På väg hem..

"Enligt statens golkhälsoinstitut lever 400 000 barn i Sverige med föräldrar som har en riskabel alkohol- och narkotikakonsumtion och endast 1,5% av dessa barn nås av kommunernas insatser"

Va är det som gör att att övriga 394000 barn inte får hjälp?
Jag fattar ingenting.

Jag sitter på tåget på väg hem. Har bett pappa handla åt mig och jag vill bara hem till sängen och sova. Vila.

Inte bara att jag har problem med kroppen utan mentalt är jag helt färdig efter dom här dagarna. Har fått så mycket idéer, verktyg, intryck, och kunskap att jag måste sortera allt och fundera.


Ha en fin kväll!


Aha

Jag gillar mitt jobb. Och jag gillar att lära. Kursen jag går nu är super. Jag har fått massor med "aha" upplevelser och faktiskt mer förståelse för klienter. Men framförallt verktyg att möta mitt egna barn, trots och kommunikation.

Jag tycker om att prova nytt. Gör om gör rätt. Tänker berätta mer om kursen vid annat tilfälle. Jag önskar alla kunde gå repulse och få lyssna o lära till den metoden. Underbart. Goldstein må va grym men det enskilda mötet är minst lika viktigt. Kalla mig vad ni vill. Men jag gillar att utvecklas och lära. Jag vill veta hur jag kan förebygga problem och hur jag kan göra för att ge mina och andra barn grunderna för att klara av alla svårigheter vi möter.

Imorgon är en ny dag med förhoppningsvis mer kunskap om hur jag kan hjälpa "de mina" att agera utåt, att hantera känslor och att tycka om sig själv :)

Iövrigt har jag och Johanna surrat hela kvällen om allt mellan himmel o jord. Jag har ont men hoppas på sömn. Imorgon åker jag hem, då blir det jag å T. Vi ska på bio med Bella och Oliver på söndag :)


Ha de gott.


Livet utan

Iphone. Vore hemskt.
Nu valde jag dock att skriva av guiden Johanna tog fram på papper, men för att hitta till hotellet var den klockren.

Jag är framme, 30 min för tidigt. Helt i min smak. Nu kickar vi igång dagen. Första natten jag sovit ostört på ett tag. Det mår kroppen bra av :)


Lagom dos

I huddik kliver 15 indier på tåget, jag höll just på att somna. Vilket liv. Dom skriker och gapar på deras språk. Jag blir less. Funderar på om dom skulle fattat om jag bad dom hålla käften och bestämmer mig för att boka tyst kupé nästa gång. Dom kliver som tur är av i Gävle och resten av resan blir härlig.

När jag kommer fram och upp på centralen är det som en chock. Folk tamefan överallt. Konstigt folk också och jag håller på pissa på mig. Johanna kommer och jag får kissa. Vi går på ett HM och jag köper byxor för checken som kom på posten. Sen tunnelbana, svettas och känner mig ofräsch. Haha vi möter Martin (johannas pojkvän) på därmedpasta, en italiensk resturang där vi käkar ur god pizza :)

Sen hem till deras mysiga lägenhet, där vi surrar och kollar fotboll. Riktigt mysigt. Godis. Johanna har styrt upp morgondagen, jag är livrädd att inte hitta, tunnelbana, tvärbana o en miljon stressade människor. Men jag har tydliga instruktioner på hur jag ska komma fram ;)

På nått vis känns det jobbigt att ställa klockan på larm trots att jag förmodligen kommer få sova både bättre och längre då jag haft otaliga vak nätter med Theo hemma.

Jag konstaterar iaf att jag trivs för himla bra i Bergeforsens skogar. Stockholms ruschen är inget för mig, charmigt på ett vis, några dagar men det är inte ett ställe jag skulle klara av att bo på. Därför är det lyxigt att ha en vän man kan snylta boende av för få en lagom dos av storstadslivet.

Nu är det dags att sova.
Ha de gott!


