att sända en tanke iaf. I fjol fick Theo en gåvocheck av min vän. Det var en sån check som visade att hon skänkt pengar i hans namn. Det var en fin julklapp tycker jag.
 
Det är lätt att bli hemmablind. Jag och Johan pratar renovering, julmat och annat "lyx".. det är våran vardag, men ibland det kan det vara bra att påminnas om hur andra har det också. Det är lätt att gnälla över lite smuts i bilen och en dammråtta i hörnet. Men människor med AIDS och döfödda barn, dom har inte ens kraft att klaga längre. Jag vet om att jag är en konsumtions människa, efter en vecka hemma i Sverige hade jag "glömt" misären i Nica och återgick ganska omgående till det vanliga livet. Stundvis kastat jag tillbaka till mörkret, till värmen, till dom sjuka barnen, Till den gravida kvinnan i familjen som jobbade i zoonen :/ Man är ganska överflödig emellanåt. Skulle behöva en sån resa till kanske..? Dom blir inte rikare, friskare eller bättre för det. Men kanske uppskattar man sitt eget lite, lite mer om man slänger en tanke. Själv ska jag under veckan slå in julklappar. Som vi handlat. Fina leksaker och jag vet att våran jul kommer berikas med god mat, fina minnen och vi kommer ha tak över huvudet.
Vi kommer må utomordentligt bra. I en annan del kommer en nybliven mamma dö, eller hennes barn. För där fanns ingen hjälp.
 
http://www.svtplay.se/video/602239/del-1-av-8-valkommen-till-varlden
Kan ses i 36 dagar till. 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen.

 
 
 


Det har varit en bra helg. Vi har vilat och tagit det ganska lungt. Fredagskvällen spenderades i soffan, x factor och jag surade mig till sömns för att Malcolm åkte ut. Lördag åkte vi mot Örbäck där vi var bjudna på härlig tre rätters meny. 




Iphoneungarna ;) 







Helt makalöst god mat. Jag trodde jag skulle tippa av stolen. Jag trodde innan om jag ska vara ärlig att jag hade höga förväntningar eftersom jag vet att Emma är riktigt duktig på att laga mat. Men hon hon toppade höjden med råge. Fy satan va gott ALLT var. Till och med efterrätten som var panacotta (vilket jag inte annars är super förtjust i) var så där "sjuktgodattjagintekanslutaätatrotsattjagärsåmättattjagspricker".



Martin hade ett finger med i tillagningen, utan större katastrof :P 



Fina fina Emma. 



Grabbarna grus. 

Jag knäppte lite kort. Sandra, Henke och William var ju där också, men vid det laget hade kameran hamnat på hyllan :/ Min kropp protesterade i vanlig ordning men jag kan heller inte förneka att det märks att det närmar sig. Vi fick avsluta kvällen redan 21 och åka hem. Och jag slocknade som en björn vid första andetaget efter att ha lagt mig ner. 

Idag har vi bara fixat hemma. Jag har skruvat ihop skötbordet. Det mesta är nu klart. 
Vi var till grannarna och fikade lite. Johan och Mattias surrade framtida jobb. Barnen lekte. 
Jag och Anna pratade hästar? Hahah.. otippat. 

Jag vilade en stund på eftermiddagen innan Fanny och Pontus kom. Så åkte Johan :/ Vi andra kollade solsidan. Theo somnade. Och nu sitter jag här. Med sammandragningar och funderar på hur/om jag orkar ta mig till sängen? 

Det är mycket jag vill göra i veckan. Jag vill rensa Theos rum innan jul. Skänka prylar till Etiopien innan nya julklappar invarderar rummet och snart går sönder det med.. ;) Vi får se hur det blir med det. Men ett måste är iaf att slå in julklappar för i hlegn går leveransen med klappar till Gävle. Nästa helg går den till Ramsele och efter det är det färdig åkt. Ev slutprovet. Ev. Men det är läge att vara hemma känns det som. 

Jag har skaffat mig ett par riktigt sköna tjocksockar som jag numera bor i. Helt fantastiska med sockeplast från ICA maxi. Theo tjatar om sin legokalender, Jag har lagt undan den och tänker att han ska "glömma" den men icke. 
 
BB väskan ska packas (igen) och nu ska jag sova.. 
 
Ha de gott. 
 
 
 

Sleep.

Fy va less jag är på dagarna nu. Tycker alla dagar ser likadan ut.
Magen är ivägen och idag har min höft låst sig två gånger. Det gör så in i helvetes ont.
Ikväll har jag haft Sandra på besök, hon har färgat mitt hår. Tusen tack för hjälpen <3
Jag ska strax sova. För att sen vakna och börja en ny dag. Det mest spektakulära som sker imorgon är besök hos barnmorskan och sjukgymnasten, denna gång bara för en koll av bäcknet. Igen. Är det 8:de gången dom kollar den där förskjutningen och det ser likadant ut varje gång..
FRUSTRERANDE!
 
Idag tänkte jag till och med att det skulle kunnat varit kul att träna. Då är jag less. Om jag till och med överväger att gå till gymmet. I friskt tillstånd skulle den tanken aldrig slå mig, gym är inte min grej. Men simma? Ja det skulle jag gjort.. A, drömma kan man ju göra. Idag är jag glad om jag tar mig ner till tvättstugan och upp igen.
Men, jo, vissa dagar är bättre än andra.
 
