Ut

Sjukt uttråkad.

Dammsugaren har kraschat. Det går under inga som helst omständigheter att få igång den. Då slangen redan var trasig gråter jag väl inte blod men det suger med oväntade utgifter. Imorgon bitti åker jag för att skaffa hem en ny. Klarar inte en dag utan min trogna vän.

Jag och Theo har bakat idag. Dessutom åkte bara han och jag till affären. Känns lyx att få vara med bara honom och självklart åkte vi förbi hästhagen :)

Thilde har sovit hela dagen. Hela dagen. Är det ens normalt? Har fått väcka henne för ett tag sen för att hon skulle äta och hon sover vidare. Kanske vaknar hon snart för att då vara vaken hela natten? Det återstår att se.

Imorgon kommer Anna och Anders över på en fika. Skönt att träffa folk och höra andra röster. Har kollat upp lite babysång och sånna grejjer som jag egentligen tycker är ganska krystat men känns ändå behövligt att lämna barris någon dag i veckan iaf.

Ha de


Bläää...

Såg en riktigt jobbig dokumentär på svt2 idag. Han tror han är bäst, hette den om jag inte minns fel.
Jag blev så låg, känner mig fortfarande illa berörd och jag blir åter igen så jävla förbannad över att bristen på folkvett hos vuxna människor. Det är tiden på året då många barn verkligen lider. Vi som har det bra kan lätt blunda. Vi glömmer lätt bort och inbillar oss gärna att juletider är barnens bästa tid och det är sååå INTE sant.
Jag kan garantera att vi alla har någon närstående som verkligen lider under dessa tider.
 
Ur jobb perspektiv kan jag säga att juletiden är det värsta tiden/risken för återfall eller annan misär i många barns liv. Alkohol och droger är verkligen höjden av ondska.
Hur kul är det egentligen då att ens se sin mamma/pappa full? I mitt liv har det inte hänt ofta men dom få gånger det inträffat har jag velat sjunka genom jorden. Och tänk då dom barn som utsätts för detta dagligen. Där alkoholen är en del av vardagen och med den kanske våldet kommer som en given gäst.
 
En av mina arbetskamrater har berättat sånna historier om sitt egna liv och om vad han utsatt sitt ena barn för.. Det är helt otroligt vilka krafter dessa substanser besitter. Jag får ont i magen av tanken på allt hemskt som sker.
Man kan dela in skiten i kategorier. Hävda att hasch är ofarligt, alkohol värre eller tvärt om. Jag skiter i vilket.
Så länge man inte blandar in barnen. Ta en fylla nån gång, eller rök dig in i dimman om det känns viktigt för dig, men då ska man kunna stå för det sen också. Hur kan man säga till sitt barn att det inte är OK att bjuda in hasch och sprit i vardagen om man själv gör det?. Men lämna dina barn bortom det där.. För jag tror ingen, ingen vettig förälder egentligen vill se sitt barn dricka sig full som en alika, röka braj, eller bruka andra sinnesförändrade droger? Nä ingen vettig förälder.
 
Vi är alla olika och jag lämnar till var och en att avgöra vad som är rätt och fel. Jag slåss själv ibland med mina åsikter. Är alkohol en drog? Idag svarar jag Nej, inte om man kan behärska den. Samtidigt vet jag ju att om det skulle lanserats idag, lika med tobak skulle det vara narkotikaklassat direkt. Men vi Sverige har ju för allt i världen supit i alla tider så varför skulle man förändra på det? Det spelar ingen större roll att barn far illa på grund av spriten.. Det har ju alltid förekommit? Ja, som sagt slåss jag med mina egna åsikter kring detta och dömmer inte andra som väljer att tänka annorlunda.
Huvudsaken vi ser till att barnen har det bra.
 
 
 
As the snow flies
On a cold and gray Chicago mornin'
A poor little baby  child is born
In the ghetto
And his mama cries
because if there's one  thing that she don't need
it's another hungry mouth to feed
In the  ghetto

People, don't you understand
this child  needs a helping hand
or he'll grow to be an angry young man some day
now  take a look at you and me,
are we too blind to see,
or do we simply turn  our heads
and look the other way

Well the world turns
and a hungry  little boy with a runny nose
plays in the street as the cold wind blows
In  the ghetto

And his hunger burns
so he starts to  roam the streets at night
and he learns how to steal
and he learns how to  fight
In the ghetto

Then one night in  desperation
the young man breaks away
He buys a gun, steals a car,
tries to run, but he don't get far
And his mama cries

As a crowd  gathers 'round an angry young man
face down on the street with a gun in his  hand
In the ghetto

And as her young man dies,
on a cold and gray Chicago mornin',
another little baby child  is born
In the ghetto

And his mama cries
In the  Ghetto

Dagarna tickar på..


Idag kom pappa och Annika förbi. Theo fick ett Blixten Memory som vi spelade på en gång :) och jag fick låna Läckberg filmer <3 Vi har redan malt 2,5 timme ikväll.


Köpte mysiga "skor" till Thilde idag. Gick in på birsta, fick andnöd (tok mycket folk) gjorde det jag skulle och sprang ut.


