Lite tempo..

Vilken natt. Jag kunde till den stora glädjen läsa igår kväll, vi hade ju sänglampor :) och Johan somnade utan problem trots att min lampa var tänd ändå till halv två, dels för att jag första timmarna inte kunde lägga boken ifrån mig och dels för att jag resten av timmarna inte kunde somna helt enkelt. Inte för att jag hade ont, utan för att jag inte ens var trött.. :) Tyckte det var ganska spännande att ligga och fundera lite :P 

Idag vaknade och läste lite till innan jag tog dagens första (förmodligen inte sista) bad. Sen åkte jag ivåg till Barnens hus med Babysittern, det var inte jag som monterat fel, om Johan trodde utan det var fabrikat fel! HA! Hela ramen var sne så jag fick en ny, som dom monterade åt mig, tack! Där ute på parkeringen träffade jag på Ramsele bor, inga jag känner egentligen, dom som äger färghandeln hemma i byn och deras barn. Jag blev paff, det är verkligen inte varje dag man stöter på nån jag känner :) In på Ica för att köpa en pincett men dom hade ingen jag ville ha :S Jag vill ha en från Kicks, men det innbär att jag måte ner på stan och jag kör helst inte där ensam (skit löjligt jag vet!) Sist jag gjorde det var Fanny med och det gick åt pipsvängen och slutatde med att gubbe kom och skällde ut mig för jag körde mot enkelriktat.. Världelöst! Nu är vägarna dessutom avstängda på olika stället och det gör allt ännu rörigare. Kanske, om jag har tur att Johan vill vara snäll i eftermiddag ;) Cecilia ringde när jag på Ica och behövde barnvakt några timmar ikväll.. Tack och lov tänkte jag faktiskt. Då slipper tristessen ta över och jag blir lite sysselsatt iaf :) Så jag åkte och köpte två liter jordgubbar så när Olivia kommer tänkte jag gå och köpa glass med henne och gå hem och mumsa jordgubbar med glass sen :) 
Fick även sms att paket från Ellos med lamporna kommit så jag svängde in där och löste ut det. Det var två avier, två sms och två paket fast jag bara beställt en beställning.. Måste kolla upp det där, blir förmodligen en retur är jag rädd för. 

Jag ska traska ut med soporna och ta upp dom där lamporna.. Den här dagen har ju gått lite fortare än igår. Som tur är.. 
Ska ta och läsa ut boken också "14 år till salu", tung men bra.

Nä, ha en bra dag! Äntligen fint väder :)

Snart helg..







Dagarna blir längre och längre och det är tröttsamt att vara ensam. Jag blir skraj när saker går på rutin och det är just vad det börjar göra nu :S Måste ändra på det.
Johan har åkt och joggat med Matte.. Skulle hellre sett att han var hemma men bara för att jag inte kan springa runt i dom där spåren borde jag ju inte hindra honom.. :) Men det är verkligen inte roligt att vara själv här hemma längre.. Inte kvällar som dom här..

Linus ringde dom satt i Göteborg och drack öl. Även om det mesta han säger är dråpligt blev jag på bättre humör iaf :)
Funderar på om jag ska ta ett tredje bad för idag? Finns som inte mycket annat att göra. Usch vilken trist kväll.. Men mamma skulle säkert säga "Om man aldrig har tråkigt kan man aldrig heller ha roligt" och det kanske stämmer.

I övermorgon kommer iaf pappa hit. Så då får han se lägenheten, och farmor också. Gissar att dom inte stannar så länge men en stund vore skoj iaf..

Fredag imorgon.. Då ska jag ringa Ronja och kolla formen :) Hon ska på yran!
Vi har ett stort tvätt berg på vardagsrums golvet som ska tas om hand om imorgon.
Sänglamporna och IKEA hyllan är på plats, det blev bra.

Däremot köpte jag en babysitter på barnens hus idag som var helt skev när jag fått ihop den. Har gått igenom beskrivningen tre gånger nu och det blir nog att åka tillbaka med den som det ser ut :S

Melissa hade packat in i gamla volvon för att leva och bo i den med Nisse under Urkult :) Jag tyckte det lät jätte spännande. Varför ett tält när man har en klockren volle? ;) Jag undrar om Johanna åkt tillbaka till Oslo? Borde ringt henne men jag glömde som bort att hon var på svensk mark och jag brukar inte ringa till Norge, det är alldeles för dyrt.
Jag tror hon hade 10 dagars semester så hon borde vara tillbaka där. Attans. Men ett samtal ska jag ta och kosta på mig, men inte förns den här korven kommit ut, då ringer jag henne :)


Nu ska jag ta det där badet och vänta på att Johan kommer hem. Kanske på lite bättre humör än då han åkte..? ;)

Ha en bra kväll!

Folkigt värre..

Igår åkte vi ner på stan vid 18.. Mötte Weronica på HM, hon hade köpt en otroligt fin klänning på bikbok så när vi surrat klart sprang jag dit för att få veta att den var slut, typiskt.. :) Men men..
Vi gick runt i affärer och tog en läsk på ett fik, där vi satt surrade.. Vid 20 gick vi upp mot söder för att leta åt ett mat ställe, det var folk överallt Mattias, Sophie och Isabell skulle också komma ner.. Alla ställen hade ca 1 timmes vänte tid på att bara få bord :S Mitt humör mulnade. Men så kom dom andra tre, och vips hade vi bord på Interpool, det tog tid innan maten kom men jag tyckte inte det gjorde så mycket för vi hann med att prata och skratta lite extra. Jag fick massor med slängkyssar av Isabell som verkligen är en flicka som vet vad hon vill :) En envis liten brutta som dessutom skrattar ljuvligt när hon blir kittlad, haha... Barnskratt värmer i hjärtat och jag undrar när jag får höra mitt barn skratta så? En evig väntan det här..

