Det var det..

Vi har varit lagomt risiga allihopa i helgen. Men det har varit siccé ändå.
Igår hade vi middagen, det gick bra. Var super trevligt och jag trivs i dessa människors sällskap.
Jag väntar med bilder tills Emma lägger ut sina :P Hon har så bra kamera.

Men appropå kamera så har jag fått en för tidig julklapp idag. Av min syster. En digitalkamera.
GRYMT KUL! Känns som en lättnad att kunna knäppa lika många/fina bilder på den lilla bebisen som jag har på Theo <3  TACK !!!!!
 
Idag var jag med Emma på loppis och fyndade i princip det sista till nedkomsten. Vi åkte dessutom barnfria. :) Fick lite ideér till vår egna kommande loppis :) Åh som jag längtar.  Vi var dessutom på två loppisar och tack och lov hade den sista tanten vi var till kvar sin skördetröska (leksak) som Theo tjatar om hela tiden. Det blir en fin julklapp.
Sen avslutade vi med en lunch på donken, innan Jag, Johan och Theo åkte till Lowa på hennes kalas! Hon fyller ju TVÅ år idag :) häftigt vad tiden går fort. Dessvärre kände jag mig inte vidare, plus att mamma och Fanny var på väg så vi blev inte så långvariga.
 
När vi kom hem drog städningen igång. Det gick ganska smärtfritt.
Men i vanlig ordning blev det kaos pågrund av utebliven planering, men det går jag inte ens in på..
 
Min mamma är här som sagt. Fanny hängde med. Imorgon kommer Jessica, Eskil och Otto så nojjan över att vara ensam med mina onda höfter och Theo exiterar inte just nu. Jag älskar att ha folk omkring.
 
Skit på tv. Alla har lagt sig och sovit. Jag har diskat och nu sitter jag här.
Summerar helgen och känner mig grymt nöjd. Har så fina vänner. Det är en skatt som inte är alla förunnat!
 
I helgen har jag få se en sida av Theo som jag inte riktigt är så förtjust i. Jag hörde honom vara "stygg" med lill Jesper. Jag blir lika arg när han är elak med någon som när någon är elak mot honom så han fick höra att man minsann inte beter sig så.. Och efter en stund kom han till mig och sa "mamma, vi är vänner nu?" Lilla vännen. Vi är ju alltid vänner, men jag gillar inte de där. Speciellt inte när dom är mindre. Men dom större grabbarna leker verkligen bra och är rädd om "sitt". Lite väl mycket kanske ;) haha..
 
I övrigt tullar det mesta på förutom en miss.. Diskmaskinen.. När man lagat det ena dyra så brakar det andra. Den går på sista refrängen :/ Såååå surt. Försöker få tag i en låskista från skroten men dom hävdar bestämt att någon bil med mitt registeringsnummer inte finns. Märkliga människor.
Nee lite sömn på det här så kanske man blir människa igen.
 
Ha de gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RamsEle

 
 
Hos Mamma. 
 
Igår kom Eskil, Otto och Jessica förbi. Grabbarna lekte och när det var dags att avrunda skrattade jag åt Eskil, han gömde sig under fotöljen, bakom soffan och slingrade sig läänge för att han ville vara kvar. Haha han är ju så himla rolig. Vi ska ses idag igen innan vi åker hem. jag fick en kartong med fina bebiskläder ;) 

Jag åkte på jobbet ett par timmar. Det var fint där :) Kul att träffa grabbar och personal. 
När jag kom hem stod det tacos på bordet och vi åt middag. 
 
 


Theo har fått piratkläder :) 



Det är halv dåligt med sömn med snuva och hosta. Och tidiga mornar tar ut sin rätt. 
Jag är rätt trött. men försöker glömma bort det. 


 
<3
 
 
Ska bli kul att komma hem och träffa Johan idag :) 
 
Ha en fin dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fel tid.



























Det är skönt att kliva upp och allt är rent, snyggt och förberett sen dagen innan.
Men 05 är inte direkt en ok tid :/ Men det var då Theo startade våran dag NOLLFEM!
Och redan då började tjatet. När kommer Morfar, Vart är Morfar, Vad gör Morfar.
Dom ska nämligen på Bio idag. Klockan 11, så det är en lååååång väntan..
 
Men jag har hunnit gjort iordning renskavsgrytan. Fruktlåda till Theo. Och massa annat. Jag tänker krascha när dom åkt. Halsen svider och näsan är förkyld. Trodde vi skulle vara kryare idag, men nää..
 
Jaja, jag ska ju vara med på REAN också.. Tänker sitta som klistrad för att komma in och hinna vara med.
 
Ha en fin dag.

Bio med Mopparn.

Inte helt oväntat men efter att till och från försökt handla på shoppen i fyra timmar la dom ner den för att börja imorgon igen.. Jag som nästan var klar! Aja, Johan ska påminna mig imorgon.
 
Theo har somnat och jag ser fram emot morgondagen.
Pappa ska ta med Theo på filmvisning/bio klockan 11. Anna och den långa farbror eller vad den hette.
Theo är helt lyrisk så klart och jag tycker det ska bli skönt. Ska passa på att vila.
Sen ska vi göra renskavsgryta och förbereda det sista inför helgen.
Det är stor loppis i Bergeforsen också :) Kul!
Jag hade glömt att jag hade tid hos sjukgymnasten på torsdag så jag ska kolla om jag kan byta tiden till imorgon eller flytta fram den? Det visar sig.
 
 

Ilandsproblem, men irriterande.

JAG ÄLSKAR REA!!
 
Men Vifta för Fan inte med en Rea skylt framför Mig om Sidan kraschar var 5e sekund!
Måttligt frustrearad och då jag vet att det vi behöver till bebisen finns där för mer än halva priset
sitter jag fortfarande som en galning och väntar på att felen ska fixas..

 
 
 

Spindel invation!


Vi vaknar febersvettiga och snoriga.. Gör ett tappert försök att bli människa. Sitter i telefon och blir i vanlig ordning förbannad på alla röststyrda moment när man ringer en myndighet. Handläggaren på soc verkar inte finna tid idag :/ Aja.

Har iaf pratat med verkstadsgubbarna, har blivit ganska tjenis med dom på sistonde, det är kanske inte i positiv bekmärkelse heller. Men jag hajjar att dom gillar när jag ringer, för dom har ju tjänat en hacka på det.. Dom ska iaf hjälpa mig med låsanordningen till bilen och lovar ett bra pris.. "Vi kan ju ordna paket pris åt dig och sätta dig som stamkund" säger han och skrattar.. Jag skrattar inte!

Johan ringer och surrar om inkomster, skatter och restskatter och ber mig fixa saker som jag har NOLL KOLL på. Men det är ju på tiden att lära sig lite då.. Ingen vill ju ha restskatt i onödan.

Sen jag var hos min svägerska har jag blivit ännu mer sugen på Ullared. Vi nämnde snabbt att åka utan karlar nästa år. Har jag bara slutat amma ska jag slå slag i saken. Skulle vara otroligt bra.
Jag har övertalat Johan att köpa barnmöblerna begagnat. Julen kommer kosta tillräckligt. Har hittat enkla vanliga möbler som inte kommer ta allt för stor plats i sovrummet.

Jag och Theo har spelat spel på Bolibompa Studion som är webbsidan han GÄRNA hänger på.
Och sånna här dagar är det helt ok. Jag må vara tråkigaste morsan i stan dom senaste dagarna som satt ute förbud nu också dessutom.  Har skickat pappa med en inköpslista så han får handla åt oss idag. Jag vill bli frisk! Bäddar rent i tron om att baciller försvinner mera. Tvättar händerna så dom torkar ut, men jag vill åka och göra mitt jobb på torsdag. Och Theo ska ju till Momma. Han tjatar som en galning. Han frågar "mamma får jag ta med min ficklampa till Momma annars kanske jag inte ser henne"
"Jag ska ta med min spade till Momma och skotta" (snön har visserligen försvunnit) Men det här med väntan är inget min kille är bra på :) Han planerar packning och ringer Fanny för att berätta att på torsdag kommer han. Det blir visserligen en snabbis då jag måste hem på fredagen för att förbereda lördagens middag.




