Vad?

Jag borde inte skriva men kan inte låta bli. Big Brother är helt sinnessjukt, människorna är helt störda och jag begriper inte hur fan dom kan gå med på att gå in där. Jag är heller inte frisk som roas av detta beteende? Vad i helvete är det frågan om? Är dom så där flänga innan dom går in eller blir dom det av att vara där inne?
Ja jag sitter ju inte direkt i position att yttra mig då jag tittar själv, men jag ska begränsa detta i år då jag verkligen inte gillar att jag gillar det, eller faschineras av människor som fullständigt gör bort sig.
Stackars dom, stackars mig!
Och stackars dom som stänger in sig
hundra dagar utan heder
Ja stackars dom som lever så
stackars dom som tittar på
hur märkligt kan man må




Längtan..

Det har varit en bra dag. Strålande sol.
Vi startade på toys a rus. Theo kom ut med ett stort lego paket, Blixten lego så klart som han fick av "Mopparn", jag tänker inte nämna vad prislappen var men jag säga så mycket som att jag aldrig skulle köpt det själv. Det går inte ihop för mig att det ska vara så förbannat dyrt med barnleksaker.
Sen åkte vi till Farmor och åt lunch, rostbiff och potatissallad. Jag och Syrran installerade hennes nya skrivare och Theo lekte med dom nya prylarna så klart.
Fanny kom och umgicks med oss en stund ikväll och då kom även min morbror och hans arbetskamrat på besök :) det blev en överraskning, dom jobbar tydligen i Indal :)
Nu har Theo somnat. Imorgon ska jag möta upp Maud och jobbJohan på Ikea för att handla till jobbet, efter det är besiktning :S håll tummarna för Johans bil nu. Jag är tveksam.
På kvällen ska jag bara vara. Familjen är då fulländad. Vi längtar efter pappan i huset. Jag hoppas det blir lika fint väder i helgen. Jag har lyckats övertala Johan att följa med till Birsta för att se Ulrik Munther spela. Jag gillar honom. Johan tror att det kommer vara massa 14 åringar och jag där ;) Må så vara..
Vi ska till tippen med skräp och fixa med lite här hemma.
Ha en fin kväll.

I väntan

På att leksaksaffären ska öppna njuter jag i solen :)


GN




Nu har jag två val..

Jag har hängt tvätten och gjort klart allt. Antingen sitter jag uppe, smärtar ögonen ännu mera av trötthet för att invänta BB, som jag egentligen inte ens vill se.. Eller alltså jag vill, men jag vill inte se det hela tiden, jag har inte tid med det! Mitt andra lternativ är att gå och lägga mig lyssna på P3 dokumentär om mordet på Fadime som jag somnade ifrån igår.

På fredag ska jag på himlabadets spa med Jessica, Jessica och Sara, så otroligt passande efter alldeles för mycket jobb och dålig sömn. Det ska bli kul. Spa, stan, Middag och Mys. Ja jag tror hela helgen kommer i det temat. MYS!

Från det ena till det andra, hon, pysseltjejen i Äntligen hemma, Vad har hon gjort med håret? Det ser hel knäppt ut.


Nää, det blir det andra alternativet så där med säger jag god natt.


Besök :)

Efter massa massa massa tjat från Theo kom äntligen Lukas :)
Dom satte igång direkt att leka. Emma hade med sig chocklad muffins, så sjukt goda.
Vi tog det lungt hemma en stund.
Jesper blir större och större för varje gång jag ser honom, och han har alltid ett smile i bakfickan :)
Sen tog vi oss ut till Birsta, där åt vi lunch på Ikea och handlade.
Sen blev det en sväng om i gallerian med :) Jesper behövde mat paus :)
Undertiden lekte grabbarna som galningar.
Vi åkte hem och slappade lite i soffan.
När dom sen åkte hemåt blev Theo som förvriden och helt hysterisk, han verkligen SKREK att vi skulle till Lukas, han började klä på sig och skulle till varje pris ut i bilen. Jag trodde jag skulle bli galen. Låste till slut dörren och började med maten. Egenpanerade skink schnitslar ;) DE NI!
Efter maten var allt bra. Och med tanke på nattens sömn är jag tacksam över Theos humör idag :) Nu däremot är han väldigt trött och det lutar åt en tidig kväll. Jag tror det blir det för mig med. Ska bara hänga tvätten så är jag faktiskt ganska redo :)
Ha en fin kväll.

Tulpaner

Nu inväntar vi Lukas, Jesper och Emma. Vi har badat och grejjat.
Dom ringde från sjukan och ville att jag skulle komma in och ta nya prover (?) jag blev nojjig och ifrågasatte varför. Då fick jag bara till svar att dom ville göra en uppföljning för att se så mina värden blir stabila igen.
Vi ska göra en sväng på Ikea, Johan har "beställt" matlådor ;)
Vad mer som händer vet jag inte, men det verkar bli fint väder, det har snöat massor inatt.
Förra gången jag träffade Emma fick jag en super fin tulpan vas. Jag som älskar tulpaner :)
Igår var jag och handlade så jag passa på att köpa med mig några hem.
Det är vardagslyx med tulpaner.
Nu ska jag grejja.
Ha de gott.

Dra åt skogen..