Blir fundersam, varje gång jag och Johan är på stan träffar han folk han känner som det ska surras med :) Super kul tycker jag då alla är trevliga och så, men hur mycket folk kan man känna? Det tar lixom aldrig slut..
Inatt vaknade jag vid halv två och låg och funderade, vips så pep det i mobilen, det var Ronja som skrev. Eldnatten hade inte varit så bra.. Synd. Men måtte jag vara en elak människa så kunde jag inte låta bli att känna lite lättnad. Hon skrev att jag inte hade missat något speciellt och det kändes faktiskt bra. Tråkigt för dom som var där, men ganska skönt för mig :)

Idag har jag renbäddad, varit på en VÄLDIGT KORT promenad, plockat lite och nu återstår dammsugningen.. Sen ska jag inte göra någonting ikväll. Bara vara hemma och slappa.

Hoppas ni har en bra dag!

Onsdagen..

Dessa mardrömmar. Två nätter i rad har jag vaknat av att jag drömmer mardrömmar, vidriga.. Så till den grad att tårarna rinner. Jag brukar inte drömma sånna drömmar. Och i båda drömmar är samma människa med :S En människa jag aldrig ens träffat.. Konstigt vad natten spelar en spratt.

Idag har jag fått ihop dom sista stolarna med bordet kan jag knappt rubba så det får stå tills Johan kommit hem.
Ikväll ska vi ner på stan och kolla runt i affärer, sen blir det käk ute, förhoppningsvis får vi sällskap :)

Har lärt mig mer och mer om hur försäkringskassan fungerar. Slapp ringa dit idag för jag kunde se utbetalningar och liknande på min e legitimation, smidigt när man väl lärt sig.
Har surrat med Ronja ett slag nu förmiddagen :) Dom hade super fint väder hemma. Ska inte klaga över vädret här heller, men super fint är det inte iaf.

Ford får inte koppla ur den där ballongen fram på bilen, vi måste ha bilbarnstolen i baksätet och det retar gallfeber på mig, dom menar att det är det bästa och att och det är deras förskrifter, det går helt enkelt inte att koppla ur den på våran bil. (Skit bil) Men men, det är bara att ha de så då..

Jag undrar om det kommit mycket folk till Urkult, om det redan dragit igång? Jag minns när jag och Jessica åkte dit två dagar innan det började, då var det ändå ganska mycket folk och man hann hitta några härliga människor att hänga med :) Jag är inte bitter, jag hoppas det blir bra väder, att knallarna får sälja av sina fina kläder och att musiken är bra, att folket njuter av riset och vaknar någorlunda pigga morgonen efter.. Att eldnatten är vackrare än den varit förut och att Stefan Sundström gör en bra spelning. Och jag hoppas, hoppas hoppas att mitt 12 år där, nästa år blir minst lika bra som tidigare år. Jag gissar att Melissa är på högvarv och har laddad, att hon går barfota i ina hippie brallor och sjunger Ronja Rövardotters sång :) Att barnen åker tåget och kollar på cirekusen och att work shopen som finns är bra för dom som går på sånt. Att folk går ner och kikar på hällristningarna vid forsen och dricker gott vin.. Jag var så kluven igår att Johan frågade: "Det vore dumt att bara åka över en natt också va" "Eller?" - "Hmm, ja det vore dumt, för om vi skulle göra de å skulle det äkerligen sättas igång bara för att" :) Men han var ju snäll som tänkte tanken.. Urkult är ju inte hela världen.. bara nästan ;) Men en sak är säkert och det är att om den lilla korven i magen får för sig att komma ut under dessa dagar, då får den räkna med att fira sina kommande födelsedagar i urskogen :)




Önskar alla en trevlig festival!





Nu är det gjort..

Köksbordet står här hemma i kartonger.. Johan skruvade ihop en av stolarna innan han gick till Gymmet. Jag har kärleksmumsen klar och sockerkakan i ugnen :) Färdig lagomt tills allsången drar igång :)
Tänk att det blev en bra dag det här med.. ! Synd att Anders Lundin är program ledare för allsången, jag tål honom inte..
"Shång i medaljongen" och andra löjliga tråkiga uttryck! Blä.

Ska ge mig på stolarna jag med.. Vill ha upp det där bordet och se om det passar så bra som jag tror att det kommer göra. Vi får se.. Har tvingat Johan att avstå träningen imorgon och roa mig istället.. Behöver verkligen fokus på vad som helst förutom Urkult som invigs.. Sagt och gjort, han ska sysselsätta mig :) Är ju sommar kväll så medans alla bohemer och hippies festar arsler av sig och njuter av den ljuvliga stämningen i Näsåker ska jag minsann se på Alcazar.. ;) Vilken hit! Det blir nog bra. Allt blir bra utom att sitta ensam framför tv aparaten..

Nu ska jag se över kakan och se på sången!

Ha en bra kväll!

Bullmamman..