Bilder ger ingen som helst rättvisa :/ men jag köpte en jätte fin matta idag som gav mig en kick och ett tag senare var både hall, badrum och sovrum städat, en massa saker som åker ner till Bagdad (som en vän sa) Bagdad är alltså källaren. Som ser mer ut som en krigs zoon än en källare.Min mobil har sällan batteri nu för tiden. Anledningen är att Theo ofta är framme med sina iphone fingrar och spelar sina spel. Sjukt irriterande när det ringer och jag svarar och det ofta är 3% i batteri kvar. Mobil förbud på våran 3 åring är nära.

I övrigt rullar dagarna på. Jag jagar et traktor som kan skrapa uppfarten. Det är gropar och slirigt och helt förjävligt mycket snö.. Önskar jag var som grannen och hade all tid i världen till att skotta och göra det plant och fint.


Thilde njuter hela dagarna med sömn. Nätterna däremot är sömnen mer frånvarande. Det är irriterande och det värsta är när jag får höra, "ja då får du sova på dagen när hon sover".. Men jag vill för fan inte sova på dagen.. Jag vill vrida hennes dygn till samma som mitt ;) Vilket förmodligen kan bli lite svårt. Så humöret sviktar men håller det i schak :) Och även om det suger ganska mycket är det ganska mysigt när hon och jag spenderar större delen av natten i soffan framför tv :)Theo är grym. Imorse fick han fruktsallad till frukost. Vilken succé :)
Han kliver in i rollen som den bästa brorsan direkt och gullar och gonar med Thilde, för att inte tala om hur överbeskyddanade han är <3Thilde när hon hängde med mig i städar tagen idag :)Theo bygger i snön ute :)


.. och Johan skottar tak :)


 
 
DET FINASTE JAG HAR ÄR ER.
 
 
Vi planerar nyår. Det blir trerätters ute på Alnö tillsammans med Jock och Bella, ett annat par och alla barn :)
Det blir kanon.
 
Ha en bra natt.
 
 
 
 
 

Borde..

Har nattat Theo. Det tog på riktigt nästan en och en halv timme. Han surrade, låssades ha hosta för att dricka, påstod sig vara kiss/bajsnödig kanske 8 gånger, surrade mera, vred och vände och till slut somnade han.

Nu är det änglagård på tv. Thilde har somnat så jag vet vad jag borde. Jg borde gå å sova.

Theo vill leka ute imorgon och den önskan ska uppfyllas. Jag hoppas på nya energier till att röja här hemma. Kanske knäppt men jag gör helst det när jag ensam för som det är nu hinner man plocka på ett ställe, vända ryggen till och det är lika rörigt igen. Vi vuxna är ganska duktiga på att fli ner vi med.

Ska överväga att gå å knoppa!


fina jul

Kass taiming egentligen att skriva. Jag är på ganska kasst humör. Utan anledning egentligen.
Eller ja, Thilde har hållt igång hela natten, men jag fick sova ikapp på förmiddagen men sen har det varit fullt ös igen. Hon har ätit och ätit och ätit. Det är första gången på snart 7 timmar som jag lyckats lägga ifrån mig henne. Men ILANDPROBLEM som sagt. Påfrestande hur det än är.Vi har haft en toppen jul Stillsam och lugn.
Smått kaos innan julmaten kommit fram. Johan tappade alla ägg i golvet, kokade över såsen och tappade fattningen :) I efterhand garvar jag. Galet! Men i övrigt så myste vi bara. Och öppnade paket.Theo utmanar oss i rally på hans nya bilbanen. Den är ganska roligt.. "MAMMA JAG UTMANAR DIG OCH JAG KOMMER VINNA" sen trycker han gasen i botten så bilen flyger all världens väg ;)Pippi huset och dockorna har det lekt med hur mycket som helst. Jag har super roliga filmer att lägga upp men då datorn fått virus och inte alls vill samarbeta. Dom kommer vid annat tillfälle.Massa fina julklappar, gott sällskap, mat och allt annat som hör julen till.
Nu är det juldagen. Jag sitter fortfarande i min nya underbara pyjamas och klockan är halv nio snart.
Jag ska se änglagård då tösen inte verkar vilja komma till ro ännu.
 
Hoppas alla får en rolig kväll och att dom som är på fyllen mår kasst imorgon ;) Skadeglädje är den enda sanna glädjen? Närå.
 
Ha de fint så hörs vi med en bättre återsummering om dagarna veckorna som varit :)

Jul 2012

Det har varit en lugn och skön dag, skidåkning, pulka, god mat, tv, paket, lek, ost, kex, skratt..

Nu är det hög tid att sova!

Tack för alla otroligt fina klappar vi och barnen fått. God fortsättning. God natt.


Imorgon

..kommer tomten :D

Mamma har kommit idag, vi har hälsat på farmor, grannarna kom över på fika, vi har spelat (spelar men jag gav upp) Bingolotto och har det riktigt bra. Inget/ingen kan förstöra min jul.

Imorgon är det julafton. Det blir en bra dag :)


Ikväll.


