Lördag

Idol igår var inte så bra. Jag tycker det är ganska tråkigt Att titta på numera ..
Jag somnade vid 23 och Klev upp halv nio idag. Johan Fick sovmorgon idag och jag imorgon tar sovmorgon. För ikväll kommer Mimmi hit, vi ska Göra entré på Heart Break och dansa:) Kan bli spännande män Henne, Hon är en av dom galnaste människor jag någonsin träffat. En riktig galen panna, men det leder ju Oftast till en sjujävla massa skratt och det Behövs ikväll.




Johan har nyss åkt iväg och köpt färg för vi ska måla hallen imorgon. Men frågan är om det är öppet? Det är ju nån speciell dag idag? Sen blir det lite städ innan vi åker till graven och tänder ljus. 


 
Ha en bra dag!


Fredagsmys?

Kluven är vad jag är nu. Hade verkligen bestämt mig för att vara hemma i helgen, det är nästan enda helgen som vi inte har något inplanerat, innan jul. Samtidigt som jag vet att Johan ska på upptåg två helger framåt och jag kommer vara hemma då? Jag är oerhört sugen på att gå på festen och träffa vänner imorgon, har dessutom blivit erbjuden barnvakt, så jag behövde inte ens fråga. Men som sagt är jag kluven, vet inte alls hur jag ska göra..
Får se hur det känns imorgon.
 
Idag har jag haft racerfart hela förmiddagen. Röjt i garderoberna, flyttat runt kartoger (som jag inte kan packa upp eftersom vi inte har några hyllplan/hyllor) Städat Theos rum som konstigt nog lyckas bli stökigt hela tiden trots att han inte ens bor där än :)

Han sover gott nu i sin säng och jag undrar när han ska vakna.
Blev tagen på sängen imorse när mobilen ringde. Det var mamma. Jag hade skrivit fel i ett sms..
T9 har sina nackdelar. Jag trodde att jag skrivit: Jag orkar inte LETA längre.. men T9 hade valt ordet LEVA så hon läste: Jag orkar inte LEVA längre. Hon var bestört när hon ringde.. Men tänk så fel det kan bli :) Jag gav bara upp mitt sökande efter ett ocr nummer och hon tror att jag tappat livslusten.. Knasigt. Men nu i efterhand kan vi ju skratta åt saken.. För jag är ju som sagt lyckligare än någonsin.

Idag är det fredag, vilket för mig iaf innebär fredagsmys. God mat framför Idol och tända ljus. Får se vad min sambo har planer eller om han tänker som jag?
Skulle behöva gå ner på ClasOlsson och köpa hörselkåpor åt Theo nu innan Linus kommer, så han inte kan höra allt strunt han säger om fruntimmer ;) haha.. Men jag orkar inte gå ner på stan.

Tar en tupplur så länge tills han vaknar, sömntutan!

Ha en bra dag.

 
Theo och Flisan för ett tag sedan.
Jag minns knappt att han varit så liten :)



Skolligt

Vilken natt och förmiddag :)
Theo sov 6 TIMMAR i rad inatt, rekord. Hur skönt som helst. När han sen vaknade vid halv sex för att äta så somnade han direkt om och sov till halv nio igen.. Sen gjorde vi oss klar och gick till BVC.
Där gick det också jätte bra. Gunilla tyckte Theo verkade "tidig i utvecklingen", då sträcke jag på ryggen och blev glad så klart. Han var så klar i blicken och stadig i huvudet han svarde ovanligt bra på hennes "reflex tester" . Han hade så lätt till skratt, han blev överös med brömm.. Sånt är ju kul. Gunilla var på gott humör. Och inget tjat om flaskan eller d dropparna. 6670 gram är vi uppe i nu :) Det går undan vill jag lova. Jag däremot glömde helt av att väga mig. Tessan hade tiden före mig, men vi missade varnadra. Det tog nästan en timme för mig idag, det brukar bara ta en kvart, typiskt. 

Jag fick fylla i frågeformulär om hur jag mådde i föräldraskapet och jag mår ju kanon bra, vilket pappret också visade. Hon kunde se det också. Jag såg inte så trött ut som många gjorde :) Det var ju kul att höra.
Hade en lång svin vaccins disskution också. Är så trött på alla löp och allt som drill i huvdet på en.. 

Fanny hade vaknat när jag kom hem, så hon ska packa ihop sen ska vi bege oss mot tåget. 
Resten av dagen blir vika tvätt och laga mat dag :) Tills Johan kommer hem, då blir det bomhus. 

Nu ska jag umgås med FunnyBunny! 


Nu är det bara en tidsfråga ;)



 


Onsdag..

Den här dagen har gått undan. Jag har hunnit tvätta ALLT, städat i lägenheten, verkligen röjt undan och fixat. Med syrran hjälp har allt gått kanon och det känns super bra att få saker gjort.. Theo har sovit en sväng nyss och undertiden ringde jag till Jessica, mest för att jag var nyfiken på hur hon mådde ;) men också för att få veta hur man lagar skinksås :) Så jag och Fanny har ätit skinksås och potatisbullar till lunch.

Det är kanon fint väder ute, men jag har en "fixa hemma" dag nu, lär passa på när jag har någon som kan roa den lille ;) MTV har gått hela morgonen och jag älskar att ha någon här. Det blir ju dubbel glädje :)
Nu har Niklas och Tessan flyttat till Brynäs så nu har någon mer att hälsa på och bjuda hem förhoppningsvis?
Tro om vi kanske rent av hamnar i samma föräldragrupp.. de äterstår att se :)

Ska ge mig ut på jakt också. Presentköp! Ska ta mig ut till Bomhus imorgon om familjen där är hemma. Sen blir det afrikans afton om inte Johan tänkt annat. Imorgon är det dessutom viktkontroll på schemat, ska bli spännande och se vart vågen hamnar både på mig och Theo.

Vi har gått till storlek 3 på blöjorna nu :) lillen växer så det knakar. Det är bra! Dessutom blev det ganska många över från den mindre storleken som Sam kan nyttja när vi åker dit.


Nu ska jag fortsätta här hemma.


Grattis :)

Idag säger vi GRATTIS till Frida :) Hon fyller bestämt år idag vilket jag hade missat :S
Får bli en försenad uppvaktning!


I Gävle igen..

Nu är vi tillbaka i Gävle. Blir inte mycket tid över för bloggande när jag väl är hemma. Då är det hundra knyck för att hinna träffa alla och umgås :) Hann inte med allt vi hade önskat ändå. Men jag är några kilo lättare nu när jag andats luften hemma :)

Vi har dessutom fått sova ordentligt då Theo sovit med sin mormor två av nätterna :) Hon var ju super trött, men vi pigga. På lördagen var vi hemma hos Ronja på kvällen. Johanna och Sebben kom också dit. Det var kul att träffa dom. Sen har vi hunnit med MeAndI party hos Sara, goda middagar, besök i Nässjö hos morbror Lelle, och Kvarnbacken. Jessica och Dennis hade fått till det otroligt bra på kvarn! Det var super mysigt och snyggt!
Dom har ju sin stora dag idag också :) Den lille/a är beräknad komma idag, vi får se om han/hon kanske väljer att stanna ett tag till i den otroligt fina magen eller om han/hon är villig att komma ut? Det är spännande.

Sen har vi kollat på fisken nere på svar, haha.. Flyttat lite möbler, raggat på byn, (den sedvanliga svängen) och mest bara myst på hemma plan. Igår åkte vi hem till Gävle igen. Fanny är med :) Vilket är super kul och härligt då det blir mycket mer gjort på dagarna :P Vi stannade till i Birsta där jag köpt Melissa Horns nya album och som jag har lyssnat, den är så himla bra. Hon skriver så vackra texter. Älskar visor!

På ett vis är det skönt att vara tillbaka. Komma tillbaka i rutinerna och dessutom ha laddad batterierna med lite kärlek :) Så nu rullar vardagen på igen.
Imrose tog jag tag i sånna där saker som är ganska trista. Ringde folksam, försäkringsbolag, och arbetsförmedlingen. Blä..

Sen tog jag och Syrran och gick ner på stan, Theo också såklart. Sen har vi varit där hela dagen. Jag köpte dom efterlängtade ljuslyktorna på Indiska. Jag önskar verkligen jag kunde få hit Komoden som jag fått av farmor innan jul. För jag fick också en otroligt fin ljusstake som jag ska ha som advents stake, så jag köpte svarta ljus till dom, vem har sagt att allt måste gå i rött kring jul? :)
Vi tog en fika på Java som visade sig vara ett riktigt "latte morsa" ställe då vi knappt kom fram för alla barnvagnar, det var nog inget för mig det där med latte träffar ;) haha.. Men det var ju god fika och självklart spelade dom Winnerbäck i högtalarna. Fanny åt en Taco paj som var alldeles för stark :)

Jag köpte farsdags present till Johan från Theo, hade ingen aning om att det var farsdag snart :S Men nu är det gjort. Vi är hemma igen och väntar på Johan. När han kommer ska vi åka och handla. Blir stor shopping den här gången. Jag tror på att det blir billigare ju mer man handlar? Storpack! :)
Så idag har det inte varit en lugn stund. När vi kommer hem blir det middag och mys förhoppningsvis.
Imorgon är det tvätt dags.

Jag har dessutom med mig två kassar med kläder, fick låna av Jessica och Jessica så vi går laget runt, det är ju super bra att ha barn i "olika storlekar". Till Jul har vi säkert massor med kläder som deras kan ha.. och när han/hon växt kan dom ta tillbaka det vi fått låna nu. Det var dessutom super fina saker :) En jätte bra overol som vi använt idag :) så kläderna jag beställde från HM var nog ganska onödiga :) Men dom var snygga så det gjorde kanske inget ändå ;)

Till helgen ska vi måla hallen och Linus kommer till Gävle. Vi har faktiskt längtat! Måste bara köpa dom där hörselkoporna så Theo inte hör allt han säger :) Haha..

Jag ska börja kolla upp lite boende alternativ tills i december då jag ska en tripp till Stockholm med min bästis :) Det ska bli så roligt. Ska se till att skrapa ihop lite kronor först bara :)

Men den här veckan blir det kanske inte så mycket bloggande. Imorgon står bio på schemat :) På torsdag åker Fanny Frej hem, vilket är trist.

Tillsvidare tipsar jag om:



Har själv egentligen ingen aning om vad det är men Ibbe spelar så då är det bra :) Jag ska iaf försöka gå.

Hörs.


Pinsamheter..