Egentligen

Egentligen orkar jag inte. Jag har för ont. Men jag kan inte missa chansen heller. Det var skit jobbigt att bli körd till tåget och jag vill bara bädda ner mig med vetekuddar. Men vila får jag göra när jag dör. För nu ska jag på utbildning. RePulse, en "fortsättningskurs" på art som Viktor och Sebben rekomenderat mig. Programmet för dagarna verkar skit bra. Ska läsa om saker som jag tycker är intressant. Bl.a. Moralutveckling, kognitiva förhållningssätt, fientlig kommunikation o impulskontroll. Det kommer bli bra. Om jag bestämmer mig för det. Slutdagen på kursen är dock bara dagarna innan BF men om jag så måste föda i klassrummet ska jag ha det där utbildningsintyget! Johanna möter mig när jag är framme och ikväll blir det italiensk middag på Hornstull :)

Theo mår bättre. Han äter bara mackor än men det är för att han är rädd att det ska göra ont. Dom flesta blåsor i munnen har torkat ut och han leker och skrattar igen.

Nu ska jag läsa om sömn.

Ha en fin dag



Fin känsla

Det känns så bra att folk runt om sig som kan hjälpa till i mindre bra tider. I helgen har mamma och syrran hjälpt mig med allt från att bära saker till att trösta Theo. Igår följde pappa med till sjukhuset för att hjälpa till och idag fick jag lite "egen" tid då farfar erbjöd sig att vara med Theo en stund innan jag själv ska till läkaren.

Våran vardag är lite av ett oskrivet kaos för tillfället. Kanske blir jag sjukskriven kanske inte. Vi har ingen aning om hur det ser ut med jobb för Johan framåt. Hemma är det ett byggkaos och det känns smått meningslöst att städa innan allt är klart. Praktiska saker som utbildning, sjukt barn och resor gör dagarna lite oplanerade. En dag i taget.

Det är mycket nu. Jag glömmer bort saker när det blir så och jag är så otroligt kass på att hantera stress. Nu menar jag inte att jag är stressad för att hinna saker, jag blir stressad av att inte veta. Av att inte kunna kolla i kalendern och se tider och hur dagarna ser ut framåt. Det är STRESS för mig.

Just nu i skrivande stund sitter jag ensam vid ett bord på donken och käkar en hamburgare. Barnfamiljer kryllar runt om och jag funderar på vad deras vardagsproblem består av.
Jag gillar att vara ensam. Jag är en sån som skulle gå på bio ensam utan problem. Jag värdesätter sånt. Tid att tänka eller tid att inte tänka alls. Så nu sitter jag här, på donken och tänker på sovrummet. Skönt med ett nytt fint sovrum innan bebisen kommer.


Ha en fin dag.


SÅ det kan gå..


Jag fick knappt i Theo någonting igår heller så på kvällen ringde jag in igen. Pappa följde oss på sjukan i Sundsvall där vi fick träffa en läkare. Han tyckte inte att han var nog uttorkad för att sätta dropp och skickade hem oss för att vänta tills idag klockan 12.

Vid 21 igår försökte vi igen med en mjukmacka och vatten.. Och dra på trissor det gick bra. Han bad om en till, och en till så Tre mackor och en hel flaska vatten fick han i sig på kvällen. Dock var natten som vanligt. Vaken mest hela tiden, men det gjorde inget för jag var glad bara att han fått i sig nått. Johan la sig i källaren för att få sova. Imorse bad Theo Farfar om vatten och även nu på morgonen åt han tre mjukmackor och två nappflaskor med festis. Så nu börjar det ljusna. Han har ont, men inte alls så ont som han haft tidiagre. Jag frågar honom vad han vill äta för mat idag och han svara Godis.. Spontant tänker jag att han ska få hur mycket godis han vill ;)



Theo och Farfar har ritat och klippt ut massa bilar.



Gubbarna har slitit hårt med sovrummet och nu är det bara lister och golvet kvar så kan vi flytta in igen :) Underbart.

