Eldsjälen..



Tv 4 på Limön gjorde en intevju och filmade kollot där ute.
Känns trist att jag inte kan vara med där ute i år, men vi får se hur det blir nästa sommar, kanske kan jag också spendera några dagar där ute.. :)  Det är kul att media uppmärksammar vilket häst jobb dom gör, dom flesta fritidsledare i Gävle (säkert överallt) lägger ner STORA delar av sin fritid och otroligt mycket energi för att aktivera och få barn och ungdommar att må bra.


Nu har jag varit på Tempo och köpt en läsk, det är varmt idag, men inte samma (vidriga) hetta som igår :) Det är bara skönt. Funderar på när folket dyker upp.. Jag ska nog ta bilen och möta upp dom så dom hittar hit, problemet är bara hur jag ska ta mig ut från parkeringen med det där aset till bil =) Vågade knappt köra ut med lilla Golfen.

Jag saknar mina cd skivor som ligger i någon av flyttkarongera, ska bara finna energi att gå igenom dom ytterligare en gång.. :)

Nu ska jag grajja vidare.

Måndag igen

Måndag och ny vecka. Tog lite sov morgon men har ändå hunnit med lite.
Ronja och Andreas kommer om några timmar :) Kanske blir det ett dopp ute i Harnäs? :)

Jag sitter i telefon kö... försäkringskassan, plats 68 :S Hoppas dom har något bra att säga iaf..

Idag är ingen vanlig dag, Idag är det Mammas födelsedag :) GRATTIS!

Nu ska jag leta rätt på korgen med sakerna som ska in i de nya vitrinskåpet som Johan skruvade ihop igår.

Sen blir det en sväng på Tempo och ikväll ska dom två gardiner som kvarstår upp också, om vi hinner med. Imorgon jobbar jag till 14, sen blir det fullt ös ;)

Ha en bra dag!

Vart börjar man?

Ja nu har en helt otrolig helg passerat. Mamma har åkt hem, blev inte mycket semester för henne :) Hon har fått sy, skruva och grejja mest hela tiden :) Vi har haft trevligt!
Igår kväll var vi ner till Tant Grön och åt middag, gick hem tidigt eftersom vi skulle skruva vidare. Jag har jobbat i helgen och det har gått bra, men idag var jag för trött.. och det är för varmt :S

Det har hänt ganska mycket under helgen, framför allt har vi fått lite mer ordning i lägenheten. Kökgardiner och lite fler möbler.. Johan håller på skruva upp gardin fästen nu så jag ska kunna sätta upp gardinerna här också..
Det är trist att mamma har åkt, det var roligt att ha henne här!

Imorgon är det nya tag. Framförallt tänker jag ta en liten sovmorgon. Sen kommer Andreas och Ronja :) Jag införskaffade en ny bikini (mot alla odds) insåg att om den här värmen kvarstår kommer jag inte kunna undvika bikini.. och det är förmodligen ändå bara jag som tänker på hur min kropp ser ut just nu.. Nu väntar fler roliga och spännande dagar, varvat med lite jobb.

Nä, nu ska gardinerna upp!
Ha en bra kväll!

Tur i Oturen.

Gårdagen blev rätt knäpp, men bjöd på enormt mycket skratt..
Jag och Johan åkte till en av hans mammas bekanta och skulle hjälpa henne med badrummet, då ringer mamma och säger att dom ska svänga av och dricka kaffe i tönnebro..

15 minuter senare ringer hon igen, då hade dom missat avfarten till Tönnebro och stannat till på en rast plats en bit längre bort, där hade en svart jeep rullat in och ur bilen klev Malin Hägglund. Dom var på väg till Borlänge men några remmar i bilen hade gått sönder så den ville inte ta dom dit. Dom hade ringt en Bärgare och skulle få åka med till Gävle med den. Mamma och Malin bytte (som tur var) nummer och när mamma kommit hit och vi handlat ringer hon och säger att dom sitter på flaket i bilen på bärgaren och den jäveln kör mot Söderhamn.

Det slutade med att vi lastaste ur bilen och åkte mot Söderhamn för att hämta dom. Missförstå mig rätt, men hela deras situation var så dråplig att skrattatet inte gick att undgå, inget kunde bli mer fel för dom..
Dom fick hotell via försäkringen (annars hade dom så klart fått bott här) och vi släppte av dom på Scandic i stan och sa tt vi kunde köra dom till Borlänge idag, eftersom den enda buss som gick gick klockan tio i fyra tror jag (och skulle ta sju timmar) :S plus att jag och mamma tyckte att det kunde vara lite roligt också.. Kika runt och äta lunch där.. Men dom instisterade på att kolla tåg och buss först.. Sagt och gjort det fanns inget färdmedel, som vi misstänkte och Malin smsade och frågade om vi kunde köra, så det är dagens plan :) Stackarna måste ju ta sig dit!

