Måndag.




Imorse låg jag kvar i sängen, Johan skulle lämna Theo. Jag blev så otroligt imponerad av hans lugn och han söta fina sätt att vara Theo! "Nu borstar vi tänderna gubben" och han följer snäll med och borstar. Jag måste vara världens mest lyckligt lottade som fått en så fin pappa till mitt barn! Han är verkligen helt otrolig.




Världens bästa pappa!






Efter dom gått steg jag upp och drog igång mer tvätt. Idag ska någon komma och titta på lägenheten, chansen att dom kunde flytta in tidigare fanns så jag har gjort mitt yttersta för att det ska så bra ut som möjligt här hemma. Ska införskaffa nya blommor också, dom saknar vatten när jag inte är hemma ;)
Är lite mer människa och mår hyffsat tack vare alvedon och nässpray.

Jag har bokat loppis bord och är tacksam för att Farmor ska hänga med mig ut dit och hjälpa mig :)
Idag ska jag bara ta det lungt, innan jag hämtar pappa på flygplatsen. Så fort jag blir helt frisk ska jag dunka ner mig i solariumet och få lite färg jag med..

En dusch nu så kanske allt blir bra sen..

Ha en fin dag!




Feb. 27, 2011




Ha en fin kväll.


Söndags prommis..




Jag vågade mig på en liten promenad utomhus. Det gjorde susen. Johan hämtade ut sina tågbiljetter som ska ta honom till en grabb helg i Göteborg, det kan han behöva :)




Jag bara älskar när det blir så här tokigt, TOSK SKAGEN :) haha




Så skulle vi titta om vi hittade en lampa att ha i nya huset, men han var tydligen och bastade idag ;)





Brevid vårt hus hade dom loppis, men det var nästan tomt.



Jag invigade min nya vår jacka från Carlings och solbrillorna.



Så var vi hemma igen..

Jag blev helt genom svettig óch slut av denna korta sväng, men jag mår bättre ändå.
Theo har ramlat och slagit undersidan av ögat, så nu är han blå ovanför och röd under. Stackarn.
Han har sovit länge i vagnen men nu är det full fart igen. Jag ska röja undan här lite så jag inte måste göra allt imorgon. Morfar kommer ju hem från utlandet imorgon :)

Ha de fint.




Söndag söndag, hela dagen..



Idag är vi mer människor. Jag sovit som en kratta, men nu är det barntv och frukost som gäller.
Spykuddarna är i tvättmaskinen och snart är det ordning och reda här igen.




Jag och Theo lagade frukost i hans kök :) Det var roligt.





Jag ska göra tomatsalsa.

Ha en fin dag.


Barnloppis




Jag möttes av ett litet troll igår när jag äntligen kom hem. Aldrig har dom där 17 milen känts så långa.
Huttrade mig hemåt och lilla Theo hade fått sig en blåklocka på dagis. Men som vanligt vid gott mod ändå.

Jag somnade på soffan, utslagen. Vaknade i sängen under natten av att Theo grät. Fattade ingenting, han som varit så nöjd hela kvällen. Men en timme senare vaknade jag igen. Av att en kräk kaskad landade på min arm och vidare över hela sängen och avslutades på golvet! Magsjuka. I feberfrossa hjälpte Johan mig att bädda rent och sen somnade vi om. Idag har Theo mått bra. Jag mår bättre men långt ifrån OK.

Johan har varit och handlat. Kyl och frys är nu uppfylld. Räkningarna betalda och ännu en nackdel med denna bil är ju den där himlarns fordonsskatten.. sjutton va ruinerad jag blir tack vare den där bilen.

Jag har ikväll försökt gå igenom Theos rum för nästa helg ska jag prova på något helt nytt. Jag ska delta i en "barn loppis" ute i Söråker, grannbyn till stället vi ska bo på. Det ska bli super roligt. Jag har packat ner kläder och saker som har ett affektionsvärde, det som jag aldrig, för alla pengar i världen skulle göra mig av med. Men i övrigt har jag, Theo och Johan tillsammans kommit överrens om vad vi kan göra oss av med. Det ska bli spännade. På måndag ska jag ringa och boka mitt bord. Grubblar lite på vad man kan ta betalt ? Får suga på det ett tag till. När jag blir kryare ska jag se efter i förrådet om jag hittar något mer vi kan sälja bort. Känns skönt att rensa lite innan flytt.



Nu ska jag trycka apelsiner och mojja med Theo!

Ha en fin kväll.


Sa*an

Mina ögon vill hoppa ur deras fästen. Näsan lyser röd.
Min kropp blir slut av att gå upp för trappen. Hela jag skakar.

Jag har legat i en illa feber dimma hela natten och även om det känns bättre nu på dagen så är detta pissigt.
När jag har som minst tid och faktiskt som minst ork och fokus att lägga på att bli sjuk, ska det så klart etsa fast.
Trodde att sömn hade gjort mig frisk, det skulle det säkert gjort om jag hade kunnat sova.

Smsade direkt imorse. "Sänd en vikarie" Och nu är Johan på väg. Jobb Johan alltså.
Han kommer snart. Jag har kastat in handuken och tänker plåga mig själv in i bilen för att sen krascha ihop hemma i min säng.

Har gjort det som absolut måste göras på jobbet. Aktivitetshelgen lämnar jag denna gång gärna över.
Johan ska ta Theo till himlabadet imorgon så då får jag tid att vila. Ikväll blir det en god film, apesiner och ett rör brusvitaminer och natten består förhoppningsvis av mer sömn än denna natt.

Nu = Kurering.

Torsdag.




Jag är på jobbet. Kom igår. Det är fullt upp men nu har jag tagit en paus.
Projekt Självkänsla har jag pysslat lite med, och Art, så klart. ART.





