Noll Koll

Jag har fixat lite ikväll och känner att jag har noll koll. Mitt i allt så somnar T, sittandes i soffan. Jag grejjar inför jobbet och en del privat.
Nu inväntar jag mamma och Fanny för att sen göra en lov på byn innan Ann är snäll och kör upp mig till jobbet då mamma vill ha min bil under helgen.
"Gamm momma" har varit här och hälsat på. Så även min morbror.
Min  plast morfar, säger man så? Ligger på sjukan med bruten arm. Trist.
Då blir det jobb i några dygn, innan jag åker hem och ska styra upp kaoset där hemma.
Dröjer nog här ett tag.
Lånar min systers dator där jag hittade en del bilder sen tidigare :)
Sötnöten har ju varit så liten!
Ha en fin kväll.

Julklapp?Mina vänner är inte bara bra på att vara vänner dom kan så mycket mer.

Carina tex, hon gör egna tavlor. Fantastiskt fina.
Jag har själv beställt en nyss som jag med spänning följer utvecklingen på.
Jag önskar jag kunde vara så pysslig och få till det så bra, men nää.. :) Lägger det i hennes händer istället.
Gör det ni också. Verkligen en personlig julklapp att ge bort till någon ni tycker om!

Kika in på hennes hemsida!


Personliga Porträtt


Lyxigt..Ja det tar på krafterna att ha lekkamrater på besök. Ikväll blev det en tidig kväll för T som kämpade in i det sista i soffan :)
Vilken ynnest va? Jag känner mig ganska stolt som faktiskt fick bärgar tatueringen av alla :)
"Fiiiina mamma me bägarn" Mysigt.Ynnest ja, att han delade med sig för resten av gänget pryder hela Theo, till och med en under foten :S Men ja han har sin egna vilja.


Helgen.Så var helgen över... Vi har haft fin besök. Jessica, Lovis och Lily :)Theo har varit hel nöjd.
Vi var hela söndagen på drakborgen och avslutade den dagen med ett besök på leksaksäffären där dom små gick lös. Theo hittade en traktor. Appropå logiskt tänkade hos barn:

-"mamma, Theo få den?"
-"nää Theo, mamma har inte så mycket pengar"
-"Snälla mamma, Theo få den?"
-"Nej Theo mamma har inga pengar till en sån!"
Samtidigt som han vrider mitt ansikte och ser mig i ögonen
-"Mamma, hämta Mopparn!"

Haha, linslusen trodde han kunde kränga traktorn ändå. Men så blev det inte och vi gick ut med billiga blixten tatueringar som nu pryder hela lill kroppen.
Det målats och pysslats en massa.
Lily på bara 5 månader har underhållt oss :)

Lovis och Theo lekte själv en massa så vi fick surra en hel del jag och Jessica.
Johan har fixat i sovrummet och han gör det jätte fint där inne. Till helgen kommer 15 grabbar hit från Gävle och ska se hockey och besöka Casinot. Dom får nog roligt!

Jag hade planer på att åka till Ramsele idag men innan jag målat klart fönstren och skottat ute så hann det bli mörkt och mina extra ljus på bilen är inte helt inkopplade än så jag vågade inte åka. Pappa och Farmor hälsa på en sväng också. Så nu slappar jag och T i soffan framför Blixten filmen (så klart)
Sovrummet :S
Renoverings kaos hemma så inatt sovet jag och Theo i vardagsrummet där sängen fått sin plats för ett tag. :)

Imorgonbitti åker vi mot Ramsele.

Ha en fin kväll!Besök.Vi köpte hem ost från marknaden.

Theo stångades med rädslan för tomtar. Dom var överallt.
Lunch på donken med traktorn.
Sen hämtade vi fondbrädorna på Bauhouse.
Tråkigaste affären.

Nu kom Jessica, Lovis och Lily så jag ska dumpa datorn.

Ha de fint!


"Blissen"Gissa om T är nöjd när han fick både bilar filmen och blixten kläder.
Just nu är det de enda gäller.
I varje leksakskatalog letas blixten åt :)

Vi har varit ute hela dagen, eller ute. Ute och ränt.
Bland annat till fotografen där vi fotade ärr, Johan passade på att visa röven så vi fick det ärret dokumenterat också. Nu återstår och se vad som händer med detta. Jag har inte allt för höga förväntningar.
Jo, jag var ju till Frissan. Vet inte alls vad jag tycker än. Svek mitt blonda löfte då jag blir så sjukt less på utväxten.. Men vi får se hur länge det dröjer nu innan jag dyker ner hos "Shalle" igen och gör om allt :S Tur att jag inte behöver betala så mycket iaf. När jag satt i stolen och färgen skulle verka skickade jag ett sms till min mamma som jag delar med mig av. Älskar verkligen hennes lösning på min uppgivenhet ;) HahaVi kollar Idol här hemma. Adventsstakarna har hamnat i fönstren. Johan har slitit bort alla tallister inför takmålning i sovrummet imorgon.

