Hon skriker åt mig :)



Behöver jag ens nämna att det inte var någon bra idé att karva pumpor tillsammans med Theo?
Kniven åkte snabbt tillbaka i lådan, pumpan i soptunnan och det slutade med en ledsen kille, och en ner köttat kök med pumpa lite var stans..

Jag lämar T på dagis.





Jag tröstade mig med ett besök hos Shalle. Hon från Vitenam som inte kan säga L. Hon skriker när jag kommer in och frågar hur jag har mage att komma först nu. Jag tar inte hand om mig själv säger hon med ett leende samtidigt som jag får gå före två sura gubbar i soffan. Jag gillar verkligen henne. Hon är inte bara duktig, hon är otroligt rolig också. Hennes livshistoria skulle jag kunna höra miljoner gånger och jag lider med henne. Vissa omständigheter gör att hon inte kan åka hem. Och hon säger hela tiden hur mycket hon längtar hem.
Shalle (med sånt där thai L) är väldigt glad, hon pratar om hennes rygg skada och att hon kanske inte kan jobba så länge till. Hon surrar på så mycket att jag mellan varven stänger av. Men vi skrattar gott och jag rättar henne ofta när hon säger fel. Hon vill att jag gör det. Hon har bott i Sverige 4 år, hennes svenska är jätte bra med tanke på så kort tid hon varit här. Vi pratar om Timrå kommun och hon berättar att det florerar så mycket droger där. Jag hajjar till och tänker att när Theo blir i tonåren ska jag ta urinprov två gånger i veckan om det nu är så att vi flyttat till en knark stad? Fan! Shalle skrattar åt mig (som vanligt) och säger att jag är knäpp. Ja okej, kanske inte två gånger i veckan, kanske är det en arbetsskada men det kommer finnas drogtester hemma hos mig. Så är det bara. Sen om jag kommer använda dom eller inte är en annan femma. Våga vägra knark!!
Hon tycker att jag klipper mig för sällan, mitt hår ser mer trött ut än vad jag gör menar hon, och det klingar inte. Jag tänker tyst att om håret ser mer trött ut än jag då måste mitt hår se jävligt gräsligt ut. :)



Hon säger att jag måste ta med Theo nästa gång. Hon visar mig en bil bakom disken och menar att om Theo är med nästa gång ska han få sitta i den medans hon klipper honom. Hon lovar att lockarna inte ska försvinna.. Jag säger att jag kan ta med honom men att hon inte får klippa honom. Då skrattar hon igen och skakar på huvudet, ska hans hår bli lika trött som ditt? Jag viker mig av skratt och har väldigt svårt att tro att den där lilla killens hår någonsin kommer se trött ut. Han har sin pappas hår, mycket hår, fint hår. Risken är liten. Han ska ha sina fina lockar kvar. Samtidigt som hon surrar ringer jag Dagis för att kolla så han inte längre är ledsen och han hade skinit som en sol så fort jag åkt igen.

Hon vill färga mitt hår. Jag vägrar. Tycker att det är för dyrt, hon fnyser. Sen fortsätter hon berätta om sina syskon i Vietnam och om hur det var för henne att leva där. Jag ser bilder i huvudet på horor längst en gata och inser senare i hennes historia att jag har förutfattade meningar om detta land som hon pratar så vackert om.




Hon jobbade mellan 09-23, ibland dygnet runt. Inte konstigt att hon har en rygg skada. Men hon var tvungen för att kunna försörja sitt barn. Jag är tacksam för att vi har det så bra som vi har det.
Jag rycker till när hon klipper luggen. Satan så kort. Hon skrattar ännu mera och säger att om det dröjer lika länge tills jag kommer igen måste hon nog egentligen raka av mig håret för att det ska hålla sig friskt.
Hon får fria händer och klipper av massor av mitt trötta hår.




Efter att hon plockat mina ögonbryn ska jag betala och hon tar 150 kronor för ALLT!?
På det villkor att jag kommer tillbaka igen, om senast fyra veckor. Och jag längtar redan.
Tro vad hon ska berätta om för spännande då. Jag får anstränga mig för att fatta vad hon säger ibland, men vilka berättelser och livsöden. Av Shalle får man inte bara en ny frisyr, men får en hel histora och massa annat.

Tack!

Jag åker vidare till en virkes fabrik? Heter det så. Ett ställe där dom säljer virke.
Där förklarar jag att jag vill bygga en pannkakskiosk i miniformat. Till min 2 åriga grabb hemma.
Gubben gör en ny ritning åt mig, den jag gjort var duglig men han fattade ju inte hur jag menade.
Ca 15 minuter senare då jag förhandlat till mig spån skivan till halva priset och kapningen går jag därifrån. Imorgon ska jag hämta delarna som sen ska spikas ihop och målas. 167:- Jag fyndade verkligen.

Nu är jag hemma. Tvätt och Disk är fixad och jag ska förbereda middag innan jag hämtar hem trollet. Det regnar ute och är svin kallt så det blir en sån där inne kväll.


Ha det fint!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0