Måndag kväll

En mysig eftermiddag med diverse inslag.

Vi slog till och grillade. Johan fixade det sista i hallen och jag inbillar mig hela tiden att det är klart, men det är fortfarande några lister kvar att måla, men det hinner jag göra imorgon :P
Theo och Johan busar som två galningar.Lite vila på maten.


Mätt och belåten

Jordgubbar och Melon.
Jag tog mig en biltur med Sandra och Ida. Imorgon kommer Ronja, och jag har jobb att fixa så det där med att bara ägna dagen till T sprack. Men vi ska nog ha skoj ändå :P Drakborgen på förmiddagen skulle jag tippa :) Hoppas bara Ronja vill följa med mig på kvälls spektakel med farmor och Fanny :)
Just nu kollar vi BB och snart blir det till att sova..

Ha en fin kväll.


Färdig..Äntligen är hallen klar bortsett från några golvlistor. Nu är jag hemskt sugen på att skaffa nya innerdörrar också så det stämmer övverens alltihopa men börsen skriker NEEEEEJ! Det får vackert vänta.
Det var en grå jätte trist tapet innan.Jag tog upp en gammal byrå som tidigare ägare lämnat nere i gillestugan och sen målade jag och Theo den.Köpte nya knoppar på BOOM så det skulle bli lite roligare.


RESULTATET.
Johan tapetserade garderobsdörrarna i samma tapet också.
Nästa projekt blir Theos rum, har hittat en garderob till honom på fyndis som jag skulle vilja ha men vi har ju inget släp :S Känner inte för att betala mer för att hyra en släpvagn några timmar än vad själva garderoben kostar så även det får ligga på is. Kanske finns den kvar ett tag så jag får grunna på den nöten. (Tills jag övertalat J att låna hem lastbilen från hans firma) ;)Theo har varit hur tålmodig som helst i helgen. Vi har inte gjort något "roligt" alls mer än att cyklat fram och tillbaka för att titta på traktorn i andra kvarteret. Han har lekt med sig själv medans jag målat dom stunder han inte hjälpt till och mitt samvete svider lite. Jag tycker iaf man kan göra något tillsammans under en hel helg. Som att gå på promenad i skogen, en picnik eller det bästa DRAKBORGEN.
Jag åker och jobbar på onsdag och blir i princip borta i NIO dagar. Kaos.
Så imorgon har jag tagit ledigt åt lillen och hela dagen ska ägnas åt massa roliga saker som drakborgen och trtaktorer. Inga trista affärer, ingen målning, ingen dator.. Bara total uppmärksamhet åt T!

Därav har jag det jag gör idag. Har köpt hem så vi ska kunna grilla ikväll. Mums.


Ha en fin dag!


Hallen snart klar..

Nu är jag måttligt trött.
Dagen har gått i penselns tecken. Har målat samtidigt som på alla möjliga vis försökt underhålla Theo. Det har gått så där, men det gick iaf :) Byrån är målad och garderoberna likaså..

Blev ganska nyss klar. Det tog nästan hela dagen. Johan kom hem och la sig på soffan så dom sista timmarna för under kvällen blev effektiva. Han står just nu och drar upp tapeten på fondväggen och det blir super.
Har köpt super fina dörrknoppar på BOOM som ska sitta på både byrån och garderoberna, hoppas hoppas det blir som jag tänkt.Med lite färg blir ju dom fula möblerna fina.Tapeten som just nu åker upp..
Jag vet inte vad som sker men VARJE kväll MINST en timme får Theo så kallade "boxer ryck" han blir helt galen (alltså inte ledsen) han springer runt och tjoar som en jag vet inte vad.. Det är som att han ska tömma sig på den sista energin som finns kvar för att sen gråta som en galning innan välling och sen slockna som ett ljus. Ibalnd är det roligt när han håller på men ibalnd blir vi galna själva. Som ikväll.. När han tömmer den sista energin går vi på femte reserven. Men nu sover han gott iaf och imorgon får han leka på dagis igen. Idag träffade vi jämngammla Emla som också är vår nya granne :)Nu ska jag köra in Johan till stan så han kan köra hem min bil.. Sen blir det BigBrother :D

Sov gott.