Kvälls lektyr detta pass :) Jag mår inte allt för bra. Förkyld och illamående och jag har inte tid attbli sjuk nu. Varken på jobbet eller hemma. Inte nu. Gör allt i min makt för att förebygga men det går inge vidare.




Här är mitt rum på jobbet, där jag sover. Mysigt litet skyffe, 




Kaos i min Kropp och Kaos i Mitt skåp. Kanske dags att rensa både kropp och detta fBannade skåp.




Min arbetskamrat Pelle. :)



Maudan, husmor har köpt hit Tulpaner, Underbara Tulpaner.




På Söndag blir det den klassiska kalkonmiddagen.


Nu hoppas jag verkligen att natten kan kurera mig, 
Men tills dess jobbar vi vidare. Har en del att bita i under morgondagen och dessutom.

Ha de fint.


"Jag har den"

Det blev en lång dag idag. Men jag är stört nöjd.

Åkte upp till Fannys skola (min gamla) för att kolla hur det såg ut, och för att träffa mina gamla lärare. Karin och Elin, härliga kvinnor.

Vidare till Pirum Parum, där jag blev snål och köpte Nova Star handskar till Theo på rea. Fy 17 va dyrt det var där.. Travade ut illa kvickt och åkte till Fyndlagret istället :) Träffade Sandra och vi bestämfr lunch date. Sallad på Gonsales en timme senare..  
Köpte en billigt grön "gunga" till Theo






Som jag pimpade med vägg dekor när jag kom hem :)

Sen hämtade jag Farmor och hon jag och Fanny åkte till Birsta. Farmor handlade garn som hon ska sticka sockar till oss med :p

Efter det åkte vi hem, lagade mat. Packade klart. Förberedde morgon dagen och någon stans där emellan gick det snabbt. Johan tog ut sophinken ur skåpet och svor över att den var så full.. När jag sen ska kasta något ser jag att påsen är kvar.. En sån där typisk grej som kallas "vardags tjaffs" hade kunnat dragit igång istället frågar jag bara varför han inte tog bort den och han skrattar.. "Jävla satans skit f*n" tänkte jag ;) Sen fyller jag ett glas vatten och kastar på honom. Theo brister ut i galet vrål skratt och där med var vatten kriget igång och soporna bort glömda.. :) Ett snabbt och kul sätt att bryta irritationen på ;)





Theo har slocknat efter all lek och spring här hemma och vi kollar Sophias Änglar :)
Imorgon lämnar jag Theo och sen åker jag för en stuide förmiddag hos Anki innan jag börjar jobba.


Nu ska jag och syrran trycka i oss glass med bär!

Ha de fint.


Kläder ;)



Theo kastar sig kissblöja :)

Det är Tisdag morgon och jag har nyss kommit ut ur duschen. Theo är på dagis och Johan sover sig frisk.
Jag ska strax packa. Den här gången känns det riktigt tungt. Har så otroligt mycket som borde tas tag i här hemma och det känns som att jag hinner med hälften även fast jag är ledig så lång tid i stöten. Kommer alltid nått annat ivägen.





Men igår fortsatte syningen :) haha.. Sydde kläder till Theo. Det blev som det vart och förmodligen bara något han kommer ha på sig hemma. Men jag ska införskaffa mer tyg så jag kan lära mig mera.





Theo var iaf nöjd över dom.. Förutom mössan ;)




Han var super glad när han kom till dagis imorse, sprang in i matrummet och skrek "HHHEEEIIII" till alla barnen och sen satte han sig själv och fikade frukost.

Efter jag packat klart ska jag bege mig till pirumparum. En butik på haga som tydigen ska ha otroligt fina barnkläder. Kanske kan man få lte inspiration därifrån. Värt en kik iaf.


Ha en fin dag


Tredje gången.. Badmonster.


Jag skulle hämta min pappa för att köra honom till flyget. Var lite små stressad för jag skulle tanka och glömde plånboken hemma. Men pappa var snäppet värre. Han hittade inte sina euro som han hade växlat in.. Jag, syrran och Pappa letade febrilt efter pengarna utan resultat. Blåste till flygplatsen och han hann med, 5 minuter senare stängde gaten. Han får helt enkelt växla in nya när han landar. Kaos. Kaos. Kaos..

När jag kom hem skulle Theo hjälpa mig att diska..




Och det slutade på detta vis. Detta var andra gången han badade idag, och inte sista för Fanny badade igen med honom under kvällen. :)




Sötnöt!





Resten av kvällen har sett ut så här ungefär. Jag har sytt i flera timmar :) Det var så otroligt roligt.
Johan lagade en spännande gryta med bulgur till. Jag ska smaka den imorgon för idag var jag mättad av all kreativitet men jag ger mig 17 på att den är god, som allt annat han lagar.





Före




Efter
Nya kökshanddukar




Före




Efter




Före




Efter





Jag kostade på mig blommor idag. En vacker lilja som satt som smäck i vasen som jag köpte i julas.




Vita tulpaner med blåbärs ris :) Det är underbart med blommor!


För dom som kan sy är detta förmodligen en bagatell men jag tycker det är så roligt även fast jag bara syr med raksöm och sick sack ;) Ska ge mig på ett nytt projekt antingen redan ikväll eller imorgon. Vi får se.

Imorgon ska Theo till dagis och Johan är risigt så han ska vara hemma. Då ska vi organisera ner allt på papper. Mamma är så snäll och tar semester för att hjälpa oss flytta också. :)
Jag, Farmor och Fanny ska till Birsta och handla garn.
Tvätt i drivor ska vikas och annat fix. Jag måste packa inför jobb och en förmiddag hos Anki för studier.
Den här ledigheten har gått hur fort som helst. Inte en lugn stund.

Ha en fin kväll.









STackars liTen..



Vi hittade skor till Theo. Halva rea priset :) Det blev ett par vinter skor och ett par jogging skor till våren.
Det var roligt att komma ner till stan igen. Hittade nya affärer och Jag och J köpte oss varsin vår jacka.