En anna grym sak som slog mig i bilen var att jag faktiskt satt i en bil, utanför Ramsele med BARA mamma i bilen.
Till saken hör att min mamma haft Panik ångest sen jag var drygt 12 år och har haft problem med att vistas utanför byn, kanske speciellt med mig eftersom jag var med den gången på vägen mot nässjö när hon fick sin släng av denna vidriga, knepiga "sjukdom".. Och där satt jag, efter 12 år, i bilen med mamma och det gick hur bra som helst :) Jag ville inte säga nått om det till henne just då, får då kanske det blivit knas. Läter säkert skumt för andra, men för mig kändes det HUR HÄFTIGT SOM HELST!  Och idag ska det upplevas på nytt. Mot Borlänge.. :)

Jag är uppe med tuppen. Klev upp med Johan, han har åkt till jobbet men ska snart till doktorn och se över tån ;)
Har sovit super bra och känner mig inte så trött trots att det blev sent igår. Mamma gick husesyn igår och hon verkar gilla lägenheten :) Hon sover fortfarande inne i Gästrummet och jag tycker det är underbart att kunna vara uppe och "stöka" trots att vi har folk här. Ingen människa som sover på madrass i köket eller vardagsrummet. Utan all yta finns över och hon sover ännu i gästrummet. Underbart.

Ska ta och göra mig iordning snart och sätta på kaffe till mammsen. Imorgon börjar jobbet och känner jag mig själv rätt kommer jag inte alls vara lika pigg imorgon bitti oavsett tid för läggdags, det sitter ju i psyket det också..
Det ser ut att bli en varm dag idag också.. Ska bli det hela helgen tydligen..

Kollar nyhetsmorgon, där det verkar som ett ämne är hetast! Kungen av POP som dom kallar honom har dött. Mickel Jacksson. Jag har aldrig lyssnat på hans musik men det är sorligt att se ändå. Folk har levt för hans musik och det spelas hans låtar överallt.

Nä, nu ska jag börja dagen!

Ha en bra dag!

Sommar musik :)



Är det bara jag som tycker årets sommarplåga är sjukt bra!? :) Blir på sjukt bra humör och det enda som saknas är ett glas vitt och trevligt sällskap. Sällskapet kommer ikväll och vinet får jag stå över, man kan ju inte få allt man vill ha!

Allt såg bra ut hos barnmorskan och det kändes ju bra. Dom få åkommor jag har är ingenting säger hon, jag har en otroligt lindrig och bra graviditet :) Jag instämmer.

Johan har fått tid hos läkaren imorgon, han ska kolla upp sin tå som verkligen inte ser ut att må bra :/ Men det går nog vägen på nått vis det där å?

Jag har röjt undan lite och dammsugit lite till.. Det märks att det är större yta här ;) Mycket mer att städa..
Jag längtar till IKEA, vill ha hem alla grejjer nu på studs och fixa lite.. Gipsmagen har ännu inte torkat?
Funderar på om det är vaselinet som ligger kvar, för den borde ha torkat? Aja..

Nu vill jag gå på fest, tant grön i en sommarklänning och massa skratt :P Ska försöka hitta om det är några "aktiviteter" här i veckan som vi kan gå på. Ockelbo marknad i helgen men det blir inget av.. Men något ska vi nog komma på. Om det inte är något speciellt blir det picnickorgen och badstranden.. Känns lockande även de :) Kanske blir det årets första dopp till veckan? Hoppas.. Borde bara köpa en bikini, men jag drar på det in i det sista :S Blä..

Ska åka och köpa toalett papper och jordgubbar senare. Ska följa Johan till en av hans mammas bekanta sen länge också, hennes packning hade gått sönder så han skulle hjälpa henne. Det är en dam som bor hela vinterhalv året i Malaga, så jag tänkte idag att det vore ju perfekt om man kunde semestra lite hos henne nån gång =)

Mamma handlar lite åt mig i Sundsvall på Ikea, det som inte fanns här i Gävle så ikväll kommer hon med ett litet lass, symaskin, micro, barnprylar och porslin som jag haft stående där hemma :) Härligt!


Nu ska jag njuta lite av vädret!

Ha en bra dag !



Suget i dammsugaren!

Då var det torsdag och jag har sovit så otroligt bra. Gissar på att det har med gårdagen att göra. Jag och Johan hann till och med äta jordgubbar i soffan tillsammans, det fanns lixom inte direkta MÅSTEN att göra vilket var evigheter sen..
Jag fick skratt anfall och skattade så att det tjöj i lungorna efter luft och tårarna sprutade..

Under ett samtal med Ronja igår kväll kom Johan in i köket och såg dålig ut, han drack vatten och jag frågade vad som hänt men han svarade inte utan ryckte på axlarna och gick ut..

Senare under kvällen frågade jag igen,

E:  -"varför såg du så konstig ut i köket?"
J:  - "Ja men jag skulle testa suget i dammsugaren"
E: -"och då ser man ut så där?"
J: -"Ja men jag höll suget mot näsan och då tappade jag luften"
E: - "Men varför höll du den mot näsan?"
J: -"men har du aldrig testat att ha slangen vid näsan för att kolla om den suger bra?"

Jag smällde av direkt och gapskattade så jag vek mig soffan. Summan av kardemumman var ju iaf att vår dammsugare måste varit riktigt bra då den nästan fick Johan att svimma av trycket.. Haha..