Jag ska prova på att göra renskavsgryta idag. Kan bli spännande och som vanligt knappats lika god som om Johan gjort den.. Men men.

Bilbanan är i full rulle och verkligen ett otroligt bra sällskap till T när vi är sjuka. Skillnaden är att trots att han har betydligt högre feber än jag så är han också betydeligt piggare. Hur är det möjligt att 40 grader knappt märks på ett barn?

Jag börjar dessutom bli lite skraj. Vi har sånna där Kangero spindlar i hela huset. Överallt. Hur många som helst. Jag får plocka upp döda spindlar från källaren varje dag och på övervåning kan jag finna dom lite var stans också. Var kommer dom ifrån och vad finns i huset som gör att dom vill leva med oss? Jag är inte lika förtjust i tanken på att ha dom som inneboenden. Tycker inte alls att dom är lika otäcka som "vanliga" spindlar.. Men dom börjar bli för många och när jag dessutom hör att Theo sitter vid bilbanan och pratar med en av dom som om det var hans vän blir jag ännu mer skeptiskt.. Har dom nått jätte bo här ikring eller vad är det frågan om?

Nu ska jag börja med lunchen.
Sen sova.
 
Ha de fint.
 
 

Fler sånna här kvällar.



"Ursäkta mig damen"






 
Oj som jag har fårr skratta ikväll.
Sångfågeln Delux.
 
 
 


"OJOJOJOJ"
 
Jag och Theo har verkligen haft en bra och rolig kväll med inslag av pyssel, bilbana och sång.
Tvn har varit avstängd och vi har skrattat så vi kiknat nästan..
 

Degat.



Jag åkte på lite extra jobb på hemmaplan idag. Det gick fint.
Sen har vi varit hemma. Å degat ;) som Theo kallar det när han vill hålla på med leran.
Och så har vi satt ihop bilbanan som han fick av Kian, den var super duper rolig. En rejäl succé.
Jag har städad kökskåp och tvättat lite. Pappa svängde förbi en sväng med Tuva och lyfte ur kistan som Johan fått av sin pappa. En jätte fin kista som Harry gjort när han var 15 år :)
 
Vi är mega trötta här hemma och myser i soffan. Theo är nybadad och jag tror det blir tidig kväll ikväll.
 
Ha de fint!

"Solen har gått upp"



Vi har haft en bra helg i Gävle, treäffat vänner och släkt <3
Theo har varit sjuk men det slog nog ut som mest igår.
Han hostade så han kräktes 2 gånger.
När vi kom hem hade han sovit i bilen länge, så han var inte direkt med på noterna att sova.
Han såg på film till 23.. klockan 02 inatt hostade han så han kräktes igen :/

Hostmedicinen är inte JÄTTE bra direkt. Jag inbillade mig någonstans att då vi inte sovit nått just skulle vi sova på morgonen.. Men: 06.25: MAMMA MAMMA VAKNA SOLEN HAR GÅTT UPP NU! Ropar en ganska pigg kille.



Fåret Shaun håller oss sällskap på tidig morgon.



Vi får vila under dagen.
Tills vidare får vi leka med bilbanan och leran.
Kanske baka en kaka och jag ska tvätta.

Förhoppningsvis försvinner det snabbt men det var inte många barn på dagis sa dom, många hade åkt på elak förkyldning! :/

Ha de fint.

Halv risig.

Igår när vi kom hem hade Theo 39,5 i temp, snorig och hostig. Jag åker på samma känner jag. Men idag mår vi bättre, Theo är visserligen snorig men feberfri iaf.

Det är loppis på Folketshus som ordnas av mina gamla arbetskamrater så det ska bli roligt att träffa dom :) Theo frågar efter "va gör faster Tina" vart är faster Tina" :) och till henne ska vi också idag.

Låset på min bil strular, kunde inte komma mer lägligt än när man står på kuppbolls, ohh My måtte dom inte varit på den.

Kanske ska man bli människa idag?


Gävle

Theo röjer som en galning hos farfar. Johan klev just innanför dörren. Om en timme äter vi middag på Hillmanskroken men goda vänner.

Ett steg i taget.


J'vla lampa.



På Barrvägen har vi haft en smått kaos dag.
FÖRBANNAD är vad jag varit.. På mig själv! Haha
Vi startade med en mysig lunch med Sandra som kom. Hon hade med sig paket till Theo, målarbok från PYSSELSKOGEN, passande ;) Nya pennor och pyssel lera. Och godis.
Theo blev överlycklig! :)
 
Vi surrade halva dagen och mitt i allt fick vi för oss att fixa lampan som Johan kraschat i källaren.
Kanske bland det dummaste vi gjort. Det sa bara pang när Sandra skulle få bort det som var kvar där.. Vi blev livrädda och gick upp.. Först efter några timmar märker jag att vi är utan ström i halva huset.. HELVETE!
Jahapp, det ska va å byta propp då.. Men hittar jag nån? Nää, Johan menar att dom ska ligga i hans verktygs skåp, men han kan ju flytta in där han bland allt annat rat ;) Det slutade med att Mattias fick komma över och styra upp.. Han bjöd på en extra propp om det skulle hända igen men rekomenderade mig att inte ge mig på stömmen igen.. Hmm.. Men sånt där gör mig vansinnig när jag inte kan fixa själv. Jag borde ha ordning på sånt. Kunna det utan och innan.. Men nee, många gånger har vi sagt och tänkt att det ska göras iordning och ja, jag skulle nog behöva en genomgång över vart man stänger vatten och annat praktiskt som man SKA kunna om man har hus.. Kan ju inte ringa över grannen varje gång det jävlas. Och nu när jag blir ensam en längre tid är det ett MÅSTE!
 
 
På kvällen kom pappa hit. Han hade med sig bullar och vi fikade och surrade. Kollade vem vet mest och lekte med Theo. Han som förövrigt tokslocknat i soffan skitig och trött :P
Imorgon bitti åker han i badet direkt :)
Sen ska vi bara fixa det sista och åka mot Gävle. Jag har haft ganska bra dagar på slutet.
Mindre ont.. Har haft samtal över telefon och bestämt med en klient att träffas nästa vecka så jag får komma igång lite med RePULSE innan återträffen. Ser fram emot att komma på jobbet en sväng!
 
Pappa har nyss åkt hem och jag ska packa klart det sista.
 
Ha en fin kväll!

Ödlan

Theo är snorig och hostar en aning så han blev hemma idag. Vi åker till Gävle imorgon så jag vill inte att han blir mer sjuk. Men det är svårt också, att underhålla en 3 åring utan att behöva få ont.
Vi har iaf målat. Ödlan.
Det var super roligt. Mindre roligt när vi var klar.
Vi ville att huvudet skulle vara silver, och då hade jag bara sprayfärg. Det kom lite utanför pappret men jag tänkte att det kan jag torka bort om en liten liten stund.. Så skulle jag inte tänkt för på kuppen med den målade ödlan ödela vi köksbordet, det är silverfärg så man ser vart saxen legat :/
 
Men ödan blev iaf fin!
 
 
 
 
Sandra kommer hit och ska äta lunch och vi ska packa väskan.
Tur att jag tvättade igår.
 
 
Annars är det ganska lugnt idag.
Ha de bra.

15 vs 35???

Startsidan/ Debatt2012-10-17

Alla barn har rätt till 35 timmars förskola

Debattören: Orimligt att stänga ute barn till föräldralediga från förskolan

Att barn som får syskon fortfarande bara har rätt till de lagstadgade 15 timmarna på förskola i veckan i de flesta svenska kommuner känns förlegat, skriver dagens debattör.
Att barn som får syskon fortfarande bara har rätt till de lagstadgade 15 timmarna på förskola i veckan i de flesta svenska kommuner känns förlegat, skriver dagens debattör. Foto: Colourbox
Fakta

DEBATTÖREN: Ebba Östlin, 41, är socialdemokratiskt kommunalråd i Botkyrka och ordförande i utbildningsnämnden.

DEBATTEN: I 230 svenska kommuner har barn till föräldralediga bara rätt att ha sina barn på förskola de lagstadgade 15 timmarna i veckan. Feltänkt och orättvist mot barnen, menar dagens debattör vars kommun har infört 35-timmarsvecka även för barn till föräldralediga.

