:)

Hemma.
 
Idag har jag återigen spenderat en dag med Johan, känns lyxigt!
Dock besökte vi Ikea och det är inte sunt för vår raltion men vi tog oss därifrån som vänner iaf :)
Kanske räddningen var att Sebastian ringde och efter 9 månader Thailand ville han ses. Han hade med sig sin fina flickvän och vi lunchade tillsammans. På Birsta sprang vi även på Sandra, som gått över tiden. Vet presic hur hon mår, den sista tiden på en graviditet är alltid värst. :/ Men snart så. Snart så.

Kvällen har vi spenderat hos Anna och Tomas. Hur trevligt som helst. Barnen lekte jagis på rumporna och förhoppningsvis klipper dom gipset på Viktor så han också får springa snart.. (Behöver jag nämna att jag blev avundsjuk på... ja på deras relax, utespa och stora hus..) Men det var gött å komma hem på nian också. :)
 
Imorgon hämtar jag bilen. Sen ska vi ha kalas... Challe blir TIO ÅR :) Mysigt!

Haha


Vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om!

Under ett seminarium frågade en kvinna, ”Hur vet jag om jag är med rätt person?”.

Mannen som ledde seminariet la då märke till att det satt en stor man bredvid henne så han sa, ”Det beror på. Är det där din partner?”. Kvinnan svarade med uppriktighet i rösten ”Hur vet du det?”. ”Eftersom din f...undering förmodligen tynger dig ska jag besvara din fråga”, svarade mannen.
Så här lyder svaret.
Alla förhållanden följer samma mönster… I början är du förälskad. Du längtar efter telefonsamtalen, beröringen och du gillar din partners små egenheter. Att falla för din partner var inte svårt, nej, det var tvärtom en helt naturlig och spontan upplevelse. Du behövde inte GÖRA någonting. Det är därför man säger att man ”faller” för någon.
Människor som är förälskade säger ”jag föll som en fura” eller ”det sa bara klick”. Fundera på uttrycken. Det antyder att du bara stod där, utan att göra något, och så plötsligt hände något dig.
Att bli förälskad är en passiv och spontan upplevelse. Men efter ett par månader eller år tillsammans, falnar glöden. Det är ett naturligt mönster i ALLA förhållanden.
Sakta men säkert blir telefonsamtalen (om dom alls kommer) en källa till irritation, beröring är (när den väl sker) inte alltid välkommen och din partners egenheter är inte längre charmiga, dom driver dig till vansinne. Symptomen för det här stadiet varierar för varje förhållande, men du kommer att lägga märke till en dramatisk skillnad mellan det inledande stadiet när du var förälskad och det efterföljande stadiet som är betydligt tråkigare och stormigare.
Det är nu som du och/eller din partner kan börja fråga er ”’Är jag med rätt person?”. Och när du tänker tillbaks på den glödande kärlek ni en gång hade kanske du börjar längta efter att få uppleva det med någon annan. Det är nu förhållanden rasar samman.
Hemligheten med att lyckas i ett förhållande är inte att finna rätt person, det är att lära sig att älska den person man har hittat.
Människor skyller ofta sin olycka på sin partner och börjar söka efter bekräftelse och tillfredsställelse utanför förhållandet. Resultatet av sökandet kan se ut på många sätt.
Otrohet är det vanligaste. Men ibland gräver människor istället ner sig i arbete, en hobby, vänskap, överdrivet tevetittande eller missbruk av olika slag. Men lösningen ligger inte utanför förhållandet. Det ligger inom det.
Jag säger inte att du inte kan förälska dig i någon annan. Självklart kan du det och tillfälligt skulle det kännas bättre. Men några år senare skulle du vara tillbaks i samma situation.
Skälet till det är, och lyssna nu noga:
Hemligheten för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt person, det är att lära sig älska den person du har hittat.
Att bibehålla kärleken är inte en passiv eller spontan upplevelse. Du måste jobba på det, dagligen. Det kräver tid, ansträngning och energi. Viktigast av allt, det kräver vishet och förnuft. Du måste veta vad du ska göra för att få det att fungera, det finns inga genvägar.

Kärleken är INTE ett oförutsägbart mysterium som varken du eller din partner kan påverka utgången av. Precis som att fysikens lagar styr universum, finns det på samma sätt lagar för förhållanden. Om du vet hur du ska tillämpa dessa lagar är resultatet förutsägbart.
Kärlek är alltså ett ”beslut”, inte bara en känsla.
Kom ihåg: Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om! ♥

Keep up.


Vi slog upp våra blå efter en ganska kaosartat natt. Theo hade värk i fötterna och väckte om möjligt hela kvarteret med sitt vrål x4 kanske.. Thilde var inte as sugen på att sova heller så vi blev halv vakna rätt mycket. Men det är en natt.. Inget att klaga över med andra ord :)

Vi bestämde oss för att promenera till dagis så vi tog båda vagnar och knallar iväg..


