Lördags flytten

Nu är det värsta gjort.. Grabbarna slet som djur idag! Tack Matte och Jonas för hjälpen! Johan bror med familj kom också förbi och hjälpte till :) Tackar!

Jag och Sophie och Isabell umgick i den tomma lägenheten och det är kul att se den lilla växa, jag såg henne gå för första gången idag =) Det var häftigt!

Jag och Johan åkte till Ikea och köpte ett köksbord som vi ville ha, super fint! När vi kom med släpte ville alex (en av grannungarna som hänger på Bryjan) och ville hjälpa oss bära :) Det var snällt, han är ju så liten men bar ändu upp två av stolarna :) Verkar vara trevliga grannar!

Sen lämnade vi släpet och äkte till andra lägenheten där maten och kläderna finns.. Nu sitter Johan med en kall öl och jag här! Vi ska ner på Berggrenska gården där jag bokat bord, äta lite gott kanske och lyssna på musik!
Fredde, Hanna, Emma och Peter kommer dit och Matte och Sophie om dom fick tag i barnvakt! Hoppas!

Det blir första natten i nya lyan ikväll.. :) Spännande! Känns helt ok att bo där borta, bara vi kommer iordning, imorgon ska vi börja spakla.. Lika bra att sätta igång annars är det lätt att det skjuts på.. Men några timmar i solen skulle ju inte sitta fel det heller.. Hade egentligen andra planer för morgondagen men dom sprack! Men vi står ju verkligen inte göralösa för det! Finns saker att ta tag i, vill inte gärna bo i en flyttkartong så väldigt länge till ;)

Skulle hämta min kamera, fick ju sms om att den kommit IGEN! Men när vi kom dit, OPPS hade ytterligare ett misstag skett! Den hade inte kommit! Han skämdes och jag blev arg, men höll lugnet denna gång iaf. Fick tre hundra i presentkort, som jag ska framkalla bilder för! Och kommer inte kameran under nästa vecka då kommer jag verkligen inte hålla mig lugn, då ska dom på expert få höra på både det ena och andra för det kan omöjligt ta två månader att laga en kamera!!!!

Nä, nu ska vi vandra!!
Ha en bra kväll i det super sköna sommar vädret!

Dagen..

Vi har varit i lägeneheten hela eftermiddagen. Gjorde ett break och åkte hem och åt lite rostbiff med potatissallad. och en sväng på Ikea där vi köpte några knoppar, prioriteringar :S

Det kommerbli bra därborta, det är så tyst bara. Jag ska få låna Peters sprängare såjag kan poppa lite ikväll och imorgon. Blir mycket lättare med lite musik till.. Har fått dit lite prylar iaf, och börjat med lite fix.. Men det är en låååång väg kvar.

Nu ska jag slänga in en tvätt, sen blir det pendling mellan tvättbyten och fix där borta.. :)
Både jag och Johan är ganska trötta, vilket måsrks i humören ;) Men vi ger oss inte, det ska bli beboeligt tills imorgon och då lär det skrubbas och donas.. Är ganska roligt också faktiskt, att vi får göra om så som vi vill ha det..
Jag behöver sopsäckar! :) Men jag vet knappt vart man köper sånt..

Nu ska jag ner i tvättstugan!
Ha en bra kväll!

Fredag och helg!

Gårdagen gick fort som attans.. När Johan kom hem hade han med sig nycklarna till nya lägenheten så vi åkte dit ganska direkt efter att vi ätit.. Nackdelen var att när alla möbler var borta så kunde man tydligt se alla skavanker och saker som måste åtgärdas, det var en del, men det kommer bli bra tillslut det vet jag. Johan är väldigt händig och tycker dessutom att det är väldigt roligt att grejja på det viset. Jag satte mig på golvet i vardagsrummet som ekade tomt och funderade.. "Jisses, här sitter jag nu, i Gävle, nästintill höggravid, i en ny lägenhet tillsammans med väldens bästa pojkvän"  Det kändes så otroligt bra.  Vi åkte direkt till en färgaffär och kollade runt, hittade mycket fint.. Sen åkte vi hem till lilla boningen igen och det kändes trångare än vanligt :)

Inser att det kommer ta tid innan det blir som vi vill ha det i den nya lägenheten men jag har tid för jag hade planerat att bo där ett tag.. Man får ta lite saker i taget..

Jag gjorde mig iordning och hade smått panik över vad jag skulle ha på mig, Jag provade lite av dom gamla kläderna, vilket gav mig och Johan rejäla skratt, "en stoppad korv" såg jag ut som ;) Det var galet roligt ett tag, men sen tröttnade jag och när jag insåg att i princip hela garderoben var i tvättkorgen blev jag tvär sur, men med lite hjälp av Johan var jag på fötter igen.. Sen åkte jag ner på HeartBreak, Emma, Peter, Ingrid, Patrik, Lina, Milla och två killar till var också där.. Johan stannade hemma. Vi hade trevligt! Var nära att vinna, men det sprack :) Men kul var de..

Somnade ganska fort när jag väl kommit hem, och att kliva upp imorse var mer än vad jag hade lust med, men vi skulle ju till den där föräldra kursen.. Det är verkligen trevliga människor i vår grupp och tack och lov var det inte bara jag som såg trött ut. Dom flesta i gruppen har gått längre än vad jag gjort så det är alltid spännande att se om alla är där eller om någon starat i förväg ;) Vi fick se en förlossningsfilm som jag helst hade varit utan.. Fanns verkligen ingenting i filmen enligt mig som kunde få mig att känna mig tryggare i situationen.. Men Johan tyckte den var bra, och han kan behöva lite lugn :) Vi pratade om allt mellan himmel och jord och jag faschineras över hur kroppen fungerar.. Helt otroligt egentligen att den är skapad för att klara av och göra allt finurligt den lyckas med :)

Vi åkte till Gavlegardarna för att titta på tapeter, vi sa att vi tyckte att besiktningen var dåligt gjort.. Med den hyran vi betalar känns det som att man iaf vill ha hela dörrar, inte en med hål i.. Hon höll med och bad oss ringa besiktningsgubben på måndag, kanske kan dom fixa lite av det som var? Hoppas.. Vi fick med oss några pärmar med tapet prover som vi ska kolla i.. Det finns mycket fint, men det är så svårt att välja.. Även fast vi är ganska klara över hur vi vill ha de. Mamma ska komma och hjälpa oss att måla. Så väggar och sånt blir nog klara innan vi blir tre. Golven däremot kunde ta upp till tre månader. Känns inte så roligt att ha massa hantverkare och golvbyten på gång i hemmet när man just fått hem ett litet spädbarn,  så vi får se hur det går. Hoppas det kanske kan gå fortare.. Men det känns spännade, vi ska ju ändå göra lägeneheten personlig, och jag tror vi kommer få det bra! :)



Johan slutar klockan 13, då blir det att köra lite grejjer, och städa lite där borta, slå på kyl och frys, en fixar eftermiddag. Imorgon går flyttlassen, vi hämtar släpet tidigt på morgonen och kör igång direkt.. Vi kommer få bo lite primitivt där borta i början också eftersom vi ska börja fixa redan nu bestämde vi. Ska måla lister och grejja så fort som möjligt, då har jag lite sysselsättning om dagarna också.. 



Idag är det uper fint väder ute och jag känner sug efter jordgubbar, gissar att det blir en sväng till rondellen för en liter eller två :) 

Ha en bra dag.

 

Regn och Rusk

Ett riktigt depp väder..
Jag har lagt beslag på soffan efter att röjt undan här hemma. Lovisa ringer och berättar att hon är ledig under midsommar helgen vilket innbär att hon kanske följer med till Göteborg :) Då ljusnade dagen en aning.
Men det regnar ute och är grått... Jag tinar farabiffar och ska göra mat snart.
Milla skickade sms och skrev att det är sista quizen före sommaren på heart break och jag tänker trotsa tröttheten och åka ner! Vägrar ligga hemma som en potatis. Försöker få med mig lite folk, får se vilka det slutar med :)
Johan skickar sms (det har varit en sms dag idag) :) Han är trött och vill sova när han kommer hem..
Undra om det är vädret som gör oss alla trötta? Hemma är det tydligen sol och fint ute..