Morsdag <3


Jag saknar denna lilla tjej enormt. Theo med!
Det finns saker i livet som man aldrig ville skulle hända. Människor som utger sig vara för någon dom inte är. Det gör jag med ibland. Om jag känner mig obekväm, det finns säkert dom som "känner" mig som någon som jag inte alls är på riktigt. Jag tror allla upplevt den där känslan "Om jag bara kunde spola tiden tillbaka". Det har jag, Hundra gånger. Men alla gånger vet jag inte vad jag kunnat förändra, jag är egentligen inte så fötjust i att förändra. Jag försöker säga hela tiden till mig själv att sluta grubbla och sluta försöka få saker ogjort, för så kommer det aldrig att bli. Hur gärna vi än vill.

Så länge man är ärlig finns ingen anledning att ångra? Jag har upptäckt att jag har en förmåga att "mörka" eller dra vita lögner och då jag PREDIKAR om ärlighet på jobbet har jag kännt att detta inte passar sig.
Därmed har jag börjat avslöja mig själv, när jag gör så, sätter jag dit mig själv vilket jag faktiskt fått lära mig av en inskriven på jobbet. Tillexempel kom det en påminnelse på en räkning häromdagen, jag vet att Johan FULLSTÄNDIGT AVSKYR när detta händer så jag (utan att egentligen tänka på detta) la den snabbt i ett skåp på översta hyllan. Så fullständigt idiotiskt? På kvällen fick jag panik över detta och sa direkt som det var.
"Jag har fått en påminnelse och jag har gömt den i skåpet för jag inte ville att du skulle se den"
Det enda han gjorde var att skratta och sa "Du är så jävla klantig"
Så mycket kostade det mig att vara ärlig. Jag kan ju tänka mig sernariot om jag inte alls sagt som det var och han sen hittat denna? Då skulle det med all rätt bli liv i lådan.. Vet inte riktigt vad jag vill komma fram till och det känns som lite dubbelmoral då jag själv är expert på att dra vita lögner, (om ganska orelevanta saker dock) men då det kommer till saker som är viktiga, och som kan såra andra tjänar man mest på att vara ärlig?
Saker hade verkligen sett annorlunda ut i dag om detta fungerade lika bra i praktiken som i teorin!

Idag är det morsdag och ALLA mammor hyllas.

Nu ska jag försöka få bort målarfärg från Theo som hjälpt mig måla garderobsdörrar ;)

Ha en fin dag!


Alla tidersJag fick sovmorgon idag. Till halv 11 UNDERBART!

Jag och Theo tog cykeln till affärn och handlade grillkol.
För vi ville ha hamburagare. Efter det drog jag igång med att måla hallen. Så sjult tråkigt men som tur var hade Johan redan målat ett varv så jag behövde bara gör ett..
När jag målat hälften svor jag för mig själv, hur kunde jag frivilligt välja att stanna hemma och måa hallen istället för att åka på inglyttningsfest, Fanny hade ju erbjudit sig att vara med Theo.. Men nu när det är klart är jag nöjd.
Här är cykeln med vagn, så otroligt bra och smidigt och Theo tycker om att åka också.
Han vill till traktorn i andra kvarteret och kika hela tiden.Sandra hörde av sig och ville ses :)

Vi möttes upp i birsta och handlade mat. Grillad fläskfile och potatis. Jisses så god middag det blev :)

Kul med besök. Jag unnade mig en ciggarett och lite skitsnack :P

Nu ska jag sova. Min tidsinställda bomb lär ju vakna vid 06 vare sig jag vill eller inte ;) Men imorgon är det ju morsdag så jag tror dagen blir bra. Känner på mig att det väntar mig en god bok :)

Dessutom har jag och J varit förlovade i 1 år imorgon. Jag minns att jag spydde i slasken strax innan han nervöst frågade om vi inte skulle gifta oss. Jag var så bakis som jag aldrig förr varit! Och det var mitt sätt att svara JA!  Vardagsromantik i all sin prakt! :) Vi har dock inte gift oss då det fick gå före med huset.. men tids nog, tids nog.  I år får jag nog hämden, för jag har en känsla av att det är han som inte kommer vara på topp detta år. ;)

Dey blir fyndlagret och jag har faktiskt köpt en hem en tårta också :P

Ha en fin dag!


Så var det lördag..
Snabb uppdatering.

tid? Jag hinner inte med datorn så mycket..

Idag har jag inte varit hemma just något. Johan har målat hallen och under kvällen hamnade jag i en pysseldimma efter ett besök på Panduro tidigare idag.

Jag har lyckats fått hem och fått ihop både cykel och kärra men det har spöregnat hela dagen så vi har inte provat den än.

Vi har under dagarna..Klippt Theo. Ångesten sitter i.


Men han är ju så klart vacker ändå

Theo roar sig med att se sig själv i webcam :)


Jessica B har varit på besök och det var ju super trevligt.