Det här lilla trollet ramlade ur sängen 20.30 igår och trots evigt tjat om att sova för att orka leka med Lukas osv valde han att somna först fyra timmar senare.. 00.30. Jag minns knappt hur det var att få lite sömn :)
Hur som helst ser vi fram emot denna dag. Det lär nog bli en tupplur för T om några timmar eller en extremt tidig kväll, men vad gör väl det.. Det första han sa imorse var: "Theo orka leka Lukas Mamma, Theo orka" :) haha
Det var nämligen mitt "hot" igår, att om han inte sov skulle han inte orka leka med Lukas ;)
Jag ska göra morgon här hemma. Blaska lite vatten i ansiktet så jag vaknar. Just nu går jag i en dimma..
Ha en fin dag.

Referenter.

Referenter.

Telefonkontakt med ****, Mamma till Emelies bästa vän. Hon berättar att hon känt Emelie sen barnsben, då hennes dotter och Emelie känt varandra sen skoltiden och umgås än idag. **** brukar träffa paret när det är i Ramsele och hälsar på, Johan brukar då umgås med **** son. Dom brukar ibland åka och fiska tillsammans. **** beskriver Emelie som en lugn, godhjärtat och sansad person. **** beskriver Johan som en av dom snällaste personerna hon någonsin har träffat. Han är ordningsam och står för struktur i familjen. Han är en väldigt stabil person som inger trygghet. **** tycker att han är en fantastisk pappa till Theo.  Hon har inget ont att säga om varesig Emelie eller Johan och stöttar deras beslut i att bli kontaktfamilj. **** tror att Emelie har en insikt i hur det kan vara att vara kontaktfamilj då hon arbetar inom behandlig och har erfarenhet av utsatta barn. Emelie har alltid haft en tendens att värna om de som är svag.

Telefonkontakt med ******. Johan och ***** är kollegor, de har börjat umgås privat då båda har barn i samma ålder. ***** beskriver Johan som en lugn och ärlig person som alltid tänker sig för innan han gör någonting. Emelie beskriver han som en glad och spontan tjej som även hon är rak och ärlig. Enligt ***** känner paren varandra utan och innan och de fungerar väldigt bra ihop. När det är lediga hittar de på saker tillsammans med Theo. De brukar vara ute mycket och drakborgen är en favorit. **** säger att man märker att Theo tycker om sina föräldrar. Han tror att Emelie och Johan har dom bästa egenskaperna för att göra ett bra jobb som kontaktfamilj. Emelies erfarenheter från sitt arbete ligger nära tillhanda och det är något han tror gynnar paret.

Sammanfattning / bedömning

Mot bakgrund av ovanstående uppgifter bedömer undertecknad att Johan och Emelie har ordnade förhållanden, den mognad och personliga egenskaper man kan förvänta sig av en kontaktfamilj.




Idag fick vi utredningen från socialtjänsten och jag bara måste delge vad fina saker som sagt om oss. Jag blir verkligen rörd. Tusen Tusen tack!Det skulle vara relativt oberoende personer så vi valde min bästa väns mamma och Johans arbetskamrat som referenter. Det gjorde vi helt rätt i verkar det som :) Häftigt.
Självklart var utredningen bredare än så och har inte beslutats bara utifrån dessa referenter.
Nu ska jag hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen innan BigBrither börjar :)

Home is where

..my heart is.
Jag hemma från ett minst sagt händelserikt femdygns pass.
Jag borde vara helt slut. Men jag är på topp. Är så himla glad att få vara med Theo igen.
Han är ledig hela veckan. Vi har planer.
Imorgon kommer Lukas hit till Theos stora förtjusning. Så klart kommer Emma och Jesper också :) Kul.
Så börjar veckan.
Att somna i sin egen säng är det bästa.
Och att Johan kommer hem på torsdag är det bästa!
Ha en fin kväll.

Effektiv

Det har varit en grymt effektiv dag för mig. Mycket återstår men ändå :) jag gillar att se resultat.

Pratat med trollet har jag gjort och som jag saknar honom. Å Johan. Nästa helg blir en helg med kvalité. Att ses 1 av 22 dagar är ju nästan som att återgå till distans förhållande.

Imorgon har jag mycket i gendan. Börjar dagen i bilen.

Ha de gott


Sollefteå

Idag gjorde vi en spontanresa till Sollefteå. Vi mötte upp Mamma, Mormor och Siv på sjukan sen åkte till ett matställe där min Mormor bjöd oss på lunch.
Mamma åkte med oss tillbaka till Sundsvall, hon ska vara med Theo medans jag jobbar.
Min Mormor.
Theo och Tuva busar och leker.
Jag har packat (nästan) klart. Ska åka via Härnösand och plocka upp Johan imorgonbitti. Möte hela dagen sen jobb.. jobb.. jobb..
Ha en fin kväll. Nu ska jag mojja med Trollet!

Såld.

Jag har fått lära mig att man kan ladda ner "podcasts" till mobilen. Så nu har jag tankat ner massor med avsnitt från P3 dokumentär som jag ska lyssna på i bilen.. Jag kommer få svårt att välja vilken jag ska lyssna på.
Det finns hur mycket som helst. Rekomenderar starkt att lyssna på Magnus Betnérs pogram. Sjukt roligt.
Trollet har somnat. Han är slut. Jag är slut.
Men jag känner mig laddad ändå.
Imorgonbitti åker vi och hämtar Tuva.
Sen ska vi ut i skogen.
Ha en fin kväll

Mellan landar..