Jag är glad att jag tog min prommis och hämtade Johans paket på förmiddagen innan regnet.
Ska handla tvättmedel, samma sköljmedel som Emma har eftersomJohan tyckte kläderna som hon tvättade åt mig luktade så gott :) Tänkte faktiskt köpa DISKMASKINSTABLETTER också, mest bara för känslan ;) För från och med på lördag har vi ju faktiskt diskmaskin! Underbart, dessutom ett badkar, som jag ska bada, ska införskaffa badbollar från lusch som luktar gott sen ska jag bara ligga där hela natten, tills jag ser ut som ett russin. Har ju 7 års badande i badkar att ta igen! Jag älskar badkar!

Känner mig lite uttråkad och samtidigt stressad över flytten, men vi kan faktiskt inte packa ner mer förens imorgon, vi använder ju det som finns här.. Har pratat med farmor, hon ska på sin andra kryssning på två veckor :) Kul att hon håller igång. Surrade med Jessica också, dom målar på kvarnbacken. Ska bli kul att se förändringarna som sker där..

Nu väntar potatisen på att bli kokade, tyvärr blir dom ju inte det av sig själva ;)
Ha en bra kväll!

Torsdagen

Dålig palnering :) Blir ständigt påmind om Urkult på facebook, Sofia Karlsson, Stefan Sundström ska så klart dit. Men inte jag.. Första året på väldigt många som jag inte kommer vältra omkring bland tälten och njuta av stämningen där borta. Dålig planering av oss. Ingen katastrof men jag kan inte förneka att det känns en gnutta trist att kunna vara där.
"Tack och lov" är ju min urkults kompanjon Jessica även på tjocken och kommer heller inte tälta och vältra :) Så hon får en slant till att köpa ett hippie plagg åt lillen det blir min uns av årets Urkultsfestival och nästa år, om allt går som det ska ska jag vältra runt med ett barn där istället,. det är ju charmen med festivalen :P

Igår kväll kom Lovisa hit, det var super trevligt! Det roligaste av allt var att hon bestämt sig för att stanna i Gävle, hon kommer alltså tillbaka till hösten, och det känns jätte roligt. Då har hon även en annan lägenhet som hon trivs bättre i :) Vi träffas inte så jätte ofta men då och då och det känns super bra att ha henne här! Jag hoppas på en eventuell midsommar med henne också :)
Vi pratade om allt mellan himmel och jord, bland annat ska hon hjälpa oss med att inreda barnrummet som det lät ;) Det blir ett barnrum inspererat av Äntligen hemma och Lovisa tycker till och med att det är roligt att måla, och är dessutom duktig på det. Så i Augusti blir det kanske en makeover ;) Jonas kom också ner så det blev en trevlog kväll med jordgubbar, snack, fotboll och dokumentär :)



Imorse var Johan uppe före 06, dom får sluta tidigt imorgon och därför tidigare mornar.. Men då har vi hela fredageftermiddag tillsammans med tid för packning och annat stök här hemma.. Och på Lördagen blir en hel dag med flytt, som tur är ska Matte och Jonas vara snälla och hjälpa till, vi har ju inte så mycket tunga saker men sängen, tv´n, soffan och några av kartongerna slipper jag helst att lyfta, skulle inte orka även om jag inte var gravid.. Så det är tur med lite hjälpande händer. På söndagen ska det tydligen bli 28 grader varmt.. Så då släpper vi allt som har med flytt att göra och ägnar dagen i solen om det blir så :)

Jag och Johan gick igenom IKEAS hemsida igår och skrev en lista med vad som skulle inhandlas till den nykommande familjemedlemmen.. Fick lite rysningar när jag tänkte på a´llt vi kommer behöva utöver det, gardiner, gardinstångar, mattor.. Det är ju en 4a vi ska fylla ut, men som tur är behöver vi ju inte stressa, vi har ju allt det nödvändigaste och det får ta sin tid med det övriga.. :)

Nu ska jag ta tag i disken och det andra !

Hoppas ni har en bra dag i det ganska tråkiga vädret?

Onsdag

Flyttkartonger får mig att må illa just nu.. Är inte ens halvvägs ännu :S Vi måste ju kunna använda vissa saker tills på lördag också.. Har massor som behöver slängas på återvinningen också.. Men utan sopsäckar och utan bil blir det inte av :S

Igår kväll hade vi super trevlig och vipps så var klockan mycket mer än vi trodde :) Vi grillade gott och hade super mysigt på grannarnas balkong :P

Johan har varit hem en sväng men åkte lika fort och jag har pakat större delen av dagen.. men det går fortfarande trögt..
Jag förstår inte hur vi fått plats med allt?

Jaja, nu ska jag fortsätta grejje. Ikväll ska jag träffa Lovisa!

Ha en bra dag!

Utmaningen..

Utmanad av Weronka. 


Vilken mat äter du ofta?
Vi äter ofta farmabiff med potatis.. :)

När du är på kalas, är du den som sitter, eller hjälper du till med att duka av?
Oj, det beror nog på vems kalas jag är på :P

Vart sitter du helst när du bloggar?
Hmm, I vardagsrummet (som även är sovrum och kök just nu..

Köper du trisslotter ofta?
Jag köper aldrig trisslotter, Johan däremot kommer ofta hem med en dubbeltriss :) men vinner aldrig..

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Helt klart Öland, dit ska jag tillbaka..

Vilken TV kanal tittar du mest på?
3an, 4an, 5an står ofta på här hemma...

Dessa bloggare är utmanade:
Emelie L
Jessica B


Just idag är stark..

Jag känner mig sliten och funderade på vad Ronja hade gjort om hon känt så.. Hon hade nog målat naglarna, lagt en ansiktismask och rakat benen? Så det är precis vad jag ska göra, då kanske jag piggnar till :) För just idag firar jag..
Skäms lite över hur lycklig jag är just nu. Det som för andra är en fis i rymden men för mig en stor prestation..
På lektionen satt jag nästan och krampade, tankarna på att hålla tårarna tillbaka när jag fick mitt IG, skulle göra en scen och springa därifrån eller skulle jag spela cool som om jag inte brydde mig? Att jag skulle klarat kursen släppte jag inte in i tankarna för att slippa den där tunga besvikelsen.. Men ut därifrån sprang jag och ringde pappa direkt!
"-Jag klarade kursen, jag fick G" och den känslar var ju hur skön som helst. Jag lallade hem efter att ha tryckt i mig jordgubbar, min barnmoska sa att jag kunde äta hur mycket jordgubbar jag ville, det var bra mitt järnvärde. Jag följer kurvan på pricken och allt ser bra ut. Hon fick sig ett anatl sprakar när hon skulle mäta magen och påpekade för tredje gången att det är ett aktivt barn vi väntar.. "jo, tack, jag har förstått det" :)  Det var första gången inte Johan var med, på gott och ont. Det blev mer av ett samtal mellan henne och mig istället för en undersökning och vi kunde prata om inte bara graviditeten utan också om relationer och förhållanden. Det kändes bra!

Ikväll ska vi grilla hos Emma och Peter och jag ska fira med mig själv :) Har ju lovat smörgåstårta och fest om jag fixar det, jag brukar ju hålla vad jag lovar så när skatteåterbäringen kommer blir det lite kalas.. Känner mig som ett barn som lärt sig cykla, men det borde vara tillåtet att känna så ibland..