Vi var till farmor idag och Theo käkade plättar :) Hon hade två leksakskataloger som dom satt länge tillsammans och kollade i och när jag sa att vi skulle åka hem satte Theo tjursidan till. Han hade nog kunnat sitta med farmor i flera timmar till och kollat leksaker haha :)
 
Nä, det skulle va rätt gott och få föda barn och bli frisk igen, få tillbaka normala värden och kunna gå i trappor utan tusen knivhugg. Fem veckor känns som en evghet och bara tanken på att det kan bli 7 veckor känns vidrig. Kom igen, 7 veckor!!! Det går inte.
 
Aja, jag får väl fortsätta roa mig med SD´s dumma youtube klipp och drömma om vad jag ska göra när jag är färdig. Mysa med en fin bebis och uppleva livet som 2 barns mamma. Det blir häftigt!
Det finns inget ont som inte har något gott med sig.
 
Sov sött!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Backup?? Kent? Backup

 
 
 
Jag tycker ju att det är ganska spännande med politik, speciellt när det hettar till lite extra.
Att SD är tragiska behöver ju knappast nämnas. Magnus Betnér sätter ord på allt!
 
 
 
 
 

Theo Långstrump vs Dracula.

 
 
05.45 slåt han upp sina blå. ÖVERLYCKLIG, HYPER, STRESSAD och GLAD för idag är ju maskeraddisco på dagis och Theo vill vara pippi. Han börjar inte förns 09 så jag känner direkt att det kommer bli en LÅÅÅÅÅNG morgon.. Mycket riktigt. I nästan tre timmar skuttar han runt här hemma som Pippi och sjunger sjörövarfabbe. Lite kaxig attityd när han säger att han även även är PiratPippi och tar på sig ögonlappen med en döskalle på.

När klockan väl är inne knallar han till bilen. Fortfarande överlycklig.

Väl framme springer han till dörren.. och möts av... DRACULA.
Han stänger dörren, tittar på mig och säger "Nu åker vi hem mamma" sen går han mot bilen.
Åh herre gud tänkte jag, det här kommer aldrig å gå.
Men så kommer fröken ut och funderar varför vi inte kommer in, och hon är utklädd till Pirat.
Theo blir med bestämd att han ska hem igen. Han vill inte vara på dagis.



Ut skickas två små killar som inte är utklädda alls, som berättar att dom läser pippi boken och att Theo kan vara med dom. Tack till dessa hjältar för han följde med in. Måttligt skeptisk till stackas lilla Isak som var dracula.
Men när han sen fick popcorn och såg att Ester var en papegoja blev allt bättre och tillslut vågade han även prata med dracula.

Hahah, jag kan inte låta bli att små le.
 
 
 
Trött? Skulle jag vara trött? Haha
 
Nu håller vi tummarna för att barnen får en rolig fest.
Själv ska jag lägga mig och sova bort det onda innan det är dags att hämta Theo Långstrump och åka till farmor och käka plättar!
 
Ha en fin dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppdatering



Theo vill få mig att tro att han skulle kunna/våga sladda med Lukas fyrhjuling ;) Haha..
 
 


(Bild lånad av Emma)
 
 
 
 


Film nörden med vacker skönsång.
 
 
 
 

Sjungande fisk :)
 


 
 
Fiska med pappa är en höjdare.
 
 
 
Ikväll har pappa varit här. Lekt med Theo och ätit middag, pölsa och potatis med kladdkaka till efterrätt. Han bar tack och lov ner tvättkorgen i tvättstugan. Och hjälpte mig upp med jultomten för jag och T har sakta med säkert gjort lite jul här hemma. Tidigt kan man tycka, men jag vill vara "klar".
 
Ikväll slappar vi bara i soffan. Men det känns skönt att "bara" ha gardinerna kvar. Julgranen får bli Johans ansvar i år. I övrigt händer inte mycket. Det är otroligt frustrerande att gå hemma. Att inte kunna ta sig för allt jag skulle önska. Men det funkar. Vissa dagar är bättre än andra. Vetskapen om att Johan kommer vara hemma en månad från och med 13 dec känns bra.
 
Imorgon ska vi till farmor och äta plättar. Men först ska trollet på maskeraddisco på dagis och jag ska vara hemma och ja.. hmmm.. förmodlingen inte göra något.
 
Nu drar ramsan igång.. "jag vill inte gå å lägga mig" haha.. börjar kunna den svängen ganska bra nu. Theo håller upp sina fem fingrar och säger "Så här länge vill jag inte gå och lägga mig" hmm.. nänä..
 
Ha en fin kväll.
 
 
 

Hönsmorsa.

Jag somnar INTE! Det går inte. Efter alla turer som varit speciellt med knivrånet kan jag inte, även om jag verkligen vill sova när Johan är ute. Jag har nyss pratat med honom, vet att han är på väg hem. Men ändå ligger jag här som en töntig hönsmorsa och vrider och vänder. Den dag mina barn börjar röra sig ute nattetid kommer nog bli min död. Jag avskyr det så fruktansvärt.

Kan jag inte bara somna. Jag kan ju inte direkt påverka något hemifrån ändå. Men vi har ju fått en beskärd del av olyckan så förhoppningsvis händer det inte igen.

