Måndag



Såg en as bra dokumentär om andra världskriget igår. Otroligt spännande.
Lagade en super god köttfärspaj, och jag lyckades! Händer inte varje gång då jag suger på att laga mat.

Idag blev det en tidig morgon men bra det då vi har mycket att göra.
Har nyss skickat in annoser på blocket. Men jag vet inte alls om jag har betalat? Har inte fattat hur man gör riktigt.
Det visar sig.

Idag ska vi på stan. Jag, Theo, Tessan, Flisan, Sandra, Colin och Emma. Fika på Mocca.
Ska bli mysigt.
Sen ska jag vidare och välja ut min ring :)
Framåt kvällningen vid halv åtta ska jag träffa Lovisa på stan. En umgänges dag med andra ord :)
Härligt!



Jag & Theo på väg till Morfar!




Theo igår när vi städad.



På bussen på väg till valbo :)




Nu ska jag börja dagen här hemma!
Haen bra dag





Sista helgen i Maj.

Bilder från personalfesten :)



Vårt lags utmaning: Gör fler armhävningar än Ibbe ;) Haha den enda tävlingen vi vann.


Men Danne var tapper och antog utmaningen.


Käka munkar utan att slicka sig runt munnen.














Ja fler bilder lägger jag inte upp.. Men det var en höjdar kväll.


När jag kom hem igår badade jag och var med Theo innan jag sen svidade om för nästa äventyr.
Mot Carina där vi hade det hur treligt som helst. Bara 4 tjejer och en massa tjejsnack! Just vad som behövdes.
Tanken för mig var att det skulle bli lungt, men det blev inte direkt som jag hade tänkt.

Vi gick till Goya, inte min typ av ställe kanske men i gott sällskap spelar det ingen roll. Dom spelade BRA musik och vi dansade som galningar. Mina fötter gjorde ONT och jag inser verkligen att jag inte är någon klack människa. Våga vägra klacken! FÖr 17 så ont det gjorde. Men att få hänga med bara tjejer, slippa bajs och blöjprat för en liten stund och bara vara mig, med mina kompisar var som medicin! UNDERBART! Kul också att träffa och lära känna nya människor, älskar nya möten och nya konstelationer, jag tycker att varje gång jag träffar/lär känna någon ny människa lär jag ofta känna en ny sida hos mig själv också. Häftigt!



Tog en taxi hem och förklarade för han som körde hur sugen jag var på snus. Haha, det visade sig att han hade ett företag på sidan om, just snus sålde han och hade i bilen massa "prov" påsar från General. Jag fick en hel bunt. Somnade skönt när jag kommit hem och mådde hyffsat imorse ändå. Jag och Johan steg upp och skulle dra i gång med städningen, mitt i allt kommer han med ett litet paket, och där i fanns en ask, i asken en ring och därmed tog vi och förlovade oss :) Känns helt rätt! Vi hade som läst varandras tankar dessutom.. Lång historia.

Mitt i all romantik fick vi iaf hela lägenheten städad från golv till tak. Det glänser här inne och all tvätt är tvättad.
Här är stört skönt att vara just nu. Theo flamsar och leker i godan ro. Vi väntar på att J ska komma hem från hans pappa. Då ska vi ut på prommis.. Sen ska jag SOVA!

Hoppas ni haft en bra helg! Det har iaf jag. En kalas helg.








fin helg till er

Affären som mailet visade på var den nya.. vad kallar man de? snusk butiken på söder ;) Pleasme.
Var in idag och fick mitt lags fråga. Kändes lite knäppt att stå bland latex och plats snoppar, lite fnissigt generande så där.. Men nu är vi igång.
Det tråkiga är att det bara är jag och RObin kvar i vår lag. Andra har fått förhinder och dragit sig ur! SVIKARE!
Men vi kommer fan vinna ändå! Vi är laddade till tusen. Bolaget, check. Och Robin plockar upp mig före fem sen bär det av mot okänd destination, som jag skulle kunna slå vad om är LIMÖN! Vi får se helt enkelt.

Vitt vin, galenskaper, härligt umgänge, skratt och tokiga upptåg är min kvälls ingredienser. Mot mammas stora fasa har jag även inhandlat ciggaretter.. Efter dagens stora händelse ska jag fan i mig fira. Nu känns det otroligt bra!

Hade min enorma svacka och strid med arbetsförmedlingen, dom bokstavligen ryckte ett jobb ur handen på mig för att jag jobbar 10 timmar för mycket underen6 månaders period för att få "nystarts jobb". Jag har svårt att tro att det är sant och ska sannerligen ta tag i saken på måndag. Men det får bli på måndag.
Kändes helt ologiskt det hon sa i telefon imorse så jag ska ha en bätter anledning, en rimligare förklaring!

Att det är valår är otroligt märkbart hos dessa typer, helt plötsligt ska dom arbetslösa in i olika fack! Så fult gjort.. Gävleborg har ju för fan stört arbetslöshet i Sverige, var det inte så? Stå då för det så vi får nån rätsida.
Hoppas verkligen på regeringsbyte! Rösta Rätt..

Nog om det strassande, enerverande och tidskrävande samhällsproblemen.. och åter till det positiva.
Kanske är det nån sån där pms sväng som Rebecca landad i som gör att jag blirså upprörd.Kan ju nästan hoppas att så är fallet, annars är det bedrövligt om det verkligen ska behöva vara så här.

Idag var vi på stan med Tessan, Flisan, Sandra och Colin! Trevligt! Blev en kort sväng bara men det är mycket roligare när man är flera än om man går ensam. :)
En gravid kvinna i sitt bästa känsloladdade esse ska ikväll se "Allt för min syster" som kanske är den blödigaste filmen jag någonsin sett. Om du klarar den utan tårar Tessan ska jag kyssa dina fötter! En skit bra film!

Nu ska jag ladda om igen och packa klart det sista. Johan kommer snart hem och tar överskutan här hemma! Theo och han ska till Matte och Sophie och Isabell så klart och grilla. Typiskt att det var ikväll, men det kommer fler kvällar..


Haenbrahelgfördet ska bannemigjaghasodetspritterimagenavlycka!


Noll gjort!

Då var fredagen här.. Skönt.

Igår när Johan kom hem efter att ha jobbat över gick vi ner till mötesplatsen. Det var himla trevligt!
Vi stannade och fikade en stund och mina chockladbollar blev uppskattade.
Fick veta att det var tjejkväll på stan så vi strosade en sväng.
Men det var så sjukt mycket folk.. Kent spelade på TantGrön, och på vär tillbaka såg vi att Niklas även tagit plats där. blev lite sugen att hänga en stund men hade varken hörselkopor med mig eller ätit middag så vi gick hem.

Hemma började vi planera lite :)
Och åt middag.

Sen somnade jag som en stock och är enormt trött idag fast jag bara vaknat en gång..
Känns osm huvudet ska explodera.

Jag ska ner på stan idag också, i tråk vädret men ärenden måste uträttas innan helgen så det är bara att köra på. Klockan 17 idag ska jag åka. Vart vet jag inte än men det blir nog bra!

Känns som att miljoner saker ska bli gjort, men inget händer. Jag får absolut inget gjort istället.
Har en lista på datorns skrivbord där det står klart och tydligt vilka som ska ringas och vad som ska göras men jag har fått hjärnsläpp och har inte kunnat bockat en enda grej under hela veckan.

Ha en fin dag.







VIKTIGT!

Jag har haft kontakt med en kvinna som jobbar på RödaKorsets Kontor här i Gävle.

Är du intresserad av att gå en snabb kurs i HLR för barn? Kursen är värd 10600 kronor och om jag får ihop minst 8 stycken så får vi den gratis. Hojta till om du är intresserad! För mig känns det iaf otroligt viktigt och hade jag vetat att det fanns skulle jag tagit tag i det betydligt tidigare! Kursen är uppdelad i två träffar, 3 timmar båda gångerna. Barnvakt gäller då det är 90% praktisk övning.

Men vad är viktigare än våra barn och när man minst anar det är olyckan framme!

Lämna ett spår i kommentarer.

Maj 27, 2010

Jag och Tessan har promenerat HELA förmiddagen, nästan 4 timmar..
Tog oss en vända till ÖoB och sen gick vi och köpte jordgubbar :) Hur trevligt som helst.. Regnet låg i luften hela tiden men vi klarade oss galant ifrån det.

Jag är dock helt j*vla färdig nu.. Känns som att mina ben har blivit två betongblock och jag kan knappt ta ett steg. Till saken har min lilltå förvandlats till en trasig kött stum, skoskav sen någon dag, det vägrar läka och som det ser ut nu överväger jag att kontakta Rikard (min svägerskas man) han är ju expert på det där med nageltrång och grejjer, kanske kan han rent av operera bort min tå ;) måtte det gå över snart!