Min kropp protesterar och jag känner väl att jag inte gjort som jag blivit rekomenderad så idag ska jag till läkaren igen. Sjukstuga delux här hemma. Men det får vända nu tycker jag.
Johan har handlat hem dunder mat (som vi skulle ätit igår) men det blir idag istället. Och dagen får bli som den blir. Vi lever i ett renoverings kaos så det ska bli skönt när vi kommer iordning igen. Själv tar jag kryckorna och åker på kurs i Stockholm denna vecka, om kroppen tillåter. Vi får helt enkelt ta en dag i taget..

Ha de fint ute i solen :)
 

<3

 
 
Har en tapper kille hos mig. 
 
 

Mamma kör.

Theo har fått blåsor p kroppen och eventuellt i halsen som gör att han knappt kan svälja. Vi är på väg till sjukhuset (7 mil bort) för att träffa en läkare. Mitt mamma hjärta brinner upp av att se honom ha ont. Önskar jag kunde ta över den smärtan.

Då jag inte får bära och själv är i kasst skick följer mamma med. Snälla mamma. Theo har somnat till, tack å lov, annars hade det blivit 7 lååånga mil.

Dessvärrre har jag inget större förtroende för sjukvården, men jag hoppas innerligt att dom kan göra nått iaf. För när min kille inte ens vill/kan ära glass då är det inte bra ställt med honom.


Det vänder fort..

 
 
 
 
 
 


Dagen igår var ju fullständig cirkus. Men Theo fick iaf besöka lastbilsträffen, där fanns, snö, lyftkranar, lastbilar, fyrhjulingar, skotrar, sködare och massa häftigt. Han var ganska hängig men.



Han rensade morotslandet med Momma. 










Godare morötter har jag aldrig ätit!




Hemma här levs det ett hund liv. Med en valp, en större valp och en (som fyller 5 år idag) Handlar det mesta om hundar :) 

Så igår på eftermiddagen fick T hög feber, utslag på kroppen och hans överläpp var helt uppsvullen. Han hade blåsor i hela munnen. Sjukvårdsupplysningen sa att han fått höst blåsor. Nått virus. Jag tror aldrig på 1177, så mamma följde oss till VC i Ramsele som faktiskt sa samma sak. Han blev bara er och mer hängig och på kvällen kunde han knappt svälja men somnade tillslut, men natten har varit kaos. Smärta och gråt :( det gör ont i hela mig när han inte mår bra.. På morgonen har mamma fått i honom en mjukmacka iaf, doppad i nyponsoppa men han har ont i munnen, uppenbarligen. Han som skulle gått och lyssnat på Moa, godisregn och annat, men han blir hemma med mig. Jag glömmer som bort mitt eget onda när han har så ont. Idag blir en vilodag. Kanske hyr vi en barnfilm och köper en liten leksak. Johan och Harry sliter på hemma. Idag ska dom tapetsera. Dom är grymt duktiga. 



Min lilla sjukling!
 
Nu ska jag ta en dusch och försöka bli lite mer av en människa trots denna knäppa helg. 

Ha det gott. 
 

By fenomen.

Polisen är i Ramsele!? Haha, det hör inte till vanligheten. Ser ganska få bilar ute dock, så blir det när 6 av 10 bilar är lagliga, eller hur var det? 
 
Stora Maskiner går på rundgång här hemma. Theo har varit sur för att han måste tills efter lunch innan han får gå ner till bilarna. Men nu är han ute och rensar rödbetslandet med momma, och då är det frid och fröjd. 
 
Jag sitter och surfar efter en tv. Hittar jätte många till bra pris. Men jag får inte med mig Johan i köpet. Han vill ha en "bättre" att sätta i vardagsrummet för att ta in den gamla i sovrummet. Ja, jag går strängt emot min fengshui anda. Har aldrig fattat det där med tv apparater, bättre bild, hd och allt vad det är. Jag ser då ingen skillnad just.
 
