Bocken brann :)

Julbocken brann i natt



GÄVLE
Gävle stolthet, den riksbekanta julbocken, har åter bränts ned. Polisen fick larmet strax efter klockan tre på natten, SOS Alarm ringde för att meddela att bocken på Slottstorget stod i ljusan låga.

Julbocken var övertänd när polisen och
Räddningstjänsten kom fram till Slottstorget.
Fotograf: Pelle Friberg

- Det var i stort sett bara skelettet kvar när vi kom fram, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl på Gävlepolisen.
Ingen har gripits för händelsen, som polisen rubricerar som grov skadegörelse.
Polisen fick larmet klockan 03.09 och Räddningstjänsten fick det ungefär samtidigt.
Pär Törnhult, Räddningstjänsten inre befäl på onsdagsmorgonen, konstaterar liksom polisen att det var för sent att göra något när brandmännen kom fram.
- Den var helt övertänd, jag tror till och med att huvudet hade fallit av när de kom fram, säger han.
Årets bock var den 43:e i ordningen och 13 meter hög. Bara några få av bockarna har överlevt, de flesta har bränts ner eller vandaliserats på annat sätt. Under några år skyddades julbocken med flamskyddsmedel, men det upphörde för några år sedan eftersom det gjorde den missfärgad.
_______________________________________________________________________________________________


Jaha, jag fick uppleva att den brann också :) Förra året blev jag lite besviken, då stog den ju kvar. Jag får säkert massa banning för detta men är det inte tradition att den där jävla bocken ska brinna? Jag tycker dom borde kunna arragera det, göra som om det vore en stor decemberbrasa, jag skulle iaf gå och titta. Hade jag varit vaken inatt hade jag förmodligen sprungit ner och tittat ;) jag hade röstat för att den skulle brinna, hoppas dom inte får tag i den som gjorde det bara.. Den stackarn kan det nog springa iväg några slantar för :S Haha..

Theo har nyss ätit gröt, fortfarande väldigt uppskattat. Vällingen, blöjor och annat nödvändig är packad för en dag med pappa i Valbo. Allt är klart. Bara en sak återstår.. Jo pappan i familjen ligger och sover.. Tro när han ska behaga kliva upp. Klockan 09 ska vi plocka upp Tessan, sen vill jag åka genom stan för se hur bocken numera lyser med sin frånvaro... Idag fam till 19.00 har vi fullt upp.. Men för en gångs skull ska det blir kul med lite stress. Det är hur mycket som helst som ska fixas, jag och Johan skrev listor på vem som skulle fixa vad under hela dagen för att det ska bli så effektivt som möjligt.. :) Haha.. Töntig, eller hur.. Men då vet ju jag iaf att jag tillexempel slipper fixa middagen, jag tar tvätten och packar det mesta möjliga istället.. Det är så jag vill ha det.
Långa listor, planering. Helst skulle jag ju så klart vilja ha klockslag på sakerna också ;) Men det kan jag nog se mig om efter i en annan värld. :)

Nu börjar dagen.. dagen innan julafton :P


Kommentarer
Postat av: Tess ♡

Hahah, bra skrivet Emelie :P

Jag tycker också att bocken ska brinna. De är tradition ju. Om de va tillåtet hade jag gärna vart där o viftat med tändstickan :)

2009-12-23 @ 08:45:11
URL: http://mammatess.blogg.se/
Postat av: lovisa

haha jag håller med dig klart bocken ska brinna!!

Gud va söt lillen var på gröt bilderna:)

God jul på er!

2009-12-23 @ 10:29:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0