Piteå, way to far!

Det blir ett väldans gravid skrivade i den här bloggen just nu.. Fick ganska ont under förmiddagen och bestämde mig för att gå och och gå, tänkte att det kanske skulle komma igång, men när jag kom till söder på stan hade det släppt och jag var helt slut :) Vände om och nu ligger jag i soffan igen.. Det är kanon väder ute men jag ligger hellre här inne med korsdrag. Både Farmor och Mormor har ringt idag.. Johan kommer antagligen jobba över ett tag sen blir det Siba och Tina :)

Fick en väldigt glad nyhet på telefonen idag, det är nog en hemlighet så jag avslöjar inget ännu, jag håller bara tummarna och hoppas på det bästa ! Men det gjorde min dag faktiskt! :)

Pappa och Fanny är på skansen idag, jag sitter och kollar på tapeter åt pappa. Han har gjort iordning i vardagsrummet hemma, men jag tycker ändå att nya tapeter behövs för att det ska bli riktigt snyggt. Han har tagit bort möbler och köpt en ny tv tydligen.. Men tapeterna är det viktiga. Det är samma tapeter som dom hade när han och mamma flyttade in. Tantiga, sånna som antagligen mamma valt som var mordena då.. Men jag tycker inte att vita tapeter med rosa blommor är snyggt.. Och det finns ju andra fina till bra priser. :) Ska ge honom några förslag och se om han nappar? ;)

Det är inte ens en månad kvar tills min lilla syter flyttar.. Hon som är så snurrig, hur ska det gå? Förmodligen bättre än vad det gjorde för mig, men det känns som att jag var mycket äldre när jag flyttade hemifrån än vad hon är nu, men det blir väl så kanske..? Det tråkiga är att Piteå ligger 40 långa mil från oss, och det är ju först nu det är roligt att umgås. Det skiljer ju 6 år mellan oss så hon har alltid varit så liten, men nu börjar man komma lite på samma nivå och kunna prata med varandra på ett helt annat sätt.. Då ska man bo så långt ifrån varandra, tråkigt.. Å andra sidan har vi ju inte bott så nära under snart 7 år.. Kan inte fatta vad tiden gått fort, det är nart 7 år sedan jag flyttade från Ramsele, med undantag för sommaren då man åkt hem och jobbat och några lov som man tillbringat där.. Ramsele kommer ju oavsett alltid vara hemma.. Men hur tankarna än går ser jag ingen som helst lösning på att kunna flytta tillbaka, inte någon lösning som skulle fungera för oss, inte än iaf.. Det var ganska kul sist vi var hemma. Johan och jag var inte så trötta så vi gick en by sväng vid halv tolv på natten. Han såg lokalen där byns rörmokare håller till och ville kolla i skyltfönstret.. Efter en stund jag en tant från fönstret i samma hus, hon stod och kollade ner med elaka ögon och jag sa åt Johan att vi var tvungna att gå.. "Varför?" -`"Hon ringer polisen annars, det är inga folk ute som glor in i rörmokarens skyltfönser en öde kväll, och dom tror nog att vi ska göra inbrott eller något" Haha.. så vi gick.. Johan tyckte det lär helt idiotiskt, men så är det.. Folk blir brydd över lite ;) Vi hamnade vid nästa hus (BRUMANS KLÄDER) där det hängde ett A4 papper med texten "TILL SALU" "fyra lägenheter bla bla bla" "massa kvadrat" "affärs loka" osv... 250.000 kronor, tror jag det stod att det skulle kosta. Johan var helt förstummad. "Dom ger ju bort husen här"! Haha.. ja men det är ju så i lilla Ramsele.. Han förundrades över hur det kunde vara så billigt, och varför jag skämdes över att kolla in i skyltfönstret. Men det är ju som svårt att förklara när man är uppvuxen på två helt olika ställen. Ramsele är det perfekta stället att låta barn växa upp på tycker jag, men det finns som sagt ingen möjlighet att göra det. Inte den riktiga viljan heller tror jag. Får nöja mig med att komma hem mellan varven, då uppsakattas det ännu mer dessutom! Är det nån fler än jag från Ramsele som läser bloggen som längtar hem? Jag tror nog Fanny kommer sitta och längta hem mellan varven då tvätten skitit sig och disken står på hög.. Det är då man verkligen längtar hem, till hemlagad mat och någon som tar hand om en ;)



Nä ett bad på det här så?

Ha en bra dag !

Kommentarer
Postat av: Fibbe

Klart jag kommer längta hem! :) Det är hemskt tråkigt att jag flyttar nu.. Ingen bra timing alls asså :(

2009-08-04 @ 18:35:43
Postat av: Caroline

Jag brukar längta hem. Även fast jag har så pass nära hem så är jag inte hemma så ofta ändå. Men hemlängtan har man. Det är roligt att läsa hur ni gick och hur annorlunda saker är beroende på vars man kommer ifrån :p Det jag verkligen älskar med Ramsele är att man kan heja på så mycket folk! När man går in på ica så kan man heja på dom flesta, man vet vilka alla är. Det är as tråkigt att gå på affärn i Långsele tex. där känner man inte en enda.



Ramsele kommer, vad som än händer, vars man än flyttar, alltid vara hemma!



Hoppas korven kommer ut snart, jag tänker varje dag "Tro om Emelie har fått än?!?!"



KRAM!

2009-08-04 @ 23:15:00
URL: http://carolineetjernberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0