Idag fick jag vara med i ett gruppsamtal som en annan i personalen höll i. Jag blir imponerad och önskar jag hade samma kunskap/erfarenhet. Häftigt.
I övrigt är det mycket nu.
Fick skjuts idag till Kramfors där jag hade min bil. Jag och Tobbe gick upp till Johan som ligger i feber men vi hann snacka lite jobb och skratta lite innan jag åkte och hämtade hem trollet.
Den städiga frågan.. Va e de där??
Jag möttes av en liten suris som var sur för att jag kom och inte "mopparn" haha..
Men nu är han hel nöjd. Fanny och Pontus är här och busar för fullt. Vi har fikat semlor.
Ikväll blir det mys kväll. Gött och vara hemma. Dessutom kom jag hem till ett städad hus. Till och med golven var torkade och massa tvätt tvättat. Då är det underbart att kliva innanför dörren.
Ha de gott.

Kollaps

Det är mycket nu.

Imorgon åker jag hem för att mellanlanda och packa om.

Det är mycket nu.

Ska spendera min lediga dag med mitt troll och samla energi.


Med familjen Nyman :)

Lill Jesper
Grabbarna Grus
Roligast var ändå när Lukas trycker gasen i botten och Emma ska försöka hänga med.. Jag dör på plats i soffan nu så jag ser hela senariot framför mig..
Lek och Bus..
Det är skönt med någon som förstår.
Jag har återfunnit min jämlike.
Idag har jag varit med Emma. Och åter igen. Hur häftigt är det inte?
Hon är verkligen som jag minns henne. Enkel. Alltså verkligen inte "enkel" i negativ benämning. Utan
just så där som jag gillar att människor runt mig är. Enkel att umgås med.
Det gör inget när jag erkänner att vi egentligen saknar kvällsrutiner till Theo, hon skrattar och säger bara:
"Så länge det funkar för er är det ju bra" Hon lägger ingen värdering i att jag snabbt valde att avveckla ammningen och
hon rynkar heller inte på ögonbrynen när jag säger att om det kommer ett till barn och det blir samma visa kommer
jag välja bort det igen. Hon har inga förutfattade meningar om föräldraskapet som så många andra.
Var och en gör på sitt sätt. Och det är verkligen skönt.
Vi disskuterar relationer, vi tycker ganska lika, fortfarande. Vi pratar ekonomi, hallelulija och så klart.. Hurvida vi är pampers eller libero morsor för satan ta oss om vi skulle
avvika från normen i mammagrupperna och göra olikt någon annan ;) Haha
Grabbarna leker oavbrutet. Om än inte vid varandras sida hela tiden så kommer dom springande efter en stund och frågar efter den andre.
Jesper är bara med.. Han skrattar den tid han är vaken och inte ett knyst ger han ifrån sig.
Om alla var som han skulle alla ha mängder av ungar det kan jag lova.. Och jag blir mer bebis sjuk.
Men i det här hushållet lär det ju dröja, vad jag vet krävs det samlag för att göra barn.. Och för att kunna utöva ett sånt måste man
träffas? Och jaa, 2015 kanske det finns tid? Eller så lyssnar jag på Emma "Ähh, jag körde 65 mil under min ägglossning för jag skulle
bara få det gjort" haha.. Romantiken flödar och jag skrattar som en galning.. Och nee jag kommer inte sätta av till Falun.. ;)
Det känns så jävla roligt att vi tagit upp kontakten igen. Vi pratar om en träff där våra karlar kan vara med :) Vi surrar om att åka och bada i sommar.
Och vi pratar om massa annat, nutid, dåtid och framtid.
När vi kommer hem från Drakborgen somnar Theo direkt. Jag sätter mig i soffan och funderar. Shit va lyckligt lottad jag är.
Jag hänger på Ikea.se och drömmer mig bort. Theo frågar efter Lukas när han vaknar och surläppen blir extremt tydlig när jag förklarar att han åkt hem..
Vi ska snart hälsa på honom.. men snart, sen, senare exiterar inte :P
Sen till ilandsproblemen.
Tvätten? Hmm, vad hände med tvätten under våra sjuk dagar? Högen har växt kopiöst. Jag måste missat att det inte sköter sig själv.
Imorgon åker jag på jobb och har fortfarande inte tvättat :S Gudars skymning jag kommer få tvätta på jobbet och det lär inte uppskattas
av grabbarna ;)
Theo ska nog grilla med Oliver i helgen. Han har saknat Oliver. Jocke och Bella Dom är Snälla går ju omvarannat här hemma.
Förutom att det varit en fantastisk dag där jag fått skratta och umgåtts med härliga människor och faktiskt helt glömt bort att gårdagen var pest så
är ju dagen inte slut än och pricken över i:et denna dag blir ju att om ett par timmar kommer pappan i huset hem. Wiii.
Imorgon har vi dock en del "to dos" så kvalitetstiden flyger ut innan den kommit men ändå. Vi får ju säga hej till varandra iaf. Det är ju knappast fy skam.
Det är skönt med någon som förstår.
Jag har återfunnit min jämlike.
Idag har jag varit med Emma. Och åter igen. Hur häftigt är det inte?
Hon är verkligen som jag minns henne. Enkel. Alltså verkligen inte "enkel" i negativ benämning. Utan
just så där som jag gillar att människor runt mig är. Enkel att umgås med.
Det gör inget när jag erkänner att vi egentligen saknar kvällsrutiner till Theo, hon skrattar och säger bara:
"Så länge det funkar för er är det ju bra" Hon lägger ingen värdering i att jag snabbt valde att avveckla ammningen och hon rynkar heller inte på ögonbrynen när jag säger att om det kommer ett till barn och det blir samma visa kommer jag välja bort det igen. Hon har inga förutfattade meningar om föräldraskapet som så många andra. Var och en gör på sitt sätt. Och det är verkligen skönt.
Vi disskuterar relationer, vi tycker ganska lika, fortfarande. Vi pratar ekonomi, hallelulija och så klart.. Hurvida vi är pampers eller libero morsor för satan ta oss om vi skulle avvika från normen i mammagrupperna och göra olikt någon annan ;) Haha
Grabbarna leker oavbrutet. Om än inte vid varandras sida hela tiden så kommer dom springande efter en stund och frågar efter den andre.
Jesper är bara med.. Han skrattar den tid han är vaken och inte ett knyst ger han ifrån sig.
Om alla var som han skulle alla ha mängder av ungar det kan jag lova.. Och jag blir mer bebis sjuk.
Men i det här hushållet lär det ju dröja, vad jag vet krävs det samlag för att göra barn.. Och för att kunna utöva ett sånt måste man träffas? Och jaa, 2015 kanske det finns tid? Eller så lyssnar jag på Emma "Ähh, jag körde 65 mil under min ägglossning för jag skulle bara få det gjort" haha.. Romantiken flödar och jag skrattar som en galning.. Och nee jag kommer inte sätta av till Falun.. ;)
Det känns så jävla roligt att vi tagit upp kontakten igen. Vi pratar om en träff där våra karlar kan vara med :) Vi surrar om att åka och bada i sommar.
Och vi pratar om massa annat, nutid, dåtid och framtid.
När vi kommer hem från Drakborgen somnar Theo direkt. Jag sätter mig i soffan och funderar. Shit va lyckligt lottad jag är.
Jag hänger på Ikea.se och drömmer mig bort. Theo frågar efter Lukas när han vaknar och surläppen blir extremt påtaglig när jag förklarar att han åkt hem..
Vi ska snart hälsa på honom.. men snart, sen, senare exiterar inte :P
Sen till ilandsproblemen.
Tvätten? Hmm, vad hände med tvätten under våra sjuk dagar? Högen har växt kopiöst. Jag måste missat att det inte sköter sig själv.
Imorgon åker jag på jobb och har fortfarande inte tvättat :S Gudars skymning jag kommer få tvätta på jobbet och det lär inte uppskattas
av grabbarna ;)
Theo ska nog grilla med Oliver i helgen. Han har saknat Oliver. Jocke och Bella Dom är Snälla går ju omvarannat här hemma.
Förutom att det varit en fantastisk dag där jag fått skratta och umgåtts med härliga människor och faktiskt helt glömt bort att gårdagen var pest så
är ju dagen inte slut än och pricken över i:et denna dag blir ju att om ett par timmar kommer pappan i huset hem. Wiii.
Imorgon har vi dock en del "to dos" så kvalitetstiden flyger ut innan den kommit men ändå. Vi får ju säga hej till varandra iaf. Det är ju knappast fy skam.
Ha en trevlig kväll allesammans!