MATTEN ÄR KLAR OCH JAG FICK GODKÄNT!!!!!!!!!!!!
Nä till duschen för en uppigade frächare look, det kan Johan behöva.. måste vara tröttsamt att komma hem till en trött, osmikad, slapp och tråkig flickvän varje dag. Idag blir det annorlunda :)


Stekande sol idag igen :)

Jag fick skjuts av Emma ner på stan, kikade in på indiska och avnjöd alla vackra klänningar som kommit in..  Det var stämning på stan, AIKARE och POLISER överallt. Köpte en liter jordgubbar och gick sen upp till Sibylla vid Strömvallen där Sebben, Kent, Bosse och Weronika befann sig. Det var ett härlig gäng och kul att träffa dom. Jag fick gratisbiljett :) och vi gick in för att se fotbollen!

Det var super fint väder. Gävle vann med 1-0 och som det lät på eftersnacket var alla förvånde :) Även Gävle suportrarna..
Jah sa hej då till dessa härliga människor och kände hur roligt jag tycker det är att möta nytt folk :) OchSebastian så klart!
Jag och Johan gick hem och efter vägen kom både ambulanser och poliser så det blev nog lite tryck där i efterhand verkar det som :)

Väl hemma blev det sängläge ganska fort.
Klev upp halv sju imorse och intog tvättstugan och insåg ganska fort att det var ett stort misstag eftersom jag glömt att köpa nytt tvättmedel, så mycket tvättande blev det av det.. Undra om jag gjorde så undermedvetet? Fick knalla upp med tvätten igen och börja packa.. Har hittils fått ihop tre katonger, det går trögt :S men framåt.

Emma kommer nog över snart. Dom har tapetserar gubbar hos sig så hon ville inte vara hemma, vilket jag kan förstå.
Jag ska till Barnmoskan också, tur att jag kollade i kalendern annars hade jag helt missat den tiden.. Under eftermiddagen blir det matte och senare ska vi till Valbo och lägga handpenning på sängen hos Sängjätten.

Ha en bra dag i solen :)










Foton..

Nu har jag äntligen fått in lite bilder från kryssningen :)




På järnvägskrogen innan vi åkte..




Micke.




Lotta och Lina




Båten från hissen.




Malin och Lotta i hytten




Stylich..




Hyttfest ;)





Lina och Danne




Lotta och jag




Dennis och Robin




Ibbe i from :)




Dennis och jag..




Några av alla i Helsingfors.




Jag och Malin




Lotta och Lina




Rockar bilden ;)




Sliten Ibbe på hemvägen..

Fotboll...

Johan kom hem tidigt imorse och skulle packa med sig ombyte, firman skulle bjuda på middag och fotbollsmatchen ikväll... Jag såg ingen anledning till att jag skulle sitta hemma så jag styrde upp en date med Sebben som självklart också ska på matchen, fast han lär stå på andra sidan :P Så jag ska träffa han och hans kompisar från huddiksvall och se AIK mot Gävle ikväll. Det kommer bli fullsatt då biljetterna redan börjar tryta och jag hade lagom tur att någon vid namn Bosse hade fixat en biljett till mig =) Det ska bli roligt. Jag ska räcka ut tungan mot Johan när han står i Gävles hejarklack :P haha.. Ehh jag skiter i vem som vinner, det ska bli kul att träffa Sebben, se lite folk och få en uns av stämningen :) Så ikväll blir det fotboll..

Jag har varit hos Emma, vi satt på balkongen, men i vanlig ordning pallade jag inte av högtrycket så vi gick in.. Jag klarar inte av värme om jag inte kan svalka mig under tiden :) Men kanske fick jag en gnutta färg iaf :P
Hon ska köra ner mig mot stan vid fem tiden :) Snäll hon!

Imorgon har jag bokat tvättid klockan sju för att jag ska få något gjort, är jag ändå uppe den tiden så ska jag nog få ett par lådor packade trots allt! Annars är det skandal :P Håller på laga middag nu.. Det är stek hett både inne och ute..
Ska fråga Emma om hon kan ta med sig sladden till kameran jag fått låna av dom så jag kan lägga in lite bilder ikväll kanske :)

Idag blev en sån här bra dag :) Imorgon kommer nästa dom. Klarade jag provet i matten? Antingen kommer min lycka sprudla över hela Gävle imorgon och glädje tårar kommer komma eller så kommer jag låsa in mig på toaletten och tycka synd om mig själv, vi får se hur det blir? Håll tummarna :P

Jag har gått igenom kläderna som jag köpt på tradera och det var mycket nytt med :) Känns så roligt att vi ska flytta dessutom så man får allt rensat, jag har lovat mig själv att verkligen kasta saker den här gången!
Kanske köper jag med mig jordgubbar hem tills ikväll dessutom, är helt såld på jordgubbar just nu och inget är godare en varm dag som denna :) Däremot börjar jag få lite abstinens efter att komma hem :) Inte alls länge kvar nu! Och då bli det fem lugna dagar på hemma plan i trevligt sällskap!

Midsommar är spikad. Efter många disskutioner fram och tillbaka och ett väldans argumenterande hamnar vi i Göteborg, hos Linus. Det känns bra. Jag kommer inte alltid kunna åka hem så jag får prioritera andra högtider på hemmplan, midsommar blev min lott att släppa detta år. Och en midsommar i Askim, där det är så otroligt vackert, men Linus som faktiskt är en fulländad och otroligt duktig kock, kanske ett besök på liseberg och andra påhitt känns helt OK. Jag ser fram emot det! Får ta igen midsommar med mina vänner i Juli, när jag kommer hem den svängen istället, sen dröjer det kanske ett tag innan man tar sig hem igen?

Om någon får lust att hälsa på oss i sommar så har vi ju gästrummet i nya lägenheten och dessutom denna lägenhet till förfogande! :) Skulle vara roligt om det kom ett gäng! En kväll på tantgrön, i repris från förra sommaren kanske :)
Dom flesta jobbar ju under sommar tid, men kanske att man kan hitta någon helg :) Vi får se vad sommaren bjuder på..

Nu ska jag se över maten!

Ha en bra kväll!

Återhämtad

Nu har jag återhämtat mig :) Kryssningen var som sagt helt klockren. Väldigt intensivt men sjukt roligt! Vi fick god mat och vi kunde spendera tid i helsingfors på fredagen, där köpte jag lite marimekko tyg :)
Fyndade lite alkohol och godis i taxfreen och drack goda alkoholfria drinkar i baren där en super duktig trubadur spelade och sjöng. Jag njöt hela resan och trots allt roligt så var det verkligen skönt att komma hem på lördagen.

   

Johan hade på impuls åkt till Linus i Göteborg så jag var ensam vilket jag mest tyckte var härligt, jag kunde slappa i soffan och sova hur länge jag ville :) Jag hämtade hem mina paket från tradera och inser nu att vi förmodligen har kläder så det räcker :) En hel kartong anlände och andra prylar också som jag är super nöjd med.

Igår kom Johan hem vid halv nio då blev det brynäsgrillen och sen hem.. Jonas var ner en sväng, sen sängdax.
Idag är det strålande sol och jag skulle vilja åka och sola men Johan har bilen och Emma Pemma är förkyld.. Men en brassestol och en låda jordgubbar skulle inte sitta fel. Har försökt tagit tag i flyttpackningen men det går trögt. Kommer kanske igång senare. Det är så svårt att packa när man inte vet vad vi kommer änvända..

Till det bästa! Vi har fått lägenheten såld! :) Gissa om jag blev 100 kg lättare när Johan ringde och berättade.
Vi gick ner i pris 10 000 och det med glädje bara vi blev av med den. Nackdelen var att han inte kunde flytta in förns första augusti så nu står vi ändå med 2 dubbla hyror :S Men huvudsaken var att få den såld, resten löser sig. Äntligen kan vi släppa taget om denna lya och glädjas åt att flytta in i vår första gemensamma lägenhet. Lyckoruset sitter i än och jag känner att kanske saker börjar gå våran väg ändå? Har ju varit litet motit på några håll.. Men jag ser solen just nu :) Blir förmodligen inte lika mycket rust som vi hoppats på innan den lilla kommer eftersom det blev dubbel hyror, men det hinner vi med framöver också. Gavlegårdarna är ju inte kända för att vara snabba så det hade ändå kanske inte blivit av innan..

