Vilka kontraster..

För några minter sedan spydde jag ur mig ilska här i bloggen över våra ilnadproblem med hantverkare och matte lösningar.. sen loggade jag in på en annan blogg som jag följt några månader. Sabinas kamp. Bloggen har handlat om:

Urkilpp ur hennes blogg.
" En 34årig träningsgalen kvinna med två flickor Melinda 12år och Julia 8år ( som har PWS samt autism ) varannan v. Som levde ett alldeles vanligt liv tills den 6/11-06 när jag fick beskedet om att jag fått hudcancer malignt melanom, har sedan dess opererats och behandlats med cellgifter. Har nu en obotlig cancer som man försöker bromsa. DT-röntgen 16/1-09 visade spridning till hjärnan och minskade drastiskt min tid! Min vardag nu är att kämpa och hitta ett sätt leva med sjukdomen och vardagen som trots allt går vidare. Och glädjen och lyckan att ha en underbar man"

Det har varit med sorg och glädje jag läst om hennes med och motgångar i livet. Dom senaste dagarna har det varit lite nervöst att trycka enter in på hennes blogg, eftersom hon legat på sjukhus och varit väldigt sjuk. Men jag tryckte och möttes av ett tråkigt besked. Hon gick bort i natt... Jag tänker på hennes familj, man och barn och hur jobbigt dom måste ha det just nu.. Helt plötsligt blev problemen med fönster och matte så minimaliska.. :S Det är otäckt.
Men jag skänker alla tankar till Sabina och hennes familj en dag som denna. Gör det ni också...


Hantverkare! :S=!/E/(#"

Knallade ner på stan och köpte mig två nya kuddar så nu ska jag kasta bort den äckligaste av dom vi har.. Blä.. :)
Skönt med nytt i säng! Skulle behöva ett till dun täcke också nu när dubbelsängen kommer..
Jag och Johan fick våra skatte deklarationer och blir det dubbla hyror så löste det sig ganska fint.
Jag var så nervös för skatten, när jag jobbat i Ramsele har jag alltid sett till att dom drar mer skatt än vad som behövs men det har jag inte gjort detta år, så jag var livrädd att få restskatt, men det fick jag inte som tur var :)

Matten gick inte som jag tänkt, det börjar jävlas nu. Melissa ska tack och lov hjälpa mig nästa helg när jag kommer hem.
Hon läser geometri i D kursen och jag sliter med A kursen så hon ska nog kunna hjälpa mig :)
Nu är jag hemma från skolan och mer vansinnig än så här kan inte bli på dom här jävla fönsterkillarna..
Nog för att dom är snygga men vilka jubelidioter.. Dom har tagit bort en del av listen som vi förövrigt satte dit bara för en vecka sedan.. Sen har dom ju lämnat skiten med stora springor i som ska vara så över natten! HALLÅ! Det är nog kallt om nätterna här! Blir förmodligen inte mycket till sömn inatt heller, eller så får jag sova med kläderna på helt enkelt.
Imorgon ska skiten vara klart och då ska jag med glädje skicka ut dom ur lägenheten och har dom inte fixat alla skavanker som dom åstakommit ska dom inte få gå förns dom tillrätta ställt det!


Hoppas verkligen listen kommer på sin plats igen!



Det kommer bli skit kallt, det ser ut likadant vid balkongen som är alldeles intill sängen :S



Förstört, hoppas det kommer upp lister där med, annars kommer Johan bli vanisnnig :S



 

Jag var iaf ner på stan och hämtade syskon korten som jag och syrran knäppte när hon var här och gjorde sin pratik.
Jag tycker om hon som jobbar där, Ida, hon är så trevlig. Träffade dessutom på hon som äger butiken i Ockelbo på stan, hon gillar jag ju också, så jag mötte bara trevliga människor på stan idag :)



Jag och Fanny, 09


Jag och Fanny 09


Nu håller jag på koka potatis, Johan ska jobba på gymmet så jag får äta ensam, sen ska plockas lite innan jag kanske går över till Emma, om hon kommer hem i skaplig tid från hennes föräldrar. Bädda rent kanske vore en idé? Eller så får det vänta tills dom är färdiga med rustet, antar att det kommer dammas och grusas ned ännu mer.. Är det jag som är grinig eller sköter dom helt enkelt inte sitt jobb, ska det verkligen behöva se ut som satan varit här hemma bara för att man tagit hit ett par hantverkare? Hmm, kanske överdriver jag..

Ska kasta i mig lite fisk och pärer nu.
Ha en bra kväll!


 


Ledigheten lurade mig..

Idag är en sån dag när solen lyser tok starkt in i lägenheten ;) Det ser verkligen super skönt ut ute och jag ska snart bege mig. Fönsterkillarna har inte börjat ännu, men dom är i full gång hos grannen och det låter som dom borrar och spikar här inne. Dom kommer kanske under eftermiddagen.

Igår tog tid innan jag kunde somna, Johan fick en gnutta plats i sängen och mina höfter gjorde att jag studsade upp och ner ett tusen tal gången.. Jag som mått kanon bra, det ska väl inte börja krångla nu. Jag längtar till fredag då jag kan få hjälp med lösningar! Men till slut kom john blund. :) I morse när Johan gick till jobbet var det redan då kanon väder, kunde inte låta bli att stiga upp, städa inne på toaletten, (det blir fort skitigt på den lilla ytan).. Men nu är det röjt där inne.. Allt utom golven som vi inte ska ta förns på fredag. Tog tag i disken och gjorde mig en räkmacka eftersom det inte blev något av igår. 

Jag ska byta om och gå ner på stan, hämta ut pappas present och hälsa på Johan inne på 9an. 
Sen har jag matte lektion, var helt bombis på att vi var ledig idag men jag tittade efter så var det visst imorgon vi var lediga.. Jaja, det ska nog gå bra. 

Blir förmodligen en fixkväll även denna kväll, trots den otroligt lilla ytan vi bor på har vi lyckats samlat på oss en massa med rat ändå.. jag ska smita över till Emma en sväng också om det går som planerat. 
Blev simning imorgon istället !

Nu ska jag forstätta med dagen!

Skapande i mötet med ungdommar

BIlder från igår och idag :)


 



Farmor som stickar små sockar..



Rörkrökaren in action


Idag har jag som sagt varit på kurs hela dagen i Bomhus, Skapande verksamhet i mötet med ungdommar. Det var super kul och jätte inspirerande, vi fick vara med och skapa själva, måla till musik, skapa föremål som senare kom att brinna :) måla på väggar, olika disskutions forum.. Super kul, men ganska jobbigt också. Det är krävande att vara kreativ en hel dag. Men det var skönt att träffa lite folk och ett nytt nätverk är på gång ;)



Vår skapelse som inlidades i bomull :)


Väggmålningen


Igen


Det bjöds på cirkus konster i form av jonglering..


Föremålen som skulle sättas i eld..


Säkerheten kom före allt ;)



Lite brand


Sen gick allt upp i rök..


Väl hemma vid halv fem satte mer packning igång så det tar sig dag för dag.. Men min kropp hänger inte alls med som den borde, den säger starkt ifrån så fort det blir ett litet lyft av en kartong för mycket. Men jag gör det jag kan iaf,.. Imorgon blir det lite mer fix, och fönsterbytet drar äntligen igång.. Pratade med grabbarna idag som lovade att det skulle vara klart tills på fredag.. Hoppas dom håller sina löften! Blir förmodlingen lite simning med Lovisa på kvällskvisten också..
Nu sitter ag bänkad framför soffan och Johan är hos hans pappa.
Ikväll ska han göra rökmackor :) mums, men den här eftermiddagen bara försvann.. Kanske för att jag varit sysselsatt en hel dag och kom hem på eftermiddagen.. När ag frågade Johan vad klockan var och han svarade sju trodde jag att han drev med mig :S Det var väldigt ljust ute också så det märktes att klockan ställt om :)
Hur som helst så kommer jag sova gott denna natt då jag beställt massage.. <3

Ha en bra kväll!

Lång dag!

Det blev en lång dag i stockholm :)
Fick brunch när vi kom fram, goda creps som farmor lagat, sen åkte vi till Bauhouse för att handla blandare och andra grejjer till badrummet. Johan fick det han gjorde när det visade sig att skåpet inte alls gick att fästa eftersom rören var satta för högt upp.. Men han löste problemet med en slö såg, efter ett antal timmar var det nästan klart :) Och jätte fint!
Vi åkte till Högdalen och åt på restaurangen där.. Det är verkligen bra mat där! Och vi var hugriga så det var kanon.
Sen hem igen för att fixa klart det sista hos farmor, som satte igång att stickade sockor till den lilla :) Sen blev det kaffe och glass innan vi åkte hem igen. Det är roligt att komma till Farmor!