Vilken tycker du?

Oj, kollade min mail och måste bara verkligen klargöra att vi inte väntar tillökning.
Hade skrivit att jag skulle inreda med två små sängar.. Inte för att jag är på tjocken utan för att vi blivit kontaktfamilj och eventuellt till två barn istället för ett. Det återstår att se. Men jag är alltså inte gravid :) Självklart inreds rummet med förutsättning att eget smått ska kunna bo där senare men inte i dagsläget :)
Det blir en väggmålning i det rummet, Jag har redan bestämt mig.. Men vad tycker ni? Vilken är finast enligt er?
Bild 1?
Bild 2:
Det kommer vara färg också. En giraff ska upp på väggen.
Måste bara få fingrarna ur arslet och börja med grunderna.. Slipa ner den vidrigt fula borden som är där nu.. och jag tycker det är så tråkigt, det där förarbetet. Men ack så viktigt.. Blää..
Och så klart har jag gjort en inköpslista på Ikea.se Åhh det är så fint i min skalle. Nu fattas bara pengasäcken som för stunden gapar tom ;) Tidsnog.. Tidsnog..
Ha en fin kväll..
Uppdatering om våran dag kommer så fort jag kan sno bilder från Emmas blogg ;)

Drakborgsredo.

Jag älskar lugna mornar.
Sånna när man kan göra allt i lugn och ro. Utan stress.
Slänga ihop en välling så är morgonen räddad. Plocka ur diskmaskinen och spola upp ett varmt bad.
För det är kallt idag. Tvättmaskinen går på högvarv och vi väntar främmande. "Lukas och Jeffer" (jesper)
Perfekt avslut på veckan innan jobbkaos.
Vi är drakborgsredo dessutom. Kalasbrallor och grävmaskinstshirt.
Ha en fin dag.

Bättre tider väntar.

Torsdag: Emma m barnen kommer
Fredag: Jobb
Lördag: Jobb
Söndag: Jobb
Måndag: Jobb
Tisdag: LEDIG *korsitaket*
Onsdag: Jobb
Torsdag: Jobb
Fredag: Jobb
Lördag: Jobb
Söndag: Jobb
Måndag: Jobb
Dygns jobb då jag alltså inte kommer åka hem emellan.
Ibland, när det blir så här, känns ett 7-16 jobb väldigt lockande.
Jag kommer längta ihjäl mig. Det blir dessutom mycket mycket jobbigare när jag
vet att det händer massa roligt som jag kommer missa. Men jo, de suger ju att vara vuxen också..
Hur kunde jag längta så mycket efter att bli vuxen?
Aja, jävlar anamma det kommer bättre, ljusare tider. Går in i grottan och väl på plats är jag mer än nöjd. Tiden går ofta fortare på jobbet än hemma konstigt nog.
Jag och Theo myser i soffan. Det är den bästa stunden på dygnet. När han kryper upp och lutar huvudet  mot min axel och säger (ja jag det bästa hade varit om han sa, Theo älskar Mamma) men han säger "Theo älskar Mack" och det är lika mysigt för det
Jag inreder det sista rumme på övervåningen i huvudet. I drömmen. Jag kan se två små sängar där och vita väggar med mycket färg i övrigt. Barnsligt fint blir det.
Nää ni.
Ha en fin kväll..

