Helg igen..

Då var det fredag, underbara fredag. Åker till Stenugnsund dirkt när jag slutat :) har spanska just nu, men vi har ju förmiddagsfika så alla andra är just nu i matsalen, jag blir mest trött på all evigt fikande? Fast det är skönt med ett break. Kvart över ska jag översätta 16 meningar på svenska till spanska. Det blir svårt skulle jag tippa, har inte ens en ordbok till hands :S

Snart första advent.

Puss och kram
 
image43                                       image44

Packat och klart...

...nästan  Har bokat hemresan nu :) Kommer hem rätt sent den 22 december. Kom undan ganska billigt också.. Men det blir många timmar av åkande.. Som vanligt. Haha..

Igår hade vi möte, en hel kväll med bara prat om resan, försäkringar, boende, gruppindelning, flygmat, spanska skola och massa sånt, det känns att det närmar sig. Fick bekräftat från csn att lånet är beviljat vilket gav en lättnads suck.. nu återstårt bara drygt 6000 kronor :S

Ska iaf till Managua, med Linnea och det känns hur bra som helst. Vi lär ligga på Playan vid havet varje helg eftersom det är nära dit ;) Vi kommer dock i bo ett väldigt fattigt kvarter hos en familj som består ett pat barn, en mamma och en mormor, som dom flesta familjer ser ut i Nicaragua. Vi kommer att jobba på en förskola där och hjälpa till så mycket vi kan. Gruvar mig lite, är inte van att tvätta för hand, duscha ute i skjul och sova bland ohyra, men det var ju det som poängen med resan, kommer antagligen hem med nya erfarenheter och kanske en ny syn på livet jag lever här?Havet i Nica :)
image41Där jag ska spendera min praktik :)
image42


Fredag imorgon och vi ska in till Stenugnssund.
Helgen består att jobba med motrar till vår utställning som vi ska ha på tisdag nästa vecka, det finns att göra kan jag lova. Musikarna har varit super snälla idag och hjäpt oss med röst inspelning, ljud och klippning. Det kommer bli bra. Ledsen att ingen hemifrån kan komma och kolla, kanske besöka vår "knull kojja" från 70 talet? ;) haha

(LYCKA TILLL MED TENTAN RONJA)

Kramar till er!


Ny vecka.

Fast det är redan onsdag. Johan åkte hem igår kväll, så det är ganska tomt här nu, är glad att jag har mina sambos i närheten.
Det var en aning kaos i helgen, jag lyckades slarva bort Johans bilnyklar och det blev som en följetång av onda skeenden :) men det slutade lyckat.
I måndags var jag ledig. Vi var till stenugnssund och spenderade lite tid där, åkte senare in till Göteborg där jag gjorde ett nytt tappert försök med hål i näsan, hoppas det funkar den här gången.
Igår var det ju skola, men jag slutade rätt tidigt. Hemma väntade en överraskining. Som blir censuereat här :P Men jag blev otroligt glad iaf. Vet dock inte hur jag ska kunna gengälda det...

Det finns en människa som jag saknar mer än andra just nu, tänker ofta tillbaka på i sommras, och på hur roligt jag har med henne när vi väl träffas. En sån där människa som får en att dra på läpparna i sura tider och en sån där människa som ger en sånna där kickar man behöver för att komma på rätt spår igen. Det är Ronja.

Vi har en föreläsare här idag, det är ganska intressant, han pratar om mäniskliga rättigheter, ursprungsbefolkning och sånna saker. Jag skriver brev under tiden, för mig är det konstigt nog lättare att koncentrera mig då :)

Ska antagligen träffa Johanna i Oslo om drygt tio dagar. En snabb visit, men det ser jag också fram emot.
Hemlängtan tränger på, ganska intesivt och jag ser fram emot att få komma hem.  

Jag är kär, på riktigt!
Nee, nu börjar min lektion.
Hoppas alla mår bra. Puss och kram

Ny resplan

Då har vi fått ännu en ny resplan, nu ska vi flyga över Mimi och sova där istället för New York, sak samma, det blir säkert bra hur som helst. Världens bästa Linnea har trots hennes humör orkat ringa runt till csn och fixat vaccinations priser. Glut värt. Tack Tack! Det börjar klrna lite iaf..

Jag har redovisning om 40 minuter, ska snacka barnmisshandel. Det går som det går.
Har tagit ledigt nästa måndag så jag ska kunna vara med Johan istället :) Det gick ju kanon bra :)

Imorgonbitti bär det av till Göteborg, YEAH! En hel dag.. men vi ska på språkcafé och det är inte mitt favorit ställe :/ Aja, kultur musset blir iaf riktigt roligt att upptäcka.

Jobbar på med det nya temat angående barnsexturism och det är väldigt intressant att läsa Sevriges lagar mot barnsexturism och dylikt, man förvånas och förundras hur månnsikor tänker!?