Näe nu ska jag grejja och vänta på att Emma ringer, jag ska över till henne och kolla in deras nya utemöbler :) Surra ikapp lite och mysa :) Men jag vill fortfarande ha jordgubbar. Undra om dom säljer vid kvantum idag?

Aja, ha en bra dag! Jag ska avnjuta lyckoruset så länge de varar!

Kryssning av världsklass!

Nu är jag hemma efter en kryssning som tar alla priser, så mycket skratt, så lite sömn och så mycket att häpnas över ;)
Min kropp och huvud behöver sömn så bilder kommer en annan dag.

Jag ska gå och köpa mat sen ska jag krypa ner i sängen och lyssna på åskans spel här i Gävle, jag gillar mullret, men inte blixtrarna.. Borde dra ur Internet kom jag på :S

Ha en bra kväll!

God morgon.

Torsdag idag och solen steker. Det är hur varmt som helst i lägenheten och jag fick rusa upp och öppna balkongdörren för att få frisk luft imorse. :)

Johan hetsade upp mig och tridde inte jag skulle hinna göra mig klar på TVÅ timmar :) jag som blir klar på en kvart ;) Själv ligger han kvar och sover i sängen.. Haha.. Jag ska göra mig några mackor och sen blir det lite ärenden innan Johan får skjutsa mig till tåget där vi ska inta dryck innan avfärd, jag får vackert hålla mig till alkoholfritt och inspektera de andras fyllor :P Men lika glad är jag för det, för jag kommer iaf vara pigg och kry till den lyxiga frukosten dagen efter som vi blir bjudna på :)

Jag delar alltså hytt med Malin och Ullis och jag undrar hur det kommer sluta :) Känns som det kommer bli en hel del massa skratt iaf eftersom båda dom är lite av hysteriska människor! :) Men med erfarenhet av förra bårresan ska jag iaf inhandla alvedon innan vi åker, sóch inte dansa till 4 på morgon, man lär inse sina begränsningar ibland, men jag vägrar gå och lägga mig först !

Nu ska jag grejja färdigt här hemma..

Ha de bra!

Galenskapen flyttade in

när jag kom till Expert idag.

Jag och Johan skulle till Valbo :) Emma och Peter följde med. Jag kände mig lyrsik över att äntligen få tillbaka min kamera. När vi kom in verkade som att dom för det första bara hade en säljare, som ville hjälpa alla utom mig. När det väl kom en säljare skulle han hämta kameran på lagret och det tog tid, när han kom ut säger han att dom har skickat tillbaka optiken men inte kameran.. Ska man inte kunna begära att få tillbaka skiten när man skickat in det och dessutom väntat i tre veckor på att få det lagat? Som sagt galenskaperna flyttade in och det gick ut över den stackars säljare som blev nervös.. Han försökte vara snäll och ville låna ut en kamera eftersom jag bittert sagt "ATT JAG BEHÖVER KAMERAN IMORGON!" men även på de snälla erbjudandet svarade jag bittert att jag inte alls ville låna någon kamera.. Tillslut lyckades jag bjuda på ett skratt och vi lämnade butiken UTAN kamera..

Vidare till IKEA där vi spande in lite möbler som vi vill ha till nya lägenheten, det blev även middag där. Var super trevligt att knalla runt.. :) Sen blev det Coop där Emma och Peter köpte sig utemöbler som var jätte fina. Vi köpte jordgubbar och glass och åkte hem till dom och skrattade och pratade om nackdelar med järntabletter och bröstförstoringar ;) haha..
Jag skulle få låna en kamera av dom, men jag glömde det.

Vi har nyss kommit hem och jag har packat och duschat och laddad om inför morgondagen. Kanske kan hämta kameran innan jag åker imorgon, Peter är ledig och han brukar inte sova så länge :)

Imorgon åker vi alltså :) Johan säger att det ser ut att blåsa mycket på havet :S Men det kan ju bli kul, kanske får jag vingla lite trots allt ändå då ;) Ska bli skönt att få längta hem lite. Mamma har lovat att haka på till Ikea och ge lite tips och råd.. Det där med barnavdelningen är ju inget som jag är särskillt haj på. Men vi hittade lite saker som vi tror kommer bli bra. Och dessutom en JÄTTE fin "byrå" som vi vill ha i hallen. Både jag och Johan älskade den. Den var lite indisk liknande och med smides beslag.

Nu ska jag sova! Ha en bra helg!

Min kamera :)

Jag har ingen aning om jag inbillade mig men provet kändes gå bra idag :S Vissa uppgifter var verkligen svåra som jag inte klarade men många kändes ok. Får se om vecka hur det gått.

Jag har varit som förslappad resten av dagen.. Har kollat ännu en film, :) Hos Emma. Sen har jag mest suttit vid datan. Johan är på väg hem med mjölk så vi kan göra stuvade makaroner :)
Har surrat med Ronja en sväng också, trevligt =)
Imorgon har jag tvätt tid klockan 07, sen lär dagen rulla på!

Hör och häpna men min kamera är lagad och klar att hämta. Imorgon får jag äntligen tillbaka den =) Lagomt till kryssningen. Måste komma ihåg och fixa eftersändning på posten också. Känns som det börjar hända saker nu =)
Ska leta reda på mitt pass i all röra också :) Plocka in disken som är diskad och se till så det är klart för soffläge 19.30 då sjukhuset börjar.

Ha en bra kväll!

Måndag fortfarande

Jag laddar.

Fick mail av chefen idag:

Packning
Pengar & pass :)
Sköna kläder för mys...och givetvis partystass om man orkar!
Bra skor !
Kanske nått läskande till bussresan!
ALLA skall medtaga varsin uppblåsbar platsgrej!!  
Glöm inte att detta är en personal & utbildningsresa med MÅL!! - Emelie kommer att berätta mer!

Jag har alltså tagit på mig vara en uppdragsgivare under kryssningen som förhoppningsvis kommer bjuda på många skratt. Högst Poäng får man om man bjuder på en streakning genom gågatan på båten, men man får även poäng för att kissa på valfri tandborste, pruta i taxfreen och fråga om prostitution är lagligt i Finland. (gissa om jag kommer hålla i min tandborste)  Men jag undrar vad vi ska ha plast saken till, det är nog inte bara jag som har överraskningar..

Har nyss sammanställt alla utmaning som jag ska skriva ut imorgon och dela ut på bussen på torsdag.

Idag kom dom söta sovpåsarna som jag köpt på tradera =) Och vi har även ordnat så vi får flytta in under helgen eller tidigare än tänkt i nya lägenheten. Visningen tycktes ha gått bra, men vi får inget veta före onsdag.
Jag har nyss varit på Kvantum och handlat en linjal inför morgondagen, en karra påse slank med också, måste ju hålla mig pigg under provet. ;) Febern har gett med sig men jag ska ändå gå och lägga mig snart. Kollar på Sjukhuset nu där dom visar förlossningar och kjesarsnitt.. Ganska intressant.

Jag och Emma hyrde en film idag, Damernas Detektivbyrå, ganska dålig men det var verkligen både väder och läge för en film ;) Johan har nyss gått till Gymmet. Jag känner att mitt huvud orkar mycket mer än vad min kropp orkar så idag är en sån där dag som det inte är kul att ha denna mage :)
Vi köpt jordgubbar och körsbär men det blir nog inget av det ikväll eftersom det blev så sen middag, dom får smarrigt vänta tills imorgon..

Nu ska jag börja göra kväll och ladda inför morgondagen.
Ha de bra!

Ny vecka...