Tori Spelling på tv.
Jag har nyss kommit hem från frissan, hon som tyckte att jag skulle klippa lugg.. Jag såg Johans bästa väns flickvän framför mig, hon som verkligen passar i lugg och tänkte att vi kör på det.. Men tänkte inte alls på att jag har mycket tjockare kinder och rundare ansikte än henne så det blev inte alls som jag tänkt mig.. Men det växer ju ut. Omväxling förnöjer sägs det. Kanske blir man van om en stund?


 


Gubbarna i labben på Johans jobb tyckte om bullarna och jag känner mig om en bull mamma.. Blä.
Vi ka åka direkt och hämta bordet när Johan kommer. Sen får vi se vad som händer?
Finns mycket som borde göras här hemma. Men det är så tråkigt när man är ensam.
"Ligg och vila en stund"... Fy för att vila.. Blä för läckande bröst och blä för foglossningar...
Ur ont kommer något gott, hoppas det stämmer :)

Jag har mjölken hemma, men bak suget borta..

Nu har vi snart matbordet hemma :)

Igår var det en riktigt bra dag. Jag följde med Emma och Peter runt på olika ställen och uträttade ärenden :) Sen kom jag hem till en överlycklig sambo.. Vi käkade middag och sen åkte vi och inhandlade matbordet vi suktat efter ett tag, vi ska hämta det idag eftersom vi hade fullt i bagaget igår.. Jag tvekar på om det går in i bilen även om vi fäller ner baksätet, men Johan insisterar på att det kommer gå. Jag tror även att jag kommer orka hjälpa till att bära det upp för trapporna, det tror inte han :S Vi får väl se..

Vidare till Siba, där det var allt för mycket folk, proppat och kön till Matte var en evighet så vi gav upp.
Hamnade på Lindex där vi köpte en varm overall till den som komma skall.. Jag provade en kjol på MQ och skymtade min egen mage i omklädningsrummet.. Jisses vad sarjad min kropp blivit och ljuset i dom där j*vla små rummen är inte heller till fördel så innan irritation och ledsamhet kom bestämde jag mig för att istället köpa ett par promenad skor och försöka förändra det :) Sagt och gjort. Stadium hade kanon pris på skor och jag fick med ett par hem. Jag, barnvagnen och mina promenad skor ska snart göra sin första entré.

Hur som helst blev det ingen bakning igår heller, kanske idag om jag ger mig sjutton på att handla mjölk? 
Har börjat maskerat lite i hallen som ska målas. På lördag kommer Fanny, Pappa och Farmor hit för att hälsa på. Kanske kan vi inviga det nya matbordet då? :) Sänglamporna ska borras upp idag och Johan ska träna.. 
Han tränar febrilt och jag mistänker nästan snart att den där 50+ super kvinnan ligger bakom hans lustar till gymmet ;) hehe.. 

 Varje morgon får jag ett sms av min mamma med texten:
"Är du hemma? "
Blir lika brydd över frågan varje gång, och kommer senare på att hon säkert tror att vi ligger på sjukan.
Men mamma, jag hör av mig! Om jag åker in så hör jag av mig :) haha..
Imorgon kommer det svida, eldnatten i Näsåker och Urkult invigs. Utan mig, utan Jessica.
Måste verkligen se till att sysselsätta mig med annat, lägga tankarna på vad som helst förutom Eldnatten :)

Nä nu har regnet slutat så jag ska ut.. Köpa mjölk!

Ha en bra dag!

En vecka..

Igår blev den en sovmorgon :) Vi kom hem från en trevlig tacokväll som bjöd på många skratt vid halv två natten innan, så sömnen satt fint. Men sen drog dagen igång och vi åkte till Sandviken och inhandlade hantverk ;) Ikea och kikade och Mio för att inhandla sänglampor. 

Senare hamnade vi i gamla lägenheten och tog reda på det absolut sista så nu är det kapitlet avslutat (tack och lov) medans vi var där så ringde min svägerska och sa att dom skulle hälsa på så vi drog o hemåt :) Efter lite prat så hjälpte hon mig att slänga ihop två bulldegar, det hade blivit katastorf av dom där bullarna annars. Jag hade ju ingen aning om hur man skulle göra och ingen mjölk hemma dessutom.. Men hon styrde upp :) Tusen tack för det. Vid 22 igår var 96 goda kanelbullar klara och det doftar fortfarande bullar här hemma :) 

Idag ska jag ut på några ärenden igen. Emma och Peter skulle på samma ställen så jag fick åka med dom, hade nog kunnat gå men det är skönt med skjuts just nu.. Benen bär inte lika långt som mitt huvud vill :S och när Johan kommer hem ka det grejjas, borras och donas.. Men innan det tänker jag ge mig på ett försök att baka kärleksmums, kan bli spännande med tanke på bullbaket igår ;) 

Idag är det en vecka kvar till beräknat förlossningsdatum, det är ganska många runt om om redan kommit ut, jag hoppas att jag inte behöver gå över, men föröker ändå ställa in mig på det så jag slipper bli besviken. Skulle vara extra roligt om den ville titta ut innan helgen (önske drömmar) så jag har något annat att tänka på än Urkult.. Urkult Urkult och Urkult.. 
En tråkig festival som aldrig gett mig något ändå ;) kanske är det så jag ska tänka? 

Pratade med Jessica igår och vi bestämde att nästa år tar vi igen.. :) 

Nu försvinner dagen igen. Ska fixa lite och vänta på att Emma hör av sig :) 
Ha en bra dag ! Kram


 

Morgonhumör..