By night - not alright!


Dobido.



Det har varit en bra dag idag.
Jag och Johan åkte och handlade och lunchade på BiteLine i Nacksta. Fantastiskt ställe. GOD MAT! Jag köpte sängkläder till spjälsängen och ammningsbhar. Sen var jag helt färdig, benen bar knappt.
Sen hämtade vi trollet. Han fick en tomtedräkt som han ska ha på Lucia /överlycklig/ och en piratfilm, som han vill se på Engelska, inte svenska.
 
Vi har kört Johan in till stan. Han ska på relaxen och casinot med grabbarna.
Jag och Theo ska kolla x factor och ta det lungt. Vila känns som det bästa alternativet.
 
Ha en fin kväll!

Dear Zachary

Jag har ju nån förkärlek till att vältra mig i olycka. Jag läser självbiografier om andra människors hemska öden osv.
Vet inte varför, men det är nått som väcks i mig. Idag på morgonen har jag sett en dokumentär på svtpaly. Dear Zachary heter den och det måste vara bland det värsta jag sett.
Sitter i soffan helt mållös över den ondska som vissa människor besitter. Men också den godhet som finns i människor.
 
Helt ärligt är det kanske inte att rekomendera för känsliga tittare?
Du ser inte den här dokumentären utan att det väcks känslor!
Men om du vill se så går den att titta på i fem dagar till.
http://www.svtplay.se/video/575661/dear-zachary
 
Jag saknar ord.
 
 
 

OK

Vilken natt.
 
Theo har tumlat runt och små grinat mest hela tiden. Och när han väl blivit tyst och somnat får jag sån värk att det blir omöjligt att somna.
Imorse tog jag mig knappt upp från sängen. Men nu börjar det kännas bättre.
 
Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Johans komma hem dag. Hurra hurra hurra.
Sandra kommer hit under förmiddagen för hjälpa mig med diverse saker. Känns riktigt bra.
 
Ha en fin dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Jo pappa sa de" ;)

Torka aldrig tårar utan handskar.
Jag har nu sett alla tre avsnitt. Först var jag ganska likgiltig.
Jag har inga problem med homosexuella. Jag blev inte särskillt förvånad över handlingen.
Men slutscenen i sista avsnittet fick mig att gråta som ett litet barn. Tänk vad orättvis värld vi lever i.
 
 
Jag har lämnat Theo på dagis.
Han berättar för mig i bilen:
 
"Jag ska till turkiet nästa vecka och surfa"
- Nä men vi ska ju inte till turkiet.
"Nä, alltså jag och pappa, vi ska surfa och pappa måste följa för jag kan inte simma"
- Nä men inte ska väl ni till turkiet Theo?
"Jo, pappa sa det och du kan inte lyfta mig när vi ska surfa"
 
Spännade att höra på dom stora tankar som finns i det lilla huvudet.
 
Jag ska ta ett varmt bad strax. Funderar på att strunta i infon idag. Jag har fött ett barn?
Jag vill inte gå ensam.
 
Ha en fin dag!

Blixten på toan?? Icke



Den här dagen har varit låååång.
Vi har fyndat lite julpynt, målat, lekt lego.. Annars just ingenting. Eller jo, tvättat och städat.




Vi målade Theos tomtes släde vit, nu vill han ha renar :S Hur ska jag få till renar till släden?? Hmm.



Vi har gått igenom julpytet i källaren och Theo kan knappt bärga sig från att ta upp det. NU NU NU Helst nyss..



Lego, ja lego har vi lekt med. Tillsammans med Tomten.



Det var roligt även om grabben ser måttligt road ut just på bilden ;) Haha


En ny lampa i vardagsrummet. Det är där vi ska ha julgranen men jag orkar inte vänta i mörkret utan ville ha lite ljus nu också..


I övrigt händer INTE mycket. Jag har hittat ett skötbord och säng som vi ska ha. Måste visserligen invänta lite pengar. Men det kommer att bli bra.
Tidigare satt Theo och kollade blixten på hans dvd. Han kommer inspringande till mig (som målade klart släden) och säger.
-"Mamma jag måste skita och blixten ska med"
Stop! Du kommer bli film skadad, få fyrkantiga ögon om du inte ens kan skita utan blixten Theo.
Åh, jo han fick inte ha med sig filmen på toaletten! Hahaha
 
 
Ha en fin kväll!
 
 

Tjurskalle.

Det är tisdag idag. -5 grader men strålande sol.
Theo har nyss badat. Han halkade i badkaret och jag förbannar mig över att jag inte köpt ett nytt halkskydd än.
Men det gick bra som tur var. Han har varit tjurig på morgonen. Vägrat ta på sig kläder. Stormat och haft sig. Men det gör inget. Vi är lediga så vi kan gott ha en konfliktlösar dag ;)


Imorgon ska jag på förlossningsinfo. Hade bjudit med Sandra men hon kom inte ifrån jobbet. :/
Vi ska hälsa på henne idag.

Vidare har jag torkat golvet i hallen. Fy bullan va skit det dras in.




Idag fyller min bästa vän år! Ronja. Skulle varit toppen med en födelsedagsfika i Uppsala, men det får bli en annan dag. Hoppas hon får en toppen dag iaf :)


Nu ska vi fortsätta dagen.
 
