Night.

Känner mig depp.
Det är lika slitsamt varje söndag. För oss alla.
Jag tycker det suger, Johan tycker det suger. Theo blir ledsen.. och Thilde.
Ja hon fattar ju inte men skriker ändå.
Söndagar suger.
 
Jag har packat. Bilden är proppad och då är knappt hälften med. Det löser sig väl.
Snusar som en galning när jag blir less. Istället för att proppa i mig läsk och kola.
Den enda lasten är värre än den andra. Nå ja.
 
Jag är bra trött på huset också. Känns som att det finns så mycket vilja men NOLL kapacitet till att få något gjort.
Den lilla tid som finns över går gärna till annat än att fixa med allt. Dessutom kan jag inget. Jag suger på hus.
Jag visste knappt hur man bytte propp.
 
Vi hade iaf en super mysig dag/kväll med Anna och Anders igår. Skidor, God middag och Hypnotisören, den var verkligen bra. Hade höga förväntningar och jag blev inte besviken :) första gången det händer tror jag.
 
Jag har packat ner alla våra knivar för dom ska slipas. Så har jag med mig presentkort på Hem & fritid.
Kanske har dom en overol till Lillan då hon växer fortare än jag hinner blinka.
 
 
Theo har hakat upp sig. Han säger VARFÖR hela tiden. Vad jag än säger..
 
Theo, ta på dig mössan!
VARFÖR?
 
Theo ät upp maten!
VARFÖR?
 
Theo jag måste på toaletten!
VARFÖR?
 
VARFÖR VARFÖR VARFÖR VARFÖR???
Och om jag skulle svara DÄRFÖR blir han skit sur och säger att man inte får svara så.
 
Dessutom har han fått för sig att jag inte får följa till Ramsele, jag får köra dit han och Thilde och åka hem sen och så är det för att jag är så enorm säger han. Bussig grabb! ;)
 
Det känns som om vi har ganska mycket oflyt just nu. Eller de ena jävliga avlöser det andra.
Men ska kanske inte klaga.
Men idag när vi lämnat Johan på Biltema åkte jag och barnen till biltvätten och ungefär när jag känner kalla våta droppar på mina händer och upptäcker att det läcker in vatten i bilen då drabbars jag av sånt där skratt gråt anfall. Jag kunde inte hålla mig. Jag tänkte i mitt stilla sinne att bilen lika gärna kunde falla samman på plats.. liksom bara försvinna. Men det gjorde den ju inte så vi körde ut ur tvätten och hemåt med vatten som droppade ner i mitt knä.
 
Imorgon iaf. Då ska vi stanna till en sväng i örbäck och lämna tåg till Lucas. Sen åker vi vidare till Ramsele då.
Träffa familj och vänner. Åka skidor. Sova? Promenera, det ska ju tydligen bli mildare.
Man behöver ju komma bort för att längta hem. Det gör gott just nu. Om bilen tar oss fram vill säga ;)
 
Mildare väder kan vi hoppas på. Idag var vi ute ett tag, vi gick till affären och pulkabacken och dra åt satan va kallt det var. Jag och J tjaffsade innan vi gick hemifrån. Jag hade bara leggings på mig och han dumförklarade mig att jag inte hade täckbrallorna. Jag tjurade ihop och menade jag att jag skulle inte frysa.
Jag sa aldrig nått men dra ända in i märgen va jag frös. Sista biten hem halvsprang jag för låren bärjade domna bort och värka. Väl vid pulka backen var jag så frusen att jag gick upp och ner i backen för att få upp nån värme. Men jag sa inte ett knyst trots att jag trodde jag skulle halv dö där ett tag. Det var SVIN KALLT.. Men jag skulle aldrig erkänna att han hade rätt.
 
Gungorna vid pulkabacken är poppis.




Och jag frös.. haha


Jag vet iaf att jag lär ta täckbrallorna nästa gång.
 
Thilde sover och har gjort det... hur länge som helst bortsett från mat.
Theo sover.. så jag borde inte sitta här. Ska bädda ner mig själv också.
Har ju en automatisk väckarklocka som drar igång som en duracell kanin innan 07, ingen som gillar att dra sig i sängen på morgonen, Och gud nåde om man skulle ligga en sekund längre än vad stor bossen anser, då får man höra kan jag lova ;)
 
God natt vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Energi

Frustrerad är bara förnamnet men MINIFOM droppar och dr Brown flaska kanske kan göra susen. Tanken på att jag nog kan lösa det själv har blåst bort.

Kanske är det tur att Johan jobbar borta då jag tidigare läste om statistiken för separationer mellan dom som har barn med mag problem ;) skämt å sido.

Nu gör vi några ärenden innan Anna och Anders kommer på besök och fyller huset med lite positiv energi då natten tagit det mesta av den varan.

Ha de gott


Vilken dag

Sandra beställde en jätte fin vagn. Brio Go :) jag köpte en "hållare" till Thildes mobil som hon fått av min kusin.

Vidare till simhallen. Kass kondis men det var iaf skönt att röra sig lite. På vägen hem köpte jag fika till några av grabbarna på jobbet och min arbetskamrat som kom och hälsade på :)

Ikväll äter vi lax till middag. Theo är helt slut efter en kulig dag med moster :)
Jag har nyss pratat med Anna. Vi hade tänkt åka skidor på södra berget men det var tävling där så vi får ta spåret här istället, efter det lagar vi middag tillsammans :)

Thilde har fått droppar, dom ska inte ge verkan förns om några dygn så jag stålsätter mig inför ikväll.

Ha de gott!


Minifom

Nu skiter jag i det här. Imorgon ska jag bränna första slanten av lönen på MINIFOM och hoppas att dom hysteriska kvälls utbrotten ger med sig. Tanken på att det ger med sig av sig självt känns avlägsen just nu. Är det något som tär på psyket är det bebis skrik. Vare sig man är trött eller inte är det sjukt JOBbIGT att inte kunna trösta. Blä för dom senaste timmarna.