En 66 årig man åkte till Thailnad och köpte där sex av en ung pojke, brottet anmäldes och pojken fick åka till Sverige och vitta mot honom.. Han fick inte mer än 3 månaders fängelse för att  "ålder inte understiger femtonårsgränsen med mer än ett och ett halvt år" och att "osäkerhet råder om han åsamkats någon nämnvärd skada", samt att mannen "drabbats av betydande olägenheter och obehag till följd av den stora uppmärksamhet massmedia har ägnat fallet".

HALLÅ!?!?!?!? Hur kan dom ens tvivla på att han åsamkats skada och vad har egentligen media för jävla makt som tydligen kan sänka straffet på grund av att det uppmärksammats? Herregud. Har man gjort en sån grej och det kommer ut offentligt får man ta det som en del av straffet inte tvärt om :S Det gör mig arg.

Näe, nu måste jag gå och förbereda den här redovisningen.
Puss och kram

Jag saknar ord..

Det är respektlöst mot oss, och det är fel att göra så här.. Förstår inte alls hur dom har tänkt överhuvudtaget!?
Men jag förstår framför allt inte vad dom har för tankar om oss.. Vilket rama skri.. Men ärligt talat så var det längesedan jag var så arg, och inte en gång sen jag satte min fot här på skolan har jag haft en tanke på att åka härifrån, men det har jag idag.. Det finns inget mycket egentligen som talar för att jag inte borde packa väskorna och resa hem.. nu på en gång.. Förutom mitt samvete och kanske en gnutta förnuft..

Men vilken enorm ilska.. Känner mig helt tom.. som om man inte redan hade mycket att tänka på? image39


Måste också visa en sjukt provocerade bild.

image40

Bilden är inte arrangerad. Fotografen följde de två turisterna på en strand i Gambia sedan de hämtat varsin ung pojke. Männens fruar och barn var ovetandes kvar på hotellet.

Bilden är från: www.ecpat.se

Snacka om att vi lever i en skapligt sjuk värld, jag gör just nu ett arbete om Barnsexturism och det är så sjukt vidrigt att jag till och från knappt klarar att läsa om det. Kika in på hemsidan och läs..

Kram /Em

Måndag

Då var måndag avklarad och min redovisning gick bra, känns som så iaf.
Vår lärares mamma är sjuk så hon kunde inte vara med oss här idag så vi har fått klarat oss själva, men det har gått bra ändå :P

Igår ringde Sebastian och Littan och lät mig frestas av Winnerbäcks konserten i Umeå, den grymmaste låten också. Fällde en tår, men inte för musikens skull utan för saknade av mina vänner.. Jag räknar tappert ner till julen och ser verkligen fram emot att få träffa dom :)

På fredag kommer Johan hit, vi ska till Göteborg på Lisebergs julmarknad, det ska bli mysigt. Jag tänker iaf åka skridskor ;) Bambi på hal is, igen.. Jul skyltningen är i full gång och det är mest bara mysigt i den för övrigt jävligt trista och mörka vardagen.. :S
Imorgon har musikarna konsert, och det är ju alltid roligt och upplyftande.
Ska redovisa om Nafta avtalet, och vad det inneburit för Mexico imorgon också, shit, känner mig verkligen dålig, har läst och läst och ju mera läser ju mindre förstår jag så vi får se hur det går, antagligen inte lika bra som idag. haha

Näe snart helg som tur är :) Göteborg på tordag också. Vi ska på nått museeum och på en teater tror jag.
Nått att se fram emot. Måste hem och tvätta och fixa lite snart
Puss och Kram


"jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu"

image38

Helgen

I fredags hoppas jag, teresa och Fansisca på bussen mot Göteborg. Mötte upp Josephin vis mässan och knallade in.. Gick runt där en timme drygt. Vi träffade grabbarna från Färnebo som var här och föreläste och Rodolfo. Bestämde att vi skulle ses på kvällen.. Sen gick vi på bolaget och på coop. Handlade till tacos och vin..

Lagade mat och åt och hade hur trevligt som helst hemma hos Josephin, sen åkte vattenpipan fram och som vi rökte.. det var så kul.. Gott vin och god tobak. Vid halv tolv åkte vi ner till Kingshead och drack lite mer, ett trevligt ställe men lite väl mycket folk. Vidare till Rio Rio, en krog på en båt, där vi dansade salsa och skakde höfterna till latino låtår :P Haha.. Sen skulle vi då träffade grabbarna och dom var på en svart klubb, mina förväntningar var inte höga.. Vi tog spårvagn dit och kommer in på ett sunkigt ställe med massa punkare :S Jag blev nästan rädd.. Musiken var så hög och skrikig så jag kunde inte tänka, klockan var halv fyra och folk hade somnat på soffor och det stank där inne.. Usch.. Insåg ganska fort att vi ville hem :) Men sista spårvagnen hade just gått så det var bara att börja gå :/ En och en halv timme, vi var hemma vid kvart i sex.. 20 meter från dörren halkar jag så mitt knä är vackert prydd med alla möjliga olika färger :P

