Ilskan rinner över..

 
 
Dagen igår spenderades på en strand. Vi solade och badade. Hur härligt som helst. Anna och Anders var med och deras vänner. Super trevligt. Efter några timmar åkte vi hem och senare kom dom hem till oss och vi grillade och surrade. Det är så lättsamma människor att hänga med. :)
 
Idag däremot, varknar jag av klockan alldeles för tidigt. Service på bilen. Vmodigt. Det spöregnar och jag överväger att väcka Johan (hans tur att ha sovmorgon) för att få skjuts.. Men skiter i det och tar med paraplyet istället.
 
Theo pratar om tomten. Julen, granen, paketen och undrar hela tiden när snön ska komma. Han nynnar på jul visor och hela hans värld handlar just nu om tomtar och julafton.
 
Min mage växer och växer. Foglossningarna är måttligt påtagliga och trots att jag inte är stor än (i förhållande till vad jag kommer bli) gör det sjukt ont att vända sig i sängen, sätta sig upp och gå i trappor..
 
Idag kommer till allas våran förtjusning Emma, Lukas och Jesper :) Det blir antagligen lek på HÖG nivå, det vrukar bli det med dessa grabbar. Lite synd på vädret men samtidigt ganska skönt. Då kan vi sitta inne och surra. Kanske baka chocklad bollar eller annat. Vi får se.
 
 
Igår såg jag något som smärtar mig enormt och jag började tvivla fullständigt på människans godhet. På allvar så finns det en sida på facebook, en sida som går ut på att skriva/läsa skämt om Englas död. Engla som var 9-10 år när hon blev våldtagen och mördad under sin cykel tur.. NEJ! För allt i världen det är INTE ok att skämta om detta. Det finns inget humant överhuvudtaget hos människor som gör detta. Jag vill inte ens veta känslorna hos hennes anhöriga när dom får höra/läsa om dessa vidriga skämt som folk faktiskt skrattar åt på bekostand av deras älskade dotters liv. En kommentar när det kommit upp en motprotest mot denna sida var nått i stil med:
 
"Moralfags, det är ok att skratta åt skämten i hemlighet men så fort det blir offentligt är det plötsligt hemskt?"
 
NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ! Det är aldrig OK. Det är aldrig OK att skämta om något liknande. Det handlar om ett oskyldigt barn som blivit utsatt för bland det värsta man kan tänka sig, det handlar om hennes kvarvarande anhöriga som går igenom det värsta man kan utsättas för. Att förlora sitt barn, barnbarn, vän, syskon, någon som står en nära. Det handlar om en brutal handling som utförts av en väldigt sjuk människa. Vart i hela helvete finns respekten hos er som finner detta roligt? Se Englas mamma i ögonen och skratta samtidigt som du säger till henne: "Vad har elgiganten och Engla gemensamt? Båda ger en cykel på köpet!" och se vad hennes reaktion blir. Jag förstår verkligen inte hur det kan finnas människor som har den sortens humor och jag blir så fruktansvärt upprörd över att det förkommer. Om du inte blir berörd eller illa till mods över så vidrigt hemska händelser, så må det vara. Men att gotta sig på det viset i andras olycka och att vara så otroligt JÄVLA egoistiska att man startar en offentlig grupp med målet att skratta åt något liknande.. Vart är människans godhet på väg. Fan ta er som gör detta! Ingen förtjänar att bli utsatt för något som Engla blev men ni som roar er åt händelsen förtjänar måttliga straff! Skärp till er och visa lite respekt!
 
Ser vidare att det förkommer hur mycket liknande som helst. Grupper som "Gilla alla ni som tycker Anton är fet" "Gilla alla ni som tycker Anna luktar illa" och så vidare.. Vad händer? Varför gör inte Facebook något åt detta? Det är ju fullständigt sjukt att det får förekomma sånt. Det gör ont i mig. Hur tror ni det känns för Anton eller Anna eller Englas anhöriga. Ta tag i era egna problem och sluta må gott över andras. Kalla det Moralfags eller vad fan ni vill men sånt här gör mig upprörd. Arg. Fundersam över vart vi är på väg då det dessutom verkar vara fullt tillåtet att pyssla med Nätmobbing och annat skit!
 
Har något ett tips på hur man kan motverka det här så ge mig det! Eller GÖR NÅTT själva!
Kanske är det din släkting, ditt barn din vän som blir utsatt nästa gång.. kanske är det du?
Hårda straff borde införas så lågbegåvade (ursäkta mig) idioter som dessa lär sig hur man beter sig.
 
 
 
Ha en bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0