Ja, igår kväll skulle mamma och Jonny med  hund komma hit. Dom fick fel på bilen och blev stående vid Sandviken, men visste inte vart dom var. Så jag och Fanny fick åka och tanka disel och leta upp dom, det var inte lätt kan jag lova och några utbrott efter e4 bjöd jag på. Men tillslut kom dom iväg men bilen krånglar fortfarande. Vi åkte hem och jag och Johan storhandlade sen lagade vi mat åt hela kompaniet.. Sen tog vi en sväng till vårvik där vi släppte Molly så hon fick springa av sig lite, det är så fint där ute. Blev en ganska tidig kväll igår.

Den här morgonen var mer kaos artat.. Klockan är nu 06.30 en lördagmorgon och för en timme sedan vaknade jag av ett jävla liv. En gubbe som tår utanför och skriker i megafon, en svart bil som spelar musik på högsta volym och en liten spanjor som står i cowboy hatt med gitarr och sjunger, det kanske låter roligt, men att bli väckt på det viset gjorde mig vansinnig.. Jag gick ut till dom här idioterna och sa åt dom att vara tysta så man kunde få sova ifred.. Varpå den där jävla megafonen gick på högvarv "Are you having a baby, please go to sleep".. Åhh, om det ända hade varit några i min egen ålder som dyrgade på det viset men dom här gubbarna var 40-45+ så jag viftade med armarna och macherade in i lägenheten igen och ringde störningsjouren.. Det hade nog fler gjort för inom två minuter var polisen här och hela grannsamverkan stod ute på balkongerna.. Den svarta bilen försvann fort och nu är det tyst.. Men tror ni jag kunde somna om? Nee... Konstigt att Molly inte flippade ur..


Idag ska vi städa ur den gamla lägenheten. Jag hoppas det går fort och smärtfritt.. :) Sen när familjen dragit ig hemåt ska jag och Johan ut på lamp jakt, det blir mörkt ganska tidigt ute nu och vi har inte så många lampor i lägenheten. Kvällen vet jag inte riktigt hur den ser ut än. Johan nämnde något om tacos och Matte, så vi får se vad det blir :)

Nu har iaf Johan somant om. Bara jag som är vaken. Ljuvlig start på dagen!

Veckan som gått har varit rolig! Fast vi inte gjort så mycket. Jag och Fanny var ner på stan och förderv tid.. Vi har kollat film och mest bara varit. Får förfrågningar varje dag om någon bebis kommit, men icke. Inte ännu.. Det verkar dröja :S
Men flera andra har ploppat ut till världen, så vi säger Grattis och Välkommen till dom :)

Idag åker alltså alla hemåt och på måndag när Johan går till jobbet blir jag ensam igen.. Jag gilar ju att vara ensam men nu har jag vant mig vid att folk runt om, hela sommaren har det varit så :) skulle gärna ha de så i fortsättningen också..
Men jag gissar att iaf mamma, pappa och Fanny kommer komma ner på en visit snart igen.

Nu är det AFV på tv och det är ju super roligt så jag ska spendera kommade timmen med det och invänta att resten vaknar också, men den där spanska gitarristen och hans idioter till vänner gnager i huvudet..

Hoppas ni har det bra! Trevlig helg :)

Dagarna försvinner..

men det är ju tur de.. Vi har inte gjort något speciellt, mest ägnat tid framför tvn. Finns inte så mycket annat att göra när vädret är som det är. Men idag, onsdag verkar det bli en bättre dag?

Jag och Fanny ska snart sticka iväg till Bomhus på ett ärende, sen till barnmorskan.

Ikväll blir det sommar kväll på stan. Tänkte börja med en läsk på Tant Grön och hänga där lite. :) Kan ju vara kul att ha gjort något iaf. Jag är förkyld, igen :S

Johan är på jobb, men skulle hellre vara hemma. Han frågar ofta hur det känns och om det kan vara något på gång. Jag tror båda vi är ganska klar med just gravid delen och spänd av förväntan av det som komma skall... Men hittils händer inte mycket och det är ju fortfarnade ett tag kvar..

Mamma dyker nog upp någon dag i veckan, dom kan inte planera något så vi får väl se när det blir..
Nu ska jag göra mig iordning!
Idag ska jag laga middagen, Johan har varit super snäll dom här dagarna när jag haft ont och fixat allt här hemma, middag, damsugning och allt annat medans jag legat som en padda i soffan och kvidit. Idag är det min fixar dag, för idag känns det bra :)

Jag njuter av att ha Fanny här, det är så roligt med sällskap!

Ha en bra dag !

Måndagen..

Fanny sov till 12 :S jag slumrade på soffan mellan maskinerna som tvättades. Nu har vi renbäddat i sängen och massa rena kläder igen :) Härligt.
Vi gick till Emma, såg två filmer :) En hel dag har spenderats framför tvn.. Men vad gör det om hundra år?

Johan slog på stort och lagade egen potais mos idag :) super gott. Jag och Fanny gav oss ut, kom till Time och hem igen, benen bär inte längre :S

Nu är vi strandade framför tvn igen :) Jag försökte övertala Joahn att åka till svärfar och plocka lite rödvinbär, men det gick inge vidare, han åkte till hemlingby och joggade istället.. Imorgon skulle jag få mina rödvinbär :) Äntligen.
Det bästa med sommaren är svart och rödvinbär.. Och dom mognar mycket tidigare här, när jag åker till Ramsele nästa gång är dom nog lagomt mogna där.. Eller redan borta :S Jag älskar röddvinbär..