Mammas gubbe fyller år idag, men han är ingen firare så jag saknar en tårta och lite fest. Men men, han slutade fylla för flera år sedan påstår han.. Men rynkorna säger annat ;) 
 
Medans alla är ute sitter jag och är bras vakt.. Mamma menar att jag kan höra på ljudet när det behövs mer ved och om det tagit sig eller inte.. Jag är tveksam.
 
Nää, nu ska jag ta mina kryckor och göra nått av den här dagen också.. 
 
Ha de fint. 
 
 
 
 

På rummet

Jag har så ont att jag inte kan sova, och nu när det känns lite bättre kan jag ändå inte somna för dom där lastbilarna som tutar och musiken som spelar. Mamma säger att det kommer hit lastbilar ändå från Finland och Norge. Jag fattar ingenting, lastbilar?

Min bild är halv sunkiga karlar med brallan hängande, halv fet, och en whiskey i bakfickan. Ha så roligt i öltältet! Nä fördomsfull ska jag inte va, tillskillnad från dom har jag INGET intresse, dom har lastbilar och faktum
är att jag kommer betala för att gå in där haha.. Roligt för bygden att det händer nått.

Theo är lite krasslig. Hoppas det är bättre när vi vaknar. Johan skickar bilder på rummet, dom har redan slitit ut golvet där inne.

Ska ge det ett försök till att somna.

Ha en bra... Natt!


Ramsele

Vi är i Ramsele.Fanny och Theo är ute och promenerar. Jag är hemma hos mamma och gör ingenting. 
Bilresan gick bra, vägen blir bättre och bättre men ändå. Det går inte fort den första biten. 
 
Hundarna är galna här. Troya och Tuva busar och låter som två grisar. Det är tydligen fest i helgen. 
Hela byn verkar ska ha fest. Jag vet redan att jag inte kommer palla så det är ingen mening att ens fundera. 
 
Imorgon ska jag träffa mina Jessicor. Det blir bra. 
 
Sovit super dåligt inatt så kanske om jag har tur sover Theo med mamma inatt så får jag sova lite extra. 
 
 

Solo


Det är tur att Farfar är här. Han har lekt med Theo HELA dagen bortsett från timmen då han sov. Ganska imponerande faktiskt av en 70 åring. Det har varit fullt ös. Jag däremot har vilat mest hela dagen.





En film på eftermiddagen satt fint. Vi åt god mat. Biffar med potatis. Jag har lärt mig göra egen buljong som gör såserna extra goda.



När vi ätit kryper det i kroppen på mig. Jag klär på Theo och går ut en stund. Välförtjänad frisk luft.
Theo är extas över att åka till Momma imorgon, träffa Eskil och gå på lastbilsträffen. Han har till och med tvättat kläder som han ska packa ikväll. För tillfället har herrarna åkt och köpt spakel och sånt som behövs till renoveringen.. Jag är solo här hemma. Ganska skönt. Tända ljus och mys.
 
 
Ha en fin kväll!
 

Min Kusin..

..hade köpt en tavla på rädda barnens hemsida. Efter att ha kollat på nyhetsmorgon idag och sett barnen i syrien uppmanar jag alla att köpa julklappar tex på rädda barnens designshop. Där finns urtjusiga saker. Theo fick ett kort av Ronja ett år när han fyllde år. Där hade hon skänkt pengar i hans namn. En otroligt fin gåva enligt mig!
 
------->   Rädda barnens webshop.
 
 

SMSa SYRIEN100 till 72950 och skänk 100 kronor till katastroffonden.
Ditt barn kan nog stå över den där plastprylen på barnenshus denna gång?
 
 
 
 
Den här morgonen har jag mest slappat i soffan efter morgonstöket. Varför ska man stressa till dagis när man kan leka för fulla muggar med farfar? Han är sysselsatt delux kan jag lova.
I reklamen på tv skalar en man potatis och säger "Gubb Jävel" vilket resulterar i att min treåring här hemma säger om och om igen "Gubb Lävel" Inte charmigt någonstans. Men nu tror jag att han gett sig. Hoppas iaf.
 
Ha en fin dag.

Vart 5:e barn

Vart 5:e barn i Sverige lever hos föräldrar med riskabel alkohol och/eller narkotika konsumtion.