 

Bra podcasts?

På Theo avdelning finns en toalett på 22 barn. En LITEN toalett.
Det är katastrof. Men det finns inte en tanke på att åtgärda problemet. Eller det finns inga pengar.
I hallen som barnen byter om är ljudet för högt, ljud som kommer från ett aggregat. Detta problem kan kanske, eventuellt åtgärdas först till sommaren. Förbryllande för mig iaf.
Jag blir så ledsen och arg när jag får höra om Köpstop hit och dit. Å jo, så är det varje år. Men det kanske är dags att lägga om prioriteringar på vart man matar in pengar. I Timrå kommun la man otaliga pengar på en hockey rondell 2011 och ja, vad fan är en hockey rondell? Jo en pyntad rondell i hockey Tema. Men ack så viktigt för det får ju invånarna i kommunen att le. Det ni!
 
 
Bullernivån för hög 
Det bullrar mer än tillåtet på Bergeforsens förskola. Ljudmätningar visar på att det måste till åtgärder. – Vi har lämnat ett förslag på att flytta aggregatet, säger Lars-Olov Öhlén.
 
 
 
 Fläktaggregatet i kapprummet på avdelning Nalle Puh vid Bergeforsens förskola för oväsen och nu har en kontroll av ljudnivån skett. Mätningen visar att ljudet från fläktar och aggregat överstiger de angivna riktvärden som finns i Socialstyrelsen allmänna råd för bullernivån inomhus. Ljudnivån är för hög i kapprummet, där aggregatet står, men har även varit det i de angränsande rummen.

– Där har vi lyckats få ner bullret till en godkänd nivå, säger Lars-Olov Öhlén, arbetsledare fastighetsavdelningen på kultur och teknikförvaltningen vid Timrå kommun.

Det har man lyckats med genom att isolera skåpet men den åtgärden är bara provisorisk. För att bli av med bullerproblemet måste hela fläktaggregatet flyttas till en annan plats. Ett alternativ är att montera fläktaggregatet på gavelsidan av huset. Det innebär att det måste göras en tillbyggnad och för det krävs bygglov.

– Vi har gett det förslaget till miljö och bygg och de ska titta på det nu, säger Lars-Olov Öhlén.

Blir det klartecken till att flytta fläktaggregatet kan det projektet genomföras till sommaren 2013. Då först kan barn och anställda på förskolan få lugn och ro.

 
"Tänk det verkar alltid finnas pengar till att bygga boulebana och till det nu intesåbra Timrå IK. Samtidigt har den redan ansträngd ekonomin hos förskolorna fått det sämre och Timrå kommun som redan förra året hade flest barn per personal har nu ännu mer barn. Kulturskolan är nerläggningshotat, skolorna är i riktigt dåligt skick men till hockey finns det alltid pengar."
 
Förutom det handlade det om det mer roliga. Om vad barnen jobbar med på förskolan.
Jag är nyfiken på vad det finns för rutiner kring föräldraledighet och syskongarati :)
Vi får kolla i barnens pärmar och jag får träffa Esters mamma och Pappa (Ester är en flicka som Theo avgudar)
Och så får vi veta att det går löss. Det kliar som tusan i skallen på mig redan från första ordet i meningen. Fan.
Jag har faktiskt haft löss en gång, det var inte kul. Men jag köper med mig skogaholmslimpa hem och luskammar Theo. Inga löss här inte. Inte än iaf.
Pappa och Theo har lekt en massa och Theo blev sur då pappa kallade honom "gubben" för han var minsann ingen gubbe, han var en pojke ;)

Nu sover mitt lilla troll. Jag är inte så trött faktiskt och jag ser fram emot att ha T hemma imorgon.
Vi får se vad vi hittar på. Men blir det lika fint väder imorgon som idag hoppas jag vi kan vara ute lite.
Jag ska plocka ur maskinen och gå och lägga mig. Lyssna på p4 dok som inte alls är lika bra som p3 men jag har lyssnat på alla :/ Någon som har tips på andra bra pod?

God natt.

På hyllan låg mitt ansvar.

Igår hälsade vi på pappa och lämade en tvättmaskin hos honom.
Fick ett litet uppvaknande där.

"Emelie, jag har skrivit i min kalender att jag ska vara med Theo imorgon kväll?"
- Hmm, jaha. Undra vad det var jag tänkt då?
"Var det inte möte?"

Jo men satan det är ju föräldra möte.
Jag har på nått vis skjutit på allt ansvar som föreligger mig. Inte bara möten.
Försäkringskassan, pappersjobb, andra åtaganden och det är verkligen sååå olikt mig.
Jag brukar ha koll. Jag brukar kolla i min kalender varje dag. 
Men jag har som bara lagt hela livet på hyllan sen förra veckan.

Så idag har jag blivit vuxen igen. Jag känner det där axlande ansvaret och jag har letat på alla papper.
Alla telenummer, allt av vikt och med STOR börda och vemod tagit tag i det jag egentligen bara velat skita i.

