Vansinne!

Enbart massa text om en jävligt dåligt dag. Om du kikat in för bli uppmuntrad eller liknande kan du välja redan nu att inte läsa..
Nu tänker jag bara värka ur mig skit här. Har en så otroligt dålig dag.
Jag mår däremot bra. Hyffsat bra. Bättre iaf. Tack och lov!
Jag är människans svar på framförhållning och planering.
Jag brukar alltid se till att Theos kläder som han ska ha dagen efter ligger framme, förbereda välling och morgonsaker för att slippa stress. Kolla bilnycklar, hemnycklar och eventuella pengar. Se till att jag själv har allt klart inför kommande dag. Extra noga är jag om jag vet att jag kommer ha tider att passa.
Igår var jag ur form. Jag gick och la mig. Hade ju städat Theos garderob så det skulle gå smärtfritt och fint ändå. Hade tider att passa. Theo skulle på dagis 08 för att hinna äta frukost och Syrran skulle köras till skolan till 08.45. Ledigt med tid tänkte jag, bara lämna dom som lämnas ska och åka hem och sova.. sova.. jag behöver sova.. Ack så jag misstog mig.
Vaknar och ser ett sms på mobilen från Johan:
"Hej, jag har nog gjort en tabbe, jag har passat nyckleln i brallorna här i Falun"
SAAAAAAAAAAAAAAAAAATAAAAAAN! Fan va kass han är, det är så jag tänker. Lägger allt ansvar på honom. KUNDE HAN INTE KOLLAT DET INNAN HAN ÅKTE..? Att jag ska ha en del i detta makabra misstag finns inte på kartan!
Att våran extra nyckel ligger på MITT jobb (16 JÄVLA MIL HÄRIFRÅN) för att jag blandat ihop jobbnyckeln med våran privata bortser jag från. Jag behöver skylla ifrån mig.. För stunden var allt hans fel.
Lugnar ner mig och tänker att vi faktiskt har en till bil, det löser sig. Går ut och kommer på att den är "inparkerad", passaten står alltså ivägen för att få ut den. Jagar ut syrran för att få hjälp att rulla bort passaten, men inser omgående att det är rattlås på, jag kommer inte kunna svänga bilen även om vi lyckas rubba den. Rattlåset går ju såklart bara upp om man har en bilnyckel. Suck..
Dags att börja skotta. Skottar halva framsidan, svettig, stressad och jävligt less, trött. Börjar parera bilen med en hårsmån på varje sida om huskanten och passaten. Men för att ens kunna backa innebär det att jag måste in med bilen i garaget en bit.. Och vårat garaget är allt utom ett garage.. Tillslut tappar jag fattningen och sliter upp barnvagnen, som jag bara lagt där inne, mitt i vägen bland allt annat som hör hemma varsomhelst men inte i garaget (?) skiker högt inne i garaget samtidigt som jag kastar vagnen inåt, tur att den redan var trasig, för den blev inte mindre hel.. Samtidgt hör jag våran sura jävla gammgubbe till granne utanför som står och muttrar med hans fula hund något elakt och jag ångrar nästan nu att jag inte bad honom fara åt helvete.. Stå där och gnälla och tjura. Som om problemen inte stod mig upp i halen innan jag såg honom? Fortsätter med mitt istället. Lyckas köra fast och syrran får skotta loss mig. Skottar och kör sönder TRE av dom FEM nya buskarna vi planterade i somras..
Då jag ÄNTLIGEN efter massa strul lyckats få ut min bil ser jag att jag nästan inte har någon bensin, jag hade ju tankat passaten, det var ju den jag skulle använda. Måste tanka för att ta mig till stan. Nästa problem blir att jag lånade mitt bankkort till Johan då han skulle handla igår.. Vilket resulterade i att han även har det. Mitt bank kort i sin plånbok i FUCKING JÄVLA FALUN!!! Där står jag. Får låna 50 kronor av Fanny för att kunna tanka bilen så pass att jag tar mig till Farmor för att låna mer slantar. För att iaf kunna köra bilen som jag kämpat hela morgonen med att överhuvudtaget få ut från gården. Fanny har då under tiden sprungit in och ut för att hjälpa mig, ge Theo frukost (eftersom han inte kom i tid till dagis) och göra sig själv klar. Hur hade det sett ut om jag var ensam? Haha
Sen varvar jag ner. Tack och lov har Farmor gjort det kloka valet att flytta hit så hon kunde hjälpa mig att tanka bilen och handla mat. Pappa tar med sig den andra bilnyckeln från jobbet. Saker börjar lätta
Kommer hem.. Sover en stund. Ja, jag behöver sova. Går ut och går med Tuva och ringer försäkringskassan.