Hur som haver hoppas vi på bättre väder imorgon. Eventuell inflyttningsfest och tapetsering här hemma..

Ska bli mer flitig här och använda kameran mer. Men just nu är det sjukt mycket JOBB och ANNAT som prioriteras.

Ha en super fin kväll/natt.

Sov gott!


Full rulle..

Det är fullt upp just nu.

Skulle kunna kalla mig själv ett vrak men så är det ju inte. Det bara känns så ibland.
Inskolningen går bra, men jag har fortfarande min betänkligheter och inser hur BORTSKÄMDA vi varit på förra dagiset. Jag har knåpat ihop en tavla som dom ska få av oss imorgon, vi är ju bjudna på grillfest hos Torparna. Saknar dom.

Theo flörtar som en galning med tjejerna på dagis, och han har hittat sina favoriter.
Idag var han super super trött tack vare en natt med hosta, men det gick ganska bra ändå.
Imorgon ska jag lämna honom. Hoppas det går bra det med.


Idag har vi varit med däck till en firma. Jag har sålt min bil. Lyckades få betydligt mer betalt än vad jag kunde drömma om, så nu har jag en ny fin och bra bil (hoppas jag)
Efter att vi lämnat dom åkte vi till Jocke och Bella, Oliver fyller ju 3 år så det skulle vi fira :)

Det var en trevlig kväll.

Nu svider mina ögon och jag ska sova innan morgondagen kommer.
Då blir det dagis, sen ska vi träffa min kusin och moster innan vi åker och grillar på torpet.


Ha de fint!
WebCam

Vilken morgon.
Rören satt ju igen igår och jag lät det vara så i väntan på Johan..
Imorse när jag klev upp såg jag att det låg vatten på köksgolvet.. I Panik slet jag upp brädorna och ser att det mycket riktigt läckt från rören.. Ringen Johan som guidar mig med en polygrip. Handdukar överallt och hela jag blev nerdränkt av det som BOKSTAVLIGEN SPRUTADE ut ur rören.. VIDRIGT. Men stoppet är nu borta och vannet på golvet likaså. Jag är verkligen livrädd att åka på fukt/vatten skador så mitt hjärta slog dubbelvolter. Men nu är det löst.
Johan får titta på vad det är som kluckar när han kommer hem. Men jisses vad vidrigt det var. det var sånt tryck i rören att jag storkande när hela sörjan översvämmar mig och för en stund kände jag att det här med hus verkligen inte är min grej.. Men nu när det är fixat har jag släppt den tanken igen.

Vem liknar Theo här? ;)
Vi har haft roligt med webcameran idag.

Sen var vi ju en stund på nya dagiset också. Rosa Pantern och första intrycket var bra. Theo verkade göra sig hemmastadd fort och fröknarna verkar härliga. Det enda jag kan ha en synpunkt på att barnen inte får sova ute? "Vi har inte dom resurserna?" men så länge det bara är det som spökar så blir det ju kanon i vilket fall. Dom hade en stor härlig utelekplats intill ett skogsparti med kojjor och andra roliga saker så jag tror nog att det blir bra.
Imorgon ska vi få vara med på samlingen och träffa dom andra barnen :) Måste väl erkänna att jag känner mig ganska malplacerad och beundrar verkligen dom som väljer detta till yrke att jobba med så många barn. Andras barn. Så slutsatsen hittils är jag varkligen ALDRIG kommer bli varesig förskolärare eller rörmockare ;)

Nu ska Theo sova innan vi ska gå en prommis längst älven.

Ha en fin dag!


Det var den dagen..
Fy f'n för denna söndag.
Det har regnat mer eller mindre hela dagen. Avloppet i köket sitter igen (bara för att J är borta?)
Tack och lov är Theo på mys humör och vi har haft massa tok för oss.Skogspromenad i regn upphållet :)

Doris mår bra. Idag har hon varit sig själv.

Härligt att få sätta tassarna på gräset och Theo och hon börjar bli bra vänner? ;) Haha..


Jag ska avsluta den här dagen i soffan, framför BigBrother live. Inte röra en fena till..


Ha en bra kväll!