I 230 av de 290 svenska kommunerna har barn till föräldralediga bara rätt till de lagstadgade 15 timmarna på förskola i veckan. Berättelsen om barn som får stå utanför och vänta tills de andra förskolebarnen har ätit upp sin frukost eller sitta i hallen när de andra börjar äta sin lunch bara för att familjen fått tillökning, skär i mitt hjärta. Samma sak gäller mamman som när hon kommer för att hämta sitt barn blir utfrågad om hur lång resväg hon har och om hon har handlat på vägen.

 

I Botkyrka har alla barn rätt till 35 timmars förskola oberoende vad föräldrarna gör. Det innebär att vi inte ställer krav på att föräldrarna arbetar, studerar eller är jobbsökande för att barnen ska få en förskoleplats.

Skälet är att vi anser att vad föräldrarna gör inte ska påverka barnens rätt till att ingå i ett pedagogiskt sammanhang. Om man håller barnets utveckling i centrum blir det orimligt att stänga ute barn från en utvecklande verksamhet och från deras kompisar. När jag är ute och besöker förskolorna i Botkyrka lyfter pedagogerna alltid fram vilken stor tillgång det är att alla barn kan delta i verksamheten på samma villkor. Att grupperna är tryggare nu och att dagsrytmen på förskolan är lugnare.

 

Den allmänna förskolan infördes för att både mamman och pappan skulle kunna jobba. I Botkyrka har vi sedan dess förnyat vårt sätt att se på förskolan. För oss är utgångspunkten numera inte bara att förskolan ska vara ett ställe för barnen att visats på när deras föräldrar jobbar, utan att den dessutom är grunden för det livslånga lärandet. Med detta uppdaterade sätt att se på förskolans roll blev det tydligt att vi behövde ändra vårt arbetssätt.

 

När vi införde 35-refomen fanns det internt en stor oro för att barnens vistelsetider skulle öka. Detta gjorde att vi fick jobba mycket medvår egen syn på förskolan. När förskolans pedagogiska uppdrag är huvuduppgiften och barnperspektivet vägledande så blir det logiskt att det är bättre för barnen att pappa stannar och handlar i 20 min på väg till förskolan i stället för att ta med en trött och kanske hungrig 3-åring till affären. Om vi är stolta över vår verksamhet så borde fokus inte ligga på hur korta dagar barnen ska ha, utan i stället hur vi ska fylla varje del av dagen med utveckling och lek. trots nytt synsätt kan vi i dag inte se någon dramatisk ökning av vistelsetiden utöver de 35-timmarna.

 

Vi vet att språket är nyckeln till skolframgång, en bra tilltro till sig själv och den egna förmågan, oberoende om svenska är modersmålet eller inte. Att vägra vissa barn de pedagogiska verktyg som förskolan ger bara för att de har fått syskon är därför djupt orättvist. I en kommun som Botkyrka, som har många invånare som inte har svenska som modersmål blir detta ett extra viktigt ställningstagande.

Förskolan ska finnas där för barnen och för deras rätt att i ett pedagogiskt sammanhang och en trygg miljö få en bra start på det livslånga lärandet. Ska vi nå ditt krävs satsningar från både kommunerna och regeringen.

 

Att barn som får syskon fortfarande bara har rätt till de lagstadgade 15 timmarna på förskola i veckan i de flesta svenska kommuner känns förlegat. Hur tänker förskoleminister Nyamko Sabuni när hon säger att "Sverige har en fantastisk förskola, som utgör den viktigaste delen av vår välfärd", men samtidigt inte är beredd att satsa resurser på att se detta bli verklighet? 35-reformen har kostat Botkyrka omkring 30 miljoner per år, det är en bra investering som kommer ge stor utdelning i framtiden. Politik är att välja.

 

Ebba Östlin

 

 

Intressant debatt. I kommentarsfältet är många upprörda och menar att barnen har det bättre hemma. Att dom inte alls är i behov av pedagogiken i så små åldrar. Att vi inte borde skaffa barn för att sen lämna bort dom, att 7 timmar om dagen istället för 5 timmar tre dagar är för mycket.
Men att ändra 15 timmars regeln innebär ju inte att man MÅSTE utnyttja alla timmar för det. Men att det kanske kunde underlätta planeringen över dagarna hemma mer, att underlätta mer för dom som kanske är ensamma med barnen? Att barn med syskon som kräver extra får lite andrum på förkolan. Jag vet inte vad jag tycker? Men jag tror iaf att jag skulle uppskatta mer än 15 timmar i veckan då jag själv sitter där. Och jag är ÖVERTYGAD om att Theo skulle uppskatta att få vara med på dagis. Nu vet jag inte hur det kommer se ut. Men jag gissar att det myfödda barnet kommer ta mycket plats och tid? Att jag kommer bli tvungen att prioritera mycket. Att det kommer bli pusslande för att få det gå ihop..Och ALDRIG skulle jag acceptera att mitt barn får sitta och titta på när dom andra äter mellis, eller vänta i hallen tills klockan blir 9 medans dom andra leker i lokalerna. Det låter befängt. Självklart får barnen stimulans och mår bra av att vara hemma. Men som sagt, man kanske inte behöver nyttja alla timmar bara för att dom finns, och kanske mår dom lika bra under första året, då syskonet är så liten och totalt beroende av sina föräldrar att få vara med sina vänner och fröknar på dagis? Aja, debatten kan pågå hur länge den vill. Jag tvivlar på att den någonsin kommer förändras, för tankarna hos övriga kommuner går nog inte lika. Kanske ska man satsta på att lägga pengar på att minska grupperna först(UTÖKA PERSONAL)? Men det är spännande att det tas upp.. "Vi skaffar inte barn för lämna bort dom?" Kom igen. Dom mår ju bra av det. Mitt barn skulle bli gråhårig av att vara hemma med mig hela dagarna (även om jag var friskt) och han har alltid något spännande att berätta om sin dag på förskolan. Att jag lämnar honom på dagis (fast jag är hemma) är ju (visst för att jag snabbt ska få det behöver gjort hemma gjort) men framförallt för att han få leka med sina vänner och lära sig det grundläggade som alla andra barn gör på förskolan. På Theos förskola är dom en stor barngrupp men med frukantsvärd kompetent personal. Jag har inte alls märkt av att han inte skulle få uppmärksamhet eller att han blivit åsidosatt, tvärtom. Jag blir alltid mött i dörren av någon pedagog som berättar om något han gjort, dom visar gärna upp pärlplattor eller annat pyssel som jag fattar att han inte gjort själv utan med hjälp av en vuxen. I gruppen han är i nu är lärarna än mer angagerade än i hans förra.. Dom är intresserad av hans utveckling och jag får info så gott som varje dag om vad han lär sig. Det är alltid något som berättar om vad han sagt för roligt på samilingen eller liknande.  Men som sagt. I dagsläget är jag övertygad om att det ska mycket till innan det sker en förändring.

 

 

 


Onsdag kväll <3



Har hängt sista tvättmaskinen för dagen.
C & F har åkt hem. Vi hyrde film, åt middag i soffan och myste i höstrusket.
Jag slapp i princip laga mat då lill kocken tog över ;)

Theo bygger koja med alla kuddar i soffan och sjunger "I like to move it move it"
Vi har haft en bra kväll och det bästa av allt är att det inte är stökigt och rörigt här hemma..
Visserligen saknar vi Johan.
Grubblar på om vi ska åka till Gävle imorgon kväll eller fredag (?) har inte vågat nämna det för Theo igen. Han pratar bara om Isabell hela tiden :) Och ska helst åka nu. I denna sekund..
 
Har försökt prata med Johan men han har varit ute och kört i storstaden så jag får vänta tills han är färdig :)
 
Nu ska jag se halv åtta hos mig.
Det var ganska dumt att sova halva dagen, hur ska jag nu kunna somna ikväll? Eller? Nä, det aldrig ett problem för mig att sova.
 
Fint med alla tips jag fått :) Då ni är så haj på att svara kanske det finns någon som såg partiledar debatten idag? Åsikter?
 
Ha en fin kväll!
 
 

NEJ, JAG VILL INTE, NEJ, NEJ, NEJ..

