Bitande

Jag har haft en ihärdig huvudvärk i fyra veckor snart. Inte jätte ont utan ett obehagligt tryck i skallen :/ 

Men ikväll har Frida förvandlat mig till brunett. :) igår va vi ut och åt middag och sen såg vi bio, snabba cash livet delux. Riktigt bra. 

Båda barn är dåliga. Thilde har haft feber och snorar. Theo är kryare men har hosta.

Nu inväntar vi att se en film vi hyrt, tyskungen.

Ha de bra 

Vinterskorna?

Vi har nyss färgat håret på varandra här hemma. Thilde sover i vagnen ute och Theo kollar barntv. Snart ska vi ut och kolla på grävmaskinerna ;)

Jag gillar inte vinter, speciellt inte då man har ett par nya converse. Ikväll blir det middag och bio :) Hahah

Jag gillar bingo rimer! 
Han skriver om hur bra det fungerar med tvattbilen.se, dom ställer sin tvätt utanför dörren och har den ren och fin tillbaka nästa dag. Han får så otrolig mycket skit för detta. "Städa, tvätta och ta hand om sina barn är vad livet går ut på"?? Vilken bitter människa droppar den kommentaren? Jag hade lätt, utan att blinka, om jag haft dom pengarna gjort presic samma sak!
Fan va härligt att ha hemmet städat och tvätten tvättad utan att ha lyft ett finger. 

Därför hoppas jag extra på drömvinst ;) 

Sov gott 

Wiiii

Onsdag. Svärfar har åkt och Frida har anlänt :) hon kastades in i Theos hysteriska utbrott över lite vatten. Vi har ätit tårta för hon har fyllt år. Jag har varit på Zumba och det var jätte kul. 

Imorgon är det lungt, framåt kvällen. 
Då ska vi på bio, jag å Frida.

Ha det bra.

Ibland.

Vissa människor sätter ner foten. Säger direkt vad dom tycker och är alltid ärlig. Det är modigt. Jag brukar ligga ganska lågt. Inte alltid säga ifrån, men självklart när jag måste. Vissa går så där onödigt långt och säger ibland mer än vad som behövs. Det har jag svårt för. Rätta inte mig om du verkligen inte måste och gör det framförallt inte vara för att framhäva dig själv. Det är sånt jag går igång på, det gör mig arg. Ibland kan jag fundera om sånna människor är född på samma planet som oss andra. Dom som hela tiden oavsett vad måste lägga en kommentar, om ditt och datt och i dom flesta fall också helt oförstående varför man rynkar på näsan.. Jag gillar landet lagom. Ta för dig. Men ta inte av andras plats, trampa inte på andra. Var inte så urbota dum och blotta varenda tanke du har, det är inte nyttigt. Du kanske inte behöver säga att jag är skit snygg i håret men säg för fan inte att jag är ful även om du tycker det. Tex.

Jag kan bli så arg på mig själv ibland då jag vet att det är nu jag borde säga nått. Men jag skiter i det för att det är bekvämt att observera, att nicka. Eller att bara ta avstånd för att det är lättast så. Jag gillar inte dom som tar av min energi, den är dyrbar för mig och jag vill gärna dela den med dig som ger mig energi tillbaka också. Men i alla fall är det inte så och jag tränar hela tiden på att inte beblanda mig sånna. Jag övar och övar på att vara rädd om det som är mitt. Idag går det bra. Men det kommer stunder ibland då kan nypa mig i skinnet och tänka att nu räcker det. Om man blir illa bemött i kassan på Ica eller i försäkringskassans kundtjänst är två exempel.. Men jag strycker oftast medhårs och instämmer nickande. Sen blir jag arg på själv för att jag inte talade om för den där människan att jag minsann inte gjort någon för den där sura minen och den höga sucken när jag betalar mina varor. 