Söndag hela dagen..
Det är söndag och vädret i forsmon är inte mycket att hänga i julgranen.
Vi har tvättat upp lite mattor och vinterjackor på morgonen och det fortsätter väl i princip samma tempo hela dagen.
Vi ska iväg och handla en sväng och sen fixa iordning inför ny inskolningsvecka med start imorgon. Håll tummarna.
Theo städade med mig igår. Han tyckte nog att grinden behövde rengöras också ;)Vi var ute ända till kvart över åtta igår kväll. Trimmade gräs, tvättade av soptunnan och fixade på gården.. Och det gav just det resultat jag ville. Sovmorgon. Kvrt i nio slog han upp sina blå. Underbart.
Jag och F såg "remember me", hemsk film.I övrigt är vi ganska uttråkade. Grubblade på himlabadet, men vi får se.. Ja kanske blir det himlabadet en sväng :)


Ha en fin dag.


Knäpp Doris.

Hemma igen..

Vi hade en klockren kväll igår.
Var på spa några timmar och det var hur härligt som helst. Uppleveseduschar och utomhus bubbel.
Sen höll vi till hos pappa och gjorde oss klara. Sandra kom förbi också :)
Tatuerinngen vi gjorde häromdagen.
Fina Fanny!Sandra som berättade historier från tiden i Norge :P

Suddigt? Ja vi skrattade en hel del.Eller ganska mycket.
Vi valde att gå på stadshuset. Det var ganska dålig musik där men trevligt folk.
Följde med några till Max för nattkäk innan Fannys klasskompis Erik kom och hämtade oss och körde oss hem :) Kändes väldigt skönt att slippa den Taxin som verkligen inte blivit gratis.
Dagen idag. Sliten men inte alls som det brukar vara. Jag är UTVILAD!
Har storstädat här hemma. Ska bara skura golven så är det klart.
Saknar Plätten och tycker han kan komma hem nu. Det är ju skönt att vara gräsänka men bara för en stund.

Theo är på topp, han har hjälpt mig att städa och vi har rensat upp bland hans kläder och sorterat ut. Det blir nog en till Ikea påse som åker med till Neo nästa sväng. Dom växer ju som gräs dom små.

Nu ska jag göra klart här hemma medans Fanny går ut med Theo, för att skura golv är inte aens att tänka på så länge han är här inne :P Ska se över Doris också som blivit knäpp.. Hon verkligen går till attack och blir hel galen. Tro vad som är fel?

Nää nu kör vi!

Ha de fint!GrillJag och mitt badtroll har det ganska bra trots att pappa är på "semester".Igår kom en av grabbarna på jobbet förbi och hälsade på. Vi grillade god mat (som jag dock lyckades bränna lite) och så såg vi en film. Cell 211, ganska obehaglig.Idag ska vi bege oss till stan. Jag ska först leta åt alvedon och packa en liten skötväska.
Har tinat falukorv som Theo tycker så mycket om och vi har hunnit med ett bad på morgonen.Johan 6;e bil sen vi träffades. Förhoppningvis behåller vi denna. Min står på verkstaden klar att hämta men jag har ingen som kan köra mig :S Det löser sig kanke under dagen.Ikväll är jag barnfri :) Det blir relaxen och spa på himlabadet innan F med mig gör debut i kroglivet.


Ha en fin kväll..


Det svänger fort..
Gårdagen var verkligen inte min dag. Min bil la av. Helt sten död. Jag var dit tre gånger under dagen, rullade puttade och gjorde det lilla jag kunde för att den skulle bli snäll igen men det gick inte. Inte heller Johan kunde få den att starta. När vi sen på kvällen åker dit för att bogsera den till verkstaden, då startar fanskapet.

Jag hade ju så klart under dagen varit i upplösningstillstånd och hunnit med att både prova och titta på en mängd nya bilar. Så trots att den gick igång är vraket nu på verkstad, jag ska låta laga den, säjla den och skaffa en annan. Är ju dock inte gjord av pengar så detta kommer bli en kostsam historia men då inte jag och heller ingen i min omgivning kan något som helst om bilar så väljer jag att kosta på den lite så kanske det i längden blir billigare.

Jag var både lyckligare och rikare innan jag drog på mig bil. Har dessutom tecknat en tilläggsförsäkring så om detta händer igen får jag bärgning och hyrbil i tre dygn, varför hade jag inte det från början? Åhh!

Hur som helst så ska vi ha fest idag. Jag laddar just nu mentalt för att lägga mig under nålen igen. Jag och Syrran ska föreviga minnen på foten.. Ajajaja.. Efter det blir det 18 års firande i Forsmon med grillen som bästa vän. Farmor kommer och hon har gjort sin utsökta goda soppa som hon har med sig också :)

Imorgon ska Johan till Göteborg. Han blir borta tills nästa vecka och även om det är fult sagt men jag tror nog alla kan känna så ibland, det ska bli skönt att vara ensam ;) Dessutom behövs det nog en grabbhelg innan Linus flyttar :) Jag ska äntligen ta mig tid att fixa mitt kontor och dessutom ska jag smaka på 18 års livet igen då jag och F tar pulsen på utelivet under fredags kvällen. Hoppas bara vi får låna Pappas lägenhet ;)

Annars är det mest vuxen poäng jag ska plocka ;) Återvinningen, Rabatten, Tvätten och det där som hör vardagen till..