Det kommer ikapp ganska snabbt.
Jag hade en såååå bra dag/kväll igår. Jag damsugade hela övervåningen, städade Theos rum och plockade och fixade. Men som sagt, det kommer ikapp. Idag har jag svårt att ens gå. Trodde jag skulle tippa omkull vid bensinmacken och soffan känns som ett ypperligt alternativ. Dessvärre är det inte möjligt då jag har en del "att göra" på listan, men jag får ta min högra hand (kryckan) och göra det bästa av det.


"vadå Padda?"


I Ramsele är det vinterland :)


Igår var Theo ute i pysselskogen och plockade löv, kottar, pinnar, stenar och diverse..
Självklart med arbetsvästen och hjälmen. Och vi invigde nya overollen och skorna vi fick av Mormor och dom funkade galant. Overolen från Kappahl verkar vara lätt att röra sig i vilket jag inte tyckte med NorthFace från förra året.




Han plockade fram sina fynd när vi kom hem.



Och tillsammans snickrade vi ihop ÖDLEMONSTRET! Den ska bara målas ;)




Vi är bästa vänner jag och Theo.. Varannan timme ungefär. Han har börjat testa mina gränser så till den milda grad. Mellan varven tappar jag andan och får räkna till tio. Jag undrar om det har med åldern att göra eller om han börjar känna på sig att det kommer nya tider snart? Jag skulle kunna läsa dygnet runt om trotts, men jag blir inge klokare. Hur gör alla andra för att inte fullständigt riva huset upp och ner under dessa stunder av vrede? På riktigt undrar jag hur det är möjligt att vara så tvär, motsträvig och full i jävelskap när man är sååå liten? Självklart är han också full av glädje, liv och lycka också, men ändå?
Jag funderar också hur det kommer sig att från den stund då Johan sätter foten innanför dörren, förändras detta och han har inte alls samma beteende mot honom? Han lyssnar på Johan, i nästan alla lägen. Men inte på mig?
Han vill gärna vara med Johan och leka, inte gärna med mig..? Det här är kanske ganska vanligt. Men jag blir ändå fundersam över hur han tänker och vad det är som gör att han just nu, ska bli så otroligt "NEJ MAMMA" mot mig? Jag är ju lite arbetsskadad så jag tycker ju sånt här är spännande även om det såklart i stunden är fruktansvärt påfrestande. Jag vet att någon i Johans släkt berättade om en situation när Johan var liten.
Hans mamma hade fått en kruka i present med en fin blomma i, och då hade hon sagt till Johan: "Du får inte förstöra min blomma, den är jag rädd om" och Johan hade då med pilimarisk blick tippat ner krukan på golvet.. I ren protest antagligen.. Jag kan ibland skratta åt den historien, för vi har ju alla säkert gjort massa rackartyg men som jag fattat det var Johan lite utöver det vanliga när kom till att testa gränser ;) Så det är ju inget konstigt att barn gör på det viset.. Men jag saknar verkligen verktyg att hantera det. Hur gör man när ungen bara tvär VÄGRAR att klä på sig, eller annan konflikt. Jag vägrar bli den som hellre stannar hemma för att det är jobbigt.  Nu vet jag att vi är ganska skonade från detta egentligen. Theo har inte haft så mycket av den här biten (ännu) men det som gör mig nyfiken och fundersam är som sagt varför det bara är mot mig? Alla andra lyssnar han på och vill leka med.. Men just i dagsläget skulle han nog till och med neka godis om det kom från mig ;) Kan det ha att göra med bebisen i magen eller är det nån "självständighets fas" eller vad man nu kan kalla det? Är det någon som upplever samma sak?

Idag kommer fosterbarnen hit. Det känns ganska skönt. Johan har åkt till Stockholm så jag vet att Theo iaf inte kommer bli uttråkad (nu vill han ju ändå inte leka med mig) ;) Haha.. men C & F brukar kunna vara hejjare på att underhålla honom. Dessutom saknar jag dom två liven när dom inte är här. Skulle önska att dom var här oftare.


Ska kika lite på efter tio innan jag tar dagen i mina händer.

 
Ha de gott.
 
 
 

Lugn.

 
Ni som har facebook kan ju knappast missat att det snöat? Konstigt att så fort det blir väderomslag är det vad varenda status handlar om. Min svägerska kan säga dagar innan att vädret kommer förändras pga av hennes ledproblem, så jag kan om jag vill ligga före alla, bara Ringa Tina och fråga hur hennes leder mår.
 
Men vi har någon här hemma som jublar. Helt överlycklig över snön. Han pratar om sina skidor, att han ska byta mina däck, tomten och julafton. Han kommer bli så ledsen när den första snön försvunnit :/ Och han kommer få en LÅÅÅNG väntan till jul ;)
 
Vi har sovit bra. Super bra. Jag har bebis tankar i huvudet hela tiden. Försöker tänka hur dagarna kommer se ut. Gruvar som 17 för att vara ensam, å andra sidan är det inte lika nervöst som första gången. Allt är klart och förberedd utom skötbord och lite inköp av varmare kläder.
 
Idag ska vi in till stan för att träffa en av mina gamla gymnasie vänner. Hon fick sin Lilla Liam i Augusti så det blir super kul att få snusa på en liten bebis! Theo frågar om han har en bilbana eller om dom kan tävla och jag får återigen förklara att så små bebisar mest sover äter och skiter ;)
 


Tvättstugan. Någon upprepar hela tiden det ordet. Kanske för att det är överbelamrat med smutstvätt och jag fullständigt skiter i det. Jag kommer snart inte in i rummet där maskinen står och det är något ont som lagt sig över just tvättgrejen.. Jag inbillar mig att jag ska ta det imorgon.. Så har jag tänkt i tre veckor snart.. Men hmm, imorgon kanske???
 
Nu ska vi iaf börja dagen här hemma!
Det ligger ett lugn över Barrvägen.
 
Ha de gott!
 
 
 
 

Måndag kväll..

Tänk att dessa små liv verkar bli lika goda barndomsvänner som deras mammor :) Det gör mig varm i hjärtat!
 
Nu saknar jag min systemkamera ännumer, bilderna är lånade från Emma.



I Örbäck är hela livet barnvänligt.


Theo hade druckit en massa innan han somna så vi tänkte att han skulle kissa en gång till innan vi la oss också. Man skulle kunna säga att han var trött ;) Han ryckte inte på ett ögonbryn heller trots att vi bökade med brallor och grejade för att han skulle kissa.


Johan spelar Pirat spelet med grabbarna.




Lilla stjärnan :)
 
 
Idag har varit en blandad dag.
Jag var bara hemma på förmiddagen. Handlade. Besökte sjukgymnasten och fick lite tips för att undvika belastning på höfterna.
Åkte till pappa och åt lunch, vi pratade om allt mellan himmel och jord, skönt att ventilera och få lite tips.

Sen hämade jag mitt troll på dagis. Och han ville åka och titta på Islandhästarna så vi gjorde det.
Väl hemma gjorde vi middag, Makaronilåda. Johan gick på prommis och det kom hit några som köpte lite barnkläder.

Theo har verkligen varit olycksdrabbad ikväll. Han och Johan busade och mitt i allt ståhej sprang han RAKT IN I BARN STOLEN!! Hujedamig vilket liv det blev. Efter det så skulle han ner för trappen ute och stöp rakt ut för trappen ner mot asfalten.. Ja det lät det med..
 
Jag har köpt nå skit diskmedel för en billig slant och disken blir inte ren. Det är så fruktansvärt irriterande. Och jag visste egentligen när jag köpte de att det skulle vara skit men tänkte ändå att det var kanske bra att prova.. Så nu i tre dagar har jag glömt köpa nytt så nu får jag handdiska ikväll.. :/ Lagomt kul.
 
 
På kvällskvisten har jag gjort middags menyer och inbjudningar som ska skickas till Långsele :)
 
 
"Leta med blåslampa och var alltid angargerad, alltid"
 
Somnar med tusen tankar ikväll.
 
Ha de gott.
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag.

Det spöregnar.


 
Det är spännande.
 