Jag ska käka lite grönsaker och dip innan jag ska knoppa. Imorgon blir det julmarknad i Timrå, på kvällen kommer Jessica och flickorna.


Ha en fin kväll!Härlig dag
Lycklig kille springer till Dagis :)
Min pappa kom hit och hjälpte mig julstäda. Jag passade på att pynta lite men det känns bara löjligt då det inte är snö ute :S
Jag fick hjälp att få upp tavlorna.Utvecklingssamtalet på dagis gick fin fint. Nu kör vi pott träning fullt ut.


Väl hemma grejjade jag med Theos advents kalender. Här ska tålamodet prövas ;)
Lucka 24. Succé!
¨Någon som har svårt att hålla fingrarna istyr!Vi är trötta båda två så vi chillar i soffan och läser leksakskatloger.
Myyyyyysigt!


Ha en fin kväll.
Vi får iaf hem pappan i huset.


Mobilens kväll..
Så var det kväll på barrvägen. Jag har suttit i tele en timme nästan och pratat om allt mellan himmel och jord med Ronja. Härligt och uppfriskande.
Tjatade en sväng med Jessica B också :) Hon kommer eventuellt hit med flickorna på Lördag :P Roligt!

Fick ett mms igår. På Theos väntande tremänning, mitt kusinbarn som gottar sig fint i magen :) Längtar tills i April då det blir mer bäbis mys.
Denna säng ska T få i julklapp, det är en gubbe här i Bergeforsen som tillverkar honom så det känns kul :) Och jag vet en som kommer bli glad :) Det stod mellan denna och den där plast bilen på toys r us "blixten". Men jag gillar inte alla dessa disney prylar. Dessutom skulle den verkligen inte passa i hans rum.

På fredag har jag tid för fotografering efter besök hos frissan. Första gången jag hoppas på riktigt kassa bilder då det är mitt ärr som ska fotas. Får se hur det går. Jag och J har gjort upp en plan. Vi ska köpa en ny film till T som kanske ger oss lite tid i sovrummet. Nee inte som ni tror! Vi ska ju renovera, inget annat. Så fönstret är mitt uppdrag och J ska måla tak. Spännande.

Berg flyttar in på TV. Jag gillar verkligen det!

Om man ska slå en signal till mammsen också innan man knoppar?

Ha de gott.


onsdagJag älskar att få hem Theos små pyssel prylar :)
Imorgon är det utvecklingssamtal. Det ska nog gå bra.

Jag har grejjat lite och imorgon får jag besök av pappa som ska hjälpa mig att städa här hemma. Fast jag redan hunnit med mycket :)


Ha en fin kväll.


8 kriminella tankemönster.


Fick i helgen till mig ett par papper att läsa för att kunna föra en disskution. Det handlade om kriminella tanke mönster. Jag jobbar inte med detta, har inte läst krim programmet, mina uppgifter är andra men jag tycker det är väldigt intressant. Ville läsa mera så ikväll har jag googlat lite och hittade då det jag fick läsa ihelgen.
8 kriminella tankemönster. Jag tror säkert att alla kan känna igen sig i en eller flera av dessa utan att ha utvecklat en kriminell livsstil.Nästan alla människor begår några brott under sin barndom och ungdomstid. För några blir problemet allvarligare och de kan behöva hjälp för att inte gå ännu längre. De som har svårt att sluta, ofta trots svåra konsekvenser, fastnar i en kriminell livsstil. Det kan till slut bli lika svårt att lämna kriminaliteten bakom sig som att bryta med ett drogmissbruk.Det som kännetecknar en kriminell livsstil är, för den vuxne, ansvarslöshet, en bild av sig själv som ”utanför”, kriminella tankemönster och impulsiva handlingsmönster.

 


Kriminella Tankemönster

Förkortat utdrag ur boken Kriminalitet som Livsstil

 Gunnar Bergström

Gunnar Bergström är författare till boken Kriminalitet som livsstil och har utvecklat behandlingsprogram för Kriminell livsstil. Han är författare till flera böcker och verksam som konsult och handledare inom missbruks- och kriminalvård och arbetar också som alkohol- drogbehandlare på behandlingshem.

 Alla människor som umgås med eller arbetar nära kriminella personer känner snart igen vissa resonemang: "Om jag inte gjorde det skulle någon annan göra det", "alla snor ju, Svensson också, så varför skulle jag vara annorlunda", "jag var tvungen", "huvudsaken är att man inte stjäl av någon fattig", "det är tur för er att jag finns så får snuten och alla plitar jobb", "det drabbar ingen, jag tar bara vad som är mitt".

