Ica kassen!

Gårdagskvällen tog musten ur mig :) Jag och Robin kom aldrig ut i några skolor, eftersom affischerna inte var klara, så vi fick fint sitta vid photoshop och göra klart dom! Det var ganska roligt! Sen sprang jag iväg på min lektion, och inte förns jag kom hem och skulle stressa ihop packningen kom jag på att jag GLÖMT bilen på jobbet :S Jag är så ovan att ha den så jag mindes inte när jag skulle till skolan. Det gjorde ju inget.. Men det blev härliga skratt när jag svarade "Ja jag kan ju lika gärna jobba för jag har faktiskt glömt bilen där" :) haha.. Så det blev jobb igår, sen fick jag ta bilen till Kvantum och handla. Sen middag, vid halv tio. Det var Johan som hade gjort chili con carne..

Hade super svårt att somna så det blev rätt sent, så gissa om huvudet dunkade kvart över sex i morse när Johan snällt knackade på min axel och frågade om jag kunde klippa honom innan han skulle till jobbet :S Vad gör man inte för den man älskar? Haha.. Så nu är jag uppe med tuppen och kollar nyhetsmorgon, dom snackar bara om den här svininfluensan.. Verkar lite otäckt.

Solen är inte med mig idag :S Lite trist. Men jag är ändå super laddad inför dom kommande dagarna :)
G-Force grabbarna har lovat att rappa för mig, och tjejerna ska visa deras dans! Sen blir det massa spännande altiviteter och tokigheter. Packningen är klar, men ett problem stötte jag på igår. Min sminkväska är borta!?, jag måste ha packat ner den i någon kartong så jag fick troget ta en ica kasse och packa ner diverse i. En á la Johanna blev det ;)

Skiter i sovsäck, tar med täcke och kudde istället, jag har blivit lite mer bekväm av mig än förut :) Var lite nervis att vi skulle tälta, (jag brukar älska att tälta) men som tur var ska vi bo i en STOR stuga med rum som har sängar ! Skönt.
Ringde Malin igår, som på impuls hade tatuerat sig, ska bli kul och se vad hon nu hittat på.
Jag, Robin och Dennis beslutade för att åka tidigare än dom andra, så jag ska fixa klart här. Knalla till apoteket och sen anläda Bryjan där mini bussen ska packas, sen bär det av mot Hälsingland, det ska tydligen vara otroligt vackert dit vi ska så jag hoppas verkligen är vädret är med oss.. Hade inte haft något emot ett par sol timmar.

Hoppas ni får en toppen bra valborgsmässo afton!

Tok laddad!

Då har jag landat på Brynjan. Gick otroligt fort på arbetsförmedlingen, kanske för att jag stod där en kvart innan dom öppnade bara för att slippa kön där inne :) Hade dessutom bilen (JA JAG KÖRDE INNE I SMETEN SJÄLV, UTAN EN REPA PÅ BILEN) :) WIII! Sitter och väntar på Robin nu, vi tar Johans bil istället för bussen, klump bussen är inte kul att köra!

Det är kanon fint väder ute och jag känner mig tok laddad med sommar känslor! Otroligt skönt,
På söndag ska vi åka till ett fint ställe, enligt Johan ;) och vara ute i solen, om den vill vara med oss då? Hoppas på det.
Jag har fixat sovsäck och laddar upp inför morgondagen också. Ska gå en kvällsprommis och handla med mig lite godis inför valborg ;)

Hittade en bild från förra sommaren. När min Kusin jessica var på besök. Det var så roligt, vi bokade bordet på söderhjälmska i hennes nya efternamn ;) Hon hade ju gått och gift sig till och med ;)



Nu väntar en ny sommar :)

Tisdag!

Idag blev det en sån där dag som ska stressas igenom. Jag ska hoppa in i duschen och sen ner på abertsförmedlingen, har inte så gott om tid eftersom jag ska ut i skolorna med Robin och göra lite reklam, efter det är det matte lektion som jag INTE får missa eftersom jag missar torsdags lektionen, sen är det yoga, som säkert kommer vara väl behövligt efter en fullspäckad dag. Men det är skönt också, att ha saker att göra :)

Igår hälsade vi på Johans pappa, det var 18 grader ute även klckan 20 på kvällen så vi kunde sitta på uteplatsen. Härligt!
Jag fick all tvätt tvättad igår, men torkrummet är världelöst så allt hängdes på tork i lägenheten så det ser otroligt rörigt ut här hemma igen :P Får ta tag i det ikväll, när jag också ska packa inför lägret. Ser verkligen fram emot att få komma bort några dagar.

Igår blev vi bjudna på 25 års fest, den 6 Juni. Ingrid fyller år och det ska så klart firas :) Roligt!
Jag ringde min chef angående mitt jobb igår för att höra hur det blir i sommar. "Jo det ser bra ut, du är schema lagd till den sista juli" Stop och belägg. Tänk att man alltid ska behöva dubbelkolla folk! Jag sa som det var att jag hade bett att få schema till 10 juli, tyckte det räckte och att jag sen kan gå som vikarie och behålla rätten att säga nej om dagsformen inte är som den ska. Känns lite väl häftigt att jobba inom vården ända till tre dagar innan en ev förlossning? Hon kollade i mina papper och sa att det stämde "Vilken tur att du ringde, annars hade hela sommar schemat sruckit".. Ja vilken tur att jag ringde.. Fel och kolla i alla papper istället för att gissa? Men nu är det löst iaf.

Nu borde jag sätta fart så det blir något gjort!

Ha en bra dag.


Kocken Johan

Som det ser ut är det Johan som fixar maten idag :) och då blir det köttgryta med ris! Ska bli mumma. Han är och tvättar bilen nu och jag har just hälsat på Jonas på övervåningen, han hade blivit sommar brun och fin i solen denna helg :)

Disken är borta och nu tvättas mattorna! Blir som roligare att städa och röja när det är fint väder ute.
Jag funderar starkt på att ta en promenad efter maten och hyra en ny film. The Reader tror jag den hette?
Får se hur det blir med det.

Tulpanerana blomstrar på köksbordet och jag tror det ska bli en vana att ha levande blommor hemma :) Det är väldigt fint!

Nu kom kocken hem, vilket betyder att det blir mat snart :) Ha en bra kväll!

Sikken dag

Idag vaknade jag tidigt (Igen) och mådde kanon bra. Knallade ner till arbetsförmedlingen, men kände efter vägen att jag blev lite yr så jag köpte en macka och tänkte att det skulle bli bättre.. Men jag tror jag lurade mig själv, för väl inne på den där arbetsförmedlingen tuppade jag av och aldrig har tyckt om personalen där inne men idag var dom hjälpsamma.
Dom ringde en taxi som körde mig till sjukan och vips låg jag på förlossningsavdelningen med grejjer runt magen, men det var ingen fara, det sa dom hela tiden. Jag var andra patientien med damma symptom idag. Mitt blodtryck var för lågt därav detta kaos. Fick ligga där ett tag och kolla kurvan och njuta av bebisens hjärtslag, den mådde ju bra och det gjorde jag också :) Emma hämtade mig (tack tack för det) och vi tog en välbehövd lunch. En lugn eftermiddag blev jag beordad, men det är svårt att bara "slappa" också när jag faktiskt mår bra. Men det är inte roligt när luften går ur en och benen viker sig.. Men tydligen helt normalt. Dom skulle hålla lite bättre koll på mitt blodtryck framöver, och läkaren var super trevlig, från island så jag hade lite svårt att fatta vad hon sa men hon var iaf trevlig! :)

Eftersomi jag aldrig hann med det jag skulle på arbetsförmedlingen måste jag alltså tillbaka dit imorgon =( mindre roligt, men så kan det vara.. Jag ska städa garderoben också, har fått nya fina kläder av Johan och jag införskaffade två oar nya skor också. Min kamera är på lagning och kommer om två till tre veckor :) Ska bli kul att få tillbaka den!
Jag ser fram emot att komma i väl under valborg, umgås med kidzen och personalen under nyktra förutsättningar medans Johan kan svira lös här hemma utan en gnällig jag ;) Jag har laddat kylen på frukt och grönt, även det var en order :) och ska nog trots allt se till att disken kommer undan och att alla papper hamnar där dom ska istället för runt om i lägenheten.

Johan var hem en snabbis och tog en macka så jag fick lite sällskap en stund :) Borde leta rätt på min gummistövlar, men det ska ju som det ser ut bli kanon väder i dagarna som kommer så kanske slipper man använda dom :)

Vi såg filmen Australia igår och jag tyckte den var bra! Lite väl lång kanske men till och med Johan höll ögonen öppna HELA filmen så, så tokig var den inte ;)

Hoppas ni har en bra dag!