Tio igår morde ringde klockan och alla var lika sega, gick och köpte varsin baugette och vidare till spårvagnen som skulle ta oss till Angered på den Nicaraguanska film festivalen.
Det var trevligt där med. Rodolfo och killarna kom dit vid halv två och jag kan säga att det syntes nog på oss alla att det inte blev en tidig kväll dagen innan :P Men det var kul.
Vi var hemma på Tjörn vid 18 tiden, kollade på tv och jag deckade i soffan kvart över nio men vaknade efter en stund igen och gick och la mig..

Idag har vi suttit och kollat reprisen på Idol, jag fick rysningar :s Men men.. nu sitter jag här i biblioteket och kollar runt. Ska plugga lite senare. Har tre redovisningar den här veckan att ta tag i så det blir att ligga i.

Hoppas ni mår bra.
Inte länge kvar till jul.
Bilder kommer sen.
Puss och kram

Dagen med stort O

Onsdag.. och livet känns lättare ;)
Haha.. helt ok lektioner, dock en lite smått dryg förläsning av en dam som tyckte att alla borde bli vegitarianer för att minska för förbuket av vatten ungefär :S
Aja, hur som helst har det gått från att jag trodde att jag skulle bli ensam utan att ha något att göra denna helg, till att ha en del riktigt roliga saker att pyssla med. :D

På fredag bär det av till Göteborg, där ska jag dela ut flyers och prata om kursen på "Kunskaps mässan" även knalla runt där och se om jag hittar nått till framtiden som kan vara lockande.. Även fast dom planerna redan planeras och det innehåller inte studier men men..
Stannar över hos Josephin och intar ett glas vin och prat i hennes otroligt mysiga lägenhet.. på lördagen ska vi till Angered på film festival.. Nicaraguanska filmer, bland annat filmer som föregående elever gjort här på skolan :) Det ska bli kul.. Kvällen blir en lugn hemma kväll och plugg :P

Har försökt i två dagar nu att komma åt den oövervinnerliga telefonen men det vaktas av hökar, gör ett nytt försök efter middagen i hopp om att rummet ska vara tomt och telefonen oövervakad..
Då ska jag äntligen ringa min vän Ronja :)


Ha de bra,

image35  image36  image37

depparnas dag..

Är så trött nu.
Har haft lektioner hela dagen som jag inte har funnit ett dugg intressanta egentligen.
Den första snön har kommit hit med redan försvunnit och jag har kommit fram till att jag verkligen avskyr klimatet här på västkusten den här tiden på året. Kylan är påtaglig och konstigt nog mycket jobbigare än hemma i Norrland.
Har en riktig sån där depp dag, tänker på Ronja, hon fyller år idag och jag skulle verkligen velat vara med och fira henne.. Men här sitter jag fast på en ö, på ett studentboende som just nu känns som en anstalt och söker det negativa i allt. Som vanligt en sån här dag.. Men just nu motarbetar allt mig.
Känner förövrigt att vissa människor bara stjäl all min energi och förpestar min vardag. Gör mig mer bitter än vad jag borde vara.. Men WHAT!!!!???? kanske borde byta människor att hänga med helt enkelt?

Aja, det är nu alltså 38 dagar kvar till jul lovet och tiden går allt saktare...
Skolan överöser med uppgifter och kvällsaktiviteter så det finns som aldrig tid för en god bok eller lite eftertänksamhet.. Vet inte om det var det här jag förväntade mig av det här året, men jag hoppas på bättre tider.
och det brukar ju komma.

Den 22 december kommer jag hem :D då är det på tiden.
Ska äta smörgåstårta från ICA och bara vara :P Åhhhhh...
Ikväll ska jag på bok cafe, som inte heller känns lockande. Är inte ett dugg intresserad av Latinamerikans litteratur. Mest bara hokuspokos och nästinteill fantacy aktig skit skulle jag kalla det..
"tacka vet jag Liza Marklung" ;)

Näe, nu får jag lägga ner.. Nu har jag tyckt nog synd om mig själv för idag? :)
Ska se om klassrummet är romt så jag kan smygringa ett samtal, (stängt förbjudet)

Puss och kram

STORA GRATTIS KRAMAR TILL RONJA!!!