Idag har vi firat lilla Julafton med F&C på BiteLine/Nöjeshallen. Det var super mysigt.Dagarna försvinner och jag hinner inte alls med det jag skulle önska.
Jag vill ut och åka skidor med Theo, men det kommer hela tiden något i vägen..
Det kommer tid till det med. Imorgson ska jag till Birsta och införskaffa det sista inför julen.
Sen finns inga fler måsten, förutom lite städningen innan jul.Tösen har börjat bajsa grynbajs så då vet jag ju att hon får i sig mjölk. Idag har hon verkligen fyllt på depåerna då hon till 90% av dagen legat vid mitt bröst. Vilket i sin tur resulterar i att dom är så gott som trasiga på mig..
Men än har jag inte glömt hur det kändes att föda barn utan smärtlindring så pajade bröstvårtor och stygn i underlivet känns som en riktig baggis. Imponeras verkligen VERKLIGEN av dom som självmant väljer och klarar att föda barn utan epidural (stavas?) Jag skulle då aldrig pallat det om det vore för att det gått fort.
 
Idag har vi julhandlat. Kylen är proppis och det är egentligen inget förutom köttbullarna som jag tycker om. Så överskattat med julmaten, kalvsylta och sill, blä ;)
 
Smyger in med datorn i köket och sitter här med min vän Olle. Olle Ljungstörms version av "Om du lämnade mig nu".. Så fin!
 
 
Nu kommer stora trollet och vill Google Kumg Fu Panda.. Lämnar över ;)
 
Ha det gott.
 
 
 
 
 

Perfekt

En helt perfekt morgon!

Idag ska städas och bygga snögubbe ;)


Mitt i natten

Halv fem. Thilde äter. Min morbror och två barn kvartar här, dom ska på shopping tur. Igår levde lillan om och åter ogen ställde jag in mig på vaken natt men när hon väl somnade så har vi sovit bra,

Jag vill så mycket, jag vill baka, ställa och små fixa men tiden rinner ur mina händer. Inte så oväntat ;)

Theo får små utbrott och har börjat slå på saker när han blir arg, verkar ha lätt till gråt och blir extra ledsen när jag ammar och inte kan hjälpa honom. Det värker i mamma hjärtat men vi är noga med att ge honom tid, leka med honom och göra honom delaktig. Det kommer gå bra.

Sista slurken, blöjbyte och se om man får somna om. Sov gott!


Dagen idag


Idag har det varit full rulle här hemma. Theo blir snabbt rastlös och det här med att hänga och ta det lungt är inte hans starka sida.Därmed bestämde vi oss för att ta oss ut. Det blev en promenad på 3 kilometer. Så mycket har jag inte rört på mig under dom fem senatse månaderna sammanlagt. Men det gick fint. Höfterna värker lite men inte alls som tidigare och det känns så otroligt bra att kunna vända sig, sätta sig och röra sig någorlunda igen. Bara hålla tummarna att det går tillbaka helt. Ska till sjukgymnasten efter återbesöket hos BM så får vi se vad hon säger.

Nöjd kille som får komma ut, träffa Embla och Egon och åka bob. Johan sprang och dom sladdade, gjorde snöänglar och grejjade efter vägen så Theo var helt slut när vi kom hem :)
Thilde har det gott. Min bröstmjölk har satt fart så hon vill mest äta hela tiden. HELA TIDEN. Men sover en stund mellan varven. Och annars ligger och kollar med sina stora ögon, och jag måste säga att det känns tryggare och "lättare" denna gång.Theo läser Liza Marklund i Thildes säng.
 
Jag gjorde piroger till middag. Lyckat för att vara jag. Men kanske ingen höjdare.
Thilde slog bort navel stumpen och jag nästan kräktes. Jag har sååå svårt för den där skrumpliga knölen. Så det var väl bra att den försvann.

Jag fick en blomma av Johan idag och Theo fick sin EFTERLÄNGTADE madagaskar 3. Vi är bortskämda.
Nu börjar postkodmiljonären, så det är väl bara att slänga fram tuttarna och glo på tv. Mjölk kossa blir mitt smeknamn ett tag ;)
 
 
 
 
 
 

Fint fint.

 


Kastar i farten in några bilder. Vi mår bra och har det gott.
Blir snabbt på mind om hur det var att leva med smått. Man glömmer snabbt.
 
Sköt om er så länge.

Inatt

Med en vändans fart kom hon. Thilde, 3488gram och 50 cm lång. Frisk och fin. Äntligen.