Theo är kung! Han har en vilja av stål och kommer nå hur långt som helst.
Jag ringde Rikard och bad om hämtning vid Ford butiken, som tur var kunde han hjälpa mig. Tack för det.
Skulle göra iordning Theo och åka iväg för att lämna bilen. Tog på han mössan och det gick smidigt, tills det kommer ett monster vrål.. an skrek så jag blev rädd nästan. Inte ett ledsen grin heller utan han var förbannad.
Jag fattade ingenting först, men tog av han mössan och då blev han tyst. Men han kan ju inte vara utan mössa så den åkte på igen och han skrek likadant.. Testade en gång till och när jag då tog av den blev han tyst igen..
Men jag envaisades jag med. Vill inte att han ska vara utan mössa när det är kallt och blåser, är inte det typsikt Morsor? -"Ta på dig mössan!" Men han skrek igen.. Han gav sig inte heller, han skulle helt enkelt inte ha mössan på sig. Jag fick ta en jacka med luva och lägga in våra dräggel lappar för öronen, då var han hel nöjd igen. Det gick tyligen bra.. Hans envishet kommer ta honom långt :)


Han som är så söt i mössan.

Så in kommer jag på Ford och ska lämna nykel till personalen, hoppades att dom inte skulle se vad jag gjort för det såg mer än lustigt ut och jag önskar verkligen jag hade haft kameran, men han skrattade och var så nöjd så dom skulle så klart titta och beundra honom :) Dom såg, jag förklarade som det var; "Han vägrar ha på sig mössan och det blåser ju så mycket ute" säger jag och ler.. Han som ska ta nykeln av mig skrattar och frågar om jag haft en stressig morgon. "Nä, inte direkt" svarade jag och den där gubben skrattade lite mer..
Sen frågar han mig frågor som får mig att känna mig ur dum.. "Vad har du med dig för bil då?"
Ja, jag har med mig en ford.. Då skrattade han ännu mer och frågade om jag visste vad det var för Ford.
"Näe, öhh, jag har ingen aning" Det var ju tur att gubben var glad iaf.. för jag stod bara som ett frågetecken.
Till slut sa jag att jag verkligen inte hade någon som helst aning om bilen och vad som hade blivit bestämt :) Det enda jag visste var ju att bilen skulle in dit och att vi skulle få på nya vinterdäck.. (dessa jävla däck, eller hur)
När jag sen ska gå ut till Rikard som väntade utanför upptäcker jag varför han ställde den frågan och varför han skrattade..




Theo kommer med två drägellappar för öronen och tok skrattar där inne, jag har ingen aning ens om vad det för bil jag kör och har dessutom satt på mig tröjan utochin..
Men det roade ju någon iaf.. Tur att jag slipper hämta bilen sen iaf, för det var pisamt.


Nu är vi iaf hemma igen och jag ska fortsätta grejja lite..


Brynjan

Igår blev ju inte kvällen som jag tänk riktigt :) men skit samma. Jag hamnade en stund på Brynjan och det var super kul. Surrade med Lott som nog kommer över på en fika nästa vecka :) Tok Niklas var där och han är verkligen en galen människa, men rolig! Kände verkligen att jag vill tillbaka till alla trotsiga tonåringar, och personalen. Så nu har jag bestämt att efter jul börjar jag igen. Har pratat med "bossen" och jag var välkommen :)
Tar två kvällar i veckan till att börja med, det innbär ju massa positivt. Jag sparar fler mamma dagar, vi får in lite mer pengar och Johan får vara ensam med Theo mer :) Och trots dryga ungdommar som tjaffsar och buder på nya utmaningar varje gång så är jag verkligen glad där borta, det är fart och fläkt, och man får möda för jobbet.
Det är roligt helt enkelt. Ena dagen är man en "bitch" och andra dagen frågar dom snällt när jag ska komma tillbaka och jobba :) Så efter jul som sagt, då drar jag igång!

Theo somnade om efter frukostmåltiden :) Jag har packat lite och sitter och är nervös över att köra. Måste verkligen jobba med dom här prboblemen i trafiken :S Nu siter jag och är skit nervös för att köra till en bilaffär borta vid Johans firma (för er som bor i Gävle ligger det vid sop sorteringen) det är alltså inte långt, det är inte svår väg att köra och jag ska åka halv två så det är förmodligen inte så mycket trafik. Men ändå.. Vad som helst kan hända? Det är första gången jag kör ensam med Theo (bara det är ju pinsamt) .. Ähh, jag vet ju att det förmodligen kommer gå alldeles utmärkt.. Fan för bilar, och fan för trafik. Jag avskyr det.

Inatt har vi sovit bra iaf, lite käk vid fyra sen klev vi upp halv åtta :) Så vi är utvilade. Jag som trodde Theo skulle vara vaken hela natten då han sov mest hela dagen igår, men så blev det inte. Han låg och surrade på i sin säng till 23 ungefär sen sov han :) Härligt.







Onsdag 091021

Jag väntar på att Theo ska vakna. Vi ska på apoteket och köpa alvedon åt Johan, som ännu en gång pratar om att han kanske håller på få svininfluensan ;) Han har ont i kroppen och känner av halsen..
"Mmm, det är nog svininfluensan älsklig" Men självklart ska vi fixa fram alvedon. :)

Den dagen är en trist dag. Taskigt väder och lite deppigt. Motsatsen till gårdagen med andra ord.
Dagen till ära har jag även insett att mina tuttar säckat ihop och svikit mig. 2 månaders ammning räckte.
Jag ammar inte mera nu, min mjölkproduktion gav upp, men det räckte ändå. Känner verkligen ett stark behov av det som kallas "pusch up" bh, jag som i vanliga fall avskyr att ens ha på mig bh. Men det är väl bara att gilla läget. Jag fick ju 2 månader med kanon boobies istället..

Lillen har sovit dåligt inatt, jag och Johan med. Jag låg vaken och smsade med pappa vid 06 imorse, och han var tydligen vaken också (!) :) Sen kunde jag somna om en timme innan vi bestämde oss för att kliva upp.
Johan ringde nyss, imorgon ska jag och Theo åka och fixa på vinterdäcken. Sen är det verkligen ur världen.
Ilandsproblem visserligen, men det ska bli så skönt och slippa allt som har med däck att göra. Har stressat upp mig över dom där däcken, för jag visste ju att har vi inga däck innan fredag blir det inge Ramsele heller.
Men det blir det ju nu :)

Idag är det bara 6 dagar kvar tills Theos tremänning är beräknad komma. Jag är så förväntasfull och vi längtar som galningar. Förmodligen ändå inte lika mycket som blivande mamman, min kusin Jessica :) Hon som är så liten, det är nog tungt och otympligt för henne. Som hon sa "Skohornet har blivit min bästa vän".. Jag tror iaf att det kommer gå 8 dagar sen är nästa lilla människa hos oss också :) Vi får se.

Jag tänker alltid efter en natt med dålig sömn (det händer inte så ofta dock) att jag ska passa på att sova när Theo sover, men jag känner mig alltid pigg under hans sömn timmar, sen när han vaknar, det är då jag blir trött. Vad sjutton beror det på? Det är ju rätt opassande. Men han verkar ha en bra dag iaf för han vaknade med ett leende på läpparna.

Nu ska jag förbereda en prommis i kylan!
Ha de bra.


Galant

Idag har verkligen varit en super super duper bra dag. När Johan kom hem blev det middag och sen in i däck dimman igen, så klart.. Men nu är det löst. Vi har våra vinter däck, äntligen :) Ska bara betalas och monteras..
Slut däckat.

Efter middag kom Hanna och Fredde och hälsade på. Vi kollade youtube klipp, fikade och skrattade :)
Det var skoj!



Sen fick jag dessutom bli påmind om att min lilla syster förljer med till Gävle nästa vecka :) Det hade jag glömt bort så jag blev ju överlycklig. Då har jag sällskap, tvivlar på att hon kommer kliva upp med mig på morgonen, men resten av dagen WIIIIIIIIIIIII!!!

Kvällen extra plus var att jag fick webba lite med Tora och Vegard, mina små kizd i Oslo. Dom verkade ha det gott. Och stora hade dom blivit också.. Tora fick sig ett gott skratt när Theo "miste smokken" haha..



Det är över två år sen vi sågs nu :S Skulle vara så roligt att träffa dom igen.

Vi har nyss badad Theo som nu är ren och fräch och förhoppningsvis intar sovläge snart ;) Imorgon blir en fix dag. Kanske kan jag börja smyg packa lite ;) och på kvällen, Yoga.

Nu är det kvällning som gäller!

God Natt!




Bildbomb


Jag och Theo tog en tupplur i Söndags.


En morgontrött kille imorse..


Kalas humör :)



Han börjar trivas framför kameran :)


Liten blir stor ;)


Vi sprakar järnet när vi blir rastlösa..


Något som inte stämmer..




Att lyssna och sjunga med till Winnerbäcks låtar kan vi aldrig få nog av ;)



Som ni ser har Theo varit på strålande humör hela dagen, och det är så skönt. ALLT blir så mycket lättare och roligare när han är glad och inte grinar. Han säger så klart till när han är hungrig och behöver byta bjöla men det är det enda gnäll vi haft här idag :) En tår av trötthet också.. Men det kan jag ta.
Älskar sånna här dagar.

Men nu börjar vi längta hem Johan, kanske kommer han snart?
Då blir det potatis och biffar. Jag är vrål hungrig.


Nu ska jag hacka sallad!




Glöm inte att ta chansen att vinna den tuffa fotöljen här


Tisdag 091120

Vi tog oss iväg mot kvantum och handlade. Jag tänkte inte på att jag faktiskt skulle bära varorna och få hem vagnen ;) haha. Det blev tungt och jag svor.. Men en vända på Ica och Dollar blev det av iaf. Och hem kom vi, både varorna och vagnen, efter massa bök, nästa gång jag ska handla tar jag nog bilen ;) Bara det att den inte var hemma idag.

När vi kommit hem dröjde det inte länge innan Cecilia ringde. Hon och Erik kom och hälsade på :) Hon hade med sig bullar så vi fikade och dom busade med Theo som passa på att krysta lite extra i Cecilias knä.. Det såg så roligt ut när han verkligen tog i.. Haha..

När han efter ett tag somnat åkte dom vidare och skulle handla innan Erik började jobba. Så nu sitter vi här.
Har nyss öppnat räkningarna som ovälkommet dimper ner den här tiden i månaden.. Usch va jag hatar sånna opersnliga brev, hade dom inte kunnat klistar på ett klistermärke eller hittat på nått annat roligt? Dessutom alla frestelser som dom skickar ut, reklam blad om fina och "billiga" julprydnader, ellos 25% rabatt katalog och allt annat. Tur jag har Johan som sätter stop och att jag faktiskt kastar alla sånna nuförtiden :)  Näe, Tacka vet jag personliga brev på posten, inget gör mig gladare. Borde sätta mig ner och skriva och grejja lite ikväll så kanske man får svar framöver :) För det där lilla brevet bland alla räkningar väger upp så otroligt mycket.

Hemresan närmar sig och däck problemen verkar lösa sig, Johan var riktigt driftig och satt och ringde och kollade runt till sent igår så nu tror jag vi har vinter däck utan att vi blivit ruinerade dessutom :) Sånt är ju kul!