Vi stöter ju alla på så kallade energitjuvar. I mina ögon finns det två sorter, det är dom som ältar, ömkar och hela tiden tycks ha rätt, aldrig en uns förmåga att förstå varför negativa situationer alltid upprepas, aldrig släpper in tanken på att det finns en omgivning. Och dom som målar upp fasader av en idyll. Inbillar sig själva så in på djupet av en verklighet som inte finns. 

Gudarna ska veta att vi bråkar här hemma. Jag smäller i köksskåpen mellan varven, ibland bara för att jag är tagen i stunden och jävligt barnslig. Ibland för att jag är så ofantligt trött på Johans tjat eller vad det nu kan vara. Han blir less på mig med. Det är inte konstigt. Jag hade varit mer orolig om livet var likgiltig, att vi bara fann oss i hur saker och ting är. Men att säga att allt hela tiden är en dans och lika enkelt som då vi var 14, det vore ju att ljuga. Vilket jag också kan göra ibland tyvärr. Men inte för mina bästa vänner eller min närmaste krets. Där finns ingen anledning att ljuga om nått. Vad har man då sina närmaste vänner till, om man ska sitta och ljuga. 

Jag menar inte någonstans att jag är bättre än någon annan. Tvärt om. Jag måste verkligen träna stenhårt, varje dag på att inte vara så rädd för en konflikt. Jag tror att man utvecklas av konflikter. Men jag är så långsur själv så det kanske beror på det? Jag vill inte att nån ska va arg på mig 15 år framåt för att jag råkade säga en annan åsikt. Jag måste ju träna på det också, att inte va lång sur.

Sen jag fick barn har jag blivit bättre men jag måste ändå träna. När det kommer till barnens bästa rör det mig inte i ryggen vad andra tycker. Men när det kommer till jaget är jag ofantligt rädd för vad andra ska tycka. Jag kan tycka det är super spännande med allas olika åsikter, och ofta tycker jag inte alltid lika som den tycker så mycket om. Det är ju inte hela världen. 

Ibland har jag träffat någon som är så urbota korkad att jag funderat på om det är jag som är krockad???Luften

Satan va jag har varit effektiv idag. 

Storhandlat, dammsugit och skurat över och undervåningen, röjt i källaren, putsat fönster, tvättat, lekt ute med grannarna, promenerat, lagat mat, bakat. Men nu har luften gått ur mig och jag är däckad i soffan! Totalt! Kollar idol. Tycker verkligen alla är bra i år. Fick städhjälp idag :)
Fötter

Jag hade gett mig faan på att ta 15000 steg idag, ja jag har en sån där räknare. Nu går jag och lägger mig. Efter zumba passet hade jag 30211 steg och mina fötter gör ont. Vi gick till och från dagis två gånger, promenad hemma, gick inne på birsta och ja jag har gått konstant hela dagen bortsett från bilresan till o fram birsta och tillfrån gymmet. Det lär knappast upprepas imorgon. Knappast.

Vi hade fått ett paket på posten idag. Snygga ittala vinglas från mina vänner i bröllopspresent :) det värmde. Och va roligt det var att få kasta några Ikea glas för att låta dom pryda vitrinskåpen istället. 

Jag var och köpte overoll till Theo idag, han fick den av Linus o födelsedags present. Vi kör kax i år igen. Tyckte den var grym förra vintern (bäst i test). 

Dags att sova. Imorgon ska vi handla hem lite mat sen tror jag vi går till skogen och kolla när dom avverkar, det var uppskattat idag :) 


God natt!

Sociala medier.

Ibland tröttnar även jag på fb & ig. Speciellt idag! Tack å god natt.

Tipsrunda & idol

Vi har haft en fantastisk dag. Thilde har fått en gåstol. Och IOM att hon är så burdus så köpte jag en tyghjälm också :) 

C&F är här och vi har käkat hamburgare, gjort läxor och gått tipsrunda i skogen. Ikväll har vi sett idol. 

