Det här inlägget ser lite knasigt ut..



Jag har sagt det förut. Hur mycket jag gillar Newbie från Kappahl.
Om dom kläderna kunde göras i min storlek skulle jag vara överlycklig.
Idag kom min syster hem med två av mina favoriter. En stickad "overol" och en fleece. Den med fleece har en smart ficka mitt i som man kan öppna när bebisen ska åka bilbarnstol. Perfekt! Och såå fina.









Tossor, mössa och vantar har jag sedan innan. Gillar dom super mycket också.





Theo har fått vinteroverol av mormor i födelsedags present. Och på måndag ska jag köpa hans vinterskor.
Vi provar märket från Kappahl i år som tydligen ska ha varit bäst i test och är toppen enligt många vänner.
Velde mellan svart och Blå, tillslut fick Theo välja själv och då blev en blå :) Han är jätte fin i den färgen och den känns väldig varm och ska vara väldigt vattentålig.
Känner mig bortskämd, eller mina barn är bortskämda.


Vi är snart redo för vintern!


Jag har handlat hem en god middag och Johan ska hyra med sig en film hem.
Har bytt ut ljusen överallt så ikväll blir det mys på hög nivå.
 
Ha en fin dag!
 

Det var den sommaren..


Theo och Lowa på stranden
 
Det är bara att acceptera. Sommaren är över för den här gången :/
Jag och T kollar byggare bob. Han längtar efter snön. Och av oss två är han den enda.
Jag gruvar för vintern den här gången.
 
Idag ska vi överraska Johan med varm chocklad på jobbet, han ska jobba utomhus så det sitter nog fint.
Vi åker dit innan Birsta öppnar. Sen ska vi hämta Fanny.
 
 
Ha en bra dag i det gråa, regninga, uppiggande? vädret.

Våran kväll.



Jag blev inspirerad av Ronja så jag drog på mig förklädet och provade att göra egna köttfärsbiffar. Och dra på trissor det gick vägen :)



Glass till Efterrätt.



Alla gillade maten utom Theo.




För första gången gjorde jag även en egen sås (alltså ingen pulver sås) ;)



Theo har varit trött idag.




Men när Fanny kom med en stor lego låda och farmor med Nyaste blixten tidningen blev han onekligen pigg som tusan. Tackar för det!

Idag har min pappa skrivit kontrakt på en super fin lägenhet. I november blir det flytt :) Syrran tog körkortet idag också :) Så jag har lånat ut bilen över helgen :) GRATTIS TILL HENNE!
 
Trots snorig näsa, hosta på lillen och onda höfter för min del har det varit en riktig bra dag.
Johan är sliten. Halv dålig och har jobbat över. Lika så imorgon.. Det blir en del övertid i slutet på alla byggen.
Jag ska kolla med Bella om hon börjat plugget eller om hon kan ses någon dag. Jocke jobbar ju samma tider.
 
Nu är jag så galet less på kassa bilder så jag ska ge en kamera till mig själv i julklapp, ingen system denna gång. En helt vanlig billig digital kamera räcker. Måste ju kunna ta fina (finare) bilder på kidsen i jul :)
 
 
 
Ha en fin kväll.
 

Vad har vi gjort






Det känns som jag just inte gjort något idag, men det har vi ju :)
Vi har tvättat, förberett middagen, röj undan lite grann iaf. Och sovit ;)
Theo är super duktig att ta sin host medicin! Grym.
Jag sitter och har lite ångest för att jag inte tog tag i all bråte under semestern. Har hur mycket skräp som helst här hemma som måste till tippen och dit tar det ju inte sig själv. Kanske får Johan en stund över i helgen och kan hjälpa till..
Nä ett till tvätt ryck nu.
 
Har en klump i magen då jag vet en nära som är sjukt nervös men förhoppningsvis under kontroll just i detta nu :) En etapp avklarad iaf!
Dessutom skulle min pappa skriva kontrakt på en lägenhet idag om inte något annat bud kom in innan 13.. Jag har inte hört ett skvatt så jag undrar hur det går, blir han skönsbergare eller???
A, väntar med spänning på dagens reslutat.. :)

Gröna Lund m.m



Dagarna. JAg åkte direkt till Uppsala, efter ett stop hemma och ett Gävle. Fika med Carina <3
När jag kom fram till Ronja blev jag bjuden på svin god middag. Köttfärsbiffar, potatis i ugn, kantarellsås och sallad. MUMS! Efter det gick vi på BIO, Snabba cash II. OK. 

På morgonen efter drog jag mig super länge och det var så härligt. Under förmiddagen där lyckades Ronja ändra sig och skulle med ändå :) Super duper. Så vi åkte mot Stockholm, Johanna. Johanna hade super mysig lägenhet som låg helt perfekt. Vi gjorde oss klara och åkte mot Gröna Lund. 



Redan 2,5 timme innan satt folk och väntade på LW. I övrigt var det lungt, inga köer just. Jag gick Lustiga huset, Åkte spöktunneln och Kärlekstunneln, annars fick jag just inte åka mer. Tjejerna däremot avverade hela nöjesfältete. Inklusive, INSANE! Men då hade dom skador dagen efter också ;) 




Mitt i vimlet träffade vi Frida, jag har inte sett henne sen tiden i Oslo så det var skoj :) 




Johanna hade galet roliga bilder i mobilen ;) 




Som sagt.. 



Allt närmare klockan 20 började folket strömma in och det var tjockt. Vi fick inte plats (jag fick inte plats).. Vi tappade bort varandra. Jag köade mig in på en krog som hade en liten liten balkong där jag lyckades tränga mig in för att se konserten. Han var bra LW. Som vanligt. 

Det var super dagar. Vi åkte mot Uppsala där jag släppte av Ronja och påbörjade resan hemåt. 


Väl hemma möttes jag av en lycklig med förkyld kille :) 
Det fanns som ingen återväändo, att varva ner var inte ett alternativ. 
Jag hade bestämt att vi skulle åka till Härnösand på en restaurang jag gillar och äta middag innan Onsdagsbuset på mittsverigebanan började, där vi skulle träffa Anna och Anders :) 

Super god mat åt vi. Och Grabbarna tyckte det var spännande med alla sladdar, tjutande ljud och smatter ;) Jag var mest nervös att någon skulle krascha in i oss :) Men det var skoj ändå. 




Nu behöver både kroppen och magen en vilo dag. 
Eller vi ska städa, och tvätta. Theo hostar och snorar så vi ska till apoteket. Det märks att han har haft pappa dagar, han pratar om pappa Johan hela tiden och förklarar för mig att han älskar sin pappa :) <3 




I kväll har jag bjudit hit, Pappa, Farmor och Fanny på middag. Överväger förrätt, men jag tror jag hoppar över det :) Det blir en enklare middag. 
 
Det är en spännande dag idag och vi håller tummar och tår här hemma. 
 
Timmy Lamm står på. Tvätten ska vikas. Vi ska handla och sen SOVA en stund. Förkyld Theo och sömn är inget som klingar bra. 
 
Ha en bra dag! 
 