Sen beställde vi ett par badbyxor åt honom på bubbelroom.se.. Han hittade ett par han ville ha och om han inte hade tagit dom hade det istället inneburit x anatl timmar i olika butiker innan ångesten över vilka han ska välja släpper :) Så nu är det problemet ur världen..

Jag ser att klockan tickar på :S Måste springa bort till barnmorskan!

Ha en bra dag!

Utvilad..

Idag känner jag mig totalt utvilad och trots att klockan är halv elva har jag fått massor av saker gjorda..
Vi köpte en ny dammsugare igår som har varit till användning, jag har skrubbat golvet i sovrummet, och städat köket.. Torkat golven tvättat två maskiner tvätt, slängt i mig frukost, försökt skruva fast benen på sängen, men misslyckades. Förstår inte hur dom tänkt att dom ska sitta?

Det återstår att riva i lite kartonger som står i gästrummet, sätta fast benen på gästsängen och röja lite på barnrummet.
Vi bor ju som i ett kaos och trots besök måste det få vara lite så också..
Mamma kommer imorgon kväll :) Wiii! Vi kanske ska till Ludvika en sväng på fredagen och lördagen hoppas jag att vi kan tillbringa på IKEA efter att jag slutat jobba.. Den här veckan har gått så fort. Jag hinner knappt med.

Sommaren har iaf kommit, det känns. Det har varit fruktansvärt varmt i tre dagar nu.


Igår kom Emma hit vid två tiden och vi satte igång projektet ;) haha..
12 gipsrullar, en tub vaselin och en massa kladd sen var det klart. Gipsmagen.. 
Haha, jag låg ner när hon skulle gipsa magen och tanker var att jag skulle sitta upp när vi gipsade brösten, men jag kom inte upp från golvet så jag fick ligga kvar :) Först imorgon får jag putsa och fin slipa den lite. 
Har lite små ideér på hur den ska dekoreras men jag avvaktar.. :) Det var iaf hemskt bra att Emma hjälpte till för det där hade jag ALDRIG klarat själv.. 

  


Idag är iaf en fixar dag. Borde röja lite i vardagsrummet också men jag lär vänta tills vi fått in sägen i sovrummet.
En bra dag för fix helt enkelt, speciellt när man känner att man orkar :) 
Johan ska laga middagen idag, jag gissar att det blir kycklig!


Igår kväll var vi över till Emma och Peter, fick jordgubbar och glass och kollade Allsången :) Super mysigt.
Johan var till hemlingby och joggade och sen handlade vi på hemköp innan vi åkte hem och intog sömnläge.
Jag har pratat i sömn inatt säger han, jag brukar aldrig prata i sömn men jag hade sagt något om Midsommar och Limön.. Jag minns inte ens att jag drömt något.

Hur som helst så ska det bli skoj med lite besök i helgen, mindre kul att jobbet drar igång, men det är ju livet. Dubbel glädje sen när löningen kommer istället.

Nä nu ska jag ner och hänga tvätt och slänga in det sista som kvar !

Ha en bra dag.

Mail, sms och post..

Ja det är vad jag grubblar på nu.
Jag tycker det är fult att öppna andras post, läsa andras mail och sms.. Jag skulle bli jätte besviken om någon gjorde så mot mig, även om jag inte just har några hemligheter, det handlar väl mer om att  ha ett eget privat liv.

För några veckor sedan åkte Johan bort över helgen och glömde mobilen hemma.. Det kliade så fruktansvärt i fingrarna att jag gick ner och la den i hadsfacket på bilen.. Kände mig helt sinnessjuk och tänkte inte på annat än att knappa in på inkorgen och läsa hans sms.. inte för att det finns svartsjuka i bilden eller andra problem, utan för att nyfikenheten verkligen spelade mig ett spratt. Ringde till och med en vän och disskuterade saken :) Hon sa så klart att jag skulle tänka på hur jag skulle reagera om han läste mina sms.. Jag skulle bli vansinnig.

Min mamma brukar öppna min post när jag var yngre, kanske är det därför jag har reagerar så starkt som jag gör när jag tänker på sånt. Om jag inte är hemma och har fått post, tillåter jag inte Johan att öppna, även om det bara är ett brev från försäkringskassan tillexmpel, jag anser att det är adresserat till mig och därmed min post som jag ska öppna.
Vi har aldrig några problem kring det här som tur är litar vi på varandra.

Men jag kan ändå inte låta bli att fundra på varför jag är så princip fast just kring detta? Jag skriver mycket brev till vänner, där det ibland kan förekomma saker som jag/den inte vill att någon annan ska läsa..
Trots tillit och seriösa förhållande har man väl rätt till en ynka liten dust av privatliv? Som jag har det nu, vill jag ha det framöver. Inte någon som kyvläser mina sms, öppnar min post eller hackar sig in på min mail?

Blä för sånt! Och blä för att min nyfikenhet kräver att lägga undan mobilen i handsfacket. Det är ju patetiskt.
Men jag kunde ju behålla stoltheten sedan och veta själv att jag inte gjort något jag inte borde.. 