Nu är klockan snart halv tio och vi är iaf hemma! Ska skriva en "att göra lista" inför veckan som kommer bli full av "to dos" varje dag, är ganska mycket små fix kvar innan det känns OK att visa för mäklaren.. Men det ska gå vägen.
Imorgon har jag kurs, hela dagen lång, i bomhus.. Spännande, men Tisdagen är jag ledig från lektionen och allt annat så då ska jag packa och fixa här hemma, ringa runt sånna där tråkiga men nödvändiga samtal och försöka få fönster killarna att snabba sig lite..

Ikväll ska jag pyssla om Johan, han är så snäll som ställer upp frivilligt på hans i princip ända lediga dag sen en vecka tillbaka.. Så han får fem guld stärnor för att han var så go och hälpte farmor! =) Sen är det min tur att bli ompysslad!
Fot massage och svartvinbärssaft, bara för att mina höfter säger stop!

Näe, nu ska jag spendera resten av kvällen utan datorn, tillsammans med Johan och våran söndagsångest! ;)

Ha de bra

God morgon..

Uppe med tuppen igen. Jag och Johan gick ner i tvätt stugan vid 7 och tog reda på den sista tvätten.. 7 maskiner hade vi samlat på oss denna gång :S

Igår såg vi Robinsson och disskuterade veckan som kommer.. Blir lite att göra, eftersom fönstren inte ens är bytta och mäklaren kommer på fredag (!) Stress igen.

Vi ska strax sätta iväg till Farmor. Min kusin var hos henne igår (som ag inte träffat på flera år) Han skulle med flyget hem till Umeå redan 9 idag så vi hinner inte ses, det var synd..
Men hur som helst så har inte vi ställt om några klockor! Undra om Farmor har det för isf blir vi en timme sena, borde ringa och kolla med henne.. Hade ingen aning om att dom skulle ställas om även fast svärvar ringde och uppdaterade igår så ag har ag helt glömt bort det.

Näe, nu ska jag jaga på Johan. En av mina bästa vänner brukar ta lång tid på sig att göra sig klar och så, men ibland undrar jag om inte Johan tar priset... Otroligt va segt det kan gå ibland. Så lite påputtning ser ut att behövas!

Ha en bra SÖNDAG!

Julpynt i Mars

Vaknade tidigt i morse, trötta ögon hävde sig upp, Johan var pigg som vanligt.
Åt frukost och åkte iväg till Återvinningen för att slänga rat i ur bilen, så vagnen och de skulle få plats.
En gubbe kom fram och fråga om jag ville ha guld glittriga stjänor (dom var ganska fina) men jag tvekade tills han sa att det var SIA som gjort dom, då tog jag girit alla 8 stycken och tänkte att det kunde vara fint till nästa jul. Dom var till och med förpackade :)

Sen satte det av till Ockelbo, jag avgudar hon som äger butiken och tycker verkligen hon är super trevlig och lättsam att ha att göra med. Vi vände hem en barnvagn, bilstol, några krämer, och en skötväska rikare. Känns skaönt att ha den biten avklarad. Hem och lastatde av sakerna och ner mor stan. 
Jag skulle treäffa Lovisa och Johan skulle köpa en vår jacka. 
Sen möttes vi upp allihopa och gick på Waynes och fikade :) Det blev en super mysig eftermiddag :) Så klart. 

Nu väntar jag på att tvätt tiden ska ta fart så det bli gjort, Johan ska ta tag i disken och gå och träna, sen blir det Robinsson och förmodligen en ganska tidig kväll eftersom vi åker till Stockholm vid halv 8 imorgon!

Ha en bra LÖRDAG :)

Fredag igen

Då var helgen här igen..
Gårdagen var katastorfal för mig.. Kändes dom årets motiagste dag och när Johan kom hem fick han inget annat möte än en ledsen och tjurig soffpotatis.. Usch! Ja, hur som helst så träffade jag ju Malin på brynjan, och en dos av henne så kändes det genast lite bättre! Bestämde mig till slut för att gå på quizen ändå. Tänkte att det kunde vara bra att tänka på annat än tråkigheter. Så Malin hängde med hem, sen åkte hon jag och Johan ner till Herat Break. Där var Camilla, Peter, Emma och lite senare kom Robin. Vi vann inte, vi varnog inte ens nära. Men tänk vad en värmländsk trubadur som spelar ljuvlig musik kan muntra upp humöret. Vi åkte hem direkt efter quizen, runt 23..

Idag är har det bättre humöret kommit ikapp mig, men hela jag är i obalans ändå och jag tycker inte om att ha de så..
Tog en liten sovmorgon till 9 idag och sen tog jag en promenad. Ronja ringde :) och jag gick till banken.
Gick till gallerian där Johan jobbar och sa hej! Sen knallade jag hem igen. Har diskat och kommit på hur otroligt lat jag blivit. Har inte lust med någonting i denna lägenhet.. Vill bara fly så fort jag sätter foten innanför dörren. Jag borde bära ner lådor i källaren, plocka undan alla miljoner prylar som ligger utspridda (verktyg, fogsprutor, skruvar, såg, skidor,) men jag orkar inte.. :S för även om jag skulle plocka undan skulle de ändå dras fram igen eller "vart är den där?" "vart har du lagt det där?" så det kan lika gärna ligga framme tills ägaren bestämmer sig för vart alla oändliga saker ska få plats ;) haha.
Ikväll ska vi städa, tvätta och se lets dance. Jag ser fram emot en hemma kväll med Johan. Problemet blir bara när han tar fram fogen till köket och ska göra klart det sista :S Brukar kunna bli ett sju dundrans liv här hemma då.. Men jag håller mig antagligen undan tills skiten är färdigt.. :)

Imorgon är bär det av till Ockelbo tidig morgon för att hämta hem vagn, bilstol, vagnskydd och skötväska som vi köpt. Sen ska jag avnjuta en eftermiddag på stan med Lovisa.
Det känns som tvätthögen stirrar på mig och jag kan inte låta bli att undra hur många maskiner tvätt vi samlat ihop en här gången!? Surrade lite med Sebben under prommisen, vi ska plocka upp honom i huddik på vägen hem till påsk.. :)

Är det tillåtet att ta en power nap fast man egetligen har tusen andra "to dos"?

Ha en bra fortsatt fredag!

%&"(=/)/"!!``"#

Mötet på brynjan gick kanon.. Men det var väl i princip det ända som gick bra den här dagen...

Hoppas eran dag flyter på bättre.


Leriga fotavtryck!

Köket blev bra igår :)
Jag somnade direkt efter fråga olle, och vaknade nyss när Johan gick till jobbet, det slog mig att han aldrig gnällt över att behöva kliva upp tidigt, inte ens den tröttaste vintermorgonen har han yppat att det skulle vara det minsta jobbigt!
Han är duktig, det märks att han tycker om det han jobbar med.
Jag är alltid morgontrött oavsett vad, men bara jag tar steget att kliva upp så går det galant sen :)
Nu är jag pigg och redo för möte. De enda som är lite smått irriterande är att man verkligen ser ALLT grus och skit som hantverkarna drog in igår nu när solen ligger på :) Men det kan man väl leva med.. Men jag vet inte om jag tycker det är helt okej att klampa in med leriga skor och dra in grus och lämna stora bruna fotavtryck? Eller är det det?

Dom har dessutom inte ens bytt fönstren utan bara ställt dom nya på balkongen?

Jaja, idag ska ner på stan och batala yoga kursen efter mötet..

Ha en bra torsdag!

Hjälpa eller gömma

Det blev ingen shopping på eftermiddagen. Anders kom hit och skulle hjälpa oss med köket. I sommar när vi fått iordning allt ska vi bjuda hem alla som hjälpt oss med detta bestyr, människor är hemskt vänliga.. :)

Jag har i pratat med både Farmor och Mormor idag :) Det är roligt! Dom är så snälla dom också.. Jag har en farmor som är jätte duktig på att prata ;) så när man vill ha någon att prata med ska man ringa henne :P

Grabbarna är i full gäng i köket och jag ser redan förbättring.. Sånt gillar vi! Imorgon bitti ska jag på möte på brynjan..
Bossen is back :) och det är kul! Frulle och lite snick snack sen blir det att se om det finns någon kvar på pyret överhuvudtaget!? Matte lektion och Johan har beställt sallad så jag lär ju åka och handla det. Han har lagat maten ett tag nu så jag tar och fixar den biten imorgon då.. Haha.. har en dötid när det gäller matlagning, finner inget mer ostimulerande än att laga mat och det är just nu det abslout tråkigaste jag ta mig för :)

Nu ska jag se om jag kan vara till hjälp eller om det är bäst att jag håller mig undan ?