Individens tankemönster påverkas av de val han/hon gör och de uppgifter han/hon ställs inför i livet. Ur alla influenser, konflikter och problemlösningar som en tonåring tvingas göra, utkristalliserar sig olika tankemodeller och tankemönster.

Beroende på livsvillkor, vilka val man gör, eller hur det sociala umgänget ser ut utvecklas individerna i olika riktningar. I bästa fall mognar den enskilde individen, lär sig att ta ansvar för sitt eget liv och att ta hänsyn till andra människor. I sämsta fall finner den unga människan en lockelse i att fortsätta en kriminell karriär om hon redan tidigt "belönats" eller "fått bekräftelse" på sitt kriminella beteende, eller känner stark samhörighet med en kriminell grupp. Hon börjar långsamt utveckla ett tankemönster som bygger på irrationella tankar. Kan man som behandlare identifiera detta irrationella tankemönster som styr den kriminelles världsuppfattning i grunden och dennes tolkning av varje situation, finns det större möjlighet att förstå varför den kriminelle handlar som han gör.

 

Åtta kriminella tankemönster

 1.Rättfärdigande

Av de tankemönster som presenteras i modellen är "rättfärdigande" den vanligaste förklaringen till varför man begår ett brott. Man rättfärdigar sitt brott genom att förklara sina olagliga handlingar:

Man vet ju att Svensson stjäl på jobbet – så varför skulle inte jag kunna ta för mig? Eller ” Om höjdarna skor sig så kan väl också jag ta det jag behöver” ?Ofta uppmärksammar den kriminelle brott och felaktigheter som begås av poliser, åklagare, vårdare och socialsekreterare och lagrar detta "tacksamt" i minnesbanken. Dessa minnen plockas fram för att rättfärdiga egna överträdelser. "Kan de så kan jag."Ibland handlar rättfärdigandet om att blidka, tona ner och minska ansvaret för vad man har gjort sig skyldig till. Man "skyller på" sin dåliga barndom, uppväxten eller andra omständigheter som man själv inte har kunnat påverka.

 2.Avskärmning

För att våga och kunna utföra vissa brott och för att dämpa ångesten, oron och rädslan använder många kriminella ett tankeknep som närmast kan liknas vid "mental träning". Syftet är att utestänga varningssignaler och förtränga rädslan för att kunna utföra brottet. Det finns också mildare former av avskärmning. Hos många kriminella, liksom hos en del ungdomar, finns en förmåga att "stänga av". Man "viker" ihop öronen och väljer att inte lyssna eller väljer att höra endast det man vill höra. Alla förmaningar, uttryck för oro och varningar klingar ohörda. Omgivningen känner att de lika gärna kunde tala till en vägg. I den mån den kriminelle säger något kan han svara, som ett tecken på avskärmning, "det skiter jag i " eller "dra åt helvete".

 3.Utvaldhet

Utvaldhet skulle även kunna kallas för "berättigande". Det handlar om en världsbild där den kriminelle tror att han är berättigad till att inkräkta på andras områden för att ta det han vill ha. Han använder tankemönstret för att döva ett dåligt samvete och ibland tror han faktiskt att universum utgår från honom och hans behov. Den kriminelle anser ibland inte att han stjäl utan att han tar vad som egentligen tillhör honom. Resonemangen handlar ofta om hur mycket han blivit bestulen av samhället eller hur bankerna skor sig och att han nu bara gör ett "uttag". Detta tankemönster innehåller ingredienser av både utvaldhet och rättfärdigande. Den livsstilskriminelle förväxlar ofta sina önskningar med sina behov. Den som tillräckligt länge intalar sig att han önskar sig något kan få för sig att han behöver det och det man behöver har man rätt att ta.

 4.Makt/kontrollbehov

Den kriminelle är ofta besatt av tanken att kunna kontrollera sin omgivning. Det bottnar ofta i dålig självkänsla.En skampersonlighet måste – för att kompensera bristen av inre kontroll – ha yttre kontroll över andra människor. Han försöker ibland dominera andra genom våld eller genom hot om våld, med ilska eller genom att förödmjuka, håna och kränka andra.Den kriminelle försöker dölja skamkänslan genom att t.ex utöva makt över en kvinna eller genom att dominera sin omgivning, att skryta och skrävla och genom att göra sig till en så kallad King Baby. Ofta är det så att ju räddare personen är inuti, desto mer försöker han dölja det utåt.Ilskan är ett försök att utöva kontroll. De män som slår och misshandlar är ofta livrädda. De kränker sina anhöriga i förtvivlat raseri över sitt inre kaos.Att rädda ansiktet handlar om att visa sin position – det är ungefär samma drivkraft som ligger bakom hämndbrotten.Utmaningen att lyckas med brottet är en del av det grandiosa tänkandet där man ska visa vem man är och att man är driftig.Fängelsesituationen förstärker ofta känslan av skam och värdelöshet. Fången fråntas friheten, äter på order och arbetar på order. Hans cell undersöks, han väcks och han låses in på kvällen. Det enda sätt han känner till att hantera sina känslor på är att ännu starkare betona sin makt, sin position och att hävda sin "rätt". Hela fängelsekulturen handlar om att vinna och behålla positioner och att rädda ansiktet.I en framgångsrik behandling på en anstalt borde ingå att fången, inom ramarna för fängelsestraffets natur, får behålla sin värdighet, att han värnas om sin integritet och att han får hjälp med att hantera sin skamkänsla utan att ge sig in i en maktkamp.