Fick ett gott skratt åt kortet som Johan tog på mig och Fanny så mot principerna bjuder jag på ett..


Semester dagar!

Dålig uppdatering här.. Jag och Johan bestämde att åka Ramsele redan i måndags, som tur var, för trots två dagar extra hade jag gärna stannat längre. Men dom dagar vi var där var kanon bra i vilket fall..

Hann med ganska mycket skoj ändå.

Men det är svårt att återblicka så jag låter bilderna berätta :) Önskar verkligen blogg.se kunde ändra deras bild system för det är ganska drygt att ladda upp bilderna så alla kommer inte med..







Vi följde med Jessica och Lovis på auktion, men det var så mycket folk att vi nöjde oss med en korv och åkte hem :)
Men det var ju kul att se ändå ;)


'

Lovis njöt :)




Vi åkte på bilbingon i Rossön, vann en chocklad kaka på choklad hjulet, men inget mer, men det var ju kul ändå, det också :)




Vi var till Ramsjön och kollade på vattenskid uppvisningen.. Dom var otroligt duktiga.




Vi var hos Sara och Morgan och träffade barnen och fikade i solen :)




Det bjöds på riktigt sommarvärme.




Och vi fick träffa en sjörövare ;)




Det blev mysfaktor på Melissas balkong, riktigt trevligt, med Moa som trubadur!




Lördagen hann jag som tur var med att träffa Tony som kommit med sin fru till pappa. Hade inte träffat honom på 8 år, och även om jag bara hann vara där nån timme så var det roligt!




Sen åkte vi vidare till Ljusdal, där det bjöds på en hel del skratt. Mindre roligt var när vi upptäckte att vi fått punktering fast inte heller då kunde vi låta bli att skratta lite ;) Bytte däck och satte av mot Gävle. Med en ny tv dessutom.
Innan vi åkte från Ramsele sa jag åt Fanny att hon kunde ju följa oss om hon ville, hastigt och lustigt slängde hon ihop lite packning och hängde med. Kul kul !

Nu är vi då hemma igen, på gott och ont. Trist att packa upp, trist med tvätten och inte minst bunten med räkningar som ligger innanför dörren.. Men otroligt skönt att landa och göra sig hemmastadd igen :)
Johans semester är slut och vädret suger, det regnar och är grått.

Jag är uppe med tuppen för att få undan tvätten. Igår tömde vi andra lägenheten, bara lite små saker kvar. Under kvällen igår kom Mattias och Sophie och Isabell. Tv´n installerades och vi kollade på kort :O)

Sen började "walk the line" om jag redan sett flera gånger, men den är ju bra..
Dagen idag består av att tvätta, MYCKET tvätt. Vandra ner på mitt jobb och prata med arbetsgivaren.. Ringa samtal till Telia och Försäkringskassan (ovanligt?) och sen njuta av dagen med syster !
Får se om mamma dyker upp under kvällen eller morgondagen, hon ska vara snäll och hjälpa oss städa ur andra lägenheten, vilket känns hur skönt som helst, för så här två veckor innan beräknat förlossningsdatumt är min kropp helt knökad och igår var nog värsta dagen hittils. Det ska bli ganska skönt att få tillbaka lite krafter..

Hur om helst har vi haft det super bra.
Nu ska jag hänga tvätt och stoppa i mer skitiga kläder :)

Ha en bra dag!

Lediga dagen innan helgen..

Igår kväll var det ravefast i min mage vilket gjorde att jag knappt kunde somna, men tillslut lugnade det ner sig. Men det börjar verkligen trycka på nu, från alla håll, så länge den håller sig undan revbenen går det bra ändå, men en sprak där känns verkligen.. Igår var jag super trött på att vara gravid men idag känns det bättre :) Humörsvängningar.. Blev arg på Johan för att han sjöng när han gjorde mat :S Samvetet tränger sig på.. Det var inte meningen.. han såg fotbollen i vardagsrummet och jag kollade Unga Mödrar på datorn i sovrummet, det är kärlek :) haha Men sen slog vi på en film innan läggdax :)

Imorgon jobbar jag. Johans kusin Markus kanske skulle komma hit och hälsa på. :)
Idag ska jag leka med Emma, blir allt för länge mellan gångerna så idag ska vi ta igen det!

Har en otrolig hemlängtan, kanske för att jag vet att vi snart åker hem? Men jag vill äta mammas smultron, åka på bilbingo och grilla hos pappa.. Skulle vilja vara hemma längre men det går ju inte.. :S Man lär ju prioritera, dessvärre..
Anders och Peters föräldrar har en Kiosk i Bomhus, alltid när jag kommer dit lägtar jag hem. Det påminner om Grillettan ;) Ett sånt där mysigt ställe där man träffas och trivs och Karin (hon som jobbar där, deras mamma) är alltid pratglad och tillmötesgående just så som Marie är.. :) Kiosken i Bomhus är mitt Ramsele i Gävle ;)



Sliten efter en dag på jobbet :)
Ha en bra dag..

Du har förnävarande..

