Som ny..




Jag lever igen! En hel natts sömn och livet leker. Allt är plötsligt hur simpelt som helst att hantera :D


Fina dagar.




På lördagen kom Jessica och Eskil hit :) Vi tog det lungt hemma med ost och kex under kvällen och surrade tills ögonen blödde på kvällen, tror vi satt uppe till tolv tiden och hör inte till vanligheten här hemma, men det var så trevligt.







Grabbarna käkar frukost tillsammans, Theo sm'ller snabbt som blixten i sig maten och sen vill Eskil dela med sig av hans :) Så Theo tjänar på att ha Eskil här för han får mer av allt.










Vi packade ihop oss till Birsta, lunchade på Ikea och var där ute hela dagen.
Pastan på Ikea uppskattades av grabbarna, och vi mammor fick shoppa och ha skoj :)




Då vi kom hem tog vi en promenad till Coop för vi ville ha frukt fest. Varsin pulka så gick vi.
På tillbaka blev det motvind och två griniga killar. Men väl hemma var dom så nöjda av att ha varit ute en stund.







Det är skoj att se dom leka nu när dom är lite större. Dom lär varanda massa olika hyss.




När Jessica och Eskil åkt igår kom, Jonny, Mamma, Fanny och Molly hit. Vi käkade middag sen drog vi på en raggar runda. Det är kul att ha folk här.

Nu på morgonen har mamma och Fanny åkt till sjukan. Jag ska lämna Theo på dagis om en timme, för jag åker med hem till Ramsele idag.







Men det mest otroliga är att inatt, inatt, inatt har min fina lilla kille fått sova HELA natten.
Och vi med så klart. Även om han somnade ganska sent så känns det helt otroligt att hela natten gått utan att vi vaknat. Jag ringde och frågade Johan om det var han som lyft över Theo till oss, men han minns inte och inte jag heller. Men inget skrik, ingen vychning.. bara sömn. Om det är fiskleveroljan eller inte vet jag inte.. Vi får väl se..





Nu ska jag göra oss lite klara och sen packa.

Ha det gott.







god kväll

Jag blev påminnd om varför jag lägger mig ganska tidigt. Om jag inte är på jobbet så brukar jag ha lagt mig för att läsa den här tiden, men inte ikväll. Jag har sett Idol och efter det kom påminnelsen. Cirkus Möller!?
Det måste vara den sämsta skräp som någonsin fått visats i svenk tv, eller så har jag kass humor.
Johan tycker det är skit bra. Men då har han skrattat högt och länge varje gång Robert Gustavsson rider på en shetlandponny i reklamen för Ronaldz också så det säger väl en del om han humor också.. Haha.

Theo blev vaken till kvart i tio. 20 minuter hade han sovit på dagis, och inte en blund till. Däremot fick jag tips om Eskimo Kids. Fisklever olja för barn som vaknar på nätterna. Helt klart värt ett försök iaf.
Pappa blev lite sen ikväll så vi hoppade över bion, vi får ta det till veckan istället.

Vi har nog gjort motsatsen till alla andra ikväll, ätit rester (alltså inte tacos) och hoppat över fredagsmyset och rätt och slätt glott på tv. Helt ok kväll. Nu sover J i soffan i vanlig ordning.. Vi hann med en "raggar" sväng också. Jag fick ideén om att Theo skulle somna in bättre om vi åkte runt i bilen ;) alla knep är ju tillåtna och mycket riktigt somnade han. I 10 minuter.. Men det var ju kosligt med en bil tur också..

Sandra var här idag och hälsade på. Hon hade med sig en döskalle napp till Theo.
Jag undrar just hur många nappar hon köpt sammanlagt.. Den där tjejen är galen.

Jag har fått hjälp med min dator och ska hämta hem den imorgon, nu ska det fungera. Som det ska.

Imorgon kommer kanske Jessica och Eskil hit :)

ha en fin kväll..


Inte nu längre..



Jag har eldat slut alla ljus.
Tagit en dusch och blivit på bättre humör. Inte lika bitter längre.
Om det var duschen eller Melissa och Fannys röst som trollade vet jag inte.
Kajsa Kavat stundas och Melissa fyller ju år. Kalas!
Jag fick ut min komp tid och allt fungerar så som det ska. På måndagen åker vi tillsammans tillbaka, kvällen stundas föräldramöte (hur sjukt många vuxen poäng är inte det?) Jag och J ska på vårat första föräldra möte, och så klart inleds mötet med en film på våra fantastiska barn. För dom är ju fantastiska även om dom inte sover.
Moster blir barnvakt och även tisdagen är planerad. Jag är nevös. Ofta om jag vill något lite för mycket blir jag så besviken om det inte blir så som jag vill Just som ett barn. Mamma har ofta påpekat att jag måste träna på att inte bli så besviken (eller ta ut en seger i förskott) . Men den här gången ska det bli som jag vill! Annars, ja jag är ledsen men jag kommer förmodligen bli sjukt besviken ;)




Jag vet inte alls, men jag tycker vi har kallt här hemma. Det pendlar sjukt mycket men jag vet ju inte ens vad som är normal temperatur att ha. Men 18,8 är väl kallt?




