Lustigt läte

Hmm, långsam dag. Kom till jobbet klockan 14 och skulle gå min introduktion, när en av två personal får astma och självklart måste hem.. Men ringer man inte in någon annan då? Hmm, inte på mitt jobb verkar det som, jag fick jobba på ändå, utan intro trots att jag inte visste ett jot om avdelningen.. då gör man inte särskillt bra ifrån sig, dessutom fick jag vara helt ensam dom sista 40 minutrarna :S det retar gallfeber på mig..

Johan, Jonas och någon till som jag inte minns vad han heter satt en trappa upp och drack några öl, medans jag njöt av lugnet.. sen ringe han och vil ha skjuts ner på stan.. Jag harlnge undvikit och köra i stan.. helt enkelt för att jag inte kan.. Men någon gång måste man ju ta tjuren vid hornen och så blev det.. Jag klarade det faktiskt.. Både jag och bilen överlevde hela vägen hem till och med :) Nöjd som få..  

Imorgon blir det jobb igen men jag hoppas inte johan blir allt för berusad ikväll, jag måste till valbo och hämta min mobil och dit hittar jag inte ens :S haha..
Ganska skönt att inte börja förns två,men lördag söndag blir jobbigt, delade turer båda dagar och jag avskyr sånna dagar.. De sm kommit på dom borde verklige ifrågasättas :)

Nu är både kaklet och fläkten på plats och det börjar verkligen lika ett snyggt kök :D

Näe, nu ska jag knoppa..

Kram kram

Den ljuvligaste dagen/kvällen på hela sommaren!


Jag är fortfarande helt lyrisk efter gårdagen.. Det spritter i kroppen, inte en dag ¨på hela sommaren har jag kännt mig så avslappnat och jordnära som igår :)
Jag och Johan packade och åkte till stranden, var där ganska länge faktiskt.. Njöt av den stek heta solen och badade i sjön.. Vi spelade Yatzy och fyra i rad :)



Vem som vann detta spel är inte aktuellt


detta däremot, var jag vinnaren :P Stolt sådan

Sedan blev vi bjudna till Patriks stuga och vi hade ju ändå inget för oss så när kakel killen hade fogat klart hämtade vi upp Jonas och Anders på stan och åkte dit, aldrig hade jag kunnat anat vilket paradis vi skulle hamna i :)


Patrik och Ingrid var där.. Det här är enliten dl av deras otroligt mysiga stuga..


Förråd och förvaring :) Med sjön alldeles bakom.

Vi grillade..


Sköt med luft gevär :)

Njöt av den fina utsikten och för en stund kände jag mig som hemma igen..

Solnedgången.


Jonas i båten som skulle ta oss till en liten udde







Ingrid

Väl framme på udden skulle vi kliva av..



Jonas åker ring..

Patrik som kör båten



Det var en helt fantastisk kväll.. Vid 23 snåret skulle vi hemöver igen, mot stan, tristess och betong kändes det som just då.. Ramsele väntarefter helgen och det ska jag njuta av minst lika mycket.
Idag ska jag jobba, börjar klockan 14 ;( känns inge kul alls, men jag gissar att det går bra bara man kommer igång..
Har ju haft två super bra dagars ledighet nu :)

Hoppas ni har det gott! Kram

sol och bad

Glassar dag :)
Vaknade vid 11 tiden, utvilad.. Surrade med Johanna och Ronja och tog det lungt på balkongen, vid tolv tiden om Johan hem, en super glad semester firare hade jag här då :D Vilken lycka över ledighet..
Vi packade badanddukar, vatten melon och vindruvor och bagav oss till en sjö, verklign jätte mysigt ställe. 
Där stannade vi i två timmar, sen bagav vi oss hem igen eftersom en kille skulle komma och kakla i vårt kök.. 
Han är här nu, Johan är på gymmet och jobbar.. Ikväll ska vi kasta ihop en pasta sallad till morgondagen då vi ska åka tillbaka till sjön och sola ännu mera :) 
På eftermiddagen/kvällen ska vi träffa Anders och Carro och gå på sommar kväll på stan.. 
Sen drar jobbet igång, en jobbig helg väntar, på en ny avdelning där jag ått dålig intro, men men.. Det går säkert på nått vis det också.. 

