Våran tisdagsmorgon..

Jag försöker ligga kvar i sängen så länge som möjligt, sticker försiktigt ut foten ur täcket och inser att den kommit, kylan, Fan. Det spelar ingen roll att det är 20 grader inne så känner jag att min värsta årstid är här. Drar snabbt in foten och suckar inombords.. Fan för att kliva upp och börja dagen med att frysa, fan för att behöva pissa på en iskall toaring ;) Theo däremot värkar inte frysa ett dugg.. Han ropar "Mamma, barnatv, barnatv" och jag förstår att jag måste kliva upp och slå på tv. Vispar snabbt ihop en välling och slår mig ner i soffan igen där jag drar mig ett tag tills det känns mindre vmodigt att möta kylan. Det första jag ser genom köksförnstert är min bil, skitig och jävlig och helt igenfrostad.. "Mamma skrapa jutan" söger trollet med ett leende.

Jag ger mig ikast med att vika tvätt.. Theo pruttar så där med tungan och kör sin traktor fram och tillbaka. På nyheterna pratar dom ett koperativ som kanske måste stängas ner och tydligen hade Linköping tagit tre poäng, kul! Jag tjurar över att min pappa ätit popcorn i min säng även fast jag ändå hade tänkt renbädda men han gav mig som inget val. Kanske lika bra. Springer ner i källaren och hämtar upp duntäckena, det är ju dags nu. Det blir kanske ännu jobbigare att krypa sig ur dom men vilken sömn det blir sen :)

Theo råkar få syn på påsarna med saffransbullar i som jag fick (eller snodde) av mamma. Det blir lite tjaffs om hurvida man ska eller inte ska äta detta till frukost. Jag blir sjukt sugen själv men motstår och gömmer undan påsarna. Bäddar rent sängen och startar en av alla fyra uträknade maskiner som ska köras idag.
Theo vägrar ta på sig bölja, vi tar fram pottan och instruerar.. Det kommer knappst fungera. Jag kommer få torka kiss från golvet innan han tagit på sig blöjan, men va tusan, han lär sig snart. Han pratar som om han aldrig gjort annat. Han förklara och det är härligt att höra ner från källaren hur han springer runt med sina små fötter och ropar "mamma, to du vägen?" jag stannar några sekunder extra där nere bara för att få höra honom ropa igen :)

Vi tinar hamburgare, det ska bli våran lunch innan vi åker till Farmor.

Ha de gott i kylan och tandläkarvädret!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0