Nu är det gjort. Och det känns sååååå skönt.
Alla samtal är fixade. Jag har gjort allt jag kan i kampen om sjukskrivningen och överklagan.
Jag har fixat med tider på dagis för att kunna gå på vissa möten. Bla, förlossningsinfo på onsdag.
Önskar Johan hade kunnat vara med.
Har försökt få tag i en ny läkartid, men Jörgen är väldigt upptagen och någon tid innan den 26 nov fanns inte :/
Då blir jag sur, och hon i receptionen ger mig en akut tid ;) Det hjälper om man river av ibland har jag märkt. Inte alltid men jag har alltid varit super feg och bara köpt allt. Nu har jag lärt mig att den här världen fungerar inte riktigt så. I vissa instanser måste man vara ett rivjärn för att komma någon vart.

Har suttit i försökringskassans enormt långa telefonkö och när jag till slut kommer fram är motparten till och med vänlig i luren. Överraskande. Men skönt.



Det var min fixar morgon. Nu när jag som sagt blivit ansvarstagande igen kanske jag ska göra ett svep och få lite ordning hemma också. Innan jag intar viloposition för ja, mina höfter mår skit.

Och som sagt. Dagens vuxenpoäng blir ikväll. Föräldramöte. Tur att jag någongång hade sett över det så barnvakten var fixad utan att jag ens minns det själv.

Ha en bra dag.



 
 
 
 
 

Härlig kväll.

Igår var det massa ungar här. 4 tio åringar (c&f hade vänner här) och Theo. Dom hade vrål disco på altan och när det blev för kallt fortsatte festen på deras rum. Det var hårspray och dans för hela slanten. Theo bokstavligen dansade sig till sömns. Dom är såå duktiga och sköter sig själva och är super snälla med Theo.
Visserligen håller han inte samma tempo så idag har hanen röd näsa och en bula i huvudet men är överlycklig ändå över att vänner här och jagbara njuter av alla barns skratt.

Efter x factor drog barnen igång scary movie 4 (sååå kass film) :) och att hålla sig vaken med dom och samtidigt kliva upp med Theo är nog bra träning inför första bebistiden för såå trött jag är nu!

Nu på morgonen är det bara jag, Theo och C vakna. Ganska lungt och skönt ;)
Ikväll tar jag c o f på bio annars blir det lika "lungt" iaf för min del som igår.

Ha en fin dag. Här har det snöat lite inatt!


Fredag

Jag sitter i köket och funderar. Grubbel grottan.
Dom stora barnen kollar Scary Movie 3 ;)
Johan och Theo sover.
 
 

Theo Långstrump sjunger vi här hemma..


Theo Långstrump.

Det är mycket som handlar om maskeraden nu. Maskeraddiscot på förskolan. Theo har fått välja själv vad han ville vara, det stod mellan Pippi eller en Pingvin som dom i madagaskar. Men visst blev väl Pippi suveränt?  
Visserligen känner han sig inte jätte bekväm i att ha kläderna på sig och dom åkte av ganska snabbt, men det kanske blir annorlunda på förskolan då han ser att dom andra också är utklädd. Det visar sig.

Nu är det tomtedräkt som står på tur gissar jag. På Theos förskola firar man lucia ute. Alla barn gör vasin egen ljuslyckta och sen kommer dom på led och sjunger framför massor av tända ljus, efter det grillas det korv och äts pepparkaor. Jag hade tänkt att han kunde ha fjorlårets dräkt men det kommer inte gå då han måste ha så tjocka kläder under. 





Fisen har badat och vi spelade in en film som vi skickade till Johan som kommer hem om några timmar. Theo brukar inte orka vara vaken men vi får se hur det går ikväll.
 
Imorgon på eftermiddagen kommer C&F hit. Det blir kul. Theo längtar super mycket. Förra helgen härjade dom med han så han var helt slut :) Dom sjöng och lekte sent på lördagskvällen, trots allt bad :)
 
Nu ska jag se över tvätten.
 
Ha de gott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så kan du inte känna!?

Jag känner mig som en vandrande bomb.
Har sånna känslobergodalbanor inombords att jag nästan exploderar.
Grubbelgrottan tränger sig på och så är det igång.
Har haft snack med en vän om detta som fick det att kännas bättre.
Jag är ganska kluven inför vad som komma skall. Jag har längtat och väntat.
Ju närmare vi kommer ju mer spännande känns det. Samtidigt som det dåliga samvetet och
konstiga känslorna ligger på. Hur ska det bli för Theo? Ska bebisen förstöra bandet mellan honom och mig?
Det är så många av våra rutiner tillsammans som kommer förändras.
Kommer jag känna samma för bebisen som jag gör för Theo? Ja man kan tycka att det är förbjudna känslor, men det är sånt jag tänker på ibland. Och när jag gör det känns det ganska pissigt. 
Alla berättar om kampen/skillnaden mellan att ha ett respektive två, tre barn? Att det är som dag och natt.
Jobbigt alltså.. Va fan, finns det inget vackert i det? Klart det gör! Det fattar ju jag med..
Det är som om jag har två talade gubbar på axlarna. Allt är verkligen SVART eller VITT!
Antingen gulliga bebis mys tankar där allt är så fint och sött och sen han som sitter där med hornen och berättar hur saker kommer gå till spillo, hur Theo kommer förakta mig för att han tvingas dela mig (och Johan) med en annan osv.. Det finns inget mellanting och jag hade aldrig sånna här känslor när jag väntade Theo. Då var allt så där sött och gulligt som man tänker att det ska vara när en bebis kommer..
 