...plats 103 i kön, beräknad kötid är 20 minuter.. Hos skatteverket..
Innan det samtalet har jag ringt 6 gånger till försäkringskassan och 3 gånger till arbetsförmedlingen.
Och det ändå jag har i huvudet just nu, är hur i hela friden människor tänkt när dom lagt upp saker.
Att det ska vara så kolosalt omöjligt att få hjälp med att planera föräldraledigheten och göra så allt blir riktigt?
Märkligt och mitt huvud skriker LÄGG NER! Men jag måste ju sitta i den här telefon kön för att se till så dom drar rätt skatt.. Åhh, vilken dag! Jisses! Efter alla dessa samtal och tre långa timmar framför datorn på försäkringskassan hemsida har jag fått ett enda vettigt svar och det var inte av någon som jobbar inom ämnet, eller som borde kunna saker kring det utan det var av Jessica Brosson, endast hon kunde ge mig ett vettigt svar på en av alla miljoner frågor när det gäller det här.. Och arbetsförmedligen verkar ju ha noll koll.. är jag den enda arbetslösa som ska få barn eller?

4 timmar har jag hållt på med det här nu. Börjar se slutet.. ett samtal till så har jag tagit mig till steg 3 på hemsidan :) ÄNTLIGEN.

Dagen började bra iaf =) Vaknade av ett sjudundrands smatter på fönstren och såg att det verkligen spöregnade ute. Vilket gav mig mer än rätt att kunna sitta framför datorn och pyssla med sånna här saker.. Nu är klockan snart 16 och det regnar lika kraftigt fortfarande.. Jag hoppade i badet och ringde Melissa, surrade i över en timme :) Så jag förvandlades till ett russin och vattnet hann bli små kallt innan jag var färdigt..

Gårdagen var iaf hur bra som helst.
Johan kom hem och vi käkade middag sen blev det en powernap på soffan innan vi beslutade oss för att gå en prommis ner på stan och kolla på Sommarkväll. Det var mycket folk ute och bra musik. Lagomt till Nanne Grönvall entrade scenen så gav vi upp.. Mina ben bar inte och det bästa var att gå hem.. :)









Damma av mig..

Gårdagskvällen var helt snurrig.. Jag skulle laga mat och slog på fel platta, kunde inte förns efter 15 minuter förstå varför det aldrig kokade? Sen la jag in Johans kläder i min garderob och tvärtom och allt blev bakvänt..
Vi slängde rat och Johan fick ryck och damsög och torkade hela lägenehten.
Allsången såg vi på, och jag uppskattar när det finns tid att bara vara :) eller när man tar sig tid rättare sagt.
Vi kollade lite på minnes stunden av Mickel på tv4. Har inte reflekterat så mycket över det, men igår då hans dotter sa några ord så hade tårarna svårt att hålla sig inne.. Sen blev det sängdax och jag minns knappt att jag la mig ner för jag måste somnat innan jag landade..

Idag på morgonen var vi till Gunilla, som jag skrev tidigare har vi inte haft sån jätte bra "relation" till vår barnmorska.. Det har funkat men jag har väl saknat det där gullande från henne, hon är sten hård. Men idag var sista gången, hon får semester och det kändes lite tråkigt, för trots hennes hårda skal så har hon humor och verkar vettig. Dessutom har hon stuga i Långelse som inte är så långt hemifrån mina hemtrakter så hon tog nog en plats i mitt hjärta ändå.
Hjärtljuden var bra och huvudet har inte fixierat sig än, kurvan följs och jag kan inte låta bli att känna känslan av att vara ganska klar med denna graviditet.. Gunilla hjälpte Johan att känna på barnets huvud utifrån, det var kul att se hans reaktion.. "Jag trodde det skulle kännas större" haha.. Så var inte fallet. Den skalle som finns där inne är ganska liten ;)

Efter det åkte vi till Gavlegardarna och beställde nya golv till lägenheten.. Lär dröja men nu är det iaf klart.
Sen blev det besök hos farbror doktor.. Johan skulle ta bort hans tånagel och jag ville så gärna se på så efter lite övertalade fick jag tillåtelse att följa med in :) Men usch va det såg ut att göra ont.. "Det känns ingenting" sa Johan och jag tänkte direkt på förlossningen, det gör förmodligen en aning ondare än att ta bort nageln :S Blää.. Lakaren var en rolig prick och sa innan han satte saxen i tån "Nu ska vi se om du är en man eller en mus" Haha jag skrattade och Johan blev säkert nervös :) Men nu är negeln borta och han är åter på jobb och jag ligger på soffan.. Därav rubriken, jag behöver dammas av. Har haft en strid med telia i telefon, men det är nog det enda också..

Ikväll är det Sommarkväll i Gävle, tanken var att gå ner på stan men om det är så här ruggigt ute förvandlas jag till en tråkig rugguggla och stannar hemma.. Morgondagen blir den dag då det ska styras. Pappers arbete och föräldraledightes planering.. Men det ska bli GJORT! så är det bara, ingen annan kommer göra det åt mig direkt..

Jobb lördag och söndag sen är det semester.. Galej i Ramsele i helgen, men jag tror vi gjort rätt i att planera in hemresan nästa vecka. Hur det än är så skulle jag bara bli less för att jag inte orkar hänga med lika mycket som skulle vilja. Så vi tar två HELIGA dagar med varadra här i Gävle innan vi beger oss in i skogen för att komma hem till natursköna Ramsele på onsdag nästa vecka.. oplanerat när vi åker tillbaka, eftersom vi har en del att göra i lägenheten, helst innan vi blir en till i den här snart blivande familjen. Men en fågel gav ett tips om BILBINGO på onsdagen så jag ska tvinga upp Johan tidigt så vi hinner hem tills dess :) Skulle vara roligt!