    




Hoppas ni njuter som jag av sommarvärmen!

Tack..

Ska passa på att Tack Caroline som hjälpt mig att fixa bloggen! TACK!

Kram


21 Juli -08

Dåvar det återigen måndag. Johan klev upp rål tidigt och skulletill jobbet, jag börjar ju så klartnär han slutar, som det nästan altid blir.. Trist, men men. På onsdag får han semester så vi får en dag tillsammans och har jag faktiskt firat hela helgen. Ett års dagen och allt :) Tidn går hemskt fort när man tänker efter, och stora planer har vi att förverkliga så detta år går förmodligen kanske ännu snabbare. 

Den 22 augusti kommer Jessica hit och det ska bli stört kul. Kanske en sväng på tant grön, shoppa lite, bio?Blev så glad när hon ringde och frågade om hon kunde komma, jag är ju arbetslös då och garanterat uttråkad, då passar det ju perfekt.  Längtar som en tok. 

Men just nu är det urkult som snurrar i mitt huvud.. :D Jag är så förväntans full och det känns som att det här året kommer at bli speciellt.

Farmor åker hem till stockholm samma dag som vi åker till Ramsele så de var ju lite trist, men jag får ta och bege mig till henne framöver istället.

Nu måste jag kila.
Puss och kram


Helgen i några av bilderna...

VÅRAN INFLYTTNINGSFEST 18/7 -08
HILLMANSKROKEN 4



Theresa, Koffe och Johan :)

Fredde och Hanna

Rebecca och Robin

Folk

Patrik, en trevlig prick

Theresa och Koffe

Jonas och Johan

Jag i min försvunna värld

JAg och Johan :)

Rebecca och Johan.

GRILLKVÄLL HOS JOHANS SYSTER TINA.
19/7-08 Bomhus


Cecilia & Tina

Erik och Olivia

Jag som kanin

Olivia, Frida och Loke

Jag och Frida

Folk :)

Barnen leker

Olivia och Loke


Kan säga att jag var ganska trött efter helgens händelser, men jag hade två toppen dagar och jag har inte kunnat spenderat minalediga dagar på bättre vis än med nära och kära. Tack till er som kom på festen och för presenterna :)

Nu drar ytterligare en arbetsvecka igång och sen bär det med gott samvete av hem till Ramsele vilket jag har längtat till.
 Min andra kusin har gått och myg gift sig! Dom busarna. Sara och Morgan :P Så jag ska smyga mig dit med blomma.
Tänkte försöka hinna med en fika med mormor, och allt annat, fiske, träffa kompisar och sist men ABSOLUT int minst; URKULT. I år igen, och i år ska det bli ännu mer sektakulärt =) 

Ha de bra allihopa.
Kram  

Hektiskt

Igår var en as dryg dag.. Heltiskt som tusan..
Min favorit Johan hämtade mig klocan fyra och efter en hel dag på jobbet (ovanligt påfrestande) så var jag inte pigg dirkt, inte han heller för den delen och vi hade tusen saker att göra.. Och dessutom spöregnade det..
Vi åkte på willys och inhandlade varor för ett x antal appar för mycket egentligen men är det fest så är det..
Sen åkte till Gävle rör Teams firma och hämtade släpvagnen, vidare till Rikard och hämtade två extra bort och ett par stolar, hem lastade av, städade som galningar.. klockan var nog halv elva innan vi var klara.
Då tog vi varsitt glas glad vin på ballen sen somnade vi direkt..
Idag var jag uppe med tuppen och grejade, har handlat idag med.. Lite små fix bara..
Ska snart ut och börja fästa dukarna på borden och så.. Har stått hur länge som helst och hackat sallad, glömde köpa bröd men det får jag ta sen när vihämtat Rebecca på stan vid kvart över fyra.
Solen skiner och det får den lov att fortsätta göra. Jag ser verkligen fram emot kvällen och tror det kommer bli jävligt bra!

puss och kram

Förunderliga ting.