Urbota dumma försäkringskassan. Dom blåser mig på 15 föräldradagar, närmare 8000 kronor.
Dom är så fantastiskt duktiga på att göra bort sig. För drygt ett halvår sedan gjorde dom samma sak, då ringde dom upp, bad om ursäkt, rättade till deras misstag. Ingen kompensation för misstaget, nej nej, inte dom. Men iaf en ursäkt iaf. Nu brinner jag nästan upp. Jag tog ledigt under nyår och skulle täcka upp det med 15 dagar, som dom säger inte finns. Dom kan tydligt se att jag fått 15 dagar av Johan den 14 december, och dom kan inte se någon utbetlaning av dom 15 dagarna mellan den 14 december fram tills nu och ändå finns dom inte? Hur märkliget kan det vara? och hon i telefonen låter bara jävligt dum, "Nää men du jag måste lägga ärendet hos en handläggare som får se över detta, dom återkommer i eftermiddag eller på tisdag" Jaha, jaja, jag får åsidosätta nästan halva lönen, det hade kunnat satt mig i en rejäl knipa om saker och ting inte löser sig som det turligt nog gör för mig. Men ändå? Dom har ett system dom där som jag gärna skulle vilja sätta mig in i? Har läst så många artiklar om deras misstag som satt människor med och utan barn i sånna kniviga situationer att det inte finns ord. Må dom ruttna!
Så ringer kvinnokliniken och vill att jag kommer på återbesök, mer prover och en bättre utredning ska göras. På Torsdag (!?) BIG NO! Jag ska jobbba. "Men kanske du ska sjukskriva dig så vi se över problemet om du behöver medicinering?" Jag tänker för mig själv att "kanske vi ska byta regering, kanske vi ska elda upp bilarna som står på gården, kanske vi ska se till att jag får mina pengar så jag har råd att sjukskriva mig, kanske vi ska.."
"Kanske vi ska byta till nästa vecka då jag är ledig?" är det enda jag får ur mig. Och luften rinner fullständigt ur mig. Tur att allt detta hände idag, jag hade inte orkat igår. Jag känner sån ilska när jag flyttar bilstolen till min bil. Jag svär och fy fan va jag känner mig bitter. Ilandsproblem får man tycka, det vet jag att det är. Saker hade kunnat varit tusen gånger värre. Men varför ska allt dåligt komma samtidigt. Jag tycker inte jag är sjuk ofta, varför just nu då jag inte är på topp? Känns som jag krigat från att jag slog upp ögonen imorse och det är inte ofta, verkligen inte ofta som jag tillåter mig att vara så arg.. Men idag är jag arg. Jag är less. Jag är så less att spyr på att saker inte bara kan flyta på.. Ja jag är bitter idag. Men det kan man väl få vara. Om några timmar kommer jag vara mindre bitter. Då kommer saker kännas bättre.
Dessutom klippte vi Theo igår, han är super fin, men jag lovade ju mig själv att aldrig mer klippa dom där lockarna? Han är lockig än och vi slipper bråka varje dag om tuvorna i håret och han slipper svettas på nätterna av det där FINA VACKRA LÅNGA UNDERBARA håret.. Jag skyller på Johan. Det var hans beslut   ;) allt är Johans fel.. som sagt, jag har inget som helst ansvar eller ens en del i något av det tokigheter som händer idag ;) (IRONI för er som inte fattar ironi) Men det växer ut. Han har rätt i det, det växer ut.
Så vad ska hända härnäst? Ska badkaret explodera? Ska jag få böter? Ska jag bli ännu mer sjuk? Ska jag bränna middagen? Ska grannen se ännu mer sur ut? Ja jag stålsätter mig.
Nu har jag iaf hävt ur mig. Bättre att skriva här än att ringa någon och spy ur mig till nån stackare.
Tre djupa andetag och ett förhoppningsvis problemfritt varmt bad så ska saker bli bättre!
Hoppas ni har en bättre dag och en fortsatt trevlig dag!
Om du vill ha dyra utgifter, problem och jävelskap så för all del, skaffa ett svindyrt litet kort att ha i plånboken (annars blir det förmodligen ännu dyrare) och sen skaffar du en bil, en sån där söt bil som du tror kommer kosta lite pengar, den kommer dra så lite i bensin och försäkringen? "Inga problem, det kommer ge mig frihet"
Hell no! Jag verkligen hatar bilar och det jag hatar mest att är jag är i beroende ställning till dom där jävla OLÖNSAMMA asen som tar plats här ute!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0