Kanon väder

Snacka om kanon väder. Vi vaknade vi 8 och klev upp.. Solen hade redan värmt upp då :) Hur skönt som helst.
Har gottat i oss frukost och Johan damsuger just nu :) Idag står biltvätt på schemat och lite kvalitets tid i solen!

Jag är så sugen på att köpa lite mer jordgubbar, det är verkligen pricken över I;et en dag som denna!

Hoppas ni avnjuter solen och har en bra dag!


Super trevlig dag..

Idag har jag haft det hur bra som helst.. Var på skolan och hade en bra lektion med två mysiga klasskamret som jag skrattar mycket tillsammans med :) Sen mötte jag upp Emma, Sophie och Isabell på stan. Vi gick runt och kollade kläder, åt lunch tillsammans och surrade! Det var hur trevligt som helst.. Emma åkte hem efter en stund. Jag och Sophie gjorde stan ett varv till :) Super kul att komma ut och träffas äntligen! :) Det ska ske oftare hädanefter! Det blev lite shopping iaf. Jag fick skjuts hem och tog direkt bilen till Kvantum för en handlig! En bukett tulpaner åkte ner i korgen som nu pryder bordet, och Ronja har helt rätt, det är väldigt hemtrevligt! Johan gick och tränade och jag passade på att laga middag, dukade med blommblad och vinglas för stämningen skull :) Köpte jordgubbar på ICA för 10 kronor som jag i affären gissade skulle smaka urk, men dom var super goda, så det blev jordgubbar och glass till efterrätt :)

Nu sitter vi och kollar "så ska det låta" och jag kan gissa att många stör sig på Af uggla, men jag älskar henne.
Hon sitter där med din platta bringa, en röd och en vit stövel på fötterna, gluggen, gips på armen och hennes otroligt snygga ben, hon bjuder på sig själv fullt ut och jag kan inte låta bli att gapskratta när hon släpper lös Ebba Grön, staten och kapitalet :P Sjukt roligt! Vi har godis på bordet som vi snart slukat och imorgon ska vi göra lite ärenden som vara utomhus har vi bestämt. På eftermiddagen blir det socialt umgänge igen men Malin och Lovisa :)

Hoppas ni har en bra fredagskväll!

Fin vädret har kommit :)

Kanon morgon.. Jag och Johan gick upp tillsammans och knallade på bankomaten som faktiskt fungerade idag "kors i taket" sen hem igen för att komma på att vi glömt att flytta på bilen igår :S PANIK! Men tack denna gång fick vi ingen böter och lovade varandra att skärpa till oss.. Snart är den där datum parkeringen slut och den här veckan har vi knappt använt bilen så det är så lätt att glömma. Johan har gått till jobbet varje dag och jag går som oftast eftersom jag inte alls är förtjust i att köra bil.

Jag ska snart knalla ner på skolan på läroteket och ta igen lite matte som jag missade när jag så vackert försov mig :)
Sen ska jag möta upp tjejerna på stan och umgås lite. Känns som en bra dag. Klockan är bara halv 8 och det är redan varmt ute.. Det är väl goda tecken? Hoppas dom öppnar ute serveringarna snart eller är man lite väl optimistisk då?

Jag längtar tills tant grön öppnar, det var mitt favvo ställe förra sommaren, trubaduren, blandade åldrar och skön stämning tyckte jag. Där ska jag avnjuta tid även denna sommar, men med vatten eller läsk i handen eller för de evigt trogna vinglaset ;)

Nix nu är det fix som gäller!
Ha en bra dag!

En dag som aldrig slutade :)

Det blidde en ganska lång dag idag.. Var på Brynjan från tidig morgon, sen skola ett bra tag och sen Brynjan igen.
Har inte varit hemma sen 9 imorse :) Kom hem nu till en slaktad Johan som är helt slut efter att ha krypit på en vind..
Det är "Arlanda" på tv, så han sitter som fastklistrad haha.. Disken tog jag hand om ;)

Imorgon ska jag fika med Sophie på stan, Emma hänger nog också med, och lilla Isabell :) Det ska bli trevligt.
På kvällen ska jag och Johan äta en god middag.. Och lördagen blir det picnic med Lovisa och Malin!

Vi hade iaf skit kul på teatern ikväll. En kvinna från ett teater förbund kom och gjorde några roliga lekar och jag blev som ett barn på nytt.. Skit kul.. Har hunnit göra hemläxan också! Härligt!

Känner mig kanon laddad inför sista april lägret också. Måste bara leta reda på mina gummistövlar, tro om dom kan vara hos svärfar? Får åka och kika.. Idag blev en promenad fri dag och imorgon blir en tidig morgon igen.

Ska försöka få kontakt med Johan via tv,n ;) Vill ha sällskap nu!

Ha en bra kväll!

Torsdag

Kanon väder ute och jag tog mig upp i tid :)
Ska knalla på brynjan innan det blir lunch med klassisarna på komvux och därefter matte..
Ikväll är det jobb, och teater! Johan är i Norrtälje så han blir förmodligen sen hem.
Jag ska boka klipptid och borde diska men jag skiter i det, för Johan borde väl också diska? ;)

Igår var jag på LÅNG promenad med Lovisa i två timmar. Vi gick runt och kollade på "gräddhyllan" i Gävle, det finns många otroligt vackra hus sen vandrade jag hemåt och somnade gott..

Nä nu måste jag få något gjort! Ha de bra..

Sovmorgon av misstag!

Vad hände? Min mobil var avslagen, Johan var inte i sängen, jag slog på tv för att se vad klockan var?
11.00!?!?!?!?! FAN! Jag hade lektion halv nio, hur kunde det hända. Jag försov mig, inte bara lite heller utan 3 och en halv timme :S Jisses..

Sprang ner och tog rätt på tvätten, diskade som en galning för att kompensera den totalt förlorade förmiddagen.. Jag är fortfarande helt slut. Fattar inte varför, jag somnade ju redan vid 22 igår?

Aja, nu har det hänt. Skäms gör jag också, man måste meddela sig om man inte kan komma på lektionen, men jag har bara uteblivit. Sånt är pinsamt! Men man är väl bara mänsklig.
Gårdagen var så bra att jag kanske helt och håller glömde bort att det fanns en morgondag?

Jag ska iaf slänga i mig en lunch nu. Johan har kurs idag. Förbereda en middag. Ikväll ska jag ut och promenera med Lovisa :) Ska bli skoj att träffa henne igen. Vi vet inte än hur det gick med visningen igår :S Kanske får vi veta något idag?

Nä, nu ska vända tillbaka den har galna starten på dagen till en bättre kvällning :)

Ha de bra så länge!

"Vilken härlig dag"

Det har varit en härlig dag


 

Lunch med pappa på stan och ett raggar varv runt Gävle. Sen hoppade jag av hos Emma och åkte ner på stan med henne stället. Hon bjuppade på fika och vi gick i affärer, pratade skit och göttade oss :)
Efter det ringde bossen och bad mig jobba. Jag tackade gladeligen JA !
Kollade upp lite priser för färg och klippning så nu ska jag göra en sommar förändring snart!
Ska bli härligt! Man känner sig ganska moloken denna årstid så det blir skönt att förnya lite!

Fick ett brev på posten idag också, av en vän <3 det var så kul! Jag ska svara imorgon. Betydligt mer personligt än ett mail och det är så roligt att få annat än reklam och räkningar i den där lådan :)  
Jobbet gick kanon bra och jag knallade hem till en lagomt mysig sambo som jag hittade naken i garderoben.. Haha som jag skrattade.. Har ju hänt att jag haft med mig någon hem ibland och han blev skraj när han hörde nykeln i dörren så han gömde sig där inne.. Ett gott skratt förlänger livet!

Nu ska jag inta sängläge och padda mig lite mera.

Ha en bra kväll!

Matte A

Melissas tjat om universum upphöjt i noll och Jonas tålamod med kvationer har satt sina spår.
Jag är otroligt stolt över att jag faktiskt klarade provet jag gjorde förra veckan. Närmare VG än G dessutom.
Det var verkligen inte vad jag förväntat mig, är nästan chockad. Men helt överlycklig.
Fick dessutom beröm av läraren.. Han tycker att jag tar in saker bra och memorerar på ett bra sätt, jag hade gjort uträckningarna felfritt och skrivit provet presic som han bett om så det blev lätt för honom att rätta.. Gissa om jag blev nöjd? Jag sträckte mig och kommer förmodligen vara mallig resten av dagen.  Ett steg närmare betyget i Matte A kursen.
Och det är för första gången som sagt roligt! speciellt när man får cred för den tid man lägger ner :) Skulle vilja fira med buller och bång men påminner mig själv om att det är en bit kvar trots allt :S Än ska jag inte ropa hej.. Men ett delprov är iaf ur världen. 