Jag blir arg så jag kokar! Jag blir så ledsen och uppriktigt sagt besviken när jag ser att systemet (även om det bara är på prov) har fått lov att börja med hemleverans! Kom igen nu. Vi vet att alkohol förstör, förgör och förkastar. "Det tillhör den svenska kulturen" Kan vi inte bara skita i kulturen och i hur det varit alla tidigare år? Prata inte om svenskarnas hälsorisker samtidigt som vi nu kanske ska börja köra ut sprit till konsumenter?? På Nyhetsmorgon hyllar gästerna konceptet. Varför?

Jag kan för mitt liv inte begripa! Stoppa den där fullständigt idiotiska iden. Ska man dricka kan man väl för fan ta sig till systemet och införskaffa det man vill ha?

Sist jag drack slutade kvällen 22, med en taxi hem till min syster som jag spydde ner och fick böta för. Jag är inte ensam. Dom flesta kan inte behärska sitt intag av alkohol. Du behöver inte dricka varje dag för att vara alkoholist! Verkligheten är värre än många tror. Barn lider, familjer splittras och biverkningarna som alkohol konsumtion medför är enorma.

"hej jag heter ******, jag är 16 år och alkoholist" Det är en liten del av hur samhället är format. Jag har suttit med på oändliga AA/NA möten och fått ta del av människors öden. Det är hemskt.
Jag är inte nykterist själv, men konsumerar Väldigt sällan, speciellt efter att jag blev mamma. För mig känns det ovärt och ganska svårt att förklara. Hade det inte varit för den "svenska kulturen" skulle alkoholen narkotika klassas på nolltid. Men vi har supit så länge så nu kör vi hem skiten till bron åt dom som vill åt den där sinnesförändrade drycken!

Det är en tjänst som ALDRIG någonsin kommer användas av mig! Bojkotta hela grejen!


Dagen/Helgen







Dagen idag har varit upp och ner. Det viktiga var att bilen gick igenom besiktningen. Skönt.



Fanny åkte hem vid 13.30 och då la jag och Theo oss för att vila. Det slutade lite tokigt.
Vi skulle ha gjort älgstek till middag då Johan slutade jobbade. Men vaknade 17,45 och middagen stod klar på bordet.. Knasigt kan det bli ibland.




Dagen har även inhållit en HEL DEL bråk. Trotsen är här och den verkar kommit för att stanna.
Ständiga konflikter och disskutioner. Jag tycker det är spännande. Men ack så jobbigt emellanåt :)



Potatis, Älgstek och rödvinssås :) MIUMS




Tjurskallen som vägrade lyssna :P


Helgen.


I helgen åkte vi till Örbäck, Och som vanligt var det helt fantastiskt. Vi fick super god mat.
Emmas kille (man) Martin har blivit lite av en Idol för mig. Han är så där rolig utan att riktigt veta om det.
Han la sig i efterrätten som Emma planerat. Det slutade med att vi fick köpa en kladd kaka istället.
Men det var gott det med. Hahha..



Efter att jag vilat i den mysiga husvagnen var vi ute ett tag i solen innan vi åkte hem igen.



En annan rolig grej är att Emma är god vän med Sandra. Och Sandra och jag gick i samma klass under gymnasiet :) Hon, hennes kille och deras son var också med! Roligt!




Dagarna går. Ganska sakta. Men ändå.
Imorgon kommer Farfar hit och ska hjälpa oss.

Jag och Theo ska hälsa på Farmor på förmiddagen.

Ha en fin kväll!








 
 
 
 

Nu sitter...

..vi här i soffan, med tända ljus framför en film som Johan o barnen valt. Värdelös enligt mig ;)

Vi har käkat pizza och spelat spel. Tagit det lugnt. En fredag med mysfaktor.


Theo har sagt flera gånger att han har feber utan att han har det. Kanske ett sätt att söka uppmärksamhet på? Det är jobbigt att dela med sig av mamma och pappa, men bra träning.