Jag har ÄNTLIGEN office på min egna dator. Det spritter i fringrarna att använda sista licensen till vår privata ;) Men då får jag nog vackert öppna börsen själv är rädd.. Tillsvidare använder jag lill datorn till jobb. Fattar inte hur jag inte kunnat haft det på den andra datorn, den är verkligen sjukt skönt. Å andra sidan om man ska gå och bli underkänt liks förbannat kanske det kvittar ;) Hmm, jaja, har mailat högsta hönset och bett om hjälp (igen) Jag fixar inte högskole studier på egen hand.




Årets julkort är beställd. På photobox får du 150 bilder gratis.
Frimärken är nog dyrt och kostnaden det landade på ifjol vill jag inte ens tänka på.
Så i år kör vi budget :) Kortet i sig var ju en aningens svårare att få till i år också då en egen vilja och en rörelsekapacitet utan dess like trädit fram. Men han är lika fin ändå ;)



Förra året klämde jag i Theo i en för liten tomtedräkt, han var helt stum och fundersam över vad sjutton det var jag gjorde med honom :) Men han var iaf stilla. I år fick Johan spela apa och muta honom med kakor för att han skulle sitta stilla :)






Klockan är snart slagen för att hämta hem vilddjuret och vi hoppas på en bra/bättre eftermiddag.
Förhoppningvis hinner morfar hem i tid så vi kan se bio. Jag känner mig laddad.


Ha en fin kväll!


Fail..

Det är fredag. Jag har lämnat Theo på dagis, jag tänker pissa på den här dagen. Febern har hälsat på och i vanlig ordning tycker jag kanske lite väl mycket synd om mig själv.
Theo somnade 23.00 och fram till 03 vaknade han med panik vrål och var otröstlig.
Nu på morgonen var allt som vanligt. Fullt ös, men vad händer på nätterna, varför får vi helt plötsligt inte sova. Jag blir vidrig utan sömn och jag tycker synd om honom.

På efter tio med Maluo (som jag har förmånen att se) sitter den där DOMINIKA PERCYNSKY och berättar om hennes effektiva 5 minuters metod och hur det får hennes dotter att sova hela nätterna. Jag gillar henne inte! Eller så är jag avundsjuk för att hon så öppet berättar om hur vidrigt det är att hon inte får sova och att hon säger i TV att det är mer synd om henne än om hennes barn. Hon vågar säga så vidriga saker. Hon berättar att hon inte alls gillar "bolibompa sex" och att hon ibland lät hennes dotter skrika väldigt länge..
Hon är bestämd i allt hon berättar och hon hymlar inte om att sväva på rosa moln..

Det låter hemskt. Men jag fattar hur hon menar. Oavsett om man är 40 och nybliven mamma eller 23 och nybliven mamma, oavsett om dom underbara stunderna överlägeset väger tyngst så verkligen suger det när saker inte fungerar som man vill Man kan ju inte tvinga en annan männsika att sova.
Jag skulle aldrig ha hennes tålamod.. Jag orkar inte höra Theo skrika överhuvudtaget, jag har inte haft tålamod  att "lära" honom sova i eget rum (för jag tycker att han kan sova med oss..) Och jag kanske är lite väl pussigull i vissa lägen. Men jag är nog hellre det än som Dominika. Alla är vi olika.




Vi har gjort lite advent hemma, men ytterst lite. Jag vill bara att vintern ska vara över.





(det finns ingen finare)

Igår var vi och handlade, dagen med lön fyller skåpen till bredden.. Theo ska vara tomte på Dagis den 13 december och jag försöker klura ut hur vi ska göra för att kunna gå båda två på föräldra mötet den 6:e.. Kanske kan moster rycka in?




Johan hittade Ramselebacon här i Sundsvall igår..






Ikväll om vi mår ok ska jag o J på bio. Cornelius. Håller tummarna för det.
Kollar mailen och ser att jag fått underkänt i första inlämnings uppgiften och det suger verkligen.. Nya tag, när motivaationen återkommer.


Ja det är tillåtet att kalla mig bitter fitta idag. Imorgon blir det bättre!





Tidiga kvällar..