Ganska roligt var det också.. När Melissa skulle hjälpa mig hemmai Ramsele tyckte jag att det var skit drygt och kanske en ganska onödig uppgift vi gick igenom. Hon snackade med sina egna uttryck om universum och berättade om olika regler inom matten som var viktiga att komma ihåg, hon skrev upp "kom ihåg" rutor i mitt häfte som jag då ´kände var totalt meningslöst.. Men under provet kom faktiskt TRE frågor där jag kunde vända mig till dom där kom  ihåg rutorna och kanske var det räddningen :) Tackar!

Nu vill jag egentligen bara sätta mig och räkna men jag ska göra annat :)




Tisdag

Nyhetsmorgon i all ära. Det står på varje morgon, tydligen är 300 000 svenskar oroliga att gå till jobbet för att dom känner sig mobbade. Olustigt! Min första idiotiska själviska tanke var att dom har iaf ett jobb men sen kom jag till mitt förnuft och tänkte att det verkligen är patetiskt att vuxna männsikor utsätter varandra för dylikt! Hoppas det blir förändring.

Igår kollade jag och Johan på Ballar av stål. Det är ganska roligt, men det är sån där humor som gör att jag får ont i magen, det är så pinsamt att jag knappt kan titta ibland.. Men jag somnade innan det var slut :)

Jag drömde om Jessica B inatt. Och hennes lusthus. Hon skulle måla det och hur mycket hon än målade så blev det aldrig klart. Tillslut kom den söta killen från room service och hjälpte henne så då blev det klart och uppsatt på ett kick. Sen fikade vi ballerina kex och Lovis ville så gärna ha ett påskägg, och mitt i allt så skrek den lilla "DING DONGEN" och då föll tornet på kyrkan ner i backen.. Tänk var knäppa drömmar man kan ha.. Men när man är mitt i allt så är det ju så verkligt! :)

Har nyss pratat med pappa som är på väg hit. Han plockar upp mig här hemma och då ska jag visa vart vi ska flytta. Sen blir det lunch. Han vill nog iväg ganska snabbt. Han ska avar några dagar nere i Stockholm.
Johan frågade mig om vi inte kunde åka dit på lördag och fika och gå på bio och ha en mys dag.. Jag tyckte det lät utmärkt, men när jag tänker efter så är det nog inte en sån super bra idé. Faktum är att vi behöver pengarna till annat.
Har ju dessutom nyss varit på kryssning.. så det blir nog inget av. En runda på IKEA med behövliga saker är tråkigare men betydligt nödvändigare.

Idag är sista visningen av lägenheten. Sen kommer väl domen, om någon överhuvudtaget är intresserad. Jag sätter ribban lågt, man blir minst besviken då.. Men jag hör på Johan att han har "höga" förväntningar och jag vill verkligen inte att han ska bli besviken.. Varför skulle det bli kris just nu? Aja jag håller tummarna iaf.

I Gävle är det sol, men ganska kallt ändå. Johan pratade om Midsommar häromdagen och det lutar åt att vi faktiskt kommer fira den i Gävle. Vi åker hem till mig nästan varje "högtid" och någon gång måste jag ju släppa lite på det, (trots att jag verkligen inte känner för det) Hur det än är så tar jag varje tillefälle i akt att åka hem, men nu åker jag ju hem i början av juni istället. Förra året var det brölopp den tiden och i år blir det kanske att knyta kransar av blommorna i Gävle? Det är nog inte fy skam det heller :)

Nu skajag påta det sista innan pappa kommer och visningen drar igång.
Hoppas ni har en bra dag!

Kvällning

I mina tankar var det en liten promenad ner till stan med en glass inplanerad, det slutade med en power walk på 1 och 1 halv timme haha.. Nu är vi hemma igen. Johan kör hårt, vilket förmodligen är bra.. Men i slut spurten fick jag säga ifrån och sakta ner :) Men nu är jag nöjd och glad att det är gjort.. Lägenheten är städad, det gick ganska fort.

Jag drömmer bort till Öland, sitter och tittar på stugor och aktiviteter, men det kostar ganska mycket att vistas på den där ön :S Men någon gång i framtiden ska det bli av :) 

Det är på tv om en flyg olycka och Johan sitter som fast klistrad :) Finns nog inget som faschinerar honom så mycket som flygpaln.. Ganska kul att se honom..

Nu ska jag ta lite kvällsfika!

Ha en bra kväll!

Bokat och klart!

Nu är resan bokad. :) Den 8 juni åker jag hem 5 dagar! Det innebär alltså att jag kommer kunna träffa Sandra (en gammal kompis från min gymnasie tid), vara med när min lilla syster går ut skolan i Ramsele för att möte nya äventyr i Piteå, och dessutom kunna fira min Kusin Tina som tar studenten i Sundsvall på min gamla gymnasie skola! Allt är fixat och klart. Sandra befinner sig nu i Asien någonstans men vi bokade lunch date i sundsvall den 8 Juni :) Jag ser fram emot fem somriga dagar på hemmaplan! Har dessutom fri bil skjuts till och från Sundsvall eftersom det inte går några tåg ändå vägen hem :) Kul kul!! Ska fråga Fanny om hon vill att jag lagar lite paj och buffé liknande som hon kan bjuda på när hon går ut skolan.. Sen blir jag nog den som går på bolaget och som agerar chaffis och pappsen lånar ut bilen ;)

Just nu är makaronpuddingen i ugnen och jag sitter och funderar på att styra upp en grill dag i hemlingby med vänner. Vore kul att göra något utan alkohol, inte minst för min egen skull utan så att Johans vänner som har barn kan vara med också :) Man träffas ju så sällan.. Och det finns ju inget härligare än att vara ute en eftermiddag i solen och grilla :P Får se om det går att få ihop något..

Efter maten ska vi städa sen ska jag få med Johan på kvälls prommis.. Är ju ganska skönt ute trots vinden! Skulle behöva rensa tankarna lite och när vi är hemma sitter oftast någon av oss vid datorn eller fast klistrade framför tv:n så det kan ju vara en bra grej att komma ut lite en kväll som denna?
Pratade med min kusin Jessica idag också.. =) Det är som en frisk vind..

Nu ska jag njuta av resten av dagen tänk vad ett par bokade tåg biljetter och tanken på att träffa en gammal vän kan göra dagen så bra!

Efter tio..

strålande sol, men det känns som att det blåser ganska mycket.
Jag har fixat med disk och plockat nu på morgonen och ska strax knalla till kvantum och handla lite. Tänker göra makaronlåda en dag som denna.. Ikväll blir det den där städningen som vi sket i igår eftersom visningen inte är förns imorgon. Jag tänker dessutom strunta i min lektion imorgon, vill hellre vara med pappa om han kommer..
Hade det inte varit för lektionerna hade jag nog hängt med till Stockholm någon dag. Skulle så gärna vilja se Che filmen på bio och det verkar inte ska komma till Gävle..

Johan var pigg i morse och skulle gå till jobbet. Dra på trissor, men det är ju bra. Han stgog och inspekterade sig själv i spegeln och frågade till slut "Börjar jag se gammal ut?" Och jag brast ut i skratt.. "det kanske beror på solljuset?" och jag skrattade ännu mera.. Fick ju berätta att han fortfarande bara var 25 år och inte alls såg gammal ut då blev han glad och jag skrattade ännu mera.. Han har lustiga saker för sig!
Tvätthögen är åter igen enorm och jag vågar knappt kolla om det finns någon tid över till oss? Hoppas hoppas..
Nu är det bara 1 och 1 halv månad kvar tills jag åker hem igen.. Kanon.. Johan får klara sig ensam i några dagar!

Ha en bra dag, nu ska jag handla.


bilder

Nu har jag kört Johan till fotbolls matchen och är hemma igen.. Försöker inbilla mig att jag är pigg, men det går inte så bra. :) Såg även att visningen inte är imorgon utan på tisdag.. Så går det när man lyssnar på Johan och inte kollar i sin egna kalender ;)
Han ska iaf laga dagens middag som tycks bli bacon sås med pasta :) På tisdag kommer antagligen pappa hit.. Då blir det lunch på stan. Jag måste hitta något som gör att jag slutar bita på naglarna. I 22 års tid har jag gjort det nu.. Har inte direkt störts av det (förutom dom i min omgivning) ;) men nu har det gått för långt, jag får onda sår på nagelbanden. Det jobbiga är att jag gör det helt omedvetet, har provat allt som går känns det som, men inget biter.. Inte ens prat om alla bakterier.. Jag är en gnagare, men hur göra för att slippa.. Märker att jag biter som mest om jag är lite nervös.. men jag gör det ju i princip jämt, mer eller mindre och det är ju inte fräscht, det påstår jag inte men jag kan bara inte sluta. Speciellt inte nu, när jag inte snusar längre heller.. Ett problem att ta tag i kanske?