Har ganska nyligen fått mig en tankeställare. Det är verkligen livsfarligt att ta saker förgivet, speciellt människor.
Undra hur världen skull se ut om man faktiskt skulle kunna läsa andras känslor.
Deras historia får mig att tänk på min egen... Hur ska jag veta att människor runt mig inte bara tröttnar en dag? Helt oförberett och bara så där? För händer varje dag, även dom lyckligaste, att man helt enkelt vaknar upp och känner att man tröttnat. Jag är ganska bra på att ta saker för givna, tråkigt nog, men dom senaste dagarna har jag tänkt om.
Kärleken är en livsfarlig gåva som vi människor fått, jag tror ärligt att vare sig en vårdas eller inte så kan det som är så rart och sött en dag bara braka ihop. Annars finns det bara en annan förklaring, det är att det slagit runt i skallen!? Men att läka en sån sak sedn då? Älskar man varandra går allt, men som sagt, man kan inte läsa andras tankar, vilket kanske är på både gott och ont`? 

Jag ska iaf försöka uppskatta det jag har. vänner, familj, jobb, Johan, tak över huvudet och allt vad är. För trots motgångar är jag en lycklig människa, en dag kanske allt bara faller samman, även hos dom mest oväntade och lyckligaste!

Ta vara på det ni har!  

Igår blev jag hämtad på jobbet, fick jobba över en halv timme eftersom allt inte gick som det skulle, men tillslut löste det sig. Jag óch Johan åkte hem och kikade på tv och åt toast. "ta ost".... Sen ringde ans syster och bjöd hem oss på grillkväll på lördag och jag hade faktiskt riktigt roligt där sist så jag tänker avboka bordet och vara där istället :) Blir garanterat både trevligare och roligare :P

Idag börjar jag jobba klockan tre, har plockat in massa rat i skrubben, bra att kunna gömma undan skiten eftersom det kommer hit folk på fredag. Jag har till och med lyckats tvätta våra mattor, som är krit vita och dom ska inte ut på golven förns på frdag heller för som blir så otroligt smutsiga direkt!

Det är lite trist på jobbet nu, för dom jag lärt känna och som jag trivs med går på semester nu.. :/ Då blir det som andra rutiner och så.. Linda, en tjej på jobbet som är super trevlig, hon får semester på torsdagoch det är jätte trist.
Men det går nog bra med det nya gänget också :) Trivs förvånands värt bra där borta faktiskt..
Sista rycket imorgon sen blir jag ledig HELA HELGEN! Och sen är det bara en vecka kvar tills vi åker till Ramsele..
Längtar ganska mycket dit också..


SOLEN SKINER OCH ALLA BORDE VARA GLADA!





stora tåget

Stora tåget går från Norrland

Men ingen kommer hem

Och det finns ingen här som sörjer

För kyrkan den är låst och stängd

Ser du byarna som passerar

En gång bodde det människor där

Men snart är det bara ogräs

Som lever och frodas här

MEN NORRLAND ÄR STORT OCH VACKERT

ÄVEN OM INGEN LEVER DÄR

FÖR TYDLIGEN KAN INGEN ÖVERLEVA

PÅ VATTENKRAFT SKOG OCH BÄR


Stora tåget går från Norrland till min vän

Och alla tågen har slutat gå hit opp

För länge, länge sen

Men det går en landsvägsbuss om dan

Som du kan åka med om du vill

Stora tåget går genom Norrland

Ser en kall och öde värld

Men jag ser också all den kärlek

hos de som lever där


Och våra skogar blir billigt papper

Och lönsam exportindustri

Medan vägarna bara förfaller

Och stängs av mil efter mil

Och det finns ingen här som kan påstå

Att den Norrländske bonden är rik

Och cheferna de bara fortsätter

Lägga ner fabrik på fabrik


Och våra älvar de producerar

Billig ström och energi

Åt fabrikerna i söder

Men de som betalar det är vi

Stora tåget går från Norrland

Men ingen kommer hem

Och det finns ingen kvar som sörjer

Och kyrkan den är låst och stängd


Dop, Tant grön och jobb..


I lördags klev vi upp vid tio, städade i lägenheten (vilket vi alltid gör ch det blir lika skitit fem minuter efter igen) Sen gjorde vi oss klara....