Då var det början på en ny veckan =) Har åkt på en redig förkyldning och haft feber inatt, men nu på morgonen känns det bättre. Johan ringde och har inget att göra idag på jobbet så vi ska luncha tillsmmans. Då får jag dessutom skjuts till Arbetsförmedlingen. Jag är lite trött på att det blåser storm här i Gävle, helt otroligt att det kan blåsa så mycket, det förstör ju en solig dag med denna vind.. Sen ska jag upp med kameran till Brynjan och efter det ska jag till Emma för en surr stund ;)

Här är kliniskt rent igen och jag vågar knappt röra mig, borde bära ner tvättkorgen i tvättstugan så den försvinner också sen är allt klart. Hoppas på mer tur idag! Ikväll blir det förhoppningsvis ingenting. Jag ska plugga matte och vila.
Har sett till att alla bud på tradera som vi vann förra veckan är på väg. Ska bli spännande och se om det verkligen fungerar så bra som det är sagt :)

Sen ska vi ringa dom som bott i lägenheten som vi ska flytta till eftersom den 1 juni är en måndag tänkte vi att vi kanske kan få kyvstarta och flytta in under helgen innan. En måndag känns inte som en bra flytt dag, det borde inte vara något problem eftersom dom inte ens bor där längre.
Borde åka till Ikea och köpa gardinstänger, vi får ju några fler fönster, men vi måste ju ha mer gardiner också så i slutändan med det som vi behöver känns bli en kostsam historia, men man får ju ta lite pö om pö..

Handelsbanken ska skaffa bank dosa ;) Dom har ju varit lite efter med det men nu äntligen så kommer det lite förnyelse, och då vill ju inte jag byta bank. Det kanske inte bli nödvändigt heller.. En månad kvar till midsommar ungefär, vad händer då? Vi har som inget olanerat ännu, men Jessica och Dennis har iaf varit gifta i 1 år då :)





Nu ska bege mig, vill inte vara här när mäklaren kommer..


Kolla in dom på brynjan.com och se tjejerna dansa mm :)

Ha en bra dag !


Tröttmössan är på :)

Då var helgen över och jag vet inte om det är bra eller dåligt!
Dagen/kvällen igår var toppen. Jag och Fanny var där konstant från 09 på morgonen till 02.15 på natten.. Utan henne hade jag nog inte alls pallt med.. Så det var tur att hon kom!

Det var mycket ungdommar där. Kul att se Johan med barnen, väckte moderskänslorna ;) haha.. Han hade ju ansvaret över backklättrinngen och utsåg sig själv till förste man att klättra och gissa om det såg roligt ut när han föll och hängde i luften med selen ;) Karsson på taket :)

Jag och Fanny var lite allt och allo men filmade och fotograferade mest. Utöver det så fick vi bland annat fixa fram 50 vip kort, haha som vi klippte och knöt. På kvällen vimlade det av ungdommar på discot och ljudnivån var lite för hög för mina öron ;) Hela hjärtat studsade till basen, vi såg när dom sjöng kareoke och under hela dagen tog vi en paus på 30 minuter i Ullis husbil och en kvart på kvantum.. Vid 01 började surmunnen kännas på mig och tålamodet var lågt, ögonen grusade sig. Men Kvart över två fick vi äntligen krypa till kojs, efter en dag med många skratt!

Imorse vaknade vi vid halv elva. Vi åkte till valbo och handlade lite. Jag köpte mina första par mamma byxor när jag efter några om och men insåg att jag inte längre kan ha vilka byxor som helst längre.. Fanny köpte tuffa brillor och ett fint linne.
Sen körde vi henne till tågstationen och när vi satt på bänken och väntade kommer en man in? Eller var det en man?
Det var en man som liknade en bonde från huvud till midjan, från midjan och neråt hade han en lila siden kjol och till min förvåning bar han ett par svarta klackskor.. Mitt trötta sväninga humör gjorde att jag brast i skratt innan han gått förbi.. Jag tjöt så tårarna srutade och önskade innerligt att mannen kunde gå förbi igen och låta mig skratta ännu en gång.
Uppenbarligen mådde han inte särkillt bra, det kunde man se, så samvetet tog vid lite. Men runt om oss satt även två äldre damer som drog på mungiporna och en gubbe som mest bara såg förvånad ut och skakde på huvudet åt denna mystiska "man".. Haha

När Fanny åkt intog vi HM på stan och jag vägrade lämna lokalen förns Johan hade köpt med sig ett par URSNYGGA linnebyxor och en snygg t tröja :) Sen åkte vi hem städade inför visningen imorgon.. (som jag helst inte alls vill tänka på)
Vi gick efter det över till Emma och Peter och fikade och surrade lite :) Nu är vi hemma igen och hade gjort sista rycket.
 
Är hyper nervös inför tisdagen då jag har mitt nationella och avgörande prov för matte kursen. Om jag inte klarar provet så får jag antagligen inte godkänt i kursen och tro då inte att jag ens kommer så mycket som blicka mot en miniräcknare eller någon annat som har med matte att göra överhuvudtaget. Men jag ska göra mitt bästa. Har ju funkat hittils iaf på gränsen ;)

Är lite trist att Fanny åkt men jag behövde inte bli ledsen på tågstationen idag för jag vet ju att jag snart ska hem själv snart :) I veckan ska vi nog börja packa lite inför flytt och diverse, är bara två veckor kvar nu och som tur är men satidigt lite tråkigt så har vi ju inte så mycket att flytta :) inte från en etta till fyra :S Men det ska gå smärtfritt det också..
Sist det var lång helg för Johan var han hemma och jag åkte bort, nu på torsdag blir det ju långhelg också och då åker jag iväg igen. Ska med det störtsköna gänget på findlandskryssning och lxya lite. Känns otroligt skönt!


Ska inta sängläge strax och invänta morgondagen :)
Ha en fortsatt trevlig kväll!

En ny dag med Lillasyster <3

Rolig kväll igår :) Vi hämtade upp Fanny. Det blåste som sjutton (den enligt mig störta neckdelen med Gävle, det blåser skit mycket ibland) vilket inte alls var särskillt bra för min förkyldning märkte jag inatt.

Iaf så åkte vi direkt hem för att kamma hem den bärsele som Johan ville ha och så blev det =) Så vi fyndade rejält igår. Härligt! Jag har blivit torsk på tradera och när dessa bud är avklarade ska jag hålla mig undan ett tag har jag lovat mig själv, har inte alls samma självdiciplin som pappa har. Även om mycket är billigt där så stiger det om det blir många vinnande bud. :S Jonas kom ner och hjälpte mig reda ut tiopotenser :) Han är faltikst skit duktig på matte och att lära ut. Vi åt jorduggar med glass och myste :P
Sen åkte vi till kvantum och handlade hem lite frulle.. Låg länge och tittade på magen så Fanny skulle få se vilket vilddjur som finns där inne, men den ville inte säga hej igår, kanske ikväll istället :)   det blir tacos med film så den borde bli glad och kanske morsa lite :)

Vi ska snart åka till hunddagiset och hälsa på =) Vi hoppas märta är där, den lilla mopsen. Sen gissar att det blir en liten stads vandring ;) På eftermiddagen ska vi till Gasklockorna och se om vi kan hjälpa till med något. När jag pratade med Ullis sa hon "I ditt läge kan du nog inte tillföra något på fredagen" Fattade först ingenting, men sen insåg jag att dom ska rigga scener och det nog mest är tunga lyft som gäller så jag får ge min bidragande hand imorgon. Vi ska hålla på mellan 09 på morgonen till efter 01 på natten.. Men lite raster och vilopauser ;) Jag ser fram emot helgen och tror att det kommer bli kanon kul =)

Nu ska jag äta lite av gårdagens jordgubbar som var så otroligt goda att jag tror vi köper hem en låda till idag ;)

Hoppas ni får en bra dag!





Härlig dag !

Det var super mycket folk på extra matten idag.. Alla har nerver inför nationella provet.. Fick inte den hjälp jag behövde, så jag har anlitat Jonas att komma ner ikväll om han fick tid över..