Theo somver som en stock (!) igen :) och idag är det dessutom bättre väder ute så man slipper deppa ihop.
Igår kväll var jag på väldigt dåligt humör. Så dåligt humör att jag måste be om förlåtelse till Johan idag :S Jag var sur och grinig utan någon som helst anledning egentligen.. Det är ju aldrig kul och vistas i samma rum som en surkart. Men så ringde Linus och jag såg min chans att få skratta lite.. Vilket fallet så klart blev av hans ordbajsande :) Haha.. Han är faktiskt rolig!


Nu ---> Vika tvätt och plocka disk


Glöm inte att vara med och tävla om den tuffa fotöljen här


Kanon sömn :)

Blev en tidig kväll, efter lite däck jakt och tv tvär somnade jag. Theo också och han har bara vaknat en gång inatt, och det minns jag knappt för det var Johan som grejjade.. Han måste varit pigg :)
Sen vaknade han för en timme sen och ville ha mat, men somnade om direkt och ligger fortfarande och sover..
Jag kände mig utvilad och passa på att ta lite egentid i soffan :)




Vi ska gå och handla vid tio tiden sen knalla hem igen, för min svägerska m familj ska hälsa på. Sen får vi se vad dagen erbjuder. Kanske tittar Fredde och Hanna förbi under kvälls kvisten :)

Ha en bra dag!


Prata med mig!

En grinig eftermiddag kan jag lova. Eller inte grinig heller utan stånk och stön :) Riktigt "pratar du inte med mig nu så kommer jag skrika ännu högre" humör.. Men det har ju sin charm också..

Tvätten är tvättad och vi har smärre däck kris här hemma :) Försöker få tag på vinter däck till hyffsat pris innan fredag.. Får se vart det slutar. Ska på en firma imorgon och kika. För inga vinterdäck, inget Ramsele.
Där tycks de redan blivit vinter.

Har sån hemlängtan så jag är sugen på att packa redan :) Men det får vänta lite. Är ju ändå fyra dagar kvar. Lite trist att det blir så kort tid när vi väl tar oss hem, men det är bara att bita ihop :)

Nu ska jag smsa Lovisa och fråga om hon vill träna på onsdag, om jag inte minns fel är hon inne i ett tenta stim just nu, men om inte kanske hon vill hänga med på bio också :) Får se vad hon har att säga.

Nu blir det filmjölk.

Ha en bra kväll.


Ny vecka...

Måndag, klockan är 10 och jag har nyss klivit upp.. Har varit en vaken länge, men vi har stannat kvar i sängen. På så vis är Theo underbar, han kan ligga och jollra och prata och vara super nöjd även fast jag är skit trist och bara ligger och vilar :) Men idag tog vi en sån dag.

Det är tråkigt väder ute igen. Men en liten tur ska vi nog ge oss ut på, posta lite brev och köpa våt servetter.
Känns som vi har att göra den här veckan. Måste fixa faderskaps pappren, ordna fram ett par vinterdäck och sätta på dom, tvätta (ja, det är mängder igen) Köpa nya kläder till Theo, leta åt bilverksataden som ska byta däcken, packa inför helgen i Ramsele, köpa hyllor från Ikea. Dessutom vill jag bli mer huslig. Har bestämt mig för att ängna en dag/eftermiddag till att laga mat, storkok, så vi har matlådorna klara för veckan. Det är mycket bättre tycker jag. Men å andra sidan har jag också alltid varit kass på den husliga biten.. Ser dessutom att en blomma har dött. Igen :S Dessa blommor.

Här hemma fortsätter dagen med det praktiska, måste sortera papper som ska in i pärmar, Hitta förvaringutrymmen till all skit vi har hemma som jag vägrar kasta men inte vill ska ligga framme.
Sen tar vi en tur.

Kul att redan så många är med i tävlingen :)

Ha en bra dag


Tävling




Jag och Johan handlade vår barnvagn, bilbarnstol och andra ting i Ockelbo. En charmig butik som heter
Barnens Gruva där man kan hitta det mesta och det bästa för sitt barn enligt mig.
Theos senast köpta mössa kommer därifrån :)


 


Vi är jätte nöjda med allt vi köpt och hon som jobbar i butiken visste verkligen vad hon pratade om när hon hjälpte till att hitta just det vi behövde. Det var en fröjd att göra affärer där och jag längtar tills vi tar oss dit nästa gång, gissar att det blir lite julklapps handling :) 




Nu har jag ett samarbete med barnensgruva.se och lottar därför ut en jätte tuff och fin fotölj
av märket JaBaDaBaDo, värde 749:-

 

 

 


För att delta skriver du vilken favorit produkt du finner från barnensgruva.se i en kommentar nedan.
Vinnaren presenteras lördagen 7/11

 












  



Gårdagen..

Jag är så glad att jag tog mig iväg, det blev en helt perfekt kväll.
När jag kom till Emma, lite försenat möttes jag två småfnittriga, lyriska tjejer och det första dom sa var
-"Ta inte av dig skorna, det förstör partykänslan" Haha

Sen satt vi på balkngen med infravärmen och myste, pratade och drack ett gals vin.
Men det blev ganska kallt efter ett tag så vi gick in.. Lyssnade på bra musik och käkade chips.
Tanken var att vi skulle till nån pub, men det blev inget av. Vi var nöjda med kvällen som det var.
Vi hade dessutom en priviat chafför som körde hem både mig och Mimmi.

Jag var hemma redan vid kvart i tolv, Johan var vaken men Theo sov..
Vi satt här hemma och pratade en stund. Sen blev det sängen.
Jag mår ju riktigt bra idag förutom att jag är enormt trött så jag och Theo tog en tupplur tidigare,
nu har jag nyss skurat golven och hoppas resten av dagen blir i stillo :)

Känner mig som ny frisk fläkt och självklart hade allt gått bra här hemma.
Dom klarar sig ju kanon utan mig, är det en för eller nackdel? ;) haha..


Tack för igår.









En hårinpackning senare..

Tappade suget toalt på att ens få av min mjukbrallan av det trista vädret.. Det bara regnar, regnar och regnar..
Men jag tog mig i kragen och la mig i badet, rakade ben och en hårinpackning senare var jag på gång.

Johan och Theo kollar AIK-GÄVLE matchen medans jag irrar runt som en stormvind här och tycker än en gång att jag inte har några kläder att ha på mig.. Jag ska kasta på min regn jackan och gå strax. Övervägde taxi ett tag men det är för överklass ;) Lite vatten dör jag ju inte av..

 




Nu möter jag kvällens äventyr. Gillar inte att det är så mörkt ute bara, fattas bara att galningen
är utanför när jag ska hem :S

Ha en bra kväll!


KOllage

Det blev ingen tupplur, jag blev kvar vid datorn. Johan och Theo sover och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för just nu.. Håller på fixa med fotokollage här hemma, men jag saknar ramar och inser att det kommer bli på tok för dyrt med en ram till varje kort, så nu har jag bestämt mig för att jag vill ha några stora ramar där man kan sätta in flera kort i en :)





Den här dagen har gått ganska sakta. Har pratat med mammsen som hjälpt mig med diverse, tack för det.
Kollat på Tinas Cock A Long där mys Ernst var, haha.. Försökt grejjat med Bloggen, tog hjälp av Carro, men inte ens hon hittade någon lösning på mitt problem, och då kan nog ingen hjälpa mig :) Jag gav upp..

Sitter även och kollar om det går någon bra bio nu, jag fick nämligen en biobiljett av Johan häromdagen :) Tack!
Funderar på att gå och se Äntligen Midsommar, den verkar rolig.



Theo har varit lite tvär på morgonsidan, men även haft sina bra stunder :)






Blev bjuden hem till Emma ikväll, behöver inte ens ta med mig något :) Så jag har förberett kvällen för Johan, fixat ersättning, och grejjat lite.. Så när han ringer och frågar "Vart är idomin salvan?" "Vet du vart våtservetterna är?" "Hur många skopor ska jag blanda i vattnet?" Då har jag full koll på borta plan ;)
Är lite av ett kontroll freak, borde kanske försöka ändra på det. Vi får se om det gör någon nytta.
Så ikväll tar jag kvällens första glas vin på 1 år.. och mer blir det knappast. Tippar säkert av stolen av bara ett :P
Det är jobbhelg för vissa ;) så det blir inga större utsvävningar. En lagom start tycker jag.


Men jag längtar nog hem till pruppen lite ändå :)






Kollade igenom våra album på datorn igår.. Letar fram fler kort som ska framkallas.


Han kan konsten att skrika också ;)

Ha en bra dag!


Somna om..

Välkommen till världen & Nyfödda

Publicerad 17 oktober 2009
Textstorlek 1 2 3
Tipsa Skriv ut

Agnes Tjärnberg

Den sjätte augusti 2009 så kom lillan till världen. Hon var 52 cm lång och vägde 3680 gram. Lyckliga och helt begeistrade föräldrar Elisabeth och Benny.
Foto: Mamma
[Stockholm]



Möttes av en underbar bild i Tidningen Ångermanland idag :) Vilket charmtroll


Så var lördagen här. Pappa har presic åkt och Theo har just somnat om. Jag och Johan kollar nyhetsmorgon, det är fotbollssnack så jag finner det måttligt ointressant.
Funderar på att krypa ner en stund igen.


Idol 2009








Den här dagen har ju vairt toppen. Pappa kom vid fem tiden och då åkte jag och Johan iväg och handlade.
Köpte hem melon och kyckling och annat smarrigt, det är ju fredags mys :P

Nu sitter vi och kollar Idol, det är första säsongen som jag tycker det är roligt att följa... Vi är alla ganska trötta, förutom Theo så klart, han är klar vaken och verkar jätte nöjd att ha morfar här. Dom har ganska roligt tillsammans :)

Vi försökte få upp dom där tavlorna, men det gick inge vidare, dom vägrar hänga rakt :S Gör ett nytt försök imorgon kanske.. Imorgon blir en dag UTAN stress, jag ska gå i morgon rock hela dagen om det är var som krävs. Tänker inte göra någonting här hemma hellere förutom ett eventuell försök på tavlorna :)

Här har det regnat non stop sen klockan 05 imorse, men just nu är det ganska mysigt att det smattrar på rutorna.

 





Håll utkik, snart kommer en tävling här bloggen. Med mycket fint pris. :)

Sov så gott.






Under tak igen :)

Då var vi hemma igen efter en tur i skur. Shit vad det regnade :) Men det finns som sagt inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Äntligen fick jag anvädning av mitt regnställ som jag beställde ur en jakt tidning för flera år sedan. Om jag minns fel fick jag det av mamma :) Halva iaf. Tack för det. Stövlarna har jag nog "lånat" av lillasyster innan jag flyttade till Göteborg, men nu kom ju även dom till använding. Theo Myste i vagnen och jag tror han tyckte om att det smattrade mot regn skyddet. Det var iaf inte så kallt ute, det var ju skönt.