Tycker ni att det ok att läsa era näras post och sms?


Nä, nu är Emma på ingång så jag ska röja lite :P
Ha en bra dag!

Projekt

Idag har det varit en kass morgon, en sån där "inte behålla något i magen dag".. Klantigt nog hade jag ätit hårdbröd också, det är ju inte det bästa :S Men nu känner jag mig bättre och ska bege mig ut på en promenad.

Ikväll ska jag och Emma ge oss på ett project som sedan länge är planerat, det har blivit lite bortglömt bara, men jag handlade saker i Göteborg och ska handla det sista nu när jag går ut.. Vad vi ska göra får ni se senare, men jag gissar att det kommer kräva tålamod från både henne och mig Haha.. :)

Efter prommisen, ska jag faktiskt träffa henne och äta en glass, sen hem och städa lite med Johan innan vi sätter igång.
Imorgon är det redan onsdag och vi har ganska mycket att göra innan mamma kommer :S men jag tror vi kommer hinna med det mesta. Ser att jag ska till barnmorskan på torsdag också, blir tätare besök nu mera.

Igår kväll pratade jag med Kusin Jessica. Hon hade plockat dom grymmaste vuxen poängen nägonsin, och köpt sig en åk gräsklippare, det kommer jag aldrig kunna bräcka ;) haha.. Det är så kul att prata med henne för hon har alltid nått roligt att berätta, som hänt eller som ska hända eller annat :)

Nu kommer posten och jag måste smörja in mig innan jag går ut i den varma solen :) Härligt!

Ha en bra dag !

Att se fram emot något..



På väg hem från Göteborg sa jag till Johan:

- Konstigt, jag har haft saker att se fram emot under en lång period nu, och efter att mamma har varit här kommer förmodligen tiden stå stilla.. Det har ju som rullat på hittils...

Och sen ringer Ronja och säger att hon och Andreas är sugna på att hälsa på under deras lediga vecka :) Jag blev överlycklig. Det enda typiska är att jag jobbar två veckor i sommar och det är en av dom.. Men vi har ändå lyckats klura ihop några dagar och det ska bli otroligt roligt. Dom får fördriva 7 timmar på tu man hand när jag och Johan jobbar, men det kan ju bara vara skönt för dom. Tant grön ligger ju varmt om hjärtat <3 så det blir nog ett besök dit också.

Mamma kommer alltså på torsdag eller fredag, och stannar tills på söndag.. På måndagen kommer Ronja och Andreas så det blir full rulle och det älskar jag :) Speciellt nu när man går i väntans tider, då är det skönt att blanda in massa skratt och trevligt sällskap..


Kanon Kanon.. Dessutom är det bara några veckor kvar tills Johan har tagit en semester vecka och då blir det kvalitets tid utan dess like.. Lovely..

Nu ska jag sova..

God natt och sov gott





Tant Grön, Augusti -08

Limön..

Idag åkte jag sonika ut till Limön, ett helt otroligt fint ställe.
Där har Unga Örnar läger för barnen så det var 70 ungar, ö bor och massa annat folk.

Vackert väder. Jag lånade en brasse stol av Ullis och satte mig vid havet och njöt. Åt en god sallad på deras Café och surrade med ledarna som var där :)



Alla barn som skulle på läger :)




Fin utsikt från båten.




En av dom fina stränderna där ute :)



Vid Cafét



Jag hade lite fest ;)



En reporter från tv 4 fanns på plats, det visade sig att hon har släkt från mina hemtrakter :)
Trevlig tjej!




Jag och Magen galssade i solen i brasse stolen..



Nu är jag hemma och har ätit middag. Johan och hans pappa tapetserar.
Jag har rensat lite lådor och retat mig på hyllplanen i garderoberna som inte finns där :S
Ska kolla på sjukhuset och dricka vatten :)

Ha en bra kväll.

Midsommar 2009

Min midsommar helg blev helt underbar :)

I trevligt sällskap, god mat och gott om skratt..




Johan grillar..




Linus förbereder maten




Jag och Lovisa gjorde midsommar kransar..




..som såg ut så här :)




Linus gjorde sin egna bea sås, marinad till kött och allt annat :) Super gott..




Vi spelade TP eftersom det regnade på midsommarafton.




Jag och Plätten




På lisebergs världshus..




Karuseller,,




Söndagen avslutade vi med fika vid havet. Solen sken och det var super härligt.
Mindre roligt var det att åka hemåt. 7 timmar i en bil är inte att rekomendera.. Stackars Lovisa som hade dryga 12 timmars tåg resa kvar också när vi väl kommit till Gävle. Men jag har haft otroligt trevligt och hur det än är så är det alltid lite skönt när man väl kommit hem :)

Hoppas ni också hade en trevlig Midsommar!

Happy Anniversary

           





Imorgon har Jessica och Dennis deras 1 åriga brölopps dag :)
Grattis ;) <3


GLAD MIDSOMMAR!