Efter dagen på skolan och en mysig lunch med klasskamraterna så gick jag ner på stan och köpte jordgubbar och en blommbukett att ställa på bordet.
Sen blev det hemgång och korvstroganoff med ris till middag :) Kvar är nu bara disken och en damsugning men det får vi ta efter jobbet. Johan är på gymmet och ska jobba...
Klockan 20 ska vi hämta syrran på tågstationen och imorgon bitti bär det av till hunddagiset sen får vi se. En sväng till gasklockorna och hjälpa till kanske :)

Hittils har det varit en toppen bra dag! Har gjort kanonfynd på tradera och insett att jag är smått beroende av den där sidan, borde tagga ner. Men Johan har fattat tycke också och han är nu själv med och budar på en bärsele :)

Ullis ringde nyss och jag och fanny hade fått ansavar över dokumentation och fotografering under lördagen :)
Johan ska vara den som säkrar vid klättring och hålla koll på rökdykningen :) Det kopmmer bli skoj!


Nu ska jag knalla på brynjan och ha en helt otroligt fantastisk sista kväll med kidsen där ! :)

Ha en bra kväll!

Ingen sovar dag!

Idag tänker jag inte sova bort dagen! Det är en sak som säkert.
Jag är laddad inför lektion nu och kanske lite plugg efteråt inför nationella?

Johan käkar frulle och ska snart iväg till norrtälje, över dagen.
Efter min date med Emma ska jag röja lite här hemma och leta på lite sängkläder och så tills FannyBunny kommer imorgon =) Kanske gå en extra sväng till Brynjan som har sin näst sista dag öppet för denna termin :S Och nästa termin vet jag ju inte när jag kommer tillbaka, men som jag sagt till bossen vill jag komma så fort som möjligt! Trivs verkligen med gänget som jobbar där och att få vara med ungdommarna! Synd att det är så få arbetstimmar men dom få jag har vill jag inte gå miste om.. =)

Några av bilderna från sista april lägret..




Lotta



Niklas


Lunch vid sjön.



Det har varit skumt väder några dagar här, ena sekunden är det stårlande sol, andra sekunden är det tunga gråa moln ute. Men det har blivit väldigt grönt nu när det regnat lite.. Ser inte ut att bli kanon väder idag heller.
Får nog ta paraplyt med mig för säkerthets skull.
Jag har väntat två veckor nu på både min kamera och pengar från försäkringskassan, varför kommer dom inte?
Sånt där retar mig att det alltid ska vara i sista sekund. Jag vill verkligen ha min kamera till helgen och foto under Forever Young.

Ha en bra dag!

12/5 2009

Ikväll blev en "prata i telefonen" kväll, fick surra med Lovan också :) haha, "Vad gör du?" "Jag har trosor" "Hej då Emelie".. Kul att faktiskt kunna komunicera med en så liten människa :)

Jag var på brynjan och hämtade våra forever young tröjor och ringde Ullis med det glada beskedet om ytterliga en frivillig medarbetare i helgen :) Min Systeryster så klart! :) Hon kommer på torsdag, biljetten är bokad och det ska bli super kul!
Känns som att det finns mycket att se fram emot framöver.. Fanny kommer, Kryssningen, Flytten, Ramsele och diverse..
Mäklaren har ännu en spekulant på lägenheten och det känns så klart suveränt, bara det att jag är otroligt trött på att "förberda" inför visning. Men huvudsaken är att den blir såld så klart, gärna så fort som möjligt!

Nu har vi Linus på tråden, då blir det i vanlig ordning tokigheter.. :) Han är halv galen, men det skulle varit kul om han flyttade hem till Gävle. Då skulle det bli lite liv i lådan här också.
Jag skulle vilja träffa Niklas också, en arbetskamrat som fått näsan avslagen i helgen, skulle vilja se hur hans näsa ser ut :P

Nu ska jag runda av kvällen och borsta håret för fösta gången denna dag.. Lite sent kanske.

Ibland känns det som att man är på fel plats vid fel tillfälle! Skulle inte vara tokigt att vara hemma om så bara för en timme i detta läge!

Ha en bra kväll..


12/5

Igår var det en rätt kass dag faktiskt. Mötet på försäkringskassan gick bra, han var noga med att visa hur vi skulle göra osv. Ska öppna e legitimation åt mig och Johan, då skulle allt tydligen vara enkelt, som en bagatell. Mina erfarenheter av försäkringskassan är verkligen inte att någon ska kunna vara en bagatell, men om han säger så,. så kanske..

Efter det åkte vi och köpte blommor som skulle till graven. Blir ju alltid lite deppig av att vara där och Johan blev väldigt ledsen.. Vi åkte och handlade och gjorde soppa hemma, slog på änglagård för att få tankarna på annat.
Utöver det så fick vi ett skambud på lägenheten, pinsamt, patetiskt och jag hoppas verkligen inte Johan säljer för det pris han gav oss.. Då fortsätter jag hellre kämpa, eller så testar han oss bara, men att vi går med en dylik prutning kan han glömma.. Så gårdagen var en dag av motgångar..

Men idag hoppas vi på en bättre dag !
Min matte lektion uteblir, så det enda som står på schemat är yogan.
Några roliga saker har hänt iaf, vi fick veta vilket kön det var på ultraljudet, men ett flertal människor har nu påstått att det är det motsatta.. Lite spännande att det slår drill i huvudet :) Men jag är ganska säker ändå!
Förhoppningsvis kommer syster på torsdag kväll !


Ha en bra dag!



Måndag

Jag bokstavligt talat sov bort gårdagen. Tänker inte nämna när jag steg upp ur sängen..
Jag och Johan tog en kvälls prommis och köpte hem lite gott, hyrde änglagrådsfilmerna, väldigt lättsam söndags tv ;)

Orkade bara se en av filmerna så ikväll blir det film nr 2 :) Först ska vi till försäkringskassan på möte där.. Sen till graven. Idag är det 1 år sedan Johans mamma gick bort så vi ska dit med blommor.

Jag har plockat hem lite syrener som doftar fint här hemma och just nå mer har jag inte gjort denna dag. Diskat och den vanliga rundan då, men inte mer. 

Efter att ha kollat på allehanda.se och fastnat där så gav jag upp.. Fan va tråkigt!
 Vi har dåligt väder här idag, inte alls mysigt. Blåst och grått.. Undra om det är solsken hemma?

Idag hoppas jag att mäklaren hör av sig, och att vi får veta hur det går med min kamera!
Jag försöker få hit lillasyster i helgen. Lite sällskap på gasklockorna skulle sitta fint!
Får se hur det blir med det.

Sebben ringde och var nere på stan :) Dom skulle åka tillbaka till Huddik ganska snart så jag undvek att driva ner på stan. Men det var ju skoj att han ringde iaf. Borde ta mig till Huddik igen, det var verkligen fint där han hade sin lägenhet!

Det är City Akuten på tv och tårdryp!
Ska leta fram dom där peppren som jag behöver ha med mig på mötet!

Ha en bra kväll!

Lördag

Dagen började med att slå upp ögonen halv elva. Klockan 12 var jag och Johan på Gasklockorna, brynjans ungdommar skulle dansa och sjunga och jag ville lyssna :) Johan åkte för att handla och fixa inför kvällen men jag ville stanna så jag var kvar där ändå till halv se. Det var enormt roligt att se alla barn och ungdommar bjuda på sig själva och dom var tok duktiga. Det var andra uppträdanden där också så dagen var kanon kul! Sen bar det av till Bomhus, till Johans syster, Grillning och mys ute på deras altan, mycket folk :)

Jag har nyss kommit hem efter att ha släppt av Johan och grabbarna på stan, det är ju crusing här ikväll. Jag hamnade framför datorn, för hur barnsligt det än är så har jag lite svårt att sova när Johan är ute och svirar ;)

Jag har abstinens efter min kamera och tycker inte alls att det är lika roligt att blogga längre när jag inte kan lägga in bilder :S Men jag tycker att den borde komma snart. Eller att jag får en ny inom kort.
Det är bara skit på tvn och jag ska njuta av sovmorgon imorgon också, efter den är det en hel hög tvätt som ska vikas och lite annat att stå i här hemma..