När vi kom hem drog jag igång med att baka chockladbollar, ska försöka få med mig Johan och Theo till mötesplatsen en sväng! 



Jag skulle behöva er hjälp! BRÅDSKANDE dock..
Mitt lag ligger i topp och vi ska vinna, men jag har känner mig ute på djupa vatten då min chefs mail börjar bli allt mer avacerade. Kan någon förstå vad hon menar?

"Välkommen till fredag den 28 maj

 Äventyret har börjat Du skall nu

börja fundera på följande ……

Vad kallas ett pass som man kan resa med överallt, utan att visa det för någon?

 

Jag vad kan hända och vad kan jag behöva ..

Du skall ha följande med dig för att klara uppdragen och hitta ”hem”  och givetvis finns inge svar på - vad som kan hända!?!

 

  • TANDBORSTE
  • SOVSÄCK
  • ETT LJUS  ELLER EN FICKLAMPA
  • EN MARABOU CHOKLAD KAKA  OCH EN 50 LAPP
  • NÅTT ATT DRICKA OM DU ÄR EN ”TÖRSTLÄPP”

 

FÖRESLÅR BEKVÄMA KLÄDER OCH SKOR !"

 


Jag har det hur bra som helst just nu. Det händer grejjer hela tiden.
Nästa vecka är i princip fullspäckad och trots att jag slutat jobba har jag svårt att få tiden att räcka till.
På onsdagen ska jag med föräldragruppen till hemlingby och grilla, torsdag ska vi ha avslutning med Mötesplatsen och fredagen åker vi till R. Med andra ord finns måndag och tisdag som oplanerade dagar och jag tror dom så får förbli.. för mitt allt görande ska det ju hända saker som får det att fungera här hemma och just nu har det blivit stiltje på den fronten :) Jag fyndade iof en störtskön gungstol på rödakorset igår.. Hur härlig som helt.




Hoppas ni har en fin dag!




Hur bra man än har det finns det alltid något/någon man saknar!
Örebro känns lockande i sommar.




blandade känslor

Igår åkte jag med Tessan, Sandra och tre små barn till Valbo. Vi hade det super trevligt. Shoppade och mådde gott. Skönt att vara där ute i tid, det var nästan inge folk alls där :)
Sen tog vi bussen hem. Köpte hem middag från grillen, avacado sallad och kyckling sallad. GOTT!

Jag la mig och sov 22 igår.. Vaknade när Johans klocka ringde halv sju. Theo sov hela natten :)
Härligt härligt. Vi har just ätit frukost tillsammans och jag har verkligen en kanon grabb måste jag säga.
Utslagen är borta nu och jag hoppas att dom inte kommer tillbaka!

I övrigt har den här morgonen varit ganska jobbig. Känslomässigt.
Har haft kontakt med jobbet och mer kan jag inte berätta just nu.
Men det känns otroligt skönt och roligt att känna sig uppskattad.
Jag har det bästa jobbet man någonsin kan ha här i Gävle.

Idag är det träff med föräldragruppen på öppnis.
Sen ska vi åka och storhandla.. För att förhoppningsvis kunna damsuga sen ;)
Jag ska slänga ihop lite chockladbollar som jag och Johan ska ta mer oss ner på mötesplatsen och bjuda på imorgon. Vi ska hälsa på, utan att jag jobbar :)


Solen skiner ändå känner jag mig lite mulen.
Ha en fin dag.


Maj, 24

Jag blir tokig. Det är svårt att slappna av..
Inatt vaknade Theo och var tjurig som attans.
Då jag tände lampan var han alldeles prickig på mage och bröst.
Jag trodde det var värmeutslag men dom hade inte försvinnit imorse så jag ringde vårdcentralen.
Som vanligt är dom inte alls särkillt sugna på att man ska komma dit och hävdade att det var prickar som kom som en reaktion på att en infektion gick ur hans kropp.. Aja!

Senare idag skulle jag visa Tessan utslagen då var dom nästan borta.. och nu är dom där igen :S
Har smörjt med mjukgörande som dom sa men vi får väl avvakta och se.
Den mjuka lena magen är nu knottrig och prickig. Men han verkar ju må bra ändå :)

´På morgonen röjde vi för fulla muggar här hemma innan vi mötte Tessan och Flisan.
Vi hade det kalasbra nere på stan. Kollade runt i alla affärer, käkade lunch på Java och hade super trevligt!
Jag köpte badbyxor till Theo, i Sundsvall köpte jag uv dräkt också, den från Kappahl blev det.
Både jag och Tessan köpte oss ett par skor idag också :) fynd, verkligen.
Jag tog på dom direkt och fick så klart även skoskav direkt ;) Plåster ska införskaffas.

Niklas var också nere på stan :) Kul att träffa honom! Jag knallade hemåt och dom vandrade vidare i mer affärer :) Pratade med en arbetskamrat som berättade att det blir avslutning även med peronalen på mötesplatsen, den 3 juni. Kanon kul!

När jag kommit hem började jag dammsuga, men det ABSOLUT INTE! Theo är fullkomligt livrädd bara jag tar fram den där apparaten. Så vi började med middagen istället. I hopp om att kunna forstätta när Johan kom hem.
Men som jag misstänkte var han inte alls på topp "En grabb helg i Göteborg" var en täckmantel för att inte sova någonting och komma hem skit trött ;) Det hade jag räknat ut redan innan iof, men jag får städa vid annat tillfälle helt enkelt. Förhoppningsvis senare om herrn i lägenheten inte avser att sova bort hela efermiddagen och kvällen. Tänk om man själv kunde välja att lägga sig och sova, vilken lyx!

Imorgon ska jag åka med Tessan och hennes vän Sandra till Valbo. Ska handla en sulky vagn och lite förberedelser inför sommaren. Apoteket och kläder.

Nu ska jag busa med Theo, han har ju blivit fenomenal på att krypa och ta sig överallt, så det gäller att vara med :)

Ha en fin kväll!


Sundsvall..


Den sista veckan blev denna väska min räddning.



Underhållande leksaker :)



I torsdags föjlde jag Maria och Carina för att luncha :)





Fredagmorgon och vi sliter oss ner på stan med tung packning.


Spännband från GävleRörTeam fixade så bilstolen fick följa med ;)




Pappa hämtade oss i Huddik, tack och lov. Att åka tåg ensam var ingen höjdare.


I sudnsvall var det Sommar och jag kunde inviga mina gladiator skor :) Härligt!



Theo vilade lite...


För att sen vakna och avara på topp ;)


Vi gick på stan och handlade.. Sundsvall har verkligen förändrats. Till det bättre!





Vi har haft en kanon helg i sundsvall! Verkligen.
Grillat, pratat jobb, promenerat. Och massa annat skoj!

Hemvägen var vidrig.
Folk som inte vill höra barnskrik: BOKA FÖR DAN BILJETT I TYST KUPÉ!
Det är så klart irriterande med ett barn som skriker, men sätt er då in hur stressande det är som förälder!
Det finns idioter mest överallt men dom lyckas alltid hamna brevid mig också.
Tack och lov var Johans kompis, Adde och hans tjej och hennes familj i vagnen brevid så han kunde hjälpa mig med min väska. Sista gången jag åker ensam på SJ. Varför tar dom inte barnvagnar på bokningen av biljetter? Kanske vore en lösning för att slippa sistuatinen med fyra barnvagnar i samma vagn, då det knappt får plats med en.. Det var hur skönt som helst att komma av det vidriga tåget, med vidrigt elaka människor. Jag och Theo struntade i griniga gubbar och gå tränade i bistron istället!

Fast det kändes lite tråkigt att lämna pappa och sundsvall.
Johan kom hem SENT inatt. Och har åkt på jobb idag. Längtar tills han kommer hem!

Jag ska på stan med Tessan och Flisan nu så jag ska göra oss klara så dom slipper vänta!

Ha en fin dag i solen :)



UV SKYDD!

God Morgon!

Idag bjöd Theo verkligen på en mysig morgon.
Han hade inte alls bråttom upp utan låg och pillade mig i håret jätte länge.

Sen var det dags, full fart. Charmtrollet här hemma älskar att kolla sig själv i spegeln, så det är verkligen tidfördriv här hemma ;) han skulle nog kunna sitta en hel dag och studera.

Jag har packat det mesta inför helgen och hoppas och inbillar mig att tvätt som inte är packad ska hoppa in i garderoberna av sig själva, för jag hinner inte. Varje gång drar vi på oss 7-8 maskiner tvätt, och sen är lägenheten belamrad. Men men..