Vi gjorde oss klara för dop i Staffanskyrkan.





Kian var super duktig och det var jätte fint.




Stolta föräldrar.




Det är synd om Theo. Hans kindtänder strular och han har ONT. Hostar som sjutton när han ska sova.
Så middagen ute igår blev smärre katastof. Johan åkte hem tidigare med honom. Jag fick skjuts hem av Matte och Sophie och vi var hemma innan nio. Idag mår han lite bättre men vi har som tur är med oss host medicinen.

Vi har nyss ätit lunch hos svärfar och ska packa ihop väskorna för att åka hem till Carina och Anders innan vi beger oss mot Sundsvall igen.

Ha en fin dag.


Sen kväll igår..




Theo vet direkt vart Farfar har sin dammsugare :) Så sent igår kväll städade han hela lägenheten och det första han tog tag i imorse var samma sak. Just nu sitter dom andra och äter mannagrynsgröt, jag kan inte med att äta så här tidigt.

Vi ska iväg på jakt efter ett par skor till Theo innan vi åker hem och svidar om :)


Nu ska understället på och kläder i mängder. Det är kallt..

Ha en fin dag.


Fina männsikor.



Hittade en fin bild på mina kära. Johan firade Nyår i Ramsele, med bästa Ronja och hennes Bror Robin.


Vi sitter i bilen på väg till Gävle. Johans bilstereo har ställt in sig på en pinkod som vi inte har så det är ganska långsamt utan musik. Theo sover som en stock så jag gissar att han blir uppe ikväll.. Men vad gör väl det?

Nu ska jag vara lite social här i bilen. :)


Misslyckat..



Theo och Fanny har lekt kurragömma.








Theo gömmer sig på samma ställe varje gång ;) I sin garderob..





Sen busades det lite.





Jag tog en akut tid hos frissan och 1500 kronor senare är jag vit istället för gul i skallen. Känns piss.
Dessutom säger min pappa när jag kommer hem: "Ja, du ser ut som en sån där fjortis" Jävla skit.. Aja, det är ju inte gult iaf. Om jag bara hade tänkt innan jag handlade hade det aldrig hänt.





Theo har just badad och vi ska göra oss redo för en bilfärd.
Jag ska packa ner det sista och fixa allt innan J kommer hem.

Ha en fin dag.


Feb. 17, 2011






Igår var jag på möte hela dagen. Tog min bil och körde hemåt. Johan var till tatueraren och planerade sin nya gadd. Det kommer bli smärtsamt och ta lååång tid.. Fanny var också med dit, hennes kommer bli värre ;) Känner mig nöjd som avstår.

När dom var tillbaka tog Fanny Theo och jag och J åkte ner till Saffran för en middag. Det var hur gott som helst. J uppskattar inte när jag har med mig kameran ;) så jag har snott sommar bilder därifrån. Vackert och bra mat. :) Hade super trevligt. När vi kom hem igen var ingen hemma. Jag slockande på sängen och vid 21 kom Fanny, Theo och Morfar tillbaka dom hade varit hos min farmor och badat :)



Några av mina fynd häromdagen.



Framtidprojket.






Theo fick ett nytt rengställ. Kommer bli mer än ödvändigt i vår.








Undeställ till påsk då vi ska vara ute så mycket som möjligt.





Jag köpte mig nya träningskläder.





Baslinnen




Sommarklänning på dunder Rea.





Och en blå klänning som ska nyttjas på dopen denna lördag.


Nu ska jag styrka Theos väst. Han fick den av Carina och Anders och jag älskar den, den är ställbar i ryggen så han har kunnat haft den ett tag och kan använda den ett tag till, även fast vi bara har den på speciella tillfällen.

Det har snöat i två dygn snart. Det vräker frotfarande ner.


Ikväll ska vi till huset. Imorgon till Gävle :)

Ha en bra dag.

Imorse


Tisdag.

En lång dag.

När Theo vaknade knallade vi ner på stan, på vägen dit ringde morfar och ville bjuda på lunch. Så blev det.
Efter åt gjorde vi affärerna. Ska knäppa bilder på det införskaffade, men jag verkligen älskar när det är mycket Rea. Det är bland det bästa jag vet. Jag var på stan i 4 timmar. Fanny tog Theo med sig hem och jag mötte upp Johan för vad jag trodde skulle bli ett snabbt bank möte, men vi blev kvar där i nästan två timmar. Vi var kvar även efter att det stängt så Andreas fick släppa ut oss bak vägen. Men nu kan jag lite mer om räntor och allt vad det innebär.. Tror jag har skrivit namn på 14 olika papper, men jag är nöjd.

När vi kom hem tog jag reda på tvätten.. Sen färgade Fanny håret på mig. Theo har somnat, även Johan, han somnar alltid på soffan den här tiden ;)

Reema har ringt också, han och hans fru har bjudit hem oss på Torsdag för att gå igenom fler papper och så :) Det ska bli super kul att komma till huset igen. Det som inte är lika roligt är att jag måste antagligen kontakta hyresgästföreningen eller vad det är för att vi blir blåst på en hyra och det retar mig som 17. Får se hur det går. Jag ska ta reda på mer också så jag inte misstar mig.

4 mars är det en förläsning som jag vill gå på. Det handlar om en man som varit yrkeskriminell i 20 år och om hans liv. Jag köpte hans bok idag "Jag är Wanted" och hoppas hinna läsa ut den innan. Förläsningen är i Huddik, på Sebastians arbetsplats så jag får ju även träffa en vän på samma gång.

Imorgon är det vråltidig morgon. Kvart i sju blir jag upphämtad på Theos dagis. Mot Ramsele för personalmöte, tillbaka till Sundsvall och på kvällen ska jag på date ;) Jag och J ska ut och äta middag.