Kajsa Kavat. Helg I RamseleDet har varit en kalas helg.
Igår kväll spelade vi Yatzy, (inte på vasin mobil denna gång) ;) Theo var min kastare och han slog in både Bonusen, Yatzy och gjorde så vi vann :) (trots att mamma kaxigt sagt att hon skulle vinna över oss alla för Yatzy hade hon minsann spelat mycket i sina dagar) Haha
Theo myser med hundarna.Och badar i vad jag vill påstå är en gammal köttbalja? Hmmm. :)


Njuter av att ha pappa hemma.
5 veckor tillsammans som väntar <3


Igår var marknaden. Vi träffade tomten. Även om Theo blev rädd så gick det förvånandvärt bra. Han fick en julklapp. I klappen låg det pennor och papper från High School Musical, vilket han blev sur över och stojjade inne på fiket om att tomten gett honom fel. Han var en pojke och hade fått tjejgrejjer menade han. :S Sen när började han bry sig om det? Men det var ett problem iaf.. Men när han sen fick en godispåse av tomten (som Pontus fick ta för han vågade inte själv) så gick det fin fint.Mest inponerad blev jag av att han red. Han var super modiig. Visserligen klev han av efter halva vägen ;) Men ändå..
Min kusin Julia ledde hästen och Johan höll i T så jag kunde på avstånd titta på
Å så bakade vi pepparkakor så klart :)
 
 
 
Igår kväll slet jag som ett djur mot all tristess. Fy 17 va tråkigt jag hade. Så mycket bättre, mmm men det kliade i kroppen och ALLA utom jag var skit trötta. Så alla sov.
Men nu är det en ny dag. Vi ska packa ihop och åka hem efter lunch.
 
 
Vi hörs.
 
 

Gasch

 
 
Vi har kommit till Ramsele. Jag glömde alla julklappar och Eskils present nere i källaren hemma. Det får vi lösa senare. 
 
Imorgon ska Theo ÄNTLIGEN få rida på ponnyhästar. (om han vågar) och träffa Tomten. Gissa om ngon längtar. Men först blir det pepparkaksbak här hemma. 
 
Jag slappar på soffan och inväntar X factor. Dom andra är ute och kollar in byn :S haha.. Mamma köpte en pulka till T som han åker runt i. Syrran jobbar. Booooring!
Men Pontus och Johan är ju omkring iaf. :) 
 
ha en fin kväll. 
 
 

Viktlös! ;) in My as.

Spenderar tid i badet. Gött och vara "viktlös" en stund. Mamma har hämtat hem Theo så nu inväntar vi bara Johan. Jag träffade Sandra idag, hennes mage växer den å ;) fick ett paket med en receptbok och en skit snygg ram med plats för två bilder! Tusen tack fina du!
Hemma i postlådan låg ett charmigt julkort från Tjernbergs. Det är kul när det ligger annat än räkningar där. Jag har packat och gjort klart för en helg i R. Kajsa kavat och julmys.

Less så in i bänken på kroppen, värken och väntan.. 13 dagar kvar till BF och 27 dagar kvar till eventuell igångsättning. Räkna inte, tänk på annat får jag höra. Mm prova själv!

Har iaf bestämt att jag ska vara med på jobbets julbord om inget hänt. De är förlagt i Kramfors så jag behöver inte åk ända till jobbet isf. Vi får väl se vad som händer. Barnmorskan är sjuk och ställde in träffen igår, fick ny tid den 13, tänk om det finns en högre makt, kalla det Gud eller vad ni vill som gör att jag slipper den träffen, att det redan är gjort då :) haha desperat, en aning!

Ska ta några djupa andetag innan jag skumpar upp ur vattnet och kånkar mig till soffan för att inta viloläge.

Ha en bra kväll!


Ramsele, hästar och frånvarande värkar.

Vissa tycker jag är galen.
Men vi åker till Ramsele imorgon. Folk föder barn där med.
Ikväll kommer Johan hem och han blir hemma över en månad <3 Underbart.
Jag har planerat min barnledighet med fkassan. Det är väldans vad man får gå ner i lön för det viktigaste jobb man har i livet, ta hand om sina barn. Men jo, det är ju grymt att bo i Sverige ändå, Johans vän Lena i Turkiet berättade att där finns ingen som helst ersättning så om dom ska skaffa barn krävs pengar, sparade pengar och välbetalda jobb. Så bidrags sverige kanske är att gå för lång att klaga på ;) Mamma är fortfarande kvar här.
Igår lagade hon mat och fixade, och nu på morgonen hade hon varit ute och skottat.
Mamma har dille på att alla barn ska sova vis 19, hmm det funkar ju här med bortsett från att Theo vill upp 05. INTE OK! Så nån 19 läggning kommer inte bli rutin här hemma ;)
Men jag sov på soffan medans T och mamma grejjade. Nu har dom åkt till förskolan.
Jag har mailat med islandhästarnas ägare. Vi får komma när vi vill, men om vi vill titta på barn ridning är det lördag mellan 10-11.. Theo kommer bli helt till sig. I helgen ska vi till min morbrors brutta och hälsa på hennes små hästar.
Jag är liv rädd för kräken, men bara nån håller i dom och jag slipper gå bakom ska det gå bra.
Jag som varit en häst tjej uti finger topparna när jag var liten? Vet inte vad som hände..
 
Vi ska köra syrrans bil till verkstaden strax.
 
Ha en fin dag.

VC

Vi fick tid redan på morgonen hos en sköterska som skulle se över Theos hand.
Han var så grymt duktig. Skrattade och lät henne titta och känna.