 








Jag pratar med Theo, vi busar och säger "pruppfiskorv" till varandra fast man inte får ;) han pratar om Fanny och hennes nya FIIiiiNa hund.

På jobbet rullar det på. Har spenderat kvällen i bilen, det har spöregnat!

Imorgon börjar min mini semester. Första stop blir Uppsala, efter att jag sagt hej till C på hotell i Gävle ;) en dag till i bilen med andra ord. Haha

Det bor en vilde i mage kan jag lova. Varje kväll drar det igång för fullt där inne. Speciell känsla. Sov gott!


Vad skulle du..?

Jag tänker mycket på Theo när jag jobbar. Ofta frågar klienterna om vad jag skulle göra om Theo gjorde si eller så. "låsa in honom i källaren" brukar jag svara och skratta lite. Svaret är att jag inte har en blekaste aning. Till en början kändes det som att jag skulle vara mamman som tar urinprov en gång i veckan och har "vart är mitt barn" appen på konstant. Men jag tror snarare att jag kommer vara mer tålmodig. Jag har under mina år på jobbet lärt mig att skilja på straff och konsekvenser (kbt) och att hur ledsen och besviken man än blir så hjälper det inte att tappa fattningen och skrika. Den dagen kommer, när Theo skolkar, snattar, provar droger och allt som hör livet till, men hur bemöter man sånt?

Han är tre år och jag oroar mig för detta? Våld, kriminalitet och droger.
Men när jag får frågan, vad skulle du göra om Theo gjorde så? Så är svaret i teorin ganska lätt men i praktiken antar jag att det är otroligt svårt.


Så där

Nu slipper jag gå runt och lukta surmjölk! Allt händer mycket tidigare denna gång :/

Nu blir det middag på biteline innan bion börjar.


Hur många gånger?

Undra hur många gånger jag åkt Ramsele-Sundsvall och tvärt om. Sitter i bilen igen. På väg till Sundsvall.. Vi ska handla och gå på bio. Det är sol :)

Jag läcker bröstmjölk och känner mig som världens padda. Dags att sova med bh och inlägg.. Fan att det ska kännas så ofräscht.

Johan och Theo är på drifting (?) nån tillställning med bilar som sladdar. Det blir kul för dom. Theo frågar vart jag är. Det svider i mamma hjärtat. Ändå har jag valt själv att åka bort direkt efter ett arbetspass. Men jag behöver det nu! Kommer komma hem som en ny människa, gladare, och en till winnerbäcks konsert i minnet :)

Nu ska jag slumra lite innan vi är framme och ska springa runt i affärerna.

Ha e gott


Sov gott

Idag var jag med och tränade eller nja, jag gick 14 minuter på gåbandet sen sket jag i de. Det var så otroligt otroligt tråkigt.

Jag finns mycket i buskarna på jobbet, sååå mycket fina bär :)

Ikväll har jag bakat en kaka och vi har sett film, en bra film som jag inte minns vad den heter.

Inatt blir det dåligt med sömn, det vet jag. Tur att vi har en dag med shopping och bio framför oss.

Nu ska jag välkomna JB!

Sov gott!

(saknar mina grabbar)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/352341/images/2012/pic_5038090f9606ee3255004108.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/352341/images/2012/pic_5038090f9606ee3255004108.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/352341/images/2012/pic_503809669606ee32440042d3.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/352341/images/2012/pic_503809669606ee32440042d3.jpg" class="image">


Åsa


Här kommer en krönika från Aftonbladets egna Åsa Erlandson.


”Män kommer inte ta några p-piller”
Åsa Erlandson om det kommande manliga p-pillret (som testats på möss)

Svabbar nyhetsflödet och konstaterar att allt är som vanligt: Bönder klagar över att sommaren var för varm/kall. En idrottande svensk påstår att han är nöjd med sin fjärdeplats. En minister som avslöjats
med att festa bort skattepengar ”välkomnar debatten”. Och forskare säger att snart är ett manligt p-piller här.
Gäsp.

Men vänta nu, var inte det där sista en jättegrej? Manliga p-piller, det låter ju fantastiskt, 50 år efter att tjejernas pillertrillande startade är det killarnas tur! Deras tur att pallra sig iväg till apoteket, komma ihåg att ta tabletten varje dag och få konstiga biverkningar.

Om det vore så väl. Men det är det ju inte och det är därför jag gäspar. För det första är ”snart” forskarspråk för ”om 100 år”. Och för det andra, viktigare, kommer män inte att ta några p-piller. Inte
en chans. Att skydda sig är fortfarande tjejernas uppgift, deras märkliga plikt, deras ansvar. Så ser sexbalansen fortfarande ut. Det är ju till och med så att en frustande kille i stundens hetta kan mumla ”haru kådis?”. Nej, har DU?

Medan vi tjejer har kämpat med tablettkartor och märkliga biverkningar (Hej viktuppgång! Humörsvängningar! Svettvallningar!) ända sedan tonåren, är det tyvärr så att inte ens det bästa p-pillret i världen kommer att sväljas av en man. Ty det vore ett hot mot hela hans väsen.
Skulle han självmant sänka sina spermier? Bli vingklippt? Förvandlas till en ofruktsam bananfluga?

Visst låter det 20-tal, men det är tyvärr så det låter. Män vill känna sig som en hanne, en som sår sin säd och inte någon som misslyckas med baket. Kolla bara hur extremt få män som vågar tala om att de är infertila, trots att det är lika vanligt att förklaringen till ofrivillig barnlöshet ligger hos mannen respektive kvinnan.

Ur senaste Mama, intervju med bantningsberran Fredrik Paulún:
”Hur känns det att få sina spermier granskade?”
”Det är en stor grej. Man blir stolt om det visar sig att man har bra kvalitet på sperman, man vill väl tänka på sig själv som en väl fungerande alfahanne.”
Och reportern börjar inte skratta.

Dessutom har försöken med det manliga p-pillret gjorts på möss. Och, det förklarar forskarna, det är skillnad på möss och män: ”Män är mer komplicerade.”
Alldeles riktigt. Skulle killarna till exempel komma ihåg att ta sina tabletter? Jag skulle inte lita på det. Ständigt ser jag i övrigt dugliga män skickligt hantera en kockkniv/traktor/treåring, men i en släng av vardagsdemens alltid glömma att stänga skåpsluckorna och byta toarullen.

SLUT!

Kom igen Åsa! Du har retat gallfeber på min arbetskollega! Han gnider sig mer flint än vad han redan är över ditt "påhopp". Du drar alla över samma kam! Jag kan skratta lite och förstå en del men haha ja, lite överdrivet kanske. Det låter som att alla män är helt lågbegåvade "Skulle killarna till exempel komma ihåg att ta sina tabletter? Jag skulle inte lita på det. Ständigt ser jag i övrigt dugliga män skickligt hantera en kockkniv/traktor/treåring, men i en släng av vardagsdemens alltid glömma att stänga skåpsluckorna och byta toarullen." jag kommer roa mig med att sätta upp denna text på kontoret på min mansdominanta arbetsplats, men ärlig, jag håller inte med till fullo!