Ha en bra kväll!

Nationalteatern <3

Den just nu mest spelade låten här hemma :)






Folk storm

Matten gick bra :) Blev lite svårt i slutet ett tag där.. Har träffat en jätte trevlig tjej i klassen som heter Madde, hon hjälpte mig mycket. Till slut gav jag upp efter två timmar.. Gick vidare ner på stan med sikte på Pyret, butiken ska stängas så dom hade utförsäljning på alla varor, 50-70%.. Men ack vilket folk hav.. Jag vänta ganska fort, hade inte tålamodet att stå i kö i en timme för några små grejjer. Väntar tills Johan slutar så han får vara med och bestämma vad vi ska handla och dessutom hålla mig sällskap i kön :S Haha.. Gick ner till gallerian iställen där Johan jobbar förtillfället.. Han bjöd mig på lunch, en macka från subway, super god :) Tackar tackar!

Sen handlade jag lite nya block, pennor och pennfodral på Åhlens innan jag vandrade hemmåt igen.
På hemvägen ringde kusin Jessica =) Hon satt och solade på hennes lediga timmar och det är så kul att surra :)
Vi har ju en sak gemensamt nu ;)

Nu är jag hemma i röran igen :) Fönstren står på balkongen!? Varför har dom inte bytt? Ska det se ut så här i flera dagar eller? På lördag ska vi åka och hämta vagn med mera i Ockelbo under förmiddagen. Borde ringa Johans syster och fråga om vi kan få låna lite förvarings utrymme till kartongerna så länge :S finns inte mycket plats kvar här inte..

Solen skiner och jag känner mig nykär igen <3, konstigt hur vädret påverkar en.. Är ju så klart kär året om men när våren sakta kikar fram tillträder dom där fjärillarna igen som man hade för två år sedan ungefär :) haha..

Det som återstår av dagen är oklart. Anders kommer hit i eftermiddag och ska hjälpa oss med täckskivan :) Tänk vad mycket som blir gjort denna vecka.. Överhuvudtaget har det bara rullat med hög hastighet sen vi var på ultraljud, kanske gick det upp ett ljus för Johan då ? =) Det var nog lite svårare för han att fattat innan vad som hände :S haha
Jag fantiserar fortfarande om den nya lägenheten, kollade lite nya beslag idag, det finns så mycket fint jag skulle vilja ha, men får ha tålamod och ta lite eftersom.. Pengar, pengar, pengar..

Mammsen tillbringar dagen i Umeå, jag saknar henne. Skulle vilja att hon kom hit snart.. Men helst vill jag ju ha flyttat så jag kan erbjuda lite mer utrymme :) För i denna röra får man klättra för att ta sig någon vart.. :)
Nä, nu ska jag ta och räkna lite till kanske när man ändå fick smak för det där kapitlet.

Ha en bra dag !


Super Onsdag

God morgon!
När solen skiner och det är så här ljust ute har jag inget emot att kliva upp tillsammans med Johan :)
Han har nyss åkt till jobbet och jag ska vandra bort till skolan för att ta mig an några nya tal..

Härliga Onsdag.

Hade fått mail av farmor och chefen nu på morgonen.. Jag tycker om att få mail :) Det är roligt.
Det absolut lättaste sättet att komunicera :) Fast roligast är ju att träffas så klart.
Igår pratade jag med Ronja innan kvällning ! Tycker det är kul att hon trivs med sin utbildning, eller iaf med jobbet som väntar :) Sånt gör mig glad.

Nu ska jag gå och se till att jag kanske i framtiden har möjlighet att trivas med ett jobb också :)

Ha en super Onsdag för det ska jag ha!


Att sväva på moln

Jag svävar på moln.. Jag kunde så klart inte hålla mig utan ringde och surrade med gavlegårdarna, ställde lite frågor och så.. 20 minuter senare hade dom ringt Johan och gjort en kreditupplysning och sagt att vi var välkomna den 15 april för att skriva kontrakt.. :) Jag jublade.. En tung sten föll från mig, har verkligen varit orolig för detta med boendet.

Är ingen katastorf att bo hos en släkting tills man får tag i något, men som gravid och trivsam ensamvarg känns det alltid tryggast med något eget, så nu är det bara att vänta och se vad vi får denna lägenhet såld för, sen är det flytt som gäller och ingen är nog gladare än jag för det :) och Johan så klart. Imorgon byts fönstren här hemma så nu är det rörigt igen.. Inget får stå nära fönstren och på denna lilla yta får inte mycket plats någon annan stans men just därför är det skönt att veta att det väntar något större. Ett gulligt barnrum som väntas på att inredas, och ett gäst rum kommer finnas till hands för långväga (och kort väga) besökare :) Underbart! Lite färg och nya beslag så kommer det bli kanon bra..



Lagomt efter den nyheten och en super god lunch som Emma bjöd på så kikade till och med solen fram :)
Jag knallade till matte liktionen och kände mig inte ett dugg motiverad, kunde bara tänka på nya boningen.. Men efter ett tag kom jag in detta med ekvatiner och tro det eller ej men jag fixade till och med VG uppgifterna, vilket är stort för att vara jag ;) Så idag är jag extra mallig och extra glad.. Nu är frågan bara om jagblir glad eller besviken när löne specen dimper ner? ;) Det visar sig.. Tänker hålla i den här glädjen ett bra tag till iaf! Känns som ett lycko rus.

På lördag har dessutom date med Lovisa på stan. Tänkte fråga henne lite om tips och sånt eftersom hon är väldigt duktig på inredning och hon pluggar ju till Mäklare också så jag tror hon kan vara till stor hjälp :) Vi ska kika runt på stan och kanske ska jag köpa den där tröjan som jag tittat på tusen gånger, men det är bara för att jag är så glad just nu.
Dagdrömmer mer än någonsin..

Däremot gjorde jag och Johan ett makabert misstag häromdagen när vi loggade in på youtube och råkade glutta lite på förlossningar.. Ett stort misstag. Jag som redan är nervös. Jag borde aldrig tittat på det där och ringde mamma och sökte tröst och frågade om det verkligen var möjligt att det gick till på det där viset. Min mamma har jobbat på danderyd sjukhus förlossningsavdelning i många år så hon är ganska bra att rådfråga men hon kunde ju inte direkt ljuga och säga att så är det inte.. Bara att acceptera att alla förlossningar är individuella och i slutändan är det värt allt ändå..
Men som sagt hade jag kunnat gjort det ogjort så hade jag verkligen inte tittat på detta.. Och speciellt inte låtit Johan tittat som redan är som ett yrväder och verkligen super nervös. Han skulle behöva gå i terapi, det anser han till och med själv. Han är så otroligt obeväm i sjukhusmiljöer (han har nog bara varit på sjukhus ett fåtal gånger) och blir så uppstressad av att känna sig "maktlös" så jag tror nästan att det blir värst för honom.. Frågan är om han kommer fixa det? Ska bli intressant att se.. Min egen pappa svimmade så mamma gav honom lustgasen :S haha.. konstiga situationer..

Johan är på gymmet och jobbar och jag sitter här och kikar runt. Borde gå ner med grillen i förrådet (Ja den har stått på balkongen hela vintern) men det får vänta :)

Nu sitter jag och surrar med Jessica och ska ta och koka lite makaroner!

Ha en bra dag!

Inte en signal..

Igår hade vi kaffe och te rep med kubb här en stund. Ingrid, Patrik och Jonas kom ner, det var trevligt. Jag hade nästan glömt hur mysigt det är ha folk hemma.. Var ett tag sen det var möjligt att ha folk här med tanke på röran, men det börjar reda upp sig en aning nu.. Kände mig inte alls på humör imorse när jag slog upp ögonen, och värre blev det när jag tittade ut och ser att det bara snöar och snöar.. :S Det var ju nyss "vår", plus grader och helt underbart att vara ute.. Nu vill jag bara vara inne och slippa snön.. 