Då var det torsdag och snart dax att åka iväg mot Göteborg. Lovisa sitter antagligen på tåget nu och Johan gör sin sista timme på jobbet. Mamma har ringt på morgonen och berättat att Todd nu är borta. Tråkigt!

Jag har haft fin besök på förmiddagen. Emma, Peter och Emmas brorsdotter Minna har varit här, söt unge :)

Jag har små packat lite och ska snart röja undan det sista sen är det ganska klart för avfärd, förutom att Johan ska packa det sista han ska ha med sig.. Vadret är dåligt här, det regnar inte men det är trist och grått..

Bredbandet strular i vanlig ordning och det ska bli skönt nästan att slippa datorn i några dagar..

Försöker få ordning på alla bilder istället, det kräver ju ingen uppkoppling, och jag gissar att jag måste få över bilderna på usb eller nått för datorn känns ganska opålitlig just för tillfället :S Vill inte gärna mista alla foton och annat. 




  
Före                           Efter
Vardagsrummet



 
Före                           Efter 

Sovrummet, som inte är klart än, fondväggen ska upp på måndag sen är det bara att montera sängen och lite små fix :)





Dom fina blommorna jag fick av Johan när jag kom hem <3

Glad midsommar Till Alla!


Todd.

Jag vet inte hur länge han bott hos mamma men ett tag iaf. Todd, en otroligt vacker och ståtlig hund. Snällare än allt annat. Han är försynt och väldigt försiktig i jämförelse med Molly, besten själv.
Nu är han sjuk. Vetrinärerna i Uppsala hade aldrig sett sämre värden och tyckte det var konstigt att han kunde stå på benen. Imorgon bitti för han slut på lidande, då kommer han till hundhimlen. Jätte tråkigt, men skönt för honom tippar jag på. Mamma, Jonny och Fanny har skämt bort honom idag, hans sista stund med dom blir nog bra ändå :) Men jag önskar ändå att man kunde påverka sånt där ibland. Han är ju ganska gammal så det är ju livets gång, men ändå.
Tycker synd om min lillasyster som fäst sig otroligt mycket vid båda hundar och jag tror hon är ganska ledsen just nu. Men hon instämmer ju också i att det är livets gång och skönt för honom med ett bra avslut.






Vi har nyss ätit middag. Johans pappa är här. Dom tapetserar i sovrummet, är ganska roligt att sitta här och lyssna på deras samtal. Jag ska ta en prommis och posta ett brev. Och sedan grejja lite mer inför morgondagen.
Ska bli så otroligt roligt att komma iväg, det behöver inte minst Johan, bort från lägenheten, jobbet och all stress..

Idag var vi på BB och paniken kom över mig, därinne fanns barn som jag smyg kikade på och mitt hjärta slog dubbel slag, tänk att dom är så små.. Hur ska man våga hantera ett så litet barn? Men det var ganska mysigt där på BB ändå. Även om informationen var svår att ta in, jag har svårt att ta ett bröst i tyg och en docka på allvar men jag försökte iaf. Blir antagligen ändå helt annorlunda när man väl är där igen.. Har ni bra minnen från er tid på BB ni som varit där?


Ha en fortsatt bra kväll..

Högsta växeln..

Den här dagen bara försvann.. Men mycket har hunnits med. Har varit och handlat, chocklad bollarna är gjorda. Tvätten tvättad och vikt, Johan och hans pappa har nyss ätit middag med mig. Johan syster med man har varit här och hämtat skruvdragaren.. jag har stökat på lite mer här hemma. Sängen står i förpackningar på vardagrumsgolvet och Johan ska byta däck på bilen nu :) Det går undan..

Men det är ju skönt att få saker gjorda.. Johan har lagt i högsta växeln igen =)

Imorgon är det ytterligare ett besök på arbetsförmedlingen som väntar och det ger mig sura miner, men det är eventuellt det sista på ett tag nu.. Förhoppningsvis..

Nu ska jag ge mig på att skaffa e-legitimation så jag kanske kan lyckas lyckas styra upp det här med föräldradagarna.. Skulle ha fixat det med Jessicas hjälp under veckan i Ramsele, men vart tog tiden vägen då? Och inte hade man lust att sitta och grejja med sånna saker heller ;)

Antar att det blir sängmontering när Johan kommer hem från däckbytet. Laddar batterierna en sväng!

Ha en bra kväll

Kasst bredband

DÅ var jag hemma igen.. 10 minuter kvar tills tvätt tiden drar igång.
Jag tog mitt förnuft till fånga och provkörde bilen.. Det var inte roligt! Jag trivdes för bra med golfen, men det är kanske en vane sak? Har iaf hämtat lite diverse från gamla lägenheten och hälsat på Emma som var i full gång med bakning så jag inspereades och ikväll ska jag baka chokladbollar att ta med till Linus i Göteborg..

Vi kom att prata om BB väska häromdagen.. Ni som redan har barn? Packade ni en BB väska? Vad ska man ha med, för om man kollar på internet så verkar det som att jag måste ha en hockey trunk till allt som ska packas? Jag blir förvirrad och vet inte alls hur man ska göra? Känns onödigt att oacka en massa saker som man inte behöver där. Hur gör dom som föder för tidigt? Som inte alls har hunnit med att planera något?