Igår kväll hände det något obehagligt, jag stod och vek tvätten nere i källaren, (HUR MYCKET TVÄTT ÄR DET MÖJLIGT ATT VIKA) när jag äntligen var klar skulle jag bära upp Theos kläder då jag hör från matkällaren till att det rasslar och jag är övertygad om att det var ett djur. Ett snabbt djur så jag skriker till Johan när jag springer upp för trappan att han får gå ner och kolla. Jag är inte rädd för möss och sånt jag tyckte mest att det var obehagligt att inte 100 veta vad det var för något. Men Johan var nog mer rädd för att ser så där smått nervös ut och ställer sig på tå och säger till Fanny; "Öhh! Du får gå ner och titta du" hahaha.. Det slutade med att vi var där nere alla tre och hittade ingenting. Men råttfällor ska dit omedelbart! Fan så snuskigt om det skulle vara det. Kryper dom omkring i min tvätt då? Drar svansarna på våran potatis? Bläää.. Vi får se vad som händer.


Dessutom har jag i dagarna fått bekräftat att jag kan lita på min intuition.Det känns ju skönt.

Borde planera in och boka en sväng till Åland nästa gång mamma åker och jobbar. Jag hängde som inte med i svängarna nu när hon for. Men vi ses ju nästa månad :)

Från bedrövliga bilar, vidriga råttor? och åska till en fin tatuering och 18 års fest! Det svänger fort!

Ha en fin dag.


Välkommen till Svenssons!?

Fattas bara en egen hund så kvalificerar jag?
Kommer hem och drar igång dammsugaren, viker tvätt, åker och handlar, byter bil med Johan så jag kan hämta Theo. Vi busar ute. Länge.Fikar på altanen.
Lekt en massa..
och jag har tankat på med energi från denna buse. Känner mig ganska gammal för en stund när jag går ut för att kolla posten och inser att jag numera får mer pensions brev än räkningar? Vad hände? Kanske är det är Fanny nyss fyllt 18 som gör att jag känner så?
Blir glad när jag ser att mamma köpte så mycket bär att det finns kvar då jag kommer hem. Mumsar i mig med god aptit.

Ännu gladare blir jag då jag ser att vardagsrums bordet från BOOM kommit på sin plats. Som jag längtat.

Jag och Theo hör glass bilen, vi springer ut och han får så brottom att jag inte ens hinner ta på mig skorna.
"GLASS GLASS VI VILL HA GLASS, VI VILL HA GLASS I STORA LASS" Sjunger vi när vi går mot bilen och dom andra barnen skrattar och sjunger till slut med. Glassgubben erbjuder mig ett bonus kort. Bonus kort på hemglass? 5% billigare varje gång. Theo skriker och blir otålig. Jag känner mig ännu mer gammal. Någon sa att coop kortet verkligen var vuxen poäng, men vad är då rabatt kortet på hem glass? Knallar barfota hem igen med en liten kille som har mungiporna högt uppe och ropar GASSS GASSS.
Kollar till blommorna som jag fick av mamma och konstigt nog känner jag mig lättad när jag ser att dom, trots att dom skulle tåla frost också dött. (som allt annat utom mina plast blommor) Och det enda jag tänker är att en RIKTIG svensson med villa, volovo och vovve skulle lätt fixa att hålla deras trädgård i toppskick, så jag kanske inte är så gammal ändå. Jag råkar bara gilla känslan av att bo och leva så här och självklart gillar jag också allsång på skansen men anser mig ändå inte som en svensson, inte så länge jag inte klarar av rabetten ;)


Ha en fin kväll.

Hade jag druckit kaffe skulle jag tagit en kopp på altanen för att känna efter om jag har ont i ryggen eller inte ;) Men jag skiter i det. Planerar sånna ungdomliga saker som en ny tatuering och en utekväll med syrran i höga klackar! Då känns nog saken bättre sen :)


Helgen

Bilder säger mer än 1000 ord.

En underbar helg!

Nu ska jag sova och ladda om inför morgondagen som består av jobb hela dagen.

Ha det fint.


RSS 2.0