En dusch kanske gör susen.. Jag som packade ner nästan alla vinterkläder i katonger igår :S Klantigt! 
Nu ringde Emma så jag ska ta och göra mig klar och gå över till henne ostället för sitta här och vara butter över vädret ;) 
Sen är matte som står på schemat :) Hoppas det går lika bra idag som tidigare :) 

Vi har inte hört något om lägenheten än heller :S

Ha en bra tisdag!  

Köket är el vänligt!

Äntligen.. Eftermiddagen flöt på presic som tänkt.. Patrik kom en räddare i nöden och grejjade i ca tre timmar med spots, kablar eluttag och diverse och nu är allt klart. Mitt i detta arbete dök Nenne in och skulle kolla på kakelplattan som borrats sönder i badrummet :S och det skulle bli lätt att fixa, måste bara hitta en liknande platta men det ska nog inte vara allt för svårt, det måste ju inte vara identiska.. Att köket är klart känns så otroligt bra! Det blev om inte annat mycket mysigare med ljuset än vad det var innan, bäck svart eller ett ilande sken..



Nu ska jag sätta på kaffe för Ingrid, Patrik och Jonas dyker snart in på en kopp som det verkar :)
Det har varit en ljuvlig kväll och nu kan jag till och med brygga kaffet på köksbänken istället för på golvet som tidigare :P

Imorgon står matte plugg på schemat och Johan har bestämt att det ska ätas sallad :) Kanske får vi fullmakts pappret som gör att fönster byten sätts igång..

Ha en bra kväll!

Snälla snälla låt oss få lägenheten..

Måndag igen :) Den här förmiddagen har bara rusat iväg, jag har hämtat upp katonger och packat ner massa rat i, sorterat och funderat på vad vi egentligen borde slänga? Känns som vi har ganska mycket prylar som inte ens används :S Men tre timmar senare har jag iaf en ren och fin garderob, kartonger packade som ska ner i källaren, en säck med kläder som ska slängas eller skänkas bort och ett fönster utan gardiner.. :)
Sätter inte upp dom nya gardinerna förns dom bytt fönster och det ska ju göras den här veckan, dom har redan börjat på nedervåningen..

Igår blev Johan sugen på pecanglass så han fick för sig att gå till kvantum och handla vid åtta på kvällen, det tog tid innan han kom tillbaka, det visade sig att "någon" hade satt eld på ett ställe längst vägen, och han hade sett detta och ringt polisen.. Jag tyckte det var otäckt och var glad att jag inte följde med. Men det löste sig tydligen, polisen hade letat efter pyromanen med ficklampor och branden hann aldrig bli särskillt stor som jag fattade det..

Vi såg iaf Beck, den var bra, men annorlunda :) Sen somnade jag på stört. Idag ska vi få upp spots i köket och äntligen få knappar och uttag till strömkablarna.. Kollade nyss in på gavlegårdarna och vi är fortfarande den enda som tackat ja till lägenheten och imorgon är ju sista dagen, men jag vågar fortfarande inte hoppas på för mycket, men om (OM) vi skulle få den skulle jag bli så otroligt glad och lättat. Skulle vara skönt att ha den grejjen avklarad, sen återstår iof det värsta, att sälja den här, kommer vi få den såld överhuvudtaget och kommer Johan få tillbaka alla pengar han lagt ut? Ja jag håller tummarna, skulle kännas väldigt tråkigt om han skulle gå back på den..

Igår kväll hade jag ett krig med mig själv.. Har inte snusat på väldigt länge nu och i början gick det galant. Sen har det kommit dalar, men aldrig som igår.. Hade jag inte haft Johan här så hade jag förmodligen gått och köpt en suns dosa och snusat hela natten.. Uppmanar alla som inte har ett nikotin beroende att aldrig dra på sig ett heller, efter några tårar på toaletten, tugummi under läppen så släppte suget,och jag kunde inte låta bli att undra varför jag inte lyssnade på mamma när hon i sina vredesutbrott över cigaretter och snus gjorde allt hon kunde för att jag skulle förstå vilken bov det var jag hade med att göra..  I torsdags när vi var på Heart Break satt killen mitt emot mig och rullade en snus dosa (göteborgs rape) och la in och ut snus och jag kunde inte släppa blicken där ifrån, det låter säkert sjukligt men det var jobbigt.. Jag slutar främst för att jag är gravid och hade förmodligen inte slutat annars, trots att det är alldeles för dyrt. Konstigt hur en liten påse med (ja, vad är det i egentligen) kan ta kontroll över ens liv, och då vågar jag inte ens tänka på hur det är att vara beroende av något tyngre.. Men nu kan jag ju bara hoppas att det var sista suget som kom igår.. Det är tur att Johan också har slutat, men han har aldrig ens sagt att det varit jobbigt, kanske är olika det där. Man vill ju gärna göra saker man inte får.. Kommer aldrig glömma när jag var yngre, innan mamma och pappa skildes och jag gick ut i boden för att kyvröka.. Mamma måste verkligen ha smygit sig ut för rätt som det var rycktes dörren upp och där stod hon.. Usch jag minns som jag skämdes där jag satt på huk med en cigarett och kyvrökte. Hon var ursinnig och jag undra hur många kvällar jag tvingats sitta hemma på rummet på grund av dessa cigaretter? Lite komiskt när man tänker tillbaka, men igår kunde jag inte hitta någon överhuvudtaget som var komiskt med situationen och har faktiskt förståelse varför hon reagerade som hon gjorde..

Jag borde göra någon lunch, fick en liten utskällning av Johan häromdagen som jag kanske borde ta åt mig av.. Barnmorskan frågar varje gång om jag äter frukost, lunch, mellan mål och middag och jag ler och svarar ja.. Men sanningen är ju inte riktigt så. Det blir ganska rubbade mat rutiner. Johan har rätt (för en gångs skull) ;) Jag borde skärpa mig :) Därav en nyttig god lunch idag då..

Påsken närmar sig också.. Vi hade tänkt åka hem på onsdagen men det gick inte, vi får åka hem på torsdag under förmiddagen.. Det retade mig, men vad gör man då? Bara att acceptera ;) Huvudsaken vi kommer hem en sväng :)
Nästa helg ska vi till Stockholm på söndagen. Johan ska hjälpa farmor att byta handfat och nå annat. Jag har inte så stor koll på vad som ska göras, men det ska bli härligt att komma iväg en sväng igen.. Hoppas det är en riktig vår dag där borta bara :)

Näe, lunch och ett litet städ ryck till nu..
Ha en bra dag!

Söndag

Då var söndagen snart över.. Kände mig rastlös på förmiddagen så jag lyckades övertala Johan att åka till Köpis och kika lite.. Vi kollade runt i affärer och Johan köpte sig ett par skor, jätte fina faktiskt.. Jag hittade mina gladiator skor som jag vill ha men det får vänta..  sen kom Mattias, Sophie och Isabell så vi tog en fika med dom :) Det var trevligt..
Sen åkte vi hem och Johan lagade en super god makaronipudding.. :) Efter det, plockade jag ögonbrynen.. (när gjorde jag det sist? blä) la jag en ansiktismask och tog en lååång dusch. Sen kom Patrik och kollade på el arbetet.. Han kommer hit imorgon och ska fixa allt som har med elen att göra i lägenheten och det betyder allt verkligen, ska bli hur skönt som helst att få det gjort för sen är det bara en kakelplatta och en täckskiva kvar..!

Imorgon ska jag byta gardiner och röja ur garderoben, packa ner överflöd som inte bör synas under en kommande visning. :) känns som det tar sig lite i denna boning som jag så gärna vill lämna.. =)

Nu ska jag se på "Vårt brölopp i era händer"

Ha en trevlig kväll!

Röjt!

Igår efter jobbet gick jag och Malin hem hit för att svida om och lägga lite make ! Vid nio tog vi bilen  och hämtade upp Emma och Milla och vidare ner till Heart Break, där Anders, Oscar, Peter, Johan och nån fler mötte upp :) Vi var laddade för Quizen! Och det var skoj! Malin hittade tidigt "ragg" och försvann ;) men spelet fortsatte och till slut hade vårt lag "fläskfilé med bea" (Vem kom på det namnet?) haha... tagit oss till final. Anders fixade genom att dricka ur en öl med sugrör så vi kom apå andra plats.. Det var kul att se. Jag kunde ju inte vara med att dela priset som blev en STOR shot till alla i laget men jag drack gladeligen en cola och njöt av trubadurens stämma :)

Blev nog lite mer fest än vad dom flesta tänkt sig, men va sjutton. Vid kvart i ett hoppade jag, johan emma och peter in i bilen med riktningen mot Mc Donalds, jag var så sjukt hungrig! Kastade i oss mat och sen hem för att vänta in john blund.. Det var en trevlig kväll för all del! :)






Uppe med tuppen idag och åkte till Johans firma och hämtade släpet, sen var det bara att röja, har slängt överflöd här hemma och tömt hela det där röriga förådet. Men det gick mycket fortare än vi trodde så vi är redan hemma och klara.
Idag ska vi även på visningen och tänker därefter fatta beslutet :) Håller tummarna..