Jobb och minisemester



En ganska grå och tråkig dag måste jag säga. Just nu är det nästan svart ute. Det regnar och jag känner mig så där lagomt deppig. Theo sover så den solstrålen är frånvarande för stunden. Vi har varit på Birsta med Fanny en sväng. Iövrigt har dagen stått stilla känns det som.


Det är som att Theo sover ikapp dom senaste dagarna ;)




Det känns härligt att packa väskan faktiskt. Jag längtar till jobbet. Imorgon drar det igång.
Direkt efter mina 5 dygn där åker jag vidare för att spendera en natt i Uppsala hos Ronja och sen åker jag mot Stockholm, till Johanna :)
 
Har bokad in mig på en utbildning i höst. Så det ser ganska intensivt ut dom kommande månaderna. Att jag och Johan knappt kommer ses hör ju till vanligheter numera. Men ändå, det är bara att hoppas att jag får må bra så allt går vägen. För mellan jobbpassen finns inte mycket utrymme då jag ska plugga samtidigt lite. Dessutom har vi BM besök, uppföljningssamtal, personalmöten osv som kommer ta dom få dagar som är "fri". Men vi håller tempot högt och saktar ner dagarna innan jul och nedkomst. 
 
Min lilla minisemester på egen hand närmar sig.
Lite komplikationer efter vägen som gjorde att det blev som tänkt, men uttrycket "grisarna är på fel plats" passar ganska bra in där.. Det blir bra tillslut.
 


Tänkte passa på att njuta till Lasse innan jag blir två barnsmorsa och allt vad det nu innebär.
 
 
Det blir succé.
 

Måndagen

Summering av helgen som varit: KANON!

När man omringas av så fina människor som vi, låter dagarna gå, skrattar tills magen värker och fullständigt glömmer bort dom ilandsproblem som spökar i vardagen annars är det svårt att återberätta allt.

Vi har haft vänner hos oss nonstop torsdag-söndag, allt från Ramsele, Örbäck, Göteborg, Gävle och nära. Det har varit roligt! Toppen! Ungarna har lekt till sena kvällen, vi har roat oss och framför allt ätit ;) Tårtor, kakor, Bullar Tacos och annat.. :P

Jag låter bilderna tala en aning.



Martin och Emma <3







Grabbarna spelade fotboll innan vi begav oss till stranden för bad.




Fanny och Pontus =)


Farmor, Theo och Linus.



Annika och Pappa bygger Lego som Theo fick av farmor.
 
 
 


Idag har jag mått som jag förtjänat efter dessa dagar. Sängliggande nästintill. Men det var det lätt värt.
På eftermiddagen tvingade jag mig upp och hämtade barnen. Dom var här under eftermiddagen och åt middag, vi smed lite planer och jag tjyvlyssnade på när dom lekte ute och jag blir varm i hjärtat när jag hör hur dom tar hand om Theo.



När vi lämnat av dom hemma åkte vi till Midlanda. Något som Theo och Johan tycker om. Titta på flygplanen.
Jag var midre road men ändå glad av att lyssna på deras samtal om det dom tycker är så häftigt :)
Här hemma kryper sig vardagen närmare inpå för varje timme, vi räknar ekonomi, pratar om övertid, kollar scheman och pusslar så allt ska hinnas med. Jag är trött på ovisshet. Indikationer om jobb borta för J finns, men inget är klart. Som vanligt. Om vi ändå kunde få veta så vi kan ställa in oss på det och anpassa vardagen efter det livet igen isf. Enda skillnaden från tidigare är att denna gång är jag Gravid och har två bonusbarn. Men det finns inte mycket att göra mer än att bita ihop. Men som sagt, om man iaf kunde få veta så man slipper spekulera och ständigt prata i termen "OM"
Imorgon blir en praktisk dag. Packning, förberedelser. Och annat.
Jag lämnar mina killar en hel vecka. Dom får sköta ställningarna här hemma.
 
Någon som har något att säga om Technichus i härnösand? Skulle vilja veta om det är något för 9-10 åringar att besöka?
 
Nu ska jag sova, och det ska bli efterlängtat!
 
Ha en fin kväll.
 
(Tusen tack till er som förgyllt vår helg)
 
 
 

Dagen idag.



"Grabbarna i lådan"

Idag kom Jessica, Dennis, Eskil och Otto. Vi fikade tårta och surrade en massa. Grabbarna lekte nonstop hela dagen.



Soffhäng efter badning :)





Piggelin i poolen.

Jag blir mer och mer Bebis sjuk, speciellt när jag träffar Bebisar. Otto är snart fyra månader och jag längtar..

På eftermiddagen kom Jocke, Bella, Lowa och Oliver och det lektes ännu mera :)
Det har varit en dag fylld av vänner, skratt och glädje ämnen hela dagen. Theo har haft fullt upp.
Jag trodde han skulle somna omgående, men på kvällskvisten kom Linus, efterlängtade Linus och grabben klev in på sparlågorna. Han fick roliga blixtenprylar med godis från London, ögonen strålade och det lektes ännu mera. Efter ett tag bänkade Johan honom framför en film och därmed somnade han omgående. Han har fått fina presenter och är hel nöjd med dessa två dagar.


När alla åkt bakade jag en till smörgåstårta och en blixten tårta inför morgondagen då festen fortsätter. Nymans och släkten kommer. Det blir kul.



Jag är trött, så ofantligt trött. Men jag glömmer bort det hela tiden eftersom jag har sån tur att omges av så fina människor. Känner mig lyckligt lottad.

Johan och Linus har gått ner och fiskat. Jag fick nyss veta att svägerska med fam kommer på Söndag så tre dagars festen blev snabbt fyra dagars och det blir ju super kul med Gävle besök också :) Känner att detta avslut på min semester inte kan bli bättre. Jag fullständigt njuter. Det är inte många som har den förmånen att omges av så omtänksamma och fina vänner som vi.
 
Jag tar en liten sovmorgon imorgon. Sen drar vi igång igen. Ballongblåsning och långbord. Det blir bra :)
 
Sov gott..
 
 
 
 
 
 

Trötta

 
 
Vi började dagen på Drakborgen, jag var inte riktigt i from för dom där klätterbanorna så det var kanske ingen höjdare men vi kunde bygga lego och annat kul :)
Johan kom och lunchade. Mamma droppade in och så även Pappa och Fanny. Efter några timmar där åkte vi in till stan och provade ut ett par perfekt vinterstövlar som Theo fått av Mamma. Samt en overol som vi ska prova ut sen.
 
 
Som ni ser fick han sin efterlängtade båt av Fanny och Ponuts. Vi var i birsta och Theo fick sig strumpor.
Jag har haft ont och varit trött hela dagen men det har varit en höjdare iaf. Just när jag trodde att dagen inte kunde bli bättre ringde en av våra gamla klienter som nu är tillbaka tillbaka till oss. Efterlängtad röst och jag blev såå glad.
 
 
När vi sen åkte hem fanns ett paket utanför dörren.
 