Nu kan termobrallorna slänga sig i väggen, för jag har fått en kupé värmare av mamma och idag (efter 4pass med pelle) faktiskt gjort det jag sagt hela tiden att jag ska köpa. En ny termostat till bilen.
Jag är ganska dålig på bilar och fått för mig att det varit någon som skulle kosta skjortan, men så fel jag hade. 170 kronor betalade jag. Köpte på mig låsspray också så nu ska jag fan kunna ta mig från jobbet när jag skutar nästa gång. Efter som jag har den grymmaste kollegan så fick jag en motorvärmar sladd och under nästa pass ska den där termostaten in också.. Gissa vem som ska få en fin julklapp som hjälper mig med min ack så mindre omtyckta bil.

Saker börjar ordna upp sig. Ibland gäller det att vända pannkakan när den blivit bränd.


Jag gjorde ett försök att julpynta lite idag, men jag känner att jag behöver en boost av Sandra så imorgon bär det av mot fyndlagret med pappa. Idag blev jag bjuden på lunch av farmor i bredsand. Sen åkte vi mot Birsta.

Kvällen har spenderats hemma i vanlig ordning. Jag har även inhandlat en termometer och jag tror vi mest inbillat oss att det är kallt. För egentligen är det inte det. Eller ja, på det rummet där jag minst helst vill att det ska vara kallt, Fannys rum. Men jag får ta tag i det. Vi får kanske köpa in ett extra elemnt e´ller be dom på något vis ordna så det blir varmt även där.


Så imorgon ska jag ta en morgonpromenad till Pappa och se om han fått sin spegel på plats.
Och gissa vad!? Jag känner mig ganska utvilad men jag tar det säkra före det osäkra. Skulle det bli en uppesittar natt så ska jag ha hunnit sova lite iaf, därav säger jag strax god natt..


Sov gott..


Hemma igen

Jag fick inte igång min bil igår, så jag var inte hemma i Sundsvall förns kvart i fyra. Måttligt stressad då Theo skulle hämtas senast 16, men det gick vägen.

Nu är jag hemma och efter en natt i en kall lägenhet med magonta är vi nu lite snuviga men har tagit dagen med storm (eller motsatsen) vi har mest slappat. Men nu på eftermiddagen har vi dragit igång med att adventsstäda lite. Theo är i full gång och hjälper mig.





Nöjd och glad kille som hjälper mamma med att städa (självklart är damsugaren avstängd annars skulle han ine närma sig den heller)





Det går ont att få damsugaren över ströskeln.. 





Men med lite hjälp så..





så han i full gång igen.


Vi ska äta pannkakor idag, och det uppskattas ju inte mins av den yngsta i familjen.
Ska fortsätta försöka få tag på hyresvärden som aldrig tycks ha förmågan ha telefonen på.

Jag ska försöka släpa upp kartonegrna med julpynt i, borde inte bli svårt att hitta iaf eftersom jag röjade i förrådet för inte allt för längesedan.

Vi längtar till sommaren!


Glädjeämnen

Idag började min morgon kasst. Jag skulle åka hem tidigare men vissa grejjer inträffade så jag klev upp SJUKT tidigt i onödan och andra dåliga ting. Men så läste jag i en annan blogg Edvins mammas blogg där hon skriver om saker som hon är glad för, jag ska ge mig på samma för att bli mer postiv. Kanske ska jag till och med köpa en bok och skriva i den värje morgon just för att finns dom glädjeämnen man så lätt glömmer.


Idag Måndag är jag glad för:

* Att jag får komma hem till min familj efter fem dygn hemifrån.

* Att jag är ledig tio dagar.

* Att vi har en helg framför oss med 0 planer

* Att jag lämnar över med gott samvete.

* Att jag har lite julproject att pyssla med

* Att det snart ska julpyntas.

* Att jag ska få vara med på kajsa kavat i år.

* Att jag åker hem med en bra inställning till vad som ska ske.

* Att jag har en underbar familj

* Att jag ska köpa en ny termostat till bilen snarast
.

Jag ska styra lunch strax sen rulla hemåt och hämta mitt mini troll och kramas och pussas hela dagen och kvällen. Pappa ska komma och passa Theo en stund på eftermiddagen medan vi ger oss ut på äventyr.

Nu ska jag fortsätta göra det jag är här för.

Ha det fint.

Lördag

..en miss.


Vi åkte till Sollefteå för att hänta styre till cross och gå till optikern men båda hade stängt. Glömde att det var sollefteå. Jag är borskämd med Gävle och Sundsvall som iaf har vettiga öppet tider.
Bittra åkte vi hem igen. Sen blev allt bra :)

Jag har kommit fram till jag har världens bästa jobb. Den enda nackdelen är att jag har svårt att hålla mig vaken så här sent (01.05) ovant. Men det går ju det med..