Jag hoppas Johan kommer ihåg att ta med sig borren hem för idag ska dom där tavlorna upp. Dom har laget efter väggen i flera veckor nu, han kom ihåg den igår, bara det att han tagit fel borr :S

Jag har filmat Theo när han pratar: -"Aabooo ooo aaa"  Försöker lägga in de på datorn men jag lyckas inte :(
Får göra ett nytt försök senare. Hittar åt mobilbilderna och det är en världelös kamera men kul ändå. Klossen jag har annars har jag sällan med mig utanför hemmet.




Theo i hans nya mössa som jag tycker om. Han däremot hatar att ha mössa på sig.



    
Han tog sov morgon och skulle dessutom mysa ner sig rejält också.


Innan Theo föddes köpte vi något som kallas "babynest". "babynest är en extra bädd för babyn, är lätt att ta med sig eller i soffan även i babysängen för att känna trygghet som i mammasmage."
Överskattat enligt vissa, men har nog varit det bästa vi investerat. Jag slipper oroa mig för att rulla över honom på natten då den stoppade kanten är i vägen och den är enkel att flytta utan att han vaknar när vi ska in i sovrummet. Han sitter ofta i den brevid mig i soffan och dessutom är det ett fint hantverk som en super trevlig dam i Sandviken gör.




Okt, 16 2009

Då var den efterlängtade fredagen här äntligen :) Får se när pappa dyker upp, struntar nog i jympan om han kommer innan 17, lär ju passa på att umgås när han är här!

Theo drömmer mardrömmar verkar det som :S Stackars liten som han åmar sig i sömnen just nu.
Det spöregnar ute, men jag tror vi ska trotsa det, på med regnställ, regnskydd och stövlar och gå ut ändå.
Det är så ofantligt tråkigt att sitta inne. Och lite luft kan göra gott :)
Får invänta Theo först iaf, kanske ger det med sig lite.

Vi var uppe vid halv 8 idag, har hunnit grejja i köket, käkat frulle, busat med Theo.. Men nu vill jag göra nått annat. Jag skulle vilja ha lite fredagsgodis, en snus och hela Ramsele´s befolkning här. Till och med Rune skulle få komma hit om han hade lust. Haha

Igår webbade vi med Ronja, hon hade färgat håret och var jätte fin. Hon ska till Stockholm och julhandla framöver så jag ska försöka ta mig dit över dagen då hon är där så vi kan shoppa julisarna tillsammans.
Jag har iaf hittat en fotölj och fotpall som jag vill köpa till Theo, den var super häftig, får se hur det blir med den.

Ikväll är det Idol. Och jag ska ha en riktigt mys kväll med världen bästa.




Idag blir våran Theo 2 månader gammal!


Nu blir det regn och rusk ändå :)






Ulf Lundell
"Sen kan vi dela in våra vänner i kategorier, skåla och sluta vara så jävla bittra"






Natti natti

Igår kväll kom min pappa hit. Det var roligt. Skönt att skingra tankarna.
Vi tvättade enorma mängder tvätt och grejjade inför golv bytet. 

Pappa hade med sig gosedjur från det att jag var liten, vilka minnen dom besitter, min rosa lilla kanin som jag minns heter Katitzi, och den där favorit åsnan :) Det var kul. En radiostyrd bil och två pussel.
Innan han åkte bestämde vi att han skulle komma hit imorgon också och kanske stanna tills på lördag.
Han var förbluffad över hur stor Theo blivit och hur stark han var :)

Efter att han åkt vilade jag huvudet i Johans knä och kände efter hur trött jag var. Det blev sängen direk och tänk att lillen ville sova denna natt :) Underbart. Men bara för att jag var tvungen gå upp och släppa in hantverkarna vid 07 valde Theo att ta sovmorgon.. haha så klart.
Gubben som skulle byta golven var från Gotland. Han ringde på dörren halv åtta.
Tur att jag pratat med Peter och Emma och kollat så jag kunde komma över till dom. Det var ett himla liv här hemma.. Så jag knallade bort och köpte våtservetter och vidare mot Hillmanskroken..


Läser hon en saga, eller kollar hon dam kläder? ;)

Blev bjuden på frukost när jag kom dit, det kallar jag lyx. Emma skulle börja jobba klockan 13 så vi kollade tv och fikade innan hon åkte. Sen slog jag och Peter på film "Skicka vidare" en grymt bra film, men ett otroligt bra budskap. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna :)

Efter filmen bagav jag mig hemåt och mötte gotlänningen i trapphuset, han var klar :)
Golven blev bra. Den här eftermiddagen har jag hållt mig sysselsatt mig själv.. Dammsugit, möblerat, bäddat rent och donat en massa här hemma. Börjar komma iordning mer och mer.. 



Kaoset hemma hos oss..


Ikväll har vi gjort räkmackor. Theo och Johan ligger och surrar med varandra och jag ska gå och lägga mig. 
Min bok går trögt men jag kommer nån sida varje kväll. 

Lika trött svande som Theo var på bilden är jag nu :) 




God natt




 


Våran förlossning

Fredagen den 14 Augusti hade vi tid för efterkontroll.. Johan sa till mig flera gånger,
 -"ha inte för stora förhoppningar, vi kommer säkert bli hemskickade oh vänta ett tag till"..

-"Ja, det tror jag med" Svarade jag.. Men jag kunde ändå inte låta bli att hoppas,
att kanske kunde jag bli igångsatt.. Jag hade gåt över tiden med 11 dagar och mitt psyke var i botten,
alla ringde och frågade dagligen
om hur jag mådde och om det kommit någon bebis,
omtänksamt men ack så jobbigt när man själv vaknade varje morgon och
blev besviken att inget hände, kroppen var tung och det var så mycket jag ville göra,
men kunde inte förmå mig.



Vi åkte till Dragon Gate och gick i långa trappor, jag skurade golv, bakade bullar,
ja, efter tips var jag på vippen att köra vattenskoter också, det skulle ju fungera?
Vi gick på bio och försökte verkligen få dagarna att gå..
Johan jobbade men ringde hem flera gånger om dagen -"Känner du nått?"
Men näe, jag kände ingenting.. Så då vi gick på undersökningen,
till överburenhets kontrollen hade jag ändå förhoppningen
om att det kanske kunde vara dags.. Jag hoppades och hoppades..

Hon som undersökte mig satt tyst länge men sa sen, det finnsgott om forstervatten och barnet mår bra.
Det var en lättnad så klart. Jag ville ju inget hellre. Men hon sa också;
"ni får fortsätta vänta, gör något roligt""
och allt slocknade för mig, jag frågade hur länge man egentligen skulle få gå över,
fanns det någon gräns?
Och hennes svar blev "Ja, om det inte satt igång innan nästa fredag så får du komma in"
Det var det vidrigaste svar jag hade väntat mig..
En vecka kanske inte låter som lång tid, men när man varit gravid  inio månader,
längtat och väntat och inte tänkt på något annat i en evighet då ger varje dag en känsla av nio månader till.
Det var vidrigt. Men jag svarade henne inte ens utan gik tyst ut ur rummet,
glad för att allt sett bra ut,
men vansinnigt ledsen över att dom inte ville sätta igång mig..
I hissen på väg till bilen brast det, tårarna sprutade och jag sa till
Johan att: "Nu skiter jag i allt som har med barnafödande att göra,
det är inte meningen att det ska komma nått barn"
sen åkte vi hem..

Jag satte mig i soffan och minns att jag tänkte att jag aldrig känt mig så fet som jag gjorde då..
Allt var  bara piss..
I samma sekund ringde Emma, hon frågade om vi skulle på marinfestivalen,
-"Ja det ska vi, för föda barn ska jag ju inte göra iaf"
Minns att jag var sur, men jag visste att hon skulle förstå.
Vi skulle mötas upp senare. Jag hade bestämt mig för att äta på mc donalds,
kunde lika gärna trycka i mig ett lass där, för smalare skulle jag knappast bli i det
närmaste laget, och bitterheten sköjlde över mig.
Vi gik ner mot hamnen, mötte Emma och Peter,
Träffade Sophie, Matte och Isabell..



Strosade runt.
Kollade på stand up, och jag försökte verkligen ha roligt, men jag var arg,
less och ännu mer bitter än tidigare..
Ont i kroppen och mina fötter värkte.. Vi gick hem vid 21,
Tomas Dileva skulle spela klockan 22..
och jag kommer ihåg att jag satt i soffan med balkongdörren öppen och lyssnade, f
ör det hördes ända hit.. Han var dålig,
jag blev så sur, för hans musik var så dåligt..
Vi kunde höra alla som skrek och jublade.. Innan jag somnade hade jag
släppt allt, skit samma var min enda tanke..

Klockan fem på morgonen vaknade jag av rejäla magknip..
Men, nä, jag var inte nödig :) Kunde inte sova..
Vätatde på att klockan skulle bli lagom, så jag kunde ringa Jessica och fråga hur det egentligen skulle kännas.
Vi åkte till Johans firma och tvättade bilen,
jag satt på asfalten och hade ont, men hade det inte kommit någon bebis än,
var det knappast det som var på gång då heller..
Jessica försökte beskriva känslan av värkar, men jag trodde nog att det
var vanliga magknip ändå.. Sen åkte vi hem igen..
Plockade här hemma och Johan åkte hem till Lars och skulle se en
fotbolls match. Vid det laget hade jag nog börjat ana att det inte var vanliga magknip,
men jag sa inget till honom, han skulle bara stannat hemma och varit orolig..
Så han åkte. Jag var kvar hemma och försökte "klocka" mina magknip :)
Det blev tätare och tätare.. ondare och ondare..
Skickade ett sms till Johan:
"Nu gör det jävligt ont så jag tror nog att det kan vara annat än magknip,
men kom inte hem för det går bra ändå!"

Han ringde upp och vi kom fram till att han skulle stanna kvar,
han insåg kanske själv att det bara skulle bli stressigt
för mig om han skulle vanka av och an här hemma,
jag visste dessutom att Hans bror m familj skulle komma med en kakdeg
senare så då skulle vi kunna tänka på något annat.
 Johan kom hem och vi slappade.. Jag hade kontakt med Jessica varannan
timme drygt och frågade tusen frågor som hon försökte besvara. :)
När hon berättade hur långt det borde vara mellan
värkarna kände jag lite panik, det var kortare än vad hon sa..

Haha, förstfödeska i ett nötskal.

Men jag ringde förlossningen och sköterskan sa att jag borde ta ett bad, om det var
förvärkar skulle badet göra att det gav med sig,
och om det var riktiga värkar skulle det bli kraftigare, om så var fallet
skulle jag komma till dom och få en sovdos så jag kunde få åka hem och sova
..
Så jag badade i 40 minuter. Johan bror med familj kom, Cecilia hade
med sig chocklad kakor till mig och jag minns att jag pep iväg till köket vid varje värk..
men det blev bara värre..
När dom åkte satte vi oss också i bilen.