Vi har varit i Örbäck Lördag- Söndag. Lucas har fyllt 3 år. Och Jesper 1 år :) Möttes i dörren av att han gick! Han går.. FÖrsta gången Emma var här låg han på ett täcke och kom ingenstans, helt plötsligt är han överallt :)
 
Jag har tittat på en film jag filmade. Jag fascineras av hur man förändras som människa. Här sitter fyra vuxna människor som fått en idé om att se en film. Samtidigt som tre barn leker. Och det verkar funka.. :) haha.. Men ändå. För några år sedan hade jag blivit galen. Hade jag sett människorna på filmen hade jag trott att dom var helt knäppa. Hur kan dom kolla på filmen? Men det går. Vi har nog lärt oss hur man kopplar av och på kanske :)
 
Vi grillade korv ute och jag kom på att vi borde vara ute mer också.. Vi är sällan ute numera.. Det är ju super härligt. En soppa i skogen på hösten.
Jag har haft oförskämt ont i helgen, mer än vanligt. Idag ska jag till sjukgymnasten igen.. Får se vad dom säger.
Odlingen på mina värden visade inget iaf. Så dom där blodkropparna är nog normal tillstånd för mig kanske..
 
Johan lagade super god chiliconcarne i går. Storkok. Så jag tar med mig lite mat och åker till Pappa för att värma lunch. Det är ju ganska trist att äta själv. Theo är på dagis.
Det pinsammaste hittills hände imorse. Jag och Theo hade kollade lite tv på morgonen och sen när vi kom till Dagis skulle Theo berätta för fröken vad han gjort, att han varit hos Lukas och så vidare.. och vipps säger han "Men vet du Fjöken, när man spikar på golvet och HELVETE" Han säger Helvete till sin fröken. Hon höll ju på att brista ut i skratt men höll sig.. Jag höll på sjunka genom golvet.. Men ser reklamen framför mig.. Hur den där J*VLA martin Timell står på alla fyra och ska spika golv lister och mycket riktigt säger han HELVETE! Men Martin kan ju kanske säga det utan att man reagerar, men när mitt lilla troll, i sina blonda korkskruvar står och pekar med fingret och säger Helvete så finns inget charmigt kvar i det.. Aja, det var ju tur att fröknarna sa att man inte fick säga så och fortsatte prata om besöket hos Lucas istället.. Haha
 
Johan har inte åkt. Jag laddar mentalt. Han åker imorgon.
 


Jag har plockat lite här hemma. Förbereder middagen.
Och ska snart sätta mig och göra inbjudningskort ;)
 
Ha en bra dag.
 
 
 
 
 

Busfrö..

Dubbelt..
Det är skönt att vara barnfri. Theo hade varit i lekparken med pappa i TVÅ TIMMMAR.. hälsat på Farmor, käkat Köttbullar och lekt en massa. När jag ringde nu på morgonen var det inte alls aktuellt att prata med mamma.. Han hade ätit pannkaks frukost och hjälpt pappa att flyttpacka. Dom skulle till lekparken igen innan bion börjar.
 
Jag och Johan somnade typ i soffan framför x factor igår.. När vi vaknade idag var det helt tyst..
Vi pratar om vad sjutton vi gjorde innan Theo kom? Även om det är skönt så är det ju helt dött här.. Tacksamt att ligga och dra sig framför nyhetsmorgon, men jo, ganska tråkigt också.. Jag ska röja lite innan vi åker och tittar på lampor som vi eventuellt ska köpa hem, lämna rat på tippen och sen kommer Trollet hem och då bär det av mot Örbäck för att fira Lucas och grilla korv :)
 
Utvilade är vi iaf och aningen uttråkade kanske..
 
 
 
Vi är redo att få hem stormen igen <3

Bilbana eller slalom ;) ?


Under tiden Theo är hemma kunde jag tänka mig miljoner saker som behövdes göras.. Men när han åkt kom jag inte på något. Det var alldeles för tyst och tomt hemma. Jag kollade upp lite av händelser i Timrå kommande tid, teater, bio och julfest :) Folketshus i Söråker är grymma på att annordna saker.


Och så har jag gjort upp en planering inför November månad, ett bröd i veckan som ska bakas och vecko meny för att underlätta..

Efter det gjorde jag det sista jag borde gjort. Varför inte bara passa på att göra dom måsten medans Theo ändå inte är hemma? Nää.. Det föll inte i smaken så jag åkte iväg och köpte mig nya örhängen.. TIO KRONOR STYCK!




Det kallar jag fynd.

Johan har kommit hem. Vi har kollat julklappar på nätet och hittat en bilbana och tvättmaskin som Theo ska få.
Jag är tveksam på bilbanan, dyr och från 8 år? Känslan av att den är mer till pappan smyger sig på ;) men men..
Han blir hur som helst överlycklig för det är vad han önskat sig. Jag hade hellre köpt slalomskidor och en sele att träna det med.. Men å andra sidan vet jag ju inte hur pass mycket jag kommer åka denna vinter och Johan vill inte träna med honom då han inte åkt så mycket själv.. Vi får se om vi kanske väntar ett år till. Skridskorna är inhandlade och isbanan på dagis ska nyttjas detta år. Egon och Embla vill nog hänga med :) Theo har fått min gamla Jofa Hjälm som jag hade när jag var liten ;) Hur det ska gå återstår att se. Det är ju skit svårt att åka skridskor..

Vi ska beställa hem mat och kolla xfactor ikväll. SKÖNT!
 
Ha en fin kväll.
 
 

Hur hamnade dom där?


Nu tror jag att jag har förlikat mig med att det förblir morgonkaos på barrvägen dagligen.

Theo är skit sur för att han måste vänta ÄNDA till lunch innan pappa hämtar honom. Han vägrar klä på sig.. Men jag har ingen tid att passa så han får väl sura då tänker jag..

Jag ska städa lite. Vi blir ju själva ikväll. Det var en evighet sen.. Och vi ska göra absolut INGENTING. Det kan bli skönt det med. Mina ögon är trötta trots att jag sovit jätte bra.




Jag går ner i tvättstugan för att starta en maskin och när jag kommer upp trampar jag i pärlsocker uppe ????
Theo har ingen aning om var det kommer ifrån när jag frågar honom men jag anar oråd för han ser så där lagomt skamsen ut..Och mycket riktigt, när han sitter i köket och målar hittar jag gömstället. För chockladbollarna han ska ha med sig till Morfar stod inte kvar i kylen på sin plats. Några var spårlöst försvunna (?) UNDRA VART DOM HAMNAT? och resten var väl gömda bakom gardinen på fönsterbrädan i vardagsrummet.    ;)  Dags att skaffa lås på skåp och dörrar? Haha..

Ha en fin dag.
 
 
 
 
 

Karolinska kallar!



Nu har jag lagt ut annonser på blocket. Pysslat LITE i källaren och faktiskt slagit in paket.
Solen strålar och jag har bland annat slagit in julklappar ;) Det kan vara bra att vara ute i god tid.


Idag fick vi besked om att Johan ska till Stockholm. PÅ SÖNDAG!!!
Jag är nervös över hur det ska gå. Med allt. Men det löser sig väl det också, så som allt annat.
Jag får ta med mig Theo och våldgästa hos Johanna och Martin. Kanske bo lite hos Mamma eller krascha in hos släkten i Gävle om det inte fungerar riktigt.. Så länge han får vara på dagis så ska det gå. Och om Pappa kommer hit och skottar när snön landar.

Jag tänker mer och mer på förlossningen. Kanske bör man packa en liten väska? Kommer Johan hinna hem om han inte redan är hemma? Hur gör jag med Theo? Är vi beredd på ett nytt liv i familjen? Allt var så otroligt planerat och förberett när Theo kom, så är det inte denna gång. Men å andra sidan.. Vad är det som är helt absolut nödvändigt förutom värme, tak och kärlek?
 
 
A, nu ska jag hämta hem trollet, handla tandkräm och vänta hem Johan.
 
Ha en fin kväll.

Middagar..


Idag fick jag den finaste gåvan jag fått i hela mitt liv! Jag fick ett armband av Theo. Ett armband som är värt mer än allt guld i hela världen. <3




Klickade in på min vän Emmas blogg, då fick jag se hur hon gör om massa möbler, verkligen hur fina möbler som helst. Jag blev så insperead och vill genast sätta igång att måla soffan. Men Johan menar att jag inte får måla den i budget färg, den ska målas i redig färg som sitter (vilket kanske äe klokt) men då blir jag små tvär för jag vill inte köpa dyr färg när jag har billigt färg hemma redan.. Så skulle jag vilka åka till fyndlagret och se om dom har några möbler jag kan göra om.. Men jag pallar inte åka dit ensam plus att Sandra inte jobbar och då är det inge kul att åka dit. Ingen som haffar en i ingången och surrar.