Nä nu får klcokan ta och bli 17 så jag får något att göra :)


Vi väntar på bussen i solen :)


I bussen på väg mot båten..


Kristin och Micke


Johan och Micke, förfest i hytten


Jag och Emma


Lena och Jonas


Johan och Jag


Dagen efter bild.
Jag var mycket glad att jag varit nykter och att våran hytt var ren :)

24 galna timmar..

Hemma igen efter kryssningen. Det har varit super kul!
När vi kom på båten blev direkt till buffén, som hade all möjlig mat. Det fanns mängder att väjla av och jag kan garantera att ingen av oss gick därifrån hungriga.. Sen gjorde vi oss klara för fest och gick ner till grabbarnas hytt och häckade..  Jag fick för första gången se Jonas full och det var en glädjande stund, haha.. Vid ett tiden gick vi upp till en av barerna där det spelade ett jätte bra band. Det var lagomt med folk och vi dansade tills fötterna värkte :) Vid 2 tiden tänkte jag göra refrängen men ångrade mig, hade så roligt så jag stannade kvar.. Bandet spelade super dansvänliga låtar och övriga människor var ganska förfriskade :) Fick mig många goda skratt under kvällen. Vid tre tiden skulle vi gå upp till discot där Jonas och Anders landat, men det var inte min typ av ställe. Massa utslagna, tok fulla ungdommar, glas på golvet, öl och sprit spill överallt, total köttmarknad och ett tag trodde jag nästan någon hade sex på dansgovlet.. Dessutom spelades tok dåligt tecno musik som fick mina öron att domna bort :) Började känna båten gung och väntade en stund på att Johan skulle få dansa av sig och halv fyra vandrade vi mot sängen. En av oss vinglade en aning men det berodde tydligen inte på alkoholen ;) Det var båten som svajade Haha... Jag vaknade halv se igen och hade lagomt ont i höfterna så jag fick vanka runt i korridorerna och fördriva tiden på egen hand, fick ju trots allt skylla mig själv, men med tanke på hur roligt jag hade så var det värt det :) Halv åtta väckte jag en mindre pigg Johan och mötte upp Emma och Peter för att inta frukosten, som även den var helt magisk ! Super gott.. men efter att ha sovit bara två timmar så stod inget annat än mer sömn på schemat :) Johan var inte den som protesterade! Vid 10 klev vi upp igen, kändes som grus i ögonen, men vi ville ju inte sova bort hela dagen, det blev taxfree, finskt dansband, brudar i bikini, trubadur och annat skoj som vi tittade på.
Men tröttheten kom ikapp och i ärlighetennamn var det ganska skönt när vi kom tillbaka till stockholm och fick sätta oss på bussen! Men det skönaste var ändå att inta sängen här hemma.. Vi hann inte mer än lägga oss ner så slockande vi båda två :) Idag väckte Johan mig vis tjugo i tolv, då tyckte han att jag sovit färdigt! Jag vill åka på mer kryssning, det var super kul. Roligare än jag förväntat mig, hade inget problem med att vara nykter tillsammans med dessa människor heller vilket var skönt. !

Jag ska strax köra Johan till fotbollsmatchen och själv ska jag på personalmöte klockan fem.. Sen blir det hem och städa igen :) sista visningen imorgon, skönt!

Ny vecka med nya möjligheter?

Bilder kommer senare.. Har ju som sagt inte haft någon kamera ;)

Ha de!

Fredagsmorgon

Det deppiga över kamera gick över igår när Johanna gick igonom för mig vilket värde materiella saker har :) Och syrran sa åt mig att lägga av och sura :P och skickade roliga youtube klipp.. Så nu har jag nästan släppt det.. Men en gnutta ledsamhet känner jag ändå!

Klockan är inte mycket och Johan sover som tusan.. Jag har börjat tvätta och ska strax ta tag i viktiga papper som ska skickas till Försäkringskassan, men när jag fick mina arbetsintyg igår och insåg att jag måste skriva in dom dagar/timmar jag jobbat så blev jag yr och skämdes.. Jag har inte så stor koll som jag brukar ha längre. Allt brukar vara noga antecknat i min kalender.. Men inte detta år :S Fillarn.. Hur göra om man inte vet riktigt? Känns dumt att chansa, speciellt när det har med försökringskassan att göra.. Det ska ju vara korrekt. Kan man ta reda på jobbade timmar på annat vis? Harlagt en ansiktismask och plockat ögonbrynen och ska hoppa in i duschen efter utförda sysslor :)

Det ser ut somsolen vill till oss idag, men frågan är om molnen tillåter.. Jag håller på solen och hoppas på en bra dag.
När Johan vaknar ska vi äta en mysig frulle och sen åka iväg och handla lite (kanske resgodis till mig?) och en öl eller två till honom.. Han säger att han ska träna.. Jag håller med.. Inte för att han behöver, men på slutet har han inte haft tid, och det är ju hans passion att få hänga på det där gymmet så jag hoppas han får mer tid framöver till det.
Visningen igår hade gått bra, 2 st intresserade än så länge.. Vet inte vad jag hade förväntat mig, men det kanske var bra?
I hallen gapar min röriga väska efter en rensning.. jag lyckas alltid använda väskan som sopkorg i princip så mellan varven behöver den plockas ur :S Nu är en sån gång..

Har glömt att berättta att det kom ett paket till mig på posten för några dagar sedan. En vän sen min tid på tjörn hade skickat ett kort och en super söt body från Polarn och Pyret. Det var väldigt omtänksamt! Tusen tack säger vi :)

Tiden går ganska fort ändå.. Jag är redan inne i 25:e veckan och magen bara väer och växer. Sten hård och ibland känner jag mig bara klumpig, men jag vågar inte riktigt klaga för än är det en lång bit kvar :) haha..


Jessica B

och riktigt dit har jag inte hunnit kommit ännu (tack och lov) ;) 

Nyhetsmorgon står på tv.. Dom säger att under 70 talet var onani sjukdomsklassat och dom som utövade de blev behandlad? Eller hörde jag fel? Konstigt! 70 talet känns ändå som att det är så jätte långt bak i tiden?
Dom pratar om arbetslösheten och att krisen kommer fortsätta, fler år om vi har otur.. Det vill jag helt inte höra så jag byter kanal men inser att det bara är skit i övrigt så nu ska jag istället ta i dom där papprerna som jag skjuter på hela tiden ;)

Hoppas ni får en bra dag/helg!



Den gick i delar :(

Laddaren till min digitalkamera ligger nerpackad i en av alla kartonger någonstans i källaren, jag skulle behöva den nu..
Eftersom min älskade älskade nya system/digital kamera ikväll sagt god natt :S Johan skulle dra ut garderoben, där uppe låg den, den föll rakt ner golvet och delades i bitar.. Löjligt men det känns förjävligt, även om försäkringen täcker det så är det piss!
Ska fråga Peter imorgon om det går att fixa på någon vis men det ser mörkt ut.. Bilder från någon kryssning kan iaf jag glömma! Det var slutet på denna kväll!

Bättre lycka nästa gång?

God natt på er!

Hemma igen.. Skönt! Det var kanon kul på jobbet ikväll, vi hade en "pratikant" där så vi var som en extra personal vilket var kanon skönt! Jag fick reda på att några av kidzen blir mina grannar =) Roligt! Vi kollar Grannfejden just nu och det är ganska roligt.. En annan rolig sak som förgyllde kvällen var filmen som du hittar här på jessicas blogg, där ni kan se hennes dotter agera expidit.. Jisses så kul att se!

Ikväll ska jag klippa Johan och bara ta det lungt. Upp med tuppen imorgon och tvätta lite och packa sen drar vi på kryssningen på eftermiddagen.. Stört skönt..

Snart blir det en kvälls macka och sen lite mys :) Sitter och tänker på min syster, som helt sonika ska flytta till Pite.. Det känns oändligt långt, men jag är glad  för hennes skull! Jag tror hon kommer stört trivas..Vi kommer ju träffas ändå så klart.. Men konstigt är det att den lilla skiten helt plötsligt vuxit upp och ska fly hemmet.. Undra hur det känns för mammsen som blir ensam med gubben? haha.. Och lilla (KLUMPIGA) Molly som ska flytta med, en riktigt kumpiduns till hund som nu ska fostras till något vettigare förhoppningsvis ;) haha..