Johan speglade sig i vanlig ordning ganska länge innan han beslutade sig för att gå.. :)


Jag har tagit efter Jessica och numera är Ellos en kär vän...


Vi mötte upp några utanför kyrkan :P


Lilla Isabell var med och höll stämningarna i kysran medans hennes
kompis Malou blev döpt :)


Färdig :) Och jag tror Malou var ganska brytt och undrar vad som nyss hänt,
en dåre i lång vit klänning pratar högt och skvätter vatten på hennes huvud :)


Men söt som attan var hon i Mamma Linas gamla dop klänning.


Sofie och hennes dotter Isabell.


Efter dopet blev det god mat med några av Johans vänner. Trevligt.

Sen gick vi till en uteservering i Gävle som heter Tant Grön, min absoluta favorit,
vi tog ett glas vin och väntade på att Anders och Caroline skulle komma och göra oss sällskap.


Jag var hemskt nöjd med vinet i handen, men grubblade mig trött på att jag faktiskt skulle
upp och jobba sju dagen efter. Johan skulle upp kvart i fem och åka på fiske tur så det blev en lugn kväll..

En jätte duktig trubadur förgyllde stämningen, jag älskar trubadurer!


Anders och Caroline dök upp :)

Vi gick till en annan uteservering och kikakde läget sen tog vi våra fötter heåt och sov.. :)

Vaknade på söndagen, mer trött än någonsin trots att vi var hemma halv elva kanske..
På södag kväll somnade vi sju på kvällen och vaknade utvilade dagen efter :)
Nu är det tisdag och veckan rullr på. Har två kvälls pass på rad, och en sju fyra tur på torsdag sen är det bara fest förberedelserna kvar :P Jag längtar som en tok. Är lite ledsen att inte fler från Ramsele kunde komma, men sånt är livet.
Rebecca och Teresa kommer iaf och det blir ROLIGT!
Kanske vankas utgång?
På lördagen har jag bokat bord på Tant grön och ska överraska Johan med en buffé där, det är nämligen ett å sedan vi träffdes då =) Tiden går fort.
Nu ska jag göra kväll vid datorn!
Hoppas ni har det bra.

Älskar rabatter!

Igår köpte vi kakel, men det blev inte alls det vi hade tänkt oss från början, vi skulle egentligen köpa vita avlånga plattor, men Johan blev förälskad i ett par tegel plattor, så nu kommer det se ut som vi har tegel i köket.. Haha..
Var skeptiskt tilen början, men jag tror det kommer bli bra :) Ganska kul och välja, men svårt,det finns så mycket, när vi efter många om och men hade sagt att vi skulle ha teget så skulle man välja färg på fogen också :O) Då slog det runt på Johan, som inte är så där jätte bra på att fatta snabba beslut och butiken hade stängt för en kvart sen :) Men det gick bra till slut ändå det också.. Vi fick jätte bra priser av Kristoffer, väldans med rabatter *tackar och bockar* Har ju nämligen lovat att dela kostnaderna p kaklet och plattsättningen n när jag jobbar själv så det var även en gåva till mig dessa rabatter :) Härligt att fynda. 

Igår hyrde vi Blood Daimond, jag har sett det fem gånger nu, men den är lika bra. Johan hade aldrig sett den och tyckte också att den ar super bra, om du inte sett den så ber jag dig att genaste hyra den och se den.. Jag lovar att du går minste om något om du inte ser den!

Två timmar kvar tills jobbet drar igång då och det känns bra, om det är lika fint väder imorgon vill jag till stranden efter dopet :P Har inte badad en gång den här sommaren, inte solat för den delen heller :S 

Tre veckor kvar till urkult och en härlig semester vecka i Ramsele.. 
Fick mina kläder och skor igår också, var jätte kul.. Johan tyckte iaf att dom var fina, fast pojkvänner skulle ju säga att det var fint om man så hade en potatissäck på sig !? Haha, kanske är det det som är charmen.. 


Nu ska jag göra mig en matlåda. 
Kram på er!    