Ha en bra dag!

Bojkottad lägenhet..

Igår kom Johan hem tidigare från jobbet, han är ledig torsda, fredag nu :) Underbart..
Vi åkte med Emma ner till Silja och skulle kolla upp närmare om kryssningen.. Vi bokade platser och vips innan kvällen så var det redan 10-11 stycken som bokat :) Kommer bli skojjigt värre det där tror jag..

Efteråt åkte vi till Los Sombreros och åt middag alla tre, det var kul, och god mat, med en GRANDE cola ;) Försökte nämligen flirta lite med den spanska servitrören.. Haha, det gick inge vidare och både Emma och Johan tyckte nog att jag var måttlig pinsam, men jag var på strålande humör.. Vidare till Barnens hus för att hämta ett paket, och så klart en sväng på din sko, jag vill så gärna ha ett par gladiator skor nu till sommaren, men jag hittade inga som passade och dessutom har jag nog aldrig haft blekare kropp så ingen "sommar sko" såg särskillt bra ut på mina fötter :S

Sen ringde vi och skulle kolla på en Lägenhet, Emma hängde med.. Jag och Johan har blivit experter på att slingra oss undan dom lägenheter vi inte tycker om.. Beudrade och grundade under visningen.. Sa att vi behövde tid att fundera och så fort dörren stängts bakom oss dissade vi. Det var ingen lägenhet vi ville bo i tyvärr.. Inte alls!

Hem för att stor städa, vilket gick ganska fort sen tog vi bilen och smög runt i ett annat område där vi kanske hamnar istället, det verkar iaf jätte mysigt..
Vi hyrde "Låt den rätta komma in" och den föll mig inte heller i smaken.. Tycker inte om när det inte är verkligt! Men den hade fått väldigt bra kritik. Konstigt..

Johan har knallat iväg för att köpa frukost i det helt underbara vädret.. :) Jag har nyss duchat och masserat mina höfter som inte alls vill samarbeta med mig just nu.. Vi ska efter frukosten knalla iväg till barnmorskan sen ska jag på lektion och jag tror det här kommer bli en toppen dag också !

Ha de så bra ni med!


Vilken härlig dag..

För ett tag sedan hade vi pyssel kväll på brynjan och tjejerna ville att jag skulle skriva ett kärleksbrev till min pojkvän ;)
Jag gjorde det och la brevet i ett kuvert med johans namn och adress på, på baksidan av kuvertet skrev jag "Avs: Hemlig beundrare" och la det i vårt postfack.. När vi hade handlat på kvällen och var på väg upp till lägenheten bad jag honom kolla posten och det dröjde ett tag innan han kom efter :) haha.. Han stod säkert och funderade vem brevet kunde vara ifrån <3 När jag frågade vad han gjorde sa han "hmm, öhh, nää jag bara kollar en grej" och några sekunder senare brast han ut i skratt ( när han förstod att det var jag ).. Undra om han hade berättat om detta mystiska kärleksbrev om det inte hade varit från mig ? ;)



Känner mig på suveränt humör, matte lektionen gick strålande och jag förstår faktiskt. Kunde räkna det mesta.. :) För första gången på 22 år så börjar jag förstå vad alla menat när dom sagt att det roligt med matte. Blev nästan gråtfärdig i dag efter lektionen, för som jag slitit med detta hemska ämne och helt plötsligt är det som att himlen öppnas upp min hjärna hänger med :) Trodde aldrig att jag skulle kunna ha kul på en matte lektion, men det har jag haft idag. Klarar jag Matte A kursen ska jag fira med buller och bång, då bjuder jag in till fest :P om jag inte klarar den så kommer jag aldrig någonsin mer ta mig an ett tal!
 På vägen hem hörde jag någon ropa mitt namn och där stod Malin, det är ju inte varje dag man stöter på någon man känner här så bara den saken var som pricken över iét. Någon som vinkade från andra sidan gatan tog mig nostalgist tillbaka till Ramsele :) Tack för det Malin Hehe.. Lite kan muntra upp mycket.

Johan ringde och frågade om vi inte kunde bowla ikväll, inte min favorit sysselsättning men det kan säkert vara roligt. Han skulle höra sig för om det fanns någon som ville följa med annars får vi väl rulla kloten själva ;)
Näe, nu ska jag ta tag i överflödet här hemma.. den konstanta röran som aldrig vill försvinna!




Vilket Väder!!

Kvart i sju på morgonen.. 5 plus grader och strålande sol. Sånna dagar är det lite roligare att kliva upp helt enkelt..
Johan har nyss åkt till jobbet och jag gör mig klart för mette lektionen! Är ovanligt pigg för att vara den här tiden på morgonen :) Drömmer konstiga drömmar.. Inatt hade jag vänt mig om och sagt till Johan att "johanna är jätte ledsen"..Och jag minns att jag drömde om en kille som plockade äpplen naken :S haha..

Hoppas verkligen vädret håller i sig hela dagen. Vid tre tiden ska ner på stan med Emma och kolla lite om kryssningen.
Gårdagen gick bra, fick en fråga som jag inte kunde svara på och då hoppade Micke snällt in :P
Efter jobbet visade det sig att jag var utelåst, så kan det gå.. Jonas var inte hemma :S men som tur var fick jag komma upp till Emma och Peter en stund tills Johan kom hem :)

Nä lite filmjölk och en hårdbrödmacka på det här så är jag redo för ny genomgång!

Ha en bra dag!

Ekvationer va det ja!

Det gick faktiskt över förväntan bra på lektionen idag. Hann dessutom skriva brev till mamma som tidsfödriv :)
 Imorgon är det nya tag med laroteket också så det blir ett lång pass.. Men jag hittade en jämnlike i klassen iaf så det är inte bara jag som tycker det är krångligt, skönt att veta.. Börjar tycka om läraren mer nu också, han är ganska duktig om man bara sätter rätt öra till och försöker förstå iaf.



Har varit på nya coop och hämtat ut ett litet paket också :) Johan hann hem och slänga i sig lite mos och korv sen skulle han träna.. Full rulle förjämnan :P Men nu när det är färdigmålat i köket ska vi sätta tillbaka alla lådor så det blir någon ordning igen :)

Ska springa ner på jobbet en sväng!

Ha en bra kväll!

Caroline af Ugglas

Kan inte låta bli att tycka om denna låt!

Tisdag

5 guldstjärnor till Jonas som kom till undsättning och kunde hjälpa mig lite med matten igår. Han var super bra att förklara också.. med lite hjälp idag så ska det nog gå vägen ändå :) Iaf detta kapitel.,. .:S

Idag har jag målat sista svängen i köket och vikt all tvätt.. Johan hade haft kontakt med Ena fastigheter och det verkar som det blir en ledig trea i bra läge inom en kort framtid, frågan är bara vad hyran kommer ligga på..
Han skulle ringa upp igen klockan 11 så vi får se vad som sägs då..

Ikväll är det möte på brynjan och besök av folkhögskolan, kanske ska knopa lite på teatern med Malin också..
I gävle har vi strålande sol och det är ganska varmt ute :) Super härligt!
Så nu ska ut och lapa sol!

Ha det bra

Matte :S

Jag fick jobb denna kväll.. Kom minst sagt oväntat, en timme innan start :) Men det var roligt. Fick knalla ner till jobbet och lämna (RÖRAN) här hemma.. Sluatade nio och Johan var inte klar så jag får nog skita i Matten, fattar inte hur det där ska gå. Jag måste ha hjälp, får se om det finns någon snäll själ imorgon som kan stå till tjänst.. För utan hjälp kan jag nog säga hej då till denna kurs :S och det vill jag ju inte när jag väl lyckats ta mig dit!