Ha en fin kväll!


Dom är hemma.



Jag slipper åka in varje gång. Förklarade att jag skulle åka bort till min mamma och att jag använt mig tens tidigare, så då fick jag ta hem apparaten och göra behandlingen hemma <3 Känns bra! Men idag träffade jag Anna, vår granne, jag visste inte att hon jobbade där så det var roligt. Hon kunde förklarar lite bättre vad det är som händer med mig då hon haft samma problem.

Jag har som blivit besatt av dom här etiopien svenskarna. 13.10 håller Martin konferens. Jag bara måste se det.




När jag kom hem på vc var Johan hemma på rasten och lagade handfatet :)

Längtar tills ikväll då vi kan tända ljus och vara tillsammans allihopa.


 

Fredag!

Varför försvinner Theos mössor HELA tiden?? Konstant. Han fick en BLixen mössa av Oliver som han faktiskt varit jätte rädd om. Imorse fanns INGEN mössa hemma att tillgå. Blixten mössan sökte jag rätt på, den var hos pappa. Tack och lov. Men dom andra 15 mössor han bör ha? Ilandsproblem, men irriterande som tusan, lika drygt som omaka strumpor. Jag har inte sovit något heller. Jag blir konstig när jag inte får sova.

Är på vårdcentralen nu och ska strax in på massage behandling. Sen hem och sova. Vi har en läcka i badrummet uppe, Johan har stängt av vattnet och ska laga det under dagen.

Vi har lovat barnen pizza ikväll. Det blir roligt att dom kommer.
I Sundsvall spö regnar det. Inte så uppmuntrande å andra sidan bra väder för att sova. Igår var de så fint så jag glömde bort att vila, vilket kanske inte var så smart.

Försöker tänka positivt, men stänk av bittrhet är oundvikligt.

Ha en fin dag!


Nattliv?

Ja har gjort allt för att få sova, men det vill sig inte. Klockan är tre, båda killar snarkar och morgondagen får bli som den bli.


Höst?



Idag har jag planterat om blommorna och bara sparat dom som klarar hösten. Men så är det de enda jag gjort. Pappersarbete visserligen men..

Theo berättar om att han vill börja skolan. "Mamma, när klockan ringer får man gå ut!"
STOPPA TIDEN.





Hälsade på Farmor en sväng idag. Hon berättade om resan :)
Johan har just åkt iväg på hockey premiären.
 
Imorgon startar jag dagen på vårdcentralen.
 
Ha en fin kväll!
 

Bra dag?



Nog har jag haft bättre dagar. Men idag var jag till BM, Jag älskar hennes mottagning och är så glad att jag valde henne och inte det vanliga på vårdcentralen. Hos Eva är det varmt och mysigt. Hon tänder alltid ljus. Hon säljer små stickade bebis kläder och underbart fina smycken. Hon bjuder på Te, eller vad man vill dricka och hon är såååå snäll.. Alla prover vi tog idag var perfekta. Även bebisens hjärtljud var bra :)

Efter det återstod bara mötet med Sjukgymnasten. Sjukskriven 3 veckor till att börja med.
Hjälper inte TNS behandlingen blir jag långtidssjukskriven då jag har en förskjutning i skelletet på 3 cm, för att undvika bestående men säger hon att jag helst inte ens ska lyfta ett mjölkpaket. Jag kan bara skratta. Det är det enda jag klarar. Skulle jag ta på alla känslor som finns nu skulle jag explodera. Men men , nu ska jag på behandling 6 gånger i två veckor och se om det gör någon skillnad. Hoppas kan man ju alltid.

Efter det hämtar jag min bil och den räkningen på sjukskrivningen känns så där :/
Men nu har jag en fungerande fel fri bil.




Hemma tvättar jag. Det går bra. Johan klipper gräs och Theo leker med bilar ute. Fanny surfar på mobilen och det är en lugn kväll på barrvägen..

Nu gäller det att ta en dag i taget. Men jo, jag känner mig lite bitter och less..
 