Skillanden var att den här gången var jag fullt inne på att bli återigen bli
hemkskickad, vad skulle vara skillnad nu från tidigare gånger..?
När vi kom in blev jag undersökt och hon sa att jag öppnat mig 4 cm,
gränsen för att få åka hem hade  passerats.
Jag fattade ingenting utan satte mig på sängen,
men jag såg på Johans ansiktsuttryk att han var brydd..
-"Jaha, ska jag åka hem och hämta väskan jag då eller?" Sa han frågande..
Och då fattade jag vad hon sagt, vi skulle inte alls få åka hem
med någon sovdos,
utan vi skulle bli kvar där för här skulle banne mig födas barn och jag knallade stolt
genom korridoren för att bli tilldelad en förlossningssal,
när vi gick där kunde vi höra från ett av rummen, att någon skrek,
min spontana  idiotiska kommentar till Johan blev;
"Men gud vad hon skriker, så jävla ont gör det ju inte"
sen bytte jag om och la mig i sängen,
ringde både Jessica och min kusin som var på hembygdsgården hemma och pratade med dom..
Mamma och Pappa blev förväntansfulla och jag smsade med Syrran..
klockan var 23.00 och vi väntade.. Vid nästa undersökning hade jag
öppnats 5 cm.. det gick små trögt.. Men efter det
började jag ångra vad jag sa tidigare,
om den där kvinnan som skrek, och jag valde att ta lustgasen..
Men det var nog ett misstag för mig, jag blev jätte dålig.
Domnade bort i ansiktet, kunde inte styra mina händer och spydde.. och inte tyckte jag att
det hjälpte mot smärtan heller.
En riktig överförfriskad vin fylla. Men jag andades i den där masken..
Vid ett tillfälle blev jag så arg på Johan när han skulle hjälpa mig andas genom värkarna, så jag skrek åt honom "Andas förfan inte på mig, andas åt nått annat håll"
men det var nog den enda dispyten, han skrattade.. som tur var.


Våran barnmorska var jätte snäll, den första iaf. Hon hade två andra förlossningar samtidigt,
varav ett barn vägde 5,5 kilo så dom slet ont. Men det betydde att jag inte fick någon hjälp,
hon var inne hos oss 3 gånger och kollade snabbt på
kurvor och hjärt ljud, en gång kom hon in och tog hål
på foster hinnan för mitt vatten hade inte gått och gick direkt sen.
Hon bad om ursäkt sen, det hade varit mycket den natten.
Vi fick helt enkelt klara oss utan hjälp, men Johan var super
duktigt.. Så det gick ju vägen ändå.. Men tillslut tryckte jag på den där klockan och bad
om Epudralen, det gick inte att härda ut..
Narkosläkaren kom ganska snabbt och när den väl satt där den skulle och jag
kunde pumpa in smärtlindringen själv svävade jag på moln,
skulle det kännas så här kunde jag föda barn hela tiden,
det var knappt så jag märkte av värkarna..

Men efter 40 minter kom sköterskan in och sa att värkarna avtagit så dom
skulle bli tvugna att sätta värkestimulerande dropp.. Sen var det hela igång igen,
men myket mer intesivt.. När jag hade
öppnats 9 centimeter, ångrade jag verkligen vad jag sa om den skrikande kvinnan,
för där stod jag själv och skrek för brinnande livet.
Grabben var lite trög att komma ut så jag fick stå med ett "eva stöd"och
hoppa för att han skulle pressas neråt..
Och den smärtan, jag pallade 10 minuter sen la jag mig ner igen.. Klokan 07 blev det skiftbyte bland
personalen och vi fick en ny barnmorska,
en kvinna från Chile som retade gallfeber på mig
"Du ska föda ditt barn, inte jobba emot värkarna"..
Om hon bara kunde hålla igen käften tänkte jag..

När jag började få mina krystvärkar sa jag till
henne att Nu MÅSTE jag krysta,
hon stod i dörröppningen och sa "Krysta på du" sen gick hon..
Helvete, jag kan ju inte krysta om ingen tar emot barnet..
och Johan hade fått strängt förbud att lämna min över del av kroppen..
Barnmorskan visste säkert att Theo fortfarande hade en bit kvar men för
mig kändes som att han skulle ploppa ut vilken sekund som helst.
Så jag vågade inte krysta, jag jag vänatde på att hon skulle komma tillbaka.
Inser nu efteråt att Jessica var den som guidade mig bäst, bättre än som på sjukan iaf :)

Men när hon kom in sen och undersökte mig så kallade hon en till sköterska
och jag skulle ta i allt jag hade under värken sa dom..
Och som jag tog i..
Jisses vilken kraft kroppen besitter, utan att man ens vet om det själv.
Efter ett tag bad hon mig hålla emot, jag fick inte krysta mer,
 men det var omöjligt, jag tog i och vips så hade jag ett
barn på magen.. Jag var helt oförberedd.

Men när han väl låg där, undrade jag varför han inte skrek..
Även om det handlade om sekunder han låg tyst, så blev jag livrädd..
"Varför skriker han inte?"
I samma veva öppnade han ögonen och skrek som
en galning, men jag log..

Det var ju det jag väntade på, det var ju det bästa livstecknet, att han skrek..
Dom torkade av honom och han fick en filt sen fick han ligga hos mig en stund..
Innan jag gick och duschade..
Allt var overkligt.



 Och sen fick vi veta att den där kvinnan från Chile förmodligen varit så där tvär och retsam för att
jag skulle bli arg, det var hennes syfte, att få mig att jobba lite hårdare..
Hon var ganska empatisk och rolig visade det sig efteråt.
Är lite ledsen att jag aldrig hann tacka henne för hjälpen.

Vi fick den omtalade frukost brickan med en sverige flagga på,
Theo sov, han var nog ganska trött efter att kämpat sit ut till oss..
Den där frukosten var inte så märkvärdig..  Jag högg in på chockladen jag fått av cecilia istället :)
Johan höll o Theo och jag var lycklig..









Jag var allt annat än bitter, som jag varit kvällen innan.




Theo 1 timme gammal










Nu var jag nöjd, så nöjd
man någonsin kunnat bli.


Okt. 14, 2009

Idag säger vi grattis till GalenPannan



Och min kusin Julia så klart :)


Busfrö!



Idag har vi varit på BVC och ställt oss på vågen. Jag har samanlagt gått ner 15 kilo. Det går alltså fortfarande åt rätt håll :) Theo däremot ökar som bara den. Han väger 5670 gram nu och börjar bli en liten tjockis, vilket bara är bra. Hon på BVC Var till och med lättsam och ganska mysig idag. Hon tyckte att eftersom han inte blir mätt på min bröstmjölk längre, kunde vi gott ge honom tillägg i flaskan. Det hon inte vet är att vi redan gjort det ett tag, men men.. Nu är det ur världen och jag slipper vara nervös för att lillen ska skita på plats och avslöja sig, för det blir skilland på bröstmöjks bajsaet och ersättnings bajset kan jag lova ;)
Däremot blev han less när han fick ligga naken på vågen och vänta och vänta på att den skulle stanna, så då belöt han sig för att kissa ner sköterskans papper och hennes tavla på väggen :P haha Det var inte mer än rätt. 


Vi gick sen till Brynjan för att skriva ut lite kvitton till Johan. Ingen stjärna där :S Hade hoppats få träffa lite bekanta men vi kanske gör ett nytt försök imorgon. Då blir det jympa med Lovisa och sen är tanken att jag ska gå ut med några vänner, men som det känns nu skulle jag nog göra rätt i att stanna hemma och sova istället. Det skulle ju vara tråkigt men dock behövligt. Får se hur det känns imorgon..

Igår fick vi ganska mycket gjort. Gästrummet är nästintill tomt och hallen likaså. Vardagsrummet ser däremot ut som ett förråd.
Och sovrummet är överbelamrat med tvätt. Idag ska tvättas kan jag lova. Pappa kommer hit ikväll så då kan vi få lite mera gjort om han underhåller Theo :) Som börjar prata och busa mer och mer för varje dag. Igår hade han en timmes lång konversation med Johan, vi tror att han pratade om att åka till Öland nästa sommar och plocka jordgubbar och sen gurglade han fram att; "Mamma nog ville ha en bukett blommor som kunde stå på bordet när golven var klara" ;) Haha.. Det var vad han sa..  Efter den långa konversationen webbade vi med Theos mormor och dom pratade ganska mycket dom också :) haha.. Till henne berättade han att han ville ha ett litet trädgådsbord som han kan fika vid på sommaren och att nästa helg när han kommer dit ville han att hans mamma skulle få torsk med äggsås, för det var han också sugen på. Sen tyckte han att på morgonen kunde hon hämta honom och leka lite med honom så hans mamma kunde få sove en timme extra ;) Han hade ganska mycket krav. Han är ju svår att förstå än, men det var iaf vad jag tycktes höra..  :)


Nu ska vi gå igenom nån av kartongerna!

Ha en bra dag!



Nöjda.

Idag säger vi Grattis till Linus som fyller år :)





Inatt sov vi drygt 3 timmar vilket var på tok för lite, tredje dagen nu som grabben inte riktigt vill sova.
Hoppas på bättre nätter framöver.

Hur som helst så trotsade vi tröttheten och gick ner på stan för att möta upp Emma, Mimmi och Leon.
Det var otroligt skönt, att komma ut och få luft, skratta och bara vara. 


Piggare än Piggast :)



Tröttare än tröttast


Härligare än härligast.


 
Här hemma är det kaos, vi fick veta igår att dom kommer på torsdag och ska byta glovet i Theos rum, Gästrummet, Hallen och Kapprummet. Så alla dom rummen måste vara tomma innan torsdag morgon, vi har med andra ord att göra. Jag började lite idag så Theos rum är nästan tomt.
Gästrummet däremot är en gruvsam historia, där har vi ju fortfarande ganska många ouppoackade flyttkartonger, sängen och annat :S Men det ska ju ändå röjas någon gång så det var kanske bra att vi fick en anledning att ta tag i det. Som tur är kommer nog pappa hit imorgon, så han kan vara med Theo medans vi tar reda på allt skräp :)

Det är jätte skumt väder ute. Mörka moln men samtidigt rosa. Läskigt.
Det ska bli skönt att få hit pappa imorgon om allt går enligt planerna.
Skippar Yogan och gör det på torsdag istället. 
På fredag tänker jag lämna hemmet för att komma ut en sväng
 under kvällskvisten. Då blir det pappatid för Theo och jag 
laddar upp batterierna på annat vis.  
BVC för viktkotroll imorgon också.. och förmodligen annat surr..