-"Min pappa är en gamm gubbe"
(jag fick snabbt inflika att 28 år inte är gammalt) Hahah

Vidare sjöng han "stackars lilla pappa, stackars lilla pappa, inga julklappar han får" så hela vårdcentralen hörde. Tiggde åt sig en leksak och var nöjd under hela besöket. Jag som inte ens hade fått röra hans tumme. Men sköterskan fick misslyckas TRE gånger med omläggningen utan att han sa ifrån en enda gång!
Så nu är blåsorna omlagda och Theo mår bra. Vi hade tur i oturen att det blev så lindrigt som det blev.

Efter vi varit på vårdcentralen hämtade vi Mamma som kom med bussen. Hon bjöd på fika på Chram och vi handlade lite på coop innan vi åkte hem. Hon hade med sig hallon, lingon, blåbär och massa massa kött som hon tillaga till oss imorgon :)
Theo köpte en sockerkaksform på loppis för ett tag sen som han och mamma bakade idag. Gissa om jag var nervös angående spisen. Släppte den inte många gånger med blicken. Men idag skedde ingen olycka.
Tänk att jag har ynnesten att fortsätta älgköttslivet trots att jag inte skaffade en jägare till man :) Mina morbröder och mamma levererar om vartannat stekar, färs, hjärtan och annat gott. Jag hade iställen turen att fånga en riktig kock. Så jag har alltså dels mannen hemma och inte skogen och dessutom behöver jag inte kunna allt om tillagningen :)

Imorgon ska jag till Barnmorskan. Theo får vara på Dagis ett tag. Sen blir det väl nått ryck här hemma, lär passa på när jag har hjälp.

Nu ska vi fika sockerkaka.

Ha en fin kväll!
 

Blä.
Den här dagen går till världshistorien.
Rex Rör kom hit och ändrade inställningar på pannan samt visade mig (som stod som en nörd med papper och penna för att skriva upp hur man gör) hur man ändrar grader samt kollar förbrukning med mera. Till saken hör att samtidigt som den där snubben knackar på dörren så går slemproppen (jo tack jag vet att bara ordet är motbjudande) Men ja, det var kanske lite opassande, men jag fick leende låssas som ingenting där nere i källaren och ivrigt vänta på att han skulle ge sig av.När det var klart åkte jag och T för att slänga sopor. T var ute i 1,5 timme och lekte i snön. Han hade nog kunnat vara ute lika länge om inte jag behövde gå in.

Jag kokade potatis. Vi hör glass bilen så vi går mot hallen för att ta på oss och möta den. Jag svänger in i köket. Stänger plattan och när jag ställer kastrullen i diskhon ser jag i vitögat hur Theo lägger upp sina händer på spisen.. Sen är det som ett töcken. PANIKEN i hans kropp och han skriker som satan själv. In i badrummet, spola kallt vatten, han blir helt matt så vi river ner allt på köksbänken så han kan luta mot mig och samtidigt låta kallt vatten spolas över handen. FAN FAN FAN tänker jag.. Det blir som tryck av hans tröja och den är för tajt (underställ) så jag kan lixom inte dra av den heller så det blir till att ta saxen och klippa sönder den. I en timme gall skriker han. Jag smsar med mamma som ringer sjukvårdsupplysningen men ser ändå att det inte är så där jätte mycket bränt som man skulle kunnat tro. Men ändå. Han har super ont. Vi lägger om handen i kallt omslag och efter en lång stund i soffan lugnar han sig. Vi läser saga och Pappa kommer hit. Han har med sig mat, glass och tidningar till T. Han piggnar till och det är två blåsor som ser värre ut än dom andra. Den på tummen och pekfingret. Men han leker med pappa, med ena handen i luften men skrattar och det verkar gå bra iaf.
Vi tar en alvedon till kvällen. baddar med kallt vatten på pekfingret. Imorgon ska vi till VC för att se om det behövs läggas sån där film över blåsorna. Min mamma har tagit ledigt och ska komma hit några dagar. På torsdag kommer Johan och han blir hemma från och med då. Så otroligt skönt. Det blir ingen Stockholms resa för min del och planerna kastas hastigt om. Men så är det nu.
 
Samvetet ligger på. När Theo var liten, typ gick i gåstol hade jag spisskydd, men inte nu. Lätt att vara efterklok. Jävla skit. Men nu har det hänt och det går inte att förändra på det.
 
Vi gör ytterligare ett försök till en ny dag imorgon, en bättre dag.
 
Ha de gott
 

Den du är.

 

I timmar.

 

Jag kan titta på dig I timmar. Jag kan aldrig få nog. Det är så häftigt att varje dag få lära känna dig och se den du är väg att bli och den du är.

Jag kan se din smile grop när du kisar med ögonen och den där smile gropen har du efter din pappa,

Så kan jag se den där enegin och ditt sätt att inte göra något halv dant. Det är också efter din pappa.Ska han måla ett element så ska du se att elementet blir målat, I perfektion. Du är likadan. Inget görs på slarv, det finns en perfektion I allt du tar dig för trots att du är så liten.  Du är snabb med att trösta om någon blir ledsen och väldigt duktig på att dela med dig, om det blir bråk säger du alltid “man måste dela med”.. Det är också en egenskap du fått av din pappa. Han är den snällaste jag känner, lite för snäll till och med.