Saker börjar ordna upp det känns det som och jag har haft mäktiga sms konversationer som fått mig att tänka framåt, jag har stora drömmar och jag hoppas hoppas hoppas dom går i uppfyllelse. Tills vidare drömmer jag bara. Jag börjar längta kraftigt till julen. Så mycket att jag faktiskt tagit kompledigt för att kunna delta på kajsa kavat. Och mamma är så klart snäll och är barnvakt under kvällen :)


Carina och Theo, hon är en av hans favoriter :)


Har ingen privat telefon för tillfället då jag jobbar.
Jag aknar Theo så jag tror jag smäller av. Hör hans lilla taniga röst i telefonen "mama mama mama"¨

Jag smälter.
Nä fy tunsan nu ska ja kasta mig i säng.

Ha det fint.


Jag har..



..ett vackert barn.

Idag har jag varit till Östersund, skojigt förutom att vägen är ganska otäck, men vi tog oss fram och tillbaka.
Det är lungt på jobbet. Har fått mms av Johan, Theos dagis bilder har kommit och han är bara så vacker. Finast i världen. Fick även bild på Theo när han sitter i bilen under kundvagnen på ica och skrattar, men det suger för jag får inte  in bilderna från mobilen.




Däremot hittade jga lite gamla bilder. Jag saknar Theo otroligt mycket under mina arbetspass. 5 dygn är ganska lång tid. Det som gör att det är värt är att se hans leende när jag kommer hem och blir mött av uppsträckta armar. Det är guld.




I övrigt är det kaos. Förtillfället känns det kaos. Men det löser sig alltid till bästa, frågan är bara vad som är det bästa i alla fall? Hur som helst så är jag på jobbet nu och det går kanon, trevlig stämning och kreativa ungdommar. Imorgon ska vi ha vår traditions middag som vi gör varje pass. Pelles kalkon middag :)





När jag kommer hem ska jag ha Theo hemma och vi ska till lekparken och busa.





Min minigris som var så morgon trött när han var mindre, varför höll det inte i sig? ;)


Nu ska jag sova så jag mäktar med morgondagen som jag vigt åt tvättstugan och markservis.
Ha en fin morgondag.

Godnatt.


Jobb.



Då bär det av mot jobbet.
Skönt att koppla bort hjänan en stund från det som tar mer energi än vad jag besitter.
Men jag saknar redan och hoppas det blir måndag snabbt.


Tisdag

Helt tom.

Dagens höjd, Theo målade sin första teckning.


Galet trist dag.




Idag har kanske varit årets tråkigaste dag.
Jag och Theo gick till affären imorse, sen har inget annat hänt överhuvudtaget.
Tvätten så klart, och middag..
Johan har sovit på soffan hela dagen, och mår tack och lov bättre iaf.
Theo också för den delen. Han har inte visat ett tecken på hela dagen att han skulle varit sjuk, vi får se vart kvällen slutar.





Jag har mixtrat lite. Håller på med en adventsljusstake som jag köpt på loppis och sen målat, häromdagen köpte jag lite krims krams på Panduro som ska göra den fin förhoppningsvis.





Jag och Theo har haft kuddkrig och jag har gjort mitt bästa för att försöka underhålla/sysselsätta den numera OTROLIGT uppmärksamhets krävande lilla krabaten. :)




Vi har lyssnat lite musik i Mosters lurar :)




Snart dax att gå ner i tvätt stugan igen, fick tvätta alla Theos sängkläder idag igen, men den här gången snodde jag ingen annans tvätttid som tur var.




SneakPeak på vad dagen mer innefattat. Otroligt mycket mer krävande i år än förra året, men nu är det gjort.




Theo vill pussas hela tiden, och idag har han även bjudit mig på lunch, med hans egna stekspade och hink som han lagar i. Halva dagiset var hemma idag så det var inte bara här som det härjat..

Imorgon ska jag över till pappa och hämta mig pärm, har en del studier att ta ikapp. Och jag hoppas innerligt att jag verkligen inte blir sjuk. I vanliga fall om man är lite hängig brukar man kunna åka ändå och få ta den lugnare delen av passet, men i detta fall arbetar jag med Pelle som har ganska kraftig diabetes och jag skulle aldrig kunna ha på samvetet att han blir sjuk!
Får hålla tummarna helt enkelt. Som det känns just nu är jag frisk som en nötkärna.
Anders och Carina däremot åkte på sjukan :( Attans bakterier.


Ha en fin kväll. Vi ska fortsätta nöta soffan gissar jag.


Magsjuka

"jag är så sjukt glad att Theo slapp magsjukan som härjade på Dagis. "


Det var balnd det sista jag skrev igår. Och Tji fick jag. Strax efter låg Johan helt utslagen på toaletten och Theo hade spytt ner halv sovrummet.
Så nej, inget Dagis idag, och kurera kurera..
Minstingen mår bra. Full rulle, Johan däremot är riktigt dålig.
Jag ska fixa med tvätt och göra det bästa för att få bort alla bakterier.
´Hoppas jag klarar mig från denna onta..