Ett paket från Embla, hennes Mamma är sååå duktig på att sy! Kolla in hennes blogg. Gissa vart jag beställer kläder hädanefter ;)

HUGGOBIT(klicka på bilden)



På kvällskvisten kom Robin och hälsade på. Han hade varit här och pratat i radion om björnjakten som börjar på tisdag ;) Vi fikade tårta och surrade en stund. Efter han åkt drog vi igång smörgåstårtebak. Jag försökte göra det bästa av anteckningarna jag gjort under samtalet med Bella.. Jag tror det blev lyckat.
 
Just nu nattar Mamma Theo, jag har tagit ett bad. Johan har promenerat med Tuva och kollar nu tv.
Jag tänker göra kväll strax. Det är en dag imorgon också som kan bli intensiv, kusin och kusinbarn kommer och eventuellt Jocke m familj beroende på hur deras halsar mår.
 
En bra dag helt enkelt.
 
Ha de gott.
 
 
 

Lek



Theo blev super glad över sina presenter. Nu väntar vi på sopbilen.
Vi har fiskat med nya fiskespelet, kört med brandbilen och kollat på en av alla filmer. 

Jag ska slå igen ögonen 10 minuter medans Pippi underhåller.  


 
Ha en fin dag. Vi åker till drakborgen :)
 
 

Tidig morgon



Så var det den 16 augusti och vi klev upp sjukt tidigt. Johan sprang ner i duschen och jag började göra gröt. Vi skulle överraska Theo, men det sprack, han vaknade och blev helt till sig av paketen. Gissa om han ätit frukost? Nä, fullt upp med andra ord. Just nu sitter han och kör med sin nya legobrandbil. Solen är redan framme och jag känner verkligen att det här blir en bra dag.
 
I filmen Händige Manny som vi tittar på nu fyller även han år, tänka sig, att han fyller år på samma dag som Theo ;) Det ni !
 
 

Theo <3

Jag sitter och läser i din dagis pärm, det sparkar i min mage och jag kan knappt fatta att du blir hela tre år och dessutom storebror snart. Du har blivit stor, klok och är så duktig. Under semestern 2012 blev du bjölfri. Du är nöjd att kunna gå på pottan eller vattna blommorna ute som du säger, jag protesterar inte, det är väl tur att nån "vattnar" blommorna.


Du har en stark vilja och går saker inte din väg rasar världen samman, men jag vet hur det är, jag är likadan. Det suger när det inte blir som man vill och är man dessutom tre år möter man många motgångar under en dag, men det blir bättre snart igen, sen när du är 14 blir det värre igen.


Du vill vara med överallt, hela tiden, leka och hjälpa till. Du är duktig och du hjälper framförallt mig och din pappa att träna våra tålamod, det sätts på prov dagligen.
Du skrattar allt som oftast, ditt härliga skratt är det som förgyller dagen! Blir du arg hår det snabbt över, där är vi olika, jag kan vara långsint, en dålig egenskap som jag är glad att du inte har.

Dina ögon glittrar och du säger varje dag att du älskar oss. Om du vet vad det betyder tvivlar jag på men det slår volt i mitt hjärta när du säger dom tre orden.


Den här sommaren har du blivit som en fisk i vattnet. Förut har du varit försiktig, numera kastar du dig hejvilt utan att alls tänka på konsekvenserna. Sen blir du sur för att du får vatten i dina ögon. Men lika där går det över fort och du räknar till tre, men byter ut tvåan mot en fyra sen är du igång som en fisk i vattnet igen.

Studsmattan ute på gården som du fick av morfar används flitigt, du hoppar så fort du får tillfälle, gärna med någon av grann ungarna. Sandlådan du fick av faster m familj å kusin är en höjdare även den. Du skulle kunna sitta i timmar med grävmaskinen och leka där. Du pratar konstant, hela tiden, bortsett från när du får titta på barntv. Det är roligt att lyssna på dig och dina teorier. Just nu pratar du helst om julen, tomten och hans renar även fast det bara är augusti.


Varje dag lär du oss något nytt. Något nytt från din värld och det är spännande, att lyssna på hur du jobbar i en stor dumper eller visar oss hur man egentligen gör vissa saker, för vi gör inte alltid rätt.


Du sover i din säng men vissa nätter knatar du in till oss. Du vill "mojja" = mysa och det är helt ok. Vi har inget problem med att du sover med oss. Det kommer en tid då du lär vägra sätta en fot i vårat rum.


Du trivs på dagis och har just nu bytt avdelning till dom större barnen. Du har bara varit där en dag men du hade inga problem när jag skulle gå och ville inte följa med hem när jag hämtade dig så jag antar att du har det bra där. Dessutom fick du pannkaka till lunch, det som är din favorit.

Du gillar gröt eller flingor till frukost men är en riktig godis råtta. Jag har fått flytta på alla söt saker i skåpet till ett ställe dit du inte kommer åt för du är slug som en räv och vänder jag ryggen till har du hittat åt något smarrigt.

Du har många vänner, just nu är du helst med Lukas i Örbäck. Ni bor en bit ifrån varandra men ni väl ses har ni väldigt roligt. Han får dig att bli lite modigare, för han, han är modig. Dessutom har han en lillebror som du tycker om också. Jesper.

Du tar på dig skorna själv, även om det blir fel fot ibland, det låssas vi inte om. Du klär dig gärna själv, men där tränar vi än, byxor är byxor och används inte som tröja. Men det tar sig.. Du bestämmer gärna själv vad du vill ha på dig och det är helt ok så länge det är kläder efter väder. Jag gillar att du bryr dig. Du blir gärna inte smutsig (i sandlådan är det strunt samma) men tvättar dig gärna om du får mat på kläderna eller liknande. Så är din pappa också. Jag däremot, bryr mig inte så mycket om jag har en lite skvätt målarfärg på tröjan medans jag handlar.

Du gillar att åka bil, men ibland får du för dig att fråga "är vi framme snart" men jag tycker du är duktig. Vi åker ofta ganska långt och du håller gärna handen medans vi kör. Jag gillar inte riktigt det då det innebär att jag bara har en hand på ratten men ibland så.. Du talar om för mig när jag ska växla och trycker själv ner fönstret om det blir för varmt.

Du strålar av energi och smittar verkligen av dig med dig glädje! Det är en fröjd att just du är våran!


Vi älskar dig.

 

 

 


klar!


Idag kom moster Fanny hem till oss. Det var en höjdare tyckte Theo. Det lektes. Tanken var att slingor skulle göras i mitt hår men då någon klåfingrig typ varit och tagit delar ur förpackningen sprack den planen.

Istället bakades chockladbollar. Med hela kroppen kan jag lova.

 
 
 
 
 
 



Första tårtan är klar. Imorgon blir killen 3 år :)
Självklart är det Blixten, vem annars :)
 
 
Nu ska jag natta killen och sen slå in dvd filmer som ska öppnas imorgon bitti!
 
Ha en fin kväll!

Så där ja..

Gräsmattan är finslipad, så gott det går utan trimmer, men bättre än häromdagen iaf ;)
Tredagars kalas är förberett :) Blir nästan mer som en vuxen reunion men ändå. En anledning att träffas.
 