Som tur var hade vi med oss ett paraply under vagnen för det skulle så klart börja spöregna på hemvägen bara för att vi inte hade regnskydd till någon av vagnarna med oss ;) Men det gick ju ändå.

Jag åkte iväg till pappa och lärde mig mer om lönesystemet och hur man skattedeklarerar. Jag tycker det är super kul och får lära mig massor. Denna gång ännu mer då jag inte behövde ha Thilde med. Hon stannade hemma med Johan, men som det lät hade han avverkat dokumentärfilmer eftersom hon sovit hela tiden ;)

Har fått en hel påse kläder av Sandras släkting så nu är hon en liten retro brutta!


Theo har fått spiderman brillor och dom används även en regning dag som denna.Efter maten ville jag ut och gå.. men ingen ville hänga med så jag fick spendera ensam tid med Bruno i lurarna och mitt paraply.


Väl hemma igen var alla laddade för hockey.. Hmm<3Som sagt.. hockey. Så trist enligt min mening men övriga familjen satt klistrade (tills dom somnade)


Imorgon ska vi sova ut (?eller?) och sen åker vi och hälsar på min farmor en sväng.
På kvällen får vi besök av vänner från Örbäck <3
Jag ska börja skrapa uthuset så om någon känner sig göra lös så kom förbi barrvägen och skrapa lite mig, jag bjuder på vin eller sylikt när det är dags för målning ;)

Känner mig uppåt trots att jag vet att spiralen pumpar i mig hirmoner som kunde få mig "ur balans" enligt barnmorskan, men jag har varken haft värk eller andra åkommor så det är ju toppen.

Nu ska jag tömma diskmakinen, sen natta en lagomt trött grabb som ska sova på sitt rum inatt (=förmodligen inte mycket sömn men vi lär ju börja någonstans)

Ha de gott.

Laddar

Vi laddar till tusen. Andas in varenda energiknippe som våren kommer med. Planerar så mycket roligt som möjligt för att det behövs just nu!
Vi leker labyrint, promenerar mera och fixar i snigelfart bara för att vi kan. Vi somnar till dokumentärfilmer på TV4play och vaknar av barnen, ingen klocka. Vi går varandra på nerverna men det var längesedan vi bodde "ihop" så vi får skratta mellan suckarna ;)

Ikväll har vi haft skit kul:)kvällsprommis efter grillning och vattenkrig INNE med blommsprutor. Ibland behöver man bara stänga av allt allvar och se saker från barnens perspektiv. Å så har vi snackat attityder och rökning. Så klart??


Booom.

 
 
 


Det är hockey på tv :/ trist. 

Idag har jag hunnit med massor igen :) inte så mycket som jag hade önskat kanske, men ändå! 
Theo har varit på dagis. 

Thilde har ätit morötter :P Theo gillar vitan, jag gillar gulan, vad gillar ni? 
Så här ser det alltid ut på Theos frukosttallrik när han är klar ;) 
Vi har pratat länge om att "buskarna" måste bort för att vi ska komma åt och måla räcket på altanen.. Jag tänkte att det skulle va en baggis. Ack så jag bedrog mig, fy satan va tungt och slitigt det var att få bort dom. 
Men nu är det gjort. 

Sandra kom och hälsade på. Idag är hennes Oliver beräknad, vi får se :) Hon hjälper att planera och inreda altanen i år. Det ska upp tyg tak och förändras lite. Inte mycket. Det ska till ett soldäck/trall och fixas lite. Jag känner mig i fixar tagen :) Sophuset ska bort (det är ruttet) Uthuset ska målas och läggas singel runt om och jag ska så ny gräsmatta där borren förstörde förra sommaren. 
Och så kom vilden hem och jag hör "Mamma" "mamma" mamma" mamma" hela tiden överallt, och om jag någon gång inte svarar blir det ett himla liv. Han tjatar så jag blöder ur öronen :) 
När vi skulle iväg på gympan blev det tokigt med skorna, men vi skrattade och åkte. Hade mitt jobb mantra i huvudet "Du måste välja dina strider" Haha.. 


Nu ska jag pissa på tv apparaten ;) Närå, men det är ju otroligt trist med hockey när det är ointressanta lag. Dags att natta barn istället. Ha de gott. 

Bombar igen..

Som vanligt numera hinner jag inte med här riktigt, eller jag prioriterar annat kanske. Bombar in dom senaste bilderna i luren.. 