Ha fin dag.
Vi ska iaf försöka.



Söndag.

Söndag kväll och helgen är slut.
Det har varit hur trevligt som helst.





Taco kväll :) Trevligt sällskap och jag är så sjukt glad att Theo slapp magsjukan som härjade på Dagis.





Charader och annat skoj. Strykjärn och massa tok.



Fina Carina.




Helena som överraskade mig 04 på fredags morgonen :) Trevligt att hon valde att komma hit! 



Ibland fick jag en tönt stämpel ;)



Men jag var ju inte den ända ;)















Vi spelade spel, firade födelsedagar, drack och åt god mat, var på stan/birsta och skrattade en massa.




När vännerna åkt hem kom min krulltott tillbaka från Morfar och han har varit så generös med massa pussar och mys massor i soffan med pappa på farsdag :) Vi har haft fotbollen på och nu ska vi göra kväll här hemma.

TACK FÖR EN TOPPEN HELG!

Ha de fint.




God natt.




Mellanmål





Då har vi ätit mellan mål. Jag är huuuur uttråkad som helst.
Idag var jag till Farmor och satte upp tavlor åt henne. Jag fick två super fina mattor av henne som hon köpt nyligen på ikea, men hon tyckte att dom såg ut som två frimärken ;) Haha.. Jag tycker iaf att dom blev jätte bra här hemma. En i mellan hallen, och en i skafferiet, där inne är golvet alltid jätte kallt, speciellt på kvällen då vi ska värma välling.

Appropå det! VI LYCKADES. Tror jag, majsvällingen gav oss sömn :)
Vi kör på ikväll igen och hoppas det går lika bra :)







Nu kommer pappa så vi ska fixa lite prylar.
Ha de bra.


Torsdag



Okej, jakten på mitt legitimation har jag lagt ner. Samma procedur igen. Förlustanmäla och betala för ett nytt.
Tröttsamt så in i bänken.. Jaja det löser sig på något vis.

Imorse tog vi pulkan till dagis och det var en succé :)









Nu har vi tagit pulkan hem också och är nu hemma och grejjar. Ikväll kommer Anders och Carina. Som vi längtat :)


Ha det gott!


Onsdag kväll..

Dom är på fotboll. I november, I snökaos.
Gävle möter Sundsvall.
Jag skrattade innan dom åkte. Pappa hade lämnat halsduken hemma för han kände sig som en tönt.
Men han övervägde att ha täckbyxorna på sig, samtidigt som Johan inte "pallade" knyta på sig vikinga kängorna.
T *NTAR ;) haha.. Det blev alltså varken täckbyxor eller vinterskor. Dom står antaligen där nu och ångrar sig och huttrar.

Theo har just somnat, han fick majsvällning i hopp om att han ska få sova inatt. Vill inte att han ska ha ont!
Dessutom börjar mina påsar under ögonen bli skrämmande svåra att dölja. Men nu håller vi tummarna för bättre sömn till oss alla.

Jag har tänt ljus här hemma och kollar just nu på bonde söker fru. Väntar febrilt på berg flyttar in och har bestämt mig för att orka med att vara uppe till 21.30, minst.




Imorgon ska jag ta tag i städningen.. Johan tyckte vi skulle putsa fönstren i sovrummet :S Haha.. Glöm det, det är svin kallt ute och snöar konstant. Jag putsar inga fönster nu, det vore overkill ;)
Men annat finns att ta tag i. Däremot blev jag nyss skit sur då jag insåg att jag glömt både porslinslimm och farsdagskortet på jobbet :/ Klantligt som 17.

Snart kommer bion som både jag och Johan vill se. Cornelius :) Ska bli otroligt spännande!
Minns inte sist jag var på bio. Däremot minns jag sist jag hyrde film, och jag minns när jag kom på det också. IGÅR! OK kommer vara sur på mig. Jag som bad honom ta det på mitt konto istället för jobbet för då skulle jag inte glömma (!)

Imorgon bitta ska jag se till att skotta fram min bil. Minns aldrig vad jag skrivit för tider på Theos dagis så nu måste jag börja dubbel skriva för att minnas. Måste bara komma ihåg att skriva av det för att sen inte glömma igen.. Mycket att komma ihåg.





God Natt.

















Varje år..



....med risk att bli tjatig. Den här bloggen har funnits i snart 4 år och varje, varje varje år har jag blivit lika förbannad när första snön kommer. Inte just för att den kommer, för det gör den ju, varje år.
I år var vi dessutom helt förvarnade, med 1 och 2a klass varningar, det sista dom sa på tvn igår var, "imorgon kommer upp till tre decimeter snö.. SÅ VARFÖR, VARFÖR PLOGAR DOM INTE!?