Satte mig ner för att börja med fotoalbumet men jag tappade lusten. Kreativiteten flög ur mig så jag la tillbaka det. Nu ska jag lägga fram kläder och förbereda inför morgondagen sen ska jag se om jag får med mig min sambo till sängen för ett möte med Johan Blund.

Imorgon kan jag ta med min bil hem igen. Och förhoppningsvis min mobil också, om jag hittar den.


Ha en fin kväll.

GOD NATT











Vackra blommor.



Igår hämtade pappa mig vid Bussen :) Fast Fanny körde :P Kunde stolt säga att jag satte provet galat och lättnaden var så stor när jag kunde lägga bort den FETA boken på hyllan hemma och det lär dröja länge innan jag tittar i den igen.

Hemma möttes jag av vackra blommor på bordet. Känner mig otroligt tacksam för vilka underbara människor jag har runt mig.





Min favorit blomma är Tulpan, och just en tulpan bukett med ett super gulligt kort i fanns hemma :)




Theo visade vad nytt han lärt sig. "Vart är magen?" Då visar han klart och tydligt vart den befinner sig :)
Vid blöjbyta tar han bestämt blöjan och slänger den själv i soporna. 6 dagar är för lång tid hemifrån.



Magen och bajs verkar vara veckan ledord ;)




Denna bild är från förra veckan då Theo fick sin fingerfärg :)




Underbart att komma hem.




Mys i soffan, med bilen.





Kärleken är stört av allt!

Att komma hem och mötas av en kram och en puss är det bästa. Att få veta att man varit saknad, när man saknat så mycket själv. Imorse ville Theo upp klockan 06. Mina ögon var trötta men vi blev snabbt pigga. Har städat, tagit hand om tvätten och nu sover vännen.

När han vaknar blir det en tur till stan för att se om vi kan fylla min garderob med något nytt. Ikväll ska håret fixas och ögonbrynen ska plockas. Har en symaskin här hemma som jag fått av Farmor så jag ska köpa sytråd till tyget jag köpt och sen sy nya gardiner :) Trodde jag skulle ha bil idag, men Johans as till firmabil som står här ute ville inte starta så vi blev utan, men vad gör väl det när vi har ben.
Dessvärre verkar vagnen gått sönder, ryggstödet är snett, och jag lyckas inte laga det.. Suck. Jag som älskat den där vagnen. Får ge det ett nytt försök senare.

Nu ska jag hoppa in i duschen medans virvelvinden sover.

Ha en fin dag. Det ska jag ha :)


Trist och kallt.




Ska det verkligen vara så här kallt på en buss? Jag fryser som en galning och har 2,5 timme kvar.
Men brevid mig sitter två små tjejer som skrattar ljuvligt och det gör att jag vill hem ännu fortare.
Sitter och funderar på om jag ska ta tag i målningen den här veckan, har lite loppis fynd som ska fixas till med lite färg. Igår på buss stationen köpte jag 101 ideér, jag älskar den tidiningen och den kommer bara ut 4 ggr per år och nu har den kommit :) Jätte många roliga ideér och mitt nästa projekt kommer innefatta filt tyg :)

Theo hade ju målat en teckning till Ossi med fingerfärg i 90 års present, men jag glömde den i Sundsvall så jag får ta med den nästa sväng. Dessvärre kom fingerfärgen inte bara på pappret, men det får man väl ta.


Om du kollar på min förut vet jag inte vem jag var,
Men om du kollar på mig nu så lever jag nu bra idag.

DET ÄR TRÅKIGT ATT ÅKA BUSS.
ska nog sova en stund.

Ha de bra.


Känner mig som en studsboll..

Karusellen.

Igår kom jag hem till Littan vad åtta. Vi såg solsidan, surrade och pluggade. Låg och pratade till närmare två inatt och det var kul :) Imorse var jag tok trött och det var kallt ute.

Jag sitter på bussen, efter en lång dag i skolbänken.
Skrev provet under förmiddagen, fick resultatet innan jag fick gå, 39 poäng av 39 möjliga. Känns verkligen hur bra som helst. Jag var nervös och trodde jag hade ganska kassa chanser men det var inte så avancerat som jag förväntat mig.

Fick sluta vid 15 och bussen går nu mot Sundsvall. Jag har aldrig längtat hem så mycket som jag gör nu.
Saknar allt hemma. Theo, Johan, Fanny´, Duschen, Bekvämligheter. Trött på alla leva i en väska mellan varven. Men nu kan jag lägga en del av studierna på hyllan och börja praktisera det på riktigt och där med få mer betalt också. En utbildning kvar innan jag ska fundera på vad som bör här näst.

Ikväll ska jag bara vara. Ser fram emot en ledig dag med Theo imorgon.
256 km kvar till Sundsvall.


Mamma minne




Dessa lustigkurrar är jag på väg för att träffa ikväll. Vem bo på hotell när man kan låna en soffa hos sina vänner? :) Det ska bli roligt att ses.



Bitterhet fängslar livet; Kärlek förlöser det. Bitterhet paralyserar livet, kärlek bemyndigar det. Bitterhet försurar livet; kärlek ger det sötma. Bitterhet infekterar livet; kärlek helar det. Bitterhet förblindar liver; kärlek smörjer dess ögon.


Jag har fått en uppmaning att skriva om mitt bästa "mamma minne"

och har funderat länge.
Första tanken var när Theo föddes, men jag kvicknade till och kom fram till att det inte alls var särskillt bra minne egentligen, smärta och rädsla. Jag vågade knappt hålla honom för jag var så rädd att göra honom illa så den tanken försvann lika fort. Andra tanken var när vi var i köket hos Mamma. Jag och min mamma satt på golvet och Theo tog sina allra första steg. På storgatan hos mormor. Jag minns det som igår, det var ca 5 steg sen tog mamma emot honom.. Häftigt, men inte det bästa.
Mitt bästa mamma minne är när jag kom hem från jobbet efter mitt första arbetspass och hade varit borta i fem dygn. Jag var rädd att han inte skulle minnas mig, kanske inte bry sig om att jag var hemma igen men de leende jag mötte av honom på dagis när jag hämtade honom kommer finnas kvar hos mig resten av livet. Han var så glad och kramades länge och hårt. Det är mitt bästa mamma minne, känslan av uppskattning.