Men nu ska jag glo på de stunt som visas på tvn :)

Ha de så bra!

Snart slut..

Då var den här lååånga dagen slut.
Jag har varit på skolan hela dagen. När jag kom hem var det bara att åka iväg till Gävle energi för att teckna el avtal.. Så nu är det klart.. Sen följde Johan med mig till Brynjan medans visningen hölls här hemma. På måndag får vi veta hur det gått... :S

Jag fick iaf G på provet, tvingade läraren att rättamitt prov tidigare, jag kunde verkligen inte hålla mig. Känns väldigt skönt att det gick vägen, men det var på gränsen, Nu gäller det att spendera tid på extra lektoner och kanske utnyttja Jonas en aning inför nationella provet :)

Jag har jobbat på brynjan ikväll och får lite smått panik av tanken på att det  faktiskt stänger om en vecka :( Känns jätte tråkigt.. Johan hade fiat mat till mig när jag kom hem PISS BLÖT av allt regn som drypte ner, på den korta vägen hem var jag verkligen genomblöt från topp till tå :)

Imorgon ska vi på föräldra kursen, och kvällen ska förmodligen spenderas med vänner och en go film :)
Min lillasyster fyller år, hon ska till Sundsvall med pappsen över dagen och fira, jag tycker dom kan åka hit när dom ändå är ute på äventyr :P

Nu ska jag trots tidig timme krypa ner under täcket och kolla grannfejden

Ha en bra kväll!

Braig dag, bortsett från provet

Nog hade provet kunnat gå bättre men jag håller tummarna och hoppas hoppas hoppas att jag får godkänt iaf..

Efter provet var jag helt slut i huvudet så jag tog en prommis till Kvantum och handlade.. Vips så ringde mamma ´som var på väg till Malmö och sa att hon skulle byta tåg i Gävle så jag gick ner för att krama och säga hej till henne, blev bara fem minuter men ändå :)

Sen blev det ett besök på skatteverket för att adress ändra så nu är det gjort både för mig och Johan, sen åkte vi hem och lagde god lax :P Vi har presic städat färdigt här och Johan har åkt för att lämna lite överflöd hos hans pappa.
Nu är det rent och fint här hemma igen :P Mäklaren ringde och sa att en kille bett om att få komma på förmiddagen eftersom han jobbade under eftermiddagen, det är ju självklart okej, jag sa att folk kunde komma när dom ville för varken jag eller Johan kommer vara hemma. Jag ska vara på skolan med Madde och äta lunch och plugga ikapp lite inför nationella. Och sen går jag till Brynjan där det vankas jobb :)

Helgen ser ut att bli bra. Jag ska vara på gaskolckorna under dagen på lördag, det är invignig där och brynjans tjejer ska dansa och ha ansiktiskt målning för barn så det blir säkert roligt.
På kvällen är vi bjudna till Johans syster på grill kalas, kul kul ! Söndagen blir nog en (förhoppningsvis) slappar dag..

Natten som var var inte så lyckad. Jag sover kasst och just när jag lyckats somnat väcker Johan mig och säger att jag tagit allt täcke :P efter ett tag väcker han mig igen och säger att jag tar för stor plats :S Det fungerar helt enkelt inte att sova i denna säng längre, varken jag eller Johan får sova och det lutar åt att det blir soffdags för någon av oss. Det gör bara längtan efter nya lägenheten ännu större.. Jisses.

Dagen plus var att en kille från försäkringskassan ringde idag och frågade när vi ville träffa honom. Dom stänger egentligen kl 16 men han kunde stanna kvar och ha vårt möte halv fem på måndag :) Han verkade verkligen trevlig och sa att han skulle reda ut det som vi tycker är svårt att förstå och han skulle hjälpa oss att planera föräldraledigheten så det blev till vår fördel.. Nu slipper jag fåfel ifyllda papper tillbaka skickade =)

Fick brev från mormor idag :) Med kort från tidningen hemma där Mira var med. Hon har ju fyllt 1 år :)
Och mitt sommar schema damp ner också, det ser bra ut.. Hade inte haft något emot att haft fler dagar i juni, men ingen tycks vilja ha tidig semester i år.. Om jag kan jobba schemat ut återstår att se, men jag tror nog det ska gå bra.. =) 

Nu ska jag kolla på inredningprogram !

Ha en bra kväll!

Prov och underbart väder.

Igår blev det ganska hektiskt, men efter yogan kände jag mig tipp topp igen. Helena är jätte duktig. Hon visade några övningar som skulle underlätta för höfterna och man ser hur alla mamma magar växer sig stora :)
När jag skulle hem därifrån var jag otroligt hungrig. Johan ringde och sa att han börjat på en diet. Jag skrattade bara.
Det var en diet som Sebbens kompis hade kört och rasat i vikt, jag är personligen lite emot dieter och tror mer på bra kost och motion även om jag inte alltid är så bra det heller, men har får väl köra på det där som enligt mig låter som självsvält.. Vi får se hur det går.. Jag stannar som vanligt vis potatis och pasta, det jag gillar :)

Efter maten blev det två timmars intensiv pluggning och jag är så nöjd att jag faktiskt hade den själv dispilinen :) Johan städade och jag pluggade, fick ringa pappa om lite hjälp men sen kändes det hyffsat. Jag har långt ifrån koll på det vi ska kunna på provet och jag får skylle mig själv eftersom jag missade en av dom viktigaste lektionerna, men jag kan ju inte göra mer än mitt bästa idag. Ska snart sätta fart och bänka mig i tre timmar. Så klart är det kanon väder när man ska vara inomhus.. Ikväll står lax på schemat, smarrigt, sen blir det den traditionella städkvällen inför vad vi kommit överrens om blir den abslout sista visninen imorgon, oavsett vad mäklaren säger, vi har varker tid eller pengar att vänta ut mer. Blir lite väl saftigt om vi får dubbla hyror, en månad kan gå men inte mer.. Så nu måste vi hålla tummarna för imorgon. Det får bära eller brista.

Flytt kartonger och nummret till han som har lägenheten nu skulle inte sitta fel, för det drar ihop sig. Om vi får den såld, ska det helst gå snabbt. Då kyvstartar vi med inflyttningen :) Och Kanske äntligen kan vi få börja boa lite.. Rensa och börja på en ny kula i ett nytt hem... Som kommer ta tid att fylla ;) Men finns det kärlek så har man ju allt man behöver :P

Nu ska jag på Time och handla lite fika som jag ska ha under provet, som håller koncentrationen vid liv haha..
Försäkringskassan har inte ringt upp och bokat möte! Lite frustrerande då både jag och Johan vill dit och prata om allt som har föräldrapenning och lediga dagar, har förkt läsa mig till informationen men hajjar noll.. Jag vill ha hjälp av någon som kan göra det bästa, är det för mycket begärt? Hoppas dom ringer idag annars blir jag lite bitter.

Ska ta och boka in en helg som mamma ska komma hit också.. Behöver lite monteringshjälp och lite lugnande energi inför Augusti. Kanske är det bara hormoner men lite smått panik kryper sig sakta på och Johan är inte det minsta lugn heller ;) Det är jag som får se till att han slutar oroa sig :) Han läser om anmning och vad som bra och dåligt... Jag ler och säger att jag läst brochyren, han frågar hur man vet om bebisen fått mat så det räcker? Ja, jag tror bara man vet sånt när det väl är dags? Det är då den där lilla paniken kryper fram.. Hur vet man det egentligen? Men det ska nog lösa sig..
Får ta hjälp av proffsen om inte annat. ;)

Näe, nu måste jag få in matte tänket i skallen annars går det här åt pipan!
Ha en toppen bra dag !