Internet strular som tusan, jag loggas ut flera gånger och inget fungerar som det ska. Hoppas mattias ringer och säger att dom har rea på en bra dator på Siba, då slår vi till. Syrran ska ju ha tillbaka denna och jag tar med glädje hem en ny. Behöver inte vara någon avancerad, bara jag kan läsa mail och bloggar :)

Känns som att vi har tvätt upp över öronen och på nya stället får man bara boka tre timmar åt gången.. :S Det hinner inte torka eller något :S Men jag får ta pö om pö så borde det vara klart till midsommar :) Haha..

Imorgon ska jag till barnmorskan, känns skönt, denna gång har jag tusen frågor, till skillnad från tidigare besök då både jag och Johan suttit som frågetecken.. Men det känns i både kropp och själ att det inte är allt för länge kvar även om vissa hävdar att två månader är en evighet så tycker inte jag att det känns så..

Nu ska jag slänga in tvätten och vänta hem min allt för tankspridda sambo ;)

Undra hur Ronja har det i Turkiet? Dom har förmodligen bättre väder än vad vi har ;)

Slutet av dagarna i Ramsele, och hemkomsten :)

Fannys avslutning på skolan var super fint och jag fick en och annan tår i ögat. Vi fakade hos mamma sen grejjades det hemma.. Jag körde upp Fanny till västansjö där deras avslutningsfest skulle vara sen umgicks jag med Kusin Jessica under kvällen :) Melissa ringde vid 21 på kvällen och då skulle vi upp och kolla till festen :P Där var allt lungt och städad, näsan iaf.. Dom verkade ha roligt. Jag kände mig mest bara ivägen så vi åkte därifrån, Kalle B var med hem :)
Vi fick för oss att åka mot orrsjön och kolla efter björn.. Det var kanske inte en sån smart ide då pappas bil som jag fått lånat under kvällen är så pass låg och inte direkt bra bil att köra efter så dåliga vägar..

Den kvällen slutade med att vi stod mitt i skogen i en timme och väntade på att bli bogserad därifrån efter att jag kört sönder oljetråget på bilen.. Det kändes piss. Tack och lov kom kusin och Dennis och hjälpte oss så vi kom ner på byn igen. Drog upp morsan där i natten också... hon som skulle upp och jobba.. Ja de blev ganska sent. och Tråkigt för pappa behövde bilen och dagen därpå fick vi veta att det inte fanns någon som kunde hjälpa honom förns efter midsommar. I ramsele är man verkligen i behov av en bil så mitt samvete var inte på topp, men han sa att jag skulle släppa det, så jag får väl göra det. Det är ju trots allt sånt som kan hända..

Dagen efter åkte jag med någon sorts lättnad mot Gävle igen. Mamma och Jonny körde mig, vi handlade på plantagen och gjorde stan innan mitt tåg gick. Jag var så otroligt trött att jag hade frossa i kroppen. Johan mötte mig vid tåget och jag var så glad att se honom.. När han öppnade dörren till lägenheten fick jag en chock. Det var ljus överallt och vardagsrummet var klart och super fint. I köket stod en bukett med rosor, ost och kex och annat gott och två paket :) En ny parfym och en locktång som jag trånat efter ett tag :) Det var hur romantiskt som helst och väldigt uppskattat.. Samvetet sved även där då jag inte orkade vara vaken utan slocknade ganska direkt efter en super mysig kväll i vårt nya kök :)
Vaknade under natten och bevisat att min kropp inte mådde som den skulle.. :S Hela lördagen bestod av att sova på soffan och en tallrik fil under hela dagen var det jag lyckades få i mig och behålla.. Idag mår jag bättre, men inte alls som jag ska.. Vi åkte till Valbo med Sophie och Mattias och Isabell, det gick hyffsat men jag var slakt när vi kom hem.
Vila vila vila och sen kom Emma och Peter på besök :) Nu är soffan min vän igen och Johan har krypit ner brevid.
Den lilla där inne sparkar som en tok och det känns ju bra. Men jag skulle vilja återgå till så som jag mådde innan jag åkte hem.. Men man har väl svackor, jag har ju mått förvånansvärt bra under dessa 7 månader, så klaga ska man nog inte göra. 

Det känns skönt att vara tillbaka i Gävle och i lägenheten och JOHAN ! :) Nu är det inte långt kvar till midsommar och det ska bli skönt med lite ledig tid tillsammans på annan ort.

Känns som att sängen skriker mitt namn så jag ska ta och knoppa nu..
Kan inte sluta fundera på att min lilla lillasyster faktiskt flyttar om två månader.
Blir ju inte alls lika roligt att åka hem då :S fast jag tror nog vi kommer åka hem samtidigt ändå :P

Sov så gott

Då var det gjort..

"Småttingarna" har gått ut skolan i Ramsele och nu inväntar andra studier på andra orter ;) En kanon kul dag.



Dagarna går för fort..