Vi ska snart iväg på Möte, Även Theo har packat i sin nya väska från Stuff4kidz, i den finns alla hans favorit leksaker och den ska med överallt. Det är räddaren i nöden. Och även om han verkligen trivs att hänga med på Brynjan ibland så är leksakerna alltid spännande ändå ;)

Igår var jag helt lyrisk när jag kommit hem. Det resulterade i att jag inte kunde somna, och när jag väl kände mig redo för sömn var det någon annan som vaknade ;) Typiskt. Men jag känner mig ändå utvilad.. Kanske för att dom där lyckorusen gör att man glömmer bort att man inte sovit just något?

Vi åker snart hem. 4 juni. Jag längtar efter att få se och träffa alla valpar som invarderat mammas hem, träffa vänner, "försommar festen" som Rebecca kallade den ;) Ronjas Examens fika och en massa mer som står på listan under våra 5 dagar i norr.

Skulle köpa solfaktor till Theo igår, insåg direkt vilken investering den där soldräkten kommer vara då det var hur dyrt som helst med den där salvan. Men ack så viktigt ändå! Men om någon kan hjälpa mig med tips om vart man köper en bra sån där uv dräkt tas det tacksamt emot. Märks det att jag är livrädd för solen? Inte för min egen del, men för Theos.

Nu ska morgon fortlöpa i en hejdundrans fart här hemma för att hinna med denna dag :)

Ha de fint!


God natt.

Har haft en jävligt tuff kväll på jobbet. Skönt med arbetskamrater man kan lufta med ibland.
Hur som helst har jag nu kommit hem till GLADA nyheter här hemma. :) Det pirrar i magen av förväntan!

Jag har börjat packa och ser fram emot en helg i sundsvall med Pappa, vi ska planera ny verksamhet in i minsta detalj och jag ska få en bättre inblick i företaget. Känns otroligt spännande.

Theo sover gott på sitt rum och jag borde verkligen inte fastna vid datorn, jag borde duscha och gå och lägga mig.
Imorgon ska jag ta del av föreståndarträffen en sväng innan jag gör mitt sista pass för denna termin, hur nästa ser ut är ännu oviss. Mötesplatsen ska få ett uppryck iaf.

Nu ska jag slänga mig i duschen och sova!

Sov gott.

maj, 19

Igår kväll tvättade vi för brinnande livet och fick en massa annat gjort också.

Theo grinade och gnällde fram till halv två typ. Då hämtade Johan in honom till oss.
När jag just somnat om vaknade jag av att det ringde i köket!? Johan mobil.. Han kliver upp och säger att det är jag som ringer.. Men det gjorde jag ju inte, så jag får en snille blixt och kollar på Theo som vänt mig ryggen till.
Mycket riktigt där ligger han och knappar på min mobil. Det var kanske inte hela världen. Det värsta var att jag hade två sms från Emma: "Har det hänt något?" "Du ringde? Ring upp mig igen om det hänt något"

FANS JÄVLA SKIT! Då har man väckt upp dom mitt i natten också. Fick skamset sända iväg ett ursäktade sms och förklara att det inte hänt något mer än att Theo fått tag på mobilen.. Så det är antagligen inte bara vi som är trötta idag.

Vädret verkar inte vara alls något vidare.
Jag ska egentligen träffa Carina idag, gå på öpnna förskola och jobba men jag är rädd att jag måste ställa in som två första. Känner att det får räcka med att handla och vara hemma innan jobb idag, låter kanske skit tråigt. Men så får det bli.

Idag är det nedkomst datum för Lina, ingen bebis ännu men förhoppningsvis snart :) Vet ju hur det är att gå i väntans tider så där i slutet, usch var fy och blä.

Nu har jag en grinig pojke här hemma som ska få morgonvälling.

Ha en fin dag.

18 maj..

En sån dag!

Jag var till Brynjan på morgonkvisten.
Sen ner mot stan! Surrade med Mimmi som jag snart ska ringa upp igen! Hon är en lustig prick, gillar henne verkligen hur mycket som helst..

Jag gick för mig ejälv en stund och köpte jordgubbar som jag åt i solen vid rådhuset! Hur härligt som helst.








Carina och Emma mötte upp oss nere på stan och vi lunchade tillsammans. Sen åkte Carina iväg och jag Emma gick och flanerade.. Vi köpte glass och placerade oss på samma ställe som jag satt innan.. Just då var det jordens pådrag på stan. Bombrån på Nordea, vi hade fått veta att det inte var någon fara längre så vi satt och njöt av att kolla på all drama runt om, men jag tycker synd om peronalen. Sånt där sätter sig nog på psyket! Det finns Idioter överallt verligen!




Theo blev jätte ledsen när glassen var slut..

När jag kom hem grejjade jag här hemma. Våran chef är galen och har dragit igång världens tävligar via mail inför vår pesonal fest, och tävlings människa som jag är har jag varit på hugget med mina lagkamrater hela vägen.. Är ännu kvar i toppen! Heja Heja!

Vi käkade middag och Theo skulle få prova avocado.. Jag älskar ju Avocado, det är det bästa som finns. Dessvärre tyckte inte Theo om det och det var han snabb med att visa, grimaserade och hade sig hur länge som helst, tillslut var det ohyggligt nära att det lilla som kommit in skulle komma upp, men vi klarade oss, det var verkligen inget för honom..  ;) Stackarn..





ALDRIG MER AVAOCADO!



Borstar man tänderna fösvinner ju smaken ;P



Då vi inte tvättade något igår är det vad vi gör ikväll. Men under tiden myser jag med mina favorit grabbar.
Förbereder min väska och vad som ska med till sundsvall. Hämtade Syrrans byxor, borde lägga ner dom på en gång, annars finns risk att glömma dom.

ÄNTLIGEN HEMMA på tv ikväll också :)


Ha de fint.


Skyview

Igår hade vi en otroligt lugn eftermiddag. Jag slappade i soffan med Theo och Johan slumrade en stund.
Vid 20 kom emma och peter och vi snacade vagnar till tusen.. Surrade hela kvällen. Trevligt!

När dom åkt la vi oss och det är nu andra natten i rad som Theo sover på sitt rum. Han får komma till oss på morgonen när J går på jobb för då har han varit vaken.

Jag ska bort på brynjan och lämna lite fakturor. Har skrivit ut bokningsbekräftelser och funderar på om vi ska ta en sväng till min Farmor när vi lämnar Gotland. Johan och jag vill gärna åka skyview på Globen. Johan som är livrädd för parisehjul och har alltid vägrat åka. Nu har jag utmanat honom i denna sak. Den går relativt sakta, det alltså höjden han är rädd för så detta ska bli spännande :P




Sen ska vi göra stan!

Ha en fin dag.


17 maj


Skulle ju faktsikt kunna tänkt mig att spenderat denna dag i Oslo! 17 maj. Det var en dag jag aldrig kommer glömma.. Hur skoj som helst även om skallebanken sen dagen innan och smaken av galla också är ett minne som sitter kvar ;) Men kul som 17 hade vi det året!

Knasigt..

Har haft en kanon dag ute i solen här i Sverige också för den delen! 
Mötte upp Tessan och Flisan och vi gick mot dollar.
Strosade runt ett tag, hittade en gunga som jag ska köpa med mig till Ramsele, mama kan ha den på hennes gård. Sen fick jag meddelande av Carina som tyckte att vi skulle ta och äta glass så vi mötte henne vid Brynäs Centrum. Käkade glass och myste. Dock gick solen i moln och det blev en aning kallt, men det var trevligt ändå :)

Sen gick och Theo hemåt. Jag funderade på hur jag skulle hinna med allt innan jobbet, men sen slog det mig igen. Brynjan har stängt för sommaren. Bara öppet dagtid, så NEJ jag ska inte jobba ikväll. Jag ska bara vara hemma. Vet att man verligen egentligen inte får säga så, (får det finns mycket att göra hemma) men jag blir lite rastlös faktiskt då jag inte har något planerat. Som sagt finns det tusen ting att ta tag i här hemma så sysslolös blir jag nog inte. Tvätt tid har jag dessutom så det går ingen nöd direkt.






Vi har iaf en mysig morgon hemma, vi vädrar ut lite och käkar smarrig gröt. Barntv i högsta hugg förstås.




Tupplura utomhus är bland det bästa!



Sötisen.



Fokuserad som tusan på mobilen.





Theo har varit super mysig hela dagen. Vill gärna kramas och gosa näsa mot näsa.
Hur mysigt som helst.

Nu ska jag utan stress börja göra middag här hemma. Härligt.
Dom ringde nyss från JC, syrran byxor är sydda och klara :) Hämtar dom antagligen imorgon eller onsdag!