Men jag ska iaf ta ner dockstationen i källaren och pyssla lite i garderoben, jag har ett helt rum som garderob nu, underbart bortsett från att det ser förjävligt ut. Men med små knap kanske det går att fixa till lite.. Ett gäng trasmattor får funka till vidare.. Dessutom har jag hittat ny musik som gör att det mesta blir lite lättare. Theos spotify lista med barn musik ger ju en ptroligt positiv boost. "ketchup kan prutta" och "stackars lilla tomten" med Marcoolio. Jisses vad mycket roligare allt blir. Och även om det gör fasligt ont så funkar det inte att ligga i soffan hela dagarna.. Tyvärr. En timme i taget!




Här hemma är det sjukt tråkigt att laga mat (enligt mig) Jag har visserligen aldrig gillat att laga mat. Men så hamnade jag och Johan i en så jävla barnslig konflikt.. Den där klassika "ja men jag har ju gjort det och det" "Ja och jag gör ju det och det" och så mäter vi vad vi gör.. Och jag vill ju gärna vara bäst på allt så när han smäller till med repliken: "Ja men det är ju typ alltid jag som lagar mat"  faller jag handlöst utan att ha något som helst motargument, för det är så, han lagar maten här hemma.. Jag avskyr att laga. Det är hemskt. Han jobbar, jag är hemma. Jag dukar och förbereder men ja, han lagar oftast maten.. Han tycker det är roligt och då tror ju jag så klart att han tycker det är roligt varje dag?? Fel! Så klart tycker han inte det är kul att behöva laga maten varje dag. Så igår när jag handlade.. (haha, för det är oftast jag som handlar) ;) så hittade jag ICAS tidning och i den fanns det ju ett suveränt upplägg.. Ett sånt där system som gör att man slipper stå där och tänka "Aha, va fan ska vi äta idag då, ehh vi käkar pulvermos och falukorv" och så kommer Johan hem och är lagomt imponerad av middagen.

Men i den tidningnen fanns iaf recept för femton dagar. Billiga veckan heter det tror jag. Inköpslistor fanns med. Så då handlas allt hem och sen har man allt man behöver, till och med hela middags ideén.. Johan kommer jubla. Jag är sjukt kräsen och käkar inte gärna kryddkorvar och skit, men jag lär ju prova. Så nu ska jag laga mat här hemma så nästa gång vi hamnar i den klassiska så ska jag svara "A, men du lagar inte mat längre" ;) Haha




Kanske kan det bli lite roligare och går det åt pipan behöver ingen människa bli drabbad då skäller jag bara på receptet.. och skyller ifrån mig på det.

Nu ska jag dra på mjukbrallar. Kolla lite tv innan jag ger mig på källaren.

Ha en fin dag.
 
 
 

Arbetsgrabbarna.



Mina arbetskillar har varit igång ikväll. Theo är bara såå underbar. Han ska hjälpa till och han ska göra precis som sin pappa gör :) Sparkar Johan ner brädor, då ska han också sparka. Och hjälpa till. Ja han är där och hjälper till hela tiden <3
 

Ikväll kom vi ett steg närmare min dröm garderob. Väggen är borta. Nu fattas Bara nytt golv, färg på väggarna, nya foder, nya möbler, lite mer rivning och ja.. det är ett lång tids projekt men nu när väggen är nere kommer jag få mycket bättre plats att torka kläder och bättre ordning bland prylarna där nere.




A dom ni ser är det en lång väg kvar.. Men tids nog. Man skulle varit miljonär så hade det varit klart :)



Tur vi har lill grabben som hjälper till!
Han var så trött efteråt att han slocknade direkt i soffan.
Imorgon ska han få komma till dagis och leka med Ester.

Nyss läst protokoll från mötet på jobbet idag. Känns trist på nått vis.
Men så har jag surrat med min braiga arbetskamrat så det känns ok ändå.
Själv ska jag gå och sooooova.
 
Ha en fin kväll.
 

Men vad i helvete..? ;)




Ibland får jag för mig att människor verkligen är helt dumma i huvudet.
Har pratat hela morgonen med min kusin. Hon förstår.
Men jag hamnar som i trans och när det blir som det blir nu är alla runt omkring saknar helt egen tankeverksamthet? Jag tycker till och med att dom i min närmaste omgivning typ är talanglösa och jag blir så jävla irriterad och förbannad. Och så tycker jag så klart att det bara är jag som har rätt. Alla andra Idioter har fel.
Hormonerna sprutar och det är bara så märkligt att någon skulle bli less på mig? Jag som är felfri?
Det är ingen i hela världen som kan tala om för mig om jag är glad, sur, arg eller ledsen.. För dom har hela tiden fel. Men jo, jag är arg.. Jag så jävla arg och bitter. För i min värld, när jag är arg så fattar ingen varför. Folk ska bara fatta. Dom ska läsa mina tankar. Veta redan innan att jag kommer få ett utbrott. Jag kommer explodera när som helst om den i min närhet inte gör på det viset som jag nyss tänkte. För det är jag som har rätt. Och dom ska bara veta om vad jag nyss tänkte. Johan borde tillexempel förstå att jag kommer bli sur, jag bli vansinnig när han kommer hem och frågar hur det är.. Jag kommer bli sur direkt. Tänka att han är knäpp som frågar.
Sen kommer jag fortsätta.. Jag kommer söka problemen, jag kommer tycka att det är förjävligt att vi har massa otvättad tvätt i källaren, sen kommer jag skylla det på den mest tillgängliga, Johan.. Ja det är hans fel, så klart det är hans fel. Och så blir jag nog sur för att mjölken är slut. Och det också är Johans fel. Varför köpte han inte med sig mjölk hem? Han borde fattat det. Han borde fattat att jag inte gjort det även fast jag varit hemma hela dagen.. Men jo, det är hans fel.. Och sen stör jag mig som fan på att pastasåsen inte blir som jag tänkt, men det är inte mitt fel. Det är morsans fel för att hon inte lärt mig göra pasta sås.. Och så där fortsätter det.. Allt är piss och allt är hela tiden alla andras fel.. Ingen fattar något och jag fattar allt. Alla har fel och jag har rätt.. Och stundvis går jag in i dom där knäppa tankarna så jag verkligen verkligen på riktigt tror att det är så.
Att alla andra har fel och jag rätt. Mest skit har försäkringskassan fått, (även fast dom verkligen på riktigt har gjort fel) Men jag skyller ALLT på dom.. och resten på Johan. Det är deras fel. Sen kommer det en sån där 5 minutare av förstånd "Nä, nu måste jag tänka positivt" "nu får jag skärpa mig" men jo, det håller bara i sig fem minuter. Då jag ser det där fina. Att jag har en grym Sambo som faktiskt frågar och bryr sig om hur jag mår, att jag har världens bästa unge som står ut med en skit tråkig morsa, att jag lärt mig allt som är viktigt (att göra pasta sås är inte så viktigt), att trots att vi har skitig tvätt i källaren så har vi rena kläder i garderoberna, och så vidare.. Men så efter fem minuter överöses jag med hormoner, dåliga tankar och jag forstätter skylla ifrån mig. Jag är just som vissa av klienterna jag jobbar med nu om jag gör en självreflektion.. Men så svänger det fort och från att ha varit arg en längre stund blir jag fullständigt utom mig av gråt. Jag gråter så jag tappar andan och hittar miljoner anledningar att vara ledsen över. Mina fötter är inte alls lika fina som dom var för några år sedan, jag gillade verkligen mina fötter. Och så gråter jag.. och gråter.. Helst gråter jag högt och synligt om Johan är hemma, (MEN TYCK MEST SYND OM MIG I HELA JÄVLA VÄRLDEN DÅ) för att mina fötter är slitna.. Sen tröstar jag mig med att magen är så stor så jag knappt ser dom.. och så är det över.. Kanske ser jag på tv en stund. Men då händer nått.. Det är leksaker överallt.. Blodet pumpar, jag blir så hiskeligt irriterad på dessa prylar överallt.. Spottar och fräser över röran som är hemma. Jag som städar hela tiden (det gör jag verkligen inte) men jag vill gärna tro att jag gör det.. Och så fortsätter jag,  högt. Johan ska minsann veta om att jag blir irriterad på alla prylar.. och det är också hans fel.. så klart. Mitt ansvar att hålla ordning är obefintligt.. men bara det finns något att irritera sig på så jag får utlopp för det jag känner.. När jag plockat undan lite iaf känns det för stunden bättre.. tills nästa känsla kryper sig på.. Och då är det kanske att jag är så ensam. Jag är mest ensam i hela världen (fast jag har familj, vänner och dom vackraste i min närhet) men det räknas inte just då.. Utan jag är verkligen så ensam. Och den känslan uttrycker sig på olika vis.. men inte heller det är vackert.. Sen slutar dagen med den sista sucken. FAN VA JAG ÄR STOR. Jag kan inte vända mig, jag bara väller över.. Jag exploderar nog snart.. Och jag är så stor.. Fan va stor jag är.. Varför måste man bli så stor? Det är så jobbigt. Det är suger ju att behöva vakna pissnödig när jag är så stor att jag inte kan komma upp. Och gärna stånkar jag lite extra högt så Johan hör hur jobbigt det är att vara så stor.. För det är ju hans fel det också.. ;)