Näe, nu ska jag äntligen umgås med den kära!

Ha en bra kväll!
 




Tordag..

Igår kväll var vi och fikade hos Emma och Peter, gjorde klart i lägenheten och jag skocknad redan vis halv tio så Johan fick göra det sista. Idag var jag uppe tidigt, gick till arbetsförmedlingen och fixade med lite papper och sen till skolan och pluggade lite.. Provet gick inge vidare om jag får gissa, kanske att jag fick Godkänt vi får se..

Igår skrev vi kontrakt också, det visade sig att vi kunde få tapeter och material till nästan alla rum om vi "bara" gjorde jobbet själv. Det blir kul att få sin egen stil på väggarna, men mindre roligt för den som ska tapetsera ;) Får se hur vi gör.

Nu sitter jag på brynjan och mest bara hänger. Ingen mening att vara hemma när det snart är visning.. Jobbar här ikväll också så jag kan lika gärna vara här med lite folk omkring än att sitta och stirra in i väggen :)

Har tvätt tid 07 imorgon. Johan är ledig så jag har lovat honom sovmorgon :) Det kan han behöva.. Han trivs ju med sitt jobb men dom sista veckorna har dom jobbat i en galleria i stan och där är han mest "ivägen" och han trivs inte alls med att vara där.. Men det var tydligen sista veckan nu sen byter dom arbetsplats, skönt för honom.
På eftermiddagen går bussen mot stockholm där båten tar oss mot Åland. Ska bli skönt!

Hoppas ni har en bra dag!

Onsdag i all sin prakt!

I ärlighetens namn känns det piss att komma tillbaka till Gävle. Rakt in i stress och bitterhet! Igår var det massa att göra. Idag är det mera att göra.. Är så otroligt trött på denna lägenhet, för trots visningarna och mäklaren ska vi ju bo här i ett par månader till. Sågen och fogsprutan åkte fram igår och Johan var irriterad.. Jag blev irriterad och jag tror att vi båda bara vill packa en släpvagn och lämna det som är kvar.. Arbetsfömedlingen skickar brev, och försäkringskassan strular..
Mitt prov imorgon innebär att jag måste plugga, och jag MÅSTE verkligen plugga.. Fast jag vill göra annat. Jag vill över till Emma, men som det ser ut nu är det bara städ och plugg som står på schemat, och det tråkigaste av allt är att mitt och Johans påskhumör försvann på ett kick.. Jag längtar efter en kväll där vi kansitta tillsammans och kanske äta en tallrik fil, istället för att gasta och springa runt i denna trånga boning och bara städa och städa trots att det bara en kort stund efter är stökigt igen, det blir ju så när det är litet.. Måste till arbetsförmedlingen imorgon också, dessa papper som ska fyllas i, och man måste fylla i rätt, annars blir man utan pengar.. Varenda kolum ska vara korrekt och det är inte lätt, då måste man stå en timme i kö för att få hjälp, av en oftast jätte sur handledare som bara fnyser åt att man kanske inte riktigt förstår frågan eller liknande.. :S Innan jag blivit klar har jag oftast spenderat mellan två tre timmar där inne bland alla som jag desperata människor efter jobb..

Men nu ska jag göra mig klar, sätta på mig min glada min och åka och skriva kontrak med Johan!

Ha en bra dag!




Det var den dagen..

Då var jag hemma igen.. Matten gick bra! Skönt att repetera inför provet. Yogan gick också bra, det är skönt att bara komma hemifrån en stund :) Johan har åkt och handlat lite och hälsar på hans pappa..
Jag har diskat och plockat lite.. Äntligen hemma är på tv och ger insperation! Önskar jag kunde vara så där duktig!

Ikväll ska sågen fram och hyllplanen in, tvätten ska sorteras och sen ska soffan nötas!
Blev ledig från lektionen imorgon bitti ¨så då hinner jag få mer gjort också. Synd bara att ALLA tvätt tider är bokade :S
Imorgon ska det även skrivas kontrakt på nya lägenheten så då ska jag försöka förhandla till mig lite diverse.. ;)


Nu ska jag grejja vidare.


Kalas dagar!



Helgen har varit helt underbar.. Finns inte tid till uppsatering här när man här hemma sån kort stund men
Vi har hunnit med massa annat, men som vanligt inte tillräckligt ;)  Vi har pimplat, solat, festat, grillat, umgåtts, promenerat, pluggat, ätit gott och haft det hur bra som helst.

Känns alltid lite vmodigt att vända mot Gävle igen, men nu är vi tillbaka :)

Vet inte hur jag ska sammanfatta dessa dagar så jag struntar i det!













Massa mer bilder finns på facebook :O)


Tillbaka till vardagen igen och jag har röjt ut garderoben och skrubben.. :) Förmiddagen har gått undan.
På tosdag är det visning och då ska det vara tipp topp igen!
Idag ska jag på yoga och matte lektion.. Hoppas verkligen att det går fort. Ikväll ska vi såga till ett hyllplan och fortsaätta fixa ;) Men det blir en kort vecka.. På fredag åker vi på kryssningen.

Nu måste jag göra lunch och knalla ner till skolan!

Ha en bra dag

Johanna

Kvällen igår sumeras: ROLIG!
Jonas kom ner och laddade hem ett program till datorn, Johanna lekte:




Många skratt blev det iaf :) Johan kom inte hem förns halv tolv och jag och Johanna somnade (för mig) ovanligt sent ;) Men va sjutton, det är ju inte varje dag man har besök :)

Idag har jag träningsverk, ganska härligt :P haha
Vi ska käka frulle och gå bort till seglet och hämta ett paket som kommit, sen får vi se. Johanna börjar bli sjuk! Det är för att honsover för lite ;) haha..



Summan av kardemumman är det är skoj att ha Johanna här.. =)
Nu ska jag agera..
Ha en bra dag!


Äntligen hemma

Nu är vi hemma :)

Mötte upp Johanna vid tåget klockan 16, johan körde hem väskan och vi knallade på stan.
Jag gick på Yoga passet och mår jag så här bra efter varje gång kommer jag aldrig sluta. Jag längtar redan till nästa Tisdag. Sen sprang vi med hungriga magar hem och kastade ihop en lasange som vi nu har mumsat i oss..
Johan har åkt till Upplandsväsby så vi är solokvist :) Gluttar äntligen hemma och letar lägenhet i Oslo åt Johanna och några tjejer. Älskar verkligen lägenheterna där, dom är höga i tak allihopa och dom flesta har verkligen stil.. Fick lite flasch backs från den tiden ikväll också. Året i Oslo var verkligen ett galet spexat och spännande år..

Nu ska vi mysa vidare..
Ha en bra kväll!

"En riktig pärla"

Johan som väckarklocka är inget att lita på, han skulle ringa och väcka mig halv nio men tio i nío kom samtalet :) Får helt enkelt ställa mobilen istället :)

Kvällen igår belv lång :) Vet inte alls varför men jag sköt på bakningen ändå till halv tio.. Gjorde bara smeten och bollarna rullade jag i morse :)

Sen begav mig till brynäs centrum och köpte en bukett tulpaner till svärfar, och vandrade mot Bomhus.
Stannade hos Harry i en timme drygt, eftersom jag inte kan vara med och fira honom ikväll..

Sen knallade jag hem igen, och inte för att det är så jätte långt till honom, men tillräckligt för att jag borde fått lite värk i höfterna så har jag inte fått det :) Kanske ger fogisarna med sig lite! Hoppas..


Hur som haver så kom vår lägenhet ut på annons idag :) Jätte fint gjort av Marit tycker jag och Johan var också nöjd med annonsen! För er nyfikna kan ni se den här.
Sista visningen är den 21 april så efter det får man väl domen :S Håll tummarna!

Igår fick vi sms av Ronja och Melissa, som bjöd in till pimpelfiske och tävling i Västansjö, vi ska pimpla grilla och mysa och det ska bli super kul! Jag hoppas det blir fint väder..
Jag ska byta om och knalla ner på stan om en stund, möte upp Johanna och gå på yoga passet. Sen ska vi hem och laga lasange med god sallad till.
Är rädd att vi kanske pker på att hämta Johans väska i Upplandväsby.. Usch va det där retar mig fortfarande.