Vad är era bästa mamma minnen?







Brydd´..

Jag stressar ner mot byn för att hinna köpa med mig mat. Mamma och Jonny kör mig till Sollefteå. Kollar på hållplatsen mot Övik, bussen ska enligt tidtabellen där gå 18.50 !? Hur kommer det sig när det står på internet att den ska gå 15? Irriterad sätter jag mig i bilen och funderar på om jag kan ha tagit fel?
Säger till och med högt att detta är inte likt mig, det här är något Fanny skulle kunnat gjort ;) Men då jag kollar på internet igen står det ju där att den ska gå 15. Mamma förklarar att om jag kollar närmare så går bussen över härnösand HAHAHAHAHA alltså ska jag till en annan hållplats.

Nu sotter jag på bussen med en dam som ska åka samma tur som mig och en bunt knarkare bakom mig. Faktiskt trevliga. Dom berättar historier som jag har svårt att förstå. Vill helst att dom ska vara tysta men det känns fräckt att säga till när dom är så trevliga.

Jag kommer vara framme i Umeå vid 20 ikväll, förmodligen missar jag solsidan men jag funderar på att lyxa till det med en Taxi hem till Melissa så jag kommer fram i tid. Vi får se. Ska bli roligt att träffa det gänget igen, även om det bara blir en kortis.

Johan bjudit ut mig till veckan. Vi ska ut och äta och gå på bio. Han är gullig min Sambo. Det fungerar bra att ha små dejter mitt i vardagsstress och jobb :) Och snart en flytt på det. Jag längtar hem.
Hade packat som ett röt ägg, fick lämna hälften av packningen på Vittra för att jag skulle kunna få med mig sakerna till Umeå. Väskan är proppad med böcker och ganska trist studie litteratur, men nu har jag ju ett par timmar på mig att plugga iaf. Har skummat igenom det mesta och känner att jag kan en del iaf. Det är bara så svart att läsa sig till det jag inte kan ännu då jag inte har koll på hur boken fungerar. Men det löser sig tills imorgon. Har ett papper med mijloner frågor till läraren. Jag ska reda ut detta med belöningsystem då jag inte alls är förtjust i det. Kanske har jag ändrat uppfattning tills jag återvänder.

Den här ledigheten som väntar är ganska fullproppad av "att göra saker". Men massor av dom är ju roliga saker också :) Gillar när det är full fart, då hinner man inte känna efter så mycket :)

Nu ska jag strax byta buss..

Ha de fint!




Lördag

Jag har blivit en orolig typ.
Min andra hälft var på Casinot med Jocke igår. Jag somnade först halv fyra då jag fått ett sms om att dom var hemma på Bosvedjan. Har sjukt svårt att slappna av sen det som hände innan jul..

I övrigt rullar det på som vanligt. Jag är på jobbet. Imorgon åker jag mot Umeå för att skriva slut prov.
Mamma kör mig till Sollefteå för att ta bussen därifrån. Så det består min ALLA <3 Dag av, slutskrivning.

Häromdagen var jag ute och åkte skoter och det var snöstorm ute, hade snöat hur mycket som helst också, självklart körde jag fast. Det sög.. Skotern satt fast. Hopplöst. Den gick verkligen inte att rubba.
Fick gå tillbaka och jag fick en känsla av "Barnen i frostmofjällen" när jag pulsade i 1 och 1 halv meter djupsnö och kände kylan in genom både Termobrallor och stövlar. Kunde ändå inte låta bli att små flina när föreståndaren på företaget står och ler när jag kliver innanför dörren och frågar vart skotern är!? Man kan ju inte lyckas jämt. ;)
Men jag har dessutom kört fast med bilen två gånger på parkeringen, så jag ska nog egentligen hålla mig undan motordrivna fordon.

Idag har jag blivit bjuden på plankstek, det är ju aldrig fy skam. Riktigt gott måste jag säga :)
Saknar dom hemma otroligt. Längtar efter Theos kramar så det gör ont. Men snart är jag ledig. Måste upp och jobba några timmar under onsdagen och dessutom hämta hem bilen, men det blir ju bara en dagsrutt.

Vi har blivit hembjudna till huset vi köpt också, hmm det låter lite knäppt. Men ja, dom är super trevliga och ville gärna att vi skulle komma ut en gång till innan vi flyttar in för att gå igenom allt och fika lite :) Ska bli super trevligt.


Fick mig en känga häromdagen också ;) För att jag inte pensions sparar. Så nu har jag tid hos bankgubben på tisdag, och då ska jag tvinga honom att lära mig om räntor.. Jag verkligen suger på allt som har med siffror att göra. Kanske kan han göra det begripligt?

Annars sprider vi planer för fulla muggar inför flytten och nått mer än ett barndop i Gävle nästa helg finns inte. Känns om att det kan behövas lite andrum. Lite snack och lite kvalitets tid efter ett par tumulta dagar.


Ha det fint.


LW



Stackars Lasse.



Idag kom att bli en bra dag ändå. Tillsammans med Lasse. Underbara Lasse.

Tävlar just nu om biljetter till hans fans konsert i Uppsala. För mig och mitt andra glädjeämne. 


Tisdag



Vi har ätit lunch här hemma jag och Theo. Han har hemma dag idag, tack och lov.
Däremot lyckades vi (eller jag) dra igång brandlarmet, blev distraherad. Men det löste sig. Larmet ligger i delar.