Annars har dagen varit bra. Jag har haft möte här hemma med planering av bonus barnen. Fanny och Pontus har hjälp mig med barnen så all tvätt är undan stökad :)
Theo är veckans vän på dagis vilket innebär att han har en kappsäck med sig hem där Betty och Bruna bor (två gossedjur), i kappsäcken finns bebiskläder, en tandborste och blöjor också. I en vecka ska vi nu ta hand om dom. Och det ska skrivas dagbok varje kväll (som om det inte redan finns nog att göra) och sen ska dom tillbaka till dagis där Theo ska berätta om sin favoritleksak hemma och hur Betty och Bruno haft det hos oss. Jätte roligt att dom hittar på sånna saker, dagboken är ända sen 2009 men jag hoppas också att han inte tar det på blodigt allvar ;)

Johan har kommit hem <3 visserligen till en super trött Theo och en Thilde som bjuder på monster vrål, men hon verkar äntligen komma till ro.

Imorgon ska jag träffa Sandra, jag ska följa henne och beställa en barnvagn åt hennes groda i magen ;) efter det åker jag och simmar. Theo ska med min syster till Drakborgen sen ska dom bada. Johan och Thilde får roa sig :)

Hoppas på en betydligt lugnare kväll imorgon. Så jag antar att vi välkomnar våran helg med magont på lillan, Theo som leker ingenjör och vi andra som pusslar för att dom små ska vara nöjda.

Om jag ändå bra kunde käka en påse karra. Haha men nää, så blev det inte.

Ha en L U G N kväll ni som kan :)
Sov gott


:)


Thilde bjöd på en timmes vila innan storebror kom hem idag. Man hämtar sig ganska mycket på ganska lite.
Från att Theo satte foten hemma har det varit FULLT ÖS.


Men då passade hon på att sova.. så klart.


Väntar med spänning på att få åka till gympan. Och vilken succé. Den första vi mötte var Ester, det visade sig att hennes mamma var en av ledarna :) och så kom Sotti, Två av Theos favorit brudar. Han verkligen njöt och tyckte det var såå kul. Han grät när det var slut. Och jag blev glatt överraskad att se hur duktig han var, Klättrade i ribbstolarna med bravur :P




Så nu vet vi vad vi gör kommande tisdagar, När vi kom hem kom pappa hit och det var våran tur att träna. :)
Det var kul och jag skrattade så grät en sväng,

Theo badade och somnade som en stock utan att ens blinka. Thilde somnade med pruppar ocg gnyr lite. Jag hoppas innerligt att hon kan sova bättre inatt, Det behövs.

Morgomdagen är förberedd. ÄNTLIGEN kommer dom större barnen hit :) Jag längtar.
 
ha en fin kväll.

Omtag

Jag är trött. Så ögonen blöder. Tips på hur man vänder dygnet på en bebis? Inatt har vi kanske sovit två timmar. Bag överlever men det störiga är att Theo vaknar och jag vill att han ska orka med sina dagar som vanligt.

Vi gav upp vid 06 och gjorde morgon då. Snart ska Theo till förskolan och leka av sig. Jag ska försöka sova eftersom det verkar passa tösen bättre att sova på dagen. Störigt!

Ikväll är det barngympa. Det har tjatats o en vecka snart :D
Jag trodde jag hade träningsvärk igår men det var en Fis I Rymden, idag däremot har jag värk :)

Nä starta bilen då och ge sig ut i kylan. Brr


BRA DAG!



Thilde har haft en bra kväll :) 




Och vi har varit i stallet och kollat när Felicia ridit. Theo tyckte det var SKIT KUL :D



Thilde var måttligt intresserad. Det var viktigare att sova, men det blir väl så när man håller låda hela natten? 



Jag gick in i köket fram och tillbaka och hittade den här utslagna grabben på soffan när jag gick tillbaka. Han var trött efter att lillasyster väckt honom flera gånger under skönhetssömnen. 



Jag har varit och fyndat medans Theo var hos Pappa idag :) En byrå, matta.. 



..ramar..



..matta,,



Överkast. (egentligen till en 90 säng men med lite vikning funkar den ju till spjälsängen också :) 



..nytt kuddfodral.. 



...som sagt har natten varit minst sagt frustererande.. Theo har vaknat flera gånger. Thilde har skrikit, skrattat, ätit och i princip gjort allt utom att sova.. Det slutade med att vi alla 3 däckade på soffan. 



Jag har känt mig stressad hela dagen trots att jag inte haft en tid att passa. Vill hela tiden ligga steget före. 



Drömmaren som fick se "lilla gubben" i stallet idag. 

Imorgon är det dagis som gäller och jag får helt enkelt gå in med Thilde till andra sidan huset om hon sätter igång inatt också. Dessutom är det gympa premiår på eftermiddagen och Theo längtar efter att på springa, för att han är SÅÅÅ DUKIG PÅ Å SPRINGA enligt honom själv :) Så det ska bli roligt. Hoppas han är lika förtjust när det klart så vi kan gå varje vecka. 

Och sover tösen på timmarna imorgon kan jag lova att så ska även jag göra. Gasch va gött att få slumra på soffan. 

Allt är klart inför morgondagen. Har lyckats ramla två gånger ute när jag ska i/ur med motorvärmarkabeln så jag har skrubbat mitt knä och har ont i handen sen vurpan över skurhinken igår.. Känner mig som ett litet barn. 
 
Nu ska jag se om jag kan sätta in några timmar sömn på kontot. 

Ha en fin kväll. 

Skratta istället för att gråta

Ja kvällen har varit minst sagt kaos artat. Jag och Theo har haft en disskution sen imorse om hur han hanterar sina filmer (finns det en film av alla hundratals som fungerar skulle jag bli förvånad) jag drar dom små hoten "om du inte är rädd om filmerna får du inga skidor" blabla bl.a. Och känner mig som elakaste morsan i världen.

Då jag efter att ha matat Thilde i köket kommer in i vardagsrummet och ser att hela golvet är täckt av dvd skivor brister det och jag säger att han kan gå in på sitt rum och fundera över vad han har gjort.. Han knallar med ganska nöjd blick in på sitt rum (tror jag) och jag plockar och städar bland filmerna i tv rummet. När jag sen kommer in i köket får jag en chock. Det är vetemjöl och russin över halva köksgolvet och Theos stol står vid skafferiet så det råder ingen tvekan om vad som hänt.. I ilska går jag för att ge Thilde tutten och på vägen snubblar jag över skurhinken som står i hallen jo för jag hade just damsugit och torkat golven.. Vatten i hela hallen och det är ungefär då som jag bara garvar. Vilket kaos..