Jag hinner inte riktigt med. Dagarna går för fort!
Idag var det tidigmorgon med tandläkarbesök, som gick bra :) Sen bar det av till Sundsvall (bilder kommer när jag är tillbaka i Gävle) för att fira Tina som tog studenten! Det var super kul! Fick nostalgikänslor ;) Hon var hur fin som helst och alla såg så glada ut.. Vi fika smörgåstårta och myste i hennes lägenhet innan vi begav oss hemåt..
Direkt vidare upp till pappa för att hämta Fannys examenspresent och sen till Ronja, där jag också fick träffa Isabell :) Dom drar till turkiet imorgon, hoppas verkligen dom får en rolig vecka.

Nu är jag hemma och har ordnat inför morgondagen. Ska ha en eftermiddag med mammsen, och på kvällen blir jag chaffis ;) Dagen därpå är det fredag, och jag åker tillbaka. Känns jätte tråkigt, men samtidigt skönt att komma hem till Johan igen :) Vardagsrummet ska vara färdigt nu.. wiiiieeee Det gick mycket fortare än jag trodde att det skulle göra. Går allt med denna fart så är det klart alltihopa ganska snabbt :)

Har inte blivit mycket vila av i dagarna och det lär man ju få sota för snart.. Men imorgon, fredag och lördag ska jag verkligen se till att ta det lite lugnare, ser fram emot att jobba på lördag också, det var så längesedan att jag nästan är lite nervös :S

Dessutom kommer det bara säga pang så är vi inne i nästa vecka och då bär det av mot Göteborg. Ska bli super roligt. Eventuellt kommer Johans kusin lifta med oss, kul! :)

Jag använder kameran som en galning men att ladda upp bilder här hemma är inte aktuellt då det tar en evighet för varje kort. Har lite blogg abstinens också då har jag alla favoritbloggar på favorit länken i Gävle, och inte kan dom utantill här. :S Men jag får läsa ikapp när jag är tillbaka..

Nu ska jag se om Fanny har något nagellack jag kan låna.
Ha en bra kväll!

Sporadiska inlägg i röran :)

Det var ett tag sen jag skrev här nu.. Har varit tv och datafri i över en vecka.. Med för och nackdelar..
Lägenheten börjar komma i form :) Köket är klart och nu är det tapetsering som står på kartan.
Jag har kommit hem till Ramsele Ikväll efter en dag i Sundsvall med Sandra, det är över två år sedan vi senast sågs men det kändes som det var igår när vi träffades =) Trevligt!

Ganska mycket har hänt sen sist.. Vi har köpt en annan bil :) varit på grill fest, 25 års fest, föräldragruppsträff och massa annat. Men man har ju inte tid när man är här hemma att sitta vid datorn så jag struntar i det ;)
Lägger upp nån bild istället, det tar sin tid det också. Har haft besök av melissa och Ronja ikväll :P Skoj!
Imorgon ska jag upp till pappa och träffa farmor och min farbror. Resten av veckan består av ett firande, Tina tar studenten och Fanny går ut nian, Mormor har fyllt år och farmor fyller år. Det är mycket som ska firas under fyra dagar. Sen åker jag hem mot Gävle till Johan igen <3



Snittblommor i nya lyan :)





Hanna och Johan på grillfesten



Sandra en vacker dag som denna ;)

Ha en bra vecka!


Onsdag!

Lillasyster är hemma välbehållen :) Blev brydd när jag vaknade av sms i natt 03 haha..
Pappa hjälper oss tack och lov med bil köp, är ganska mycket nu och ett bilköp kräver tid och kontroll, man inte gärna göra en miss i all stress.. Jag har mycket som ska hinnas med innan tåget går klockan 09 på måndag.. Men det funkar..
Idag har jag varit på kvantum och handlat tråkiga saker, kökshanddukar, sop med skyffel och en stål borste, vem vill lägga pengar på sånt?

Gårdagen flöt på bra. Jag jävlades i en timme med hyllplanen, Johan fick hjälpa mig ganska mycket innan jag förstod mig på hur borren fungerade Men till slut var hyllplanen där och kläderna fint vikta på sin plats :) Köksväggarna blev Johan klara med, blev jätte bra enligt mig. :)
Vi gick igenom tapet val och känner oss nöjda. Jag fick fria händer till hallen och har beställt en ljus tapet i lite olika vita färger.. Vill att det ska vara ljust och välkommande :) Sovrummet blir lite mörkare just som jag önskade och vardagsrummet blir ljust som Johan önskade, det gäller att kompromissa..

Jag fick dessutom ihop spjälsängen efter att ha suttit på golvet och funderat över skruvarna i 30 minuter :) Fick låna borr och sexkantsnykel av Johans syster så allt gick väldigt smidigt som tur var.. Hade köpt en hudlotion på apoteket också som jag uppenbarligen inte tålde och mina ben pryddes av groteska utslag under kvällen :( Men det gick över ganska fort och krämen åkte i soporna.