Hemmet liknar allt annat än ett hem numera och jag tycker det är jätte tråkigt att inte kunna ta hem folk! Tvätten hänger i en salig röra eftersom den inte hann torka i torkrummet innan jag började jobba. Lådor och verktyg ligger itspridda på golvet och man kommer knappt åt disken!
Johan ringde mig och sa att han kanske skulle ta ut sina semester dagar, 11 lediga dagar, kanske blir det ett ryck gjort här då, när vi är två går allt så mycket lättre.. Önskar jag kunde borra, spackla och vara en sån där händig en som fixar allt sånt där.. Har ju målat men det är i princip det ändå jag kan bistå med! Och någon elektriker har vi inte sett skymten av ännu :(

Nu ska jag ta mig an matten och se om det går att lösa!
Ha de bra..

Mycket gjort..

Måndag idag :) Ny vecka!
Idag har jag fått massor gjort :) Målat i köket, resat i lådor, morgon prommis. Tvättat flera maskiner med tvätt .. Har även rensat datorn lite.. Bilder och sånt! Super skönt.

Igår var vi och hälsade på Johan pappa, sen såg vi beck innan Johan blund kom..
Äe inte alls lika förkyld längre heller, vilket är bra.
Johan ska hjälpa Jonas föräldrar med deras badrum ikväll sen är han tvungen att hjälpa mig med matten som jag kört fast i ordentligt :S


Vet inte om jag är helt bekväm i att lägga ut bilder på allt i bloggen men jag bjuder på en liten bild iaf sen ultraljudet.
Det skrattande korven :P



Ska ta och göra någon lunch.. Hoppas ni har det bra.
Kram kram

Söndag

Igår hann vi med städningen och en sväng på stan, träffade Linus och Ricke och då är det verkligen svårt att inte dra på mungiporna :) Dom är roliga! Sen körde vi Jonas och Henke till olika fester.. Verkar som att alla var ute och tumlade med deras forna klasser utan Johan, för han är nog yngst?

Vilket fiasko! Vinnaren av melodifestivalen alltså :) Men kvällen i sin helhet var ju super trevligt.
På kvällskvisten gick vi över till Emma och dukade fram vindrovor, melon, ost, kex och annat gott sen la vi Ögonen på melodifestivalen, det var kul att se, men resultatet var för mig en katastrof, jag tycker inte alls att hon som vann var bra. Jag tycker inte ens att det kallas musik :) haha..

Hur som helst så är det ju en ny dag idag och jag är mer förkyld igen.. Det ger inte med sig helt enkelt.
Men efter en uppfriskning hos Emma och prat med Ronja kände jag mig piggare. Johan är i full gång med rustning här hemma. Det spaklas och ska borras strax.. Lister och målarfärgen åker snart framme igen :P
Nästa helg har vi bestämt att ägna hela lördagen åt att röja. Släpkärran ska fram och vi ska slänga att som slangas skall, med andra ord hela förrådet.. Men det ska bli skönt med en utrensning :) Då blir det mycket roligare när flytten väl kommer. Farmor har ringt idag också :) Hon lär glad, hon har ju haft sina söner hos sig hela helgen! Jag är mindre glad som hann träffa pappa i 3 minuter drygt :S Men hur som helst ska vi ner till Farmor snart för Johan ska installera tvättställ och diverse i badrummet hos henne. Blir mysigt att komma iväg en sväng igen.

Thåström har konsert i Västerås om ett tag också, det ligger ju väldigt varmt om hjärtat och lockar en hel del, men med tanke på alla andra utgifter den månaden blir det nog inget av. Först att bocka av är iaf hemresa. För nu tryter det. Tycker det är tråkigt att inte kunna vara hemma när dom andra är hemma.. Johanna, Ronja och Melissa har varit hemma alla tre i helgen.. Sånna helger får man helt enkelt leva med att man valt att bo en bit hemifrån :) Går ju ingen nöd heller direkt.


Nu ska grejjas!
Kram kram

Kanon kväll...

Igår tog jag bilen och åkte mot Lovisa, vi åt super gos tacopaj, småkikade på Lets dance och surrade i timtal :) Det var verkligen skönt att komma hemifrån. Och det verkligen roligt med Lovisa, för det går att prata om allt :)
Hon bodde jätte fint och verkade ha trevliga grannar också ;) Efter att surfat runt på diverse sidor på internet sista timmen så drog jag mig hemåt strax efter tolv.



Johan låg och sov. Jonas hade fest lät det som :P och jag mådde verkligen bra av att ha varit iväg en sväng, det ska hända oftare.. =) Idag är det stårlande sol i Ramsele och mamma sitter och jäser :P lite avundsjuk men enligt smhi så kommer den även till Gävle imorgon, då ska vi till hemlingby! :)

Idag ska jag och Johan ner på stan och kika. Vi har stor städat lägenheten och målat dörrarna.. så det känns ju bra. Elektrikern kommer hit senare också.. Ikväll ska vi över till Emma pemma och kolla melodifestivalen.
Är så skönt att helgerna blir lugna och att man gör saker som man har nytta av nu förtiden.

Nu måste jag skynda på Johan så vi tar oss iväg någon gång.. Han har ju en förmåga att dröja ;) haha..

Ha en bra lördag!

Allehanda kändis

Nu är jag hemma från lunchen med Plätten <3 Jag torkar ihop i mitt ansikte, har försökt med alla olika sorters krämer och salvor men inget som hjälpt, nu fick Johan nog tydligen.. Haha.. Vi åkte till apoteket och fick proffs hjälp så nu ska jag ha en kräm som ska hjälpa (förhoppningsvis). Jag kan inte smika mig heller för fondationen bara blir fläckig när jag är så torr.. Fattar inte varför det blivit så här nu? Jag har aldrig varit torr förut.

Har letat runt lite på internet också och Min kusin har blivit allehanda kändis :) Lilla Julia och hennes kusin barn oscar fanns med på bild med deras storfångst av fiskar i Orrsjön :) Kul att se! Morbror Lelle hör ju av sig med jämna mellanrum och det är ju roligt. Sist skickade han mms som Johan hade väldigt roligt åt.. Haha.. Jag tyckte mest att det var vidrigt men det är väl grabbhumor på hög nivå antar jag? ;) Haha



2009-03-06 14:16
Ramsele / Orrsjön
Julia Jonsson och Oskar Lindskog pimplar på sportlovet och åker skoter. 3 st tog Julia från Nässjö och Oskar från Röån tog 8 st. Frida, Siwan å Lelle var med också.
Lelle

nu ska jag hoppa in i duchen och dränka mig i krämen så Johan inte tror att jag ska flagna sönder och samman :)

Stackaren

Fredag hela veckan.. det skulle jag vilja ha! :)

Har sovit som en stock denna natt. Vaknade pigg till "vakna med voice" där dom intervjuade Af Ugglas, och jag tycker fortfarade hon är skit bra. Jag hoppas att hon vinner imorgon!
Idag är en sån där bra dag känns det som.. En fixa hemma dag och sen en "prata strunt, äta gott och skratta" kväll med Lovisa :)

Blev full i skratt igår kväll.. När johan kom hem från jobbet ringde han mig på Brynjan.. "finns det någon mat?" "Men, va ska jag äta" "Jag har tråkigt" "när kommer du hem?" Kunde inte låta bli att dra på mungiporna. Då har han varit och jobbat borta i flera veckor och får Panik när jag EN enda dag inte är hemma när han kommer hem, det var så synd om honom som skulle behöva äta middag ensam, och att han hade tråkigt! Kanske fick han smaka på sin egen medicin för fakutum är ju att det var så för mig i alla veckor han var borta :) Tänkte att jag kanske borde hålla mig undan lite oftare så han får känna hur det känns ;) Haha..

Han ringde nyss och frågade om jag ville ta en lunch på stan =) Det kan ju vara trevligt för han får ju nämligen härda ut och vara ensam ikväll också :P

Jag ska göra mig i ordning och gå och handla och posta brev till Racha som jag knopade ihop igår. Får små ryck ibland och jag vet ju själv hur roligt det är få post så varför inte? :) Blev lite less bara för jag hade tänkt pysslat ihop ett kollage också men kopiatorn på jobbet var trasig :(

Kan man annat än älska BRÄMHULTS NYPRESSADE APELSINER? MUMS..
Ha en bra dag!
Kram

Skäggig pappa

Min pappa är galen. Ikväll när han kom med datorn kände jag inte igen honom :S Han har slagit vad med grabbarna på vittra att han inte får raka sig förns han nått en speciell målvikt, vilket har reulterat i att min pappa ser ut som ett skägg troll och det är inte vackert! Haha.. jag skrattade ihjäl mig när jag såg honom! Kul att se Tomas också men dom åkte lika fort som dom kom.