Tisdag

Igår ringde Hanna mig :) En vänfrån tiden på Tjörn, hon var hemkommen från mer än tre månader i sydamerika och ville hälsa på.. Hon kunde dock bara idag och det var enda dagen jag inte kunde, så klart. Typiskt. Men det kommer fler tillfällen, skulle verkligen vara roligt att träffas. Det är egentligen jag som borde åka till Uppsala, eftersom hon redan varit här en gång. Hoppas vi hittar en annan dag som passar! Hon hade tydligen bilder från familjen som vi bodde hos i Nicarauga också :) Spännande..

Kvällen igår blev hur seg som helst för mig. Johan drog på fotboll, och jag satt vid datorn och fastnde vid msn, surrade med syrran i en evighet ;) men det var roligt! Ringde Ronja och pratade lite och hittade en annons på internet som jag bestämde mig för att vi skulle åka på. Johan skulle vara hemma vid nio.. Jag ringde vid halv nio och då ville han ha skjuts hem, han frös och fotbollen hade varit tråkig (som vanligt) ;) Så vi åkte till bomhus och fyndade en spjälsäng och skötbord istället.. Efter massa bök och stök fick vi in det mesta i förrådet men nu går det knappt att öppna den dörren för då rasar allt samman så vi låter den ytan vara ett tag tills vi kan tömma, det är ju inte länge kvar nu.

Idag var jag lite väl morgon trött, men jag tvingade mig upp halv 8.. Ska packa väskan för ett yoga pass ikväll och sen knalla till frissan. Ikväll blir det nog städ, skaförsöka få så mycket gjort sommöjligt denna kväll så jag och Lovisa kanske kan åka till Hemlingby och promenera lite på Onsdag..

Vakna med the voice står på tv men jag tycker inte det är så bra, mest tjat.. :S Blomflugorna har återigen attackerat vårt hem och jag vet inte alls vad jag ska göra. Jag går med soporna varje dag, har tvättat kaklet med diskmedel eftersom det tydligen ska hjälpa, men dom finns kvar ändå, och jag tycker dom är äckliga?

Vädret är dåligt idag med, ingen sol till synes, men vad gör väl det när man ändå ska sitta i skolbänken under eftermiddagen? Inte mycket.

Nu ska jag grejja klart här hemma innan det bär iväg..

Ha en bra dag

Gunilla Gunilla

Gunilla Gunilla, det är min barnmorska. Hon är trevlig, men lite tvär :) Mitt blodtryck var lågt, och jag hade järnbrist, det visste jag iof redan så det var väl inget nytt, men hon påpekade det och gav tips på vilka järntabeltter jag skulle köpa.
Johan var fachinerad av att höra hjärtljuden där inne, det är häftigt! Jag var på ganska kasst humör denna morgon, eftersom jag inte fårr sova så bra tack vare rygg och höfter. Det första Gunilla sa när jag kom var  "Jisses, du ser trött ut" och under dom 40 minuter vi var där inne hann hon påpeka mitt trötta utseende 3 gånger ! Det kändes ju allt utom bra, men det är väl smällar man får ta. Livet där inne följer kurvan perfekt än så länge. Och jag har fått råd om hur sommaren ska se ut. Att sitta hemma hela sista månaden tyckte inte Gunilla var ett alternativ, vi skulle alla må bra av att "tänka på annat" och så länge allt såg bra ut kunde vi gott och väl hitta på saker.. Så beroende på kroppsformen åker jag nog hem några dagar ändå :) Även Gunilla tyckte att mitt blindtarms ärr så fult ut :S men kanske skulle det ge med sig sa hon, men det tror knappast jag, bleknar gör det säkert, men mindre blir det aldrig.

Fanny ringde och frågade om jag ville föjla med dom "förälder" på deras klassresa till Polen och annat :) Det kliade i fingrarna tills hon sa vad det skulle kosta :S Det var trist! Dessutom var det just över datumet som vi ska flytta så det blidde inget av det. Jag ska ta mig dit på egen hand en dag iställer :)

Igår var jag och Johan ute med bilen och åkte runt och kollade små smultron ställen :) Det var dåligt väder och vi var rastlösa. Idag är det också dåligt väder, små regnar och är lite små kyligt!

Imorgon ska  jag till frissan, ha lektion, såg i kalenderna idag att jag har prov på ONSDAG! Så jag måste avsätta tid för matte framöver. Yoga imorgon också. Har fått order att röra mig ännu mer nu när blodtrycket är så lågt.. Men det börjar bli väldigt jobbigt faktiskt.. En promenad ner till stan får kroppen att bli helt mörbultad, men om det ska vara bra så är det bara att traska på. Johan ska följa med mig till fjärran och simma också, måste bara införskaffa en ny bikini.

En månad kvar tills jag anläder Ramsele, och lika kort tid kvar tills vi flyttar. Tiden flyger iväg..


Bilder från Lördagskvällen!








Nu ska jag grejja lite här hemma.



Tillbaka

I dessa dagar med kanon väder har jag undvikit datorn :)

Lägret var iaf kanon roligt! 40 ungdommar som var peppade. Jag Robin, Niklas och Dennis packade in oss i en full probbad mini buss och åkte upp i förväg till Mållångsta.. Sen anlände resten av gänget med stora bussen! :)
Vi grillade, sköt fyrverkerier, eldade, skrattde, dansade, jag fick lära mig en afrikansk bröloppsdans:), sjöng och massa annat..
Jag sov ganska lite i jämföresle vad jag brukar göra :) men det var det ju värt.
På fredagen packde vi ihop och åkte hemåt. Vi anlände stan vid 14.00 för att se demonstrations tågen och lyssnade på Socialdemokraternas tal! Johan kom och mötte mig och bar mina väskor hem :P
Vi bytte om och gick ner på stan igen i det VARMA vädret för att få i oss en matbit.. Jag sa efter vägen att jag längtar tills Tant grön öppnar, och vad ser vi mitt emot rådhuset? DET HAR ÖPPNAT!
Vi stannade till och käkade, då dök Kent upp, en arbets kollega, han skulle agera trubadur där under kvällen så vi stannade kvar. Emma och Peter kom ner efter ett tag också.. Vid 21 tiden tog jag och Johan bussen till Bomhus där vi skulle hämta bilen, jag ville tillbaka men Johan la en enfaldig röst att hyra en film så det blev så..
Väl hemma såg vi tio minuter av filmen innan vi somnade båda två för att sen vakna vid 05 och alla lampor var tända :) Vi var trötta !

Igår åkte vi till vårvik, ett super fint ställe vid havet, Jag Johan, Jonas, Anders, Kristin, Hella och Magnus.. Solade nån timme, men min rygg pallade inte att ligga på filten med all sten under :S och Johan brände sig rejält så vi valde att åka till Hemling by med Sophie, Mattias, Isabell och grilla istället! Det var super mysigt. Kanon skönt att sitta i skogen med lite skugga och äta lite grill krov :)

Efter det åkte vi hem och duschade och jag kände för allt utom att sitta hemma.. Vi gick till Anders där han, Micke, Jonas Emma och Peter var, där dracks det whiskey och coca cola.. När grabbarna svidad om och var redo åkte vi till Kristin och intog en bänk på gården där, där vi umgicks och hade trevligt.
Vid 00 gick vi ner på stan och tog ett bord på berggrenska gården. Super mysigt (fast tant grön är ändå det bästa) ;)
Vid 01 skulle dom flesta till Heart Break, men för mig var det inte ett alternativ att rumla runt i en trång lokal fullproppad av massa fulla människor, köttmarknad var jag inte sugen på, så jag och Johan gick på donken för att han skulle få i sig lite mat sen knallade vi hemåt. Stötte på hans arbetskompisar som var en aning rusiga, det var ganska roligt att höra dom prata ;)

Idag klev jag inte upp förns tolv och inte har vi fått mycket gjort sen dess heller. Städat lite, handlat och nu är Johan och byter däck på bilen. Deklarationerna är fixade och vi ska göra köttfärssås snart.

Imorgon ska vi till barnmorskan och sen får vi se vad som händer.

Hoppas ni haft det bra under valborg!


RSS 2.0