Nu ska jag faktiskt fortsaätta slappa..
Ha en bra dag

Måndag igen..

Jag sov super länge igår.. Johan kom hem vid 15 tiden, då åkte vi till kiosken och hyrde två filmer, Seven Pounds och Benjamin Buttons otroliga liv. Bra filmer båda två, men den sist nämnda var så lång att jag blev lite uttråkad..
Det blev alltså en mys kväll igår och eftersom jag sovit så länge på dagen kunde jag inte somna på kvällen.. Vilket har resulterat i att jag sov länge idag med :S Men nu ska jag ställa om igen :)
Börjar jobba halv tre idag. Imorgon är det en sån där vidrig hel dag igen, den sista så det ska nog gå att härda ut.

Det är härligt att Johan är hemma igen iaf. Lägenheten är inte lika tom längre.
Idag har jag gjort en "att göra" lista.. Har lite att ta itu med egentligen, men jag har lagt det på hyllan :S Dåligt av mig. Men på onsdag ska det bli av. Styras upp..
Ska tillföra en kontorshöra för alla jävla papper som bara kommer bort hela tiden. Struktur skulle behövas i vårt hem.. Det exiterar inte för tillfället.

Vädret är på min sida. Ingen sol, vind och ändå fräscht. Då kan jag med glädje jobba. Vi försöker planera in vilka dagar vi ska åka till Ramsele, men det går inge vidare. Måste se över en gång till. Det blir ju förmodligen sista gången jag åker hem innan jag blir förälder, kom på det igår. Skumt! Men vi har ju trots allt en hel del att göra här hemma, förbereda och dona så vi kan inte stannna så länge. Det skulle ju vara kul att hinna med något på tu man hand också,

Påminde Johan igår om att ta ledigt TISDAG för han ska till läkaren och barnmorskan. Idag hade han fixat det..
Men då kollar jag i kalendern och ser att det är ju på ONSDAGEN vi ska dit.. Jag börjar tappa kollen :S Jag har ju alltid stenkoll, men inte nu längre.. Aja, fick byta dag att vara ledig och jag misstänker att han kommer bli sjukskriven en dag till iaf, men det visar sig ju..

Näe, nu ska jag snart gå ner på jobbet och be om tillfällig deligering för kvällen, vilket skulle underlätta :)

Ha en bra kväll!

Lördagen passerad..

Helt ok dag :)

Åkte ner på stan med Emma, Peter och Kim, det kom ett rejält åskväder och en ordentlig regnskur som rensade ur. Nu är luften frisk och fräsch.. Vi kanllade runt. Jag hade ju funderat på bio och som tur var hade inte Kim några planer så han kom att haka på. Jag åkte hem och somnade på soffan.. Älskar att sova på dagen, det är mycket härligare än att sova på natten, såg reprisen på Allsång på skansen sen knallade jag och köpte lite karra och en läsk.
Bion började 21. Baksmällan såg vi och den var himelskt rolig! Haha...
När den var slut hämtade vi Emma och Peter på en fest som dom var på. Nu har jag nyss kommit innanför dörren och känner att det inte alls känns lika roligt att somna ensam idag som igår.. Skulle verkligen önska att Johan var här.. =)
Dom verkar ha det bra där borta, dock hade dom förlorat alla matcher, blivit uppätna av myggor och bränt sig i solen, men dom skrattar iaf =) Grabbarna Grus..

Imorgon ska jag sova ut. Det värsta är jag inte gjort någon som helst nytta, inte ens vikt tvätten ;) Men vad gör det om hundra år.. Det hinns med i veckan.. Jag känner mig hur pigg som helst så jag väntar med att knoppa.. Kanske är det något bra på tv :)

Hoppas ni haft en bra dag !

Sen kväll !

Det blev lite väl sent igår.. Kom inte i säng förns halv tre, fastnade framför tv´n, en dokumentär om ett plan som störtat i USA, väldans intressant. Men då blev det tröttmössan på idag istället. Johan ringde redan vid 09, men jag sov vidare :)
Emma ringde vid 10, men jag sov vidare.. Halv elva klev jag upp.. Det regnade, så ett bad passade utmärkt.
Jag ska ner på stan med Emma och Peter och kolla runt lite.. Ikväll tror jag att jag blir hemma och städar lite.. Bara en lugn hemma kväll.. Orkar inte med så mycket annat just nu ;)

Dom hade förlorat första fotbollsmatchen, men skulle vinna nästa ;) Haha

Längtar hem lite grann, men det gör jag ju jämt efter att ha haft besök. Och vi ska ju om allt går som planerat snart åka hem någon dag eller två =)

Ha en bra dag !

Fredagen är slut !

Vilken bra dag det varit :) Jag följde med Johan och Linus på stan, sen hämtade vi Ricke, fick se deras lägenhet som var jätte mysig. Dom hade en golv fläkt som fläktade och jag vet presic att det är en sån som behövs i sovrummet!
Sen åkte vi hem och dom åkte vidare. Han fick dessutom en systerdotter idag, Grattis till dom!

Jag tog en liten promenad och kände mig sentimental :) Gick hem igen och spelade Winnerbäck på högsta volym. Underbart!