Du har en sån där energi I alla känslor, blir saker inte som du tänkt så faller allt samman, världen rasar, och blir det som du tänkt är lyckan total, det är ganska svart eller vitt. Jag är likadan. Sen har du en övertalningsförmåga, ett sätt att prata och uttrycka dig som gör att saker lätt går I hamn, det är också en egenskap som jag tror att du fått efter mig. Jag är bra på att få saker som jag vill, inte alltid men ofta.. att lirka och verkligen kämpa in I det sista för att det ska bli så som man tänkt. Du har aldrig stumpor på dig, inte jag heller. Visst är det härligt att vara barfota?

 Jag kan se I dig att du är stark. Och att du fattar snabbt. Du är smart, otroligt smart för att vara 3 år.

Idag när vi åt middag berättade du för mig och din pappa att på dagis leker pojkarna dumt. När vi berättar att man inte får leka dumt är du så otroligt snabb att berätta att du aldrig gör det för du är snäll. Lite för snabbt för att jag ska tro dig. Jag tror nämligen att du också leker dumt ibland. Men det tror jag att alla gör. Men du är ju ändå smart som snabbt ska rättfärdiga dig själv.

Du visar mig dom där vareserna med gevär I leksakskatalogen och berättar för mig att dom är minsann dumma, man får inte skjuta och slåss.. Och jag fattar ju att du också snart kommer stå där med en pinne från skogen och fäktas med dina kompisar, men jag gillar verkligen ändå att du lyssnat på vad vi sagt. Att du I grund och botten vet att det är fel. Att man inte får skjuta och slåss.

Du är fortfarande väldigt lättlurad om man får säga så? Jag fick ingen kram och använder mig av det fula tricket. “Du får ingen Kram, för den kramen är ända på månen”.. och du jagar mig och kramar mig som en dåre, sen berättar du att min kram finns på solen och jag får tjata för att få kramen att lämna månen och så kramas vi massor. Det funkar fint.

Det finns så mycket som kan hända. Men om vi alla runt dig spelar korten rätt och du gör “rätt” val I livet vet jag att du kommer nå alla dina drömmar, vad dom än må vara. Du kommer göra succé. Och det finns ingen önskan som är större än du ska få ett värdigt liv, med en grund av lycka. Total lycka.

Om bara några veckor kommer ditt syskon och jag ser så väldigt mycket fram emot att se vem det kommer bli. Vilka egenskaper han/hon kommer ha. Hur ni kommer likna, skilja er från varandra.

Jag brukar alltid se till att ha något att se fram emot, men kom just på att jag hela tiden har eran framtid att se fram emot, att få dela den med er måste vara den finaste gåvan man som förälder kan få. Det kommer nog dagar då du utesluter oss, smäller I dörrar och utan att mena det skriker att du inte vill se oss mer.. Men det blir ju spännande det med. För om du bara har goda grunder att stå på och vetskapen om att vad som än händer så gör vi och många andra allt för att du ska ha det så bra som möjligt, även om du blir vansinnig och inte alls förstår nu varför du inte får öppna och smälla I dig 24 chocklad bitar från kalendern på en och samma gång, så kommer du förhoppningsvis förstå det sen.

 

 Krönika som Lotta Gray skrivit 2006.

 "Jag trodde på fullaste allvar att jag var en sådan där cool morsa med laptopen under ena armen och en Ralph Laurenklädd unge i den andra. Att jag var en sval och behärskad lattedrickande morsa, ständigt på språng, men ack vad jag bedrog mig. När vi blir föräldrar förändras vi. Så är det och så blir det och vi kan tro och hoppas på att vi blir moderna föräldrar hur mycket vi vill. Faktum kvarstår att med föräldraskapet föds samtidigt en instinkt så långt från moderniteter som möjligt. Vi networkar och bygger affärsrelationer. Vi arbetar sena kvällar och tidiga mornar och vi är mycket noga med att våra små ska få delta i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Och vi delar det hemliga handslaget. Det som förenar oss världen över. Du ser en pappa på lekplatsen som tappar taget om sin dotter. Hon faller och slår huvudet i sandlådan och du vet precis hur han känner sig. Och han vet att du vet. Jag trodde i min enfald att jag skulle låta min son få känna på livets hårda skola men blir till en rytande tigrinna när han blir puttad från gungan eller får sista snutten på glassen Jag frågar honom ”har fröken kramat och pussat dig idag, älskling?” och får som tur är oftast ett jakande svar. Och jag vaktar på varje nyans i hans varande.Han är väl lycklig? Han mår väl bra? Han blir väl sedd?Jag vaktar på känslor. På små nyanser i hans beteende, på skiftningar och uttryck i hans runda lilla kropp och jag bryr mig föga om den senaste sulkyn eller hippa barnjeansen. Jag kryper runt på mina knän i det blöta gräset och leker med leksaksbilen eller bakar scones en tidig morgon och hoppas på att jag gör rätt. För det är på mitt ansvar att han blir en sund och god människa. Att han växer upp med empatiska förmågor och ett stort hjärta. Och när det väl kommer till situationer där jag trodde på mitt modernare jag så ter sig min intuition som förmultnade höstlöv en regnig kväll i oktober."