Just nu är det nog inte lätt att leva med mig. Tur att det snart är över. Och någonstans vet jag ju om hur fel det är att jag beter mig så här.. Men jag kan inte riktigt styra över det. Förlåt för all bitterhet! Som Johan säger när han inte vad han annars ska säga; "Ja, men du, det blir ju snart bättre" ;)

(det finns en del ironi i detta inlägg, så ni som inte klarar av det behöver inte överanalysera texten)





Tänk att om som mest 86 dagar (ja jag har tagit reda på exakt hur långt jag får gå innan jag kan kräva att bli igångsatt) har jag ett litet knyte här.



Sparkarna i magen påminner mig om vad vi har att vänta. Inte är väl hela den resan vacker heller men ljuvlig på sitt vis ändå. Då har vi två troll här hemma och rör till och som förgyller vardagen. Två små varelser som är beroende av oss, och som vi kommer älska obegränsat.



Idag skiner solen och med eller utan mitt humör ska jag försöka få något gjort här hemma innan Johan kommer hem.. och idag ska jag laga pastasås utifrån ett recept, då kan jag skylla på receotet om det blir dåligt och inte på mamma ;)
 
 
Sen kommer dom där ljuspunkterna i livet som gör att jag fullständigt svävar på moln. Jag har fortsatt kontakt med vissa av tidigare klienter. Och när det hinner gå en stund mellan gångerna vi hörs av dimper det ibalnd ner ett mail eller sms.. Så som denna morgon när jag tittar på mobilen och får ett sms som detta. Det är sånna stunder som hjärtat kokar över av lycka.. 25 ord som egentligen gör hela min dag. Underbara värld som skänker en del lycka till människor i situationer som är BETYDLIGT mer besvärlig än min. Och så tänker jag för mig själv: Men måtte det gå vägen nu då. Stanna i dom tankarna och forstätt göra rätt val så ska jag också göra det!
 

"Heeeeej tänkte säga att jag har lägenhet och börjat pissa. Jag skötter mig nu! :)smile. hoppas du har de bra. hälsa alla. hälsa TEO från mig. :Dgrin"

 

 

Nu ska jag hoppa ner i källaren och hänga tvätten och sen får vi se vad problemet blir i eftermiddag för säkerligen har Johan gjort något helt galet, från vettet.. ;) Stackarn!

 

Ha de gott.

 

 

 
 
 
 

Tisdag..


Jag har inte gått upp lika mycket i vikt denna gång, men magen är större om jag inte minns fel.

Jag kan välja, antingen ägnar jag kommande 20 minuter åt att skriva ett ordenligt hat inlägg om försökringskassan, Sveriges jävla byråkrati och oförståelsen man möts av hos olika myndigheter. Men jag skiter i det för jag tror knappst någon i Regeringen läser ändå.. Men jo, jag har haft tuffa samtal med handläggare som inte haft någon som helst förklaring till varför saker och ting blivit som det blivit!

Lägger energin på det som är positivt istället


Vi åkte till Johans firma inne i stan imorse och lämnade hans laddare där. Mittemot fanns en lekpark med ett PIRAT SKEPP. Gissa om någon blev lyrisk. Där uppe stod han, skepparen, Piraten och sjöng hög SJÖRÖVARFABBE FARFARSFAR!


På fredag när han ska till Mopparn har han önskat att få leka där igen :)





Posten idag levererade 800 fotografier så det bara att sätta igång och skapa årets julklappar. Perfekt sysselsättning i dessa tider.


Efter att vi varit hos pappa och jobbat med ekonomi så åkte vi till Farmor där vi blev bjudna på pannkaks fest.



Theo har en låda med lego och en påse med traktorer som det leks med flitigt när vi är där.


När mopparn kom hem från Umeå hade han med sig en polismotorcykel. Theos poliströja åkte så klart på och sen kördes cykeln hela kvällen, och så har det fortsatt.


<3

Ja, inte har vi gjort mycket i helgen. Grabbarna har fiskat, men en sak har jag och Theo fått gjort. Vi har gjort iordning korgsängen till bebisen :) Lite sprayfärg och tyg så blev det ganska bra.





Jag hade gärna krypit ner där och sovit?






Jo, så tog vi bilen till forsen i hopp om att få se grabbarna. Just när vi kom ner fick Linus napp (en lax på 10 kg) Det var spännande att se den jakten :)


Grabbarna som fiskade.



Nervösa fiskare med tungt napp :P



Theo fick inviga metspöet som han fick av Linus i födelsedagspresent. Trots att han inte fick fisk var han väldigt nöjd med att fått varit en liten stund vid forsen.




Jag och Theo skulle just åka och tanka när Linus kommer innanför dörren och frågar om ett plåster och kanske lite alsolsprit. Om någon ber om ett plåster tänker man ju att det nog inte är så farligt så jag strassade inte direkt och letade i lugn och ro efter våra blixten plåster.. Sen när jag kom till diskbänken vid köket och får se hans finger blir första tanken "Den här killen måste vara riktigt dum som tror att det där ska fixas med ett plåster" Men han hade nog fattat det själv också så det var bara att sätta av mot akuten. Röntgen, stygn, 2 veckors sjukskrivning och tre timmar senare kunde vi åka hem. Stackas stackas Linus som Theo sa :)


Dagarna går ganska sakta kan jag tycka. Theo ska få börja dagis imorgon igen och det ska bli skönt att slippa det dåliga samvetet för kass underhållning här hemma. Vi har mest ritat hela dagarna :/ Men imorgon ska han få springa av sig, och leka med kompisarna..

Sen måste jag ju säga också att mina grabbarna här hemma har en grym fantasi.. När man spelar "bandy" med mina kryckor och ett grytunderlägg ;)
 


Ha en fin kväll.






 
 

Men leta som man ska leta..



Min syster berättade bara för ett tag sen om när våran pappa skulle hämta henne vid bussen.
Han var stressad för det var trav på tv och direkt då hon satte sig i bilen sa han: "A, fan jag är så stressad och jag hittade inte mina glasögon så jag fick ta reservparet innan jag åkte"
Ungefär då brister min syrra ut i skratt, för pappa sitter då framför ratten med ett par brillor på huvudet och ett på näsan.. Det här är då inget ovanlingt. Det händer mer eller mindre hela tiden. Små eller mindre små ting. När han i Januari skulle till Canarieöarna hittade han inte forexfickan med alla växlade pengar i. Han menade att han letat överallt i väskan så jag och Syrran hjälpte honom leta i lägenheten, för han hade ju letat i väskan. Pengarna fanns ingenstans. Senare får vi ett meddelande att dom visst låg i ett fack på väskan ändå..
Ja, det händer hela tiden. Mobilen som tappas på kappahl i omklädsningsrum eller hemnycklar som blivit borttappade. Konstant. Hela tiden. Våran pappa är kass på att ha koll och på att leta saker.