Sommarkväll

Igår var en bra dag.
Johan kom hem med strålande nyheter ;) Bilen var klar.. Det som krachade hela nyheten var när han berättade att det var körförbud på den :S vi hade missat besiktningen och han hade ingen ny tid förns... 30 JULI!!!! Hallå, då ska vi vara i Ramsele och ladda inför urkult. Snabbt som tusan loggade jag in på bilprovningen.se och se man på.. äntligen lite tur dom hade nämnligen ett återbud redan Idag (dagen efter) tio i två, så vi spran bort till bomhus och hämtade bilen som fortfarande var full i glassplitter, så idag efter klockan två har vi våran bil igen och den är efterlängtat...

När visen kom hem gjorde vioss redo för en promenad till stan där dom har sommar kväll varje onsdag, stor scen på torget, med allsång och uppträdanden. Vi skrapade ihop små ören och delade en macka på subway, kollade in babsan, kramades till "håll om mig, släpp inte taget om mig" haha.. sen gick vi till kvantum, en bra bit och handlade bröd och skinka.. När vi kom hem ville jag veta vart mitt paket från Ellos tagit vägen, och det finns på PRIX idag klockan 15.00 och jag blev ännu mer glad :P

Idag är det strålande väder och jag har solat på ballkongen, hae varit kul md en strand men jag hittar inte och tror inte det finns någon man kan gå till heller.. :S
Men men.. när Johan kommer hem åker vi till sandviken för att köpa kakel.. Äntligen kanske kaklet blir lar någon gång :P

Imorgon vankas jobb och efter några dagars ledighet känns det helt ok...

Hoppas ni mår bra.


Överskattad teknik!

Min älskade samsung!
Under fyra årstid hade jag min super bra mobil, samdung med lucka, som alltid var med, i ur och skur höll den!
Tills en dag i Oslo så jag tappar min kärase och bästaste vän, samsungen på tunnelbanan. Självklart fannsden inte på hittegodset och jag fick ta min gamla nokia som även den har hängt med ett tag.
När jag i höstas skulle till Göteborg och plugga bestämde jag mig för att köpa en ny.
Eftersom jag sällan byter telefon tänkte jag att jag kostar på mi en dyr på avbetalning så kan jag ha den i lika många år sedan, men örväntar sig ju att en mobil för 4000 kronor sk hålla?
Redan första veckan krånglade den men sen så har den fungerat. Nu idag, en månad innan ett års garatin går ut så lägger den av! jävla skit prylar som tillverkas idag! All ny teknik fungerar inte och folk tar sig vatten över huvudet!
Fick knalla bort till svärfar och hämta min trogna gamla nokia som allti ställer upp! Men iriitationen är enorm, jag har inte ett mobilnummer kvar! Allt är på den där världelösa J*VLA överskattade svin dyra mobilen som jag så gärna bara skulle vilja spola ner i toaletten, men äve om jag gör det så har jag ju avbetalningen kvar som sändigt kommer påminna mig!
Tacka vet jag OLDSTUFF!

Idag har jag som sagt varit till Harry (johan pappa) och ringt och fixat bort lite arbetspass. Nu behöver vi bara hitta en annan besiktningstid så kan vi komma till Ramsele redan på tisdagskvällen innan urkult drar igång! 
Jag har tvättat lite och förerett tipsrundan inför festen :) Jag hoppas det blir en lyckad kväll! 

Igår var min lycka att kolla posten! 
Jag var lite deppig föratt jag bara har gamla trasor att ta på min till dopet på lördag men vips i postfacket ligger ett paket från ellos med restkläder sen förra beställningen :) Tre nya linnen och en jätte fin vit klänning med rosa blommöster som passa perfekt att bära under dopet :P Det kallar jag lycka, tänk hur lite post kan förändra en hel dag. 
Igår lagade jag en mums middag till Johan, vi år klyftisar, lövbitar, sås och sallad sen hadevi jorgubbar och glass till efterrätt. 
Blev trött på att bara vara i lägenheten så vi tog firmabilen och åkte på en sitesiting ;) runt i Gävle, upp på ett beeg och kollade utsikten, till havet och spanade.. Sen var det läggdags. 