Vi har bäddat ner nallen i badbaljan och han sover nu presic som Theo också gör..





Men så klart skulle nallen vakna och pussas på innan Theo skulle lägga sig.



Pottan används som stol för att se på tv..





Perfekt tycker Theo. Vi väntar med pottträningen.



Denna guldlock är glädjeämne som ingen kan ta ifrån mig.. Han förgyller mina dagar och han förlänger mina skratt. Han är det bästa som hänt både mig och J och ibland förundras jag över vilken tur vi haft.
Någon sa att man inte skulle grubbla så mycket utan leva livet där det var just nu. Att man måste stanna upp där man är och vara glad där, inte skynda vidare till nästa steg, för isf har man levt livet, uppnått sina mål men haft för bråttom för att känna efter hur bra det egentligen varit. Så idag har vi försökt lagt grubblerierna åt sidan och varit glad för det vi har.


När guldlocken vaknar igen ska vi ta och gå ut i solen i väntan på att pappan ska komma hem.

Ha en fin dag.






Barrvägen nästa.




Känner mig seg som sjutton. Natten har bestått av KLÅDA. Jag har utslag på hela kroppen.
Visste innan att jag inte gick så bra ihop med klor, men det måste blivit värre med åren, för så här vidrigt har det aldrig blivit förut av lite bad. Jag har nästan kliat sönder mina armar och vet inte riktigt vad jag ska göra :S Tack och lov verkar inte Theo vara allergisk iaf.

Jag ska ner i tvttstugan strax, sen åker jag ut till Alnö för att hämta Emmy. Vi ska åka ut till huset så hon får se hur vi ska bo :) Kanske får jag med mig kameran, men vad skulle Reema säga om jag står utanför där en måndagmorgon och knäpper kort ;) haha.. Förmodligen skrika in oss och bjuda på kaffe, skryta om sin altan..

Vi ska sen till Ikea. Jag hade totalt glömt bort att vi skulle skirva kontraktet idag så jag bad Emmy att ses lite tidigare och det gick ju fint. Går allt som det ska nu så är vi husägare inom några timmar :) Vem kunde tro det?
Johan vill ha en båt och jag vill ha löneökning.. Haha. Kommer bli super bra där ute, det känner jag på mig. Det bästa är att det var Johan som hittade det och det är han som brinner mest för det :) Alltså inte jag som i första hand valt att bosätta mig i "skogen" utan det är han :) Vilket känns otroligt skönt. Jag har inte velat ligga på angående hus då jag inte vetat från början om han skulle vilja bo kvar här. Men nu har vi bott här i lite mer än ett halv år och han säger själv att han vill stanna. Som ljuv musik i mina öron. En minipool till Theo och en grill senare kommer detta bli den bästa sommaren. Dock misstänker jag att Johan kommer bosätta sig vid älven med fiskespö i huggsta hugg tack vare det grymma fisket som tydligen ska finnas några meter bort, men vad gör det, vi blir ju kanske lite smartare om vi käkar mera fisk :)


Nu börjar vi dagen.

Ha de fint.


En kanon dag..

En sån dag.




Vi åkte till himlabadet. Åhh vilken succé. Theo var lyrisk och helt överlycklig.




Det var roligt. Jag blev däremot nervös, Theos har verkligen NOLL respekt för vatten och drog sig inte för något där inne i badhuset. Kallsuparna avlöste varandra och att åka i forsen var mest spännande. Och den lilla bubbelpoolen på barnavdelningen.



När vi badat klar blev han vansinnig och skulle tillbaka in i badhuset. Det resulterade i en GALEN kille i omklädningsrummet och jag själv som nästan tappade fattningen. Blir så stressad när han skriker och kastar sig. Han blir som en ilsken ål..




Men tillslut tog vi oss därifrån och jag misstänker att det knappast var sista gången vi var där.
Och nog märktes det att vi hade hållit igång under eftermiddagen.




Vi busade en stund här hemma också.




Theo höll ut bra..



Men avslöjade emellan åt hur trött han var.




Det har iaf varit en kanon dag. Nu på kvällen har jag försökt läsa lite, men jag skjuter på det ytterligare. Imorgon kväll ska jag tvätta och PLUGGA, och då ska jag plugga.




Fick veta att Ronja missat flyget hem från Thailand. Typiskt.
Men hem kommer hon, även om det blir någon dag för sent ;)




Dagen har bestått av mys mest hela tiden, mys och skratt.. (bortsett från Utbrottet i omklädningsrummet)




Och badkillen fortsatte hemma. Han skulle sitta i badbaljan hela tiden. Så till slut bäddade jag ner honom där..





Och efter lite välling har han nu somnat :)

Imorgon ska jag träffa Emmy, en gammal klasskamrat sen tiden på Tjörn. Jag ska visa henne huset och sen ska vi kika runt på Ikea lite.


Helgen är slut och vi välkomnar en ny vecka.

Ha de fint.





Söndag söndag.. långa söndag.




Det är strålande sol ute. Pappa har nyss varit här och hämtat en ryggsäck. Han åkte till södra för att kolla skidor. Det är fullt pådrag runt om i Sundsvall men jag sitter inne. Hade ingen lust att åka med för det är så krångligt att ta buss med Theo och vagn och bilen kommer man inte upp dit med om man inte bor på hotellet. Rackarns.
Hade ingen lust heller egentligen. Både Johan och Fanny är borta och det är SKIT tråkigt här hemma. :) Jag tycker om längre att vara ensam. Theo sover och när han vaknar ska vi ut, det har jag bestämt. Kanske blir jag på bättre humör av det. Av att komma ut.

Ikväll ska vi äta ta tacos när Johan kommer hem. Han ringde nyss och ska tydligen ha med sig en jacka hem till mig :) Lisa hade köpt en CG jacka som var för stor för henne. Perfekt för mig kanske ;)
Ikväll kommer Theos overol också som mormor köpt, tydligen behöver man en till ombyte, haha..
Jag borde och måste plugga eftersom jag ska till Umeå och skirva mitt prov om en vecka :S Men jag orkar inte öppna boken och jag orkar inte tänka på det nu. Får ta tag i det imorgon istället.