Det här är en egenskap som även min Sambo bessitter ( nu är jag fullt medveten om jag själv är slarvig men även om han påstår att jag är som han så har han väldigt fel där ) Johan bokstavligen suger på att leta saker och ha koll. Det är nycklar, mobiler, kläder, ja allt möjligt som ständigt försvinner. Och på något vis är det allt som oftast jag som "städad bort", den frasen är konstant "Ja, men det är ju du som städat där" eller "Ja, men jag vet att den/det var där sist så du måste flyttat på det" ÅHHH IN MY AS ATT JAG HAR. En gång av hundra kanske anledningen är pågrund av mig och då erkänner jag det ;)

Igår kväll när grabbarna kommit sa jag TVÅ GÅNGER, "Men Johan kolla redan nu så du har allt iordning så dom inte behöver vänta medans du gör dig klar" Jag känner honom lite för väl kanske.. Men nej då.. Han hade nog koll för han viftade bort uppmaningen med ett skratt.. Det kliade lite i fingrarna att förbereda fiske dagen åt honom, annars visste jag att jag skulle bli väckt, samtidigt måste jag ju ta honom på orden då han säger att han har koll? Vissa saker har jag efter fem år ännu inte lärt mig. Han har ju mer eller mindre aldrig koll..

HALV SEX kommer han in i sovrummet och väcker mig
"Alltså Emelie vart är mina täckbrallor, dom har alltid hängt i garderoben"
- Öhh, jag vet inte..
"A men det är ju du som städat garderoberna så du måste veta"
- Men jag bad dig igår, igår hade jag kunnat hjälpa dig men nu ska jag sova. (Smått vansinnig över att ha blivit väckt). Och då Theo också vaknar och jag inser att min dag börjar vidrigt tidigt som jag var rädd för, då kokar jag..

Åhh han stånkar och stönar, suckar och gnäller över dessa brallor.. "Det är ju som vanligt"..
Då skrattar jag inombords och tänker, jo tack du, nog är det som vanligt alltid. ;) Det här är ju då ett fenomen som funnits nära mig hela mitt liv, då farsan är likadan.
Han tar mina täckbrallor och grabbarna sätter sig i bilen. Jag går in på toaletten och vad hittar jag där?
Johans fiske kort..(det är lagomt dryga böter om du vid en kontroll inte har kortet att visa nere vid forsen) Detta är också en vanligt förkommande händelse. Så jag springer ut i regnet med täcket runt kroppen och ger honom kortet.. "A, fan tack, jag letade just efter det" Samtidigt säger Linus: "Det där var ju nästan litet väntat" HAHAHA

När jag sen kommer in får jag en känsla.. Trött och jävligt grinigt öppnar jag garderoben som Johan menar att han letat och letat i. Täckbyxorna ska inte finnas där, han har ju letat.. Jag öppnar och skjuter en galge lite, lite åt sidan och där hänger dom. Dom där jävla täckbrallorna.. Hans brallor som han letat, brallorna som jag städat bort? Dra mig baklänges.. Ögonen blöder, klockan är halv sju och där hänger dom!
Men jo, jag brister ju ut i skratt, för det går inte att göra annat :) Helt otroligt!

Det regnar ute, men han som dom hyr båtarna av menade ju att då är fisket som bäst.. Men trist för dom ändå.. Hoppas det ger med sig under dagen. Jag tror iaf. Jag har smsat en demonstrativ film till Johan, där jag visar på ett barns nivå hur man gör när man letar, att man ibland kanske måste flytta på något, kolla om det ligger under, över eller kanske bakom.. ;) Inte för att jag tror att han kommer lära sig. Men under kan ju ske?





Årets julklapp till Johan: Glasögon med förstoring.


Å ungefär så här känner jag mig när jag blir väckt i ONÖDAN!



Igår kväll var en slapp kväll. Vi kollade x faktor. Jag hade för höga förväntningar, tyckte bara att Rapparen Malcom var bra. Vilket var otippat.




Theo har blivit super pappig :) Det är bara pappa som gäller..!

Hoppas ni får en bra dag. Det ska vi ha. Mysdag inne, med lite lördagsgodis och tända ljus i regnvädret.
 
 
 
 

Höst.. ,

Theo har haft en jobbig dag idag. Mycket som gått emot och viljan har inte tillgodosetts så som han önskat.
Han får inte följa med till stationen och kolla när Linus kommer med tåget. (han kommer halv tolv eller nått) KATASTROF! Och att dessutom inte heller få följa med grabbarna i båten och fiska imorgon skapade fullständigt kaos. Grabben bara sprang runt och SKREK! "MEN JAG ÄR EN STOR KILLE NU MAMMA!" och var helt hysterisk. Har aldrig sett på make till känslostormar som bjudits på idag.

Och när han då ber snällt om att få gå till skogen skiter jag i mina höfter och tar kryckorna och hankar mig ut.. Inte långt visserligen, och det gick bra. Theo har köpt en reflex väst på Ikea. Han kallar det sin arbetsjacka (samma varseltröja som Johan har) Sjukt ful uppfinning dom där varsel sakerna men skit bra. Verkligen. Han syns ju överallt. Och dom han jobbade. Han flyttade träd (mindre grenar), sopade stigen, röjde och grejjade.. Mitt i allt säger han "Men Mamma, ring Jonny eller Lelle och säg att Traktorn måste komma för den där stenen kan jag inte bära" Haha..


Det blev ingen lång tur men ändå sjukt skönt att få lite luft och skogen är ju det bästa rummet att utforska på för små barn. Vi mötte Anna som var ute och joggade som förklarade att Theo var välkommen över när helst han ville. Skönt att höra :) Nu har både Jocke, Bella och Anna erbjudit sig att ta sig an Theo när det är dags. Så har inte Farfar hunnit hit känns det ju super att ha avlämningsalternativ utifall Pappa inte heller är här. Det värmer med fina vänner. Är det en flugsvamp på bilden? Någon som vet? Isf kryllar det av flugsvampar längst skogstigen.




1000 guld stjärnor till Johan som fixat sovrummet. Det är så mysigt och äntligen kan jag kalla det ett sovrum. Vi har inte ens haft gardiner där sen vi flyttade in. Men nu så.





Theo pussar sitt syskon och sjunger "like to move it, move it".. Ser ni att det i samma sekund som jag knäppte kom en spark? Till höger om min tumme :P
 
 
 

Den grymmaste kalendern. Någon kommer bli glad första advent :)
 
 
Ha en fin dag.
 

Tro

I dimman.
 
Känner inte för att skriva så mycket när det mest är dålig energi. För det är det hos mig nu. Dåliga energier. Det är som om jag vandrar och väntar på att krakerlera. Men det vet jag ju att jag inte gör. Saker och ting går bara inte min väg just nu. Och en känsla är svår att sätta ord på.. Men beteendet utifrån ens tankar och känslor utrycker sig olika? Jag blir mest ledsen. Idag träffade jag Läkaren, Imorgon träffar jag Barnmorskan och på Fredag provar jag akupunktur. Det kommer bättre tider.
 
Idag har varit en ganska bra dag ändå. Vi har haft F&C här på besök. Johan och C har spelat fotboll i Bergeforsen, F har badat Theo och varit hemma med mig. Efter dom åkt har vi spelat spel. Jag, Johan och Theo. Vi åt våfflor till middag och kladdkaka till efterrätt.
 
Stockholm är på tapeten igen för Johan och jag blir mörkrädd. Men det är också som det är. Det löser sig. Saker har ju en förmåga att göra det.
 
Theo vill se postis pär hela tiden, men han vill se den på Norska? Han sjunger "Postman Pat" och tycker norskan är bättre säger han :) Han blir så stor. Idag har han damsugit soffan åt mig :) Duktiga grabb!

Johan pratar om "Danne och Bläckan" En serie om Salong Betong, tatueringsstudion i Högdalen.
Vi kollar ett avsnitt och jag blev såld. Fem avsnitt senare inser jag att vi måste uppgradera internet, dom där MB vi har nu kommer aldrig räcka.
 

Hjälpredan :)



Roliga spel :)



Syns det vem som vann? ;)


Koncentration.



Hoppas dom sista tio veckorna springer förbi!




En uppiggande höst bukett <3
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0