Mamma kanske kommer helgen efter midasommar, jag jobbar dock 7-14 både lördag och söndag men det finns ju tid ändå. :) Vi får se hur det blir.. Måste hitta en present till Fanny också, hon går ju ut skolan.
På fredag kanske det blir en fika med en nyfunnen vän och på kvällningen blir det grillning hos Emma och Peter. Lördagen består av Ingrids 25 års firande och söndag av stök i lägenheten och packning.

Jag är i gamla lägenheten för att hämta mat, ska hem och skrubba köksgolvet med stålborsten strax och fixa iordning i köket innan Johan kommer hem. Kanske införskaffa en bukett blommor som pryder det färdiga köket? Det verkar ju dröja innan min sambo kommer hem med dom ;) Haha..

Hoppas alla har det bra!

tisdag

Nu har jag farmor på tråden :) Hon berättar om hennes båtresa..

Ikväll blir nog köket klart! Förhoppningsvis, Johan var super duktigt igår och målade allt själv det återstår bara en liten bit av väggen :)

Imorse öste regnet ner :( Bara för att jag hade ärenden och ingen bil.. Men jag fick skjuts av Peter och Emma till andra lägenheten. Nu är det lite bättre väder och jag ska ta en promenad snart.
Sen när jag får bilen ska jag på byggmax, Kvantum och Apoteket.. Johan jobbar på gymmet.
Ska borra in hyllplanen i garderoberna så jag får in kläderna där :) Har vikt två stora plastsäckar med kläder i som ligger på golvet nu, och väntar på plats i gärderoben :) Ska köpa lite galgar på Ikea också.

Har surrat med Fanny också. Hon lät less efter att ha tappat börsen.. fyllde på hennes funk så kan hon iaf sms och ringa till folk.. :) Inte ens en vecka kvar tills jag åker hem nu. HÄRLIGT!

Nä nu ska jag ringa och disskutera middagsval.
Ha en bra dag!

Vi lever i två världar av kaos..

Vilka dagar. Men jag har haft roligt!
Ännu är allt ett kaos och vi lever som i två världar.. Johan är mycket för att få allt gjort på samma gång så projekten i nya lyan är många, det monteras och målas, spaklas och allt på samma gång..
Igår var Matte och Sophie snälla och skulle köra oss till Tierp för att titta på en bil som Johan ev skulle köpa. Men vi hann bara till Kvantum så fick vi veta att den var såld, det var gårdagens bakslag.

Men vi fick ändå mycket gjort. Åkte ut med Matte, Sophie och Isabell till Jula, Citygross, Biltema, där vi handlade färg, spakelspadar, en grill och lite annat. :) Det var roligt! Fick busa med Isabell lite grann också :) Hon är sjukt söt måste jag tillägga. När vi kom hem var vi egentligen helt slut, men det finns nog inget som skulle kunna stoppa Johan när han väl satt igång med något.. Jag gav upp vid 23 tiden igår kväll, slog näven i bordet och tog ett varmt oljebad istället, medans min andra hälft ihärdigt monterade våra nya BÖRJE stolar från Ikea. Vi har målat en vägg i köket och det ser ut att bli bra. Inte den färg Johan hade tänkt, men just den färg jag hade tänkt :P Han tycker det är fint ändå :)
Blev en akut handling för Johan på kvantum, ciabatta bröd med kyckligröra slängde vi ihop vid 22 tiden..
Mitt i all röra fick jag veta att min lillasyter tappat sin börs med alla kontanter och dylikt i Polen, så då led jag med henne istället för att jämra mig över röran hemma.. Jag har fått ihop barnvagnen efter många om och men och nu återstår spjälsängen, blir så frustread att jag inte förstår mig på skruvar och diverse :S

Imorse var jag lagomt slut efter två intesiva dagar utan någon som helst vila.. Men jag knalla bort till gamla lägenehten och hit kom Isabell och Sophie, dom hade glömt ett underlag här igår så det blev lunch till den lilla här och lite surr, har träffats mycket dom senaste dagarna :) Dom har just gått och jag ska ta och packa ner kläder och prylar som vi ska köra bort till andra stället i eftermiddag. Kanske hinner vi måla köket klart idag, men då återstår minst ett lager färg till att sätta på väggarna :)

Vi ska även välja tapeter och sånt ikväll :) får se hur det går ;)
Imorgon ska jag iaf överraska Johan med en somrig middag när han slutat.. :) Han är tålmodog med mig, har anlag att gnälla mycket och igår gick jag för långt.. Men det börjar bli påfrestande med denna mage.. Tar mig knappt upp från golvet utan hjälp :) haha..

Pratade nyaa med Ronja så jag fick liteny energi ;) Fixat eftersändning av posten och när jag kommer tillbaka till andra stället ska jag byta knoppar på garderoberna och fixa så vi har hyllplan i sovrummet där kläderna ska in. Äntligen får vi vettiga garderober och inte "tält" som vi andvänder nu :) Härligt!

Nä, nu måste jag verkligen göra någon nytta jag med! Hade Johan varit här hade allt redan varit klart ;)

Ha en bra dag i denna sommarhetta.. Tror ni det blir en sån här varm sommar framöver också? Då hittar ni mig i Nässjön i kallkällorona =)

RSS 2.0