Paketen är inslagna och ligger på hyllan och väntar. Theos sopskylt är klar :) Han har tur att sopbilen kommer just på hans födelsedag också :)
 
Jag är trött. Men det går över. Syrran kommer över sen och ska göra slingor i mitt hår. Kanske ska jag ta och sminka mig i helgen, för första gången på hela sommaren ;) Har halkat ur den banan.. Går helst i stövlar och bikini, oborstat hår och påtar hemma.. Men jo, nu ska det på en face, vill åka till Ting egentligen men känner mig för snål. Får bli hemma varianten.
 
Strax dags att hämta hem trollet.
 
 


Från badet igår <3

 
Ha en fin dag!
 
 
 
 
 
 

Ledsamt!

 
 

Brand förstörde stora värden

Stora värden förstördes vid en omfattande brand på Vallen utanför Ramsele natten mot tisdagen. Motorcyklar, skotrar och en hel del annan dyrbar utrustning som tillhör behandlingshemmet Vittrasel totalförstördes. Polisen misstänker nu att branden var anlagd.

 
 

Deltidskåren i Ramsele fick larmet klockan 03.03 på morgonen. Det var den kommunala "nattpatrullen" som såg att det brann för fullt i ladugården och ringde räddningstjänsten.

– När vi kom fram brann det för fullt. Det hade nog brunnit i ett par timmar, berättar Owe Sahlberg från Ramsele deltidskår.

Brandmännen fick inrikta sig på att se till att branden inte spred sig, och det lyckades man med.

Ladugården tillhör alltså behandlingshemmet Vittrasel, vars bostadsdel ligger cirka 500 meter från ladugården.

– Vi väcktes av brandmän och polisen och då hade ladugården brunnit ner, säger Mikael Silfersten, en av delägarna till behandlingshemmet.

Personalen var under tisdagen ganska chockade av händelsen och ville inte prata så mycket. Bland annat höll de på med en sammanställning av vad om funnits inne i ladugården. Silfersten bekräftar att det var stora värden som försvann i branden.

– Nästan allt vi hade fanns i ladugården, säger han.

Vittrasel jobbar mycket med aktiviteter och där finns bland annat möjlighet att ta körkort och mopedkort. Det var också bland annat motorcyklar, gocarts och skotrar som till stor del förvarades i ladugården. Men trots avbräcket så kommer verksamheten att fortsätta som vanligt, understryker både Silfersten och Peter Gunnarsson.

Polisen misstänker alltså att branden är anlagd. I ett tidigt skede upptäcktes att någon tagit ved ur en vedhög och tänt eld på dessa intill ladugården. Vem som kan ha gjort det och varför vet man inte.

– Vi har inte bestämt vem som ska utreda det här ännu. Men jag skulle tro att det blir närpolisen Sollefteå, säger Stefan Edin, länskriminalchef

 

 

 

 

Ja, vad ska man säga? Så otroligt tråkig!

 

 


Slut som artist!

Det gick lysande på Dagis. Han sov dock inget, och blev sur över att han tvingades ha en rosa väst, som alla nalle phuare har. Men annars så :) Direkt efter åkte vi till Vivstavarv, Fanny och Pappa mötte upp.
 
Vi var där närmare tre timmar. Middagen bestod av rester.. Jag har fått gräsmattan klippt.. Med hörlurarna är det nästan roligt att klippa :) Skulle ha gjort chockladbollar ikväll men jag orkar inte. Inte heller Theo som nästan går sovandes, han är helt slut. Grannflickan har varit här och lekt och en fullspäckad dag utan sömn tar ut sin rätt.
 
Imorgon ska jag handla inför kalaset. Och fixa här hemma. Måste röja lite mer ute så det ser hyffsat ut men nu ligger jag iaf "före" grannen.. Älskar när gräset är nyklippt och se att det är mycket längre hos grannen ;P Jag har drabbats av grannpesten, fast jag tycker om våra grannar :) Granntanten speciellt. Hon stannar varje gång och små pratar med mig och Theo när hon ska ut med hunden..
 
Ha en bra kväll!
 

Härlig bild :)

 

Pappan kommer hem och frågar:

“Men vad är det som har hänt här?”

Hon svarar: “Du vet när du kommer hem varje dag och frågar, -Vad har du gjort hela dagen?,

Idag gjorde inte det jag brukar göra!”

 
 
 
 
 
Har nyss pratat med Ronja en stund. Fixat med lite praktiska ting. Och lugnat ner mig lite efter morgonens samtal. Min pappa ringde och berättade att ladan på jobbet (där vi förvarar bland annat skotrar och crossar mm) inatt hade inbrott, inte nog med det så brändes hela ladan med innehåll ner. Sånt där kan göra mig förbannad. Men det går över snabbt. Vissa människor mår helt eneklt inte bra och behöver uttrycka det. Då hamnar andra ivägen för den olyckan och det är inte mycket man kan påverka, inte så här i efterhand. Tycker bara synd om min pappa och andra delägaren som står inför MASSA mer pappersarbete, kostnader och jobb i onödan..
 
A, iaf så har jag varit och hämtat ut klädpaket idag. Theo kommer antagligen sucka över dom paketen jag slagit in som innehåller kläder, förutom Pirat pyjamasen och Blixten Pyjamasen.. Men jag och Johan kommer jubla. Nu ska jag lägga fler högar i loppis högen och verkligen ta bort allt som är för litet, för det är en sak som är säkert, killen har vuxit under sommaren. Sen har jag tvättat (ovanligt) och renbäddat sängen. Solen strålar och har inte Johan planerat något så ska jag klippa gräset när det torkat ordentligt. Behöver all rörelse jag kan få, tydligen ska foglossningarna inte bli värre av det, så det är bara att härda ut även om dom tre senatse dagarna varit vidriga.
 
Fanny ringde tidigare. Vi ska spendera eftermiddagen vid stranden. Har packat och gjort klart så jag och T åker nog dit direkt efter dagis. Ska hämta honom snart.
 
Ha en fin dag!
 
 
 
 
 

Dagis dax.

 
 
Så var det vardag igen.. En snabb introduktion. 2 dagar med dagis sen miniledigt igen. Jag känner mig orutinerad. Vi har varit lediga så länge att jag ringde till avdelningen för att kolla så dom visste att Theo skulle komma. Det gjorde dom. Dom verkade super trevliga.
 
Hur min dag blir har jag ingen aning om. Jag är ju inte göralös men så van att ha honom hemma så det kommer bli jätte tomt. Långsamt.
 
Aja, klockan blir snabbt 14 och då kommer trollet hem.

Opps :P

 
Några av kvällens filmer :)
 
Har varit en kalas kväll.. Vi har varit å fiskat i Lögdö, passade på att bada också då det var så fint väder.
 


STORFISKARNA :)




Bara Theo fick napp. I from av en leksaksfisk.. :)

När vi kom hem satte jag igång med att baka igen. Den där Laila kan ju ta sig i brasan hon för nu är jag igång ;)



Pysslade ihop lite blixten "stickor" som ska ner i kakorna sen :P Otroligt uppskattat av Theo.