Måste vara tydlig med att jag inte ångrar beslutet att skaffa ett syskon till Theo. Det gör jag verkligen inte. Det är bara det att nu när det drar ihop sig så börjar dom där jävlarna smyga fram och jag försöker kanske förbereda mig på det värsta? Men jo, ibland känns det som förbjudna känslor. Det kan jag inte rå för.

MIMA

Theo vaknar och ger mig en kram och säger "go morron mamma".. Snacka om bra start på dagen. Däremot blev det lite bråk innan vi skulle till förskolan, han skulle promt ha med sig pippi peruken. Och att ta med sig saker till förskolan får man ju inte. Men han gav sig inte.. Oändliga disskutioner och dispyter slutade med en överrenskommelse. Peruken fick följa, vi skulle visa fröken och sen skulle den åka med hem och på maskerad dagen skulle han få ha den kvar på förskolan. Det gick lysande. :)
 
Jag har beställt dagis kort. Fotografen på MIMA måste ha varit väldigt duktig. Vi är såååå nöjda med bilderna.
Men priset på vad dom kostar att få hem är ju vidriga tycker jag (ja jag vet att det är dyrare hos andra fotografer) men ändå.. Jag skulle önska andra typer av paket, med bara stora bilder. Jag vill inte ha dom där 24 små korten?? Helt meningslöst.
 
 
 
 
Aja, hur som helst. Jag tror jag ska be min kusin fota när bebisen kommer. Ett sånt syskonkort.
Det blir nog det billagste plus att hon ofta får finare bilder än många andra.
 
 
Idag ska jag försöka röja lite här hemma och få undan i tvätt stugan. Jag har lovat Theo att åka till stallet efter förskolan. Vi ska se om det finns någon där och fråga om vi får titta på hästarna. Han är helt galen i islandhästarna. Till min stora fasa. Jag vill inte ens åka upp på uppfarten till stallen egentligen.. Men det kan jag ju inte visa honom..
 
Ha en fin dag.

Varning för vidrig bild!

Theo saknar Johan. (jag med så klart)
Han tjatar om när han ska komma hem, när dom pratar med varandra säger Theo "Pappa kommer du hem nu?" och jag kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara att höra för Johan. Det är tur att veckorna går fort och redan imorgon är han hemma igen.
 
Jag har varit hos BM idag. Det gick bra.
Ska på förlossningsinfo nästa vecka.
Det är tungt nu, känns som en gigantiskt boll inne i magen som trycker och tar plats.
Jag äter, blir snabbt mätt, och lika snabbt hungrig igen.. Eller så är jag inte hungrig alls, eller så är jag hungrig en hel dag. Men mest känns det som att jag stängt av lite. Jag går som in i sånna där svackor.
Snart kommer jag vara igång igen och fejja och förbereda. Men nu är det likgiltigt. Allt löser sig ju.
 
Jag fick smått panik idag när jag tänkte på att jag kanske går över tiden. Om jag gör det och Johan kanske åker och jobbar innan den där navelknölen lossnat då måste någon komma hit. Varje dag och tvätta den där klumpen som sitter kvar, för det gör jag inte. Jag gör allt, torkat spyor, gnuggar skit, ALLT, men inte den där klumpen som sitter kvar efter navelsträngen. Johan gjorde det på Theo, jag undvek att ens titta. Den lossnade när jag hade honom i famnen och den där skorpan rullade ner i mitt knä. Jag är/brukar inte vara känslig, men det där var för mycket. Det luktade och såg riktigt otäckt ut.. Så ja, sitter den kvar och jag blir själv då får folk vallfärda hit för att tvätta en surnad navelknöl ;) Konstiga tankar som slår en.
 
 
Ja, som sagt... uuuuuuu.
 
 
 
 
 
 
Jag och Theo har spelat Lotto, jag är inte bra på att spela.
1, jag blir sur när han "fuskar" eller vänder brickor fast det är min tur.
2, jag blir sur om jag förlorar.. (mot en 3 åring spec)
 
Men självklart håller jag masken så gott det går. Pussel däremot är grabben grym på. Han bygger blixten pusslet snabbare än jag blinkar.
 
Jag träffade Mallis på Birsta idag, vi käkade lunch och kollade i affärer. Liam sov hela tiden, attans.
På kappahl hade dom fått in nytt i Newbie serien <3
 
 
Det finns lika fint för pojkar och jag har ju köpstop så jag kan ändå inte handla mer förns jag vet säkert vad som kommer :)
 
Idag fyller Lilla Eskil år, vi är bjudna på piratkalas på Söndag men jag var tvungen att tacka nej. Dels för att det blir jobbigt att åka bara över dagen och dessutom för att vi har C&F här. Johan åker till Stockholm samma dag så det blir lite körigt. Tråkigt! Som tur är har jag inte sagt något till Theo så han vet inte vad han missar tack och lov.
 
Vi får ha minikalas när vi ses nästa gång istället.
 
Imorgon är det torsdag. Torsdagar är bra dagar. Johan kommer hem. På kvällen visserligen men ändå. Nu måste han dock in på firman på fredagen :( hoppas det går fort. Jag saknar vuxna när han inte är hemma.
 