NU ska jag surfa vidare. Lata mig en stund till i soffan innan vi går ut. Tror nog även Theo är ganska less på att vara inne. :)

Ha de bra.


Helgen som gått.




Vi har haft det underbart!
Kom till hotellet och gick raka vägen till spa. Bastade och badade.
Fick varsin behandlig och jag köpte lite produkter med mig hem.
Efter spa gick vi och gjorde oss iordning för middag.




Super mysigt och vi fick samma servitör som vi hade sist, han är så mysig den gubben.
God mat var det också. Utan efterrätten, pannacotta eller vad det heter, inte min favorit.
Vi surrade och hade trevligt. Det kryllade av människor där eftersom det varit sm veckan.





Johan bjöd på en flaska gott vitt vin :)





Efter maten hängde vi i baren och det visade sig att det skulle spela ett liveband där uppe så vi ringde Jocke och Maliis och frågade om dom inte ville komma upp och en stund senare kom dom med taxi för dom hade redan öppnat vinflaskan hemma.




Vi hade otroligt roligt och dansade och skrattade hela kvällen.




Jocke och Johan hade super kul vilket känns viktigt för mig :) Dessa människor ska vi umgås mycket med!
Allt blir så bekvämt med människor som är jordnära runt sig!

Morgonen efter ska jag inte nämna mycket om. Johan njöt en underbart härlig hotell frukost. Jag kunde inte ens se den. När vi kom hem sov jag flera timmar på soffan och någon gång under tiden åkte Johan till Gävle.
På eftermiddagen kom Pappa, Theo och Farmor hit. Vi käkade middag och Pappa stannade här för att se melodifestivalen. Jag tycker det var dåligt, det tycker jag varje år.

Det var skönt att lägga sig för att sova och under natten kom Theo upp till min säng och i morse vid halv åtta ville Theo leka tåg. Så vi har busat och kollat på Barnen i bullerbyn nu på morgonen. Packat iordning en väska med bad grejjer för vi ska premiär besöka Himla badet idag :) Ska bli spännande!

Imorgon är det måndag igen och jag har EN HEL DEL att göra. Idag slappar vi mest!

Ha de fint.


Badat.



Paket till mig på posten :)




Jag fick en HTC av Linus. Så otroligt snällt av honom!



Theo har badat hur länge som helst ikväll..



..och han tyckte att det var HUR ROLIGT som helst också :)

Ha en fin kväll.


Torsdag...


Härliga dag.

Jag trodde det skulle bli problem att lämna Theo idag men det blev tvärt om.
Han sprang in till Maria, Kramade och Pussade Olle och när jag skulle gå och be om en kram satt han och Olle på gilvet och lekte med bilarna, han ville inte komma ens, så han gav mig en slängpuss och vinkade.
Blev varm i hjärtat att han har vänner han tycker om och så bra fröknar :)

Har haft en hel dag med Farmor. Åkte och hämtade Farmor och vi har varit ute på shoppingrunda.
Först Ikea och Jysk sen åkte vi till Fyndkagret. Efter det bjöd hon mig på lunch på Hagakrogen.
Ska hem till henne och skruva möbler imorgon bitti :)




Köpte en förvaringslåda till Theos leksaker så jag kan ta tillbaka den fula tvättkorgen.




Och en potta :)





Är lite ledsen, dels för att min kamera verkat gått sönder, den fokuserar inte alls som den ska. Och för att jag har en underbar film på Theo som jag försökt lägga ut här. Men det fungerar inte.

Jag ska snart iväg och hämta mitt lilla monster. Vi ska på stan och köpa fingerfärg och följa moster till tatueringsstudion. Hennes tatuering kommer bli GRYMT SNYGG! Kanske inte vad mamma och pappa kommer tycka, men jag tycker iaf det. Kommer nog göra ganska ont och ta mer än en gång att göra färdigt, men snyggt snyggt snyggt så in i bänken!


Igår fick jag ett vykort från Thailand av Ronja, blev otroligt sugen på att sola så jag och F åkte till solatiumet innan vi skulle träna, och jisses vad jag brände mig. Men tills imorgon har det nog lagt sig.
Ska köpa en liten present till Johan också som han ska få imorgon kväll när vi har lite egen tid.
Jag fick en behandling av honom. Aroma Rygg Massage och jag längtar som en tok :)


Nä, nu mot dagis.

Ha en fin dag.


Onsdag.. fortfarande.



Det spritter i kroppen på mig. Blir deppig av att sitta inne.
Så deppig att jag får lust att börja flytt packa med en gång.
Reema hade sagt till J att vi så fort dom börjat köra ut sina saker kunde vi börja ställa dit våra saker. Han är så otroligt snäll den gubben. Theo har fått en lådbil av honom och vi fick ju hans gräsklippare och annat tillbehör till huset. Dessutom skulle han evetuellt lämna en jätte vacker köks soffa :) Den ska målas sen ska jag (eller mamma) sy nytt överdrag till både den och stolarna. Igår kväll hade vi planering och prioritering. Johan surrade som en galning om vad han hade för ideér och det var intressant men jag minns inte hur det slutatde för jag måste ha somnat. :)  
Denna gång ska vi däremot RENSA och KASTA all bråte. Tyckte att vi gjorde oss av med ganska mycket rat sist men jag hade nog fel. Borde ta hit min mamma, kanske hjälper hon mig att gå igenom första vändan. Hon är en skräp samlare :) Pappa ska hjälpa mig att köra till tippen med det som vi inte ska ha och vissa saker kanske vi säljer till fyndlagret. Denna flytt ska bara det vi anväder följa med.