Bättre

Det har varit en vaken natt. Jag vet inte varför men så blev det.
Jag var så trött imorse att jag somnade om på soffan.
Men vi mår bra. Huvudsaken. Det är fint väder ute.
Och vi ska till farmor och äta pannkakor idag :)
Sen måste vi röja här hemma. Och vädra ut innestängd sjukluft.. Huvva!
Imorgon kommer "jefer och Luuuukas" och Theo längtar ihjäl sig efter att ha spenderat större delen av tiden med en ganska tråkig morsa :P
Projek, röja ut sjukan!
Ha de fint.

Busat

Om en timme börjar äntligen hemma. Tills dess är det Theo som styr, alltså barntv..
Vi har tänt ljus och myser.
Vi känner oss bättre.
Vi har busat och druckit festis.
Jag börjar känna igen min kille igen :)

Filmer..

Vi har det ganska gott..

Pannkakor imorgon??

Theo sover. Jag har skit tråkigt.
Det vräker ner snö och jag vill gå ut och skotta men håller mig, ovärt om vi äntligen håller på att bli friska.
Istället sminkar jag bort påsar under ögonen och jag känner efter.. Jag mår inte så dåligt.
Det är väl helt naturligt att allt känns skit ibland?
Så är det ju alla <3 dag. Ingen verkar gilla det riktigt?
Vårt förhållande här hemma har i princip legat på hyllan i tre år.. Så som det blir när man skaffar barn.
Det finns någon annan än din livskamrat som går före, ditt barn. Så helt fel med en dag där man uppskattar varandra lite extra tycker inte jag att det är. Då skulle ju barnensdag, morsdag, farsdag och alla andra dagar också plockas bort.. och det skulle ju inte va så kul tycker jag. Dock har jag inte min Sambo hemma.
Och det verkar som att jag åker på jobb (inte åker på, jag väljer själv att jobba ikapp dom dagar jag har tappat nu när det föll sig som så att någon annan behövde vara ledig) vilket innebär att jag förmodligen missar en efterlängtad träff och även att 3 av våra 6 dagar tillammans försvinner.. Det är med helgjobb är påtagligt.
Här hemma blir det spagetti och köttbullar till middag. Imorgon har jag lovat Theo pannkakor.. Hur nu det ska gå? Mår vi bra så ska vi till Farmor och hälsa på också och kolla in hennes nya kök.
Ha en fin dag..

Pyssel

Vi pysslar idag. På Barnens hus fick man gratis affischer och vi valde så klart blixten.
Så nu har vi klippt och tejpat en stund. Vågar inte ge mig ut idag, vi tar en inne dag så tror jag vi är friska imorgon.

Nybadad

Vi somnade 20.00 igår och vaknade 08.00 idag.
Theo är nybadad och har fortfarande feber men idag är han lite piggare iaf.
Sotaren har nyss varit här.
Ha en fin dag.

Känslan

av att vara fullständigt otillräcklig är ingen rolig känsla. har haft sånna känslodrabbningar med mig själv mest hela dagen men börjar landa i att alla dagar inte flyter på lika bra som andra. Mest besviken är jag nog på mig själv. Jag ska lägga ner något annat än att lyssna på min egna magkänsla. Sen får arbetsmoralen och allt annat komma i andra hand. Det är inte pinsamt att avvika från ett (absolut viktigt möte, men inte så viktigt att jag inte kunde avvika så klart) då ens barn är sjuk.. men det är ohyggligt pinsamt att det ska ta en och en halv timme, nästan två om jag inte hade satt körkortet och ***** på spel, att hämta hem honom. Tur att fröknarna hade förståelse. Jävla piss dag.. Men om jag bortser från mitt egna ansvar i allt så måste jag ändå SPOTTA på kollektivtrafiken.. Dra ändå in åt helvete att det ska ta längre tid att kollektivt ta sig från Sundsvall till Bergeforsen (3MIL, 3 JÄVLA MIL) än vad det gör att köra 17 mil mellan Ramsele och Bergeforsen. Sätt för fan in fler förbindelser.. Man ska väl kunna bo två mil utanför stan utan att behöva vänta en halv dag på en buss. Och rätta för fan till tidtabellerna på internet för så länge jag bott här (har jag dock aldrig åkt bussen) men min syster har flera gånger blivit stående på grund av uteblivna bussar! OACCEPTABELT. Så som sagt. Bortsett från att jag inte lyssnade till min egna känsla så hade Theo sluppit vara på dagis i nästan två timmar med 40 graders feber om bara bussen hade gått när det stod att den skulle gå hade han varit hemma med sin moster och sovit! Aja, nu är vi hemma. Både jag och Trollet har feber. Vi äter alvedon och är ledsna för att det inte kommer bli någon skidåkning imorgon. Men vi har lovat varandra att vara frisk och feberfria på onsdag för på Torsdag får vi fin främmande av Lukas och Jesper och deras mamma Emma :) Så håll nu tummarna att vi blir friska. Nää jag har inget vettigt egentligen att skriva här. Hamnar i en sån där bitter svacka igen och upplever motstånd från alla håll och kanter. Åhhh Nooo.. bitter fittan igen?? Ja kanske, men må så vara då.. Snart kommer jag vara på topp då ska jag ta tag i det jobb (den hög som jag släpar efter med) och allt annat som jag dom senaste dagarna bara tänkt.. och dessutom ska jag vara mindre bitter då. .