Japp. så ser dagarna ut. Ganska lika.
Bäcknet är fortfarande förskjutet. Ingen skillnad där men barnmorskan menar att det
förmodligen ska till mycket för att det inte ska gå tillbaka, jag ska få börja ett träningsprogram hos sjukgymnasten ganska omgående efter förlossningen.
 
 
Ha en fin kväll.
 

7 november

Behöver jag berätta att det blåser storm?
Jag och Theo har städat badrummet på morgonen.
Vi ringde oss sena till dagis. Jag är ganska osnabb numera.
 
Ser fram emot att komma till barnmorskan, hoppas på bättre värden denna gång.
 
Obama vann och det var ju bra? Tror jag. Är inte direkt insatt..
Ikväll ska jag ta mig an det jag struntade i igår. (ja det är fortfarande kaos här hemma)
 
42 dagar kvar till BF.
Hur som helst.
 
Ha en fin dag.
 

Aha

Nu är jag så där upplyft igen som jag ofta blir av att lära mig nytt.
Ikväll har jag varit på info om adhd och det var lärorikt. Hon berättade bland om könsskillnaderna i diagnosen och hur det yttrar sig olika hos pojkar och flickor. Ja mycket annat spännande också. Jag fick verkligen en aha upplevelse även om det var tre tuffa timmar att bara sitta rakt upp ner. Min kropp fixar inte riktigt det.
 
Det var en glad kille jag hämtade upp efteråt. Han hade fått pippiperuk av Morfar och en liten tomte.
Såg inte ett dugg trött ut men somnade efter ca en minut i bilen och ligger nu utslagen i sängen :)
 
Imorgon ska han till dagis. Jag ska till barnmorskan och sjukgymnasten men däremellan ska jag försöka klämma in en träff med en vän.
 
Jag somnade ju på soffan klockan 10 idag och vaknade inte förns 14.15.. Så om jag är trött?? Nää inte direkt.
Men p3 dok brukar få mig att somna ändå.
 
Nu ska jag läsa lite mer om adhd hos flickor då det plötsligt blev aktuellt och intressant för mig.
 
Ha en fin kväll..

Prylar i varje hörn.

Jag är inte pedantisk, verkligen inte.
Men jag har däremot svårt att slappna av i kaos.
Det är kaos här hemma varje dag. Jag försöker låta det vara.
Det är ju ingen mening att röja hundra gånger på en dag. En gång räcker. Kanske två.
Det blir ju stökig lika fort igen.
 
Idag skiter jag i det. Prylarna får ligga.
 
 
 
 
 
Dagens ilandproblem handlar om folktandvården. Jag måste strax ringa och bestämma mig om jag ska vara fortsatt skriven hos världens bästa tandläkare (17 mil bort) eller om jag ska skriva mig i Timrå som ligger nära. Sparationsångest. Men jag tror det blir Timrå. Inom en halvtimme har jag bestämt mig. Vilket problem va?
 
Ha en fin dag. I Forsmon skiner solen och jag hoppas den kan tanka mig med bättre energier.
 
 
 
 

Fast.

I morse tog jag mig inte upp ur sängen. Fick ligga hur länge som helst för att vrida och vända så det gick att resa sig, fruktansvärt ont gör det och stressande med en treåring som skriker "KLIV UPP DÅ MAMMA"!
 
Men nu är dagen igång. T ska till dagis om en stund. Vi kollar lite barntv och ska snart borsta håret. Det där krullet har en förmåga att korva sig ganska rejält..
 
Theo: -Får man ha fötterna på bordet?
Ne, det får man ju inte..
Theo: - Men pappa gjorde det förra veckan..
Hmm, ja, jo ibland får man ha det på tvrumsbordet.
 
Dom är smartare än man tror många gånger.
 
Igår fick Theo något liknande pokemon kort av Farmor. Han har lekt med dessa kort hela morgonen, helt faschinerad. Helt betagen och han kan redan namnen på alla figiurer.





Nu: Mot Nalle Phu.

ADHD

 

Barn/ungdomar och vuxna med ADHD

 

Se människan bakom diagnosen!

Vad innebär det egentligen att ha ADHD och hur ska man arbeta i skolan? Vilka metoder fungerar och vad säger forskningen?
Hur möter vi vuxna med ADHD? Kan vi med tidiga insatser förhindra misslyckanden i vuxenvärlden? Är det missbruk och kriminalitet som är slutstationen?

 I dagens debatt framkommer det att skolan bör förändra sitt sätt att arbeta med elever som bär ADHD.

 Socialstyrelsen vill nu gå igenom hur barn och vuxna behandlas och bemöts. Hur fungerar stödet i skolan? Måste det till fler resurser, eller kan vi göra en omfördelning av de resurser vi redan har? Det finns en oro att det dras ner på insatserna för dessa elever.

 

Så spännande ska jag ha det imorgon, tycker det är tämligen intressant och verkligen på tiden att ta upp skolans del i att möta elever med ADHD, jag har både privat och på jobbet varit med om vidriga situationer där elever verkligen inte behandlats med respekt! Dessutom får jag kanske mer kunskap om hur vi möter klienter som har ADHD. Viktigt!