 5.Sentimentalitet

Sentmentalitet är spegelbilden av rättfärdigande. I rättfärdigandet hänvisar den kriminelle till andras överträdelser. I sentimentalitet hänvisar man i stället till sina egna förtjänster. Man resonerar i stil med att om jag gör bra saker får jag också göra dåliga. På frågan varför han har rätt att sälja hasch svarar en kriminell: "Jag har minsann jobbat och betalat skatt".Många kriminella vill betona sina positiva sidor, verkliga eller inbillade, som en förmildrande omständighet eller som ett faktum som ger honom rätt att begå brott.

 6.Superoptimism

Vad superoptimism är framgår av namnet. Det är ett tankemönster som handlar om att brottslingen begår många brott han aldrig åker fast för. Superoptimism handlar bland annat om att den kriminelle förväxlar sina önskningar med verkligheten. Även om han i teorin inser att han förr eller senare åker fast, och att det då inte hjälper att han gjort många oupptäckta brott, intalar han sig ändå att han ska klara sig "den här gången". Han överskattar sin förmåga och ser inte hela verkligheten.

 7.Intellektuell lättja

Inom detta tankemönster ryms flera vanliga kriminella tankebanor. Sammanfattningsvis handlar dessa tankebanor om att välja den lättaste utvägen. Den kriminelle har i detta avseende mer likhet med en sprinter än en långdistanslöpare. Det gäller att undvika smärta, få snabba belöningar och ta sig ur situationer så lätt som möjligt även om det kostar ännu mer senare. Exempel: Den kriminelle försover sig när han ska besöka socialbyrån eller frivårdsmyndigheten. I stället för att ringa och meddela förhindret uteblir han. Det är enklast för stunden att stanna hemma.Till den intellektuella lättjan hör också alla fantastiska planer på att bli rik snabbt, till exempel genom att öppna egen firma utan att man har minsta förutsättningar för detta.

 8.Osammanhängande tankar

Kärnan i detta tankemönster är den kriminelles oförmåga att hålla ut, resonera logiskt eller att sätta upp realistiska mål för sig själv. En mer ovanlig variant är tankekedjor som studsar från en association till en annan och som är svåra att följa för en utomstående.Samma märkliga tankebanor kan ibland observeras hos människor med Det är förvirrande att prata med en sådan kriminell person, eftersom han pratar mycket men får lite sagt. Några låter sig hela tiden störas av yttre intryck och måste kommentera allt som sker.Mitt intryck är att de kriminella som fungerar på detta sätt är ett fåtal, men de som fungerar så utgörs av de tyngst belastade.Betecknande för ett osammanhängande tankemönster är oförmågan att se samband mellan olika händelser. Motgångar, bakslag och hinder ses ofta som en fientlig omvärlds medvetna sabotage när det i själva verket mestadels handlar om rimliga konsekvenser av det egna kriminella beteendet.

 

Sammanfattning

Genom att dela upp de kriminellas tankemönster i åtta grupper, är det enklare att få grepp om det kriminella tänkandet. Förenklingen är nödvändig för att kunna hjälpa den kriminelle att förändra sitt livsmönster.

Det finns mycket att lära. :) 

 

 

 

 


Kom hem..
Då var kvällen här. Trollet har nyss somnat. Vi har lekt "klara färdiga gå" hela kvällen. Vi springer mellan sovrummet och köket och den som kommer först vinner. Jag förlorade varje gång ;) Stackars mig!

Pappa kom och åt middag, surrade en sväng.

Imorgon väntar dagis och några timmars jobb.
Han är grym den här killen! Jag förvånas varje dag över allt han lär sig. Det är dock dags för mig att tygla tungan då han härmas ALLT man säger. Idag sa jag i mobilen.. Nää, fy fan.  och ekot kom efter :S Dags att vara tyst.