Nu har vi iaf dator med interner hemma :) YES! Malin följde med hem en sväng sen körde vi ner henne på Herat Break när vi skulle handla. :) Hemma igen och jag försöker få Johan att ta hand om disken, jag vägrar diska igen!
Får nog jobba på det ett tag ;) eftersom den där galna kocken är på tv, Gordon. Jag tcyker det där är dåligt men Johan älskar att kolla på hans vredes utbrott och hans matlagning!

Var ganska kul när jag fick datorn för jag hittade massa filmklipp från tiden i Oslo.. Haha, riktigt kul att se.

Nu ska jag surfa vidare!
Sov gott..

Jag sover med min syster! :)

Forsatt förkyld :S blir ingen quiz ikväll utan en total "ligga i sängen kväll" för att samla krafter till middagen hos Lovisa imorgon. Igår kväll när jag kom hem stod mat på bordet så jag slapp det bestyret iaf.
Johan åkte till sin pappa för att stolt visa upp ultraljudsbilderna :) så jag fick lite ensamtid framför efterlyst.
Somnade som en stock, och uppenbarligen tror jag att jag sover med min syster eftersom jag skriker "Fanny, stäng av tvn" på nätterna :S haha.. skumt..

Idag har jag diskat på mogonen, funderade på slipa dörrarna som ska målas. Johan har faktiskt tagit mitt råd (eller jessicas råd) om att köpa roller i skumgummi för bästa resultat.. och en annan målar färg som tydligen skulle vara bäst. Och det hoppas jag VERKLIGEN med tanke på priset för byttan! Usch..

Är på gården och grejjar, blir nog kvar tills passet börjar ikväll.
Måste bara meddela min sambo att det är hans tur att äta ensam idag ;)

Hoppas ni slipper snuvan och magsjukan som härjar!
Ha en bra dag!

Dagens braiga!

I ren frustration sitter jag på Brynjan och som en tönt vid datorn. Eftersom jag spillde en liter vatten över Johans dator igår kväll, (det var droppen den dagen) Vilken jävla klant jag är! Vi har alltdå ingen fungerande dator hemma.. :S

Som tur är kommer pappa in svängandes med en ny imorgon :) Yippi, trodde inte att jag var så beroende av datorn som jag är. Tack och lov har lyckats tömma den på det viktigaste, som bilder och dokument!

Nu har jag suttit och knåpat ihop en teater pjäs med Malin.. "renoverings project" haha.. Det är kul när man får ta fantasin ut i fingerspetsarna.. Däremot är min förkyldning inte nå vidare, känns som hela mitt huvud består av snor (vidrigt)
Jag fick iaf gör ett prov för att se om jag kunde få upp ett steg i matten, man skulle då ha 21 rätt för att klara sig, jag hade 18 :( Men jag fick gå upp ändå så nu jävlar ska här lösas ekvationer med x och y ;) haha.. Mattesnillet i mig börjar visa sig.

Dagens braiga!
Vi har vait på ultraljudet som måste vara bland det häftigaste jag gjort. Den krabaten var inte stilla en sekund och man kunde se allt, vet inte vad jag förväntat mig men tår och fingrar fanns där och allt såg bra ut :) Johan blev helt tagen av allt, det blev nog verkligt för honom och har inte släppt blicken från korten en sekund känns det som! Härftigt. Skönt att höra att allt var bra iaf. 
En annan kul sak är att Johanna, en av mina vänner har flyttat till Sverige igen så det går att ringa henne :)
Och en annan vän var glad idag för hon klarat en tenta, och när mina vänner är glada är ju jag glad !

Imorgon ska jag sova och dricka bremhults juice och trolla bort denna vidriga förkyldning! Sen kommer pappsen med datorn och då får jag även säga hej till min farbror som jag inte träffat på x antal år, dom kommer bara en snabbis, men det blir ju kul ändå, att säga hej iaf :)

Hej hå!


Teknik krångel..

Jag tycker inte om teknik.. Nu ska vikariepoolen som jag jobbar via byta från telefon bokning till internet :S har suttit med t support i andra änden av lurer halva morgonen för att fixa detta och få någon ordning på min användare me inget tcks fungera, efter två timmar hade jag lyckats registerat två turer :S

Andra halvan av morgonen har jag städat, pratat med aretsförmedlingen! och bokat visning på en lägenhet ikväll. Det var ine dn lägenhet som Johan ville ha men hanvar villig att ta sig en titt ändå.. Jag tycker den verkar fin.

Måndag idag och ny vecka.. som verkar fullspeckad. Imorgon har lektion och möte på arbetsförmedlngen.. Onsdag är det ultraljudet och ev jobb på kvällen :) torsdag är lekion och jobb. På fredag kommer förmodlingen mäklaren hit och som det låter tycks det ljusna i säljar tider? Jag håller tummarna, skulle kännas förjävligt om Johan inte får ut det han lagt ut på lägenheten, och hur det än slutar så blir vi tvugna att sälja.. Så det blir isf bara att bita i det sura äpplet..

Jag ska över till Emma om en stund.. Sen är det personalmöte innan visningen.
Hoppas ni får en bra vecka.

Melodifestvialen

Då var helgen nästan slut..
Igår kvart i fyra kom vi på att vi ville se matchen! Åkte snabbt ner till ett ställe som heter Munken, men där fanns bara orginal och det var jätte lite folk. i  period pausen ville Johan åka till Olearys istället.. Men där var det propp fullt, men hade jag väl sagt att vi skulle se den där matchen fick jag ju som hålla det då.. Fick stå rätt upp och ner i två timmar och det var seddutom bara sista minuterna i sista perioden som var spännande. Brynäs förlorade iaf och sen åkte vi hem.
Tog en promenad till Kvantum för Johan ville ha glass, hemma igen bänkade vi oss framför melodifestivalen och Johan hade lagat en helt fantastisk god renskavs gryta :) Mums..
Melodifestivalen var som vanlit dålig tycker jag. Det enda som gjorde kvällen speciell där var Af Ugglas, hon var den enda som kunde bjuda på sig själv till fullo och på ett ärlig vis dessutom!
Finer var ju bra också, dom gick ju vidare båda två :)

Vid tre inatt när jag varit och kissat för 1586 gången och just somnt om igen ringer det på dörren TUSEN gånger och jag drog kudden över huvudet och till slut slutade det ringa. Grabbarna ovanför hade nämligen varit ut igår :) Imorse vid halv tio gick jag en trappa upp och pepprade på ringklckokan och kände att hämnden var ljuv.. Haha..

Idag är Johan super förkyld men erkänner det inte. Jag kan nästan garantera att han har feber! Men han vägrar ta det lugnt! Fillarn, kanske kommer det bli sjukstuga här? Jag känner mig kanonpigg än så länge och ser fram emot en ny vecka. Idag blir det förmodligen bara hemmadag.

Hoppas ni har det bra! Kram

Överraskningskväll, men ban annat brämhults Juice!

Igår hamnade vi i forsbacka, Johans bror fyllde år. Kunde inte stnna så länge eftersom jag skulle rycka in på job, extra vak. Hela dagen igår blev stressig. Vi köpte damsugarpåsar :S Men jisses vilken djungel innan vi hittade rätt..
Jag kom hem vid åtta igår och Johan var risig. Han som aldrig är sjuk, vi hyrde film och åkte hem och sov..
Idag mår han bättre och har grejjat här hemma. Jag tog bilen och fick en kurs i hur och var man fyller på spolarvätska.. Haha.. så nu kan jag det! Handlade lite överraskningar till Johan som han ska få ikväll..

Vi har städat idag och det har fogats! Kvällen kommer bestå av slapp. Melodifestivalen? Njea, är inte så förtjust i det, men vem vet?

Ha en bra helg!
Kram

Quiz.. 20 000 bultar

Jag har alltid avskytt impuls saker, jag är en planerare.. Men det har det blivit ändring på tydligen. :)
Malin frågade klockan åtta när vi stägde gåren om jag ville med på Quizen på heart break.. Klart jag ville det.
Det blev väldans stressigt, hem, byta om SNABBT, kommer på mitt all stress att jag glömt mobilen på brynjan :S tillbaka och larma av.. Fördrev tiden vid bussen med ett telefon samtal.. Börjar det reda upp sig kanske?