Nu ska vi röja bland kartongerna.













Måndag 091012

Idag är det måndag, grått och trist ute. Kallt. Vi har sovit halv taskig..
Jag tror vi ska bort till Emma om ett tag, men jag tror hon sover än så jag vill inte ringa.
Tänkte höra om hon vill göra slingor på mig och kanske klippa min lugg :)

Den här veckan är helt planlös förutom en vikt kontroll på BVC på onsdag.
Och att jag måste lämna in min nya telefon.

Nu blir det en tupplur på soffan medans Theo sover.

Hemlängtan har aldrig varit så påtaglig.


Theo med sin mormor.


Söndag 091011

På Söndagen var det bara Theo som var pigg här hemma. Jag satt uppe till halv fyra innan han ville somna.. Och Johan sov som en stock.
Så jag tog vagnen och gick på en tre timmars lång promenad..


Det var super härligt ändå till det börjar regna och jag inser att regnskyddet ligger hemma. :S Johan fick vackert pallra sig ner mot stan och komma med regnskyddet annars hade vagnen och Theo blivit dyng sura.. Jag hade bara kjol och strumpbyxor mig så min förkyldning välkomnade jag tillbaka..

När vi kom hem åt vi varmrökt fläskfilé och potatis gratäng.. Sen somnade jag på soffan i 40 minuter.
Gick och la mig vi 21, efter "Ensam mamma söker" men då ville iaf inte Theo somna, han var klar vaken, så jag fick kliva upp igen.. Men efter ett tag blev han också trött och äntligen kom den efterlängtade sömnen..






Lördag 091010


Vi vaknade och badade Theo, sen gick vi till Erikshjälpen och mötte upp Lovisa, kollade om det fanns något nytt fynd :) Sen gick vi mot marknaden igen. Det var lite fler stånd den dagen och man såg lite bättre eftersom det var ljust ute, vi köpte en mössa till Theo och kämpade för att undvika provitions försäljarna som är ett vidrigt folk.




Sen åkte vi mot Siba för skaffa våra nya abbonemang och mobiler, Peter hade hjälpt oss att hitta nästan likadana nummer och förberett allt :) Snällt. Jag har däremot min vanliga otur med mobiler, för min fungerar inte alls som den ska så jag måste göra ett nytt besök på Siba. (Mattias på bilden)



Lovisa njöt av massagen :)


Lovisa passade Theo medans jag och Johan gjorde oss klara för 40 års fest :)
Tack för hjälpen.



När vi kom till Tina fick hon sitt växthus :) Där ska planteras och grejjas :)
Sen blev det mat, otroligt god mat.






Theo och hans lek kamrat Felicia :)



Tack Tina och Rikard för en trevlig kväll!


Fredagen i sitt esse...

Kanon kul eftermiddag/kväll!

Jag satt och kollade lite vad det fanns att hitta på och hittade den här sidan:



http://www.dettahander.nu/

En sida med evenemangskalender.. Jätte bra att kolla om det händer nått roligt en tråkig dag :)
Jag såg att marknade började redan ikväll, med kvällsöppet, så vi tog oss en tur dit..




Vem fotar? ;)




Johan.




Prutten hängde med så klart




Det var jätte mysigt där, marchaller överallt och trvligt folk i stånden, men det kan inte ha varit så mycket reklam
för det var lite folk där. Men det var till och med öl tält med trubadur, Kent spelade så klart, vem annars ;)
Hoppas det blir mer folk imorgon för jag ska dit igen och köpa en mössa till Theo som jag föll för.




Johan ville ha varmrökt fläkfilé




Vi avslutade med en promenad till Kvantum där vi köpte festis :)


Nu sitter vi hemma och ska se Idol, vika tvätt och andra nödvändigheter.
Imorgon blir det fullt upp igen.
Det börjar bli kallt ute nu, dags att plocka fram vantarna!

Ha en bra kväll!


Jag har en bekännelse..

Jag måste erkänna.. Usch det känns hemskt och jag hoppas verkligen inte att Jonas (vår förra granne) läser det här... Då får jag skämmas ögonen ur mig. Erkände för Emma igår också.. Blä, för stoltheten!

När vi skulle flytta hit var det fler än en person som sa "Flytta inte dit, det är inte ett bra område" och jag blev irriterad och sa "Det är knappast sämre än någon annanstans" "Så farligt är det inte" "Det verkar mysigt" "Sluta gnälla".. Folk insisterade, till och med Johan sa att det inte var ett ställe han ville bo på.. Och jag fortsatte, "Det blir bra där borta" "Lägenheten är fin och stor".. Jonas var en av dom som verkligen sa åt oss, FLYTTA INTE DIT! Och jag blev less och sa åt honom att sluta, det skulle bli så bra.. Vi var tvungna att flytta. Det blev lite stressigt att sälja lägenheten och hinna med att hitta en ny om vi skulle få alla våra krav uppfyllda.. Så jag vägrade ge mig, jag skulle ha den här lägenheten, till varje pris.. Det gick nästan så långt att jag ibland tänkte att jag skulle överbevisa alla som sa att det var dåligt.. Men det vore ju som att leva en lögn..  Varje gång jag kommer ut på gården kollar automatiskt så våran bil finns kvar, för risken att den inte gör det en dag är ganska stor..

Och aldrig trodde jag heller att jag skulle erkänna, men efter snart 4 månader här kan jag inte hålla det inne längre.. Det här området suger.. Det springer en full gubbe i trappen som kastar glasflaskor omkring sig, visar diverse kroppsdelar som jag verkligen inte vill se.. Det är ett jävla liv på övervåningen, där basen dunkar så jag tror väggarna ska falla ihop snart, jag kan inte gå in i tvätt stugan utan att bli kallad "svenne fitta" och vågar knappt gå hem om det blivit mörkt ute.. Det springer massa kåta katter i trappen som ska gnugga sig mot oss när vi kommer och går.. Lekparken utanför är fallfärdig och verkligen en fara för barn som leker där, man lär se upp! Hela trapphuset är fullt ut ovänner och jag gruvar mig för att möta någon och behöva lyssna på allt skit snack om hur den enes unge stjäl cyklar och annat.. Det ränner fulla vuxna karlar i maxikanska hattar som skriker i megafon fem på morgonen, som jag bokstavligen gått ut och skällt på, men det rör dom inte ryggen.. Låset på ytterdörren i trapphuset har blivit lagad tre gånger på 4 månader för det blir uppbrutet, det är skummisar överallt.  


Så fort något händer är jag tyst, för skulle jag säga till Johan allt jag tycker är dåligt med det här stället skulle jag få så jag teg, han skulle få så rätt så rätt.. Det blev just så som han sa :S
Men vem är jag att klaga? Den här gången får jag VERKLIGEN skylla mig själv. Gissa om jag svalt min stolthet nu när jag erkänner? Jag borde lära mig lyssna bättre kanske? Jag tycker inte om att ha fel! Och en sån här gång skäms jag! Jag var högfärdig och näst intill spydig mot dom som sa att det skulle bli så här..
Men gissa vem som spottar i glaset och ångrar sig idag? JAG!



Ja, jag skäms!



Äntligen lite ordning..

Det håller inte, jag "orkade" inte gnugga soffan idag med. Feberna har gett med sig aning.. Så idag har vi fått diverse gjort på förmiddagen.. Jag har ÄNTILGEN fått tummen i arslet och rensat min garderob. Känns som en stan fallit från hjärtat.. Städade i sovrummet när jag ändå var igång.. Plagg som jag köpt och trott att jag "kommer i nästa sommar" och haft en otrolig förkärlek till, dom har idag slängt och visa ska till Theos kusiner, kanske finns det något dom kan ha.. Nu är det ur världen och jag behöver inte stå en timme för att hitta just den tröjan bland den där högen som bara varit släng i garderoben.

Vi har putsat i vardagsrummet och vattnat blommorna (JA, jag kom ihåg blommorna) Vi köpte nya på ICA MAXI förra veckan. Jag valde garderobsblomman, då den är svårast att ta död på.. Men nu kom jag faktiskt ihåg :)










Det är fint väder ute idag.. Men kallt.




Theo diggar Winnerbäck och sitter nöjt och tittar på då jag går lös här hemma..



Våran lilla kille börjar bli en liten tjockis :) <3



Mina vänner brukar ofta säga att jag grubblar för mycket. Och det har blivit bättre ett tag, jag brukar inte grubbla lika mycket, "Ska du fundera på det en kvart också? :- Stockholm Boogie" Utan om något blir tokigt brukar jag försöka släppa det och ta nya tag.. Men igår kom dom där tankenötterna och grubblerierna tillbaka.. Blev vansinnig, låg till nästan halv två och funderade över allt mellan himmel och jord. Vid halv ett minns jag att jag tänkte att om inte klockan vore så mycket skulle jag ringt Ronja och bett henne säga åt mig.. Men tillslut gav jag upp, hur mycket jag än grubblade kunde jag inte hitta dom lösningar och svar som jag behövde.. Hade nog bara en dålig kväll kanske..

Men då vi vaknade idag och väl kommit upp kändes allt så mycket bättre. Och Theo var på strålande hurmör.. Han skrattade via webben så moster fick se igår. Kanske kan han bjuda sin mormor på ett leende ikväll..

Det blir iaf IDOL FINAL för mig ikväll..


Vi har kollat lite tv, och nu sover Theo så jag ska sätta igång att röja i köket istället

Ha en bra dag!



Slut på dagen

Jag och Theo har nyss Webbat med Linus och Ronja :) Det var skoj..
Ronja länkade dessutom en skit rolig video, den här ungen kan verkligen svänga loss!



Johan kom hem med feber han också :( Men han har ändå stuckit iväg och fixat ett element.. Jag berättade för honom att när jag var liten fick jag ofta godis av pappa när jag var sjuk ;) Så kanske dyker han upp med något gott, han är ju själv sjuk oh då kan man ju unna sig!

Dagen har ju flutit på ganska bra ändå. Ska se Inlåst ikväll klockan 21.00 sen blir det sovtime.

Sov så gott


Lång dag..

Den här dagen gick långsamt.
Vi har vilat ganska mycket. Men jag har ändå hunnit med att rensa bland Theos kläder, förberett lite inför middag, plockat undan allt rat som ligger framme.. och sen vilat lite till.
Fik förfrågan om att åka med på en marknad i Tierp och det är just vad jag egentligen skulle vilja göra, men jag vill blir frisk också inför helgen så jag står fast vid att vara hemma oh ta det lungt. Även om det är tråkigt.







Tänk att man själv varit så liten




Theos elefant tossor :)



Och så här glad var han när han vaknade..


Nä, nu ska jag underhålla grabben!


Hade!


Björn Wikström och sjukstuga..