Vad har hänt sen sist. Jo ganska mycket tror jag.. 
Vi har pysslar som galningar Limpistolen vi skaffat går varm var och varannan dag :) Av vällingpaket, grillpinnar och servetter skapar vi en lastbil :P Det är kul. 
Mamma, Fanny och Julia har varit här och shoppat. Fanny gick lös på Ikea inför flytten till hennes lägenhet, Svärfar är här sen en vecka tillbaka. Felicia kom ensam i Torsdags och hon cykeltränade med Theo, han har blivit as grym på kort tid. Lite för vågad i mitt tycke, men han behöver nog ramla för att lugna sig, hjälper knappast att jag gastar om att sakta ner. Theo har gått lös på leksaksaffären och äntligen fått tömma sin spargris. Härligt att se! Anticimex har varit här och besiktigat samt hjälpt oss att brandsäkra huset. Telia har varit här och installerat bredband. Äntligen. Jag överraskade Johan óch skruvade tre dygn irad för att få ordning i sovrummet. Det resulterade i blåslagna ben men ett mysigt sovrum :) Thilde rullar runt och har börjat äta pureer. Theo har varit på pulkakalas. Jag har tro det eller ej varit på hopptävling i stallet! Vi har hälsat på Oliver och Lowa, Theo har klippt sig. Johan har blivit sjuk. Vad som är fel vet vi inte riktigt än, men att tempot ska saktas ner är klart och tydligt. Han är sjukskriven i minst två veckor och ska spendera en del tid på sjukan för att förhoppningsvis få svar på vad som är galet. I övrigt rullar dagarna på. Saktare numera. Oplanerade dagar. Och finns måsten så ska det finnas gott om tid. 
Vi leker i skogen, med älgen bakom kommande träd. Rådjuren som gör oss sällskap. Cyklar med Theo. Gurglar med Thilde och promenerar. Skapar troll av stenar, slipar bord.. Slappar i soffan och lagar god mat. Vi har nyss deklarerat. Det är den enda gången på året som det är gött att pendla.. Även om dom nyper 10.000 känns det alltid fint att få tillbaka. Det finns inga tider att passa. Men efter att ha hållt låda hela dagen är jag ganska mör nu. Att somna tidigt har blivit lite av min grej. 

Sov gott :) 

Labyrit banan..

 
Tidig morgon. Lagade kryddjärpar, ýougurt dipp och broccoli till lunch, badade barnen och sen byggde vi pärlplattor. Men tålamodet tröt så det varade i kanske tio minuter.

Vi kom på en idé igår som jag hade hoppats att Theo skulle ha glömt idag, men att göra en labyrint bana ute var det som var aktuellt.. Och jag vill ju inte vara den som är det. Så programmet från svt borde verkligen kolla in våra lysande banor! Vi vann hela spelet och fick alla livspuckar ;)
Slajmsjön som vi passaerade med en planka.Vårt egna uppdrag.


Thilde trodde nog vi var knäppa.Så till "blindstyrebanan".. när man har brillorna på sig låssas vi att vi inte kan se och den ena ska säga hur den blinde ska gå för att komma över och under hindren.. Theo hade så sjukt roligt att jag också tyckte det var spännande till slut.. Haha...

Sen kom Mopparn och hämtade honom. Jag och Thilde gick in och plockade lite. Jag ligger efter med tvätten sen förra helgen :/ Men å andra sidan tänker jag unna mig en vila nu medans hon sover.
 
Ha de gott
 
 
 
 

Laddade batterier.Det blir svårt att sammanfatta våran påsk.
Underbar är en underdrift.

Vi landar i Ramsele och solen skiner. Theo är lycklig för han fick se tomtens renar efter vägen, jag huttrar och tror att dom ska dyka upp efter varje kurva.Vi hinner inte mer än in till Mamma så surrar Theo om Eskil. Vi kom ganska sent så vi bara handlade och la oss.
Barnen valde att göra morgon 05. 06,30 vågar jag sms Jessica och fråga om deras planer. Det resulterade i att Theo spenderade hela morgonen hos dom.
 
 


Jag hann göra lördagens efterrätt(er) och baka lchf bröd. Vilket jag tvivlar på att hon hann då hon hade tre barn att tampas med. Förhoppningsvis skötte dom större sig själv :) Theo åkte med dom upp till Västansjö och vi packade matsäcken och åkte efter.
 
 


Där grillade vi korv och barnen lekte en stund innan vi åkte vidare till nästa sjö. Flynappet.
 
 

Mindre barn där men som tur var hittade vi på Sam, han och Theo lekte som om dom känr varandra hela livet :) Lättsamt att va barn :) Dom hade nog kunnat leka många timmar om det inte vore för att det drog ihop sig och fisketävlingen avslutades.

Ronja ställde också upp som lekkamrat :)

För att inte tala om vad Valle gjorde. Theos trogna vän.
 


På kvällen åkte jag till Jessica B på "tjejkväll". Thilde fick paket :) och man kan tro på bilden att hon fick Lily ;) Men det var vackra bokstäver med hennes namn och sängkläder med namn, vikt, längd och datum broderat på. (TACK)
 
God mat och en trevlig kväll. Slutade sent. Men jag fick mig många goda skratt.