Nu fortsätter dagen!
Ha de fint!





Semester planer och utvliad till 100%

Hemma igen..
För att stanna.

Har haft en klockren helg.
Vi åkte upp tidigt igår morse.
Kurs hela dagen. Jag brukar som jag förmodar att dom flesta gör, tycka att det är samkvämen som är trevligast när man åker iväg och kursar hemifrån? Att grilla korv tillsammans och bara sitta och surra, spela kort och allt man kan ta sig för.
Jag kände mig ohyggligt sliten, deprimerad och ångestfylld när jag åkte dit och den änslan hade jag hela dagen.
Påsarna under ögonen var vidriga och jag var helt örd i botten. Härdade ut hela dagen på förläsningen om folkbildning. Men när vi slutat la jag mig för att läsa med orden: "Jag ska bara tuppa en timme"

Vaknade 6 timmar senare. PANIK. Men gånget var fortfarande vaken.
Jag steg upp och kollade, ände mig slakt fortfarande så jag gick och la mig igen lika fort och vaknade  klockan 07 imorse av Nicklas väckarklocka! Gissa om jag är utvilad!?
Har nog ALDRIG sovit så länge. 14 timmar nästan..

Så dagen idag har jag varit som en ny människa.
Vi fick sluta redan vid 12 så vi var hemma tidigare än vanligt :)
Möttes av en överlyclig Theo! Så otroligt härligt när han stäcker sig med armarna och skrattar närhan ser en.
Ganska fort konstadterade vi att en promenad skulle sitta fint. Så vi gick handlade och pratade en massa som vi gått miste om under dom två senaste veckorna. Hur mysigt som helst..

När vi kom hem städade vi lite och sen hamnade vi i soffan. Theo somnade och då tog vi tillfället i akt och sökte upp en semester. Vi hade tidigare pratat om Gotland men inte bestämt något.
När vi kollade runt så hittade vi det perfekta semestermålet.
Tofta på Gotland. Vi bokade, sen ringde jag Ronja! Vi firar alltså Midsommar på Gotland.
Jag längtar så jag spricker. Jag har varit där när jag var liten, men jag minns inte alls särkillt mycket.
Nu ska jag återvända med min egna familj :) UNDERBART!
Fattas bara en Uv Dräkt till Theo så är vi fullkomligt redo! Jag kliver av mitt pass den 23 och åker till Gävle, natten mot den 14 åker vi för att ta färjan över till Visby från Nynäshamn, 07! Kommer bli fantastiskt!









Vad kan man mer önska en en mysig stuga på härliga Gotland med sin familj och dessutom vetskapen om att sin bästa vän då kommer jobba och bo där! Kan det blir bättre!? Knappast! Jag är lyckligt lottat.


Theo har varit bra på nätterna sen senaste anfallet. Tack och lov.
Vi hoppas det fortsätter så!

Imorgon ska jag städa här hemma och om det är fint väder ska vi ut.
Gissar att mamma väntar på nya bilder på Theo ;) Ska fixas.
Nu ska jag natta honom, har saknat det!

Ha en fin kväll!


Möten!?

Sitter och funderar.
Theo har just slocknat brevid mig i soffan efter en lång kamp för att hålla sig vaken.

Har läst några andras bloggar, dom skriver om möten i livet.

Igår på Gasklockorna, när denne Dogge doggelito anlände blev jag inte direkt särkilllt imponerad (jag såg inte hans framträdande) men annat.. Däremot hade han ju gitarristen, en söt liten utländsk gubbe. Dom pratade spanska med varandra och jag försökte med min knagliga kunskap höra vad som pratade om men det gick för fort.

Efter en stund frågade jag vart han kom ifrån och han skojjar och säger med sin spanska brytning att han är från djupaste Värmland ;) Haha.. Jag skrattade med och sen berättar han att han är från Peru.
Vi talar lite om LatinAmerika och jag berättar att jag varit i Nicaragua, att jag bodde i Ciudad Sandino och han vet just vart jag menar. Vi flyter som in på samma ställe och pratar om mänsklighet och hur människor kan lyckas utnyttja makten. Han imponerar på mig och han är jätte trevlig. Han spelade en bit från en låt om Peru och berättar sedan att han var i Nicaragua tillsammans med Björn Afzelius och Mickel Wiehe. Dom gjorde låten tillsammans..



Det känns som en saga när han berättar om sina äventyr och jag får en känsla av att även om han bott i sverige mer än halva sitt liv så får han för en stund komma hem till sitt Peru när han berättar för mig..
När jag är som mest tagen av hans berättelser ropar den där managern att dom ska börja..

När dom är färdiga förljer jag dom bilen och ska öppna grinden åt dom.. Ner för trappan funderar jag på vad Dogge heter egentligen. Jag frågar dom om någon köpte deras eller hans bok som dom hade med sig för att sälja. Han svarade att dom förmodligen var små!? Men: "Du kan få en, du har ju jobbat så bra" (undra vad han visste om det) men snällt iaf.. Han tar fram en penna och signerar den till både mig och Theo men innombords tänkte jag tanken att jag skulle velat att gitarristen skrev sitt namn där för det skulle jag komma ihåg. Men tänker att dom kanske skulle känna sig stötta? Idag ångrar jag mig. Jag skulle bett honom istället. Han som gjorde ett intryck.. Jag blir bara full i skratt och tvingar igen en impuls att fråga om jag inte kan få en cykel på köpet när dom kör iväg med sin volvo tillbaka mot Stockholm.. Men den där lilla söta gubben från Peru, han kommer jag minnas.

Nu är det dags att göra kväll. Fisen ska lyftas in till sängen och sen hoppas vi på sömn!
Ha en fin helg, själv känns det som ssöndag idag?


Maj 14, 2010

Vart ska jag börja.

Kursdagarna i Linköping?
Det var otroligt roligt. Väntar på bilder av Sussa som hon ska skicka på mailen!
Men Linköping är en fin stad och på hemvägen åkte jag och en fritidsledare från Uppsala, Emma samma tåg. Vi bytte erfarenheter och pratade hela vägen. Vi är lika gamla och det är spännande att få ta del av hur andra jobbar och få andra tänk, tips och ideér.

Jag grunnar än på om jag ska fortsätta del 2 och 3.. Eller grunnar, jag vet att jag vill. Men det är ju inte gratis. Just som allt annat. Men jag ska göra vad jag kan för att få gå färdigt alla delar!




Gävle

Jobbar. Amanda Andersson, Ida Jansson, Tove Findin och Emma Backstrom har alla crew-pass runt halsen och de har hjälpt till med olika sysslor både innan och under kvällen.

Jobbar. Amanda Andersson, Ida Jansson, Tove Findin och Emma Backstrom har alla crew-pass runt halsen och de har hjälpt till med olika sysslor både innan och under kvällen.

Rolig gratiskväll på Gasklockorna

Gävle Årets roligaste kväll – alldeles gratis för högstadieungdomar.
I går intog ungdomarna Gasklockorna för modevisning, karaoke, sång och dans och en stund med Dogge Doggelito.

– Det viktigaste är att alla har möjlighet att komma och ha en kul kväll här på Forever Young, säger Ulrika Jidåker från arrangerande fritidsgården Brynjan.

Backstapling, bungee-run, dansuppträdande, modevisning, karaoke, musik och förstås – föreläsning och lite sång av Dogge Doggelito i stora gasklockan.

– Jag ska berätta om mitt liv, tala om för kidsen att de måste våga satsa på sina drömmar, berättar Dogge innan han kliver upp på scenen.

I baren serveras gula och röda drinkar med smak av apelsin och jordgubbar. Alkoholfria saftdrinkar förstås.

– Vi har alkoblås i entrén och hela evenemanget är alkoholfritt, säger Ulrika Jidåker och berättar att kiosken säljer läsk, festis och kaffe för de som är törstiga.

Lagom till Dogge Doggelito entrar scenen i stora gasklockan börjar ungdomarna välla in.

– Jag skulle bli boxare, som Muhammed Ali, men så rappade jag en gång på fritidsgården och fick 600 spänn. Cash, fan va häftigt tänkte jag, säger han och berättar för ungdomarna hur det kom sig att han valde karriären som rappare.

Ungdomarna lyssnar uppmärksammat men framåt niotiden när discot drar i gång tror Brynjans eldsjäl Ulrika Jidåker att det verkligen kommer att välla in ungdomar.

Artikelbilder

Tjejtjusare. Tim Bergman, Jimmie Olausson och David Holm har bestämt träff med några tjejer på Gasklockorna.

Tjejtjusare. Tim Bergman, Jimmie Olausson och David Holm har bestämt träff med några tjejer på Gasklockorna.