Idag är det sjukstuga här hemma igen, förkyldningen ger inte med sig riktig.. Någon som har något bra tips på hur man snabbt blir frisk? Men vi har sovit bra iaf :)
Igår kväll var vi och uppvaktade Johans syster Tina, det var trevligt. Vi var tvugna at åka hem vid 20 för vi hade tvätt tid, och när vi kom hem öppnade Johan kylen..  Där inne hade min glasflaska med vatten exploderat *suck* och övriga varor var okså frusna och förstörda.. När Johan skulle ta ut ena lådan sprack den också. Till saken hör att det är bara några veckor sedan gavlegårdarna var här och skulle laga den.. Dom bytte termostat och sa att "nya kylar kan vara så".. För det första är våran kyl verkligen inte ny, för det andra ska inte nya kylar frysa varorna, speciellt inte när graderna är låga :S

Så av skräck att det skulle vara glas i det som fanns där inne resulterade det i att kylen nästan är tom idag.. :S
Tror ni Gavlegårdarna ersätter det? haha.. In my as! För: "Nya kylar kan ju vara så".. Papp skalle..


Sitter och kollar på efter tio.. Björn Wikström är där och berättar om när han förlorade sin familj i en bil olycka. Jag borde inte titta, är så fasansfullt rädd i trafiken och det som hänt honom måste vara bland det värsta som kan hända en människa.. Men jag kan inte låta bli att kolla ändå och imponeras av hans stryka och höra på hur han gör för att klara av vardagen och gå vidare.. Läs hans blogg!

Idag blir en inne dag för oss. Theo nyser så det sprutar bakterier och jag har knappt någon röst kvar så att gå ut i blås vädret blir inget av. Min Lilla Syster fick lägenhet i Sollefteå igår :) Kul för henne. Ska bli roligt att se den, en stor 1:a med högt tak och djupa fönster. Där ska inredas ;) 



Theo sover som en stock just nu och jag vill att tvätten ska torka.. Både jag och Johan ska rensa garderoberna imorgon kväll, myket kommer hamna hos Röda Korset, kanske vill Johans syster döttrar ha något om det inte är för stort. Onödigt att bara kasta, när andra kan ha nytta av det. 

Har lagt ihop en varukorg med nya kläder åt Theo, lite större kläder som jag tänkte skicka efter.. Hittade inte så mycket i butiken på hm, men på internet fanns mycket fint :) Gillar att det inte kostar skjortan också..

    

   

  




När jag var liten hängde jag med en vän väldigt mycket. Vi var som Ronny och Ragge, umgicks jämt och vi hade super roligt tillsammans. Men en dag flyttade hon ifrån Ramsele och därmed blev det som att vi växte ifrån varandra. Häromdagen fick jag ett sms av henne och jag blev så glad. Vi har inte hörts av på jätte många år. 
Poff, så mindes jag hur vi kyvrökte första gången, majbrasorna i Nässjö, Hur vi smet från skolan hem till hennes Mormor, När vi fick bo i stugan i Högberget och alla andra hyss vi hade för oss och jag skrattade för mig själv. 
Idag är hon hög gravid och ska ha vilken dag som helst. Jag loggar in på hennes blogg flera gånger om dagen för om den inte uppdaterats misstänker jag att hon ligger på förlossningen :) Det är ganska häftigt, att vi inte haft kontakt på så många år och lyckas skaffa barn ganska samtidigt. Det skulle vara så roligt att hälsa på henne. Får se om det går att styra upp :) 













Det är tid för tjocksockar!


Ha en bra dag!

















 


Kurering

Jag trodde jag skulle klara mig, men icke. Kände redan igår att jag höll på bli sjuk.. Hade feber och ont i halsen.
Nu på morgonen hade jag högre feber, ännu mer ont i halsen, kroppen värker och näsan sitter igen. Blä.

Skulle verkligen vilja sova bort det här, men Theo är på toppen humör (som tur är) så han vill busa och prata.
Tar några alvedon och hoppas det värsta ger med sig.
Inatt har det spörgnat hela natten, men nu på morgonen tittade solen fram. Johan har mitt bankkort i sin börs, hoppas verkligen han kan komma ifrån jobbet och lämna det till mig så jag kan gå till apoteket för kurering.. Sen hem och umgås med soffan, och Theo så klart. Det kanske är något tillfälligt, som ger efter snart. Känns som det var längesedan jag var sjuk.

Idag fyller Tina 40 :) Stort Grattis Till Henne!

Nu lär jag ta tag i dagen..

Ha de bra.


Fullt ös

Den här måndagen blev en dag med fullt ös.. Gick och handlade imorse och på vägen hem ringde Emma och frågade om jag ville följa dom på stan.. Hade bestämt mig för att inte orka men när hon ringde så tänkte jag om :) Dom hämde mig och Theo och vi gjorde lite ärenden. Jag köpte mitt träningskort :) Sen blev det en subway på Nian.. Efter det skulle Emma och Peter till Djani och Mimmi så jag följde med dom.. Det var super trevligt.
Dom har ju lilla Leon, som var hur söt som helst. Han var brydd över Theo, och Theo blev nog brydd över honom :) Men vi har träffade ganska många barn hittils iaf :) Den där lilla knodden hade ju redan börjat gå och fått massa tänder :) Vi fikade och umgicks en stund..

Sen när vi kom hem kastade jag i mig mat och åkte ner till Friskis på samma jympa pass som i fredags. Det är ju skit roligt. Var lite lättare att hänga med den här gången men jag orkar långt ifrån allt, men man kan ju ta allt i sin egen takt, då går det bra. Träffade en arbetskamrat och Kristin var där också. Kul.
På onsdag blir den Yoga, spännande.

Imorgon blir det morsatsen till idag, en lugn dag. Pyssla lite här hemma. Måste rensa lite bland Theos kläder, mycket börjar bli för litet nu.. Som tur var fcik vi jätte mycket kläder som var i större storlekar när han föddes så vi har inte behövt köpa några nya alls :) men snart börjar det nog bli dags.. Sen blir det en tur till Siba för att teckna nytt avtal och ÄNTLIGEN få ny mobil, då både min Johans slutat fungera. Dom fungerar bara då dom själva vill, och sällan när det är något viktigt man vill framföra. Idag blev jag vansinnig på både Johans och min mobil då vi försökte nå varandra hela förmiddagen, utan resultat! Men imorgon då blir det ändring.







Dressen Theo fick av min moster passar utmärkt nu :)


Theo surade för att han inte såg något i vagnen, men när han fick lite filtar under och kunde se,
blev han lite mer nöjd




Och här var han stört nöjd



Lunch på Nian



Theo hemma hos Djani och Mimmi



Deras lilla son, Leon :)


Nu är det Hollywood Fruar på tv och det är så otroligt roligt! "-Vad är åderbråck? Jo det är något fult som kroppen inte behöver" haha..

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Ha en bra kväll!


Morgonpigg.. en liten stund.

Vaknar halv två, mat dags.. Nästa gång jag vaknar är klockan halv sju. Ännu en natt med bra sömn :)
Efter det ville inte Theo somna om så vi gick upp och sa Hej då till Johan som åkte till jobb..

Vi hade skoj i soffan i en halv timme..

      



Och efter det ser det ut så här igen..




Men när han vaknat ska vi gå och handla. Jag struntar i stan, tar det när Johan kommer hem, på väg till Valbo istället. Orkar helt enkelt inte idag. Men ikväll blir det jympa ;) Och efter det, Hollywood fruar.
Det är svin kallt ute, men om det inte vore för Theo skulle jag öppnat upp, luften som sagt, det finns inget bättre än frisk höst luft. Solen är på ingång, men inte uppe riktigt än. Kanske blir en sån där super härlig dag.

Jag längtar så tills i slutet av november och våran helg i Övik, sist jag såg fram emot något så mycket var när Theo skulle komma :) Jag funderar redan på vilka kläder jag ska ha, vad vi ska packa med oh allt där till. Det ska bli så otroligt roligt. Ronjas brorsa och hans tjej ska också på konserten. Och dagen efter, hockey :) Det är skönt att ha saker att se fram emot och jag har massor just nu. Fest på lördag hod Tina, Ramsele helgen därpå, att kanske ha syrran här, Theo som ska få en tremänning i slutet på månaden, pappa som flyttar närmare i december till Sundsvall, och massa massa annat. Dagarna går som fortare när man har roliga saker som väntar

Syster yster kanske följer med oss tillbaka till Gävle när vi åker från Ramsele nästa gång :) Det skulle vara roligt. Jag skulle behöva en cykel, men cyklar man på vintern? Här kommer ju nästan ingen snö, men jag vet inte. Det går inte att sparka iaf, så någon söt sån där spark låda blir inget av :S Men en cykel skulle inte vara helt fel, det går så mycket snabbare då.. (även om jag är helt världelös på att cykla)

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen oh röja lite, sen blir det tupplur för mig med om Theo tillåter ;)

Ha en bra dag, för det ska vi ha..


Umgås

    


Jag sket i ensam mamma söker och hamnade framför datorn och webbade med Mamma och Syster. Det är skit kul.. Det känns ju som att man umgås. Min syster har tyvärr hamnat i Farmville träsket på facebook, och är nu en av alla som skickar förfrågningar.. Haha.. Hon pratar om att henne ko blivit stulen och jag hör får som bräker. Herregud!

Vi skulle som köpa färg till hallen idag men hann inte med någonting nästan.. haha, det blir inte alltid som man tänkt sig. Nu mera har vi en mini boss hemma som bestämmer tider ;) Han är ny badad och ligger och sussar skönt nu.

Imorgon blir det stadsvandring. Ska köpa träningskortet, och kanske om jag vågar att jag tar hål i öronen. :S

Ny vecka. Mamma kommer inget nästa helg. Vi ska åka hem helgen därpå istället. Jag ska iaf gå på höstmarknaden och vi är fullt sysselsatta ändå. Det är ju 40 års FEST :) som jag ska röja på..


Vad händer den här veckan då? Ja jag har som inget planerat.. Slingor i håret, jympa imorgon och kanske en visit till ett kalas "barn" på onsdag? :) Wiiiiieeee.

Johan lallar runt här hemma i kallingar och ska nog knoppa snart. Jag sitter fastklistrad här :S Fast jag ska ju läsa ur min bok också som börjar bli spännade nu.. :P Hoppas på en natt med lika mycket sömn igen.

Nu vart det kväller!
Ha de bra.


Söndag

Så var helgen över, snart.

Idag mår jag kanon bra. Theo har sovit hyffsat bra inatt och gissa vem som fick sovmorgon, till halv elva? JAG!
Kändes helt overkligt att vakna och se att klockan var så mycket. Men ack så skönt.
Vi har ätit frukost i soffan och städat lite. Söndags städningen :)

Idol repriserna går på tv nu och Theo sover, igen. Han är ganska förkyld, kanske därför han är så trött?