Morgonen därpå var det bara att kliva påt igen. Full rulle och denna gång till en tredje sjö.
Solen skiner fortfarnade och lyckan är total över att kunna vara ute. Jag packar som vanligt för mycket, men jag är livrädd att stå där med en grinig unge, så det är mycket värd att få med dom där traktorerna och skidorna. I efterhand inser jag att det verkligen inte hade behövts för trots att det inte var några barn med så var Theo underhållen nonstop på alla möjliga vis. Det var ett härlig gäng.
 

Åke fiskar.


Jag pryglade på honom dom ändå :)


Mange och Valle njuter i solen.


Theo får åka pulka bakom skotern och där hade han förmodligen kunnat suttit hela dagen <3


Är grillkorv någonsin så gott som ute i solen?

Vi blev lyxigt eskorterade till bilen med all packning i en annan pulka och vi den ena :)2 av mina favorit tjejer.


Melissa, Ronja och Jag.. Valle ville gärna va med på ett hörn också.Kalle fixade leksaker med pinnar och eltejp. Theo tyckte det var skit kul.. haha

Efter en så fantastisk dag hade jag svårt att tro att det kunde bli bättre. Men vi åkte till sel och åt trerättersmiddag. Hur gott och trevligt som helst. Robin har verkligen fått det fint i det där huset och sällskapet var klockrent. Jag knäppte inga bilder. Mer än på förrätten :) Hade helt enkelt för roligt!Kvällen spenderades på fest i junsele. Jag hade kunnat valt att gjort det roligare än jag gjorde. Men sånt händer.
Väl hemma somnade jag gott :) Och morgonen därpå fick vi sovmorgon. Härligt. Mamma klarade med barvur att ha båda barn och tre fyllskallar hemma! ;) haha
Vi åt god påskmiddag hos mamma och avslutade kvällen med film. Som jag somnade ifrån.Så påskhelgen i "lamsele" som Theo säger var suverän. Känner mig så mycket piggare av att ha varit ute och mått gott. Och att dessutom fått spendera en helkväll med vänner utan barn var verkligen pricken över i:et.

Måndagen kom lite hastigt och vi packade ihop och begav oss mot Ikea. Där spenderades nästan hela dagen och vipps var vi hemma, med ett berg av tvätt, skoter luktande jackor, packning i drivor, två trötta ungar och några för många katorger med möbler som behöver skruvas i. Jag tror Johan tyckte det var ganska skönt att åka, för min del slog hjärtat dubbelslag. Fan va jag har att göra ;)

Och vad som hänt sen återstår att se.

Jag är för trött nu. Idag har jag haft dom stora barnen här och vi har grillat korv och varit ute. Skönt som attan. 10 plus grader trots att solen inte var framme direkt.  På förmiddagen fick jag dessutom besök av Sandra som bara har två veckor kvar nu. Men jag tror han kommer tidigare lilla Oliver. Thilde kommer bli så stor. Eller hon är resan stor för mitt lilla hjärtegryn har ätit sin första smakportion idag, med samma aptit som sin storebror ;)

Imorgon har vi det vi gör.Jag ska bland annat hämta hem Passaten som fått ny kammrem. Ett stort skämt. x antal tusen lappar som flög iväg på bilen även denna månad. Så satans less.. Tänker varken prata eller skriva om bilarna mer för jag blir bara sur. Hade jag fått bestämma hade bilen varit borsta för LÄNGE sedan. Dessvärre är det inte min bil.. ;) Men ägaren läser ju här ibland så kanske kanske kan vi göra oss av med aset och göra nått roligare för pengarna. Hmm.
 
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är få förunnat att ha så fina människor runt oss. Både här, i Ramsele och Gävle. Barnen fick fina påskpresenter från Bomhus :) Och Theo blev först jätte glad sen lite ledsen för att han undrade varför han inte fick träffa faster Tina, han trodde hon hade varit hos oss när han sov  (johan hade hämtat påskäggen vid Gävlebro).. Men på nått vis lyckades vi förklara att det var påskharen som kommit med äggen, han hade hoppat ända från Gävle :) Då blev han glad igen och ännu gladare blev han då vi sa att vi snart ska hälsa på där igen. Påskäggen rullade in i drivor och vi har nog lördagsgodis för några veckor framåt skulle jag tro. Men framför allt är jag så glad att alla är så omtänksamma och snälla. Och det är då det känns extra roligt att vara med :) Skjuts hit och dit, lek med barnen, matningar, barnvakt.. ja allt. Jag tror att vi är lyckligt lottade.
Nu ska jag ringa kärleken och sen avsluta denna kväll.

Ha de gott.
 

RSS 2.0