Ha en fin kväll.
 
 
 

Zzzzz

Den här natten bjöd på väldigt lite sömn. Håller på att vakna till liv.

Theo kollar barntv och äter frukost.
Om två timmar ska jag va hos BM.

Vi verkar iaf ha tur med vädret.


till 100?



Ikväll har vi ätit röding. Fruktansvärt gott.
Johan är näst intill medvetslös och ska gå och sova. Dom sliter som satan för att hinna klart med bygget.
Fanny och Lilla Troya är här. <3
Jag eldar ljus och försöker skapa höst stämning. Idag har vi valt tapeter till sovrummet. Det var lätt.
Nya fondväggen blir det värre med. Jag är inne på färgglatt retro. Johan är inne på rött.. Kanske hittar vi en blanding. Eller så ger jag mig inte förns jag får som jag vill ;)

Slappar i soffan nu och ser på tv. Blir nog en tidig kväll ikväll för oss med skulle jag tro.



"Jag älskar dig till 100 mamma"

 
 
 

Effektivt

På fem minuter fick jag tid hos sjukgymnasten som ska göra en bedömning på mitt läge redan imorgon. Dessutom ska jag till barnmorskan också så jag hoppas på en givande dag.

Idag har vi varit till tandläkaren, Theo förvånade mig med hans sätt att samarbeta med sköterskan. Den här gången fick dom till och med knäppa kort :)

Ska till Ikea och köpa hem ljus. Dom går åt här hemma. Nya block ljus behövs också. Men först vila.

Jag väntar på att dom ska ringa från verkstaden :/ förhoppningsvis fixar dom allt som är fel och så är det bra sen. Blir jag sjukskriven känns dom där bilfakturorna än jävligare! Håll tummarna.

Ha en fin dag!


Det flyter inte på..

Hemma. 
 
Jag och T är hemma. 
Vi åkte direkt till verkstaden, fick körförbud på bilen. En offert på ca 10.000 och Johan fick köra oss hem. 
Livet är fantastiskt emellan åt.. S U C K!  Gubbarna på gångviken är iaf snälla.. 
 
Nu är vi hemma. Har sovit ett tag både jag och T. Välbehövligt. 
Jag har fixat en aning här hemma och jag fick en röding av mamma som vi ska äta ikväll. 
I övrigt är soffan en kär vän. Hade sett fram emot sovmorgon imorgon. Så blev det inte. 
Då jag inte har någon bil måste vi köra Johan till jobbet eftersom Theo har tandläkartid. 
 
Det behöver göras höst hemma.. Ja, det är mycket som behövs.. 
En sak i taget. Får se vad läkaren säger. 
 
Ha en fin dag. Resten av min ska stråla!
 
 

Bilen

Sitter i bilen på väg hem. Kollegan kör :) Och han köpte godis till Theo så någon njuter mycket där bak!

Innan jag åkte på jobb fick vi en overoll till Theo och vinterskor av mamma. Overolen från kappahl. Har hör bra om den. Sen har vi provat nya vinter skor. Finska märket Kuoma, ett av dom bättre som jag förstått. För mig är det viktigt med varma fötter. Theo har fått Johans fötter (höga vrister) så det är inte lätt att hitta någon sko som är bekväm men den här verkar funka, plus att han får på och av den själv.

Handbromsen, stötdämpare, bromsklossar, hjullager. Bilen ska på verkstad ;( det blir ingen billig historia och drömmen om möbler från Troll kan jag stoppa in i framtiden. Aja, bilen måste fungera så är det bara.

Johan jobbat dygnet runt. Dom gör det sjukt bra! Xxl börjar kanske närma sig öppning och vi börjar ett nytt kapitel där eventuellt jobb i Stockholm blir aktuellt för honom. På gott och ont. Grabbarna ska snart på kryssning, då ska jag, Bella och barnen umgås :)


Nu ska jag köra :/ hmm.

Ha en bra dag!


Sista

Då gör jag sista natten i vallen för denna gång! Känner verkligen att jag fått mycket gjort, mot alla odds.