Har slagit in min pappas present också och det känns lite tråkigt, bara en blankt kort :S Men det är väl tanken som räknas hoppas jag. Har ju trots allt lagt ut en slant för det, det är verkligen inte billigt med fotografier!
 (jag tror inte han läser min blogg) ;) hoppas inte det iaf.. Får be syrran klistra ihop ett fint grattis kort.
Vi ska äta Tacos hos honom när vi kommer fram sen ska grabbarna på poker och jag ska spendera kvällen med nära vänner! Vad jag och Johanna ska fördriva tiden med har jag ingen aning om.. Slappa kanske och prata ikapp, var som sagt ett tag sen jag träffade henne, eller alltså träffade så man hann prata med henne.. ;)

Mäste ringa Fanny och be henne leta fram pimpelspön och ryggsäck med stol i så vi kan njuta på isen..
Och maggot :S Blä måste vi fixa också.. Var hundra år sedan jag pimplade men amatören kanske vinner rent av ;) haha

Nu ska jag göra mig klar!
Ha en bra dag!


Nica och linjen

Matchen var tydligen skit för Johan är redan hemma :) Kass stämning kallade han de ;)
Linus har ringt och vi har surrat, tycker verkligen det är roligt när han ringer.. nu sitter han och tjötar med johan i telefonen och skratten brister ut om vart annat :) !

Jag hade fått mail av Hanna ikväll (min klasskompis från Tjörn) Hon skriver och berättar om Nicaragua, hon bor i den familj i Estili som vi bodde i förra året. Härligt att höra hur dom har det och det blev som en liten Nostalgi tripp tillbaka i tiden :P Hanna är verkligen en tjej med ambitioner och som gör handlige av hennes drömmar. Hon har rest i syd/Latinamerika i flera månader nu och är tillbaka i Nica som slut mål tror jag :) Kul!

Idag fyller en liten tjej vid namn Isabell 1 år så vi skickar våra gratulartioner till henne <3

Nu ska jag driva vidare med Johan och Linus på linjen..

Bakning och fotbolls säsong!

Hos Emma var det trevligt :) Vi surrade, hon putsade fönster och sen åt vi en god lunch.. Efter det satte vi oss i varsin fotölj och somnade till båda två.. Haha..

Sen gick jag hem och dammsugade och grejjade. Johan hämtade mig och körde mig till sandviken där Culjo sprayade på mig lite färg :) Sen blev det Maxi där vi handlade present till Johans pappa som fyller år imorgon. Jag kommer inte kunna åka dit på kvällen så jag ska gå dit med lite chokladbollar och en blomma under dagen istället.

Väl hemma kastade Johan i sig mat och åkte iväg lika fort igen, fotbolls match.. Nu börjar säsongen ;)  Ikväll ska jag baka lite och plocka undan.. Kolla färjan 2 =) haha..

Hoppas ni har en bra kväll!

Tävling




"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
1 presentkort a´500 kronor från Kiddoz!
 Var med och tävla HÄR du med!"

Oväntat besök!

Ja, vis nio hörde jag stenkast mot rutan och utanför stod han :) Jag kunde på något vis inte låta bli att skratta..
Men sen när han berättade vad som hänt.. Under fotbollen hade han och Henke kommit ifrån varandra, Bland 25000 människor, och dom hade sagt att om dom tappar bort varandra skulle dom mötas upp vid ett ställe..
Men Henke fanns inte där dom skulle ses, han fanns inte hemma i lägenheten senare heller. Vilket hade reulterat i att Johan fick stå på tåg stationen i två timmar och vänta på tåget mot Gävle (ja det som bara gick till skutkär) Dessutom utan väska.. (eftersom den var i lägenheten) Då skrattade jag inte mer. Tyckte det kändes lite väl... Nu har alltså Johan sin väska, med nyklar, kläder tandborste och annat i Upplandsväsby och vi åker på Torsdag. Jag hoppas verkligen vi kan få hit väskan på något vis.
Aja, huvudsaken var ju som sagt att han tog sig hem.

Det braiga var att efter ett tag när vi satt i soffan så sa jag att johanna kanske skulle komma på tisdag.. "Kanske?", frågade Johan, "- Ja, hon måste bara få någon som kör henne till ösd på söndags morgonen för att kunna ta tåg tillbaka till Oslo då, och det är inte så mänga av Ramsele borna som kommer vilja köra klockan 8 på morgonen efter pubafton, så vi får se hur det blir" "- Ja, men jag ska inte festa så jag kan köra henne" säger Johan och jag kände hur lyckan spred sig. Iof hade jag kunnat kört själv eftersom jag verkligen kommer vara nykter men jag vägrade :) så johan kom som en räddare i nöden! Det var ju kanon kul. Kontaktade Johanna som skulle boka biljetterna och imorgon kommer hon hit!
Jisses så skoj! Det är ju inte varje dag man träffar henne. Sist vi sågs var någon timme hemma hos hennes mamma under jul veckan, innan hon skulle till Alperna.. Så det ska bli kul!




Johan ska kolla om han kan slippa jobba halvdag på torsdag så vi kommer iväg den tid som var tänkt. Han har likom bara hållt med när jag sagt att vi åker efter att ha varit hos barnmorskan, men förmodligen inte tänkt på att han jobbar halv dag då.. =)  Vi får se hur det blir.
Imorgon fyller också svärfar år :) Får se om jag kanske åker dit tidigare på dagen eftersom Johanna kommer och jag har Yoga. Eller om vi åker dit alla tillsammans.. Det visar sig!

Hur som haver så ska jag gå över till Emma och umgås en sväng!

Ha en bra dag!

Borttappad pojkvän!

Johan hade glömt mobilen hemma igår när han åkte.
Han ringde tidigare idag och vill att jag skulle hämta honom vis stationen kvart över åtta. ungefär då skulle tåget vara framme i Gävle.. Han skulle ringa igen efter matchen och säga när tåget gick :S Men inget samtal kom.

Jag åkte ner till stationen och väntade. Kollade på ankommande tåget listorna och inget upptåg skulle inkomma förns kvart över tio? Blev väldigt förvirrad och ringde kundtjänst som säger att tåget som Johan stigit på stannar i skutskär och därifrån måste han ta en buss.. Och vart eller när den bussen kommer har jag ingen aning om.. Huvudsaken är att han kommer hem..

Undrar när detta kaos ska göra avslut, för jag är lite less nu..

Sitter hemma och är lite smått orolig (det har jag efter min mamma) tålamod för detta har jag egentligen inte!
Kollar på "Vårt brölopp i era händer" och väntar på att dörren ska öppnas.. klockan nio börjar en film, something new, gluttar nog lite på den också antar jag..

Ja, det var den helgen i all sin prakt..
Dagens positiva: Johanna stannar eventuellt i Gävle från imorgon (?) eller Tisdag (?) och åker hemåt med oss på torsdag :) Wiiiii.. det skulle vara kul om planen blev så.. 

Ha de bra

Tråkiga söndag..

Tråkiga söndag..

Hittils har jag inte gjort någonting nästan, varit på kvantum och handlat lite snarra som jag tryck i mig framför tvn.
Pratade nästan två timmar med Jessica B :) Dom timmarna gick hur fort som helst. Jonas var ner en stund och jag har nyss kört honom så han fick hämta en pizza (han var inte körduglig själv) ;) och nu sitter jag här igen !
Solen har smygit fram lite iaf.. Ganska skönt att kunna ha balkongdörren öppen, i övrigt har jag en sån tristess känsla i hela kroppen och skulle vilja göra något, samtidigt som jag bara vill vara hemma och slappa.
Jag skulle vilja ha massa tyg och en symaskin.. Då skulle jag kunna vara lite kreativ. Kanske är det årets julklapp? Haha.. Fast alla säger att man slutar få julklappar när man får barn? Hoppas inte mamma och pappa tänker så ;) haha jag som älskar att fylla år och julafton, mycket för att man faktiskt får saker som man vill ha, det låter säkert jätte girigt, men vem tycker inte om att få saker? Gemenskap och glädje är ju så klart nyckelorden men att få ge bort saker och ta emot saker är ju inte så dumt heller.. Tycker iaf jag!

Näe, fy va trist det är här.. Trodde jag skulle njuta av lugnet.. "När katten är borta dansar råttan på bordet" Men råttan har mest bara försökt få tiden att gå så katten kan komma hem igen.. ;) Är ganska trist faktiskt och vara ensam, iaf när man inte har något att göra.. Fick för mig att ringa Lovisa och höra om hon ville gå en sväng på stan, men kom på sekunden efter att hon är hemma i Skellefteå.. Attans.

Veckan som kommer består av tre "arbetsdagar" det kommer gå fort. På onsdag ska jag packa bilen och sen på torsdagförmiddag bär det av..
Efter att ha pratat med Ronja igår tror jag det kommer bli kanon kul hemma!
Johan ska iaf hänga med pappa på torsdagskvällen så jag ska vara med tjejerna :) Vi som inte gillar poker ;) haha..