Efter helgen

Känner mig helt slut efter den här helgen.. Vet inte varför egentligen. :)
Har varit en ganska intesiv dag med massa spanska och en föreläsning.
I fredags kom Johan hit, vi intog lite, (kanske mycket) vin och framåt småtimmarna somnade jag som en stock.. Blev dock väckt av iskallt vatten :S Haha,.. men det va lite kul efteråt iaf.
Lördagen käkade vi sen åkte vi in till Göteborg och på rekomendation av Ronja såg vi Heartbreak Kid, den va skoj.. Haha.. Sen åkte vi hem. Igår klättarde vi berg och besteg för första gången "hartippen" här på Tjörn ;)
känner mig stolt. 

Men nu är det måndag :S långa veckor framför väntar..
men det är 39 dagar kvar till jul lov. Dit längtar jag. 

puss och kram


 image34Häpp häpp

Back in the hood :P
Jaha, då var man tillbaka i vardagen efter en helt sjukt bra vecka.

Massa mys, hockey, bollnäs tripp och annat skoj.
Och en och annan lättnads suck.

Igår satt jag på bussen i 14 timmar :S segt som tusan..
Som tur var kom Mads och Teresa och mötte mig i spöregnet och hjälpte mig få hem väskorna.
Idag har det varit skolgång som vanligt.. Vi har kikat mer på resan och fått veta att vi kommer att mellan landa i New York och få tillbringa ett dygn där :D himla kul. Har även hittat en organisation som jag skulle vilja jobba på.
Sen när vi landar i Sverige är det fritt fram att göra vad vi vill för då får vi ledigt.. ett lite extra långt påsk lov :P
Så det blir tre veckors semester var av en i LatinAmerika :D fillarns så skoj.

Känns lite tomt att vara tillbaka, självklart kul att träffa mina sabos och prata ikapp den här tiden men det är ensamt att sova :S

På torsdag kommer Fanny hit och ska sova här tills på Fredag, Även mamma och moster kommer men dom tar in på hotell inne i stan. Och på Fredag kommer Johan hit :D

Men nu ska jag springa iväg på Yoga.
Puss och kram ses på stan

Snart slut.

Då var ledigheten snart slut och det smärtar :( Vill egentligen inte åka tillbaka.
Men på ett vis ska det bli kul att träffa alla och komma in i den där lilla bubblan igen..
Frasse, Tina och Teresa :P Fast spanskan och bok cafét hade jag kunnat skippa.. Men men.. ara att mala på i bökerna och få det gjort :) 

Igår var vi på Hockey. De var kul... Men det hade varit roligae om Modo spelat :P Jaghamnde iaf brevid en helt galn gubbe som bara skrek och spottade uner hela matchen, men det var roligt... 

Idag ska jag packa lite för vi åker till Bollnäs senare. 
Tänkte att jag skulle ta mig ivgoch handla lite också.. 

Satt och kollade på lägenheter i Oslo igår också. Blev hur sugen som helst.. 
Och Johan blev nog inte mindre suge när han fick e vad lönen låg på :P haha..
Skulle kunna leva som en prinssesa.. Drömma går ju.
Saknar Oslo ganska mycket..

Usch, förstår inte hur progamledarna i dom här ur töntiga, pengasugade, tråkiga ordspelen på tv får sin energi ifrån :S Helt otroligt!

Ha en super bra helg!

Puss och KramTorsdag

Jaha, jisses vad dagarna går fort. Lovet är snart slut :S
Hur som helst så har jag bokat buss biljett tillbaka idag, blev biligast så och eftersom CSN är så otroligt elaka och dumma så sitter jag i en rätt så knivig situation, 13 timmar på bussen blev det sista och enda alternativet :/

Idag har jag varit ute på prommis, jätte in väder här, fast det låser lite.
Håler på at baka socker kaka, hur det nu ska sluta :P Men det är ju tidsfördiv tills Johan kommer hem iaf.
Försa dagen med hormoner igen, och som mina närmaste vet, brukar mitt livinte vara på topp under hormon behandling, p iller suger, men jag ger det ett försök till. Hellre de än dom andra konsekvenserna.

Ska på middag hos Fam Isberg idag också :) Lax står på Menyn denna gång.
Igår var det nog världens längsta dag..
Kollade på tv så ögonen sprängde och läste febrilt Veckorevyn tills jag somnade.
Fick en spruta som gjorde att jag blev lite vingelkantig så sömn var den bästa lösningen.

Det snöade lite här igår :S Gillar inte tanken på att vintern är på väg. Usch.
Men varje dag som går ä en dag närmare jul och en dag närmare mina vänner :)

Nästa vecka kommer Mamma, Pia och lillasyster Fanny till Götet så syrran ska komma ut till mig på ön och bo hos mig, kolla på skolan och så.. Det lär ju bli en hyrfilm och en cykeltur eftersom det inte finns mycket annat att göra.
Men det ska i roligt att träffa dom.
Nu ska jag vika tvätt och grejja lite.
Imorgon åker vi till Bollnäs :) blir där tills på söndag. Det ska bli roligt.

Puss

       

RSS 2.0