Emma kom vid 20 och vi åt tacos och surrade. Pysslade med hemligheter och skrattade.
Hon har just åkt. Johan ringde nyss och sa att dom skulle gå och lägga sig!? Dom verkar ta fotbollen lite mer seriöst i år, den verkar för vissa gå före ölen till och med.. Haha.. 

Det är ganska tomt här. Har ju haft fullt hus en veckas tid så det är ovant ;) Men jag ska njuta av att få hela sängen för mig själv. =) Imorgon om det blir fint väder ska jag föjla Kim, Emma och Peter och bada i Viktoriasjön.. Skulle vara väldigt härligt. Om vädret förbjuder blir det eventuellt stan eller bara hemma slapp.. Skulle vilja gå på bio också, men jag får se hur det blir med det.

Surrade med Jessica idag och Lovis pratade om flugor och getingar :) haha.. kul att höra. Hon ville stanna i Röåns möbelaffär ;)

Nu ska jag strax knoppa, och sova som en stock..

Ha de bra.


 


Helgen är här...

En sovmorgon till strax efter nio :) Härligt! Kanon väder även idag.. Men idag är en fixar dag.
Linus har nyss åkt iväg med Matte, det var kul med sällskap på morgonkvisten, rätt ensamt annars :)
Hur som helst så ska jag ivåg och handla strax. Och sen förbereda kvällen lite. Emma kommer hit på tacomiddag!

Johan är på jobbet men slutar klockan 13 redan, fast dom åker nog ganska snart efter det.

Jag spelar Melissa Horn på repeat här hemma. Tips av Ronja. Hur vacker som helst..
Tänk att en sång kan säga så mycket!






Åter till dagen och bort från datorn ;) Mot kvantum..

Ha en bra dag!

Intensiva, men ack så givande dagar :)

Dagarna har sprudlat förbi och jag har njutit av varje sekund. Har nog haft den bästa veckan på väldigt länge faktiskt. :)

I Måndags kom Ronja och Andreas hit, vi åkte till Harnäs och badade och solade, underbart härligt.. På kvällen åt vi god middag och drack gott.. Tisdagen jobbade jag och Johan, men jag slutade vid 14 så då åkte jag ut till dom i Harnär där dom befann sig :) Mer sol och bad! När vi kom hem svidade vi om, handlade och gjorde oss iordning för en kväll på stan. Tant Grön stod högst upp på listan, och vädret var på vår sida, minst sagt. En duktig trubadur höll oss igång och skratten blev många. Det blev många som kom dit och det var ju roligt! Vi gick till Berggrenska men det var inget för oss så vi gick vidare till Interpool där grabbarna spelade biljard och jag Ronja skvallrade lite ;)
Taxin tog oss hem och där blev det en mindre mingel och bar stund ;) haha innan sängen skrek våra namn..
Onsdagen klev en trött Johan upp och åkte till jobbet, när vi andra vaknade var det Havet som väntade.. Strålande sol och vi åkte till Rullsand, efter vägen träffade vi mannen med sveriges största pung och som heller inte hade något problem att visa upp den ;) Jag vek mig i baksätet på bilen och skrattade tills magen kved.. Vi kastade upp brasse stolarna och filtar och avnjöt solen i kanske 15 minuter innan åskan kom, packade ihop och åkte mot Vabo där det blev shopping. Jag kom hem med en scarf för 25 kronor ;) Ronja och Andreas handlade lite kläder och sen åkte vi hem igen.
Den kvällen grillade vi i "ballong skogen"! Super mysigt, fick nya vänner, måsar som antagligen var mer hungriga än vi så det blev att sitta eldvakt så dom inte kunde ta våran mat.. Vi åkte till Trösken senare och kollade på söta stugor längst vattnet och sen blev det hem gång..

Idag har jag jobbat, Johan med. Ronja och Andreas har åkt hem och lägenheten ekar tomt igen :S Tänk va tiden går fort när man har roligt och tvärtom.. Kvällen har bara varit dryg. Tvättning och fixning.. Men det är väl den tråkiga vardgen som kryper sig på igen ;)

Linus kommer snart hit. Dom ska till Ramsjö imorgon. Grabbarna grus, för att dricka öl och spela fotboll :) Tror Johan behöver det. Min helg blir stillastående, utan bil också.. Men det tänker jag inte gå in på.. Blir bara irriterad. :)

Jobbet har gått bra, blev lite väl mycket idag och det straffet fick jag ta när jag kommit hem. Men det blir nya tag på måndag.

Har haft en super rolig vecka och inser att jag ska fortsätta ha det annars kommer dom här sista veckorna innan "nedsläpp" bli väldigt LÅNGA :)



Johan som rustar i lägenheten :)


Mamma som skruvar ihop skötbordet :)


Johan på tanten i tisdags :)


Micke med flera var där också :)


Ronja ser ut att undra vad Johan pysslar med :)


Patrik och Jonas.. "dommaren dömde, Ronja FUSKAR!" ;)


Tändar tävlingen demonstreras :)


Anders försökte sig på tävlingen han också :)


Vi visste att vi skulle vinna så vi försökte inte ens.. :)


Kim, födelsedagsbarnet :)


Grillning i ballongskogen :)


Med vacker utsikt :)


Och vi var mer än njöda över dagarna som varit ;)

Tusen tack till ALLA för ALLT!

Nu ska jag umgås lite här innan det är läggdax..

Ha en bra kväll!



RSS 2.0