Jag fick slita som ett djur för att komma med vagnen till dagis, två gånger fick någon annan stanna för att hjälpa mig att komma loss.. Då var klockan 08, borde det inte vara plogat då? Det har snöat hela natten. Jag har varit vaken med Theo kanske är det därför jag tänder till så otroligt på detta också, att jag är trött!?
Men jag tänker spy ur mig all ilska. I floj fick jag skott amig ut ur min lägenhet flera gånger när jag skulle möta Tessan och Flisan, i år hyr vi privat och kanske inte kan ställa samma krav, men jag tycker fan att vägarna iaf kan vara plogade.. Och skulle kunna garantera att om dom som har i uppdrag att ploga gick på timlöm då skulle vägar, trottoarer och allt överflödigt vara soprent från snö.. Dom skulle ha plogat hela natten.
Men nä.. Jag har iaf skottat av bron och runt till postlådan.. Inte för att hjälpa dom vi hyr av för dom bryr jag mig föga om för tillfället, snåla människor.. Kall lägenhet och insnöad. Utan för att jag tycker otroligt synd om våran grann tant som knappt kan gå och som inte tog sig för att hämta hennes tidning! Är det så mycket begärt, för en gammal tant att kunna hämta sin tidning när man betalar en hyra som är vidrig..

Är det för mycket begärt att kunna ta sig fram med vagnen KLOCKAN 08 på morgonen när alla barn ska på dagis!? Stackars dom första bilarna som körde upp spåren imorse, dom första som skulle till jobben..

DOM SA JU IGÅR ATT DET SKULLE KOMMA SÅ HÄR MYCKET SNÖ, SÅ VART ÄR PLOGBILARNA!?
Det vräker fortfarande ner och det kommer tydligen göra det under dagen.. Men visst! Skit i att ploga så ska jag google på hur fan man överlever i en igloo.






I övrigt är jag glad att det kommit snö, det är ljusare ute och bättre luft.
Theo var brydd i vagnen och grät en skvätt när det snöade in till honom :)
Han somnade halv tre inatt, ont i magen så det sjöng om det..
Ändå hur pigg som helst imorse. Jag ska ta tag i mer plugg. Annars hade han fått varit hemma idag med.
Men han får sova på dagis istället.
Ska hämta hem honom om några timmar och har dom inte fått bort snön då, då går jag hem utan vagn.

Nu till studielitteratur..





Mjukbrallan och vräksoffan..



Jag är ohyggligt frusen och hade önskat ett varmt bubbelbad just nu. Jag hade glömt hur kyla kändes, men idag är det kallt. Tack och lov slipper vi snöovädret, än så länge. Tjocksockarna ¨är min bästa vän idag. Vet inte hur många gånger jag spolat varmt vatten på mina händer.





Vi har gjort mysfaktor, med tända ljus och förbereder en så simpel middag som spagetti och köttbullar.
Men så oerhört gott.




Mjukbrallan är på och jag har bestämt mig för att inte göra något som helst idag. Jag plockar inte en pimnal till och på sin höjd att jag diskar ikväll.. Läsa så klart men bortsett från det..


En "skit i att göra det där som bordes göras" dag.


Hemma hemma hemma...

Det är härligt att komma hem till en prins som är så där mysigt mammig :) Som vill kramas, mysa och allt som jag längtat efter!

Natten har varit lååång. Theo har sovit dåligt och det har varit svin kallt. Längtar tills i helgen då det kommer folk så det blir lite vämre här också :) Gick av och an inatt och försökte få upp någon värme under täcket mellan varven.. Nu är det morgon och vi har varit sen klockan 06, minusgrader och kallt ute. Theo är hemma en feberfri dag från dagis och han är fortfaranade lika mammig, nästan på gränsen till att det blir för mycket :) Jag fick knappt diska. Men nu är barntv igång och alla leksaker spridda över golven, som vanligt med andra ord :)

Jag ska försöka plugga ikväll. Jag ska ta mig två timmar till utan undanflykter och så ska det bli.
Imorgon ska vi träffa Alexandra och Algot. Det blir trevligt.
Ska försöka få undan en del av städningen under dagen idag så är det gjort.

Ha en fin dag!


Lilla Theo



Just nu vill jag vara hemma med min minsta bästa vän som är sjuk :(



Jobbet.




Vi har det bra i Vallen.
Idag har jag bakat chockladbollar och drömmar för imorgon får vi fin besök av Jessica och Lovis :)
Det ser vi alla fram emot. Frågan är bara om vi får upp ungdomarna tills dom kommer Haha.
Imorgon ska vi fira haloween på vårt egna sätt.
Det blir reflexpromenad i mörk skog, priser och hemskheter ;P Kommer bli sjukt kul..