Theo sover sen ett tag men jag undrar hur han blir i magen efter att ha tryckt i sig halva russinburken. Imorgon ska han få vara hos min pappa medans jag handlar vettig förvaring till hans filmer..

Men iaf så var jag och Anna iväg och åkte längdskidor idag. Så fruktansvärt roligt och skönt med friskluft. Vi åkte direkt och kollade på ny utrustning då jag åker på mammas prylar som inte är i min storlek eller längd så har jag rätt saker blir det kanske ännu roligare. Just nu säger plunkan ifrån men så fort den tillåter ska jag unna mig skidor och åka resten av vintern :) nästa helg blir det åk på södra berget :)

Jag har mellan varven hunnit förbereda morgondagens mat. Lagt fram allas kläder. Vi ska ju till Theos stora förtjusning kolla när Felicia rider imorgon :) det blir spännande.

Nu ska jag försöka sova. Håll tummarna för en god natt ;)


Världens bästa.


Theo ville mysa med Thilde innan han skulle sova. Vem kan säga nej till det? ;) 


Jag minns att jag frågade Jocke hur han tyckte det var att ha två barn när jag ganska nyss blivit gravid. Minns att han skrattade och svarade "Ett barn är inget barn, Emelie".. I tanken fnös jag lite och tänkte att det minsann skulle bli en baggis. Skulle jag sagt den tanken högt skulle han skrattat idag och sagt: "Vad var det jag sa". Han skulle suttit som en fluga på väggen och gravat åt det fullstädiga kaoset som infinner sig mellan dom fyra väggarna på barrvägen emellan åt :) Brukar tänka på det han sa när det blir som mest stresigt och även tänka på hur 17 dom som har fler barn, kanske massor av barn gör? :) 


Den gångna veckan har präglats av biltrubbel. Pappa fick ett sten skott på sin nya strax efter att jag fått hem min. Och nu ikväll berättar syrran att det är nått knas med hennes pärla. Därav dom fins smsen ;) 
Jag har tecknar avtal med Falck och har nu full assistans och andra fördelar om bilen blir stående igen. 
Kan även berätta att på 3års kontrollen Theo var på visade barnmorskan olika bilder och ställde frågor. 
På en av bilderna var det en bil varpå barnmorskan frågade honom: 
"Vad ser du på bilden Theo?"
-"En Bil"
"Vad gör din pappa med bilen?"
(vanligaste svaret är kanske sladdar? Kör? Tvättar?)
Men Theo svarar:
"Lagar"
 
:)
 


Denna lapp satt på dagis häromdagen och jag kan inte sluta fundera på vart dom får allt ifrån? 


Ikväll har båda barn badad. Thilde gillar verkligen att bada även om det kanske inte ser så ut på bilden :) Theo har ju fått simglasögon, men det blev ändå ett himla liv när shampot skulle tvättas bort. 


UNDERBARA ÄLSKADE. 


Idag kom Pappa, Annika och Farmor och hälsade på. Vi bjöd på fruktsallad med vanilj Kessela. 
Johan fick presentkort på en fiskebutik och systemet. Vi har varit på Birsta och flanerat. Johan har fått tillsbaka sin mobil. Ny och fin. 
Vi skulle se p3 galan men jag tyckte den var ganska dålig så jag fixade med gardinerna och äntligen är dom uppe. Blä vad tråkigt. Speciellt när man hittat skit snygga på Indiska men i klass med plunkan :/ 
Det blev Theo som fick sina simglasögon, gympasockar (med blixten så klart) och en mössa. Thilde fick sig nån body och brallor i 62, hon växer så det knakar och jag har inte varit lika aktiv på tradera som jag var med Theo så jag ligger efter. Däremot hittade jag jätte fina kläder i stll 62 som jag fått ärva av släktingar så nu har vi en storlek framåt iaf. 

Imorgon ska jag evetuellt ge mig ut i skidspåret med Anna, om hennes pjäxor passar min fot och skida vill säga och om det inte är för kallt. Annars blir det en promenix. :) 
Sen lär det ju bli ångestpåslag igen då Johan återvänder till huvudstaden. 
Rackarns vad vi är trötta på det där. Men men.. 
 
Alla sover här hemma, så även den minsta. Men jag vill inte riktigt komma till ro. 
Spanar på Hasseluddens spa. Har bestämt mig för att åka med Ronja. 
Johan och Jag kan gå här i Sundsvall. Så på måndag ska ringa och kolla med lite priser och sen checka av med Ronja vilken helg vi drar. Jag vill att Thillan blir lite större och dessutom hinna lägga undan en slant då det inte direkt var i priskallar som var positivt överraskande. Men det verkar vara ett häftigt ställe :) 
 
Ska föröska ropa hit John Blud nu och se om han vill göra mig sällskap. 

Ha de gott. 
 
 
 
 
 
 

Brinn


Va?

Är skit sur att jag missade detta avsnitt för jag skrattade så tårarna sprutade förra veckan! Har jag kass humor eller?


Ni är så söta när ni sover ;)

Känner in lugnet på barrvägen. (Före stormen?) hoppas på att Lilla T sover bättre inatt.



Tyst.

Thilde har varit besvärlig under natten så jag passade på att sova och skippade morgonpromenaden. Mamma gick med Theo :) 




Ska inte skriva mer om bilen. Mer än att den är hemma. Underlättar massvis. 
 
 
 
 
Hämtade Theo gjorde jag däremot, tog mina raska och lyssnade på Ronjas podcast tips. Hanna och Amanda. Bra faktiskt. Just det jag lyssnade på idag handlade om otrohet. Låter kanske inte skit kul men det är ändå kul att lyssna på dom..
Theo surrade hela vägen hem och vi hittade en snö klump som vi tagit in och ska se om den kan förvandlas till vatten ;) Vi träffade Embla efter vägen också, hon hade fått ett akvarium och Theo var snabb med att berätta att han ville ha ett likadant, men inte med fiskar i, utan i hans skulle det vara hajar och krokodilen. Jag är inte så förtjust i den idén. 
 