Näe, nu måste jag helt enkelt hitta på något annat så tiden går lite fortare..

Nyhetsmorgon..

Blev ingen sovmorgon idag.. Johanringde och väckte mig halv nio! Han ville säga hej.. Är min sambo en toffel? ;) Haha..
Lite senare fick jag ett sms av mamma som undrade om vi kunde handla åt henne på biltema, då jag till min förvåning får veta att det inte finns biltema i Gävle :S Vad sjutton! Det byggs nu och öppnar till våren.. Så vi får ta och svänga in i Sundsvall och handla istället.
Vädret blev inte som väntat idag! Det är ganska grått och trist ute.. Jag ligger fortfarande i sängen och kollar nyhetsmorgon.. Drar mig nog ett tag till också! Måste ut och flytta bilen också då jag ställde mig lite klupigt igår, men ingen stress!


Vad händer annars en söndag som denna?

Hoppas ni får en bra dag.

BRYNJAN!

Den här dagen har varit lååång... Vi åkte ner till stan en sväng men jag ville hellre till Valbo så bilen tog oss dit. Där köpte vi kolfilter av peter och hälsa på Emma på Gina :) Åt en mjukglass och fick en glimt av E.M.D ;)
Sen bar det av hem.. Vi har haft massa plus grader och stårlande sol.. Johan åkte sen till Upplandsväsby och jag gick till Brynjan.. Var inte på nått humör alls innan jag skulle dit, men mina super kollegor och härliga ungdommar blev jagsnabbt på topp igen.. Brynjan är verkligen ett ställe där man skrattar även om man verkligen inte har lust :)



Nu tänker jag krya ner och njuta av HELA sängen :) Imorgon tänker jag ta en sovmorgon och sen ska jag fixa det där filtret till fläkten, om det är lika fint väder som idag ska jag ta mig till Hemlingby och gå en prommis!
Känns som kommande vecka kommer gå fort, vi är snart hemma :) Där vantar kalas hos pappa. Tjejkväll med mina tjejer. Tid på kvarnbacken och lek och stoj i Västansjö.. Och säkert massa mer. Det är som så mycket man vill hinna med när man väl är hemma så det brukar sluta med massa stress, men det blir alltid roligt ändå!

Ha de bra!

Sommar sommar sommar

Nu har jag fixat det där bältet för en betydligt billigare slant än vad som blev sagt, tack och lov! Johan kom hem sent från jobbet och stack iväg för att träna. Snart blir det fiskpinnar med mos.. Emma har ringt och bjudit över oss :) Får se hur det blir med det.. Skulle vara väldigt skönt men jag har en föraning om att Johan helst kommer vilja vara hemma.

Imorgon åker iaf han bort till upplandväsby. Jag ska jobba sen njuta av att få ha hela sängenför mig själv :) 

Jag längtar till sommaren. Så otroligt mycket.. Ska bli så kul när grillen kan tändas och man kan umgås i goda sällskap! 
Sommaren är den bästa av dom alla. Dessutom hoppas jag kunna spendera lite mer tid i Ramsele den här sommaren eftersom jag nog inte kommer jobba hela juli.. Fast man vet ju aldrig vad händer efter vägen.. Vad som än händer så är sommaren mer än välkommen! 



Nu ska jag steka fisk! 

 Ha en bra kväll..

Positiva Marit :)

I tre veckor har jag väntat på att få komma till min doktor.. Anmäler mig i kassan och betalar 200 kronor..
Fick sitta i väntrummet i 20 minuter, dom var försenade, men det kan jag ta.. Sen fick jag komma in till undersökningsrummet där läkaren ställde några frågor som tog ungefär 5 minuter, sen kunde hon konstatera att det är foglossningar jag har och att det är det som gör att jag har ont.. Min följdfråga blev "Vad kan jag göra åt det?" Varpå hon ger mig en lapp med ett nummer till sjukgymnasten och säger att hon måste gå till nästa patient!

TACK FÖR DEN HJÄLPEN, 200 KRONOR FÖR ETT NUMMER SOM JAG KUNDE HITTA PÅ ENIRO! Hade dom inte bara kunnat ställt dom där frågorna över telefon när jag ringde för tre veckor sedan?
Jaja, jag gick ut därifrån och ringde direkt sjukgymnasten som svarar mig att jag behöver ett bälte av något slag.. Och att vänte tiden hos dom är över tre veckor.. Jag kan inte ha det så här i tre veckor igen svarar jag och hon säger bara att hon beklagar och att hon själv hade samma problem under hennes graviditeter, det är inte roligt säger hon! Nej tack jag vet det.. Men jag måste ha de där bältet eller vad det är för jag tänker minsann jobba ett tag till och lägger på luren.
Känner sån frustration att jag kokar.. Tar tre djupa andetag innan jag går in i lägenheten hemma och möts av Johan och Marit (mäklaren) Hon är super optimistik och säger att vi verkligen fått det fint här, "Är jag i samma lägenhet?" Det var ju kul att höra.. Nästa vecka går annonsen ut och Marit menar att det ska gå bra. Hon kan inget lova men om hon får gissa så kommer Johan inte bli besviken och jag ser hur det lyser i hans ögon av lycka, han ser ut som ett barn i blåställ..
Det knäpptes kort och vi fick råd att sätta upp en lampa i köket till visningen om två veckor. När hon och Johan gått gjorde jag lite lunch och försökte vara glad för att Marit varit så positiv istället för irritera mig på dagen andra nedslag..

Jaja, nu ska jag fortsätta dagen!

FREDAG :)

ÄNTLIGEN ÄR VI FÄRDIGA!

Det blev en lånng kväll igår innan vi fixat det sista.. Inte förns åtta kom vi igång.. Men då skrubbades golven, fönstren putsades och ja Johan var helt galen och ville att allt skulle vara perfekt :S Lite jobbigt med vid tolv fick jag faktiskt säga åt honom, han ville börja sopa ute på balkongen (?) Mäklaren kommer väl inte knäppa kort på betongen!? Ja hur som helst så är här hemma nu mer rent än någonsin, kliniskt rent och jag vågar knappt röra mig.. Alla sladdar är borttagna, varenda kakelplatta skiner, nya blommor i fönstren och gud nåde den som skulle få för sig att gå in här med skor ;)
Känns skönt att vara klar och fått det gjort. Kanske kan man avnjuta en enda kväll i soffan den här veckan? Har verkligen varit fullt upp non stop den här veckan.. Sen blir det ju visning då är det bara att börja om :) Det är ju egentligen då det är som viktigast att det är fint :) Men vi får väl hålla efter lite också :)

Vid halv elva åkte vi på mcdonalds för Johan var hugrig och ville inte röra något hemma sen hem igen och bar upp diverse saker till Jonas. Nu är det fredag och jag ska snart till fröken doktor. Just samma tid som mäklaren kommer hit.
Jag hade velat prata med henne och sagt vi vill skynda på allt lite, att vi vill få den såld så fort som möjligt.. Men jag hoppas Johan står för den delen istället då..

Ikväll hoppas jag som sagt på en lugn kväll. Det är kanon väder ute så jag ska nog ta och gå en prommis också. Det blir ingen simning ikväll iaf.. Morgonen har varit lite panikslagen. Jag fick en viktigt brev på posten igår som var spårlöst försvunnen. Jag var helt säker på att jag lagt det i ryggsäcken men så var inte fallet.. Jag letade och letade men hittade det ingenstans, ringde Ullis på brynjan och tänkte att jag kanske hade lagt det där? Icke.. Ringde Johan och förklarade hur viktiga papper det var.. Till slut pep han fram "du kanske ska kolla i soporna, det var mycket som hamnade där igår" Haha.. Mycket riktigt, i soporna låg kuvertet.. Men nu har jag iaf fått tillbaka det. Det är så olustigt när man inte hittar viktiga saker, som om man lagt ifrån sig börsen eller mobilen.. Paniken sprider sig i hela kroppen och när man väl hittar det blir man så lycklig!

Nu ska jag göra mig klar!

Ha en bra Fredag!

PYSSELABSTINENS

Kretiviteten flödar.. Jag har beställt hem gratis tapet prover som jag ska göra tallriksunderlägg av. Ska se om jag hittar brickor på någon loppis framöver som jag kan göra lite personliga också. Har hittat mycet insperation och tips här..En jätte bra blogg :)
Har hittat en sida på internet där jag gjort en fin tavla som Johan ska få. Måste bara redigera och grejja klart lite först.