Berättar om sitt liv. Dogge Doggelito berättar att han har rappat sedan 1983. ”Fast jag skulle bli boxare, men det syns inte för nu är jag tjock om magen. Jag skulle bli som Muhammed Ali, han rappade alltid innan han gick upp i boxningsringen och därför började jag också rappa,” förklarar han för ungdomarna i stora gasklockan.






Vilken dag, vilken kväll, vilken natt!
Förra året kunde jag ursäkta mig med att mina fötter svällde och jag orkade helt enkelt inte med till 100% hela dygnet då jag var gravid.. I år fanns ingen utväg.
Det var fullt ös hela tiden.. Dogge, modevisning med x antal tjejer och killar, och foto blev lite av min och Fannys uppgifter, men vi var nog mer eller mindre överallt hela tiden. För en stund hamnade vi även på killtoan ;) (INTERNT)

Fruktansvärt roligt har vi haft. Ungdomarna som jobbade skötte sig exemplariskt, skit roligt! Vilken känsla det är att få vara en del av att styra upp en så stor grej och se resultatet på kvällen då det kryllar av ca, 1500 GLADA och DANSANDE ungdommar. Då känner man att det trots ett jävla slit är värt allt! En häftig känsla!

Det finaste på hela kvällen var när G-force m.fl sjöng och rappade en ptroligt fin låt tillängnad Kjell, en av våra fritidsledare på Brynjan som gick bort för ett tag sedan. Då hade även jag tårar i ögonen! Fint!

Klockan ett stängde klockorna för ungarna och vi var kvar och städade.. Då var vi inte allt för pigga. Jag sopade för brinnade livet för att kunna komma hem och sova.
Vi var hemma vid 02 ungefär och idag var vi uppe klockan 08 för att infinna oss där igen och göra klart allt.
Kjell begravs idag och några av våra skulle på begravningen så det behövdes alla krafter för att hinna på rent och snyggt vid klockorna innan det började.

Johan hämtade oss när vi var klara. Sen åkte vi ner på stan och shoppade. Syrran köpte söta shorts och grymt snygga jeans. Sen tog hon tåget hem :( Vi åkte vidare till Brynäs och knallade in hos frissan för att köpa shampo och balsam. Dollar=Godis och sen hem...
Här tänker jag stanna ikväll. Johan har gått till Marit, han bor i kvarteret brevid numera. Kände att det luktade krogrunda så vi få se när han dyker in..

Inatt hände det mest otäcka jag varit med om. Theo fick sån otrolig torr hosta att han knappt fick luft. Jag fick panik och Johan ringde efter tag 1177 och pratade länge med dom. Vi skulle ta ut honom i frisk luft. Då blev det bra. Dom menade att han hade fått något som heter "falsk krupp" och att det är vanligt bland små barn. Men fan om det blir så där fler gånger kräver jag hjälp.. Om inte han kan få något får som ge mig lugnande iaf för jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Stackarn var ju helt uppgiven!

Jag ska se Talang och bara njuta av att vara hemma, natta Theo som tagit en lur redan nu? Natten blev tuff även för honom! Sen ska jag läsa och sova gott. Har redan packat om och jag gruvar mig för att höra klockan 06 imorgon bitti. Mot Mållångsta för mer utbildning.. Som jag längtar efter måndag! Ledigt. Hemma! Har varit hur stessigt som helst.. Johan skrattar åt att jag har haft mitt liv i väskan i två veckor snart.. Jag skrattar tillbaka men inser att jag helst av allt vill vara hemma med honom och Theo!


Vi förbereder för ljud och ljus firman.


Modevisningsfolket :)


Förberredelser


Ibbe med G.angels


Tält vid ingången, vilket projekt!


Roligt hade vi med trådarna..


Dennis med dansbrudarna.


Måttligt förvirrad..


Världens bästa! Tack för hjälpen.


Tobbe o Mike tävlar..


Vem vinner? :)


Dimmigt av rök och laser spel.


G.force uppträder.


Fin sång för Kjell!


Nu ska jag njuta kvällen.

Tid?

Jag har kommit hem från Linköping. Hade två underbara dagar med kurskamrater. Lärde mig massa nytt! Vi grillade och hade super mysigt. Tog mig två glas vin innan jag la mig och läste min bok och somnade för att sova hela natten. Det hände mycket under två dagar och känslovallarna var många. Har både hunnit med att vara arg och upp över öronen lycklig.

Kanske har det jag väntat på tagit fart, och kanske blir det äntligen av.. Mer kan jag inte berätta förns jag vet med säkerthet.

Jag har saknat Johan och Theo så det var skönt att komma hem igår kväll. Jag hämtade Fanny på stationen en timme efter jag kommit hem och nu är ju allt fulländat.
Igår la vi oss vid halv tolv, Theo har sovit bra och jag klev upp med honom halv 8.
Han blir så stor :)

Jag och Fanny ska bege oss mot Gasklockorna för att jobba på Foerver Yong. Ska bli hur roligt som helst.. Synd att solen inte kommit fram, men kanske kommer den snart!? Hoppas hoppas hoppas!


Imorgon ska vi göra stan innan Fanny åker hem. Sen blir det förhoppningsvis en mysig middag och en stor portion av FAMILJEN!
Jag har som sagt inte riktigt tid med detta egentligen. Men det blir skärpning igen snart. 

Främja det friska i din omgivning!  

Nu: GAS KLOCKORNA OCH ALLT SKOJ!








Break!

Påsarna under ögonen växer och jag hinner inte med denna blogg just nu.

Får vänta en stund tills det lugnat ner sig lite.

Nu blir det sängen, för att kliva upp halv fem och ta sig till tåget. Jag har inte ens läst på det jag ska redovisa om imorgon :( Fan! Får göra det på tåget. Denna gång ska jag INTE försova mig!

Molly hemma hos mamma fick 11 små hundvalpar inatt så dom lär ha fullt upp :)

Ha de bra så länge.

En kväll till...

Kom hem sent från jobb igår efter ett nio timmars pass som slutade 00.. Så att kliva upp imorse var inte så där jätte lockande, speciellt inte efter att Theo sovit dåligt heller.
Men upp kom vi och iväg mot Lina och Lars där handdukstorken skulle fixas.
Jag fick lära mig en massa om rörkrökning :) Johan berättade bland annat om vilka regler som gällde med rören och massa annat :)

Tog en sväng till kiosken och efter ungefär 3 timmar var vi klara där.
Då drog kosan ner på stan. Sen mot Valbo där vi var i vad som kändes som en kvart med det blev 5 timmar.
Theo var hänigt och rödblommig sista tiden där ute :( Hosta och snorig.
Efter ett varv på Ikea körde Johan mig till jobbet och ringde nyss och berättade att Theo hade lite feber.
Han brukar vara vid gott mod ändå men idag såg han inge vidare kry ut.

Nu sitter jag här och vi har inte en enda besökare än så länge. Raggar bilar och raggar musik hörs utifrån och jag har skit lååååångsamt. Men det kanske bli bättre drag här senare.

Vi skulle egentligen åkt till Rättvik på marknad imorgon men då min rygg är paj och Theo är sjuk och tvättkorgen bokstavligen svämmar över blir det en dag hemma. Ganska skönt faktiskt innan nästa monster vecka sätter fart.


Ha en fin kväll i det kanske URTRISTA vädret här i Gävle iaf.

8Maj, vad är det för en dag, för det är ingen vanlig dag....? Hurra hurra hurra



Gröt på morgonkvisten är aldrig fel. Varken för Theo eller Johan. Jag skulle däremot aldrig inta något liknande.


Tröttmasken är på.



Igår på nian :) "Tittut" uppskattades väldigt :)





Sötnosar.



Här har vi nyss kommit ut från musikhuset där Theo fick farmagryta att äta :) Mätt och belåten.


Gårdagskvällen var ganska dryg till en början. Men framåt kvällen plockade Prikken fram gitarren, han är ju gammal MoraTräsk deltagare så han kunde verkligen spela ;) Vi spelade och sjöng dom två sista timmarna, Corenlius, Totta och "Utan dina andetag" Underbart roligt och när klockan närmade sig tolv hade jag lätt kunnat stanna kvar lika länge till så länge vi splade och sjöng. Men vi fick vackert bomma igen.

Idag vet jag inte hur dagen blir. Johan sover, men jag vetatt han ska iväg på förmiddagen.
Kvällen blir det Mötesplatsen igen, hoppas jag jobbar med någon som kan spela gitarr ;)

Tro om vi fått hundvalpar hemma inatt!?