 

Jag har nog aldrig sett mig själv som någon mordern mamma men I övrigt kan vi nog alla förstå den känsla hon beskriver?


spott och fräs...

Nu är jag där igen.
Det väntar ett bitterhets inlägg så om vill bli uppmuntrad läs INTE !
 
Jag är så in i helvetes trött att hjärnan fullstädningt strejkar. BOKSTAVLIGEN!
Hittade min bilnyckel i kylen nyss. Det kopplar inte samman riktigt.
Hur underbart vi än haft det i helgen så har sömnen uteblivit och det har varit MYCKET.
Snö kaos framför allt. Behöver jag påpeka att det inte går att skotta 50 cm snö, höggravid med foglossningar från helvete? Jag skottade hela förra vintern när Johan var i Falun så den här gången sitter det inte i lathet. Det kan va ganska mysigt med snön tycker jag. Men inte nu. INTE NU!
Jag tar mig iaf in och ut med bilen tack vare Fanny och C.    
Ändå finns det inte en millimeter på/i kroppen som inte gör ont.
Jag spyr över snön. Johan hann jag träffa... Tre... timmar typ? Skit Stockholm.
Han är inte heller kry. Förkyld och febrig, därav är postlådan fortfarande helt över/in snöad.
Hade jag haft energi skulle jag gått ut och slagit sönder den där fula lådan. Att vara i den här situationen och ha sin Sambo borta på veckorna trodde jag inte skulle bli något problem, men jag lär ju erkänna att det stundvis suger så in i bänken. Att det tär både fysiskt och psykisk och emellanåt har jag lust att bara ta med Theo och åka till Knaust för att stanna där tills den här förlossningen är gjord. Bara vara, ta det lungt och vila. Vila? Ja det kan man göra när man dör för hur vi än gör så ska ju vardagen fungera.. Jo nog är det så.. Nu var det sista helgen jag hade dom större barnen här, känns lite trist också. Jag får så mycket av dom, hjälp så klart, men också skratt och annat kul! Men det går inte mer. Måste lägga den lilla energin som finns kvar på Theo. Så får vi se hur det blir efter nyår.  
Å så har ju mitt lilla Troll kommit hem, som jag saknat honom.. Men att se den där gnistan slockna i hans ögon
då jag säger att jag inte klarar att köra med hans tågbana gör så in i bänken ont. Ondare än allt annat så jag tvingar mig själv ner på golvet och kör med det där tåget, jag lurar honom att jag tycker det är roligt, men när han tittar bort vattnas ögonen av SMÄRTA i bäcknet...  Stundvis känns det som att hela skelettet ska falla sönder och samman. Jag undrar om det kan vara till fördel när det väl är dags? Att det är så pass uppluckrat där så det går fort som tusan? Inget ont som inte har något gott med sig sägs det ju?  
 
Min vän Carina skulle kommit med tåget ikväll. Men det här skit vädret förstörde den planen också.
Och jag är inte förvånad. Grabbarna har haft det gott i Gävle och Theo berättar om sina vänner och om nån banan han bitit på? Haha.. Vad vore jag utan honom?
 
Ja morgondagen får bli som den blir.
Men jo, saker förvånar en ibland. Och saker blir inte alltid som man tänkt.
Imorgon är en annan dag. En bättre dag om jag får bestämma. En bra dag.
 
 
 
Verkar som att Syrran får se upp med sina riksdaler? En tjuv kan vara i farten!
 
Nu avslutar jag den här dagen med sura miner och vaknar imorgon med bättre humör. För då är vi en dag närmare att Johan kommer hem och en dag närmare en eventuell barnafödsel?
 
Ha en fin kväll. Sorry.

Oh my..

Photo: Första parkett att se Syrrans kamp i att lämna barrvägen. Vägverket berättar att min gata är lågprio nu ;) tack för den.
 
 
Natten har varit lite knasig. På morgonkvisten var det mindre kaos. Syrran och hennes kompis var uppe vid 06 och skulle sätta av mot Huddik, det var SNÖ SNÖ SNÖ ute och dom behövde sop och dom grejjade.. När dom väl kom iväg somnade jag om.. För att vakna en stund senare.. Dom vände. Det gick helt enkelt inte att köra. Och någonstans kan jag acceptera att vägarna delvis är oplogade 06 på morgonen. 
 
Snön fortsatte vräka ner. Ja det fanns inget stop. Fanny och Lotta skottade uppfarten åt mig och sopade av min bil.. För att nån timme senare titta ut och se att det såg likadant ut igen. 
Men min syster har ju tjurskallen delux i sig så hon skulle promt ut på storvägen (där det plogats en gång) vilket innebar att hon körde, bakade, körde, bakade för att komma dit. Och på nått jävla vis lyckades hon. Hon lyckades även övertala mig att följa med min bil. Jag hade ju lovat ungarna att köra dom till bowlingen så ok tänkte jag. Det var lite av en utmaning, hyffsat bättre väglag på storvägen men då jag svänger av mot E4 får jag kalla kårar.. Jordens längsta kö, långtradare, personbilar och alla möjliga som var helt strandade på andra sidan. 
Ringde direkt Fanny ( som så klart åkte vidare ) och sa att vi vänder. Så vi svängde av och hyrde massa filmer och handlade hem panpizza. 
 