Tredje och sista kakan som jag lyckas med den här veckan. Fantastiskt. Det kanske kan li något av mig med.

Johan, slickar på skeden: "A men det här är ju som att pyssla och det är du ju bra på, smeten är god"
Jag, "Hmm a men du vet att du käkar glasyren nu va, den brukar kunna vara god ;)"





Mitt i allt ståhej slänger jag ett getöga på kylen och får en chock. Theo börjar dagis imorgon.
Var helt säker på att det var Onsdag. Skyndar att lägga fram alla papper, oacka ombyte och lägger fram rena kläder. Har ingen aning hur det funkar med den nya avdelningen. Om jag ska vara med, eller om hans fröknar är där eller hur det blir.. Det blir bra vilket som. Känns malligt att lämna över en blöjfri kille. Visserligen skickar vi med några "utifall" blöjor och lägger på hyllan..
 
 
Dags för grabben att knoppa då det blev som det vart. Dålig koll av mig.
 
 
Ha en fin kväll!
 
 
 
 
 
 

Örbäck eller brevid Biltema?

                                     

Båten som skapar problem!

 
Det finns inget värre än TJAT. Idag är det ett evigt tjat. Theo har sett en mc Missil båt som han kallar det. Crabby Boat från Cars. Jag spyr över den trots att vi inte ens har den. Han tjatar fullständigt hål i huvudet. Jag vet att han kommer få den i födelsedagspresent. Men ska jag stå ut med detta tjat fram tills dess? Dessutom blir jag tvär och anser nästan att om han inte ger med tjatet kan vara utan den.. J*vla missil båt, jag kommer drömma mardrömmar om det.. JAG VILL HA! JAG VILL HA! ... Har provat att förklara, prata, böna och be honom sluta. Nu är jag inne i fasen där jag inte låssas höra.. "MAMMA LYSSNA" "MAMMA HÖR DU MIG" åhhhh, Någon som har något värsting knep för att bli av med tjatet.
 
Det gick över en stund. När jag letade på hans fiskespö, han väntar ivrigt på Johan i hopp om att åka och fiska. Får se i vilket skick han är. Men när han inte orkar vänta längre är vi inne i samma tjat igen.. Tur att han inte ska få den av mig iaf. Det hade blivit tokigt.
 
Här hemma gör vi fiskgratäng och om grabbarna åker och fiskar ger jag mig på bakningen. Har skickat Johan på panduro för att köpa svart karamell färg, till blixten vägen som ska ligga på tårtan ;) Haha.. blir spännande att se hur det projektet slutar.
 
 
Dax  att fortsätta denna dag,,
 
 

Jag är stor kille nu..

Måndag.
 
Trots att jag ledig känns det verkligen på när vardagen är tillbaka.
¨Theo vaknade tidigt idag och har nu lagt sig under filten i soffan framför "Dinosuarietåg"..
Vi ska på IKEA och skaffa matlådor. Och lådor som vi kan lägga moccarutorna som vi ska baka i idag.
Men jo, Trött.
 
Det börjar bli kyligt. Jag är nervös inför vintern. Jag hatar att frysa. Alla säger att vi kommer tjäna pengar på att ha satt in bergvärme, men innebär det också då att det inte kommer hålla samma värme? Jag får gåshud av att tänka på ett kyligt hem. Johan soven gärna svalt, jag sover helst varmt. Jag vill vakna och känna att det är varmt. Hoppas den där stora pumpen där nere i källaren håller måttet.
Idag väntar jag ett paket med kläder till Theo som jag beställde förra veckan. Tycker det borde kommit men icke.
Blir gott med nya kläder inför ny termin då det mesta i hans garderob blivit för litet. Vi går upp en storlek.
Och dessutom har han varit torr flera nätter. Han så grymt duktig. Blöjpaketet ligger bara och skräpar i skåpet :)
Det verkar som att min önskan går i uppfyllelse. Blöjfri innan han får syskon. Det blir billigare om inte annat. Plus att han känner sig stolt! "Jag är en stor kille nu"
 
Jag är nöjd med semestern. Hade velat gjort lite mer kanske. Varit till Gävle bland annat. Men annars är jag nöjd.
Har fått en del gjort hemma även om det blev ens hälften av allt jag tänkt. I drömmarns värld hade jag velat få bort allt rat på tippen innan torsdag men det finns inte på världskartan att jag klarar det själv. Jag har iaf garderoben någorlunda klar. Tvättstugan ser förjävlig ut men den är mer inbjudande än sist. Trasmattorna som jag fick av mamma ska in där så fötterna slipper frysa sönder när man ska in där.
 
Det känns häftigt. Där nere har vi varsin hylla. Med våra kläder. En hylla är ganska tom. Den ska fyllas med liv.
Vi blir fyra snart. Jag stålsätter mig. Försöker minnas bebistiden med Theo men det är svårt. Jag läser om kollik, det är som att jag fått för mig att det kommer bli tuffare den här gången Jag är glad att Emma är mamma ledig en stund in på min ledighet.. Hon får guida mig.
 
 
Nu ska jag dra igång den här dagen. Grått och kallt. Men Theo lyser som solen :)
 
Ha de gott
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fynd



Idag har varit en lugn dag. (eller inte) Men allt delas inte här.
I vilket fall som helst har vi dansat oss svettiga till Panetoz, varit ute och promenerat. Lagat älgstek (Från Nässjö) Super gott. Tvättat och plockat.
 
 
Imorgon är det fullspäckat igen. Jag har dessutom hängt på Tradera ikväll. Kammade hem bebiskläder för 30 kronor :) och hela 32 nya barn filmer till Theo för 200 kronor. Många av filmerna är sånna han sagt att han vill ha, 2 av dom råkar han redan äga, själv ser jag fram emot Alvin och gänget. Trodde aldrig jag skulle vinna då det var närmare 30 bud innan mig, men ack så fel jag hade. Ibland finns turen. Blir en fin överraskning på födelsedagen. Jag gillar att ha orginalen, och inte brända skivor (eller så beror det på att vi är så kassa och inte har en aning om hur man gör) Haha..
 
Iaf så har vi dessutom nytt internet. Det fungerar hur bra som helst Full täckning så även på mobilerna. Så nu ska sluta fräsa om hur efter Forsmon är, för 4G fungerar iaf bra.
 
Dagis schema och alla papper är ifyllda. Jag ser fram emot att träffa Theos nya mentor. Hoppas hon är lika bra som Elisabeth. Vi gick förbi där idag och jag hoppas hoppas hoppas att han kommer trivas där.
 
Kalendern är proppad. Snart börjar jobbet efter LÅNG Ledighet. Känns bra att börja med ett Pmöte så jag får mer uppdatering än rapporter att nöta. Nya placeringar och nya möten.
 
Nu ska sista tvätten hängas, diskmaskinen plockas ur.. Sen tv.. eller nää just ja, det är sport!
 
Ha de gott!
 
 

Arbetarna.