Jag och Johan har verkligen inte träffats mycket dom senaste två månaderna, ett par dagar närmare bestämt och det har gått över förväntan bra. Men jag saknar honom. Speciellt dagar som dessa.. Ikväll saknar jag honom super mycket. Jag vill att han kommer hem. Det är sånna där små saker som dyker upp, som att trappen ute är svin hal, hade han varit hemma skulle han fixat det på nolltid. Som att det är kallt i huset, det skulle han fixat direkt. Spolarvätskan i bilarna var slut, det skulle han fixat också.. Könsroller? Skit samma. Jag är ganska bekväm i det där och har förmodligen blundat en del för det han faktiskt gör. Eller så är det. Jag visste ju inte ens vart spolarvätskan skulle vara för att det aldrig hänt förut, att det varit slut alltså. Förmodligen för att han hela tiden fyllt på. Sen finns det självklart saker som han inte kan, men fått lära sig ganska snabbt när jag började jobba. Som vart strykjärnet bor i detta hus ;) diskmaskins tabletterna osv. Haha.. Hur som helst vill jag ha hem honom.
Jag har så många planer. Jag vill visa honom hur jag har tänkt mig T´s rum med dom nya möblerna. Jag vill visa honom mitt projekt i huvudet över graderoberna inne i sovrummet, sen kommer han med invändningar och vi gnabbas lite över det, men jag saknar till och med det..


KOM HEM NU JOHAN!


GOD NATT!Dagen som varit..Vi stannade till hos Ting "Shalle" för ögonbrynsfix. Bokade även tid för lite färg på torsdag. Äntligen.
Självklart hade jag med mutor i form av saffransbullar.Sen åkte vi till Farmor där vi fick brunch och plåster :) Tackar!
En sväng på Ikea hann vi med också och Theo fick för sig att en av mina vänner fanns där så han skulle promt ha med sig denna hem ;) Nu har han nattat honom och han tycks ha en nyfunnen vän.

Vi har nyss bakat pizza som står och svalnar lite. Får se om Moparn kommer och gör oss sällskap eller om han blir sen.

Ha en fin kväll.Våran tisdagsmorgon..

Jag försöker ligga kvar i sängen så länge som möjligt, sticker försiktigt ut foten ur täcket och inser att den kommit, kylan, Fan. Det spelar ingen roll att det är 20 grader inne så känner jag att min värsta årstid är här. Drar snabbt in foten och suckar inombords.. Fan för att kliva upp och börja dagen med att frysa, fan för att behöva pissa på en iskall toaring ;) Theo däremot värkar inte frysa ett dugg.. Han ropar "Mamma, barnatv, barnatv" och jag förstår att jag måste kliva upp och slå på tv. Vispar snabbt ihop en välling och slår mig ner i soffan igen där jag drar mig ett tag tills det känns mindre vmodigt att möta kylan. Det första jag ser genom köksförnstert är min bil, skitig och jävlig och helt igenfrostad.. "Mamma skrapa jutan" söger trollet med ett leende.

Jag ger mig ikast med att vika tvätt.. Theo pruttar så där med tungan och kör sin traktor fram och tillbaka. På nyheterna pratar dom ett koperativ som kanske måste stängas ner och tydligen hade Linköping tagit tre poäng, kul! Jag tjurar över att min pappa ätit popcorn i min säng även fast jag ändå hade tänkt renbädda men han gav mig som inget val. Kanske lika bra. Springer ner i källaren och hämtar upp duntäckena, det är ju dags nu. Det blir kanske ännu jobbigare att krypa sig ur dom men vilken sömn det blir sen :)

Theo råkar få syn på påsarna med saffransbullar i som jag fick (eller snodde) av mamma. Det blir lite tjaffs om hurvida man ska eller inte ska äta detta till frukost. Jag blir sjukt sugen själv men motstår och gömmer undan påsarna. Bäddar rent sängen och startar en av alla fyra uträknade maskiner som ska köras idag.
Theo vägrar ta på sig bölja, vi tar fram pottan och instruerar.. Det kommer knappst fungera. Jag kommer få torka kiss från golvet innan han tagit på sig blöjan, men va tusan, han lär sig snart. Han pratar som om han aldrig gjort annat. Han förklara och det är härligt att höra ner från källaren hur han springer runt med sina små fötter och ropar "mamma, to du vägen?" jag stannar några sekunder extra där nere bara för att få höra honom ropa igen :)

Vi tinar hamburgare, det ska bli våran lunch innan vi åker till Farmor.

Ha de gott i kylan och tandläkarvädret!


Hemma hemma hemma....
DÅ har jag landat hemma. Såååå skönt.
Vi åkte direkt till Pappa när jag kom hem.
Theo stannade där och jag åkte vidare igen. Mot Öppethus inne i stan.

Jag fick lite sålt och jag själv gottade mig i alla nyheter. Så kul!
Imorgon ska vi fixa dona grejja här hemma. Dags att ta fram vinter täcken och kanske se över kommande advent? När jag kom hem hann jag presic natta Theo och vi har hela dagen tillsammans imorgon <3
Härligt. Och jag vill inbilla mig att helgen som kommer är oplanerad, men det stämmer inte riktigt. Här hemma står färgbyttor och snart även en "trävägg" för här ska projekt sovrum dras igång.