Yes

Det gick fint. Både jag och syrran klarade provet så får vi köra lagligt! Trots den höga febern och konstanta världelösa måeende gick det vägen.

Nu laddar jag för längdskidåkning med Theo på tisdag, det ska bli sjukt kul!

Ha de gott


Check

Jag och Fanny har just klarat uppkörningen :) nu kvarstår skriftliga provet.


Fy

Den här natten var ett helvete och så fortlöpte resten av dagen också. Inbillade mig att jag nog skulle jobba ändå trots att jag knappt tog mig upp ur soffan. När tempen nådde 39,9 då gav jag upp.

Nu ligger jag nerbäddad hos min mamma, Theo är också sjuk och febern har hälsat på mammas kropp också. Johan har kommit och det funkar bra ändå. Jag ska sova mig frisk för jag fullständigt vägrar att inte ens försöka få med mig förar beviset hem.

Det här kom verkligen olägligt.
Och jag gissar att skoterturen igår inte gjorde saker bättre!


Skoter.

Idag har vi varit ute på skoter tur. Jag är risig, Theo har feber men har det gott hos momma.

Idag saknar jag Johan och tänker på honom. Det var vårt val men de svider lite ibland.

Nästa helg ska jag rå om min familj och kanske blir det en skoter tur om jag lyckas komma hem med ett förar bevis :)

Vi ser en skräck film och det kryper i min kropp.

Ha en trevlig kväll allesamman!!


Macken.

Ja, Mack blev en succé här hemma..
HELA KVÄLLEN har han tutat och öppnats och stängts..
Han är parkerad brevid Theo och det skulle inte förvåna mig om dom sover med varandra också.
Det är det viktigaste vi packar ner som ska med till Momma.
Älskade Mack & Älskade Unge!
Det finns ingen sötare!

Tisdagskvällen

Vi har varit ute, åkt bob och haft kul.
Kameran på mobilen suger däremot och jag börjar tappa lusten till att överhuvudtaget knäppa bilder mer :(
Vi har invigt toasitsen
Och lagat middag. Matlådor till Johan, check! Han blir nog glad.
Packningen är klar, vi är en tankning ifrån att dra mot natursköna.
Men först ska vi sova..
Ha en fin kväll.

MÅL!

Jag visste inte att det var löning idag.. Och i pengar var så heller inte fallet.
Men jag fick en annan sorts lön idag.
Jag har tillsammans med en klient pluggat ganska mycket. Vi har haft våra duster i detta.
Idag fick jag ett sms där det stod:
"Jag fick godkänt på provet :D"
Det var min lön. Det är så otroligt häftigt tycker jag. Det känns som även jag klarade det där provet med bravur.. och det känns verkligen som lön för mödan ;P Nu laddar jag om och ska tagga för att vederbörande klarar kommande prov lika bra! Jag älskar mitt jobb.
Hemma har jag en kalas dag även fast jag mentalt redan "är på jobbet". Jag packar och planerar.. Men det är för att jag ska få kvällen fri med Theo.
Vi har hunnit med en massa ändå. Loppis rundan gick hur bra och smidigt som helst. Och jag hittade det fyndigaste kapet.. Vi har ju länge sparat till en Mack här hemma. Nu är det färdig sparat. Den där Macken kostade 799:- på affären och jag hittade en snarlik idag för 180 kronor. Super fin och den kommer göra succé här hemma. Dessutom sprade Theo massor av pengar.
Jag fick tips av min farmor för ett tag sedan att eftersom Theo inte gillar pottan och hellre går på toaletten skulle det finnas sånna sitsar men kan fästa på den riktiga toan.
Nu kanske skitningen blir roligare? ;)
Och så klart. Bobben. Theo fick en bob av morfar i julklapp förra året. Dessvärre försvann det muttrar på vägen och vi har gjort diverse resor för att få till men det har inte fungerat.
Så han blev utan bob ifjol. I år skulle han få en ny. Men jag blev för snål. Jag tyckte 800 var för dyrt då och struntade i det. Idag hittade jag en Stiga variant för 100:- så killen är ju helt överlycklig :)
Jag har lovat en prommis med bobben efter att Theo sovit. Fanny slocknade i sängen brevid honom. Hon är sjuk :/ Jag och Tuva har förberett middag till hennes stora förtjusning. Broccoligratäng med cassler och hon fick ju så klart provsmaka ;)
Sen är jag väldigt glad också över att jag har så fantastiska arbetskamrater. Denna vecka är det mycket utbildning och personal byte vilket innebär att vissas ansvar landar på andra så som sig gör på alla arbetsplatser. Men i mitt lag hjälper vi varandra och jag kommer komma till en arbetsplats där allt gjorts för att underlätta. Sånt är lyx och jag tror inte det hör till vanligheten heller för den delen. Känns riktigt roligt att få komma till jobbet denna gången faktiskt. Trist bara att varken "husmor" eller Johan är där. Men Littan kommer ju och Magnus. Så vi reder oss lätt..
Ska packa ihop det sista.
Ha en fin dag.. Det ska vi ha.