Ikväll har varit en bra kväll. Jag har fått träffat Theo också. Imorgon tar jag med mig trollet hem.

Såg x factor ikväll, verkar roligt. Bara det inte ska börja varje kväll, jag blir lätt uppslukad av tv pogram och jag har inte riktigt tid med ett varje kväll schema just nu..

Hmm. Jag tar en vila på kontoret.
Ha de gott!


Söndag

En dag kvar på jobbet. Jag rasar sönder. Ska söka hjälp imorgon, har för ont.

Theo är på väg till mamma och åker hem med mig imorgon. Johan jobbar även denna helg :/

Bilen ska lämnas in.. Det flyter inte direkt på för tillfället.

Aja, ska göra mitt jobb nu!


Torkel..

 
Grabbarna kollar Torkel i knipa. Jag spyr över den. Jag vill inte ens kalla det humor. 
Barnsligt jäla trams skulle jag säga. Jag vägrar titta.
 
går istället ner och ser över mina arbetsuppgifter och inser att någon snart kommer ta över. 
Det är smått kaos för andra. Jag måste omorganisera. Så det är vad jag pysslat med istället för att mata hjärnan med skit. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lurad

När jag väntade Theo mådde jag hur bra som helst. Det känns som att jag blivit lurad. Det skulle inte hända mig, en jobbig smärtsam graviditet skulle inte drabba mig.

Jag är i upplösningstillstånd. Jag vill inte sätta mig ner för jag tar mig knappt upp, jag får inte sova och kan knappt växla i bilen. Smärtan går inte att beskriva men outhärdligt är det. Är inne i klagoperioden men det här är fan inte ok. Det tar mig 5 minuter att komma upp eller ner för trappan. Åhh det suger. Jag vill ha bebisen nu, inte om tre månader.. Jag får knappast mer sömn men kanske mindre ont iaf!


Tiiiidig morgon.

Jag väntar på min arbetskamrat, Johan. Åker med honom upp idag då min bil redan är i Ramsele. Klockan är inte ens sju. Mina grabbar har åkt och jag verkligen beundrar dom som kliver upp denna tid varje dag och börjar arbetsdagen så tidigt.

När jag kommer tillbaka ska jag och T in till stan och köpa vinterskor. Sen hem. Jag ska packa om. Göra klart för passet.

Ha en bra dag alla morgonpigga!
Själv har jag 1,5 timme i bilen där jag kan sova om chaffören tillåter :)


Opepp..

Det har varit en ganska påfrestande helg. Jag är allt utom på topp och det suger multi massor nu när jag vet att en monster vecka väntar!
 
Imorgon är det möte, tisdag är ungarna här, sen börjar 5 dygns passet.
Åh jag är sååå oladdad. Mina batterier är slut och går redan på övertid.
Ja, jag är less. Jag är skit trött på att vara gravid. Trött på dom där smilen som folk ger mig när dom ser min mage. Det är inte så gulligt!
 
Aja, bara att bita ihop. Men måndag om en vecka ska jag sätta mig i soffan och andas.
Ikväll har jag iaf letat åt bebis foto böcker på Theo <3 och rensat hans garderob, opps va mycket som försvann.
Ingen mening att låta det som är för litet ligga kvar. Rensat och klart. Börjar sakta plocka fram vinterprylar..
Nästa lediga period ska det röjas mera, väggen i källaren ska bort och det ska fixas och trixas. Är i behov av mer förvaring/ordning innan vi är redo för nån bebis. Stressen över sovrummet smyger sig på..
 
 
 
Nu ska jag avsluta kvällen och SOVA. Kanske hinner jag ladda upp lite innan morgondagen men jag måste ju erkänna att det verkligen svider att veta att jag ska spendera 4 timmar i bil för ett möte på TRE timmar. Ovärt, men obligatoriskt. Ibland ger det karaktär att ha sin pappa som chef?
Jag hade ärligt sjukskrivit mig annars.
 
Ha en bra vecka.
På återseende!

RSS 2.0