Ledsamt!

 
 

Brand förstörde stora värden

Stora värden förstördes vid en omfattande brand på Vallen utanför Ramsele natten mot tisdagen. Motorcyklar, skotrar och en hel del annan dyrbar utrustning som tillhör behandlingshemmet Vittrasel totalförstördes. Polisen misstänker nu att branden var anlagd.

 
 

Deltidskåren i Ramsele fick larmet klockan 03.03 på morgonen. Det var den kommunala "nattpatrullen" som såg att det brann för fullt i ladugården och ringde räddningstjänsten.

– När vi kom fram brann det för fullt. Det hade nog brunnit i ett par timmar, berättar Owe Sahlberg från Ramsele deltidskår.

Brandmännen fick inrikta sig på att se till att branden inte spred sig, och det lyckades man med.

Ladugården tillhör alltså behandlingshemmet Vittrasel, vars bostadsdel ligger cirka 500 meter från ladugården.

– Vi väcktes av brandmän och polisen och då hade ladugården brunnit ner, säger Mikael Silfersten, en av delägarna till behandlingshemmet.

Personalen var under tisdagen ganska chockade av händelsen och ville inte prata så mycket. Bland annat höll de på med en sammanställning av vad om funnits inne i ladugården. Silfersten bekräftar att det var stora värden som försvann i branden.

– Nästan allt vi hade fanns i ladugården, säger han.

Vittrasel jobbar mycket med aktiviteter och där finns bland annat möjlighet att ta körkort och mopedkort. Det var också bland annat motorcyklar, gocarts och skotrar som till stor del förvarades i ladugården. Men trots avbräcket så kommer verksamheten att fortsätta som vanligt, understryker både Silfersten och Peter Gunnarsson.

Polisen misstänker alltså att branden är anlagd. I ett tidigt skede upptäcktes att någon tagit ved ur en vedhög och tänt eld på dessa intill ladugården. Vem som kan ha gjort det och varför vet man inte.

– Vi har inte bestämt vem som ska utreda det här ännu. Men jag skulle tro att det blir närpolisen Sollefteå, säger Stefan Edin, länskriminalchef

 

 

 

 

Ja, vad ska man säga? Så otroligt tråkig!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0