Hur som helst, såhamnade vi heart brake klockan 20 över nio, och quizen var svin rolig. Blommas vänner döptes vårt lag till, Malin lyckades vinna en shot och en öl, jag såg vackert på medans hon svepte :P Vi vann nästan hela skiten..
Super bra trubadurer. Kvart över elva ringde vi Johan och tvingade han att agera chafför, medans vi väntade på honom skulle vi gå till nedervångening för Malin ville kolla om hennes brorsa var där. Hon hann ta ett steg innan det sa PANG och hon rullade ner för nästan hela trappen, det såg ut och göra så fruktansvärt ont och jag bara stod där.. allt gick så snabbt, men vakterna var snabbt där och trodde säkert att hon var jätte full, vilket hon verkligen inte var.. Men hon kom upp på benen och vi gick u och hoppade in i bilen. Nu när jag kom hem fick jag ett medelande att hon hade slagit ett jack i huvudet, skrapat uppbåda knän och hals.. Hon måste fått en chock och inte märkt någon när hon ramlade.. och jag kunde bara tycka synd om henne och ´tänka " tack och lov att det inte var jag" dom där trapporna är livsfarliga både full som nykter :S Men av kvällen har jag iaf lärt mig att gestalterna i Simpsons har 4 fingrar, ölandsbron har ca 20 000 bultar och MMA står för, Mix Manual Art :) 

Nu ska jag krypa till kojs med plätten, som var mindre glad av Brynäs förlust denna kväll..  <3
men rackarns så kul jag haft denna kväll :) Börjar gilla dessa impuls grejjer.  

"bocka av det tråkiga från listan"

Har nyss suttit och pratat med försäkringskassan. Men en väldigt trevlig människa som kunde förklara på ett sätt så jag begrep :) Tycker vissa saker som har med föäldrapenning och annat kan vara invecklat, men det är jag det.
Men hur svårt ska de vara att få fram ett arbetsgivarintyg? Jag har föröskt på tok för länge iaf, och börjar tröttna.. Det ska väl inte vara så svart att skicka ett papper eller?

Igår pratade jag med pappa, han ska betala mina gravidyoga lektioner, super snällt tycker jag då jag ansåg att det var lite väl dyrt :S Men jag tror jag kan tycka att det är roligt :) Iaf roligare än att hänga med Johan på gymmet.. Jag kommr nog aldrig kunna tycka om att gymma.. Jag och Lovisa ska gå på vatten gympa framöver också :) Ska bli roligt.
Ska se om jag kan lyckas få med mig Johan på morgon sim imorgon bitta, förmodligen ingen hitt då han äntligen har sovmorgon, men vem vet. Mest gamla damer, så mina skavanker på kroppen känns inte alls lika problematiska näst intill deras vackra men ack så sarjade kroppar :)

Ja, idag har varit en sån här "bocka av det tråkiga från listan" dag.. Som jobbiga samtal, som börjar i lång kö och slutar med att man ändå inte bli klok :) Förutom den snälla människan på försäkringskassan.

Har passat på att boka en ny tid för spraytan, lagomt till påsk, i dessa tider är man ju så ljuvligt gyllenbrun ;) haha
Påsarna under ögonen lyser svarta medans resten av kropper skiner i vitt.. Solarium känns inte som ett altarnetiv, ävenom det skulle vara väldigt skönt. Lika skönt som ett varmt bad.. Har forfarande inte förlåtit pappa för att han bytte ut karet mot en dusch! Inte mamma heller !

Nu ska jag ta reda på vart johan är och fråga om han har lust att åka till Stadium!

Ha en bra dag!


Onsdag 4/3

Idag blev en riktigt bra dag.. med diverse inslag.

Jag köpte en present till mig själv från Johan J Det är roligt att unna sig saker!

Fikade, handlade på Ove Jansson och hittade massor av saker som jag vill ha på stadium, nu när det är Rea och allt på vinterprylar. Men det är ju inget som är aktuellt direkt. Dream on!


Efter en lite shopping på ICA kom jag hem och lagat ihop en middag. Ringer Johan som inte har tid att prata, jag som verkligen skulle behöva prata med honom nu.


Känner att jag använder min kamera på tok för lite och hoppas verkligen att jag kan vara med på den där fotokursen. Får se hur det blir med det.

Nu har jag tryckt i mig tomater så jag har ont i magen också J Räknar dagarna till påsk och funderar på att jag kanske faktiskt borde köpa någon ny tröja, en lite större, innan pengarna är slut.. Det tråkiga är att handla själv, och om Johan är med hamnar vi alltid på Carling där han ska prova, prova och prova.. Han är faktiskt inte rolig alls att gå med i affärer. Jag vill att det ska gå fort, vara billigt och struntar i om det är fjolårets modell, medans han är raka motsatsen. (Hoppas inte han läser detta för han blir hemskt upprörd om man nämner att han är ett "klädfreak, eller det mest hatade ordet efter Linus, Inside" Men det är ju sanningen. Han kan prova i oändligheter, vända och vrida och prova om.. J och det han verkligen aldrig skulle erkänna är att han undviker rean. Även om det skulle vara i princip samma tröja skulle han förmodligen inte välja den billiga.. :P Så jag undviker shopping med sambon då det oftast leder till många timmar för mycket.. Den absolut bästa att handla med är faktiskt pappa. Han säger alltid sanningen om något är för litet/stort om jag ser tjock ut i något eller om färgen inte passar.. Mamma vill bara att allt ska vara bekvämt och bryr sig inte om hur det ser ut. Nä, pappa borde komma hit och handla med mig. Då skulle det sluta bra.


"Dom bra nyheterna kan du bevara nära hjärtat, dom nyheter som
förstummar dig och gör dig arg bör du spola ned i toan"


Se upp med kortet!

Blev väcktav telefonen imorse, det var Lena från banken. Mitt kort hade blivit utsatt för bedrägeri?? Knappst sa jag för jag har mitt kort i jackfickan. Mn tydligen hade någon kopierat det, misslyckats att använda det. Så just nu väntar jag på ett nytt kort. Fick hjälp av Emma och tog ut lite kontanter på via hennes kort. Lite läskigt att människor kan göra sånt. Jag hade ingen märkvärdig summa på kontot, men ändå. Teknikens under. Se upp med var ni tar ut pengar eller drar era kort. Som jag förstår är det tydligen väldigt svårt att få tillbaka dom pengar man bli bestulen på, om någon skulle lyckas. 

Tog en prommis till Kvantum sen gick jag till Emma, Madde kom dit. Vi skvallrade och fikade. 
Gjorde en lunch när jag kom hem och har vilat en stund. Funderar på vad jag ska göra härnäst? 
Städa lite kanske, tycks alltid behövas här hemma. På torsdag kommer Johan hem, för att börja jobba här igen. 
Ska bli skönt, men har ju samtidigt lagt till sina egna rutiner nu när han vait borta :) Bara att anpassa sig tillbaka till dom gamla rutinerna igen. Hur som helst ska det bli skönt att inte vara så ensam längre. 

Nä, nu till städningen. Ha de bra.  

Vart försvann sömnen?

Igår morse vaknade jag till stårlande sol, jag tog en morgon prommis medans johan sov kvar, han mådde kanske inte allt för bra. När jag kom hem var det en hög med disk att ta tag i, och lite städ.. Just nå mer gjordes inte under dagen. Vi såg repriser på tv och jag läste tidningar.. Jag tror jag har tappat aptiten.. Kom p mig själv igår att jag inte ätit på väldigt länge, det surrade i huvudet och jag slängde snabbt i mig mat och skämdes.. Jag brukar ju alltid vara tvärtom, hunger har alltid funnits hos mig. Men det var som att alla rutiner försvann när Johan sov så länge..

Men vilken natt det blev  :S Jag har inte sovit måna minuter.. Jag och Johan hyrde en film igår, LA ZONA, vi slog av efter en halvtimme, den var dålig. Sen lagade vi matlådorna och Johan packade och intog sömn läge, men sömnen uteblev.. Funderade på att väcka Johan flera gånger, men samvetet sa ifrån när jag kom på att han skulle upp och köra till Norrtälje kvart i fem.. Men nu är jag uppe iaf och ska ner på arbetsförmedlingen, på möte..

Ikväll ska vi ha tjejkväll på gården, Vilcana kommer dit (en förening) som ska prata om feminism.. Det kan nog bli kul. Intressant och se om det dyker några tejer så majoriteten på gården är killar.. 
Ska till banken igen också, efter att ha pratat med Jessica B och fått lite tips på hur man kan förhålla sig ska vi göra några förändringar och det innrbär förmodlingen att jag blir tvungen att byta bank, men så får det lov att kanske bli..

Nu ska jag ringa Emma och höra hur hon mår i sin förskyldning!

Ha en bra dag!
 

RSS 2.0