Väl hemma hade plogbilen hunnit dra upp en smal väg utanför men därmed också lämnat den största jävla snövall man kan tänka sig och Utan charlie hade jag helt sonika inte tagit mig in på uppfarten med bilen. Han slet som ett djur med den snö vallen! Grannarna är underbara och har erbjudit sig att hjälpa till. Mattias har till och med kommit över och sagt att hans pappa har en king cab med 4wd så jag kan bara ringa om något skulle sätta igång ;) haha.. Det är väl underbart. 
 
När Fanny och Lotta sen kommer hem är dom mindre glada. Fannys bil har kraschat. Någon lång pinne under bilen har lossnat och dom kan inte köra. Jag kan heller inte låna ut min bil då det så klart är Js tur att köra denna vecka. Allt på samma gång. Men ännu en gång ställer grannen upp och hjälper oss (eller fixar det själv) att med ståltråd få upp den där pinnen så vi vid tillfälle iaf får bilen till en verkstad. 
 
Jag känner mig lugn i allt kaos. Myser inne med barnen i lugnan ro. Snön får lösa sig. Jag får hjälp. Det som däremot sätter skräck i mig är att Theo och Johan ska ut på vägarna imorgon :/ Dom ska åka från Gävle och hit. Och även om jag längtar massor skulle det kännas så mycket bättre om dom hade haft möjlighet att stanna där tills plogbilarna jobbat klar och det lugnat ner sig lite. E4 här har varit avstängd hela dagen nästan. 
 
Hmm, ja nog är det roligt med vinter? Eller? 
Sitter just ni och spanar på snöslungor. Det var väl tusan va dyra dom ska vara. Känns lite overkill också att ha en sån för våran lilla uppfart. 
 
Theo har iaf fått leka av sig hos sin faster där även Flisan och Neo var :) och ikväll skulle han promenera till grannen Isabell för att leka även där. 
 
Vi har tre filmer att avverka. LOL, Smurfarna och SpiderMan. 
Jag ska röja i hallen. Efter denna dag ser det ut som satan själv ;) 
Tända ljus, adventsstakar och härligt barnskratt förgyller vår kväll här inne medans stormen fortsätter ute. 
 
Ha en fin kväll. 
 
 

Julgranen våran.

 
 
LVU = Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga
 
HVB = Hem för vård eller boende
 
Johan hade ett låååångt telefonmöte med banken imorse.
Det roligaste var ändå när han kommer rusande och säger:
-"Jaa, du det heter, jag tror det heter, LVU hem, eller jag ska fråga"
Emelie vad kallas det du jobbar på?
-"Öhh hvb hem?"
Ja presic, HVB hem.. Hahahaha...
 
Gillar att han ändå inte var helt ute och cyklade även om det blev lite tokigt :)
 
Under tiden han surrade så passade jag på pyssla med Theo innan han skulle åka, vi gjorde en snögubbe, en julgran och paket.. Han gillar verkligen det där med att skapa. Det är kul :)
Dom packade bilen och satte av mot Gävle. Mitt hjärta var igång då jag visste att det var oväder delux där bortöver. Så lättnaden när dom ringde och kommit fram var enorm.
Jag brukar bli så jävla irriterad på min mamma som kan ringa 15 gånger innan jag åker hemåt ibland för att tala om för mig om halkan efter viksjövögen, om eviga tjatet över viksjövägen.. Men jag börjar hajja grejen. :)
 
Theo har iaf byggt slott hos farfar, ätit banan och berättar för mig att han kommer hem på söndag igen. Gobiten där. Jag ligger ensam i den här stora sängen för första gången på LÄÄÄNGE.
Dock har jag dom större barnen här, dom har hjälpt mig med tvätten, annars har dom mest målat och kollat tv :)
Vi hade tänkt göra en utflykt imorgon men då jag är ganska dålig blir det inget av :/ Det blir en LUGN helg med andra ord.
 
I övrigt händer inte mycket. Jag vankar runt och väntar, å väntar å väntar.
Nu gör jag allt för att bli kvitt förkyldningen och medans jag sväller så ändrar Johan kosten och går ner i vikt. Hmm. A mitt arsle har aldrig varit större, det kan jag lova. Godsakerna har flödat denna graviditet, även om jag inte gått upp lika mycket är jag fetare nu än vad jag någonsin varit.. Något att ta tag i.
 
Jag funderar hela tiden på hur det kommer bli att vara ensam med två småttingar. Jag är inte rädd/nervös inför förlossningen eller första tiden. Men från den dag Johan åker tillbaka till Stockholm, då lär nerverna komma smygandes. Salmar på mig alla möjliga tips jag kan få och har förstått att svårighetsgraden helt och hållet beror på hur bebisen är/mår. Det kommer gå bra även om det kommer kännas läskigt.
 
Nu ska jag försöka uppsatera min telefon via itunes. Jag suger på sånt där.. Men lär ju försöka iaf.
 
Ha de fint.
 
 
 
 

RSS 2.0