Ska åka och köpa magnetfärg och kritfärg också som jag ska använda mig av i nya lägenheten.. Men det var lite väl dyrt för plånboken just nu så det får vänta.. Känner mig på sånt otroligt pyssel humör.
Har även lyckats övertala Johan att följa mig och simma på fredag, hoppas det blir av :) Det var ju stört skönt igår, bubbelpoolen och relax avdelning.. Lite frukt så kommer det där bli kanon mysigt.
Johan kommer nog hem när som helst då blir det action igen.. Har tagit en paus i allt ett tag.

Pratade med pappa som funderar på att rusta lite i hans hus också.. Vardagsrummet ska bli 2000 tal istället för 80 tal.. Skulle verkligen behövas och jag tror han skulle trivas bättre om det blev lite mordernare.. Det skulle vara kul!

Ska ta och ringa Jonas och fråga om vi kan ställa whiskykorg, bilstol och barnvagn hos honom under morgondagen, vill inte gärna att de kommer med på fotografierna!

Ha de bra


hem ljuva hem

Nu har jag fått nog. Ska det behöva gå nästan 4 månader mellan varven jag är hemma, det är på tok för länge. Så känner jag säkert bara för att vi snart ska åka hem.. Som jag sa till Ronja igår "När man inte varit hemma på så länge så bara går tiden, men när man väl åkt hem, då vill man stanna där ett tag till" "Alltid", ja det är svårt att förklara, men så är det. Så efter påsk kommer jag säkert bara vilja hem igen, fast iof har vi ganska mycket att se fram emot då också. Flytten, kryssningen och lite annat smått och gott..

Ta mig hem


Extreme makeover är på tv och även om programledaren mest bara skriker och irriterar så är det ett ritigt snyftar program.. :) Det tar sig i lägenheten. Imorgon ska det knäppas kort, och så klart skulle hon komma just den tiden jag ska vara hos läkaren så Johan får helt enkelt åka från jobbet och möte upp henne.. Måndagen efter pås går annonsen ut så det är spännande.. Ikväll ska Johan på fotbollsmöte, jag jobbar Brynjan sen blir det sista rycket. På fredagkväll ska jag göra allt annat än att städa ;) Nu ska jag åka och köpa nya blommor!

Ha de bra

"Vad va de jag sa?" ;)

Nu är jag hemma igen och har släng i mig en tallrik fil med äpplen. Det var super skönt och kul att åka och simma..
Vi simmade i 45 minuter sen glassade vi runt i utomhuspoolen och bubbelpoolen och skvallrade lite. Lovisa är väldigt lättsam att umgås med och det blir ett och annat skratt :)

Elementet som skulle målas tog Johan tag i.. Efter fem minuter och några av hans kommentarer ville jag bara säga "vad va de jag sa" haha.. Men jag höll mig, han är ju duktig som vill att allt sa vara så bra som möjligt och det blev faktiskt skillnad, det blev vitt och fint :)

Inatt kommer jag sova gott, det känns. Det var inte igår som jag rörde på mig annat än promenader och simning är verligen det optimala, det ska göras om! Lovisa åker hem till Skellefteå imorgon och blir där i två veckor, men sen så..
Nu ska jag göra mig redo för sängen! Imorgon är det nya tag och sista rycket här hemma, matte lektion och lite jobb på bryjan.. :)

Ha de bra

Göran från Huddik!

Jag har varit ute på dagens shoppingrunda.. Blä va tråkigt det är att lägga pengar på fönsterputs, eluttag, svampar och städ prylar :S Det sved när jag skulle betala. Men nu är jag hemma med lasset som jag konkade hem i ryggsäcken som jag fått av Johan..

Väl hemma knackade en gubbe på dörren, Göran från Hudiksvall.. Han skulle lista och fodra fönstren. En ofantligt trevlig gubbe :) Jag gjorde ett ryck och rensade badrummet. Skrubbade, dränkte och torkade väggar och golv, under tiden samtalade jag med Göran, haha.. Vi disskuterade allt fram älgar till krockkuddar och när han frågade "Hur känns det att få barn när din familj bor så långt borta?" Då vände mitt glada humör och jag kunde känna hur tårarna brann inombords. Känslorna är helt utan kontroll just nu :S Tur att jag var inne på badrummet och svalde ner gråten och svarade att det säkert kommer gå bra ändå, det är ju inte JÄTTE långt hem trots allt.. Sen fortsatte dom roligare disskutinerna och dom jobbiga känslorna försvann. Göran visade hur jag på bästa sätt skulle trolla bort kalket i badrummet och han fick en kopp kaffe, då var dom andra grabbarna snabba in och tog sen en slurk också.. Jag fick lära mig hur en limpistol fungerar och jag kunde vara till lite nytta, det var mycket roligare att rengöra micron, ugnen och diska när jag hade lite sällskap här inne. Dom satt och surrade här ett tag, gav beröm till Johan för att han gjort lägenheten så fin.. Finaste i byggnaden enligt dom :) Sånt är ju roligt att höra..  Göran är "frilansare" han har ett bygg företag som pysslar med olika saker. Jag berättade om vår lägenhet och till slut tog han våra nummer om han skulle ha mer jobb i Gävle, för då kan han eller hans män hyra vårt rum, dagavis eller veckovis.. Kanon tänkte jag.. Kul med lite kontakter och dessutom en hygglig gubbe som verkar ha fötterna på jorden! Dom åkte nyss på lunch och listerna sitter uppe så det som igår var förstört och gjorde mig surare än allt annat på dom där killarna har idag vänt totalt. Dom har gjort ett jätte fint jobb hittils och snart är det klart. Dessutom har jag ju haft sällskap i allt tråkigt städ.. Så ikväll kan jag åka och simma med Lovisa utan dåligt samvete :) Jag har ju faktiskt städat massor och fått massa saker gjort! Hade jag inte varit så rädd för strömmen hade jag gett mig på uttagen också, men jag vågar inte. Imorgon åker jag kanske på att måla elementet, som jag skarpt vägrade från början, men va sjutton, vill Johan ha fanskapet målat så får jag väl se till att göra det då.. Men vilket pill :S

Två till katonger är packade och strax är förrådet fullt. Hur har alla saker fått plats här inne? Och nu har vi dessutom bara packat det vi inte kommer använda på två månader (!) Jag begriper inte hur vi lyckats bo här inne.. Men det har gått.
Jag ska boka en tågbiljett till den 8 juni och då åka hem några dagar för att fira min lillasyster som går ut nian. Har lovat att vara hennes privata chaffis den kvällen.. Skulle så gärna vilja åka på Tinas student i sundsvall också så jag ska ringa min morbror ikväll och kolla om jag kanske kan få plats med dom, det är ju bara dagen efter, vi får se hur det blir med det. Ska lägga mitt schema för sommaren imorgon sen får dom planera utifrån det. Tänker inte ta på mig 100% för jag tror inte det kommer gå.. Men så mycket som möjligt med några dagars ledighet under student tiden så ska det nog gå vägen.. Jag undrar vad Fanny ska få i prelle? Vad önskas? (förutom en hund för 12000:-) Haha..
Farmor ska ju också åka hem till pappa i samma veva så då får jag träffa igen också.. Och på så vis slipper jag bussen från sundsvall och kan åka bil istället ;) Kanon bra.

Näe, nu ska jag fortsätta med städningen, förhoppningsvis kommer sällskapet tillbaka snart! Det är super kul med lite rörelse i lägenheten!

Ha en bra dag!

Sol sol sol sol sol sol

Är ledig från matten idag men uppe för det. :) Vi har inga persienner eller rullgardiner och solen går upp på fönstersidan så det är inte aktuellt att ligga kvar är solen skiner och man vet att en till dag med toppen väder väntar. 
Johan har åkt och fönsterkillarna är i trapphuset och fixar. 
Johan skrev en inköpslista igår som jag ska gå och handla idag, det var allt från, rengöringsmedel till doslock.. Så vid tio ska jag gå och fixa det. Lägenheten dryper i damm och så fort dom är färdiga här ie ska jag sätta igång med att damma. 

Igår var jag över till Emma en stud och surrade, kollade tv och så. Det var mys! 
När jag kom hem igen så blev det sängen ganska omgående. Jag har somnat före Johan många gånger nu och det hör verkligen inte till vanligheten! 

Så vad ska jag ta tag i nu? Röja ännu mera kaske. Packa en låda till.. 
Dessutom har jag ingen aning om hur man deklarerar? Jag ska ju göra avdrag också? 
Får nog ta med mig det där hem och be om hjälp, eller måste man göra det på en gång? 
Känns otroligt skönt att kunna köpa både säng och tvättmaskin för pengarna, så även jag bidrar med något till boningen. 
Näe, fixar time!

Ha en bra dag i solen!  

RSS 2.0