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG!
DET ÄR MIN LILLASYSTERS 17 ÅR DAG.
GRATTIS FANNY, DU FIRAS I VECKAN NÄR DU KOMMER HIT :)


Ha en bra dag!




God morgon...


Go Morron Världen.

Idag blir en betydligt bättre dag känns det som.
Sen 06 har vi haft en mys morgon allihopa här.
Johan åkte på jobb för en halvtimme sedan. Theohar sovit bra, en hostattack som gick över snabbt.


Kanske dags för ny pyjamas, den börjar bli lite tajt ;)

Jag ska göra mig iordning. Sen blir det att ringa försäkringskassan.. Usch..
Theo ärsom förtrollad framför barntv.


Min snygging!

Idag ska vi ner på stan. Fick tipsom en skötväska på Stadium för 99 kronor som skulle vara bra och rymlig.
En sån blir det. Den vi har nu är bra, men alldeles för liten.
Sen skavi träffa Carina :)

Ha en bra dag.


Kväller



Vetinte vadjag skaskriva om den här dagen?
Theo sov ingenting vilket reulterade i ett kaos på öppnaförskolan.
Det var trevlogt att träffa dom andra, men som sagt blir jag mest bara stressad av att vara bland massa folk när Theo plockar fram tjur sidan. 
Nästa vecka blirdet picknik iaf, Trevligt!

Jobbet ikväll gick fint. Jag bakade daimfavoriter med tjejerna och det var lite ungdommar på plats. 
Nu är jag hemma och Theo har nyss somnat.. Ska läsa lite och inta sömnen jag också.  




Imorgon hoppas vi på bättre humör :)

Ha de fint.


ÖF

Idag har vi grusiga ögon och dåligt samvete..
Theo har varit vaken, lite grann bara, men halv sex på morgonen är och kommer nog alltid vara tidigt för mig.
Johan tjatar att jag ska vakna.. Jag fräser tillbaka och säger att jag ÄR vaken fast egetligen sover jag.. Somnar
igen om inte annat.. Tar mig kragen och kliver upp. Helst vill jag gråta över att kliva upp så tidigt.
Kastar mig på golvet och rullar över till mage.. Samtidigt som jag gör det brister Theo uti skratt, jagrullar över till rygg igen och han skrattar ännu mer, så håller vi på en stund. Nu är jag mig själv och har vaknat på riktigt.. Han skratt kan ju förtrolla mig.

Mina naglar blev bra :) Hade iof aldrig kunnat bli värre än hur dom var men nuhar jag långa fina, med fransk manikyr :) Känns lite lyxigt.

Jag har städati köket. Det blir skitigt av sig själv där inne.. :S!?
Idag ska vi på öppna förskolan och träffa brudarna och barnen.
Jobbar på Brynjan ikväll så då kan jag vara kvar en stund, andra onsdagar har det blivit så stressigt.

Ha en fin dag! 
 


4 Maj



Vi knallade bort och mötte upp Tessan och Flisan. :)
Efter det gick jag på Brynjan och satte upp affischer och skrev ut schema.


DÄr var även Tobbe som var måttligt less efter att ha bytt gardiner i varenda fönster :P


Linda var där och fixade förberedelser inför Forever Yong.
Jag försökte boka biljetter till Linköping men det gick inte alls min väg. Får fixa det imorgon.





Har hela planläggningen på kylen. Mest för att Johan ska kunna se.
Han förstår ingenting av vad som står i min kalender (helt förståeligt) då jag har mitt egna lilla språk där ;)



Men där finns ju inte bara tråkiga grejjer utan vi fyller den även med fina kort och annat :)


Johan har lämnat in bilden på tvätt, invändigt och utvändigt. Mer än behövligt :)
När han kommer hem ska han skjutsa iväg mig. Vet inte alls hur länge det tar att bygga naglar. Vi får se.
Skulle behöva tvätta egentligen men jag får nog ta det imorgon på morgonen eller torsdag.. Kanske kan Carina eller Tessan komma över och hjälpa mig en stund..? ;)

Har slängt ihop en pyttipanna till J (Mamma, jag gjorde den själv, ingen färdig påse) Haha, men glömde ägg. Och en sak har jag lärt mig efter 3 år tillsammans med honom. Han äter INTE pyttipanna utan ägg.. Men det får han nog lösa själv.

Det är kaos på Bynjan och apa mycket att göra och fixa inför Forever Youg. Och helt plötsligt slog det mig att Syrran kommer ju nästa vecka :) Kanon! Det blir en tradition av detta arrangemang.
Ska försöka få tag i Rebecca också och kolla om hon kunde haka på. Är ju lite halv skrajsen för den där Dogge och hoppas innerligt att Niklas tar den biten ;) Så kan iaf jag och Rebecca sköta modevisningen. Vi får se helt enkelt.

Nu ska jag gör amig iordning.

Ha en fin kväll.



Min lilla Tiger.


Vi har haft massa lek på golvet här hemma och jag sliter ont när jag i princip sitter och väntar på att Theo ska tappa balansen, inte orka hålla sig uppe eller helt sonika bara tippa omkull.. och dundra rakt ner i golvet med huvudet först.. Men övning ger färdighet. Det låter ont när han skiker och gastar men kanske går det lättare nåsta gång då?




Han är faktiskt modig. Han kastar sig hejvilt överallt, ska leka med hans leksaker samtidigt som han försöker korrigera hans ben och så klart ska han se så jag tittar på honom..



För han är otroligt nöjd och stolt när han lycktas ta sig dit han vill min lilla tiger..
Men så dimper huvudet ner i golvet och vrålet kommer igen..


Efter några sekunder har det gått över.. och han är lika nöjd och glad igen.. Men trött. Väldigt trött..




Han somnar i mitt knä och jag lägger ner honom i sin säng och går till köket och plockar undan. Efter en stund hör jag ett joller inifrån sovrummet och går in.. Han sömnvägrar igen..


Trots att han är så trött att han knappt orkar hålla ögonen öppna ska han busa och leka..
Han tippar omkull av trötthet och sliter i spjälorna för att ta sig upp igen..

Jag tar vagnen till hjälp. Fram och tillbaka över den där tröskeln, konstigt att den sitter kvar efter allt vagnåkande över den.. Men nu sover han gott där i och när han vaknat ska vi möta upp Tessan och Flisan.

Jag har pratat med min Farmor. Hon ska opereras i början på sommaren och jag hoppas hon blir bra igen.
Om jag är ledig ska jag åka till henne och hjälpa till. På nolltid.

Men nu ska jag packa skötväskan och göra oss redo för en ute tur!


Kongo och tillbaka!?

BOKAT OCH KLART. På tisdagen fick Claude Pascal besked om att han måste bege sig till Kongo på lördag. Det är hans enda chans att få uppehållstillstånd i Sverige. Med stor sannolikhet kommer han att befinna sig i Afrika när hans gravida, svenska hustru föder deras gemensamma barn. Ungdomarna i Claudes Taekwandogrupp i Sandviken är besvikna över att mista sin ledare.

BOKAT OCH KLART. På tisdagen fick Claude Pascal besked om att han måste bege sig till Kongo på lördag. Det är hans enda chans att få uppehållstillstånd i Sverige. Med stor sannolikhet kommer han att befinna sig i Afrika när hans gravida, svenska hustru föder deras gemensamma barn. Ungdomarna i Claudes Taekwandogrupp i Sandviken är besvikna över att mista sin ledare.

Claude måste resa till Kongo för att få stanna i Sverige.
Claude Pascal i Sandviken kom till Sverige för två år sedan. Han har arbete, leder två ungdomsgrupper i kampsport och är gift med en svensk kvinna som väntar hans barn.
Trots detta måste Claude återvända till Kongo för att få uppehållstillstånd. Där kommer han sannolikt att befinna sig när hans barn föds. Och Taekwondogruppen i Sandviken måste läggas på is.

28-årige Claude Pascal träffade sin blivande maka 2008, ungefär ett år efter att han anlänt till Sverige som asylsökande. Han har sökt uppehållstillstånd, fått avslag, och överklagat med nya avslag som följd.

På tisdagen fick han besked om att han ska sätta sig på ett plan till Kongo på lördag.

Där ska han pendla flera turer mellan sin forna hemort Brazzaville och huvudstaden Kinshasa för att få alla papper klara.

Migrationsverket betalar utresan, men uppehållet samt resorna mellan Brazzaville och Kinshasa måste han stå för själv.

– Jag hoppas verkligen att jag får ihop pengar så att det räcker, säger Claude Pascal.

Fritidsledare

Han undervisar sedan en tid tillbaka totalt 24 barn och ungdomar i taekwondo i Sandviken två gånger i veckan. Två vecko-dagar leder han även kampsportträning för ungdomar på fritidsgården Brynjan i Gävle och tre dagar i veckan tjänstgör han som fritidsledare där.