12

Jag och Trollet har sovit nästan 12 timmar.
Vi ska på en liten loppis runda idag. Butik liten i Timrå som säljer begagnade barnleksaker och andra barnprylar ska vi kolla in.
Sen blir det hem och packa för imorgon bitti åker vi mot Ramsele.
Ha de gott.

Oj..

..Jag råkade nämna att Theo ska till Mormor på onsdag. Vilken miss för nu pratas inte om någonting annat och han ska redan packa.. Det är lång tid för en liten med två dagar..
Får försöka vilse leda..
Ha en fin kväll.

Bilder.

Jo det är skillnad på kvalité. Alla bilder är lånade från Emmas blogg. Från vårt besök hos dom.
Hon hade en bättre kamera än mig ;) Åhh vad jag saknar min.
Sötnöten Lukas.
Trollet
Lukas o Theo
Bus..

Det trodde jag inte..

Jo , jag har alltid tyckt att det varit skit töntigt med dom som klär sina djur.. Det har sett dumt ut. Men nu då syrran han skaffat en liten som brukar vara här inser jag att det är praktiskt och viktigt för dom att hålla värmen. Dom blir som en familjemedlem, och mina familjemedlemmar ska ha det bästa.
Jag har tyckt synd om Tuva nu då det varit så kallt. Hon studsar med tassarna och fryser.. Hon har en super bra "jacka" men små tassarna och tramdynorna blir så kalla..
Ja jag har gjort det jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har beställt ett par skor till en hund.. Men se så söta dessutom.
Så till alla andra "töntar" som vill era djur det bästa, kika in på den här sidan.. (klicka på bilden)

Måndag igen..

I lördags drog vägg bygget igång.
Theo var så klart delaktig och "hjälpte" grabbarna att såga..
Nu är väggen färdig så jag inväntar bara sängmöbler. :)
Vi åkte in till Fanny och jag gjorde mig klar där.. Theo var hel nöjd då han fick se film och käka ben&jerrys.
Pappa körde mig till Sandra.
25 pannor. Vänner sen 16 :) 10 år nästa år!
Det var super kul att se hennes sambo liv :P
Sen kom detta. Baksidan för min del. Min karaktär försvann ut genom dörren i all hast..
Kan nämna att min kväll slutade 21.30 i en dyr taxiresa hem till syster. Den korta kvällen var rolig tills den slutatde. Bokstavligen. Jag tänker inte säga att jag aldrig mer ska dricka eller någon annan klysha. Det hör inte till vanligheterna att jag blir överförfriskad, men på senare år är jag hyffsat orutinerad. Tackar gudarna för att Johan tvingade hem mig, och att han valde att inte lyssna på "Men vadå, jag? Haha, Ja ska ju på krogen och daaaaaaaaansa".. noll självinsikt. Tack för en tidigt kväll och mycket sömn.
Vi är med Tuva idag <3
-20.
Ska tanka bilen och åka och handla, våtservetterna är slut och att Fanny gav Theo russin bevisades både igår och idag.. haha..
Men jag är en människa igen iaf. Nya tag. Jobb vecka. Karaktären är åter och förnuftet lika så..
Jag passar på att vara med Trollet så mycket som möjligt innan jobbet kallar.
Ha en fin dag

Lördag.

Vaknade tidigt imorse och loggade in på fb. Såg att graderna blivit kallare. -34 men min pärla startade utan problem :) Så vi begav oss hemåt. Vi hämtade upp Simon och Sara och åkte hem till mig. Johan och Simon jobbade för fullt med att få klart sovrumsväggen och det blev super fint. Nu fattar bara sängmöblerna! Jag släppte av övriga hos Simon och tog med mig Theo till Fanny. Vi städade och diskade hos henne. Underbara student liv ;) haha... Nu sover Theo och jag väntar på att Pappa och Annika ska komma och skjutsa mig till Sandra som har 25 års fest. Senare ska jag till Simon och få delta i en av hans omtalade husfester. Haha.. Theo ska sova hos syrran och jag skulle tro att även jag hamnar här fram på små timmarna. Gött med lägenheter i stan :P Känner mig tok peppad inför denna kväll. Har stämt träff med Erika och Fredrik två gamsla klasskamrater så det ska bli skoj också. Ante hade borta match, det va ju trist. men jag tror kvällen blir en succé. Det blir väl vad man gör det till.. Ha de fint.

Haha

Vem försökte jag lura? Mildare? Knappast. -40 i junsele. Mot ok för att förebygga att bilen fryser, packa in täcken i bilen och gasa fullt på ställen utan täckning. Hemma är det iaf 10 grader mildare.


Kyyyyla

Huva va kallt.
Det har varit en bra dag. Jag och Johan är från och med idag godkända som kontaktfamilj och det känns ju super spännande. :) vi får vänta och se vart det leder.

Jag o syster åkte till Ramsele för att gå första delen av skoter kursen. Hemma var det minus 19, här är det minus 30. Jag ville men vågade inte åka tillbaka då det är så kallt. Vi sover hos mamma inatt och åker hem imorgon :)

Ha de fint!


Dagen igår.