Jag har ett sött litet paket i min väska för min farmor vann på utlottningen ikväll :)


Nu ska jag krypa ner med min lilla prins och sova.


Ha en fin kväll


Hörs på ett tag.

Ögonen blödde imorse när vi steg upp.
Dundrade till Dagis och vidare vägen över Härnösand. Ett möte på tre timmar tog hela dagen.
Jag var tillbaka prick i tid för att hämta T. Körde hem snabbt för att hämta Svärfar som vi körde till jobbet. Sen ringde vi och tiggde middag hos Pappa.

När vi kom packade jag ihop väskorna, plockade lite och nu är klockan snart kväll.

Jag tänker inte utmana tiden. Jag tänker gå och sova.

Imorgon jobbar jag på förmiddagen inne i stan, sen åker jag och T hem till Ramsele :)

Ha de fint.


Bild
Vi satt i tv rummet och surrade. Små grabbarna höll sig undan, det blev inte tyst, så där det brukar bli när det är något jävelskap på g ;) utan vi hörde bara hysteriska skratt. Så vi smög lite på dom och kunde konstatera att..
Dom lyckats få upp en flaska Loka och hällt ut på köksbordet. Det var himla roligt att plaska i och slörpla upp :)

Theo i hans lilla paradis :)
Boken jag tänker mala så snart jag läst ut Konsten att vara snäll och det är snart gjort :)

Johan har åkt. Theo sover. Jag och Svärfar kollar True Talent. Jag tycker Paulina är SÅÅÅ bra.

Strax ska vi sova.
Ha de fint.


Ruschig helg :)

Den här helgen bara försvann. Vi har haft super kul.
Jessica och Eskil har varit hos oss. Jag bjuder på några filmer då jag faktiskt inte orkar ladda upp bilderna..
Idag åktre dom hem. På eftermiddagen kom Pappa, Annika och Farmor hit så vi bakade en tårta och fikade. Firade fardag.
Nu har alla åkt. Johan och Harry är och hämtar hem mat. Alla är trötta.

Det slog mig idag att jag nu ska jobba 8 dagar i rad. Herre jisses hur ska det gå?
Bra hoppas jag. Theo ska vara hos Mormor tre dagar sen hämtar J honom i Ramsele på fredagen.

Imorgon ringer klockan 05.30. Dagis 06. Sen jobbet över dagen. Hem. Middag och packning. Tisdag tidig morgon, jobb i Sundsvall. Efter det tror jag att jag och T åker mot Ramsele igen. Jag åker en dag innan jag börjar jobba för att slippa åka på morgonen och för att få lite tid hos mamma.
Här har ni två charm troll som kan konsten att roa sig :)
Leksaksäffären var en succé :) Dom hördes över hela butiken.Dans i tornet på drakborgen. Theo var livrädd för att krypa i nätet som man tog sig över med, och om han var livrädd vill ni inte ens veta vad jag var :S Fy va obehagligt det var. Men det gick :)Så åkte vi så klart en massa kana :P

Nu ska jag förberedamorgondagen innan maten kommer innan för dörren, sen vinkar vi av Pappan..

Ha en fin kväll
Konsten att vara snäll..

Jag har ganska nyss läst ut Läckbergs nyaste bok, Änglamakerskan. Som vanligt älskar jag hennes böcker.
Tycker alltid det är lika jobbigt att läsa sista boken i en "serie" (hennes böcker behöver inte läsas i ordning) även om det idag tar mig ca 4 gånger så lång tid att läsa ut en bok som tidigare.. På något vis har dom senaste åren gjort att boken är som mitt sömnpiller. Och dom där stunderna på eftermiddagen, liggandes i soffan med en god bok byttes snabbt ut till att brottas med ett troll som behöver ny blöja eller uppmärksamhet på annat sätt :)

Iaf så fick jag en bok i julklapp av min mamma för två år sedan. Titeln lyder: "Konsten att vara snäll".
Jag mest skrattade åt den och ställde den i bokhyllan utan en tanke på att läsa den.
För några månader sedan var jag på en föreläsningen där en klok man rekomenderade att läsa just "Konsten att vara snäll" Han förklarade mer grundligt och jag åkte hem och läste texten på baksida.


"Begreppet 'snäll' kopplas ofta till egenskaper som dumhet, naivitet och undergivenhet.
Stefan Einhorn lägger en helt annan innebörd i ordet: ”För mig är en snäll människa en
individ som lever med etiken i sitt hjärta.” Den snälla människan är minst av allt dum,
tvärtom mycket klok eftersom hon har förstått att det vi gör för andra gör vi också för
oss själva.
Men snällhet är en egenskap som måste förvaltas med gott omdöme. Att vara snäll
på ett äkta, positivt och gott sätt är verkligen en konst.
I Konsten att vara snäll skriver Stefan Einhorn bland annat om vad äkta snällhet innebär
och om de motkrafter som kan hindra oss från att vara snälla. Han redogör också för
vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och ger handfasta råd om hur man
kan tillämpa detta i vardagslivet.
Snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld – och oss själva."