När nätverket Barnkedjan höll seminarium i Sandviken förra tisdagen föreläste Claude och hade en uppvisning med ungdomarna.

Han har själv tagit initiativet till Sandvikengruppen och hyrt lokalen. Terminen ska egentligen pågå fram till juni, men nu blir det stopp.

Borta ett halvår

När Claude reser finns ingen som kan ta över. Han räknar med att bortavistelsen blir runt sex månader.

– Jag är orolig för att jag över huvud taget inte ska kunna komma tillbaka, säger han.

Barnet hans hustru väntar ska enligt beräkningarna komma i augusti.

– Jag vet faktiskt inte hur jag ska hantera det här, säger Claude.

I söndags hölls den sista träningen med Sandvikengruppen i Murgårdsskolans gamla gymnastiksal. Claude Pascal lämnade instruktioner, lugnt och metodiskt.

”Helt sanslöst”

Svetten dryper om deltagarna när passet är över, och när Arbetarbladet ställer frågan hur de ser på Claudes bortavaro och träningens osäkra framtid blir de upprörda.

– Det här är helt sanslöst. Claude är ambitiös och engagerad, säger 19-åriga Lena Lundberg.

– Han gör inte det här för vinning, utan för ungdomarnas skull, säger Osama Mohamed, 18 år.

Han måste till Kongo .för att få stanna här
_________________________________________________________________________________________________



Det är ju inte för intet man blir ifrågasättande!?


Tisdag..


Känns som livet tagit en helvändning.
Vet om det beror på att jag får sova mer eller om det är för saker och ting faktiskt börjar ordna upp sig?

Dom senaste dagarna har jag tänkt som en galning.
Pratade med en NykterAlkoholist/narkoman häromdagen som berättade om hennes tro till gud, vi disskuterade i några timmar då jag finner detta ämne intressant. Jag förklarade för henne att jag helt tog avstånd för den tro hon hade.. Men hon trodde mig inte.. "Åhh nej, inte en sån där människa som inbillar sig att hon ska få mig att tro på gud igen" tänkte jag.. Men hon frågade vad jag trodde på? Hon menade att så länge man hade en tro så var det strunt samma om det var gud eller ett handtag man trodde på..
Jag svarade att jag tror på mig själv och det räcker mer än långt. Hon nöjde sig med det svaret och sa "Alla finner vi olika vägar till den högre makten" Och att i mitt fall var jag själv den makten isf.

Jag blev nyfiken och frågade vad hon menade med handtaget och hon berättade att många av hennes vänner hade sin tro på ett handtag. Det kunde symoblisera mycket.
Ett fast grepp, något som öppnar och stänger dörrar osv.. Jag skrattade lite..
Men just det har jag funderat på. Det är ju inget att skratta åt. Det är ju faktiskt en jävligt bra grej.
Om man inte tror på sig själv, eller gud, kanske man ska tro på ett handtag? Det är ju ganska bra ändå!

Sen pratade jag med en annan vän häromdagen. Vi pratade om avslut. Att ibland när man känner sig klar med grejjer kanske det är dags att avsluta. Men ofta kan det vara svårt. Om jag drejjar tillexemepel, kan skålen egentligen vara klar, men jag inbillar mig hela tiden att jag ska kunna göra den bättre istället för att bara göra ett avslut och se mig om vad jag kan göra för nytt på den tomma drejjningsplattan..
Jag kan känna samma sak i massa situtioner i mitt liv. Hur jag känner mig färdig med olika kapitel, men jag gör inget åt det. Det kan handla om allt ifrån människor som tar för mycket energi som man borde klippa med, eller att det faktiskt är dags att slänga den där gamla men ack så fina klänningen som jag kunde ha när jag var 14 sist..

Kanske dags att tro mer på sig själv och börja våga avsluta kapitel..?





Idag vaknade Tho halv sju. På strålande humör. Han har sovit hela natten, UTAN hosta. Tack och lov.
Johan åkte på jobb och vi klev upp. Han har borstat tänderna för fulla muggar, kollat barn tv och ska snart få morgon välling. En riktig mys morgon har vi haft. Bortsett från att han blivit så klåfingrig ;) Men han har lärt sig vad nej betyder så nu väntar jag bara på att han ska lära sig trotsa mina nej också.. Haha..
Spännande med utveckling.

Ikväll var min enda lediga kväll den här veckan. Men nu är även den uppbokad.
Jag ska låta bygga mina naglar. Har alltid hört att det inte ska vara möjligt då jag biter så mycket på dom. Men vi får se ikväll hur det går. En gammal bekant går utbildning och vill ge det ett försök. Jag tackar och tar emot :)

Sen kör vi två veckor på HÖG VARV..
JOBB: onsdag, torsdag, fredag, lördag, måndag...
Utbildning i Linköping där efter, Forever Young, och sen Utbildning i Målångsta helgen därpå..
Vi kör på i full fart och inväntar Juni som kommer med en härlig ledighet kanske? :)






Charmtrollet här hemma..

Idag ska vi ut och gå. Johan tyckte det skulle vara en bra idé att stanna idag då Theo varit så förkyld.
Men idag är han inte ens snorig och jag kan inte se någon fara med att sitta nerstoppad i åkpåsen med bra kläder, så jag trotsar det rådet och går ut iaf. Promenad.
Kan inte med att sitt ainne längre. Älskar att vara ute.
Fast idga hade jag velat haft Ronja med. En klok människa att byta tankar med. En sån som kan konsten att kunna skratta i motvind :) Fast å andra sidan har jag ingen som helst motvind just nu. Men det skulle ju vara härligt at ha sin bästa vän närmare s man kan skratta i medvind också :)
Kan inte riktigt acceptera att hon drar till Gotland och att vi kanske inte hinner träffas innan.. Fan.

Men nu ska jag fixa morgon göra här hemma.
Ha en fin dag. Det ska vi ha!


Kallskuret..

Jag pysslar och knopar ihop ett schema som Johan kan förstå sig på.. PLANERING! :)
Det blir kallskuret älgkött, potatisgratäng och gräddsås till middag.

Känner mig som 17 igen emellan åt och ser hur satans kul jag ska ha dom kommande åren. Jag tror och hoppas på det iaf.. Och hoppet kommer man ju långt på!?

Theo har sovit som tusan idag och nu är det full rulle här hemma. Han borstar tänderna  för fulla muggar och samtidgt rinner tårarna, inte för att han gråter. Det är nog förkydningen och därmed blir vi inomhus imorgon och hoppas det blir bättre. En städ dag kom lägligt..

Jag dagdrömmer i vanlig ordning och ringer min chef. Hon berättar om livets baksida och jag kan känna en uns sympati faktiskt. Men vi pratar om möte och om mitt nya schema denna månad. Plockar dit och bort för att det ska funka.. Jag kan se nya friluftskläder då lönen kommer...

Nu väntar potatisgratängen (som var färdig i en påse, bara att värma på) ;) i ugnen och Johan kliver innanför dörren vilken sekund som helst. Det enda som skulle göra denna dag bättre än den redan är, skulle vara att Theo inte var så förkyld och att min ytters lilla huvudvärk dunstar bort..

"Jag kan se ett vildmarksbad, en fin trägunga och en stor rabatt med MASSOR av fina blommor och kryddor"






Frisk luft.



Har haft en kanon dag ute idag. Mötte upp dessa guldklimpar för att handla lite.
Sen gick vi till lekparken. Barnen sov i deras vagnar så jag och Tessan kunde äta glass och surra i lugn och ro :)



Men sen blev det fart när dom små trollen vaknade. Felicia bjöd på den snyggaste frisyren :)



Theo mumsade gröt för fulla muggar.



Sen blev det lek. Theo är dyng förkyld och idag visade han sig inte vara på riktig humör stackarn..
Men det var ändå kul att leka så länge det gick :)



Felicia var det fart på iaf. Hon var överallt och ingenstans på samma gång :) Härliga unge!


Efter ett tag kom Emma och Carina och gjorde oss sällskap. :)



Tessan och FLisan :)



Grubblaren..


Bus!



Det var härligt ute så länge solen var framme, blåste lite kallt, men vad gör det?






Gobitarna.



En bra vän!



Jag packade ner snorisen i vagnen och jag tror vi håller oss inne ett tag nu så han inte blir mer förkyld.
Så gick vi hemåt. Nu sover han gott i vagnen.
Jag ska klura ut vad det ska bli för middag eller om gröt vore ett alternativ för herren i hemmet? Jag är inte ett dugg hungrig och allmänt less på mat just nu. Får se vad som händer med den frågan..