Har även försökt få Johan att knäppa lite kort. Skickade med honom min gamla kamera (eftersom jag vet att han har en förmåga att tappa saker) och tänkta att han skulle knäppa lite kort från festen i Ramsjö han var på i helgen, kan ju vara kul om våra fotoalbum inte bara är av mina kompisar oh det jag gör (även fast jag tycker det är roligare att titta på) :) 
När ha kom hem hade han iaf kameran med sig, med ett taget kort på. Henke som ligger däckad på köksgolvet! 
Hur ska få honom att tycka det är lika roligt med kort som jag tycker!? 

Näe, nu ska jag fila lite på festen igen..
Ha de bra!  

Motvalls

Då var det fredag och helgen har kommit, dock inte ledigheten med den..
Har varit och handlat, surrat md Ronja, skrattade lagomt ;) Haha..
Nu ligger jag bara i soffan och slappar och väntar på att Carro ska sluta.
Har pratat med Johan som ligger på stranden, dricker öl och solar, kan inte undgå att bli en gnutta avunsjuk :P

Fick ledig lördagen nästa helg, hela dagen :) så jag kan gå på dopet trots allt..
Känns ganska skönt at slippa fordonsdagen, tror ite jag hade orkat med det spelet igen :S
Lustigt hur saker och ting tar sin väg.. 

"Du och dina drängar
Ni rev och ni slet
Ni rev och slet mina strängar
Som om jag skulle tolerera
Att du skulle dirigera
Men det blir inget av med det för du begriper inget alls
Låt mig säga som det är
Du ger mig skäl att var motvalls
"



Nästa sommar blir det iaf Öland, Ekerumscamping, 2 veckor. Underbart. Längtar redan fast det är ett helt år kvar :) Haha. Jag var där för två sommrar sedan och förälskade mig totalt.
                                                     




                                          

Några bilder från bröloppet :



Jag oh Jessica knyter severtter :) något vi trodde skulle ta en evighet men som var avklarat på två timmar :)




Jag målade och Jake snickarade skyltarna : )



Lovis var med en sväng ch lärde mig den ABSoLUT hetaste dansen. :)


Dagen med stort D och bruden förbereder sig med Ninas hjälp.


Fotografering med Birgitta Atelje :)


Vi spanar runt och väntar på att vigseln ska sätta fart


Jossan och Staffan glada i hågen :)


Nina och Björn glada som barn :)


Jake, Jessica, Anna och Allan


Brudparet håller gemensamt tal till gästerna :)


Det var en väldigt speciell dag och trots mental förberedelse lyckades iaf inte jag hålla tårarna tillbaka.
Jag är glad att dom hittat varandra och önskar dom all lycka i välden.


Hade bra!


 

Sköna Torsdag med slapp..

Tog en sovmorgon idag, efter en jobbig eftermiddag/kväll på jobbet. Känns verkligen skönt att ha varit ledig idag :)
Slappade, lagade mat, handlade... Jessica ringde och vi surrade, rätt länge :P haha.
Jag gick ner på stan och mötte Theresa, vi gick och satte oss i solen i Boulonger skogen, super mysigt..
Johan har åkt till Ramsjö, jag är solokvist tills på söndag kväll..
Imorgon ska jag på bio med Carro och på Lödag ska jag umgås med henne och någon av hennes vänner.
Ska bli kul att komma ut och träffa lite folk.
Jag har burit ner massor med tunga kartoger i förrådet och tänker överraska honom med en nystädad lägenhet utan alla flytt kartonger :)

Hemlängtan sitter i. En gammal gymnasievän ringde nyss från Gatufesten, full och glad och tidigare år spirar runt i huvudet :S konstigt vad tiden går fort. Det känns som jag var i Sundsvall i går och jag och Ronja hade våra korridorsfester :) Det var tider.
Oslo sitter varmt om hjärtat men hur många gånger jag än åker dit skulle det aldrig bli som det året som var.. När alla känslor slog runt och skrattet fanns där konstant.... 
Trots allt ligger nog Ramsele närmast hjärtat ändå.. Även om tiden är nu, här i Gävle och jag Gottar mig gansa rejält här också.. Men vem vet vad framtiden bjuder på?

Näe, nu ska jag förbereda för morgondagens jobb..
Ska ringa och ta ledigt förmiddagen den 12, då blir det dop :) Malou tror jag flickan ska heta.

Hoppas alla mår bra.
Puss och kram


RSS 2.0