Efter vi ätit middag klickade vi hem 2 stycker kalle kunskaps spel som jag fått tips av förskolelärarna att köpa hem. Begränsa hans spel tid och välj vad han spelar. Någon mer än jag som har spelnördar hemma? Vi har iaf kommit med i den barngrupp som jag önskade. Tidigare än alla andra vilket är bra då jag inte vill komma hem senare än läggdags och på promenad avstånd, samt att det gick hur bra som helst att Thilde är med under gympa timmen. Perfekt med andra ord. Så vi skippar Söråker ikväll och väntar med spänning på att tisdagen ska komma så vi får prova på. Hoppas verkligen han vill gå. 

Mamma har tagit bilen till Birsta och när hon kommer hem är det Thildes tur att bada. Theo sitter nybadad här brevid och kollar bolibompa. 
 
 
 
Ha en bra kväll!

Tur

Mamma var med Thilde under förmiddagen medans Pappa hjälpte mig med bilen. Hur skulle den här veckan sett ut utan mins päron?

Hur som helst så gick allt som kunde gå fel, fel imorse med bilen. Då vi äntligen fått den på plats bogserade vi den till verkstaden där dom snällt bytte batteriet och jag var lättat. Glad i hågen vred jag om nyckeln och allt jag hörde var ett klick!! Kortslutning sa dom. Ungefär då nådde jag bristningsgränsen och fick kortslutning själv. Pappa körde hem mig och så var det med det. Mamma gick och hämtade Theo och sen åt vi middag. Ikväll har vi bara tagit det lugnt.

Morgondagen är förberedd. Klockan ställd. Det blir en morgonprommis till dagis om det inte är allt för kallt.

Hoppas att dom fixar bilen under morgondagen, det återstår att se.

Nu knackar John blund på dörren

God natt


Sömn



Att somna halv tolv, vakna åtta och inse att Thilde bara vaknat en gång (05) gör mig glad. 
Vi är utvilade och på gott humör. 



Så kanske jag kan vara lite positivare idag :) I lördags eftermiddag kom familjen Nyman. Vi åt god mat och nyttiga snacks.. Surrade och skrattade. Barnen lekte tills dom var helt svettiga. 
Dom stannde över natten så det blev mys även hela söndag förmiddagn (innan helvetet brakade lös) ;)

Johan ringde igår och berättade att jag INTE skulle lämna in bilen. Jag skulle byta betteri själv och se om den funkar först. "Det är lätt, sen är det en pool som ska kopplas loss och vara ur i två minuter för att nollställa datorn" Hmm, ok. Ja det är lätt det där. Med tummen i arslet får jag en känsla av att jag kommer få ringa över Mattias och be om hjälp, om inte mamma är ett snille och kan fixa det vill säga. 




Men iaf.. humöret är gott och det kommer lösa sig. Men tro inte att jag är vän med min bil för det. 
Känner mig fruktansvärt sviken av pärlan som ska sätta igång och ställa det.. Nu räcker det med våra kostsamma barn, vi behöver inte två till som äter oss ur huset. Bilar kommer aldrig bli mina vänner. Bara något jag utnyttjar. 

Jag och Theo har ätit äggröra till frulle och nu kollar vi på Greta Gris. Han har sin byggare bob tröja på sig som han fick av Lukas och han har klät på sig helt själv idag, även tshirten. Kallingar är ut och in, men det får väl så va :) Han är grymt duktig. Däremot har han börjat vägra vara med kort :/ 
Appropådet borde jag boka in fotografering. Thillan måste ju få vara med i tidiningen för 17. 
 
Ha en bra dag i kylan. -21 i forsmon idag.. Brrr, 
 

Galla

Jag tänker spy så vanisinnigt med galla nu, för värre eftermiddag var det längesedan jag hade.. 
Tack och lov var Martin och Emma kvar och hjälpte oss med bilen. 
Som är paj. Jaha, det var ju kanske inte oväntat då våra bilar med väldigt korta mellanrum har en tendens att falla samma och fullständigt äta upp våra pengar.. Jag fick rysningar. Men Martin stannade och hjälpte Johan att få igång den sen fick den varmköra ett tag ute. Det sög ändå lite för varenda lampa i hela bilen lös och den lixom levde sitt eget liv.. Men den startade iaf.. 
Sen kommer pappa hit och vi skulle väga oss. Hade jag gått ner? Inte ett jävla gram heller. 
När det var klart och pappa skulle åka kommer Johan in och berättar att min bil INTE startar.. 
 
Till saken hör att det just den här veckan som Johan kör, annars brukar jag har förmånen att ha två bilar hemma.. Men det slår väl aldrig fel.. Ja, tänker kanske ni, ta bussen då.. Men nää, jag tar inte bussen. Dels för att den knappt går här ute i skogen, dels för att det är -20 och buss med en treåring och en bebis på en månad får mig att rysa.. Kalla mig präktig eller vad som helst. Men ne. 
Dessutom är det första veckan jag blir ensam med barnen. Theo börjar dagis, han ska på barngympa ganska långt härifrån och treårskontrollen i Timrå. 
Så ja, det blir att ta aset till verkstaden imorgon.. Göda dom grodorna med mera pengar.. som jag har så gott om denna månad!!! (%&¤#"!"#¤"#¤#!!¤%&/) 
 
Och så packar Johan väskorna och jag vet att livet som "ensamstående" knackar på dörren. Det suger. Absolut enda gången det är till fördel att han ligger borta är när han får sin lön, och det är inte värt det. Nee, det är inte det. 
Vi får ju ändå lägga pengarna på bilarna. HELA TIDEN! 
 
Thilde är grinig och jag ska prata med BVC om vad jag ska förändra, göra för att göra det bättre för henne. Antar att det är dags med dom där Minifom dropparna. Få ut dom där gaserna som kanske ligger och trycker? 
Theo testar mig i allt han kan. Tänjer på gränserna och utmanar mig hela tiden. Han är expert på att hitta rätt knappar. Men jag håller mig. Vet att det är på grund av att vi fått en ny familjemedlem och har full förståelse för att han tycker det är jobbigt. 
 