 

Ikväll har jag haft Pappa och Farmor här på middag. Vi slog till med en trerätters och Theo har varit super duktig att hjälpa mig. Jag fick god choklad och Theo en tidning med leksaker i av Farmor :)

När dom åkt hem hoppade Theo i badet, han lekte fisk :)

 

Nu myser vi resten av kvällen och imorgon blir det dagis.

 

 

 

 

Aj ajaj

Vi har en mys dag delux. Med inslag av lite tråkigheter.
Jag skulle göra ett försök att dammsuga. Jo det gick fint tills fästet på slangen släppte :/ Trasig!
Jag fick tejpa ihop den med plåstertejp så den fungerar hyffsat. Men ja, trist.
 
Sen åkte vi för att kika på hästarna och köpa glass till kvällens efterätt (farmor och pappa kommer och äter här)
När vi kom hem skulle jag stänga dörren och jag såg inte att trollet höll i sig i dörrkarmen för att ta av sig stövlarna så dörren smällde igen rakt på hans fingrar :( (INOMBORDS PANIK UTAN DESS LIKE NÄR HANS DJUNGELVRÅL STARTADE) Jisses vilket skrik! Jag var övertygade om jag brutit alla hans fingrar, vågade knappt titta. Ringde Johan.. Pust.. Gråt och skik.. köade till 1177 och tänkte för mig själv att vi åker till sjukan på en gång, det blir gipsade fingrar och det är MITT FEL! Men 10 minuter senare visade han att han kunde röra fingrarna, kanske blir det en blånagel men nu är han super glad igen och har inte ont alls. Jag nåste verkligen öva på att behålla lugnet i sånna där situationer.. Jag får sånt otroligt katastroftänk så fort något händer.
 
Ikväll bjuder vi på kyckling. Men just nu ska vi lägga oss och vila.
 
Ha en fin dag!

Home is...

 
"2 mackor 1 glas möjlk 1 glas vatten vill jag ha i brukost"
 
Jo han vet vad han vill.. När han dessutom med valpögonen säger,
 
"Mamma jag vill vara hemma för jag är lite skyld idag" ringer jag och tar ledigt från dagis.
Vi tar en MysDag. Det var ju ett tag sen vi var ensam och jag är inte i form för nått annat än pyssel och lugnt hemma.
 
Igår kväll slog jag in trollets julklappar och nu längtar jag verkligen till julafton.
Jag har alltid för höga förväntningar kring jul men inte numera. I år firar vi inte särskillt.
Det blir inget jippo. Det blir en lugn dag med lite julmat och kanske bebismys? Eller så ligger jag smällfet och åmar mig, eller så spenderar jag (HOPPAS VERKLIGEN INTE) julafton på förlossningen.
Om så blir fallet bestämmer jag att vi flyttar julafton för jag vill vara med Theo.
 
Johan berättar att dom fått hyra in sig i ett hus i Saltsjöbaden. En riktig lyxvilla så som i solsidan :) Haha
Min första tanke; Hur vågar dom hyra ut sitt hus? ;) haha
 
Ha en fin dag!
 
 

Ensam

Jag vet inte vart jag ska börja eller vart jag slutade :)
 
Iaf så har vi haft fullt hus i 7 dygn snart. Ikväll är ensamheten STOR!
Johan har åkt till Stockholm. C & F har åkt hem. Mamma och Fanny åkte i veckan, likaså Jessica och barnen. Lelle m familj åkte igår. Idag har Johan bytt olja på bilen och grejjat medans jag och barnen bara slappat inne och tagit det lungt. Theo grät när vi körde hem CoF, "MINA VÄNNER" och tårarna sprutade. Tur dom kommer tillbaka nästa helg.
 
Jag har införskaffat julklappspapper och tänker sätta igång med det i veckan. Föreläsning på Tisdag, Barnmorskan Onsdag annars är det vila som gäller. Vila och korta promenader.
 
Jag vill komma iordning mer här hemma men jag vet som inte vart jag ska börja :S
 
Snart är det solsidan. Theo sover redan.
 
God natt!

Fynd

Förra helgen var vi på Lowas 2 års kalas och då hade hon fått ett Pippihus med dockor till. Theo har pratat mycket om det och när han fick se huset i leksaksaffären blev han eld och lågor. Jag tyckte det skulle bli för mycket pengar då vi redan köpt hans julklappar. Men när jag idag kom över det på loppis för 50 kr så var lyckan enorm. Någon kommer bli väldigt glad på jul :) det är mycket Pippi nu.

Ha de gott!


Gnistan

Har tappat gnistan här för tillfället. Omges av familj och vänner i mängder så jag prioriterar bort det lite också. Har mycket annat och ingen ork.

Dagarna rullar på. Bäcknet är "som vanligt" och försäkringskassan krigar än. Bilarna jävlas och ja.. Det är sig likt.

Vi har "bonus" barnen här i helgen, och två av mina kusiner, morbror och Hans kvinna är här. Det är fullsatt på barrvägen och jag glädjs åt att slippa va ensam. Idag kom Siw med en stor lasange och det var så skönt att slippa laga middag.

Ska göra en ordentlig uppdatering när tid, ork och lust finns. Men just nu är datorn dessutom upptaget av två 9, 10 åringar som skypar för fullt ;)

God natt!


RSS 2.0