ADHD

 

Barn/ungdomar och vuxna med ADHD

 

Se människan bakom diagnosen!

Vad innebär det egentligen att ha ADHD och hur ska man arbeta i skolan? Vilka metoder fungerar och vad säger forskningen?
Hur möter vi vuxna med ADHD? Kan vi med tidiga insatser förhindra misslyckanden i vuxenvärlden? Är det missbruk och kriminalitet som är slutstationen?

 I dagens debatt framkommer det att skolan bör förändra sitt sätt att arbeta med elever som bär ADHD.

 Socialstyrelsen vill nu gå igenom hur barn och vuxna behandlas och bemöts. Hur fungerar stödet i skolan? Måste det till fler resurser, eller kan vi göra en omfördelning av de resurser vi redan har? Det finns en oro att det dras ner på insatserna för dessa elever.

 

Så spännande ska jag ha det imorgon, tycker det är tämligen intressant och verkligen på tiden att ta upp skolans del i att möta elever med ADHD, jag har både privat och på jobbet varit med om vidriga situationer där elever verkligen inte behandlats med respekt! Dessutom får jag kanske mer kunskap om hur vi möter klienter som har ADHD. Viktigt!

 

Ikväll har jag haft Pappa och Farmor här på middag. Vi slog till med en trerätters och Theo har varit super duktig att hjälpa mig. Jag fick god choklad och Theo en tidning med leksaker i av Farmor :)

När dom åkt hem hoppade Theo i badet, han lekte fisk :)

 

Nu myser vi resten av kvällen och imorgon blir det dagis.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0