Vidare öppnade jag boken och läste ett citat på sidorna innan den börjar

"Livet är så vist att ingen på allvar kan försöka hjälpa en annan utan att hjälpa sig själv"

Och för inte så längesedan hade jag en disskution med min pappa om vad jag tycker om ordspråket, hoppet är det sista som lämnar oss, jag anser att detta inte stämmer. Hur dumt det än låter tror jag att egoismen är det som lämnar människan sist. Min pappa håller inte med. Vi har olika åskiter i detta.
Men jag tänkte mer på den disskutionen när jag läste just citatet. I alla skeenden som man gör en välmening kan man alltid hitta en väg som leder till att det på något vis gynnar en själv.
Nu kanske man kan tro/tycka att jag är en hemsk människa som anser detta. Jag är inte hemsk, utan ganska snäll faktiskt.. eller? Vi får väl se efter att jag läst boken.

Någon annan som vill haka på? Läsa boken och disskutera? Vore ju kul!

Förresten så bjöd jag just J på en äppelbit, egentligen mest för att jag ska kunna be honom om ett glas vatten om ett tag.. ;)


Hany hany Mäny
Då var det torsdagkväll och på barrvägen har vi gjort helg. Härlig känsla.
Theo har i vanlig ordning badat. Han verkligen älskar att bada :)
Han slänger ett öga på tvn emellan åt :PSjälvklart är traktorn med.


Russinfötter.
Jag blir ganska rastlös under dessa bad..Hysteriskt rolig film som visar när Theo vill se "Hany hany Mäny" och fullständigt tar över datorn.

Badet.
Nu ska jag byta ut ljusen som brunnit ut.

Ha en fin kväll.

Det har varit dålig med kommentarer i två dagar :S Kom igen!


Omslagspapper
Jag och T har just kommit hem. Flingor och mjölk till mellis.
Jag har spenderat hela förmiddagen i Timrå. I en snabb lucka som vi blev lediga mellan två möten hoppade jag ner i stolen hos Shalle och hon plockade mina ögonbryn med både tråd och pincett :)

Effektiv dag.

Jultips, personliga omslagspapper :) Roligt att slå in julklapparna i :) Här har jag använt en bild på mitt kusinbarn som just fyllt 2.. Jag gillar det.

http://www.omslagspapper.se/
Jonson? Theo vill ha presentpapper på alla fordon som han sen håller upp luften och säger något som låter som Jonson? Jag har ingen aning vad han menar.


Har just pratat med min arbetskollega, det verkar som att det var ett grymt bra möte. Just när jag missade det.. Aha, han har återberättat en del så jag sörjer inte för det.

Ikväll blir det myskväll då vi får hem en förmodligen ganska trött och sliten J men ändå :)
Imorgon kväll kommer kanske Eskil och Jessica hit. Det blir en fin helg.
Svärfar är kvar tills på måndag då vi ska fira fardag här med buller och brak.


Ha en fin dag.


SoooooLEn trött och sliten pappa kommer hem. Leker med T och somnar sen.
Han förtjänar verkligen sömn efter ett monster pass.

Jag och T har slängt ihop en sockerkaka på morgonen som vi ska bjuda farfar på.
Sen tänker jag trotsa sjukan lite och gå ut en stund. Ingen feber idag.
Ha en fin solig dag!


Tisdag.

Det blev en ganska lång dag.

Vi åkte in till stan för att gå fyndlagret, hittade ingenting. Julen hade inte kommit fram.
Efter det körde jag hem Harry (min svärfar) och Theo. Själv åkte jag vidare och jobbade en liten stund.

När jag kom hem lagade vi mat. Hamburgare.
Theo har feber. Jag hoppar över mötet imorgon.
Stannar hemma istället. Johan jobbar än, jag fattar inte. Sen 05 imorse har han varit där.. och blir kvar långt in på natten för att sen stiga upp och jobba igen (!) galet.Här hemma har det varit full rulle trots lite hängighet..
Den här minen får jag alltså när jag frågar om vi ska gå och sova..
Ja om jag inte minns fel så har jag fått berättat för mig att dessa busiga fasoner har även hans pappa haft i sig HahaHa en fin kvällHome sweet home.
Hemma <3
Möts av svärfar i dörren. Han har plockat in posten och hjälper mig med väskorna.
Jag drar igång. Viker tvätt och grejjar. Här hemma lever vi :) Vi lämnar lite kläder på golven (så även jag) och det är ganska stökigt. Men jag har en åsikt om detta: Det innebär att vi har ett värdefullt liv? Här hemma syns det att vi lever :)

Det är skönt att vara hemma. Trots att jag mest har jobb i huvudet. Ibland är mitt jobb tufft.
Jag ska snart hämta hem Theo. Och mysa så klart. Ikväll ska jag på möte.
Vi var på bio i helgen. Tintin i 3d. Medans dom jag gick med ansåg att det är KULT, en klassiker som man måste gilla, kröp det i kroppen på mig. Fy fan vilken skit!
Hemma öppnar jag posten. Jag blir full i skratt när jag ser mitt troll mittemellan sina favorit tjejer (bortsett från mig) ;) med denna min.. Haha


Det är trist väder. Inte kallt. Men grått. och Grått gör mig små deppig.Ha en fin dag.