Jag var med om det värsta häromdagen, jag och en av grabbarna skulle ner på byn, '
efter hela vägen hade vi ett möte, en lastbil, och gissa när jag får sladd på bilen.
JUST DÅ! Jag blev så skärrad att jag fick stanna bilen och tårarna rann utan att jag grat och kroppen skakade.
Grabben som var med var hur lugn som helst och menade att nu fick ju minsann veta vi lever.
Det är livsfarligt på vägarna och det känns ibland att jag bor i bilen, till skillnad från ett halvår sedan då jag aldrig körde bil. Så kan det gå och jag överväger att göra halkbanan igen, som en påminnelse..




Jag har införskaffat en ny tomtedräkt till Theo, så nu blir det julkorts pyssel snart :)




Mina efterlängtade foton har kommit så nu blir det att pyssla med det också. SUPER ROLIGT!

På söndag åker vi till Sundsvall, det ska bli roligt. Vi ska göra en "äntligen hemma" grej.
Shopping på panduro med andra ord ;)


Jag saknar mina grabbar men på söndag ska jag hem en sväng, med sällskap men bara jag får träffa Theo en liten stund iaf :)


Ha de bra.



Vittrasel.



Mot jobb, kvitton, uppgifter, och dylikt.
Men framför allt:
Undebara ungdomar!


Onsdag.




Då var det onsdag. Vi är uppe i samma sekund som Johans väckarklocka ringer.
Men upp ska vi ju ändå så vaknar vi inte av den vaknar ändå Theo samma tid drygt ändå.




Vi hade en bra kväll igår. Jag orkade inte med att plugga då jag var så sjukt trött så efter att vi varit och gjort några ärenden lagade Johan middag. Kycklig och ris, och efter det var det god natt. Iaf för mig, jag slapp disken och allt. Så härligt. Johan däremot låg och läste till 00 ungefär.. Han är inte den som gillar att läsa, men det var kanske en intressant bok ;)



Idag ska jag lämna Theo på dagis. Jag hoppas att det går bra. Vi ska strax göra oss klara och gå men han käkar frukost för fullt :)




Ha en fin dag!


Ovärdeligt skratt.



Efter en tupplur vaknade Theo på ett strålande humör..

Det har varit en sjukt bra dag. Efter T






Vi har busat...




Vi har skrattat..




Busat..




Kämpat..



Funderat..




Och skrattat ännu mera..



Jag har verkligen världens bästa kille och jag är så glad att jag bestämde mig för att ha honom hemma.



Nu väntar vi hem pappa och Morfar.

Jag läste på en annan blogg; "Jag har inte ens skurit en pumpa detta år, hur dålig mamma är jag egentligen" Och jag kunde inte låta bli att skratta.. Jag har då inte en enda pumpa här hemma heller, inte ens en tanke på att fira denna (för mig) ganska överskattade helg. Kanske finns någon tanke på jobbet. Men jag är väl ingen dålig mamma för det? Och inte denne heller.. Haha..
Snacka om att ställa höga krav på sig själv.

Firar ni helgen? Hur? Smyckar ni era hem fullt med pumpor? ;)





Tills dess fortsätter vi att busa och skratta så magarna viker sig på oss..

Ha en fortsatt fin dag.


Sista minuten..



Vi hade det trevligt igår. Jätte mysigt med middagsbesök..
Theo tog tid på sig innan han ville somna igår, ont i magen och fisig. Men till slut somnade han och sov ändå till tjugo över  sex i morse, då var det fullt ös igen.
Jag har haft en evighet på mig att byta till vinterdäcken på bilen. Idag hinner jag inte, eller jag kan inte eftersom Theo är hemma och jag inte har någon bilstol i min bil. Så jag fick trycka in mig på en kärvig tid imorgon bitti innan jag åker på jobb. Varför har jag börjat med att skjuta på allt in i sista sekunden, jag har aldrig varit så förut!? Jag gillar inte riktigt den nya sidan av mig själv.




Theo har busat på morgonen, men han har varit trött också. Jag gjorde ett försök att sova ner honom, men då jag lagade mat och pratade i telefonen samtidigt gick det inte någe vidare. Fick göra ett nytt försök senare..





Han gillar skor denna kille!
Nu ligger han och sover gott i vagnen och jag ser på efter 10,
har diskat och förbredd middag, små packat och grejjat med kvitton. Ligger som sagt efter en del på jobbet så jag gissar att det kommer finnas många "att göra" på listan detta pass..




Men jag är glad att jag haft Theo hemma dom här två dagarna. Vill passa på nu innan jag åker igen.
Ska försöka sno åt mig en tvätt tid så jag hinner med att tvätta någon maskin ikväll till mina grabbar.
Mitt eget kan jag tvätta på jobbet..

