Referenter.

Referenter.

Telefonkontakt med ****, Mamma till Emelies bästa vän. Hon berättar att hon känt Emelie sen barnsben, då hennes dotter och Emelie känt varandra sen skoltiden och umgås än idag. **** brukar träffa paret när det är i Ramsele och hälsar på, Johan brukar då umgås med **** son. Dom brukar ibland åka och fiska tillsammans. **** beskriver Emelie som en lugn, godhjärtat och sansad person. **** beskriver Johan som en av dom snällaste personerna hon någonsin har träffat. Han är ordningsam och står för struktur i familjen. Han är en väldigt stabil person som inger trygghet. **** tycker att han är en fantastisk pappa till Theo.  Hon har inget ont att säga om varesig Emelie eller Johan och stöttar deras beslut i att bli kontaktfamilj. **** tror att Emelie har en insikt i hur det kan vara att vara kontaktfamilj då hon arbetar inom behandlig och har erfarenhet av utsatta barn. Emelie har alltid haft en tendens att värna om de som är svag.

Telefonkontakt med ******. Johan och ***** är kollegor, de har börjat umgås privat då båda har barn i samma ålder. ***** beskriver Johan som en lugn och ärlig person som alltid tänker sig för innan han gör någonting. Emelie beskriver han som en glad och spontan tjej som även hon är rak och ärlig. Enligt ***** känner paren varandra utan och innan och de fungerar väldigt bra ihop. När det är lediga hittar de på saker tillsammans med Theo. De brukar vara ute mycket och drakborgen är en favorit. **** säger att man märker att Theo tycker om sina föräldrar. Han tror att Emelie och Johan har dom bästa egenskaperna för att göra ett bra jobb som kontaktfamilj. Emelies erfarenheter från sitt arbete ligger nära tillhanda och det är något han tror gynnar paret.

Sammanfattning / bedömning

Mot bakgrund av ovanstående uppgifter bedömer undertecknad att Johan och Emelie har ordnade förhållanden, den mognad och personliga egenskaper man kan förvänta sig av en kontaktfamilj.




Idag fick vi utredningen från socialtjänsten och jag bara måste delge vad fina saker som sagt om oss. Jag blir verkligen rörd. Tusen Tusen tack!Det skulle vara relativt oberoende personer så vi valde min bästa väns mamma och Johans arbetskamrat som referenter. Det gjorde vi helt rätt i verkar det som :) Häftigt.
Självklart var utredningen bredare än så och har inte beslutats bara utifrån dessa referenter.
Nu ska jag hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen innan BigBrither börjar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0