Ikväll är det jobb. Denna månad blir tuffare än tidigare. Känns som jag och Johan gått i skift ganska mycket men nu blir det ännu vassare maj månad ut då jag tagit på mig alla Claudes pass på mötesplatsen.
Det får gå.

Mitt sommarjobb är klart! SÅ SJUKT UNDERBART!
Jag kommer jobba på min pappas företag hemma i Norrland. Med start i slutet på Juni.
Det innebär alltså att jag och Johan kommer vara lediga tillsammans i början av sommaren.. Men även sen också. Jag kommer jobba dygn hemma och det gör att jag blir ledig mer också. Känns kanon.
Dessutom får jag otroligt bra erfarenhet till skolan jag ska söka in på kring jul. Vi kommer få en as bra sommar.
Mycket bilåkande dock men Johan och Theo kommer vara en del i Ramsele också under dom dagar jag jobbar så det blir nog ganska mycket "semester". Dessutom får jag några dagar hemma i R ensam. Strax innan urkult i Augusti.. Allt är planlagt och känns toppen. Jag är tok laddad för jobb och är glad för Johans skull att det gick att ordna så han kunde vara hemma så pass länge. Var lite orolig där ett tag. Men nu löste sig ju allt :)
Det går ganska bra nu!  :)

Nu ska jag fortsätta stöka på här hemma ihopp om att få någon ordning.
Hann stöka ner ganska mycket ign efter att mamma åkt igår. Haha.. Men innan veckan är slut ska det vara tipp topp här igen.

Ha de bra.





SORAYA M.



Vi såg filmen, SORAYA M. Både jag och Johan mådde illa efteråt.
Man fick se hur en kvinna stenades till döds av byfolket för att hon anklagades för att varit otrogen.
Hon var oskyldigt dömd för att männen i byn skaffat falska vittnen. Hon skulle stenas för att hennes man inte hade råd med två fruar. En måste dö..

Det är en verklighetsbaserad film som jag rekomenderar alla att se.
Jag kunde somna tacksam igår. Tacksam för att vi iaf har ett ganska fungerade skyddsnät i Sverige.

Efter filmen gick vi som två zoombies och deckade i sängen.
Theo vaknade halv sju och ville ha välling.
Johan klev upp och fixade och mer minns jag inte. Jag var så OTROLIGT TRÖTT....
Vaknade igen då Theo i princip hoppade i den lilla hagen som Johan lagt upp så han inte skulle kunna ramla ner.
Halv åtta fick han nog, då var det dags att stiga upp.. överlycklig springer han nu runt i gå stolen..

Jag ska värma vatten och fixa en termos. Ta fram lite fika och packa skötväskan.
Sen ska jag invänta Tessan och Flisan som jag tror ska komma idag. Vi ska uträtta lite nyttiga saker.
Sen tänkte jag höra om dom har lust att följa till lekparken kanske..

Ha en fin dag.


Kalas tider..



Igår gjorde vi oss klara och gick ner mot stan. Det började små regna så jag och Johan tog taxi medans mamma och Theo gick. Efter ett tag vräkte regnet ner..


Vi njöt en as god middag på helt enkelt och drack gott..




Vi lyssnade på politikernas tal men gick sedan vidare mot Anders och Carina.



Regnet kom tillbaka och den här gngen värre än tidigare..
Det blev en taxi igen..


Men det var riktigt trevlig med lite tid ensam med Johan :) Knäppskallen nr 1 :P 


Sen drog festen igång. Hur trevligt som helst!




Anders hade styrt upp lite lekar :) Mitt "lag" kom trea!!!


Vi hade skit kul och vid 20.00 begav vi oss mot konserten.

Hoffmaestro var hur bra som helst!!!!!! Jag dansade som aldrig förr, en stämning som jag aldrig tidigare upplevt!
Efter den gick vi tillbaka till lägenheten och sen åkte vi ner på Heart Break. Även där dansade vi som galningar :) Skit skoj! Vid 13.00 ville både jag och Johan runda av så vi gick mot dalagrillen och där stannade vi och surrade med gubben där inne och åt kebab :) Haha..
Vi var hemma vid 02 och vaknade sen 10.00 idag.. Hur härligt som helst.
Mamma hade gjort det super bra. Och gissa om man blir tacksam när kliver upp till en ren lägenhet, ihopplockat, tvätten var vikt och grabben på strålande humör. Jisses vilken känsla.

Jag körde henne till tåget och kunde känna den där bittra känslan igen.. Fan, det slog mig att jag inte varit hemma sen i jul. FÖRBJUDET men sant. Det ska förändras.
Vi packade ner Theo i vagnen och gick ner på stan och mötte Jonas, Carina och Anders. Käkade mat på nian. På vägen hem hyrde vi film som vi ska glo på ikväll troligtvis.



HÄRLIGT ATT JONAS ÄR HEMMA IGEN!

Har nyss surrat med Linus och tankarna blev många. Känner mig måttligt förvirrad men otroligt inspirerad och nyfiken. Tänk vad många möjligheter livet erbjuder, så varför tar man inte chansen?

Nu ska jag busa med grabben här hemma och sen krypa ner i soffan och sova lite.

Ha en fin kväll..




Tokiga Theo..



Hoffmaestro spelas här hemma. Jag har sminkar mig och Theo har sovit länge i vagnen :)
Johan gör sig i ordning och mamma leker med Theo på golvet.

Knasigt väder ute men härligt ändå.
Snart är vi klara att gå mot stan :)



Vi tog en promenad till Ica och Dollar :) Men nu är vi tillbaka hemma igen.

Ha en trevlig kväll!



1 maj.


I onsdags kom mamma. Vi gick på stan och kikade en stund sen började jag jobba.
Torsdagen var vi på stan HELA dagen och mina fötter värkte som en galning när jag kom hem.
Hittade en n affär, Suff4kids.. Med mina favoriter, Villervalla :) Theo fick ett par byxor och en super fin mössa av mormor.

Vi gick i alla affärer och käkade lunch tillsammans.
När vi kom hem lagade vi till älgstekarna :) Harry kom förbi också. God middag kan jag lova att det blev.
I går åkte vi till Valbo, gick i varenda affär där också tror jag :) Theo fick en jätte fin vårjacka av mamma :) Ja, han har fått lite av varje faktiskt. Tackar för det :)

Rebecca fyllde 24 :) GRATTIS!

Mamma och Johan skötte tvätten då jag tog på mig jobb.
Kanske den längsta kvällen i hela mitt liv. Allvarligt!
Om någon i Gävle, mellan 16 och 25 läser min blogg... KOM TILL MÖTESPLATSEN!
Vi hade tre besökare under hela kvällen, alltså mellan 17.00-00.00
Jag målade med akvareller och försökte få tiden att gå.
Det är ett as mysigt ställe så jag hajjar inte varför det inte kommer fler ungdommar.
Jag är van Brynjan, med 80 besökare varje kväll och ett sju attans drag..
Timmarna blir långa.
Men vi grillade korv och mamma kom och drack kaffe en sväng.

Ullis kom innan stägning så vi åkte bil runt i stan och kollade läget. Vilken kväll.
Det drypte av fulla ungdommar och jag undrar om ens hälften var mydiga?
Halv ett kom jag hem.

Halv sju vaknade Theo. Nej, jag var inte så pigg på att kliva upp, men ingen annan tycktes vara det heller ;)
Tur att Theo är på lysande humör :)


Att borsta tänderna har blivit en favorit syssla :)





Infinner sig detta humör går tidiga mornar och sena kvällar ihop ganska bra ändå :)



Tröttöga ;)


Som ni kanske ser har jag nu min kamera i funktion.
Jag fick en adaptor av Anders, till den behövde jag bara köpa en insats för 49 kronor, för att kunna ladda mitt batteri, så jag sparade alltså 350 kronor och år nu betydligt bättre bilder :) Tack!

Johan och Mamma sover fortfarnade och jag funderar på att leka jaga med Theo så dom vaknar ;) Nä då..

Idag är ju dagen med stort H! HOFFMAESTRO!
Vet inte vad vi ska göra på förmiddagen riktigt. Men vid halv dag ungefär ska vi göra oss klara för kvällen, gå ner på stan och äta och dricka gott, kanske ser vi en skymt av 1 maj tåget och avundas dom människor som står för sina åsikter. Jag skiter i mina idag. Vidare till Anders och Carina för att sen gå på konserten.
Då den blev framskjuten så pass mycket gissar jag på galej efteråt. Jag vill dansa!
Mamma håller skutan igång hemma :)


Det blir en bra dag. Solen är framme, Fiffi på tv och jag är as laddad ! :)

Ha en fin dag.


RSS 2.0