Mina bakterie naglar som förstör!

Har nyss kommit hem från en prommis ute i det helt otroligt härliga vädret :) Jag längtar tills det blir lite (bara lite) kyligare och jag får gå ner och köpa en ny mössa och vantar, då är hösten här och även fast jag redan har både mössor och vantar så är det så roligt att köpa just det.. Jag och Fanny brukar dessutom varje år få vantar av mamma. Förra året fick vi super härliga får skinns vantar som verkligen var varma, nästan för varma. Jag har tagit fram dom idag (tidigt, jag vet) men det är dessutom det enda par som jag lyckats hålla reda på, även om dom varit borta stundvis så har dom alltid kommit tillbaka till mig på något underligt vis..

Theo sover gott i sin bädd efter lite friskluft, han var vaken och låg och skrattade i vagnen och det är dom stunderna man inser hur bra man egentligen har det :)

Pratade med pappa idag också. Försökte få honom att flytta till Sundsvall.. Jag tycker verkligen han skulle ta och göra det. Tror han skulle behöva det. Dessutom blir det lite närmare för honom att komma hit och vise versa.
Skulle vilja att mamma gjorde det också ;) Men att få henne att lämna Ramsele vore som att lyckas flytta Kina till Sydamerika ;) Och så klart vill jag ha någonstans att vara också när vi kommer hem.. Men vissa dagar känns det väldigt långt hem, mycket längre nu när Theo är född än innan. Fast det fortfarande är samma avstånd, men jag har aldrig haft samma behov och längtan av att komma hem heller som jag har i dessa tider. Men som sagt, vi har det väldigt bra här också :)

Jag vågar inte säga nått egentligen då det inte alls är säkert att jag klarar det, men jag har lyckats lite iaf. Ända sen jag visste hur man gjorde har jag bitit på naglarna, mycket och ofta. Oftast helt omedvetet också, jag provat "stopoväx" och allt man kan tänka sig men aldrig någonsin lyckats sluta. Mamma har gnällt, Alla har gnällt, för det är faktiskt snuskigt! men jag har fortsatt. Jag har ALDRIG haft egna naglar som varit något.
När Theo sen fick sina blåsor sa mamma i telefon: "Ja, men bakterierna kan ju komma från dina avbitna naglar"
och jag svara ARGT: "Aldrig, hur ska han kunnat fått blåsor av mina naglar, det var det dummaste jag hört"
När vi sen kom till sjukan och läkaren hade kollat och konstaterat vad som var fel, skulle jag sätta på Theo sin blöja och läkaren stod brevid, han tog tag i min hand och kollade på mina naglar och sa, "Ja, ni måste använda handsprit och du måste sluta bita på naglarna för många bakterier sätter sig där och det är inte omöjligt att han blivit sjuk av dina bakterier" Jag tappade nästan hakan, inte mest för att mamma hade haft rätt, utan för att han faktsikt kanske blivit sjuk och utsatt för den där skiten på grund av mina naglar :S Vilken klump i magen..
Men sen den dagen har jag bitit två gången på naglarna och båda gånger har Johan snabbt sagt åt mig så jag har aldrig fått bort något nagel. Idag har jag verkligen inte långa naglar, men inte heller avbitna. Tänk att det ska gå 23 år nästan och krävas att ens eget barn blir sjukt för att man ska lyckas låta bli.. Jag gör det inte ens omedvetet längre.. Och jag hoppas, hoppas verkligen att jag kan fortsätta låta bli den här gången :) Mamma mutade mig en gång med att den dagen jag sprar ut naglarna skulle jag få en ring från Elna, men den fick jag i studentpresent. Idag behöver jag ju ingen muta ;) Det borde räcka med vetskapen att Theo faktiskt kan bli sjuk av alla vidriga bekterier som sätter sig där. Så mamma hade rätt i detta också :) Fast det vet hon inte om förns hon läser det här för det berättade jag såklart aldrig ;) Haha

Jag väntar på mitt IKEA family kort. Vi har hittat den perfekta hyllan att ha i vardagsrummet :) Super fin. Det är ganska mycket rabatt på den om man är medlem så jag hoppas det kommer snart så jag får plocka upp mina böcker och ställa upp lite fotografier, för även om vi kommit iordning hyffsat här hemma nu så är det ganska opersonling. Om Johan tar med sig slagborren hem idag åker det upp några fotografier iaf.. Jag skulle kunna pryda hela väggarna med foton på vänner och familj, skulle vilja ha en tapet med lives alla bilder, men det går ju inte ;) Men det vore nått iaf.. 

Nä, nu vill jag att Theo vaknar så jag får någon att prata med :) Fast å andra sidan måste jag hinna med lite hushållssysslor så det kanske är bra om han sover en stund till ;) 

Njut av vädret!  




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0