Jag tänkte berätta om vårt nya system men innan det vill jag bara snälla påpeka att vi alla är olika och alla pekfingrar undanbedes. Många drar öronen åt sig kring just detta med "belönings system" som många kallar det. Jag skulle säga "förtjänings system". Theo är världen bästa grabb, utan tvekan, men som alla andra kommer också han in i perioder där skriken och hysterin tar över. Jag är ganska trött på att behöva bråka kring varje grej, varse det är skorna som ska på eller bilbältet. Inte så att jag inte tar konflikten tvärt om men ändå. Man tröttnar. Så nu har vi infört det berömda och hatade stjärn märket (fast i detta fall är det blixten klistermärken) vilket innebär att när Theo inte bråkat, när han lyssnar och allt funkar, självklart kan man inte begära en felfri fyraåring men jag tror ni fattar? Så får han det där klistermärket på kvällen och efter tillräckligt många märken får han en LITEN leksak/serietidning. På hans egen önskan får han välja om han vill vara som han säger "dagens hjälpreda" som dom har på förskolan tydligen och det innebär att man får hjälpa till att duka, vilket han ser som något jätte roligt :) hittills har det funkat klockrent. Han tycker det är roligt och vi slipper dom värsta Dalarna. Han har dessutom slutat med tutten. Det är så klart hur bra som helst, men jag kan ändå inte låta bli att känna att det sista av min "bebis" liksom försvann ;) helt utan problem så som med blöjan. 

Nu ska jag sova. Imorgon ska dom större med Johan på laserhallen och köra go-cart. Jag och dom små drar på loppis och förbereder en ny tipsrubda i skogen, den blev poppis :)

Ha det fint!


Funderingar

Jag undrar om jag felprioriterar min tid? 
Jag är mammaledig och Theo på dagis tis, ons, tor mellan 09-14.
Jag brukar ha fullt upp hela dagarna ändå. Ja ni vet med det som alla andra också gör. Tvätt, disk, städ osv, dom listorna tar ju aldrig slut. Nu har vi dessutom två-fyra kvälls aktiviteter i veckan och bland detta ska vi klämma in tid för träning, umgänge och annat. Min barnmorska har tjatat om att jag borde på Kyrkis med Thilde för att träffa andra mammor. Jag har fortfarande inte varit där. Det låter säkert jätte dumt men jag har inte tid. Jag har förmodligen tid att gå dit ibland för att Thilde skulle få leka och så, men jag har inte tid för nya bekantskaper, tragiskt kanske men det är så jag känner. Jag gillar att träffa nya människor men som livet är idag är det fullt upp att vårda dom redan knutna kontakterna. Och för Thildes skull har vi bebisar runt oss som vi träffar. På Facebook kryllar det av grupper, bland annat "mammor med barn 2012" där det ständigt skrivs "någon som vill umgås?" "Någon som vill ses på norra?" "Vad gör alla idag?" Jag får nästan panik när jag ser det och tänker om det är jag som är knäpp eller varför verkar andra mammalediga ha tid till att umgås så mycket? Har inte dom också hem som ska skötas, mat som ska lagas/handlas, aktiviteter som ska köras till, kläder i drivor som ska tvättas/vikas? Jag kan bli galen av den här tanken och har ändå svårt att fatta var folk får all tid ifrån? Kanske beror det på att vi under hösten just inte varit hemma så mycket så saker släpar efter? Men ändå, vardagssysslor har ju alla. Får fundera en sväng till och kanske bege mig till Kyrkis som hon säger. Hur gör ni?

Landskamp

Det är fotboll på tv. Tråkig kväll med andra ord. Ännu tråkigare är att vi är magsjuka igen, om det nu är magsjuka. Allvarligt? Typ 4 gånger på tre veckor har jag varit dålig. Mycket märkligt. 