Vi åkte till Simon idag. Han som köpt hus i stan. Johan hjälpte till att riva/bygga badrummet och jag klippte gräset. Vi byter tjänster :) Han hade hur mycket bär buskar som helst och då mår jag som bäst. Plockade med mig lite hem så det blir GOOOOD frukost imorgon. Sara plockade hallon och bakade paj som hon bjöd på. En härlig dag helt enkelt. Theo hade med sig arbetsprylarna så han jobbade som en galning han med. Lite ledsen att han inte kunde vara med dom stora grabbarna, men han fixade ute på gården.



Efter några timmar blev han rastlös men då plockade Simon fram hängmattan och han blev som en solstråle igen. Vi kom hem ganska sent och middagen blev klart först kvart över åtta. Men nu är vi mätta och belåta och vilar i soffan. Imorgon ska det röjas här hemma. Kroppen vill inte som jag vill riktigt och jag är tveksam på om man kan ta alvedon som vanligt. Undviker det men samtidig vill jag inte känna mig så begränsad.. Att ta på och av byxor är värst. Låter säkert konstigt men det är som att när all vikt läggs på ena sidan rasar hela höft partiet samman.. Har fått till mig iaf att man inte "BEHÖVER" ta det lungt. Det blir inte värre av att hålla igång, och är det nått jag behöver så är det att hålla igång.. Aja!
 
Nu ska jag övertala Johan att byta kanal. Just nu är det fotboll :/ Haha
 
Ha en fin kväll.

Forsmon

Bergeforsen.
 
 
Igår kom Melissa och Nisse hit. Det var mysigt.
Vi tog en promenad ner till forsen och jag blev påmind igen om hur fint det faktiskt är där vi bor.
 
Theo blir helt speedad så fort det kommer folk. Det blir en intesiv helg nästa helg.
På torsdag kommer Momma. Fredag kommer Linus, Jessica, Eskil och Otto som stannar och sover.
Lördag kommer Emma, Martin, Lukas och Jesper. Förhoppningsvis Jocke, Bella, Lowa och Oliver. Morfar, gammelfarmor och kanske har jag glömt någon nu. Men det blir sååå roligt..
 
Andra natten utan blöja och torrt igen. Det verkar gå som på en dans det här. Men än ropar vi inte hej.
 
Idag ska vi in till stan och hjälpa Simon att måla huset. Vi tar med oss en bullpåse och hoppas på bättre väder! Just nu är det uppehåll.
 
Jag har sovit nästan hela natten :) Johan ligger och trynar :P
 
Ha de fint!
 

Torr :)



Igår var en riktigt bra dag. När Johan kom hem lagade vi en super god gratäng med potatis och köttfärs.
Jag uppdaterade min receptbok ;) och gav mig an att baka.. Jag minns när jag var hos Emma för ett tag sen och hon sa nått i stil med "Ja, jo jag brukar väl försöka ha Lukas med på matlagningen, men ja jo..."
Jag hajjar vad hon menar. Theo bakade med mig igår, och ja jo, den perfekta morsan skulle säkert säga "åhh men han var så duktig och det gick så bra" Men då är ju jag allt ifrån perfekt så jag skulle hellre påstå att det var skit irriterande och det blev så onödigt grisigt och skitit ÖVERALLT. Men jo jag var uppmuntrande och då han tröttnat badade Johan med honom så han var stört nöjd iaf.





Sl'nger in en till bild på en av mina orkideer, dom blommar så det står härliga till och nya knoppar kommer varje dag. Jag lär mig!




Mmm..





Tacksamt att baka när man har två linslusar som väntar på att få häva i sig resterna :)




Resultatet blev godkänt! JAG LYCKADES. Vilket var tur då jag bara hade en omgång med Blixen "papper?" så det fanns inte utrymme att misslyckas. Men vi har fryst in dom flesta. Några sprade vi i skafferiet så vi ska kunna bjuda Nisse och Melissa på. Dom kommer hit i eftermiddag och hänger en stund tills deras skjuts mot Arlanda och resan mot Kroatien börjar. Nee, inte ett dugg avundsjuk. Inte alls.



Johans loppis fynd denna sommar. En köttkvarn från Husqvarna. Förra sommaren fyndade han en socker låda ;) Han kan han!





Theo sov första natten utan blöja och vaknade TORR :) Jag var uppe före honom, har varit uppe större delen av natten då det ska vara så förbannat svårt att sova. Men jag blev iaf överlycklig då han inte kissat på hela natten och springer till pottan och kissar det första han gör :) Duktiga kille!
 
Idag ska vi städa lite och grejja. Det verkar bjudas på fint väder iaf.
 
Ha de gott!
.
 
 
 
 
 
 
 

Ramsele



På förmiddagen igår var vi på Kvarbacken. 



Vi plockade smultron och blev bjudna på våfflor :) 




De är nå speciellt med Nässjö smultron! 




Ungarna plaskade och lekte mer än plockade men vad gör väl det.


Efter att vi varit där lämnade jag Theo hos Lukas :) Överlycklig kille.
Själv åkte jag runt för att hämta syster med hund.
Det var en nöjd och glad kille som jag plockade upp hos Lukas Mormor.
TUSEN TACK FÖR HJÄLPEN!



Idag trotsade vi regnet och bagav oss till Junsele Djurpark. Det regnade dock bara en kvart så det var väl inte hela världen. Jag tycker inte ställt håller någon vidare nuvå och blev vesviken på saker och ting. Men syftet var att Theo skulle bli nöjd och det kan jag lova att han vart.. :)  







Vi fick se björnungarna leka 





Klappa getterna. 



Spana på cameler. 





VITA TIGRAR :) 





Det känns som det varit ganska stressiga dagar här denna gång. Men kul ändå! 

Ikväll rensade mamma och jag plockade efter, kom över fint porslin.. 





Min gamla hockeyhjälm som passade Theo perkfekt nu, den blir grym i pulkabacken. 
Brickor från Nässjö :) Och några av alla miljoner barnböcker plockade jag med mig.. 
 
 
Kan passa på också att tipsa om Kappahls dunder REA. Jag har just beställt nya kläder (mycket kläder) inför dagis start igen för väldigt lite pengar. 
 
Imorgon åker vi hem. Schemat är ännu smockat så vi håller på tiderna. 
 
Ha de gott
 
 
 
 
 
 

Hektisk dag..




Theo har kommit in i "kan själv" perioden och jag får träna mitt TÅÅÅLAMOD hela tiden. Idag gick osten i två delar, men han var iaf överlycklig, för han kunde ;)






Vi åkte och hämtade barnen och vidare till Norra Berget där vi kollade på grisar och kaniner, fikade och lekte i parken. Super bra ställe. 




Vidare åkte jag och Theo mot Örbäck där det blev nakenfis häng. Lukas och Theo leker super bra tillsammans, vilket är tur, annars hade nog inte Emma erbjudit sig att passa Theo medans jag hämtar Syster imorgon. 
Theo får alltså tre dagar med Lukas vilket är toppen. Dessutom slipper han sitta i bilen så länge :) 
 
Vi blev bjudna på middag och hann vara ute en liten stund innan vi var tvungna åka igen, mammas hund skulle rastas. Nu är vi hos "momma". Hon jobbar, hela natten och Fanny är borta. Det var ju trist. Hade jag haft några hjärnceller hade vi ju kunnat sovit i Örbäck, men så långt kom jag aldrig. Nu är vi här och får klara oss på tu man hand. Känns som lite sent att åka och hälsa på någon nu också.. 
 