November rusk..

Ja! Jag har åkt skidskor. Och fast dom gör satans ont mina fötter och balansen är halv dålig vågar jag ändå tänka tanken på att bli den kvinnliga motsvarigheten till "Molinder".
Jag tror 1: Att jag skulle kunna bli bättre än honom om jag fick slipade skridskor ;)
2: Att jag skulle tycka det var 100 gånger ballare när jag hörde mitt namn på nyheterna än vad han förmodligen tycker nu :)
3: Att jag skulle passa bättre med hockey röv än honom..
(hoppas han inte läser här)
Så varför inte?
Jag är på jobbet. Pausar en stund framför datorn.
Det är så trist väder ute. Det spä regnar och är mörkt.
Vi pysslar inomhus. Myser med varma mackor och komedier.
Idag fick jag uppdraget att laga mat :S STUVADE MAKARONER. Maudan som jobbar här skulle berätta hur man gjorde men det glömdes bort. Imorse ringde hon med smått förtvivlad röst och frågade hur det gick. Hon gick noga igenom alla steg för att guida mig genom proceduren. Grabbarna satt vid köksbordet på hel spänn och lite nu och då kom någon förbi och sneglade ner i grytan..
Det gick fint. Hörde kanske inget HALELUIjA direkt, men dom åt. Och sa att det var gott :)
På söndag har jag satt förbud att gå in köket. Jag ska allt visa dom. Jag ska bjuda på en brak middag..
Nu är det dags. Klockan har strax slagit aRT lektion.
Ha de fint i rusket!

Mot jobb.
Jag anar sol idag.


T ska snart till Dagis. Jag ska tanka och sen lämna passaten. Måste bara få tag i någon som kan hjälpa mig.
Tänkte att jag ska vara snäll och höra om Fanny och Pontus kanske vill ha min bil under tiden i Ramsele.
Har jag sagt det? Min syster har skaffat en käreste? Jag har bara träffat honom en gång och jag brukar kunna vara ganska kritiskt men han verkade ju helt klockren.

Iaf så ska jag åka och jobba. Jag har packat väskorna och det fattas bara lite grann. Det där sista som man inte kan packa innan man ska åka som också ganska ofta brukar glömma :S

Frida sover. Igår såg vi pojkvänsakademin och vi kröp runt i soffan för vi skämdes så otroligt mycket.. Hela tiden: "Undra vad våra föräldrar skulle säga om vi gjorde så eller så" Haha.. Ja det skulle knappast uppsktattas.


Jag får ha min sambo hemma nästa vecka. Dock kommer vi inte ses så mycket ändå då han ska jobba natt..
Men ändå. <3 Jag tänkte försöka och norpa åt mig en kväll där jag ska vårda lite andra relationer också. Bio med en vän kanske? Det är något jag saknar.


Nu ska jag "giffa" "mimmi" och "ta ny bölja"

Ha en fin dag.


Galenskaper!!Måste vi vara onarmala bara för att vi inte är normala? ;)


Tisdagskväll..
Fest.

Vi har bakat Chokladbollar här hemma och Frida har fotat en massa :)

Rulla Rulla Rulla.

Ikväll blir det Fest.Haha. Hon är verkligen duktig att fota :)
Eller hur? ;)


Som sagt. Ikväll ska vi väl ha lite små fest då det är sista kvällen vi har Frida här.
Jag är super glad att hon valde att vara här några dagar av hennes lov. Jag har fått hjälp med Theo, sällskap på kvällarna och dessutom en massa härliga skratt!

Ha de gott.Tisdagen som idag..
Dagen idag.

Theo fick ledigt från dagis. Vi åt en moster frukost.
Sen åkte vi till fyndlagret och fyndade lite småting av Sandra.
Efter det handlade vi på Ica. Theo fick byggare bob filmen, behöver jag säga att det var succé.


Nu är vi hemma igen. Vi har nyss käkat lite mat och vad vi ska ta oss för härnäst har vi inte bestämt.
Hänga tvätt iaf :) och jag måste packa lite. Både till mig och T. Pappa var hit en sväng och hälsade på.
Jag och Frida har på oss våra nya brallor :) Vi köpte likadana igår.

Ha en fin kväll.

Är det inte härligt med foton?


RSS 2.0