Jag mår ok nu. Thilde verkar må bättre.  
Jag har verkligen inte tid att vara sjuk. Jätte mycket som behöver göras. London

Jag har hört många säga "jag blev förälskad i stället" men aldrig upplevt det själv, förns nu! Kanske var det för att jag just inte hade några förväntningar på London utan mer hade fokus på att få vara med kompisar, men vilken grej. Jag har som sagt gått och förälskat mig. 

Förmodligen var det mycket tack vare resesällskapet som hade sten koll på bra ställen och iochmed det gick det smidigt att ta sig runt osv men ändå.. 
Jag vet inte vad som gjorde att jag föll så pladask då jag varken är vidare förtjust i öl eller fotboll ;) men jag hade kunnat suttit nykter på alla mysiga pubar i evigheter, kollat på människor och pratat med umgänget! Alla möjliga olika människor, galna och inte galna. Snygga byggnader, fräcka butiker, så otroligt många alternativ, jag ville helst fråga alla människor vart dom var på väg och jag trodde inte att det skulle skilja sig så kulturellt mellan England och Sverige. Men det var lättsamt helt enkelt. Folk var sig själva på ett sätt som jag älskade. Husen, byggnaderna var ju just så som i filmerna, gamla och vackra och det ångade från fönstren tidig morgon ;) 


Nu är vi hemma och jag ligger i min egen säng. Borta bra men hemma bäst.. Även om tankar går tillbaka på dom dagar som varit. Möten med nya människor, härliga höga skratt, galna uppdrag och bara en känsla av att få vara på ett så där ovanligt sätt. Alla nya intryck och upplevelser. Vem kunde ana att den stad jag kanske sist av allt hade i tanken på att besöka, innan våra vänner skulle flytta dit skulle komma att bli min största kärlek hittills. Charter resor i all ära, bekvämt, du vet vad som väntar, du vet vad du får. Men en weekend i London var just vad vi behövde och även om ögonen blöder en uns av trötthet kan jag känna att det varit så värt det för det har varit så otroligt roligt och häftigt! 

Back on track nu då. Hur bra känns det inte att krama barnen efter att ha varit borta. Det är det bästa som finns. När den där pruppfiskorven testar gränserna redan efter 30 minuter tillsammans men då gör det inget, för jag har ju längtat efter med. Eller när Thilde visar att momma lärt henne ställa sig upp själv (på gott och ont, hämnden blir ljuv)

Vi har en ganska intensiv vecka framför oss så imorgon startar vi med en rivkick! Brucetta är min nya favorit, Ica maxi fyller 20 år, gympa, träning, städning, målning, ja listan är lång men det är just efter ett avbrott som man uppskattar det där med att få komma hem. Starta den där tvättmaskinen som iaf jag så innerligt hatade innan jag åkte och framförallt att ha fått lite ny energi till att starta nya projekt och planer. 


God natt!Semester. Omtag

Det är väl dags igen?

Jag har varit på Kreta en vecka med min vän Emma. En vecka jag sent kommer glömma. "Dom har nog spårat" tänker ni men ack så ni misstog mig. Jag kan räkna vinglasen på en hand. Men timmarna av sömn tappade jag räkningen på och sol.. Slappa dagar. Just som vi behövde. Tidiga kvällar och tidiga mornar. Vi slösade inte på en endaste soltimme och som vi badade. Det var verkligen toppen.

Men nu är jag hemma. Vardagen. Underbart det med efter en semester på bortaplan. Theo har kollat syn och hörsel. Kanon gick det.

Jag mest njuter. Visserligen är det kallt men jag gillar hösten ändå. Så där när det biter i kinderna.

Johan har köpt en båt. Vi får se hur mycket han blir hemma när öringen väl kommit.. Haha. Imorgon köper vi flytvästar (ja mamma, även till oss själva) Vi är bara hemma i helgen. Tar oss för med huset. Badhuset. Andas hemma luft.

På torsdag åker vi till London på andra äventyr. Det blir spännande.

Ha de gott.


RSS 2.0