Massor med känslor.
Igår var en laddad dag.
Jag var ganska nervös faktiskt. Jag skulle träffa en barndoms vän, som jag inte träffat på 12 (?) år drygt. En vän som jag verkligen stått nära när jag var yngre. På något vis efter vägen tappade vi kontakten vid 12-13 år års åldern.. Tråkigt men livet har sin gilla gång. Hon hittade mig som nybilven mamma i tidningen och tog upp kontakten igen. När vi var mindre hade vi en speciell relation. Det var inte bara ett vänskapsband så där som att man delar vänskaps hjärta. Jag vågar nästan påstå att vi delade varandras hjärta på riktigt.
Så vi satte oss i bilen igår och skulle hälsa på henne och hennes familj. Miljoner tanker. Det måste ha hänt sjukt mycket på alla år. Vi kanske är helt olika.. Hon kanske tycker jag blivit knäpp eller tvärtom osv ;) haha..
Men när vi väl kom fram blev jag för det förstummad av deras fina hus. Just ett sånt jag egentligen vill ha. Haha.
Och sen kramades vi och allt var som om det vore igår. Hon var sig lik, självklart har vi båda förändrats men isf bara till det postiva enligt mig och det känns jätte roligt och spännade att fortsätta ses. Dessutom har vi barn i samma ålder. Dom lekte som galningar och vände upp och ner på hela huset i princip. Inte en tår fälldes, dom lekte jätte bra..
Fina fina Emma och hennes minsta, Jesper.
Busungarna Theo och Jesper.
Jag fick ju snusa bäbis och jisses vad bäbis sjuk jag blev ;)
Glad i hågen åkte jag vidare mot kramfors för att hämta upp en vagn.
Sen stannade vi hos en vän i Härnösand och lagade tacos :) Mums.
Väl hemma kom Johan strax efter oss. Och nu är det helg.
Men idag säger jag; Socialen, välkommen hem till mig.
Det väl alla som läser här att det hör till vardagen med nybakat hemma hos mig ;) Semlor just idag.
Smörar? Jag?? Nähä! (Behöver jag säga att jag köpt vetebullarna färdiga?) Haha
DÄremot känns det mindre motiverade att åka till Ramsele ikväll. -34 i Vallen idag.. Fy bullan för att köra. Men jag måste. Hade tänkt att åka dit och vända bara men jag vill inte köra på kvällen/natten i detta väder så jag sover hos mamma tills imorgon bitti.
Imorgon är det fest. Vi är bjudna på två olika ställen så jag drar först och grattar Sandra som blivit 25 :) Sen till Simon och hänger med dom. Theo ska få äran att vara med och sova hos Moster i lägenheten inne i stan. Vilket lyx. Han ska få pengar till att hyra valfri film :P
Ha en fin helg, för det vi verkligen ha.
IMORGON BLIR VÅRT SOVRUM ÄNTLIGEN FÄRDIG, FÖRHOPPNINGSVIS!

Big 25

Jag skulle hänga med Fanny, Pontus och Pappa på ett F&S pass. Det skulle fint. Theo skulle sitta och leka och titta på.. Hahaha.. jo det kunde man ju tro. Jag och pappa körde halva passet var för Theo hade verkligen ingen lust till att sitta där som ett fån och läsa nån traktorbok. Men det var iaf ett tappert försök.
Hemma igen och jag är lite sur för att jag inte skottade tidigare idag. Men men..
Imorgon åker jag till Långsele för att träffa en gammal barndomsvän. Känns super duper roligt!
Ska plocka upp en vagn i Kramfors och sen åka till Härnösand för att käka tacos. Theo hänger med! :)
Dessutom kommer J hem imorgon <3 På fredag ska jag ha ett soc möte här hemma (!) ohh my. Det ska nog gå bra. Är ganska fullspäckat. Men vi har bestämt att jag åker upp på fredag och gör min skoter kurs åker tillbaka på lördag morgon för att då ska sovrummet rustas. (han ändrade tiden för skoter kursen) Jag skulle egentligen på 40 års galej. Men nu har det bytts ut till 25 års galej efter en massa ändrande hit och dit :P Sandra is the big 25 :P Glitter och glamor skulle jag tippa på.
Jag känner mig pigg, eller jag tror iaf att jag känner mig så ;)
Tanka bilen med bensin och spolarvätska, men Theo säger Alinol, för varför ska vi ha annat bränsle än blixten?
(Har jag berättat vilken lyx jag har, tvättstugan, skafferiet och kylen var städad när jag kom från jobbet, Tack mamma!)
Sov gott.

Nälla mamma.

Klockan ringer.. Ögonen är ganska pigga men kroppen ligger gärna kvar. Det är ganska kallt.. Jag ligger och gissar.. Den där monster kylan skulle ju komma, kanske är det -24 idag? Nää.
Theo vaknar och klappar mig på kinden.
-"Nu ska vi på dagis Theo"
-"Nää, nälla mamma inte theo gagis? Theo leka mamma"
(ohh my jag faller pladask och tänker att om ett par år drar skolplikten igång och möjligheten att bara vara hemma och ha det gått är förbi)
-"jaa, theo kan stanna hemma och leka med mamma"
Så det blev så. Vi är hemma idag, och imorgon :)
Jag har röjt undan. Förklarar för Theo att jag vill att han ska städa sitt rum. Det går inte som jag tänkt. Allt ligger runt om på golvet och hälften är indraget till vardagsrummet. Kanske plockar han undan under dagen, det har inte varit ett problem förut. Fanny och Tuva sitter på bussen på väg hit. Theo snorar.
Det snöar massor ute, vi kommer behöva skotta idag med. Då träningsvärken är som värst :)
Men det var bara -6 ute.. Inte -24
Kalle i sysselstan på tv. Jag tycker det är skit dåligt. Riktigt töntigt. Men Theo är tv bossen just nu så det blir att se på kalles mysterier ändå.
Nu ska jag gå igenom mailboxen innan dagen drar igång på riktigt.
Ha de fint.

RSS 2.0