Johan går ner och duschar.. mmm.. fläkten i badrummet nere har frusit sönder. Jag tänker i mitt stilla sinne att jag vinner på lotto och flyttar till Spanien och lever livets glada. Pissar på vardagen, huset, allt jobb och alla måsten. Tar en drink i solen och badar i poolen med barnen medans Johan grillar ;) 
 
Så nu sitter jag här. Med en ledsen Thilde. En trött Theo. En trasig bil. Och en ilska som jag ska plocka fram när barnen somnat. Tillsvidare klistrar jag på mitt smile och skrattar medans vi läser barnböcker och borstar tänderna. 
 
Var tionde minut ungefär får jag lust att gå ut och slå sönder bilen.. bara för känslan! Men nä det löser ju inget direkt. Imorgon är en ny dag och som tur är kommer mamma. Pappa får nog köra oss från verkstaden om jag måste lämna den. Inget dagis imorgon som tur är.. Om det iaf kan bli lite mildare.. bara lite. 
 
 
 
 
Sa jag att jag har munsår också... 
 
 
 
 
Hahahahhahahahahahahahahahahahahaha (hysteriskt skratt så där som riktiga galningar skrattar) 
 
 
God natt! 

Semlor

Min karaktär är kass.. Det vattnas i munnen när jag ser alla bilder som läggs upp på semlor och annat gott.

Åker med mitt äpple till drakborgen då.

Hmm


Söndagen närmar sig :/

 
 
 

Igår hade vi delar av släkten här. Mormor, Moster och Kusin med hennes två knoddar Eskil och Otto.
Förutom gott sällskap fick Theo en bok (en super bra dom handlar om orättvisa när man får ett syskon)
Och en häftig skoter :) Thilde fick två fina filtar och fina kläder :)


Villa Villerkulla och Hoppetossa.. Vet inte hur många gånger om dagen jag får leta åt gubbarna, men det är en solklar favorit här hemma just nu iaf.



Jessica strassade för att hinna med REAn på pop :)



Otto var jätte nyfiken på Thilde och det är ju häftig att se vad som händer på bara 8 månader. Storleksmässigt är det ju en rejäl skillnad ;)



Och han tog en tur på polismotorcykeln :P



Så även som större grabbarna, Dunder Karlsson och Blom kanske?


Mormor <3


Och det blev snabbt skit tråkigt när dom åkt hem igen.




Men vi gjorde det bästa av det ändå. Jag hade sjukt jobbigt med sötsug igår. Blev så less at jag tog en prommis, det blev en snabbis då det var så kallt. När jag kom hade jag kunnat krypa ur skinnet på mig själv.
Johan sysselsatte mig med ett träningspass haha.. Theo ville vara med. Så klart, ni skulle sett hans armhävningar. Vilken styrka hahahahaha


Thilde har  sovit bra. Bortsett från att hon gjorde morgon redan 04 och var från då klarvaken. Men nöjd iaf så det gick ju an.



Idag är det -20 här :/ Strålande sol men svinkallt. Jag är glad att slippa elda. Våra planer på pulka och grillning läggs ner och omvandlas till en eftermiddag på drakborgen. Ûppskattat av den lille.



Ikväll? Vet ej. Nada.
Imorgon? Vet ej. Nada..
 
.. eller jo.. imorgon är ångest dagen. Ångest delux. Sista matlådorna ska fixas och sen åker Johan tillbaka till Stockholm. Jag behöver inte rodda själv hela veckan då mamma kommer på måndag tack och lov.
Theos barngympa börjar på Onsdag och Treårskoll på torsdag. I övrigt ska vi bara få ihop dagarna på tumanhand.. och på nått vis ska ju det gå också. Vi får hitta nya fungerande rutiner bara.

Thilde sover nu iaf och grabbarna kör bilbana på Theos rum som jag faktiskt tog mig i arslet och städade igår. Julgardinerna är kvar men jag tänkte att kanske mamma hjälper mig byta dom ;)
 
Ha det bra så länge.

Upp och ner

Livet handlar inte om att vänta på att stormen ska passera

Det handlar om att lära sig dansa i regnet.

Sov gott!


Lika dagar..

Dagarna ser likadan ut och flyter som ihop. Idag har Theo varit hos sin morfar och lekt. Thilde sov hela natten så hon har till våran stora glädje varit vaken idag och nöjd. Tills nu. Men det verkar gå över.. Theo har just badat och nästan all tvätt är tvättad.

Imorgon får vi besök från Ramsele :) lite omväxling. Jag hade tänkt städa Theos rum men jag väntar nog tills han och Eskil lekt färdigt :) varför skaffa sig dubbel jobb? ;) haha

Ha de fint


Sova

Det är ju underbart att missa sopbilen så hör efter jul och md blöjbarn. Klantigt. Imorgon ska vi lämna Theo hos pappa så vi lämnar lite sopor där på samma gång ;)

Sova på min mage funkar iaf.


Ledig.. ledig.. och ledig.. eller?


Hade man haft mer pengar skulle ledigheten vara betydligt mer uppskattat. Nu börjar det bli lite långsamt.
Men med Johans planer på Mexico och resor är det bara att bita ihop :)

Men iaf, vi fyller dagarna med promenader, lek med barnen, matlagning och röjning hemma.



Jag chockar kroppen totalt och dricker ingen coca cola. Inget godis heller. Huvudvärken är påtaglig.
Ändrar lite vanor utan att dra det till det extrema. Kostanden och hälsan får sättas före.



Sen att humöret svänger pågrund av avgiftningen, för jag vill nästan kalla det så.. Fy bubblan.
Så tär det ju en del det här med sömnen. Lilla Thilde håller lådan så gott som hela nätterna.
Inte på grund av att "vi föräldrar" damp ner i lådan delar vi på nätterna, det gjorde vi innan också. Det funkar.
Men intressant läsning ändå.


Johan fixar god nyttig mat. Eller ja, allt är inte gott. Det är inte så jävla gott att ersätta allt med fullkorn. Blä.
Men vi provar iaf.