Theo sover än, mest därför jag har tråkigt. Så länge han är vaken har jag iaf någon att prata med, för han pratar mer och mer nu. Frågar jag honom vart damsugare är skriker han "WOW" med sitt svengelska uttryck som J lärt honom och springer till skåpet där den står.. Han är världens bästa den lilla killen.

På lördag ska han på SM dag i skidbacken med morfar. Sen ska jag och Theo ha en myskväll under lördag. J åker till Gävle. Jag väljer att stanna hemma denna gång eftersom vi ska dit två veckor senare också, på dop. Vill vara hemma iaf en av mina lediga helger och under fredagen blir vi också borta. Fast som det känns just nu växer jag fast här hemma ;) Syrran har lyckats fått med sig mina bilnycklar och tur var väl kanske det, annars hade jag förmodligen gett mig ut och det har ju lovat mig själv att inte göra. Theo SKA BLI FRISK! Blir han det så ser jag fram emot en dag med Farmor i Birsta och sen ska jag på stan med Fanny. Hon ska till Taurus och snacka tatueringar. Jag kommer falla igen och denna gång hårt. Johan ska också tatuera sig snart.. Jag vill vill vill, men lär nog lägga mina pengar på annat.

Det borde vara olagligt att häcka inne en sån här fin dag. Vet inte riktigt vad vi hade gjort om Theo varit frisk men kanske åkt till sidsjön eller gått på stan. Jag tycker iaf att det är mysigt att ha honom hemma även om jag vet att det blir ett H*elvete att lämna på dagis när han varit hemma så länge. Fast det går bättre och bättre. Han ropar på "IIIIIIIIA" här hemma lite då och då. Det är hans handledare och favorit fröken Maria :)

Ett bakslag däremot var att få prata med Rektorn för förskolorna där vi ska bo. Theo ska byta dagis till hösten oavsett så jag tyckte det passade bra att flytten blev av innan sommaren för att undvika att byta två gånger. Vi fick plats direkt på vårt första handsval när vi flyttade hit. Dessvärre blev det inte så nu, det ser ut att komma bli två flyttar ändå och jag får ont i magen av det. Tre månaders väntetid för plats.. Minst och då får vi förmodligen inte förstahandsvalet heller. Så det blir att pendla ett tag.. Han kommer fixa det kanon men jag skulle hellre se att det bara blev ett nytt ställe. Gillar inte att han "kastas" runt. Han är trygg där han är nu och faktsikt så är det enda jag är riktigt nöjd med häromkring, boendet SUGER men förskolan som Theo hamnat på är GULD och jag har svårt att se att någotannat skulle toppa det, men vi får se. I bergeforsen hade Erika jobbat och hon säger att det är bra där. Det tror jag med. Det känns bara lite vmodigt. Theo tycker så mycket om hans vänner där och fröknarna är han trygga med. Å andra sidan kommer han inte komma ihåg det.


Nää, märks det att jag är uttråkd? Kanske ska städa en omgång till bara för att!? Knappast. Jag har ju Theo som gör att golven glänser här hemma ;)

Ha en fin dag!


Onsdag..


Igår kväll









Vi busade i hopp om att Theo skulle bli trött, man han somnade inte förns 22.30..

Idag har vi tvättat mattor och bakat.






Theos egna lilla form.








Resultatet blev godkänt och han han nu somnat.

Ha en fin dag.



Långsamt.



Någon blev som en tiggande hund när Moster skulle äta lite chocklad glass.




En smakbit och Theo var super nöjd.

Jag är måttligt uttråkad. Har varit ut en gång idag (Till tvättstuga) sen har vi varit inne.





Spjuvern här hemma håller ju låda, men imorgon hoppas jag på en feberfri dag så vi kan göra något under torsdagen.




Kind tänderna som ställde till det under julhelgen syns ganska tydligt nu.




Johan är på gymmet och klockan 20 ska jag se Sofias Änglar.
Theo sov närmare tre timmar idag så vi får se när han väljer att somna.
Kunde inte väcka honom nu då han är sjuk. Han får bestämma själv hur och när han vill sova.





Humöret är på topp iaf och vi har med Fannys hjälp fått dit ögonsalvan, bara hostmedicinen kvar då.
Klockan går sakta idag. Kameran har använts på högvarv :)
Gissar att det blir ännu mer imorgon, något måste vi ju roa oss med!

Ha en fin kväll.


Städa, städa hela da´n...


Theo vill så gärna städa :) Han vet att han inte får stoppa i kontakten själv ;)

 

Imorse då vi vaknade hade han 39 i temp. Men pigg och alert för det. En Ipren senare var det full fart och vi drog igång städning på hög nivå. Mest nöjd över det var så klart Theo :)





Jag väntade spänt på att Johan skulle ringa, han var ju med på besiktingen av huset. Men det tog tid.



Theo blir helt besatt av städ prylarna och att skura golvet var en hit. Han skurade och skurade, även om det roligaste var att doppa moppen i vattnet.




Johan ringde och besiktningen var godkänt. Så som det verkar nu ska vi skriva kontrakt i veckan :) SPÄNNANDE.

Theo är grinig och hängig till och från, man ser på ögonen att han inte mår bra. Men mellan varven ser vi också han rätta jag, när han springer omkring och tjoar och busar. Hoppas han blir fri detta snart.
Igår kväll fick både jag och Johan tjurhålla honom för att få dit ögonsalvan och vilken pina det var. Det får ge sig nu tycker jag.

Bokade spa behandlingar idag :) Längtar som en galning tills på fredag, hoppas bara att pappa blir frisk, Theo har smittat honom också..

Ikväll blir det friskis, om Fanny mår bättre. Vi ska på afro dans Haha.. Och det går jag knappast ensam på.
Nu ska jag hoppa i duschen medans tid finnes.



Ha en fin dag.


RSS 2.0