Idag ska pappa komma hit en sväng medans jag och Johan ska på ett uppdrag. Men efter det blir det en stillsam kväll.


Ha det bra.


Lång dag..

Pappa kom över en sväng och vi tog en tur på stan. Härlig morgon promenad.
Nu är vi hemma igen och jag och Theo har busat på hans rum..
Han är ganska snorig men inte alls som förra gången, vi håller oss inne resten av dagen och busar bort snoret.

Jag vill börja måla mina grejjer, men det finns inte tid. Ikväll efter att pappa och farmor varit här och ätit måste jag sätta mig och lyssna ikapp på en av föreläsningarna. Känns sjukt omotiverat men ack så viktigt.

På onsdag åker jag på jobb. Har en del att ta igen då jag inte varit där på länge. Dessutom håller jag min första art lektion förmodligen, känns lite nervigt. Hemsidan är uppdaterad, jag är stolt över att ha en egen sida där jag presenteras som ART instruktör :) Super spännande.

Nu är det dags att vika tvätt, eller iaf börja ladda inför en så tråkig uppgift ;)

Ha en fin dag!


Måndag morgon!

Jag skulle personligen aldrig utnyttja min blogg till att kränka någon annan människa.
Självklart har jag tvister med människor, är irriterad och förbannad och allt är inte alltid lika sockersött som det kanske kan verka utifrån det man läser här.. Men att offentligen skriva ut fruktansvärt elaka saker om någon som en gång varit ens vän, det är inte ok.

Därför tänker jag inte heller skriva något elakt även fast jag är ganska arg utan jag tänker hylla en nära och kär vän!

Stundvid under min graviditet var jag livrädd och kände mig ensam. När Theo kommit var jag ännu mer rädd, tusen frågetecken och rädslor för att misslyckas. När Theo blev några veckor gammal träffade jag Tessan som just fått sitt första barn också. Det sa som klick med en gång och redan andra gången vi sågs (på en mässa tillsammans med släkten) insåg jag att det var en grym tjej. Och hon har visat det miljoner gånger sen dess.
Jag vet inte hur många gånger jag ringt, fällt tårar och beklagat mig och hon har alltid fått mig att må bättre. Hon har ett sätt att visa att hon förstår utan att ens säga det och hon är ärlig och framförallt ödmjuk. 

Men det som imponerar mig mest är hennes självständighet och styrka. Jag tänker in gå in på något privat utan det räcker att säga att hon haft svårar motgångar i hennes liv. Och utifrån dom förutsättningar som funnits och finns så är hon bland dom starkaste människor jag känner. Idag två barnsmamma till två underbara ungar och hon sliter som ett djur för att dom ska ha det bästa. Finns det något hon verkligen inte misslyckats med så är det hennes barn. Det är många kvällar jag legat och varit avundsjuk på den strykan och viljan som hon har. Trots motgångar så ler hon oavsett ändå, och virder på hela kakan och ser det positiva.

Vad som än hänt eller händer så rycker hon upp sig och kämpar vidare. Hon är lättsam och otroligt rolig och jag är otroligt tacksam för att jag har henne som vän och ord kan inte beskriva vad hon betydde för mig framför allt första året som mamma!

Det jag vill säga är att det inte är du förlorat någon, utan hon.. Hon har förlorat och försummat förmodligen den vänligaste människan hon kommer möta. Och att inte ta vara på det kommer tillbaka sen.





Någon som betyder mycket för mig, och som jag saknar varje dag!



Till Helgen:

Vi kan kort och gott runda av med att den varit underbar.
Höjdpunkterna var att få träffa Fredrik, en gammal klasskamrat som kom på besök, det visade sig dessutom att han jobbar i samma lokaler som Johan :)
Andra höjdpunkten var att få träffa Ronja igen! Vi hade sjukt roligt!
Tredje var att mamma var så snäll som hade Theo hela helgen.



Nu är det måndag och vi har tagit ledigt från dagis för Theos näsa rinner som sjutton. Han har ingen feber eller är dålig på annat vis men då jag ändå är hemma tänkte jag att det kan vara skönt för honom också.
Jag tyckte att det var ganska skönt igår att ställa om klockan.. Ända tills imorse, då Theo i vanliga fall vaknar 06 slog han upp sina vackra blå redan 05 imorse, men tanke på hur helgen sett ut är jag ganska utvilad ändå.
Johan däremot var ganska sliten men åkte tappert till jobb ändå. Jag har en känsla av att han håller på bli sjuk.

Nu ska jag uträtta lite ärenden och förberda middag. Ska ringa farmor och pappa och kolla om dom vill äta med oss idag.

Ha de gott!



RSS 2.0