Vädret är fint men det är kallt. Idag har vi varit till familjerätten. Skrivit papper på att Johan är pappa till Thilde.
Konstigt tycker jag. Och vi kommer oss på själv med att skratta när två vittnen kliver in för att se på när vi skriver våra namn. KOM IGEN NU!!!!! Lika många gifta par vänstrar väl, om inte fler? Aja, nu är det gjort.
Och jag vill ju fira, allt som går att fira, helst med en coca eller en karra bit. Men i mitt esse har jag rensat ut allt mindre nyttigt, så även mina gömmor.. så nå karra finns inte här hemma. Tur är väl det. Vi firar med en omelett.



Hon ser så lugn och osyldig ut på bilden? Med decibellen i hennes vrål är obeskrlivliga. Och faktiskt så är inte det jobbigaste, ljudet och att vi inte får sova. Det jobbigaste är ju att inte veta riktigt vad som är fel, och att inte kunna trösta. Jag misstänker magen och är det likadant när Johan åker till Stockholm sätter jag igång med Minifom. (heter dom så?) droppar hit och dit.. men så lär hon ju få fisa om det är det som är galet.





Mina <3.
 
 
Theo är så duktig. Det märks att han behöver komma på dagis igen. Han blir snabbt uttråkad men är tapper och hur duktig som helst. Han hjälper till när han vill och han surrar konstant. Han får oss helt klart att skratta och han är ju den som håller oss vid liv om dagarna, hade det inte varit för honom hade vi nog sovit oss igenom dessa veckor. Han är bäst!
 
Nu ska vi till att rensa köksskåpen. Dom är så överfulla. Mycket rat och skit som kan sorteras bort.
Sånt kan man ju sysselsätta sig medan tvättmaskinen går på högvarv.. Jag menar varför ska man njuta av nått gott i soffan när det finns så mycket annat ROLIGT(?) att göra.. Haha.
Dom säger att sötsuget ska släppa. Jag ser bara mörker just nu och det sär sötsuget är mer påtaglig än någonsin. Johan håller mig i balans.. hade han inte varit hemma hade jag hällt i min paketet med vanilj socker vid det här laget, förmodligen. Fan va jag har förgiftat mig själv.. Men nu minskar vi intaget på gifter och knaprar morötter ett tag!
 
 
Hmm ja just det.. Köksskåpen var det ja..
 
Ha de gott.
 
 
 

Horn

Melissa Horn, live på cirkus. Svt2. Nu.
Jag blir sentimental, jag blir inte alls det lika ofta som förut, jag tror jag fått mer skinn på näsan sen jag blev mamma. Hinner inte grubbla lika mycket och framför allt inte på mitt eget.

Men nu spelas musiken som får mig gråtmild.

"Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här"

Hon och Lasse gör ju sån där grubbel musik. Och dom håller mig ofta sällskap när jag vill vara ensam.
Så här i bebisbubblan blir ju allt så jävla påtagligt också. Tankar och funderingar på allt och inget som ploppar upp. Thilde sover, Johan och Theo är ute på svängen. Jag har varit vaken inatt så jag är ännu längre inne i bubblan och där blir man skör!

Jag fyller 26 år imorgon. Dom senaste tre åren har jag nästan inte hunnit med. Det har handlat mest om att vara mamma, en bra mamma. Men 26 år? Jag var ju nyss 14? Trött är dagens känsla och jag kollar lite på mitt arbetsmaterial, dom där korten i asken som klienterna får välja "idag väljer jag att..." "Idag väljer jag att bara vara" är det kort jag fastnar för och jag undrar om jag kanske skulle testa på mig själv, att ta ett kort varje morgon och se om man kan bestämma sig för en känsla eller en stämning att hålla sig fast vid under dagen. Men att bara vara mitt i allt är inte det lättaste. Ronja frågar hur vi ska fira imorgon och jag svarar att jag firade för minst 4 år framåt förra året. Jag hade sagt till Johan att jag ville fylla 25 innan vi skaffade ett till barn, ett år senare, en dag innan jag blir 26 har vi då Thilde här som knappt är en månad.
Det där med planering är min starka sida. Framförhållning och jag är ganska bra på att förutse saker. På gott och ont. Ta dagen som den kommer är verkligen inte min grej även om jag önskar ibland att jag var sån. Men min penna och kalender, för att inte tala om klockan är min överlevnad. Klockan. Vi har glömt bort att äta lunch idag, jag är ingen lunch människa. Tar en tallrik fil och macka, eller gör gröt. Johan däremot är noga med ordentliga mål mat, men idag blev det inte så. Han fiskade så jag och Theo delade en honungs melon. Jag tycker det funkar. Bra frukost, lätt lunch och vettigare middag.

"Vad vill du säga när allting är sagt?"

Ska kliva ur bubblan för nu har Horn spelat klart och jag får bli mer munter av så ska det låta ikväll.


Vart tog det vägen?

Hela mitt långa inlägg med massa bilder från gårdagen har bara försvunnit. Och vet ni vad?
Jag har inte sovit ett dugg, så jag tänker inte göra om det. :(
Jag hade glömt hur jobbigt det också kan vara med att kliva in i bebisbubblan.
SÖMN! För guds skull (inte för att jag tror på honom) men jag känner mig på riktigt full efter den här natten.
Just när man himlar med ögonen och sömnen är på väg då har hon satt igång. Skrikigt hela natten.
Var 10onde minut. Säkert magknip. Stackaren. Nu mår hon bra.
Johan fick sova på förmiddagen, nu är han och handlar sen ska jag sova.
Skift gången har börjat. Jag hoppas och tror att det är bättre om en vecka. Barnmorskan menar att dom
vänder dygnet til det normala vid ca en månad?? Hmm.. det gjorde inte Theo iaf ;)
Hur som helst så sticker jag åt Theo dvd film och spel på min mobil, och så kommer det dåliga samvetet ikapp sedan. Det är fint väder ute också.. Men aja, det kommer fler fina dagar.
Ikväll får vi besök. Det blir god mat. Jag längtar.
För då kommer jag vara utvilad igen..
 