Men men.. 
 
Norpar några jordgubbar från landet och kollar Hello Kitty med Theo tills John Blund kommer :) 
 
 
ha en fin kväll!

Måndag..


Det är måndag. Skit måndag. Johan är på jobb. Jag och T har visserligen en mysig morgon. Det är fint väder och vi ska snart hämta kidsen för att åka till Norra Berget några timmar.

Efter det åker vi direkt till Örbäck för leka ännu mera och äta middag.
På kvällskvisten åker vi till Ramsele. På onsdag ska vi på djurparken.
Några "vad vill Theo göra" dagar innan dagis på storbarnsavdelningen drar igång.



(Den svarta klänningen har jag fyndadt i Viksjö på loppis, 10 kronor)
 
Jag växer och frodas men vågen går fortfarande ner? Hade jublat av lycka i vanliga fall, men under en graviditet ska man väl ändå gå upp? Barnmorskan menar att det inte gör något "du har att ta av" ;) haha.. Jo det kan hända, men ändå..
Idag handlar sommarlovsmorgon om OS grenar. Fy bubblan va trött jag är på OS nu. Till och med P3 dokumentär handlade om OS igår :/ Men jag fick iaf gräset klippt och bilen städad, men efter det var jag helt färdig.
 
 
Nu ska jag packa det sista.
 
Ha de gott!
 
 
 

Brev och fiske vinst..



Något har hänt med masten här ute, vi kan inte använda mobilerna men internet tycks fungera fint.
Dagen började riktigt pissigt. Johan kommer hem och förklarar att notan hos bilverkstaden blev det dubbla än vi räknat med, och då var utgångspriset redan VÄLDIGT högt :/ Svarta moln vällde in över barrvägen och mitt humör sjönk till botten. Samtidigt kommer postbilen som jag fick lust att spotta på.. den levererar ju bara räkningar! Men inte denna gång... :)



Där i låg ett paket från en god vän :) Ett gravid smycke och strumpor till Theo med ett fint brev i. Tack Carina för att du släppte fram solen här på gatan och gav lite gjädje i den då annars så bittra stämningen. Nu har vi laddad om. Saker blir inte alltid som man tänkt sig, det har man fått lära sig med åren. Det är bara sååååå tröttsamt med dessa bilar. Det tar lixom aldrig slut. Det enda jag ser när jag låter blicken falla över uppfarten hemma är stora dollar tecken.. Ibland känns det som att vi på allvar skulle vara rika om vi inte hade haft bilarna.. Men så kan det vara.




Jag har packat bilen proppad och gjort allt klart inför loppisen imorgon, skaffat växelpengar och tagit med fika. Det ska bli kul. Pappa har hämtat Theo. Vi hann knappt säga hej då innan han kastade sg in i bilen (han visste att farmor gjort pannkakor och hade glass som väntade) Men hellre att det är så än att han inte vill åka :)
 
 
Nu sitter jag och Johan på altanen, han med ett glas rött och jag njuter av coca cola i ett av mina Gynning öl glas som jag fick i födelsedags present. Vädret skiftar häftigt men jag har min regn poncho nerpackad. Klänningen får vänta till annat tillfälle då det inte direkt är varmt, men klackarna ska på iaf. Vi spelar Kent på högsta volym och gör oss klara för att åka in till stan till vänner och värma upp inför konsert kväll x3, god mat och gott sällskap. Formen imorgon är förmodligen bra. Jag behöver ju inte oroa mig för att ligga bakis nuför tiden.
 
Igår var vi på notdrag i bergeforsen med grannarna. Det var mycket roligare än vad jag trodde det skulle varit. Mattias sa under tiden där att han skulle vinna laxen (dom lottade ut en AS stor lax) men då det var över 1000 personer där bara skrattade jag.. Vi åkte hem och efter en stund kommer han över till oss och visar stolt upp fisken som han vann.. Haha.. skratta bäst som skrattar sist tänkte nog han ;)
 
Nä nu ska jag svida om och jaga in J i duschen så vi kommer iväg.
 
Ha de gott mina vänner!

Braig dag



Det har varit en super duper dag idag. Vi åkte in till stan och strosade. Åt lunch på baguetterian med pappa och sen åkte vi på visningen. VILKEN LÄGENHET! Hur fin som helst. Topp rustad med SNYGGA detaljer, så som lister och annat. Fantastisk inglasad STOR balkong och en lika stor till fast utan glas. Utsikt över havet och båthamnen och glasskiosken strax utanför :) Toppen läge som han säger att han ska vara med och buda på. Hoppas hoppas hoppas hoppas..



Det var kul att vara lite på stan också. Det var super längesedan vi var där. Theo hängde på torget och vi kollade in dom flesta drakar vi hittade :)





När vi sen kom hem sov vi allihopa. Det som skulle bli en snabb vila blev två sovtimmar. Därför är vi alla klarvakna och pigga nu. Johan och Theo har varit ute och cykel tränat men Theo finner det roligare att skruva med cykeln än att faktsikt cykla. Grannungarna har varit här och dom har sprungit emellan husen och lekt.




På banken har ett nytt konto öppnats. Det är dags nu. Emelies tuttar är det döpt till och där ska det sparas pengar. Jag ser ljuset i tunneln ;)



Theo lagar det som han tycker sig tro är trasigt.



Här var det en drös med ungar, vips när jag vände ryggen till var alla borta. Jag som har blivit lite av höns morsa letar runt och hittar dom vid grannens studsmatta. Tur att alla är så vänliga och erbjöd sig att komma hem med vårt troll när det var dags. Johan och Mattias har varit mellan huset och planerat. Dom rustar åt varandra och ger varandra insperation.
 


Jag har införskaffat nya servett ringar inför Lördag. Då har jag bjudit hem farmor så nu har jag städat altanen, och tänkte använda dom nya servetterna :)




Passar på att Slänga in Ett Grattis till Jocke och Mallis och ett välkommen till Världen till lilla Liam som valde att komma till oss idag :) Nu blir man ju inte alls bebis sjuk ;)
 
 
 
Imorgon ska Johan måla och jag putsa fönster under förmiddagen. Eftermiddagen kommer "foster barnen" och är med oss och kvällen ska vi med Mattias, Anna, Egon och Embla till forsen och kolla på nått jippo med laxfisket som ska ske. Inte ett dugg intresserad egentligen, men det blir kul att göra nått med dom :)
 
 
Vi har fått tips om lösningar i hallen. Praktiskt och snyggt, kanske går det före sovrummet. Vi får se.
 
Skickar bamse kramar till Syster som är på väg till sjukan. :/ Blä.
Krya på dig!
 
Ha de gott!
 
 

RSS 2.0