Igår kom Emma och Peter över, vi kollade körslaget tillsammans och disskuterade mobiltelefoni :) Byte blir av, jag dissar telia, efter att ha pratat med Peter så har vi kommit fram till att min telefon räkning kommer minska markant. Blir lite strul bara när vi ska till Ramsele, men jag lär ju inse att jag inte bor där längre, på gott och ont. Så imorgon blir det ny mobil och nya villkor. :) Vi planerar hemresa den 23 oktober, Johanna kommer hem, en snabbis bara men det blir kul att se henne. Så om tre veckor kommer jag hem igen.
Undra om dom kommer tycka att Theo blivit stor? =) Han har ju vuxit ganska mycket sen vi var hem sist.

Idag regnar det ute och är grått och trist. Johan ska iväg och träna strax sen ska vi åka och kolla på färg till hallen. Sen ska jag bänka mig i soffan och glo på "Ensam mamma söker" :)

En bra söndag med andra ord.

Ha de!


Lördag

Theo har vänt på dygnet, han var vaken större delen inatt..  Men på morgon kvisten ringde Matte till Johan och dom bestämde sig för att gå på stan, med barnen. Jag såg min chans att få sova.
Tog ett härligt bad och slumrade på soffan, när jag vaknade gick jag ner till Erikshjälpen och kikade. Fick med mig byxor hem till theo och lite annat smått och gott, riktiga fynd. Betalade 60 kronor för allt jag köpte. :) Då är det roligt att handla. När Johan sen kom hem överraskade han mig med två nya träningslinnen :) Han uppmuntrar mig till tusen att fortsätta ;)

Alla i det här hushållet är halv risiga. Jag känner mig nästan lite febrig och Theo är förkyld, Johan var hyffsat pigg iaf så han har åkt hem till Matte och kollat på hockeyn. Vi väntar att han ska komma hem med lite godsaker :) Blir fläskfilé gryta till middag.. Smaskens.

Så den här lördagen har gått otroligt fort, jag har bokstavligen sovit bort den. Berättade för mamma om vilka fina små trädgråds möbler, som åt Theo jag hittade på "loppisen" som jag skulle vilja köpa och ha på hennes gård, men då visade det sig att Jonny (hennes gubbe) skulle snickra ihop både sånna och en gunga :) Härligt! Det är så gulligt med sånna där små möbler tycker jag :)

Hittade en vagga, men det var nog en antikvitet då den kostade 2000 kronor, och det är ju dyrt för att vara second hand tycker jag iaf. En super fin gungstol fanns där också.. men även den lite för dyr för min börs.

När jag gick runt och kikade i rat hörnan säger en gubbe: "Hörrö, tjejen, kom och kolla här" och han pekar ner mot golvet. "-Jag har aldrig sett något liknande så jag var bara tvungen att be dig titta, har du sett en så stor spindel förut?" Håret på armarna reste sig på mig när jag såg den gigantiska spindeln på golvet och NEJ jag har ALDRIG förr sett en så stor spindel.. -"Nej, det har jag inte, jag byter avdelning för den där vill jag inte ha med mig hem..!"  Gubben svarade: "Nä och aldrig har jag varit rädd för spindlar men den där jävlen vill jag inte heller ha med mig så jag går jag med"  Haha.. Det blev iof inget rat som följde med hem som tur var, har väl spindeln att tacka för det kanske.. 

Ikväll börjar körslaget och Roger Pontare är en av körledarna :) Ska bli roligt att se. Jag kommer aldrig glömma hans korp som bodde i deras ut hus i Ramsele.. Ja han nog alltid varit lite galen den där Pontare? 



 


Dö tuff

Johan kom hem och vi käkade, jag var tröttast än tröttas och totalt opepp på att gå på träningen.. Men tvingade mig iväg. När jag mötte Lovisa kändes det lite bättre iaf.. Och när vi hade svettats klart var jag som helt ny mäsnniska, från trött och seg till pigg och super glad.. Insåg att min kordinations förmåga suger, min kontidion suger och jag vet inte ens hur man gör en armhävning, men det var hur roligt som helst ändå. Lär köpa en bättre tränings bh till dessa vätskefyllda kassar bara, det kändes ;) Tänk hur jobbigt det är innan det är gjort sen är man så nöjd när det är klart :) På måndag blir de omtag.

Johan och Theo hämtade upp mig för en timme sen, nu är vi hemma och jag har duschat och ställt fram ostbricka. Snart kommer Lovisa hit i mjukis brallor och vi ska ha en riktigt slappar kväll framför Idol.. :) Härligt!

Theo har fått på sig en pyjamas, en vit med oranga döskallar ;) Dö tuff!

Helgen är här och det innebär ju att Johan är hemma <3

Ha en toppen kväll!


    

Mina favoriter


Quesadillas

Det heter inte alls som jag skrev.. har verkligen problem med den där maten, det heter ju quesadillas..





Så nu ska vi laga middag :)


Dagens: att göra..




Då var dagens att göra nästan gjorda.
Har handlad och förberett att göra enchilada, som det heter. Det som Johans syster bjöd på förra helgen.
Förberett ostbricka, grönsaker med dip och en karamell skål tills ikväll och handlad hem diverse, diskat, gjort salsan och städat här hemma.
Borde verkligen sova men det är ju helg så jag hinner det sen..

Theo däremot sover som en stock.. Vi vädrar lite här hemma så vi får in friskluft, jag älskar luften på hösten.
Johan ringt så han hade inte krockat iaf ;) Jag ska till och riva lite ost snart innan Theo förhoppningsvis vaknar för nu vill jag busa lite :)

Klockan 17 ska jag träffa Lovisa vid Fjärran Höjder, sen hem och ladda inför Idol :)
Ljuva helg. Solen skiner även fast det inte är så varmt, utan friskt...

Träffade Linda, en arbetskompis på Bryjan som nu gått över tiden med två dagar, men jobbade sten hårt med värkabetet inne på Jysk ;) haha.. Friskt vågat.
Hoppas allt går bra för henne. Hon skulle upp till förlossningen på eftermiddagen så kanske kommer den till liten varelse till världen välsigt snart :)

Nä, njut av höst vädret. Nu ska här rivas ost!






Paranoid.

Jag ringer och ringer.. ringer och ringer.. sen funderar jag på vad som kan ha hänt, vad det kan finnas för anledningar att inte svara, kanske hände det nått på vägen till jobbet? Har han krockat? Har något hänt på jobbet? Jag sitter och febrilt inbillar mig tusen olika saker, det värsta så klart.. Om och om igen för Johan brukar ALLTID svara i mobilen eller iaf ringa upp strax efter och jag vill ju bara säga att han glömt sin antibiotika hemma, att han kanske borde hämta den, men jag blir sjukt nervös, att något har hänt.
Tills jag kommer på att han glömt mobilen hos Tina. Då kan jag bara skratta..

Efter ett samtal med min kusin häromdagen då vi just diskuterade att våra mammor och mormor är så nervös, oroliga över saker. Jag vet att jag sa till henne: "Ja, men om jag blir så där orolig, då måste du säga till mig.. "
Därav skrattet, kanske har jag redan blivit så? Ska jobba bort de där..

Jag brukar inte vara nervös, har blivit det sen Theo kom och jag tycker inte om det. Lagomt är bäst, men idag blev jag paranoid..  

Men den där medicinen är kanske inte livsviktig och mobilen är ju faktiskt hos Tina så det är bara jag som är stört löljig..   Nu ska jag gå och handla istället.


Triss..

Igår var en kanon dag. Vi gick ner mot stan vid 10.30 för att träffa Linda, där blev det fika och surr :) Var super trevligt. Theo fick jätte fina kläder (tack för det)

Vi gick hemåt vi 13 igen och när vi kom hem ringde Emma så jag passade på att haffa henne. Hon kom hit och höll Theo sällskap så jag fick ta en dusch utan att han sitter i babysittern och har tråkigt under tiden.
När Johan kom hem så käkade vi sen åkte vi till hans syster, där vi lämnade Theo för att åka på bio. Det gick jätte bra. Filmen var kanon och Theo hade varit lugn hela tiden, kollat Modo-Brynäs matchen. :)

Får som inte riktigt bukt på nätterna så inatt fick vi ta han till vår säng igen, då kunde Johan hjälpa till lite, jag somnade sittande på sängkanten... Men det löser sig nog det där också.
Skulle haft bilen idag, men Johan sov över så han var tvungen att ta den, men lika glad var jag var för det :)
Vi ska röja undan här hemma, för ikväll får jag främmade, IDOL, fredagsmys :) så jag och Theo ska gå och handla hem lite smarrigt! Innan de ska jag träna, på Fjärran denna gång. Med Lovisa, ska bli kul.

Det är ju äntligen helg och jag tänker försöka kyva åt mig en sovmorgon någon av dagarna :)
Dom skrapar triss på tv nu :) Jag skulle också vilja vara där.

Nä nu ska här röjas medans Theo har tagit en tupplur.

Ha en bra dag!


Helgen är snart kommen :)

Torsdag.. Vaken strut i natt med, jag hoppas verkligen inte att dygnet ska vändas.
Men nu är vi uppe och då drar dagen igång. Det märks att det inte bara jag som är trött :) Men vi har skrattat och gonat ändå.

Ska träffa en arbetskamrat till mig klockan 11, Linda. Det ska bli trevligt. Har inte sett henne sen vi jobbade med varandra i somras. Sen ska jag handla hem lite snacks inför morgonkvällen.

Ikväll ska vi på bio. Är ganska nervös. Första gången vi ska lämna bort Theo, även om det bara handla om några få timmar. Men jag vet ju att han är i trygga händer hos din favorit faster :) Hon kommer ju alltid till undsättning.

Det gick kanon bra hos läkaren igår, han var bra. Känns alltid mycket lättare när man har någon personkemi med folk, ofta tycker jag läkare kan vara jobbiga att ha å göra med. Men den här gubben var riktigt rolig. Theo skenar iväg, 4600g är han uppe i nu. Det känns bra att allt funkar. Vi ska smörja några dagar till där kopporna suttit, även fast dom är borta, no more virus. Jag frågade och nu är det fritt fram för mig att träffa gravida också :) Så då vågar jag mig bort mot brynjan då Lotta jobbar.. Har undvikit det eftersom det inte alls är bra att få det under en graviditet. Min kusin skulle ha kommit hit också men det blir inget av, man tar inga onödiga risker.
Det är bara en månad kvar nu tills den lilla knodden kommer. Jag längtar. Då blir det hemgång hoppas jag.

Nu är julens planer bestämd. Vi firar i Gävle, min första jul bortom familjen :S Men det blir bra ändå såklart. Jag hoppas vi firar med Tina och Rikard, men jag vet inte vad dom har för planer.. Vi får se helt enkelt. Jul i Ramsele blir det inte. Men juldagen åker vi upp, då ska jag svira mina lurviga med alla hemkomna. :)

Nä nu ska jag packa inför en stadsvandring...





RSS 2.0