Och bara för att jag uppmanade pappa att gå ut och kolla på våran skridsko kille så slänger jag in några bilder :)
 
 
 
 
 
 
 
Nä fy bubblan för uteblivien sömn. Och fy bubblan för lilla tösen som inte heller får sova.
 
 
Johan är som sagt på affären och då han ringer piper jag in i köket och tycker att jag ganska tyst säger "köp med lite lösviktsgodis tills ikväll" Varpå Theo kommer springades in i köket och skriker "MEN MAMMA DET ÄR INTE LÖRDAG, SKA DU FUSKA ELLER?".. Fan!
 
 
 
Nä nu ska jag bära upp fin porslinet som jag fått av Farmor.
Har önskat mig nytt porslin från Ikea, lite finare (samma som Bella och Jocke har) men som jag kan ha till vardags ändå.
 
Arv, 18 delar 349:-
 
 
Och nya sängkläder.
Backsöta 149/set också från Ikea.
 
Ikea är bäst. Bra priser, bra kvalité.
Men ikväll åker farmors servis och gynningglasen jag fick av mamma och Fanny fram :) Johan står som kock så jag är inte nervös.
 
Vi blev bjudna till Örbäck där det lockades med slalomåkning, (jag vill verkligen få upp Theo på skidorna i år) och det bara drog i mig när Emma frågade om vi ville komma. Men andra planer står i vägen så vi får skjuta på det. Theo vill iaf tillbaka till ishockey banan, så han fick smak för skridskorna iaf :P
 
Ha en fin dag!
 
 

Afrikaner, katter och hundar..

Jag har nyss varit till barnmorskan med Thilde. Ville väga henne och prata om amningen då jag inte tycker det verkat som att jag har mjölk nog.
 
Jag avgudade henne redan förra mötet och hon är verkligen en kvinna med krut som säger direkt som det är.
Idag fick jag allt höra också :)
 
Direkt när jag säger att jag tror att jag har dålig mjölkproduktion säger hon:
-"Ja, det är klart du har, du är ju svensk och vi svenskar har så mycket psyiskt för oss, stressig vardag osv. Samhället är inte anpassat för att dagens generation av unga kvinnor ska kunna amma. Jag menar stress och dylikt. Men mjölk produktion, det har du. Frågan är om du verkligen har viljan att amma, eller något annat som gör att produktionen hämmas?"
 
Jag blir nästan arg och undrar vad hon menar. Blir tvungen att fråga henne???
 
-"Jo men du vet, tänk på djuren.. Dom har då mjölk, aldrig nå tjaffs. Afrikanerna likaså, alltid mjölk, nog har du sett deras bröst på tv om inte annat, dom mjölkar för brinnande livet. Finns inget annat alternativ så finns mjölken.. Så då är frågan om du verkligen mår bra, om du verkligen vill amma, eller om du har någon annan orsak som gör att mjölken inte produceras"
 
"hmm, ja, jo det kanske stämmer och egentligen gillar jag inte att amma. Jag avskyr läckande bröst, söl, att hela tiden behöva välja kläder som är amningsvänliga, lukta sur mjölk, och dom där skydden som aldrig ligger på plats och hela tiden åker åt sidan så man liksförbannat får mjölkfläckar på tröjan hela tiden, och ja jag tycker det gör ganska ont och, jag kan räkna upp tusen olika anledningar till att jag inte vill amma men det skäms jag ju nästan för att säga. För gud föbjude den som medvetet väljer att inte amma sitt barn"
 
"Nä men vet då tycker jag att du åker hem och funderar på hur du vill göra. Vill du verkligen prova kan jag skriva ut en typ av nässpray som tillsätter ett hormon som hjälper till med produktionen och vill du inte är det helt din ensak. Idag mår barnen lika bra utan att amma. Flickan går upp i vikt och mår bra så det finns inget eller ingen som kan tvinga dig till att göra något du inte känner för och det är helt ditt egna beslut. Vissa tycker om att amma då är det jätte bra för barnet, vissa tycker inte om det då kan det bli värre eftersom barnet känner av direkt om det blir jobbigt för dig"
 
A, men det känns ju pissigt att tänka på sig själv när det handlar om hennes välbefinnande.
 
"Dina barn och ditt välbefinnande går hand i hand resten av livet ska du veta"
 
Men dom orden och en viktökning på Thilde åkte jag hem. Jag vet inte hur jag ska göra, men en sak vet jag och det är att jag varken är en hund, katt eller afrikan.. så jag sover på saken.
 
(snälla snälla ni som tänker skriva åsikter om att man BÖR amma sin bebis, låt bli det)
 
 
Ikväll kommer Fanny, Pontus och Pappa hit. Det blir tacomys.
 
I skrivande stund sover alla. Theo, Thilde och Johan. Kommer få igen att Theo sover ikväll. Men jag kan inte låta bli att njuta tystnaden. Det var inte igår det var tyst på barrvägen kan jag lova. Dessutom är det Alvin och gänget 2 klockan 20 ikväll så han kan vara vaken och se den :)
Grönskaerna är hackade så det är bara köttet som ska stekas så är middagen redo.
När jag kom hem var granen utslängd, SKÖNT!
Imorgon åker resten ner i källaren.
 
Ha en bra kväll. Det ska vi!

TVÅTUSENTRETTON

Dissa Vidrig Graviditet under 2012
Hissa Att Thilde kom 2012
 



 
Tänker inte summera mera. Har hänt mycket under gågna året men jag vet mycket väl att kommande 2013 kommer bli allt mer händelserikt ;)
 
Vi hade en helt grym nyårafton helt i min stil. Lungt och mysigt i fantastiskt sällskap. Stillsamt och massa skratt. Hur god mat som helst och känslan av att kunna sitta och prata i vuxen sällskap samtidigt som man hör barnskratt i bakgrunden är grym. Barnen hade hur roligt som helst! Vi var alltså hos Jocke och Bella.
Åkte hemifrån redan kvart över tio i tron om att hinna handla och vara framme hos dom 11. Shit in my pants.
Vi har inte riktigt fått in rutinen på att ha två barn med oss så allt tar ungefär dubbelt så lång tid, och dessutom fattades ingredienser till vår förrätt på Ica så vi fick åka på Coop och skagenröran hade vi så klart beställt på ett annat Ica, hit och dit med båda ungar och Theo bara satt och skrek: MEN ÅK TILL OLIVER NU, FESTEN HAR JU REDAN BÖRJAT SÄKERT! Svettig och smått stressad anlände vi sen :)
 
Grabbarna gick och åkte Bob/pulka/madrass. Jag och Bella dukade och surrade :)
När dom kom tillbaka umgicks vi. Barnen badade och vi gjorde oss klara för firande.
Förberedde maten och barnen lekte.

Bilderna kommer i salig oordning och jag hoppas Bella får tid över och maila mig bilder från hennes super kamera istället. Börjar vara måttligt less på kassa iphone bilder och jag får inte till Inställningarna på kameran jag fick av syrran. Måste se om någon kan hjälpa mig.
 

Mumsigt god tårta som Martina och hennes pojkvän hade gjort blev efterrätten :)


Några raketer och Thaibollar skickades upp tillsammans med barnen. Grannarna stog som hökar i fönsten och tittade och det var otroligt uppskattat av ungarna som Bella dessutom fixat fina plastglas till och bubbeldricka så dom fick skåla in 2013 med varandra. Visserligen före 12 slaget men det var det nog ingen av dom som brydde sig om ;)


Jag skrattade så tårarna sprutade när Jocke skulle elda tomtebloss.


Theo var skeptisk men våga till slut hålla i blosset.



Huvudrätten som bestod av helstelt rostbiff, hasselbackspotatis, rödvinssås (morbergs) svampstuvning och smarrig sallad var hur gott som helst. Vilket jag kunnat räknat ut redan innan för jag aldrig någonsin ätit nått som inte varit gott när Bella varit inblandad i lagningen :) Och dessutom gjorde Jocke köttet just i min smak. Perfektion helt enkelt.



Jag och Lowa nallade tomater från förrätten och tjuvsmakade.


Jag och Johan gjorde skagen toast till förrätt. Vi provade att göra det på ciabatta bröd istället för formfranska och smörstekte det. Det var hur gott som helst och vi hade nog alla smått paltkoma när allt var uppätet :)  



Fina tjejer.


Mina grabbar.



Nyårs fina barn :)    (nej det var inte planerat att grabbarna skulle ha samma skjorta, men dom matchade ju kanon) :D




Jag bad Johan knäppa kort med min mobil på mig och barnen, detta var det bästa av fem, då kan ni ju tänka er hur dom andra såg ut. Mästerfotografen ;)




Barnen badar och gör sig iordning :)

Vid tolv slaget hade redan ena paret och deras barn åkt hem så Jag, Johan, Bella och Jocke satte på barnvaket och gick ut till vägen (Thilde hade gjort dag så hon hakade på med Lowas hörselkåpor) ;) och kollade på fyrverkeriera. Vi skålade och sen gick vi in och surrade. Halv tre klev vi in hemma. Theo var super trött, men tösen var ganska pigg. Men efter lite käk somnade även hon :)

Imorse var det mindre kul när kidsen inte alls ville ligga och dra sig i sängen. Men men.. Det var bara att kliva upp. Jag röjde bort lite jul i köket och drog med snabeldraken som jag älskar, hur lycklig kan man vara över en damsugare? Theo och Johan gick ut i skogen en stund och lekte medans jag och Thilde sov ett tag. Vi har som så många andra ätit pizza dagen till ära och mest bara tagit det lungt. Fanny och Pontus kom förbi en sväng och hälsade på :)
 

Vi hade trötta barn på Barrvägen ikväll <3




Visserligen är Thilde trött mest hela dagarna (nattugglan)


Jag och Theo kollade på Sammys Äventyr. SUCCÈ!



Det känns gott att börja ett nytt år!


Mina hjärtan.

Theo ritar tågrälsar.



Neptunus blev som barn på nytt när han fick syn på Theos tågbana och ingen var gladare än Theo som hittade någon som frivilligt GÄRNA körde ;) Dom var så inne i körandet att det inte gick att få kontakt med någon av dom ;)



Theo är snabb att tycka in ljuddämparen på syrran när hon inte är på humör :)


Underbar.




Så om nya året ska spegla hur man firade in det kommer 2013 bli fantastiskt.
Vi ser fram emot:
Mer tid med vänner.
Sandras Bebis.
Resa.
Barnens utveckling.
Kärlek.
Skratt.
Mer tid tillsammans.
Jobb (även om det är ett tag dit)
Mer fix på huset.
Att få vara 2 barnsföräldrar.
 
och mycket mycket mer..
 
 
Dagarna går otroligt snabbt ändå för att bara vara hemma och det känns som att även om jag spenderar större delen hemma med en bebis i famnen så har det varit ganska sjåig *ledighet* hittils. Men med roliga inslag så klart. Det känns bra att storhelgerna är över och för första gången i hela mitt liv känner jag att jag hade kunnat hoppat över min födelsedag om 6 dagar. I och med den känslan, lyckan över damsugaren och det faktum att jag faktiskt njuter av att se 22 nyheterna på kvällarna känner jag mig ganska vuxen. Haha.
 
På Fredag kommer Sandra och Micke hit på middag. Jag har ju aldrig träffat honom så det ska bli super kul.
Resten av dagarna står ännu oskriva. Hoppas kunna träffa Nymans och kolla lite resor ihop. Vi har hittat ett alternativ som vi är ganska sålda på och vill visa :) Och grillning med Anna och Anders.
 
Sen vill jag få hit dom stora kidsen igen. Vi har inte setts sen innan jul och jag saknar dom!
 
 
Imorgon ska mer av Julen UT UT UT UT !!! Blä för alla tomtar och det röda. Nu vill jag återgå.
 
Dags att knoppa medans Tösen valt att sova, man vet aldrig när hon väljer att slå upp sina fina ögon och dra igång..
 
Sov Gott!
 

Nyårsdagen

Jag ska berätta om våran grymma nyårsafton vid bättre tillfälle. Just nu muser jag med våra trötta barn i soffan ;) gott nytt år!


RSS 2.0